Suspensie Laguna III, arcuri, amortizoare
![]() ![]() ![]() |
Suspensie Laguna III, arcuri, amortizoare
andreist |
![]()
|
||
![]() betiv fumator consumator de porc Group: Members Posts: 819 Joined: 24 November 14 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
W209/R129/Symbol
M113/K9K 702
|
|||
raduerdei |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 13 Joined: 24 July 15 ![]() |
Si eu am o Laguna 3, second-hand (71000km).
Masina a fost achizitionata din Ro, sa inteleg ca are pachet de drumuri grele? Toate vandute in Ro au acest pachet sau e pe lista de optionale? Intreb asta pentru ca, desi stabilitatea in curbe la viteze mari este foarte buna, masina imi pune rinichii la grea incercare prin gropi, denivelari sau pe piatra cubica. Orice necoplanaritate luata peste 20km/h este transmisa direct pe fibra optica la coloana vertebrala si provoaca neplaceri acute, parca suspensia ar fi sudata. Si eu ma gandesc sa merg cu ea cat mai repede la un test de suspensie, sa vad daca e ok sau nu. Dar ma mir, cai Laguna e vestita pentru confort, nicidecum pentru sportivitate unde ai avea nevoie de suspensie rigida. |
--------------------
Renault
Laguna III 2.0 16V
2011
|
|
Boggy |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 180 Joined: 5 May 05 From: Bucuresti ![]() |
A mea tot din Romania a fost cumparata.
Am si eu pachet drumuri grele si la fel resimt denivelarile (mai ales intersectiile unde iau perpendicular sinele de tramvai). |
--------------------
Renault
Laguna III
2.0dCi 150cp
|
|
raduerdei |
![]()
|
Sa aiba si jantele R17 un cuvant greu de spus? Cu siguranta R16 cu balonaj mai mare (65%) ar prelua mai bine denivelarile. Dar nu stiu cat de "mai bine". Voi care simtiti suspensia rigida, ce jante aveti pe masina?
This post has been edited by raduerdei: 5 Sep 2015, 20:54 |
--------------------
Renault
Laguna III 2.0 16V
2011
|
|
AlexCrt |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 87 Joined: 11 January 15 ![]() |
17' si este rigida.
|
--------------------
Renault
Laguna III
2.0 150cp
|
|
madhorsefuzzy |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 4.247 Joined: 9 May 05 From: Bucuresti ![]() |
Felul cum se simte masina tine si de cauciucuri. Laguna 3 are nevoie de cauciucuri XL. Altfel la aceeasi presiune de pe usa se simte rigida.
Pentru non XL trebuie scazut 0.3 pe fata si 0.2 pe spate. Cel putin asta am observat eu. |
--------------------
Laguna Grandtour
2011 4Control 2.0dci
200cp+ / Honda Insight Hybrid 2010 stock "Vei invata sa conduci cand vei sti sa te feresti de prosti, nu cand vei sti legea!"
|
|
mars |
![]()
|
![]() meow or never Group: Moderatori Posts: 7.305 Joined: 22 January 04 ![]() |
Asa scrie in cartea masinii, ca ii trebuie XL? Imi vine greu sa cred...
|
--------------------
Mercedes-AMG
A 35
(2023)
|
|
andreist |
![]()
|
![]() betiv fumator consumator de porc Group: Members Posts: 819 Joined: 24 November 14 ![]() |
zice ca ii trebe indice de greutate 95, iar cu indicele ala nu exista non-XL sau non-Runflat
|
--------------------
Renault
W209/R129/Symbol
M113/K9K 702
|
|
raduerdei |
![]()
|
A mea a fost livrata cu GoodYear Excellence care nu sunt nici XL nici RunOnFlat. Ma gandesc ca daca producatorul ar recomanda asa ceva, in primul rand el si-ar respecta propriile recomandari, nu?
Pe de alta parte, cum XL-urile am citit ca au nevoie de o presiune mai mare fata de cele non-XL, ajungand pe la 2.8-2.9bar, mi-e teama ca ar fi cu atat mai rigide. Presiune mare, pereti laterali duri, R17... vai de maselele noastre ![]() This post has been edited by raduerdei: 6 Sep 2015, 10:40 |
--------------------
Renault
Laguna III 2.0 16V
2011
|
|
madhorsefuzzy |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 4.247 Joined: 9 May 05 From: Bucuresti ![]() |
Indice de greutate 95 la 18 si 98 la 17. Deci XL. Asta la mine in carte.
Eu la 225/45 R18 cu XL merg cu 2.6 fata si 2.2 spate la rece exact cum scrie pe usa. La cald le fac 2.9 cu 2.4. Si cu sasiul GT este perfect pe drumurile din Bucuresti si pe unde mai merg eu in Romania, in general drumuri destul de bune.. Maselele sunt foarte multumite. This post has been edited by madhorsefuzzy: 6 Sep 2015, 12:39 |
--------------------
Laguna Grandtour
2011 4Control 2.0dci
200cp+ / Honda Insight Hybrid 2010 stock "Vei invata sa conduci cand vei sti sa te feresti de prosti, nu cand vei sti legea!"
|
|
andreist |
![]()
|
QUOTE Eu la 225/45 R18 cu XL merg cu 2.6 fata si 2.2 spate la rece exact cum scrie pe usa hmm... la mine pe usa zice 2.2/2.3 autostrada pe fata si 2.0 spate, tot R18 ![]() This post has been edited by andreist: 6 Sep 2015, 13:53 |
--------------------
Renault
W209/R129/Symbol
M113/K9K 702
|
|
andrewtm |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 98 Joined: 26 September 13 From: Lugoj ![]() |
R17 si la mine. Mai exact 215/55/17 si este ok. XL eventual doar pe spate. Am avut odata si pe fata si nu era tocmai ok.
|
--------------------
Renault
Laguna III
Dynamique 2.0 140
|
|
brotakul |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 32 Joined: 16 April 09 From: Timisoara ![]() |
Pai si e ok pe spate XL fara suspensie independenta?
De curiozitate, nu topaie peste limitatoare? Eu trebuie sa ma opresc complet inainte de a le "aborda". This post has been edited by brotakul: 7 Sep 2015, 18:00 |
--------------------
Renault
Talisman
2016 Zen 1.6 DCi 130CP
|
|
andrewtm |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 98 Joined: 26 September 13 From: Lugoj ![]() |
M-am uitat acum peste anvelopele de iarna. Pe spate am XL RF. Din ce tin minte cand le-am cumparat mi s-a spus ca sunt ok fiindca au nu stiu ce protectie pentru janta mai multe pentru asta le-am luat.
De topait cam topaie.. Cel putin la bumpere.. This post has been edited by andrewtm: 7 Sep 2015, 20:16 |
--------------------
Renault
Laguna III
Dynamique 2.0 140
|
|
brotakul |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 32 Joined: 16 April 09 From: Timisoara ![]() |
Am facut azi un drum Targoviste-Rasnov, la dus pe Sinaia, dar dupa ce drumul prost m-a scos din sarite, am zis sa ma intorc pe Campulung. Din nou drum prost, din nou scururari si topaieli. Suspensia asta e foarte rigida. Unde eu mergeam cu 40km/h peste denivelari, toti ma depaseau cu 70km/h, de la Octavia la Passat si Insignia. Nu mai vorbesc de masini mici, treceau pe langa mine ca vantul.
Incep sa cred ca e ceva la masina mea. Maine dau un telefon la Renault sa-i fac un test de suspensii... ![]() |
--------------------
Renault
Talisman
2016 Zen 1.6 DCi 130CP
|
|
mars |
![]()
|
![]() meow or never Group: Moderatori Posts: 7.305 Joined: 22 January 04 ![]() |
Presiunea sigur e OK?
|
--------------------
Mercedes-AMG
A 35
(2023)
|
|
andreist |
![]()
|
Ai rotile de 18" ? Eu astept iarna sa le testez p-alea de 17".
This post has been edited by andreist: 8 Sep 2015, 22:41 |
--------------------
Renault
W209/R129/Symbol
M113/K9K 702
|
|
raduerdei |
![]()
|
Realitatea e mai complexa decat pare
![]() Am fost azi la Mavexim (concesionar Dacia-Renault Targoviste) si am facut un test de suspensii: 70-72% pe fata (>50% admis), 60-63% pe spate (>35% admis). Spatele putin mai uzat, dar ok. Anvelopele erau prea umflate, de la 2.4 bari pana la 2.6 bari. Am scos aer din ele pana la 2.2 pe fata si 2 pe spate, precum e recomandat pe portiera. De aselenea, dupa o spalare si la o inspectie mai atenta, pe anvelope am gasit mica-mica inscriptia "Extra-Load". Deci in cazul meu este o situatie combinata, cu jante R17, XL, prea tare umflate. La intoarcere din service am simtit o usoara imbunatatire, dar ce-i drept nu am avut "parte" de drum prea rau sa-mi fac o impresie ca lumea. Astept sa iau un set de gume de iarna (non-XL) sa vad atunci cum se comporta. |
--------------------
Renault
Laguna III 2.0 16V
2011
|
|
andreist |
![]()
|
Eu nu inteleg unde gasiti anvelope cu specificatiile recomandate de manual non-XL
|
--------------------
Renault
W209/R129/Symbol
M113/K9K 702
|
|
madhorsefuzzy |
![]()
|
Lasa asta. Eu am inteles ca a redus la 2.2 respectiv 2.0 presiunea la cald dupa ce a mers cu masina, adica maine dimineata o sa aiba 2.0 cu 1.8 la rece. Fix ce trebuie.
|
--------------------
Laguna Grandtour
2011 4Control 2.0dci
|
|
raduerdei |
![]()
|
N-as zice "la cald", dupa un drum de 3 km pana la service si stat la coada 15 min. Pacat ca n-am cu ce masura "la rece", de curiozitate.
Ce insa inca ma macina e ca aceste cauciucuri sunt XL si cel putin teoretic ar trebui umflate mai mult, dar macar asa se simt mai ok. Sper doar in timp sa nu apara fisuri pe umerii anvelopelor. |
--------------------
Renault
Laguna III 2.0 16V
2011
|
|
andreist |
![]()
|
Imi poate da cineva detalii despre urmatorul cod de piesa: 543020013R ? e vorba de amotizoarele de pe fata cu care a venit masina. Nu gasesc nimic de cumparat cu acest cod pe siteurile de profil.
Attached thumbnail(s) 2015_09_19_16.43.58.jpg ( Size: 2.11mb ) Number of downloads: 732 |
--------------------
Renault
W209/R129/Symbol
M113/K9K 702
|
|
raduerdei |
![]()
|
Aici? http://www.mycarparts.ro/amortizoare-cu-ga...3.08-...--17065
Iar aici e pentru 1.5dCi, nu stiu daca folosesc acelasi amortizor, dar codul este acelasi: http://www.pieseauto.ro/amortizoare/amorti...1622881834.html Insa cred ca poti cere la magazine auto locale dupa seria de sasiu, mi-e greu sa cred ca nu pot aduce piesa. This post has been edited by raduerdei: 29 Sep 2015, 22:11 |
--------------------
Renault
Laguna III 2.0 16V
2011
|
|
andreist |
![]()
|
mi s-o spus ca numai pe original pot aduce piesa cu codul ala. La ce ai dat tu link e sh, si mi-e tare greu sa cred ca e in stare mai buna decat ce este pe masina deja. Stie cineva ce s-ar putea intampla daca schimb numai amortizorul cu unul non-pdg fara a schimba arcurile, e ceva incompatibilitate, sau doar coboara de bot masina ?
This post has been edited by andreist: 29 Sep 2015, 22:44 |
--------------------
Renault
W209/R129/Symbol
M113/K9K 702
|
|
pishky |
![]()
|
![]() rca Naspa Group: Members Posts: 3.521 Joined: 26 January 11 From: Constanta ![]() |
E strict logica mea, dar pot sa intreb joi la mecanic daca te intereseaza.
arcul iti cam dicteaza garda la sol amotizorul preia excitatiile pe verticala (as in "transforma miscarea pe verticala a rotii in miscarea fluidului prin telescop si in caladura degajata"). eu am schimbat amotizoarele, toate 4, si nici un arc. nu am remarcat o diferenta in garda la sol, am remarcat o oarece imbunatatire a tinutei de drum (mai ales pe viraje). La momentul ala masina avea approx 190.000km This post has been edited by pishky: 29 Sep 2015, 23:25 |
--------------------
Reno,
dizel,
ca nu-mi permit o benzina
|
|
mars |
![]()
|
Amortizoarele pentru PDG nu se gasesc decat la reprezentanta. Poti pune si KYB aftermarket, nu modifica garda la sol, aia o dicteaza arcurile. Eu nu am gasit la KYB si Sachs decat arcuri diferite pentru PDG, amortizoarele sunt la fel.
@ pishky: a ta parca e adusa de afara, alea n-au PDG. A mea are, am schimbat amortizoarele la 100k (KYB pe fata, originale pe spate), dar nu vreau s-o cobor si am lasat arcurile in pace. |
--------------------
Mercedes-AMG
A 35
(2023)
|
|
andreist |
![]()
|
Asta-i treaba... ca din fabrica banuiesc ca si arcurile sunt pt. PDG, si ar trebui sa iau arcuri + amortizoare, iar daca e sa faca asta schimb pe toate 4 ( arcuri )
|
--------------------
Renault
W209/R129/Symbol
M113/K9K 702
|
|
mars |
![]()
|
Pai asta ziceam, sa lasi arcurile in pace si sa schimbi numai amortizoarele. Ca dimensiuni, ar trebui sa fie la fel cele aftermarket cu cele originale, poate ceva mai subtiri.
|
--------------------
Mercedes-AMG
A 35
(2023)
|
|
andreist |
![]()
|
Pe spate e ok, dar pe fata arcul se sprijina de amortizor, mi-e frica sa nu difere inaltimea de la cupa aia care tine arcul, sa fie mai sus/jos fata de pdg/non-pdg.
|
--------------------
Renault
W209/R129/Symbol
M113/K9K 702
|
|
SAVAGE |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 191 Joined: 22 June 06 ![]() |
1,5 dci, 200 mii km, provenienta franta, cod culoare amortizor original:VERDE.
|
--------------------
RENAULT
LAGUNA
INITIALE 2002 / PRIVILLEGE 1.5DCI 81KW 2009
- CT 81 LAG
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 25th April 2025 - 15:38 |