Renault Megane GT 1.6 205cp, Pareri; probleme etc.
![]() ![]() ![]() |
Renault Megane GT 1.6 205cp, Pareri; probleme etc.
Dri |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 281 Joined: 11 December 16 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
VW Golf 6
1.2 TSI 2012, anterior
Renault Megane GT 2016
|
|
spy_oh_joy1389 |
![]()
|
![]() Megane zen și un mare plimbăreț Group: Members Posts: 3.879 Joined: 28 August 08 From: Sibiu ![]() |
Hai nu te supăra. Ia si o sursa pentru "duda" sa te liniștești:
skin Ți-am dat sugestie constructivă. Pronto, dar te-ai concentrat pe altceva ![]() This post has been edited by spy_oh_joy1389: 3 Aug 2017, 05:19 |
--------------------
Renault
2 x Megane 4 GT&Zen
||2017||2016 Hanlon's razor: "Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity."
|
|
well |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 46 Joined: 20 July 16 ![]() |
QUOTE(Dri @ 2 Aug 2017, 19:23) @well: cati km ai la bord, si de la cati km au inceput sa se manifeste cele doua probleme? Eu unul am 8700 km acum, si nu am sesizat problema cu suieratul. Tot cam atat am si eu, ceva spre 9k km. La aceasta calatorie am observat acest zgomot. Si nu este normal asa cum sugereaza un coleg de forum. Pe forum unde am gasit acest topic se citeaza de pe forumul din UK si cica Renault Franta are cunostinta de defect. |
--------------------
SAAB
93 TiD
2009 Fiat GP 2006
Renault Megane 4 GT 2016 |
|
John A. |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 67 Joined: 27 April 15 ![]() |
Salut, dragi colegi,
Dupa o lunga perioada de exploatat al meu reno (megane 3 1.5 90cp 2011, 120k km fara probleme) am inceput sa iau in considerare urmatoarea generatie de gt (benzina) . Am citit si foarte bune dar si ingrijoratoare despre m4 gt dar am considerat ca cel mai bine vin aici sa ma sfatuiesc si cu voi. Cum este acest model, acum? Mai are problema cu edc-ul? Ce probleme ati mai intalnit, si la ce kilometri. In Bucuresti ce consum are? Si mai ales, ce ar trebui sa mai stiu despre ele? Va multumesc anticipat, si astept cu interes parerile voastre. ![]() This post has been edited by John A.: 5 Aug 2017, 07:24 |
--------------------
Renault
Megane 3
2011
|
|
Gill_ro |
![]()
|
![]() ..Nici paine fara munca, nici munca fara paine.. Group: Members Posts: 2.349 Joined: 1 February 07 From: Bucuresti ![]() |
Cat de curand o sa apara si GT-ul Estate in Romania cu preturi incepand de la 25.500 euro tva inclus cu acelasi motor TCe 205CP EDC pentru cei ce au nevoie de un portbagaj mai incapator.
|
--------------------
Renault
Megane II.1 / Megane IV GT ///
- = B-006-ILL
2004 Sedan Privilege 1.5 dci / 2017 GT 1.6 dci Mi-e grea maturitatea, mi-e greu să fiu docil,
Aș da orice pe lume să redevin copil! |
|
mihaimgm |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 575 Joined: 9 March 08 From: Arges ![]() |
@Gill_ro: De unde aceasta informatie?
|
--------------------
Renault
Megane 4 Estate
- 1,5 dCi EDC
GTline 2017
|
|
Gill_ro |
![]()
|
![]() ..Nici paine fara munca, nici munca fara paine.. Group: Members Posts: 2.349 Joined: 1 February 07 From: Bucuresti ![]() |
Din oferta comerciala atasata.
|
--------------------
Renault
Megane II.1 / Megane IV GT ///
- = B-006-ILL
2004 Sedan Privilege 1.5 dci / 2017 GT 1.6 dci Mi-e grea maturitatea, mi-e greu să fiu docil,
Aș da orice pe lume să redevin copil! |
|
Radu91 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 15 Joined: 7 May 16 ![]() |
Pe hatchback o sa puna motorul de 1.2 ?
|
--------------------
Renault
Symbol
2007 Fidji
|
|
speedman |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 3.499 Joined: 21 April 07 ![]() |
exista pe harch motorul de 1.2 tce
|
--------------------
Smart
eq forfour
2019
|
|
Radu91 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 15 Joined: 7 May 16 ![]() |
Ma refeream pe nivelul de echipare Intens.
|
--------------------
Renault
Symbol
2007 Fidji
|
|
Flatron |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 551 Joined: 10 September 15 ![]() |
QUOTE(Radu91 @ 5 Aug 2017, 13:17) Vine standard pe Intens, da. Joacă-te și cu configuratorul de pe site-ul Renault, ca să vezi. Edit: De fapt tu ai dreptate, se pare că TCe-ul nu se poate pune pe Intens, pe varianta hatchback. This post has been edited by Flatron: 5 Aug 2017, 13:00 |
--------------------
Renault
Megane GT
2018 205CP
|
|
adrianovici_2006 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 637 Joined: 4 July 16 From: Ramnicu Valcea ![]() |
[quote=Gill_ro,5 Aug 2017, 09:11]
Cat de curand o sa apara si GT-ul Estate in Romania cu preturi incepand de la 25.500 euro tva inclus cu acelasi motor TCe 205CP EDC pentru cei ce au nevoie de un portbagaj mai incapator. Informatia poate fi adevarata!....dar PRETUL, nu cred! De ce ar costa 25500euro?...adica cu mai bine de 3000 euro peste Hach!? Pretul este chiar neverosimil!...ma refer la noi in tara! |
--------------------
renault
Anterior M2 ,1,5 dci, 80 cp,
megane 4 INTENS 110 DCI, BOSE Gris titanium
|
|
speedman |
![]()
|
azi pe a1, aveam in jur de 140 si acceleram din butonul de la pilotul automat, mi a aparut mesajul check gearbox si s a balbait cateva secunde...am incetinit si am accelerat...si nu s a mai repetat...tb sa ajung in service...
This post has been edited by speedman: 5 Aug 2017, 17:59 |
--------------------
Smart
eq forfour
2019
|
|
mars |
![]()
|
![]() meow or never Group: Moderatori Posts: 7.306 Joined: 22 January 04 ![]() |
Damn it! Io zic ca nemtii ne-au sabotat. A crapat si la Talisman o cutie, pierdea ulei. Trebuia neaparat un DSG la Reno, e la moda...
|
--------------------
Mercedes-AMG
A 35
(2023)
|
|
speedman |
![]()
|
update: in acceleratii puternice in modul auto, la 4000 rpm apare mesajul...a mai facut de 2 ori, ulterior...inclusiv gearbox overheated...pe manual nu face.
modul pe care mergeam era perso, dar face si in sport... |
--------------------
Smart
eq forfour
2019
|
|
Flatron |
![]()
|
QUOTE(speedman @ 5 Aug 2017, 21:34) update: in acceleratii puternice in modul auto, la 4000 rpm apare mesajul...a mai facut de 2 ori, ulterior...inclusiv gearbox overheated...pe manual nu face. modul pe care mergeam era perso, dar face si in sport... Damn... ![]() Îmi dau seama că e neplăcut, dar zic și eu două chestii ca să te mai liniștesc: - ai garanție, profită de ea pe cât posibil; - interesant că zici că mesajele apar doar în modul auto și în manual nu. O văd ca o chestie plauzibilă să fie ceva din soft, știu că au mai fost discuții pe tema asta. Și mie mi-e frică să nu cumva să taie din putere cu soft-ul, dar, dacă face doar pe Auto, e relativ clar că apare o buleală în soft. Oricum, cam sensibilă cutia, știu că s-a mai vorbit, dar nu mai rețin - e aproape cuplul Megane-ului de cuplul maxim suportat de cutie, asta să o tot încălzească? Rezolvare ușoară îți doresc! |
--------------------
Renault
Megane GT
2018 205CP
|
|
speedman |
![]()
|
da, voi apela la garantie...se spune ca ar rezista 300 nm, gt ul are 280 nm, insa pe net apare ca suporta o idee mai mult cutia...postasem un pdf la un moment dat. Masina mea facea parte din lotul celor care au avut pb (mlml, adigherghin si inca cativa)..dar speram sa nu am, asta e ...se va rezolva.
|
--------------------
Smart
eq forfour
2019
|
|
Flatron |
![]()
|
QUOTE(speedman @ 5 Aug 2017, 21:55) da, voi apela la garantie...se spune ca ar rezista 300 nm, gt ul are 280 nm, insa pe net apare ca suporta o idee mai mult cutia...postasem un pdf la un moment dat. Masina mea facea parte din lotul celor care au avut pb (mlml, adigherghin si inca cativa)..dar speram sa nu am, asta e ...se va rezolva. Mersi pentru info! Deci și a ta ar face parte din acel lot, sper să nu fie ceva grav la tine, totuși. Oricum, e bine că ești relativ relaxat, până la urmă, deși e super neplăcut, există acea garanție de care trebuie profitat, după cum mai ziceam. Baftă să ai! ![]() |
--------------------
Renault
Megane GT
2018 205CP
|
|
speedman |
![]()
|
mersi
![]() |
--------------------
Smart
eq forfour
2019
|
|
John A. |
![]()
|
Frumos breakul, dar nu este cee a ce caut pentru mine. S-asa hatchul este ceva mai mare decat M3-ul meu.
Edit: Tine-ne la curent, te rog, legat de ce rezolvi cu cutia de viteze. Daca aleg sa iau una, dupa ce sa ma uit? This post has been edited by John A.: 5 Aug 2017, 23:37 |
--------------------
Renault
Megane 3
2011
|
|
aba81 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.116 Joined: 2 November 16 From: Suceava ![]() |
pai daca cumperi noua nu prea ai dupa ce sa te uiti. in principiu cele cu pb. de management a cutiei au fost fabricate pana spre finalul lui 2016.
|
--------------------
Renault
Megane GT
2017
|
|
Dri |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 281 Joined: 11 December 16 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(aba81 @ 6 Aug 2017, 06:32) pai daca cumperi noua nu prea ai dupa ce sa te uiti. in principiu cele cu pb. de management a cutiei au fost fabricate pana spre finalul lui 2016. Asa este, in plus stiu ca exista update de spft pentru cutie care rezolva problema. Mie,cand am avut masina in service, mi-au aplicat acest update desi nu raportase niciodata overheating. Masina este produsa in noiembrie 2016. Am observat si o mica schimbare in comportament dupa update: cand accelerez la deal, cutia schimba mult mai sus ca si regim de turatie decat o facea inainte, probabil ca sa micsoreze numarul de schimbari in sarcina mare. @speedman: mergi in service, se rezolva. De asemenea, din cate stiu, niciun coleg cu masina produsa in 2017 nu a avut probleme de overheating, deci masinile sunt deja patch-uite. This post has been edited by Dri: 6 Aug 2017, 11:12 |
--------------------
VW Golf 6
1.2 TSI 2012, anterior
Renault Megane GT 2016
|
|
stefandinescu70 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 815 Joined: 4 September 16 ![]() |
Update ul scade puterea si cuplul motor si modifica regimul de schimbare al treptelor.Rezolvarea este un alt ulei in cutie si schimbarea ambreiajelor . dar aceasta solute nu este agreata de Renault . Costa.
This post has been edited by stefandinescu70: 6 Aug 2017, 12:44 |
--------------------
Talisman
.
2016 1.6dCI160 EDC
|
|
vladof |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.086 Joined: 15 November 16 From: Bucuresti ![]() |
Deci tu zici ca toate GT-urile 2017 au putere mai mica? Sau ca pe 2017 s-au pus alt ambreiaje si alt ulei in cutie?
|
--------------------
Renault
Megane GT 1.6 TCe 205
2017
|
|
John A. |
![]()
|
Ma indoiesc de faptul ca au putere mai mica. Iese repede pe dyno cati caluti are, si ii papa mama lui penal cu false advertising.
|
--------------------
Renault
Megane 3
2011
|
|
ratonbox |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 191 Joined: 17 October 09 ![]() |
QUOTE(speedman @ 5 Aug 2017, 20:55) da, voi apela la garantie...se spune ca ar rezista 300 nm, gt ul are 280 nm, insa pe net apare ca suporta o idee mai mult cutia...postasem un pdf la un moment dat. Masina mea facea parte din lotul celor care au avut pb (mlml, adigherghin si inca cativa)..dar speram sa nu am, asta e ...se va rezolva. Pe site la getrag scrie ca rezista la 320NM, am cautat eu acum cateva saptamani. |
--------------------
Renault
Megane GT
2017 Avatar: '73 Fairlady Z, with RS Watannabe 8-spoke rims and ZG nose.
|
|
stefandinescu70 |
![]()
|
QUOTE(vladof @ 6 Aug 2017, 18:24) Deci tu zici ca toate GT-urile 2017 au putere mai mica? Sau ca pe 2017 s-au pus alt ambreiaje si alt ulei in cutie? Inca nu au schimbat nimic in 2017 . Cad cutii EDC 7 la fel ca si in 2016 ( din sursa din service autorizat ) . Sunt in schimb masini la care s-au schimbat ambreiajele ( la EDC 7 pe Talisman TCE ) cu altele , model nou si s-a folosit un alt fluid in cutie , diferit ca vascozitate . DAR totul la secret in reteaua Renault . In general se apeleaza la un resoft simplist dar care nu rezolva nimic daca duci masina in sport si o conduci sport , apare acelasi fenomen de supraincalzire, dar mai greu . Sunt curios ce cutii vor pune pe RS Megane 4 250 cp sau 300 cp , tot aceleasi sensibile Getrag EDC 7 ???? . Problema cutiei EDC 7 este ca nu are racitor de ulei separat de cutie ( care ar fi putut fi inlocuit cu unul majorat ca suprafete si rezolvau usor problemele de supraincalzire ) , are un circuit de antigel incorporat in carcasa cutiei care cica ar trebui sa raceasca suficient uleiul/carcasa/ambreiajele , dar se pare ca nu o face cum ar trebui in toate conditiile de solicitare ale cutiei . Oare de ce numai Renault foloseste cutia EDC 7 ( Getrag 7DCT300 )???. In schimb EDC 6 ( Getrag 6DCT450 ) este folosita de foarte multi fabricanti ce masini si are racitor de ulei extern/separat ....... This post has been edited by stefandinescu70: 7 Aug 2017, 21:55 |
--------------------
Talisman
.
2016 1.6dCI160 EDC
|
|
mars |
![]()
|
![]() meow or never Group: Moderatori Posts: 7.306 Joined: 22 January 04 ![]() |
Da' astia de la Reno or fi sanatosi la cap? Nu au testat cutiile alea in toate felurile inainte sa le dea drumul pe piata? Poate le-au testat prin Laponia si n-au avut probleme cu temperatura...
|
--------------------
Mercedes-AMG
A 35
(2023)
|
|
stefandinescu70 |
![]()
|
Sanatosi / nesanatosi , cutiile au probleme de supraincalzire . Deci testate ??? cine stie , ?? cand cum unde ??? altfel nu ar fi trebuit sa apara probleme . Ideea este ca numai Renault le foloseste pe aceste 7DCT300
|
--------------------
Talisman
.
2016 1.6dCI160 EDC
|
|
espacern |
![]()
|
![]() ART-ist Group: Moderatori Posts: 17.610 Joined: 14 August 09 From: Mihalaya ![]() |
QUOTE(stefandinescu70 @ 7 Aug 2017, 21:31) Cad cutii EDC 7 la fel ca si in 2016 ( din sursa din service autorizat ) . Sunt in schimb masini la care s-au schimbat ambreiajele ( la EDC 7 pe Talisman TCE ) cu altele , model nou si s-a folosit un alt fluid in cutie , diferit ca vascozitate . DAR totul la secret in reteaua Renault . Ai ceva informatii concrete? Nu cred...pentru ca nu exista sursa aia sau schimburi/operatiuni secrete la Renault! Daca ai tu ceva informati concrete scrie aici. |
--------------------
.
.
- .
. RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 30th July 2025 - 22:52 |