Recomandare anvelope de vara
![]() ![]() ![]() |
Recomandare anvelope de vara
CataT |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.089 Joined: 19 April 07 From: C o n s t a n t a ![]() |
|
--------------------
Renault
Megane 2
2007 / 1.6 16V
|
|
DarthMaul40 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 31 Joined: 4 September 13 From: Brno, CZ ![]() |
Vreau si eu sa imi schimb cauciucurile de vara (205 / 50 /R17)
Din cate vad, Michelin Primacy 3 sunt cele mai laudate. De Continental ContiSportContact 5 ce parere aveti? |
--------------------
Renault
Megane II
2006, 1.5 dCi 106 CP, cutie 6+1 trepte
|
|
str77 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 209 Joined: 24 October 11 ![]() |
Recomand GY F1 eagle asym 2.
Clasa de aderenta A pe ud, C la consum si 69 de decibeli. La pret sunt la fel ca Dunlop insa se tocesc mai greu. Conti si Michelin sunt mai scumpe si ofera aceeasi performanta. |
--------------------
Renault
Megane 4
1.5 EDC
- BV
|
|
budspencer07 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 589 Joined: 11 December 14 From: Suceava ![]() |
Michelin sunt foarte bune.Au in compozitie un cauciuc foarte aderent .Dunlopul e de regula mai dur si nu se preteaza asa bine pe ploaie.
|
--------------------
Land Rover
Range Rover
2015
|
|
DarthMaul40 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 31 Joined: 4 September 13 From: Brno, CZ ![]() |
QUOTE(str77 @ 31 Mar 2015, 13:17) Recomand GY F1 eagle asym 2. Clasa de aderenta A pe ud, C la consum si 69 de decibeli. La pret sunt la fel ca Dunlop insa se tocesc mai greu. Conti si Michelin sunt mai scumpe si ofera aceeasi performanta. Merci de raspuns, dar modelul ala nu exista pe marimea care-mi trebuie mie (205 / 50 / 17) |
--------------------
Renault
Megane II
|
|
marius80_eugen |
![]() ![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.978 Joined: 9 December 05 From: Bucuresti ![]() |
Eu nu prea inteleg de ce va temeti de tocit si nu de imbatranit... O anvelopa este in parametrii normali pana ajunge cu "tocitul" la semnul de uzura maxima si cu cat se toceste , cu atat este mai economica , mai usoara dar in parametri , dar imbatranitul este mult mai periculos. Mie nu mi-ar parea rau de anvelope uzate , dar folosite , fata de unele cu "carne" o gramada , dar coapte.
|
--------------------
Reno / de toate
Reno
2003 - 2017
|
|
budspencer07 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 589 Joined: 11 December 14 From: Suceava ![]() |
Ai foarte mare dreptate.dot ul conteaza mult daca anvelopa a vazut soarele
. This post has been edited by budspencer07: 31 Mar 2015, 23:39 |
--------------------
Land Rover
Range Rover
2015
|
|
DarthMaul40 |
![]()
|
QUOTE(marius80_eugen @ 31 Mar 2015, 23:32) Eu nu prea inteleg de ce va temeti de tocit si nu de imbatranit... O anvelopa este in parametrii normali pana ajunge cu "tocitul" la semnul de uzura maxima si cu cat se toceste , cu atat este mai economica , mai usoara dar in parametri , dar imbatranitul este mult mai periculos. Mie nu mi-ar parea rau de anvelope uzate , dar folosite , fata de unele cu "carne" o gramada , dar coapte. Nu mi-e de tocit, ci de siguranta si confort. Ma uitam la parametrii cauciucurilor Goodyear EfficientGrip Performance si arata foarte bine, mai ales la capitolul franare, insa aud vorbe ca sunt cam moi si se lasa in curbe mai tare ca altele. Vreau totusi sa simt masina mai ferma in curbe si la franare, dar nici sa-mi sara dintii din gura la drum ![]() |
--------------------
Renault
Megane II
|
|
budspencer07 |
![]()
|
Daca au o presiune ceva mai tare fii sigur ca sun bune.Nici cu cauciucuri de iarna nu se lasa masina.
|
--------------------
Land Rover
Range Rover
2015
|
|
marius80_eugen |
![]() ![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.978 Joined: 9 December 05 From: Bucuresti ![]() |
LASATUL in curbe nu tine decat de presiune , inaltimea anvelopei si corelarea latimii anvelopei cu J-ul jantei . Daca ai o anvelopa 195/65/15 se lasa mai mult decat una 205/55/16 , iar una pe 17' va fi foarte dura si fixa.
Unii au senzatia ca anvelopele cu protectie la janta sunt mai tari pe lateral , altele ca cele RunFlat sunt mai tapene ... dar este vorba doar de impresii. Siguranta este data de calitatea anvelopei . Confortul este dat de inaltimea anvelopei. Compromisul intre calitate/performanta/confort oarecum tu il alegi . Eu am ales ca anvelopele de iarna sa fie 195/65/15 , iar cele de vara 205/55/16. Am mers cu ambele variante si consider ca sunt o alegere buna pentru iarna - cand ai nevoie de aderenta si oarecum confort in multe situatii cand gropile invadeaza asfaltul , dar si de anvelope mai inalte si "moi" pentru un grip bun /vara - puntin mai optimizate pentru sportivitate , dar si economie cand este cazul si grip lateral si prin latime mai mare , dar inaltime mai mica pentru o directie mai ferma. Cele pe 17 le consider prea dure , nu amortizezi mai nimic cu ele , costa o gramada si pentru puteri sub 150 CP nu au rost . Presiunea din anvelope are un rol foarte mare si simti imediat o diferenta de 0,3-0.5 bar. La 2.2 fata si 2.1 spate masina se poate comporta normal si amortizeaza destule, la 2.5/2.4 masina cam trepideaza la orice denivelare , dar ai consum mic si se simte mai vioaie la accelerari si ai grip foarte bun pe curbe cu suprafete curate. Nu stiu cum se comporta acele GoodYear , eu sunt fan Nokian de iarna si Dunlop de vara si o sa vad cum se comporta cat de curand cele de vara , cand voi schimba rotile. Daca nu esti sigur de GoodYear ia pur si simplu alta marca/model , sau ia 2 un model si 2 alt model si vezi de care esti mai multumit . Le lasi pe cele 2 "bune" pe fata si celelalte pe spate. Oricum in timp ajungi sa ai 2 de "fata" si 2 de "spate". |
--------------------
Reno / de toate
Reno
2003 - 2017
|
|
DarthMaul40 |
![]()
|
Jantele de 17 " nu-s alegerea mea... Asa am cumparat masina, dar m-ai cam pus pe ganduri... Proprietarul dinainte a crezut ca si-a luat masina sport si a pus cauciucuri 215/45/17. Jantele is originale Renault si nu ma prea incanta ideea sa le schimb, insa daca iau in considerare faptul ca 205/55/16 sunt mai ieftine si mai indulgente cu suspensiile, s-ar putea sa merite sa trec pe jante de 16" si sa vad dupa aia ce cauciucuri ii gasesc.
|
--------------------
Renault
Megane II
|
|
madhorsefuzzy |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 4.247 Joined: 9 May 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(DarthMaul40 @ 31 Mar 2015, 23:40) Vreau totusi sa simt masina mai ferma in curbe si la franare, dar nici sa-mi sara dintii din gura la drum Pentru fermitate pe curbe mai important decat presiunea este faptul ca anvelopa are sau nu peretii laterali intariti/ranforsati.![]() Anvelopele cu astfel de pereti au indicativul XL. A nu se confunda cu indicativul Runflat care este alta mancare de peste. |
--------------------
Laguna Grandtour
2011 4Control 2.0dci
200cp+ / Honda Insight Hybrid 2010 stock "Vei invata sa conduci cand vei sti sa te feresti de prosti, nu cand vei sti legea!"
|
|
Kojak |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.786 Joined: 18 January 07 From: Bucuresti ![]() |
Referitor la "fermitatea" gumelor in curbe,
are dreptate @marius80_eugen, nu conteaza ca sunt moi anvelopele (flancurile), fermitatea e data de presiunea corecta si calitatea anvelopei. De exemplu, initial, cand am luat BlureResponsu-rile de la Dunlop, m-am speriat da cat de moi pot fi pe flancuri, inainte sa le montez. M-am gandit exact la ce spui tu, ca o sa se simta nasol pe curbe. Total fals! Nu numai ca nu au nici o problema pe curbe, chiar au un grip extraordinar (ud/ uscat). Curbe pe care le luam la limita cu 60 (cu fostele Michelin ES), le pot lua acum fara probleme cu 80, etc. Am bagat 2.1 bar in toate 4 (pe portiera scrie, 2.0 fata, respectiv 2.2 spate) Pot zice, d.p.m.d.v., ca sunt cele mai bune gume care merg puse pe un logan stock. ![]() Presimt ca o sa planga planetarele de la gumele astea. ![]() This post has been edited by Kojak: 1 Apr 2015, 09:37 |
--------------------
Dacia
Logan
2006
|
|
budspencer07 |
![]()
|
Dunlop ul e de obicei mai dur ca Michelin.
|
--------------------
Land Rover
Range Rover
2015
|
|
madhorsefuzzy |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 4.247 Joined: 9 May 05 From: Bucuresti ![]() |
Mda ... ignorati XL ... nu conteaza ... BlureResponsu-rile de la Dunlop stau mai bine pe curbe decat Michelin ES ...
|
--------------------
Laguna Grandtour
2011 4Control 2.0dci
200cp+ / Honda Insight Hybrid 2010 stock "Vei invata sa conduci cand vei sti sa te feresti de prosti, nu cand vei sti legea!"
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
xl e pentru altceva. nu se refera decat la pereti.
|
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
Diac |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.023 Joined: 18 April 05 From: Bucuresti. ![]() |
De vazut la ce pret o sa iasa Michelin Crossclimate, primul pneu de vara, complet certificat si pentru iarna, cel putin asa zice marketingul Michelin. Daca un set de Crossclimate va costa cat doua seturi low cost, unul de vara si unul de iarna, e de luat in considerare.
This post has been edited by Diac: 1 Apr 2015, 21:22 |
--------------------
Renault
Megane sedane/Nissan X-trail
2005/2017 Influence/Tekna
- HAN/AIZ/DIA Alexandru.
|
|
Sharpe |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 380 Joined: 11 April 05 From: B u c u r e s t i ![]() |
Kingstar Road Fit SK70 195/65/15 91T am ales ca varianta de buget pt all season. Ca prima impresie dupa aproape 1k km rulati pe uscat, ploaie si ceva ninsoare, best buy calitate/pret(151 RON/buc). Zgomotul in mers comparabil cu al Dunlop-urilor BlueResponse de pe jantele de vara, grip bun, nu aluneca pe franare, chiar daca e mai violenta. Per total o surpriza placuta.
This post has been edited by Sharpe: 2 Apr 2015, 17:07 |
--------------------
VOLVO
V70
III SUMMUM 2012
- B 74 BFL
|
|
pistritu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 520 Joined: 8 May 14 ![]() |
QUOTE(Diac @ 1 Apr 2015, 21:21) De vazut la ce pret o sa iasa Michelin Crossclimate, primul pneu de vara, complet certificat si pentru iarna, cel putin asa zice marketingul Michelin. Daca un set de Crossclimate va costa cat doua seturi low cost, unul de vara si unul de iarna, e de luat in considerare. sa asteptam 2-3 review-uri si teste sa vedem pe unde se situeaza comparativ cu anvelopele premium. Din ce se zvonea o sa fie cam pe la 270-300 ron bucata ![]() ![]() 3 Apr 2015, 00:05: Goodyear cu B la consum si A la timp ploios, foarte bune http://www.premio-torom.ro/anvelope-vara-g...1w--a15372.html This post has been edited by pistritu: 3 Apr 2015, 00:05 |
--------------------
--
--
-- Gil26 este bolnav psihic
|
|
DarthMaul40 |
![]()
|
Deci XL au peretii laterali mai tari. In cazul asta cred ca o sa iau pana la urma Michelin primacy 3 205 / 50 R17 93V XL
|
--------------------
Renault
Megane II
|
|
petrika |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 1 Joined: 4 April 15 ![]() |
Parerea mea,michelin sau continental
|
--------------------
Renault
Megane
2006 break
- B 62 XMV
|
|
Dreamer |
![]() ![]()
|
![]() Un visator hoinar ... Group: Members Posts: 1.750 Joined: 23 September 05 From: Brasov ![]() |
Si eu astept Michelin Crossclimate sa vad ce e de capul lor. Oricum astea sunt numai de 3 anotimpuri, fara iarna.
Pentru Iarna trebuie al rand special. https://www.youtube.com/watch?v=eequ6-Im3E0 Parerea mea! ![]() This post has been edited by Dreamer: 4 Apr 2015, 12:53 |
--------------------
Ex Renault
Megane 1, 2 si 4
2002 diesel, 2004 si 2017 benzina Libertatea ta se termina acolo unde incep drepturile altora!
|
|
valikris2002 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 944 Joined: 11 November 05 From: roman,neamt ![]() |
Michelin Crossclimate spun ca e pentru tarile care au perioade scurte de iarna, pentru noi chiar ei recomanda alpin 5 pentru tarile cu iarna serioasa. Asa ca nu prea renteaza in cel ma fericit caz poti lua cele allseazon, era un model de la goodyear care avea referinte buna.
|
--------------------
megan sedan
manager 1.5 dci, 85 cp
26-10-2007
- -
|
|
pistritu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 520 Joined: 8 May 14 ![]() |
QUOTE(Dreamer @ 4 Apr 2015, 12:37) Si eu astept Michelin Crossclimate sa vad ce e de capul lor. Oricum astea sunt numai de 3 anotimpuri +1 Sa vedem testele si pareri de la cei care le vor folosi. Daca chiar au franarea buna pe ud si stabilitate buna pe curbe, ar merita achizitionate ![]() |
--------------------
--
--
-- Gil26 este bolnav psihic
|
|
calinnov |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 629 Joined: 28 December 06 From: Alba Iulia ![]() |
De o saptamana merg cu GoodYear EfficientGripPerformance 91H, 205/55/16.
Am prins doua zile de ploi si intradevar sunt multumit de ce aderenta au in mers si la franare. ![]() NB |
--------------------
ex. Renault
Sedan 2.2, 1.6 16V, 82kw
2006 Exp. ex. Renault Sedan 2.2, 1.5 dci, 78kw, 2007 Exp
Renault Estade 2.2, 1.9 dci, 96kw, 2007 Priv ex. Renault Clio Symbol 1.4 8V 2003 55kw Exp |
|
nutu01 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 447 Joined: 8 December 13 From: Brasov ![]() |
am comandat si eu 4 buc Dunlop 195/65 R15 Sport BluResponse 91H.
va anunt dupa montaj cum se comporta. |
--------------------
Renault
Laguna 3 Grandtour
2014 / Start - Stop Bose Edition 2.0/96KW
- BV55YES
|
|
Cipriansen |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 206 Joined: 28 May 10 From: Craiova ![]() |
Actualele anvelope de vara sunt sub gradul de uzura si astfel trebuie sa le schimb urgent .
1. Pot sa iau ceva bani pe ele ? 2. Ce anvelope imi recomandati sa cumpar ? Jantele sunt de 15'' . |
--------------------
Renault
Megane II
2007 / 1.4 / 16v / 98 CP
|
|
Cipriansen |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 206 Joined: 28 May 10 From: Craiova ![]() |
Nu imi poate spune nimeni ?
|
--------------------
Renault
Megane II
2007 / 1.4 / 16v / 98 CP
|
|
74r12 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 514 Joined: 2 July 04 From: Planeta Pământ (Terra) ![]() |
ia vezi aci http://www.tyrereviews.co.uk/Article/2014-...r-Tyre-Test.htm
eu am luat Goodyear EfficientGrip Performance 195/65 R15 si pana acu sunt multumit de ele. |
--------------------
Megane
2.2
Expression+ 1,5 dci 85 cp Megane 3 Sport Tourer Privilege 1,5 dci 110 cp EDC
|
|
pepelutza |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 463 Joined: 17 November 10 From: brasov ![]() |
|
--------------------
Renault
Clio 3
2007 , dynamique 1,6 , 16v 110 CP
- BV-10---S
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 26th April 2025 - 01:30 |