Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages  1 2 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

ciobitura parbriz, megane II

adyoluc
post 4 Sep 2009, 08:56
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Am luat o pietricica in parbriz zilele trecute si mi-a facut o ciobitura cat un varf de ac care a facut in jur o pelicula de aprox 5 cm simetrica. Masina are casco si nu stiu ce sa fac daca merita sa-l schimb sau sa merg la reparat cu el. Am inteles ca se repara f bine cu o solutie care se injecteaza acolo. Ce ma sfatuiti.

--------------------
renault megane 2 2007 sedan
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
chieftec
post 4 Sep 2009, 08:58
Post #2

Membru

From: Bucuresti

Daca tot ai casco ce rost are sa il carpesti. Cauta un centru de parbrize meserias, cumpara cel mai scump geam (de preferabil firma cu care a venit din fabrica).

--------------------
Renault Megane 2 - B 03 NUJ 2005 1.5 dci 105 hp (82 hp original)
Yaesu 857D + Sirio Megavat 4000 N + talpa magnetica Midland 16cm
+
aleksanders
post 4 Sep 2009, 09:01
Post #3

.

From: ...

solutia cu reparatul nu este una prea ok - ai sa ramai si cu crapatura si cu banii luati, pentru ca nu e deloc ieftina reparatia - foloseste casco happy.gif

--------------------
. . - . .
....
+
caktuss
post 4 Sep 2009, 09:02
Post #4

Membru autentic

From: Iasi

e 50 de ron sa-ti carpeasca ciobitura.
daca ai franciza pe casco mai bine il carpesti. unele ciobituri niic nu se mai vad dupa aia. oricum tu stii unde e ciobitura pe parbriz si cat de tare te deranjeaza.

--------------------
Renault Megane Sedan II - numar cu gaura 1.6 16v 05-2005
m2 sedan expression 1.6 16v 06/2005
20 000 km (1/09/2006)
33 600 km (26/09/2007)
45 000 km (o3/01/2009)
50 000 km (03/06/2009)
+
Manuel
post 4 Sep 2009, 09:02
Post #5

Membru autentic

From: VASLUI

Nu te arunca sa-l schimbi pentru atata lucru, ciobituri de-aste or sa mai fie tot inainte. Costa maim 30 lei sa-l repari si n-o sa se cunoasca absolut deloc. Daca m-as fi potrivit, ar fi trebuit sa schimb cel putin 3-4 parbrize/an.

--------------------
Opel Astra J Sports Tourer Active - VS15CMA 2013 / 2.0 CDTI / 165CP
"Base e un bou betiv." (corbex)
+
19vik
post 4 Sep 2009, 09:03
Post #6

Membru

Eu am un cerc de 1 cm diametru in jurul ciobiturii si n-am nici de gand sa-l repar, pentru un cerc de 5 cm nu mai vorbesc. Am fost la casco, mi-au dat hartiile pentru inlocuit, dar inca nu l-am inlocuit, am termen 2 ani in care sa fac asta... in 2 ani se mai poate sparge o data...

LE: daca ciobitura ta e in dreptul soferului nu treci de ITP.

This post has been edited by 19vik: 4 Sep 2009, 09:06

--------------------
Renault Megane 2.1 Sedan 2005/1.6 16v Expression
+
aleksanders
post 4 Sep 2009, 09:07
Post #7

.

manuel - ai uitat s aii zici ca in locul reparatiei o sa fie un efect de lupa si nu o sa mai existe aceasi claritate - cat despre ciobituri- eu am doua si nu ma grabesc sa schimb parbrizul - oricum am impresia ca este facut dintr-o sticla foarte "moale", am o serie de ciobituri mai marunte mad.gif

--------------------
. . - . .
....
+
adyoluc
post 4 Sep 2009, 09:14
Post #8

Membru incepator

va multumesc. Cibitura e in dreptul soferului asta ma deranjeaza, itp tocmai am facut asa ca pana in 2011 nu e problema.
zici ca constatarea de la casco e valabila 2 ani?
Poate ar fi bine sa merg sa faca constatarea si de schimbat sa mai astept. Aprppo mai trebuie mers si la politie sau doar la asigurare?

--------------------
+
aleksanders
post 4 Sep 2009, 09:15
Post #9

.

doar la asigurare

--------------------
. . - . .
....
+
Manuel
post 4 Sep 2009, 09:15
Post #10

Membru autentic

From: VASLUI

Depinde cat de mare e ciobitura si unde e pozitionata, la mine n-a ramas deloc efect de lupa, doar un punct negru cat un varf de ac.
Schimbatul parbrizului are o gramada de inconveniente:
- fransiza de 100 euro (daca este)
- majorarea primei de asigurare anul urmator
- alergatura (ohooo!!)
- posibilitatea ca noul parbriz sa fie montat defectos, sa nu mai functioneze cum trebuie senzorii, sa nu-l lipeasca ca lumea etc.

Acuma na, fiecare face cum crede.

--------------------
Opel Astra J Sports Tourer Active - VS15CMA 2013 / 2.0 CDTI / 165CP
"Base e un bou betiv." (corbex)
+
19vik
post 4 Sep 2009, 09:18
Post #11

Membru

Depinde... daca declari ca asa ai gasit-o in parcare nu trebuie sa mergi la politie. Eu am fost la casco, pentru ca expira polita, se schimba proprietarul (am avut masina pe leasing) si mi-era sa nu raman cu paguba, altfel nu ma duceam inca, oricum aveam ciobitura de un an si ceva. La orice reparatie pe casco ai termen 2 ani de la constatare sa o faci, valabil la orice asigurator.

PS: la polita pe leasing am fransiza zero biggrin.gif
Ma mir ca ai trecut ITP-ul, tocmai e o discutie pe tema asta in sectiunea dedicata blink.gif sau ai apucat sa-l faci inainte de ciobitura?

This post has been edited by 19vik: 4 Sep 2009, 09:24

--------------------
+
adyoluc
post 4 Sep 2009, 09:19
Post #12

Membru incepator

in cluj stie cineva unde fac reparatii de calitate?

4 Sep 2009, 09:28:
mi-a zis cineva ca pe dorobantilor este un centru pt asa ceva.

This post has been edited by adyoluc: 4 Sep 2009, 09:28

--------------------
+
Avani
post 4 Sep 2009, 10:33
Post #13

Membru autentic

From: Capitala gri

Am si eu vreo 2 ciobituri pe parbriz. Nici nu ma interseaza sa le repar dar mai ales sa schimb parbrizul, desi nici nu am fransiza. Sunt mici si abia se vad cand imi spal parbrizul pe la benzinarii.

In rest, am o gramada de zgarieturi fine, posibil de la praful pe care il imprastie stergatorul la prima "rulare" ... pana scuipa apa.

--------------------
. . .
Think forward !
+
eugenTL
post 4 Sep 2009, 11:10
Post #14

Membru autentic

From: Tulcea/Bucuresti

De ce va complicati voi cand exista si RCA. Roaga-te de un prieten sa-ti faca pe RCA, si ii ramai dator si tu sa-i faci ceva pe rca cand o avea nevoie. Si sa nu aud ca-mi dati replici ca nu se poate, pt ca se poate, RCA-ul acopera si parbrizul, in conditiile in care amandoi declarati acelasi lucru, spune-ti numele strazii de unde a sarit piatra antrenata de masina lui in geamul tau, daca mai bagati si un martor ( cei care se afla in masina se exclud ) e perfect. Nici nu stau la discutii cu tine... si scapi cel mai ieftin.

--------------------
Renault Megane II my edition (18+low+r26 look)
+
dan22y
post 4 Sep 2009, 11:28
Post #15

Membru autentic

From: B

QUOTE(adyoluc @ 4 Sep 2009, 09:19)
in cluj stie cineva unde fac reparatii de calitate?

<span class='edit'>4 Sep 2009, 09:28:</span>
mi-a zis cineva ca pe dorobantilor este un centru pt asa ceva.
*

Exact pe Dorobantilor...undeva pa partea stanga cum mergi spre Marasti, inainte de laboratoarele UTCN-ului. Acolo pun si folie autorizata, alarme, etc, am inteles ca lucreaza bine.

--------------------
R M - B 8
+
19vik
post 4 Sep 2009, 12:54
Post #16

Membru

Cei care aveti parbrize reparate, puneti cate o poza din exterior si din interior sa-si faca omul idee pe ce da banii, mai ales ca e in dreptul soferului si 5 cm nu-i una mica. Am vazut de curand la cineva de pe forum o ciobitura cam la fel cu a mea, reparata... din exterior abia daca se vedea, din interior insa era la fel de evidenta ca si nereparata.

--------------------
+
Renaultouille
post 8 Sep 2009, 18:56
Post #17

Membru de partid

From: Bucuresti / Rm. Valcea

eu am parbrizul numai ciobituri mici mici mici care in mod normal nu le observi, dar daca mergi cu soarele in fata e groaznic...vorba unui coleg de forum...probabil geamul din care e facut e foarte subtire... nu stiu ce sa zic. am avut si alte masini si nu am patit asa ceva

--------------------
Renault Megane 2.1 / 1.6 16v 2004
Pt cei ce merg cu ceata aprinsa doar ca sa fie un bec aprins in bord...imbratisati un pom!
+
flotl
post 11 Sep 2009, 19:27
Post #18

Membru autentic

From: Tulcea

Stie cineva in Constanta un centru care poate repara o ciobitura mica in parbriz.
Multumesc anticipat.

--------------------
Megane Sedan 1.5 dci 100 CP 2004 CP
+
elro
post 21 Sep 2009, 19:30
Post #19

Membru

From: Ct

QUOTE(flotl @ 11 Sep 2009, 19:27)
Stie cineva in Constanta un centru care poate repara o ciobitura mica in parbriz.
Multumesc anticipat.
*

In Constanta,este langa Marvimex un atelier care repara asa ceva,si repara foarte bine,la final nici nu mai stii unde a fost "ciupit"

--------------------
Renault Megane Sedan 2.2, 1,5 dCI
+
mihai_dorin
post 21 Sep 2009, 19:50
Post #20

Membru autentic

Cost?

--------------------
Renault Megane Sedan 1.6 16v 2007 Privilege + Mio C720b
“Omul este cel mai putin el însusi, atunci cand vorbeste în propria persoana. Da-i o masca, și el va va spune adevarul. ” Oscar Wilde
+
alexxis2001ro
post 22 Sep 2009, 10:56
Post #21

mvp

From: Timișoara

eu am avut una ceva mai mare si am reparat-o prin inlocuire pe casco tongue.gif . la nici o luna dupa ce am schimbat parbrizul, am luat din nou o piatra, rezultand o fisura de aproximativ 1 cm. de data asta l-am reparat prin injectare de rasina ( cost 15 Euro ). toata interventia a durat aproximativ 20 de minute. practic nu se mai vede decat o mica ciobitura in locul locul unde a lovit piatra, iar fisura a disparut. reparatia a fost facuta in timisoara aici

This post has been edited by alexxis2001ro: 22 Sep 2009, 10:56

--------------------
renault megane II sedan - TM - XX - XXX 2004 comfort privilege 1.5 dci
Daca nu exista intrebari stupide, atunci ce gen de intrebari pun prostii? Devin brusc destepti in timp ce pun intrebarile?
+
Blanca
post 29 Sep 2009, 14:41
Post #22

Membru incepator

Mi-am luat inima in dinti si am fost sa-mi repar si eu ciobitura cat un virf de ac dar care a facut o pelicula de cca 1,5cm! In Bucuresti pe Calea Serban Voda este un service destinat parbrizelor etc. Costul total pe factura pt o ciobitura 40lei iar timpul aprox 30 minute. Iti asumi un risc de 1% ca parbrizul sa infloreasca dar daca se termina cu bine rezultatul este f bun:pelicula a disparut si a ramas doar acel varf de ac. Nu stiu cat este de rezistenta acea rasina in timp dar ca o concluzie :merita !

--------------------
Renault Megane Estate 2006 1.6 16v
+
redwolf
post 29 Sep 2009, 17:09
Post #23

Membru incepator

Eu am avut o fisura exact pe mijloc de vreo 3 cm si am fost la Clinicadeparbrize, cost 30RON, si de vreo 3 luni nu se mai vede decat o gaurica cat un varf de ac pe unde a injectat rasina; se merita

--------------------
renault megane 2/ 2005/sedan/1.5dci/60kw
+
vladvir
post 17 Oct 2009, 19:02
Post #24

Doctor Honoris Pauza

From: Craiova

stie cineva daca exista astfel de centre de reparatii si in craiova?

--------------------
Renault Megane 2.1 - DJ-xx-VIV 2004 - 1.9 DCI - 120 iepe
+
Catalinmodena
post 18 Oct 2009, 10:33
Post #25

Membru autentic

From: Aproape de Craiova

Da,exista,pe Nicolae Romanescu,pe sensul de intrare in Craiova,adica partea dreapta.Clinica de parbrize ii spune parca.Uite aici ceva date,si sa revi cu impresii:

FIDACO IMPEX - CRAIOVA

STR. NICOLAE ROMANESCU 23
TEL/FAX: 0251/425271
MOBIL: 0724506187
PIESE AUTO IMPORT
LIVRARE SI MONTAJ GEAMURI AUTO
PERSOANA DE CONTACT: CORNELIU BOSTINA

Vezi si aici: http://www.parbrizeimola.ro/

Cred ca cei mai buni sunt acestia: http://www.parbrize.ro/Pilkington-DJ-Craiova.html

This post has been edited by Catalinmodena: 18 Oct 2009, 10:40

--------------------
Renault megane sedan manager 1.4 16v 2007
+
vladvir
post 26 Oct 2009, 14:14
Post #26

Doctor Honoris Pauza

From: Craiova

Deocamdata nu am ajuns decat la Parbrize Imola. Au insistat sa schimb parbrizul fiindca am casco...

Nu stiu daca sa-i cred sau nu. Am 2 ciobituri mai maricele dar nu par patrunse in profunzime... si multe alte punctincele rezultate din cauza ca am mers dupa un camion care transporta nisip fara sa fie acoperit si la o rafala de vant... Nu cred ca nu se pot rezolva cu o pasta ceva care sa vina sa le acopere... sunt deranjante cand bate soarele si noaptea daca nimeresti pe vreunu de merge si cu pozitii si cu proiectoare ... ca de... de-aia le are sa le tina aprinse.

This post has been edited by vladvir: 26 Oct 2009, 14:15

--------------------
Renault Megane 2.1 - DJ-xx-VIV 2004 - 1.9 DCI - 120 iepe
+
valikris2002
post 26 Oct 2009, 17:35
Post #27

Membru autentic

From: roman,neamt

Am intrebat si eu la un centru de reparat parbrize daca poate sa imi poliseze parbrizul, avand foarte multe punctulete pe el, ca si cum ar fi fost sablat cu nisip (materialul din care este facut parbrizul este foarte moale, eu nu am mai patit asa ceva ca dupa 1 an de exploatare sa arate in felul acesta un parbriz), meseriasii de la acel centru mi au explicat ca in urma polisarii se subtiaza materialul si se pot obtine diferite efecte de lupa, sa nu se mai vada bine prin el si ca nu recomanda aces procedeu.
Rezultatul este foarte deranjant noaptea si pe soare. In fine am zis ca la ce drumuri avem o sa mai sara pietre in el, si asa s-a si intamplat, am obtinut o ciobitura frumusica, care insa nu a dus la fisurerea parbrizului, insa am apelat cu incredere la polita casco.
Bine de retinut ca daca mergi la alta firma de asigurari sa inchei o noua polita din diverse motive sa zicem ca nu iti convine cotatia pe care ti face pe urmatorul an firma la care ai acum casco, cei noi iti vor poza ca la microscop masina ca nu cumva sa vii pe urma si sa spui ca ai optinut ciobitura veche dupa ce ai incheiat polita la ei cool.gif

--------------------
megan sedan manager 1.5 dci, 85 cp - - 26-10-2007
+
NRA
post 27 Oct 2009, 07:37
Post #28

Membru incepator

From: Cluj-Napoca

Dute la asigurari cu masina putin murdara si poate nu o sa observe cand fac poza, eu am facut asa, si au omis o crapatuta, dupa vreo luna am schimbat parbrizul.

--------------------
fiat 1.8i - 140 cp 2008
+
valikris2002
post 30 Sep 2010, 08:35
Post #29

Membru autentic

From: roman,neamt

am ajuns sa pun in aplicare dosarul de dauna deschis anul trecut, mers la service deschis comanda, venit piesele, mers cu masina pentru montat (parbriz,proiector si oglinda), vine nenea de la tinichigerie si zice: stai domne ca e dosar vechi si trebuie sa luam legatura cu firma de asigurare sa ne dea accept de plata ca in mod normal se deconteaza de pe o zi pe alta dar cand e mai vechi dosarul trebuie cautat in arhiva, bla bla bla. Zic bre vrei sa faci treaba sa iei un ban sau cum vine treaba asta, in fine acu astept sa ma sune. ce parere aveti unde e cuiul?

Si 2 la mana parbrizul e bun teoretic are o ciobitura de in cm, nu e fisurat insa e foarte matuit, se poate refolosi adica remonta pe alta masina in caz de nevoie, sau la demontarea lui baietii pot sa il sparga, sau sa il pastreze ei, ma gandeam sa il cer eu daca tot nu e pus de asigurator ca recuperare, faci o pomana cu un necajit 04.gif

Si 3 ce sfaturi imi dati la receptia masinii la ce sa fiu atent in afara de urmele de murdarie pe care le lasa 053.gif si pe care ca de obicei ii rog sa fie atenti

--------------------
megan sedan manager 1.5 dci, 85 cp - - 26-10-2007
+
19vik
post 30 Sep 2010, 09:50
Post #30

Membru

Sa fii atent la buretele dintre parbriz si bord sa nu ti-l rupa.
In aceeasi situatie sunt si eu cu parbrizul, dosar de anul trecut pentru o ciobitura de 1 cm... nu stiam faza cu dosar vechi la service... constatatorul de la casco mi-a zis ca pot sa-l schimb cand vreau eu in termen de 2 ani, asa prevad normele CSA.

--------------------
+
2 Pages  1 2 >
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 29th July 2025 - 04:39
Dacia