credit de nevoi personale
![]() ![]() ![]() |
credit de nevoi personale
dizzy |
![]()
|
||
![]() Work smart not hard! Group: Members Posts: 5.059 Joined: 11 February 04 ![]() |
|
||
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
- B zzz SXX Stupidity is a more dangerous enemy of the good than evil.
I have no time to battle egos and small minds. |
|||
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.316 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
depinde de cat de mare este creditul ...
|
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
St |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 4.466 Joined: 18 July 04 From: Bucuresti ![]() |
Deschizi excel si folosesti formula NPER (rata de dobanda anuala/12,rata platita lunar, principalul ramas de rambursat). O sa-ti returneze numarul de luni necesare pentru plata pricipalului ramas. Rata trebuie trecuta cu "-" in fata.
PS: Ce face BT si nu fac BCR/BRD de zici ca astia sunt cei mai transparenti? This post has been edited by St: 5 Jun 2019, 08:35 |
--------------------
Ford/ BMW
Mondeo/ 650GS
2018/ 2004 Fericirea este ceva ce nu se atinge niciodata,dar in cautarea ei merita sa alergi toata viata.
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.316 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
BCR, BRD, Raiffeisen ... banci pe care le evit datorita experientelor naspa ...
|
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
psychoo |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 3.682 Joined: 23 August 07 From: Timisoara ![]() |
La transilvania a fost experienta placuta.
Prima chestie care m.a impresionat a fost faptul ca ceea ce mi.a dat calculatorul online la credit am primit si la sediu pana la ultimul ban. La ceilalti niciodata nu au puscat socotelile. Bcr chiar cerea mai multe detalii pentru calcul si tot nu iesea. Apoi experientele cu inchis conturi. Ceilalti nu au dat hartii la mana si nu imi inchideau contul care atragea lunar comision de gestiune. A fost nevoie de 3 interventii si telefoane la bucuresti cu amenintari ca sa inchida un cont. Comisioane lipsa la operatiuni cu cardul, cel putin la ce ma interesa pe mine. Online banking prin sms, altii iti dau porcarie de token. Amabilitatea celor din agentii. Au inteles ca suntem oameni toti, avem job.uri, au facilitat cat de mult s.a putut impinsul de hartii cu semnaturi si toate prostiile. Pe mine m.au castigat si nu am de gand sa ii schimb, din contra. Doar ca asta nu inseamna incredere oarba. Am nevoie sa fiu in cunostinta de cauza ca sunt banii mei pana la urma. Nu am intrebat la ei, urmeaza sa ii contactez in curand |
--------------------
Ford
Focus
Titanium, 2.0 TDCI, 2013 You deserve what you tolerate!
|
|
St |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 4.466 Joined: 18 July 04 From: Bucuresti ![]() |
cool, eram curios ca eu nu am lucrat niciodata cu Transilvania, client bcr am fost, dar acum folosesc ING si partial Unicredit.
Sa scrii aici daca nu te descurci cu fomula in excel sa calculezi timpul ramas dupa ce faci plata anticipata. |
--------------------
Ford/ BMW
Mondeo/ 650GS
2018/ 2004 Fericirea este ceva ce nu se atinge niciodata,dar in cautarea ei merita sa alergi toata viata.
|
|
dizzy |
![]()
|
![]() Work smart not hard! Group: Members Posts: 5.059 Joined: 11 February 04 ![]() |
|
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
|
cj98czh |
![]()
|
Am uitat de Unicredit ... nici cu aia nu mai vreau sa am de-a face ...
De vreo cativa ani sunt foarte ok cu BT .... cat, o sa vedem .. |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.342 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(psychoo @ 5 Jun 2019, 10:50) L Comisioane lipsa la operatiuni cu cardul, cel putin la ce ma interesa pe mine. Online banking prin sms, altii iti dau porcarie de token. Doar ca asta nu inseamna incredere oarba. Am nevoie sa fiu in cunostinta de cauza ca sunt banii mei pana la urma. Nu am intrebat la ei, urmeaza sa ii contactez in curand trebuie sa fii un pacient foarte fun cand te internezi... Ce in seringa aia? ce efecte secundare are? Dar dinailalta nu-mi dati? P.S. tokenul e mai sigur ca SMSul, dar daca nu esti miliardar in euro nu e chiar grav. |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
cj98czh |
![]()
|
mai sigur de ce? ca este cam acelasi lucru ... doar ca mai trebuie purtat si ala dupa tine ... personal prefer SMS .. degeaba are cardul daca nu are telefonul ...
|
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
dizzy |
![]()
|
Token-ul e mai sigur, dar mai probabil sa il lasi in geamantan, ghiozdan, etc.
|
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
|
cj98czh |
![]()
|
mai intreb o data ... de ce este mai sigur ? primesc sms cu un cod unic valabil 2 min. parca .... ce face token-ul sa fie mai sigur ... inafara ca iti ia mai mult timp ?
|
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
wolfin |
![]()
|
![]() Haha Group: Members Posts: 8.785 Joined: 2 December 05 From: Bucuresti ![]() |
sunt egale. cine vrea si poate iti cloneaza tot.
ref la mai simplu sau mai greu ..e doar logistica...si ergonomie eu prefer tokenul si nu etokenul de ex. apropo. George va putea curand sa aiba acces la toate conturile userului..indiferent de banca. ar fi super....avand in vedere ca am 3 conturi la diferite banci. cu revolutul 4..dar nu cred ca intra in ecuatie ... This post has been edited by wolfin: 6 Jun 2019, 09:36 |
--------------------
pegas
3120
... din 1980 si ceva. Urmeaza si 2020
- Curand de provincie Scuze Mucix, am gasit altul"În fata unei boli esti precaut sau prost", o stai ..Bici zice ca o gasit a buna...mis un cane rau dar cu suflet mare
|
|
vallixx |
![]()
|
![]() Membru nesuferit Group: Members Posts: 4.547 Joined: 28 January 08 From: Bucuresti ![]() |
Asta ma intreb si eu, de ce ar fi tokenul mai sigur decat telefonul?
Si mie mi se par egale....iar de preferat in mod clar prefer telefonul, pentru ca pe ala il am in permanenta cu mine oricum. Tokenul l-as lua numai la nevoie, nu l-as cara dupa mine tot timpul, chiar daca este mic si usor. Nu mai spun ca aproape intotdeauna cand aveam nevoie sa fac o plata....consatatam ca tokenul e ori acasa ori la birou. Deci o grija in plus. This post has been edited by vallixx: 6 Jun 2019, 09:39 |
--------------------
Renault
Megane 4 Hatch TCe 140
- 2019 Ex. Renault Clio Symbol 1.4 16V - 2008 - 2022
Ex. Renault Clio Symbol 1.4 8V - 2003 - 2008 |
|
wolfin |
![]()
|
![]() Haha Group: Members Posts: 8.785 Joined: 2 December 05 From: Bucuresti ![]() |
eu nu am problema asta...imi sun sotia sa faca platile ca eu am uitat tokenul
![]() |
--------------------
pegas
3120
- Curand de provincie Scuze Mucix, am gasit altul"În fata unei boli esti precaut sau prost", o stai ..Bici zice ca o gasit a buna...mis un cane rau dar cu suflet mare
|
|
rue |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.706 Joined: 18 September 05 From: Internet ![]() |
topicul generic e de nevoi personale si aici eu nu am experiente, stiu doar ca sunt scumpe, dobanzi mai mult decat extreme.
In conditiile in care si la imobiliare/ipotecare am ajuns sa am dobanda de 6.37% in aplicatie si reala cam 7% la Unicredit, ajungi sa zici ca daca ai un 8.5% DAE pe nevoie personale este ok. Nu stiu in ce conditii se face rambursare anticipata la credite de nevoi personale dar trebuie sa scrie in contract. la ipotecare stiu ca era zero comisionul de rambursare. Demult am platit la BRD o claie de bani comisioane de 4% la rambursari, pana au schimbat. Ulterior a fost zero, dar la BRD trebuia sa merg in agentie si sa merg al un consilier, sa scriem cerere sa mi dea pe loc noul desfasurator. Acum la Unicredit pun sau transfer banii in contul curent si de pe online initiez rambursarea cu alegerea optiunii reducere durata sua rata (eu reduc doar durata si pastrez rata - astfel e cel mai eificient). Dupa ce ai initiat, de fapt ajunge la un operator care valideaza si prelucreaza cererea, ai online noul desfasurator pe care il poti exporta in pdf sua xls. Cel mai avantajos este daca ai niste sume sa le rambursezi cat mai repede pt ca au un alt efect in primii 5 ani de credit si altul in ultimii 10 ani... dupa jumatatea durate. Totusi, orice rambursare este un avantaj. Acum un an din rata de 1260 lei (crescuse ap 200 lei cu robor) aveam dobanda si asig viata 840 lei si rambursare al credit 420 lei. Rambursand niste sume consistente am ajuns la 780 rambursare /480 dobanda cu un sold actual de 70 k lei si pe urmatorii 5.5 ani. |
--------------------
Dacia
Logan
2021, 1.0 TCE eco-G, Comfort
- RUE
|
|
MuciX |
![]()
|
![]() sunt un om bun Group: Members Posts: 9.559 Joined: 19 November 07 From: când în când ![]() |
QUOTE(vallixx @ 6 Jun 2019, 09:37) nu stiu exact cum sunt facute, dar probabil tin de protocolul de comunicare cu serverul pe care se face validarea codului. Cum se trimit datele, etc. Telefoanele fiind mai raspandite este posibil sa fie mai usor de luat la intrebari, mai ales daca stai pe vreun hotspot public, fara vpn, etc. Banca la care am eu cont foloseste mTAN, allasi concept precum un token, numai ca e o aplicatie separata de cea de banking, cu PIN separat, etc. Dar pana la urma tot pe acolo intra si ies datele, acelasi telefon, aceleasi vulnerabilitati. |
--------------------
-
-
- Un român emigrat este un român salvat.
|
|
wolfin |
![]()
|
o sa am nevoie curand de 20k eur sau echivalent in lei ..si o sa optez pt credit de nevoi personale. o sa revin cu imputuri.
din ce am vazut toate au penalizari de rampursare anticipata..1..sau 0.5 % |
--------------------
pegas
3120
|
|
MuciX |
![]()
|
![]() sunt un om bun Group: Members Posts: 9.559 Joined: 19 November 07 From: când în când ![]() |
QUOTE(vallixx @ 6 Jun 2019, 09:37) Nu mai spun ca aproape intotdeauna cand aveam nevoie sa fac o plata....consatatam ca tokenul e ori acasa ori la birou. Deci o grija in plus. Poate asta e un mod al bancii de a te ajuta sa economisesti. Pana ajungi la token ai timp sa te gandesti daca intr-adevar ai nevoie de acel Spork din Titan si cu cristale Ceaicovschi de pe ebay. ![]() |
--------------------
-
-
- Un român emigrat este un român salvat.
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.342 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
daca cineva vrea sa te fure, iti cloneaza simul si primeste smsul... sau iti ciordeste telefonul si daca ai afisare pe lockscreen, citeste codul fara a debloca telefonul. Token fara pin e useless.
cand am avut credit de nevoi personale, am vrut sa rambursez anticpat dupa 3 ani suma ramasa. Dobanda era in mare parte platita, deci casigurile erau minime, asa ca am platit rata in continuare in timp ce economiile mele adunau dobanda. Efectul mre la rambursare anticipata e la inceput, cand mare parte din rata e dobanda! |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
cj98czh |
![]()
|
QUOTE(einstein1984 @ 6 Jun 2019, 11:14) daca cineva vrea sa te fure, iti cloneaza simul si primeste smsul... sau iti ciordeste telefonul si daca ai afisare pe lockscreen, citeste codul fara a debloca telefonul. Token fara pin e useless. Si daca vede codul ce face ? ca pentru logare mai are nevoie de user + parola + codul primit ... repet .. tkenul ala este un lucru in plus pe care niciodata nu o sa il ai la tine cand ai nevoie .. |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
einstein1984 |
![]()
|
tocmai ca fiind un element in plus e mai sigur. Nu am zis ca nu e mai simplu cu SMS, am renuntat si eu la token pt SMS:amprenta dar nu e mai sigur.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
psychoo |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 3.682 Joined: 23 August 07 From: Timisoara ![]() |
QUOTE(einstein1984 @ 6 Jun 2019, 08:03) trebuie sa fii un pacient foarte fun cand te internezi... Ce in seringa aia? ce efecte secundare are? Dar dinailalta nu-mi dati? P.S. tokenul e mai sigur ca SMSul, dar daca nu esti miliardar in euro nu e chiar grav. Tu esti dinala care ia antibiotice la raceala (ca diagnostic) ca asa zice un medic prea preocupat sa isi ia ochii din monitor? Sau intrebi: am vreo infectie? Ceva bacterian? Ca la viroze as vrea niste detalii... |
--------------------
Ford
Focus
Titanium, 2.0 TDCI, 2013 You deserve what you tolerate!
|
|
VladSoare |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.716 Joined: 12 May 04 From: Voluntari, pe stînga ![]() |
Cu token, trebuie să-ți ciordească tokenul și să știe PIN-ul tokenului și numele de utilizator.
Fără token, trebuie să-ți ciordească telefonul și să-ți știe parola și numele de utilizator. Mie scorul mi se pare 1-1. Ambele implică să-ți fure ceva și să știe două lucruri. Iar dacă inhibi afișarea conținutului mesajelor pe ecranul de blocare, atunci îi mai trebuie și PIN-ul telefonului. Deci 2-1 pentru SMS. Mi se pare suficient de sigur pentru scopuri practice. Dacă spui cuiva parola, sau o scrii, și-ți mai pierzi și telefonul în același timp, atunci vina e a ta, nu a sistemului. Nici un sistem nu poate fi făcut 100% idiot-proof. This post has been edited by VladSoare: 6 Jun 2019, 10:42 |
--------------------
Mondeo 2.0H 2016
/
Kuga 1.5 2016
|
|
St |
![]()
|
|
--------------------
Ford/ BMW
Mondeo/ 650GS
|
|
ady77 |
![]()
|
![]() راحتزیل یو Group: Members Posts: 1.729 Joined: 15 December 05 From: near Bacau ![]() |
QUOTE(VladSoare @ 6 Jun 2019, 11:38) Cu token, trebuie să-ți ciordească tokenul și să știe PIN-ul tokenului și numele de utilizator. Fără token, trebuie să-ți ciordească telefonul și să-ți știe parola și numele de utilizator. Mie scorul mi se pare 1-1. Ambele implică să-ți fure ceva și să știe două lucruri. Iar dacă inhibi afișarea conținutului mesajelor pe ecranul de blocare, atunci îi mai trebuie și PIN-ul telefonului. Deci 2-1 pentru SMS. Mi se pare suficient de sigur pentru scopuri practice. Dacă spui cuiva parola, sau o scrii, și-ți mai pierzi și telefonul în același timp, atunci vina e a ta, nu a sistemului. Nici un sistem nu poate fi făcut 100% idiot-proof. ![]() This post has been edited by ady77: 6 Jun 2019, 10:44 |
--------------------
|
wolfin |
![]()
|
|
--------------------
pegas
3120
|
|
einstein1984 |
![]()
|
QUOTE(psychoo @ 6 Jun 2019, 11:37) Tu esti dinala care ia antibiotice la raceala (ca diagnostic) ca asa zice un medic prea preocupat sa isi ia ochii din monitor? Sau intrebi: am vreo infectie? Ceva bacterian? Ca la viroze as vrea niste detalii... eu la raceala nu ma duc la doctor ![]() dar vad ca banuiam corect. |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
ady77 |
![]()
|
![]() راحتزیل یو Group: Members Posts: 1.729 Joined: 15 December 05 From: near Bacau ![]() |
Nu puteti voi sa va "iubiti" in alta parte?
|
--------------------
|
einstein1984 |
![]()
|
nu, ca dupa aia e suspicios, de ce il duc in alta parte, ce vreau sa-i fac acolo....
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 25th April 2025 - 16:49 |