Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages  1 2 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Purificator de aer pentru autoturisme, Aer curat in masina...

thunder77
post 25 Apr 2008, 15:05
Post #1

Membru autentic

Group: Members
From: Bucuresti

Purificator aer autoturism

Eu o sa cumpar asa ceva intrucit sint cei mai buni de pe piata.M-am gindit sa va impartasesc si voua ce am descoperit.
Pentru alte detalii, puteti sa imi dati PM.

Oricum tehnologia e viabila si nu e doar marketing.Sa va mai spun ca acest aparat costa 450 lei si pentru unii poate parea scump.Pentru mine nu este, pentru ca tin foarte mult la plaminii mei. tongue.gif biggrin.gif

Pentru cei din Bucuresti ma ofer sa fac demonstratie pe viu intrucit o sa il am in masina. icon_mrgreen.gif

--------------------
Renault Clio Symbol - B-48-GIO 2006 Fidji
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
SorinV
post 25 Apr 2008, 15:08
Post #2

Membru autentic

From: a

Nu-mi spune : esti importatorul si de faptai gresit sectiunea!?

a se vedea: eu am
nu e doar marketing tehnologia e viabila
costa atat
detalii pe rpivat
demonstratii in bucuresti

Hai bre ca suna rau !

si de ce ai facut bold totul?

ia baga o explicatie rapid ca sa nu dau cu banu!

--------------------
a a a
+
thunder77
post 25 Apr 2008, 15:27
Post #3

Membru autentic

Lol. Pai cu bold-ul e simplu.Sa se vada clar. tongue.gif

Demostratia e pentru cei "necredinciosi din fire", sau "circotasi". tongue.gif

Faza e ca la 5 bucati comandate se da unul gratis.Ma gindeam sa facem asa.Daca exista comenzi, sa zicem 6 bucati, se cumpara 5, una e gratis.Tragem la sorti si cine iese il primeste GRATUIT.Simplu, transparent si corect! Punem film si pe youtube. biggrin.gif

Cu nenea de la firma m-am conversat mult si mi-a dat idei ce sa fac la filtrele de pe autoturisme ca sa nu intre mirosul...da nu spun ca e secret. tongue.gif

--------------------
+
SorinV
post 25 Apr 2008, 15:38
Post #4

Membru autentic

acum a aparut si oferta! devine din ce in ce mai interesant!

--------------------
a a a
+
AlexC
post 25 Apr 2008, 15:50
Post #5

Vrum Vruuum

Si sa umblu cu nebunia aia la capul meu? Nu mai bine schimb eu filtrul al fiecare 10k km / 6 luni cu unul cu carbon activ si am scapat de problema mai elegant?

btw, forumul nu e pentru ca sa te lauzi ca ai niste informatii si nu le dai mai departe, ci sa faci exact opusul, ideal chiar cu tutoriale foto!

--------------------
Renault Laguna III Privilege 2.0dci CVA 150CP
Butoanele ne fac viata mai frumoasa :)
+
hellcat
post 25 Apr 2008, 18:31
Post #6

FrontYard Motorsport

Group: Moderatori
From: Dieppe

QUOTE(thunder77 @ 25 Apr 2008, 15:27)
...si mi-a dat idei ce sa fac la filtrele de pe autoturisme ca sa nu intre mirosul...da nu spun ca e secret. tongue.gif
*

Hai, hai, scuipa tot... smile.gif

--------------------
Renault Clio bicorp 1.4 16v 2002 expression
Commencal Premier HD1
+
thunder77
post 26 Apr 2008, 10:11
Post #7

Membru autentic

Ce pot sa spun e ca se da pe filtrul de habitaclu cu o substanta.Treaba e ca e cam scumpa, dar s-a rezolvat problema mirosului! icon_mrgreen.gif

--------------------
+
AlexC
post 26 Apr 2008, 11:55
Post #8

Vrum Vruuum

Substanta care se numeste ........ si o putem cumpara de la .........., unde costa ..........

Pana acum la mine substanta aia care au dat-o baietii la revizie pentru curatat instalatia AC si filtrul de carbon activ si-au facut treaba foarte bine, am in masina cred ca doar 20% din mirosurile pe care le aveam inainte.

--------------------
Renault Laguna III Privilege 2.0dci CVA 150CP
Butoanele ne fac viata mai frumoasa :)
+
SorinV
post 26 Apr 2008, 12:24
Post #9

Membru autentic

@thunder77

Omule ori raspunzi la intrebari, ori iti sterg topicul! Ce faci tu aici se chema ca faci reclama tie sau omului ala!

In alta oridine de idei spray antibacterii pt instalatii de ac se gaseste peste tot. Dai cu el si o perioada totul e bine! Nu iti face idei ca nu ai descoperit roata...

--------------------
a a a
+
adi_ar
post 26 Apr 2008, 13:04
Post #10

Membru autentic si conservator

From: Arad

...
Cu nenea de la firma m-am conversat mult si mi-a dat idei ce sa fac la filtrele de pe autoturisme ca sa nu intre mirosul...da nu spun ca e secret. tongue.gif
*

@SorinV: Pai e secret, nu'ntelegi ? cool.gif

...
Ma gindeam sa facem asa.Daca exista comenzi, sa zicem 6 bucati, se cumpara 5, una e gratis.Tragem la sorti si cine iese il primeste GRATUIT.Simplu, transparent si corect!

Acum, mai simplu si mai transparent mi se parea sa se imparta totalul la 6 dar, ma rog, cate caciuli, atatea pareri ! Pe banii vostri dansati cum doriti !

--------------------
Renault Megane 2.1 Sedan 1.5 dCI 2005
iGO 9.6.29.357899
+
thunder77
post 26 Apr 2008, 13:08
Post #11

Membru autentic

Substanta se numeste granule de alumina activata si e foarte scumpa,nu stiu exact pretul.O sa incerc sa fac rost.Ideea e ca daca dai cu aceasta substanta pe filtru se rezolva problema mirosurilor. tongue.gif icon_mrgreen.gif

O sa fac un experiment cu nenea ala de la firma.Zicea ca se gasesc acesti saculeti de alumina in frigiderele General Electric...asa ca trebuie sa golim niste frigidere! tongue.gif wink.gif

Cit despre sprayul acelea pot doar spune ca e un fel de n-ar mai fi.Am dat si eu...asa ca nu vorbesc aiurea.

Domnu SorinV nu te inflama asa te rog ca nu ai de ce!Crezi ca daca stiam de unde se poate cumpara acea substanta tineam numai pentru mine???

Eu zic sa aveti rabdare ca o sa revin cu poze,precizari,doar ca mai dureaza un pic.Fiecare face ce vrea cu aerul lui din masina, si mai ales cu praful.
Eu oricum imi cumpar acel aparat pentru masina...asa ca daca doriti impresii de dupa cu cea mai mare placere.

Sa auzim de bine si sarbatori fericite!

--------------------
+
ramm
post 26 Apr 2008, 13:09
Post #12

Membru autentic

Si tre' sa tin porcaria aia pe spatele scanului? down.gif

--------------------
Honda Civic 2007
Honda Del Sol Vti
+
thunder77
post 26 Apr 2008, 13:18
Post #13

Membru autentic

Nu neaparat. Poti sa o tii si sub scaun ramm... tongue.gif

Facind unele cercetari am aflat ca alumina activata se foloseste la :
Aplicații-
rafinarea produselor petroliere, uscarea gazelor, purificarea și dezodorizarea gazelor, adsorbția H2S utilizând gel de silice sau alumină activată drept adsorbanți;

Deci va dati seama ca s-a dus si mama mirosului. biggrin.gif

Însă poluanții din aerul respirabil nu sunt constituiți numai din particule. Există o mulțime de compuși gazoși (chimicale) cu care luăm contact zi de zi și care au un efect nociv asupra sănătății (produse de curățare, detergenți, vopsele, diluanți, mochete și mobilă nouă, noxe de eșapament, etc).
Purificatoarele de aer care nu conțin substanțe speciale cum ar fi carbon activat, zeolit sau alumină activată nu pot îndepărta poluanții gazoși (inclusiv radonul) sau reduce efectele acestor gaze asupra sănătății.

Acel aparat are zeolit si carbon activat.Deci inauntru e ok.Eu vreau sa rezolv problema de la sursa adica de unde intra aerul in masina,deci de la filtrul de habitaclu.

--------------------
+
adi_ar
post 26 Apr 2008, 13:30
Post #14

Acum am inteles, in sfarsit, avatarul tau ! tongue.gif

Dincolo de glume, sa stii ca am oarece studii si cunostinte de chimie.
Ceea ce propui aici este, zic eu, omoratul soarecelui cu grenada.
Mirosurile pot fi indepartate prin curatirea sistematica a tapiteriei si un filtru carbon la habitaclu (da-i buna si recircularea, cand este cazul) iar praful poate fi inlaturat temeinic cu aspiratorul.
Acum eu presupun circulatia prin zone cat de cat urbane, nu pe holda' ! smile.gif

--------------------
iGO 9.6.29.357899
+
thunder77
post 26 Apr 2008, 13:41
Post #15

Membru autentic

adi deci tu recomanzi circularea prin orase??? lol
Inseamna ca nu stii cum e prin Bucuresti!!! Pai cred ca e mai mult praf decit in 20 orase din UE la un loc.De fapt o statistica arata ca NUMAI in Bucuresti exista 400 tone praf/km2 !!! blink.gif blink.gif

Uninunea Europeana adimte 20 tone/m2!Tu incerci sa imi zici mie ca daca aspiri masina nu mai ai praf??? blink.gif Sa fim seriosi!Cred ca ai privit vara intr-o raza de soare in casa de exemplu si ai vazut cum plutesc particulele de praf. wink.gif

Tapiteria nu are treaba cu asta.Pe mine ma deranjeaza ca imi intra noxe in habitaclu!Punct.Tu zici ca un filtru de carbon rezolva problema?Probabil ca unul f bun da.Nu facut in China asta e clar!
Aparatul ala a fost gindit pentru a avea aer cit mai curat in masina!Cine are o problema cu asta nu ma deranjeaza!

--------------------
+
adi_ar
post 26 Apr 2008, 14:04
Post #16

Nu-i vorba de a avea o problema ! Este forum ... adica discutie !

Ca exista praf peste tot ... ok, si eu sufar de o anumita alergie la praf asa ca stiu bine ce si cum.
Nu spun ca Bucurestiul nu ar "beneficia" de o doza suplimentara de poluare dar nu este nici praful de pe un drum de tara asa ca recircularea ar trebui sa rezolve problema.
Legat de tapiterie nu cred ca ai dreptate. Mirosurile nu sunt date de praf ci de compusii volatili care apar in procesele de descompunere si fermentatie. O tapiterie neingrijita, nedezinfectata si neaerisita sistematic devine "cloaca" de misunatori - acarieni si alte rautati de bacterii care-ti pisca pielea si-ti gadila narile cu diverse "pârțuri" ca si misunatorii gretosi din tubulatura/filtrul de admisie aer.

Desigur, s-ar putea aplica diverse metode pentru "purificarea" continua a aerului. S-ar putea folosi chiar agregatul existent in comert, care recircula aerul din incaperi si il "ozonizeaza", adaptat la alimentarea la 12Vcc. Filtrele acestuia retin praf, polen, bacterii, odorizeaza, etc.

Ce doream eu sa spun este ca, exceptand situatii extreme, justificate medical, nu vad un motiv serios de purifica in atat de inalt grad un habitaclu de masina, fie si in Bucuresti.

Parerea mea !

LE

adi deci tu recomanzi circularea prin orase??? lol

N-am inteles prea bine dar daca-i vorba de recirculare, dar da, o recomand ori de cate ori exista riscul sa-ti umpli habitaclul cu gaze groase de esapament sau de praf.

--------------------
iGO 9.6.29.357899
+
thunder77
post 26 Apr 2008, 14:19
Post #17

Membru autentic

Nu stiam ca acarienii trag pirturi. tongue.gif Sa le fie rusine.
Am vazut mai demult un documentar pe Discovery despre ce misuna la noi in pat! blink.gif radmasa.gif
M-am ingrozit!Dar au si ei rolul lor.
Adi uite cum facem, eu cumpar mizeria aia de aparat pentru masina si iti zic daca sint multumit.Daca nu mea culpa, iau 10 benzi de scotch si izolez masina... tongue.gif
Tapiteria mea vede regulat aspiratoru, vanish si cam atit.Cit de curind o sa merg sa fac o curatare profesionala si la instalatia de climatizare.

Cu "ozonizarea" nu esti la curent dar tocmai a fost interzisa in SUA intrucit face f mult rau corpului uman,deci mare atentie!Si celelalte tari au inceput sa impuna restrictii.

Sint de acord cu tine cu purificarea,insa nasul meu nu mai suporta saracu! wacko.gif
Ori imi iau masca de oxigen la mine ori purific in masina si in casa.Aleg varianta 2. wink.gif

This post has been edited by thunder77: 26 Apr 2008, 14:20

--------------------
+
adi_ar
post 26 Apr 2008, 14:28
Post #18

Daca nu eram la curent cu ce se intampla scriam ozonizarea, fara ghilimele. De fapt aparatul respectiv produce o usoara ionizare a aerului si da o senzatie de "proaspat", efectul pozitiv este ca se distrug mai usor bacteriile anaerobe.
In fine, eu nu pledez pentru renuntarea la ideea ta. Tu stii cel mai bine care-ti sunt necesitatile si prioritatile ! Am renuntat si eu la a mai bea apa de la robinet dupa ce am vazut cum arata un filtru. greata.gif
Sper sa nu fi dezamagit de efecte si mai ales sa ajungi sa recurgi la scotch ! biggrin.gif

--------------------
iGO 9.6.29.357899
+
thunder77
post 26 Apr 2008, 14:36
Post #19

Membru autentic

Pai depinde de scotch...poate iau unu d-ala scotian...de baut si imi trece. icon_mrgreen.gif

Ai mesaj pe PM de la mine adi.

--------------------
+
SorinV
post 26 Apr 2008, 17:53
Post #20

Membru autentic

superb suna! nu mai pute in masina dar ma intoxic cu alumina!

asta da afacere! probabil de-aia nu se gaseste ! pt ca e toxica pt caile respiratorii in varianta asta!

--------------------
a a a
+
Meghitzanul
post 26 Apr 2008, 19:27
Post #21

***** 4 ISOFIX

eu folosesc Bionet A15... e f ieftin si f bun in acelasi timp...l-am mai folosit si inainte dar nu stropisem filtrul de habitaclu cu Bionet facut destul de concentrat si tot imi mai mirosea cand opream aerul conditionat

acum nu mai am nici o problema in astfel de situatii deoarece am stropit atat filtrul cat si locasul lui de vreo 3 ori, l-am bagat in locasul lui si am lasat ventilatorul sa mearga cam 15-20 min de fiecare data pana a bagat solutia pe instalatie... de atunci nu-mi mai pute deloc in masina

deci am eliminat problema direct de la sursa wink.gif

This post has been edited by Meghitzanul: 26 Apr 2008, 19:29

--------------------
VW Passat Variant 2.0TDI 170cp DSG 2008
Audi A3 Sportback 2.0TDI 140cp DSG 2008
ex Renault Megane 1.6 16v 2004
Alan 42 + Sirio Turbo 2000 / Alan 42 + Sirio Turbo 1000
+
thunder77
post 6 May 2008, 17:12
Post #22

Membru autentic

Domnul SorinV stii tu 100% ca alumina e toxica? blink.gif De unde ai scos-o pe asta?
Te rog foloseste argumente nu presupuneri!
Chiar nu e toxica deloc!Asa ca te rog nu mai face afirmatii gratuite.Eu inteleg ca esti "membru scirbit" dar nici asa sa induci lumea in "oroare",mai ales ca esti moderator. wink.gif
Uite ce zice standardul SR EN 13753:2003 :"Produse chimice utilizate pentru tratarea apei destinată consumului uman. Alumină activată granulată" Standarde aprobate

Meghitzanul chestia cu "ieftin si bun"...ma abtin,dar o sa folosesc si eu ca sa nu judec inainte.Tu ai rezolvat problema mirosului...eu vorbeam de cu totul altceva!
Purificarea aerului din habitaclul masinii.Si voi reusi indiferent de parerile unora sau altora. wink.gif

Sint satul de acei oameni care sint "circotasi"si apoi cind constata ca un produs e foarte bun nu mai pot trai fara el,desi inainte au fost "Toma necredinciosul".Prefer sa "judec" dupa nu inainte.

--------------------
+
SorinV
post 8 May 2008, 13:44
Post #23

Membru autentic

Alumina este fara doar si poate toxica pentru caile respiratorii! nu pentru tot organismul uman am scris! CAILE RESPIRATORII! irita mucoasele sistemului respirator.

Si stai linistit ca pot trai si fara sistemul secret de curatarea a aerului cu alumina.

Alumina asta, oxid de aluminiu de fapt, provoaca intoxicatii. Sistemul de curatare a apei cu alumina prevede apoi curatarea apei de aceasta substanta si reducerea masiva a concentratiei.

Lucrul asta nu se intampla cand pui granulele in filtru si pe urma dai drumu la ventilatie.

--------------------
a a a
+
oto
post 9 May 2008, 00:32
Post #24

Membru incepator

hai ma ....fiti seriosi....mare pacanea si chestia asta ......daca era ceva montat sa filtreze aerul pana sa intre in masina da.....poate ziceam ok ! dar asa ....frectie la picior de lemn tongue.gif

--------------------
renault megane sedan 2007,1,5 dCi 105CP , Euro 4,privilege
+
CarreraGT
post 10 May 2008, 14:21
Post #25

Membru incepator

QUOTE(SorinV @ 8 May 2008, 14:44)
Alumina este fara doar si poate toxica pentru caile respiratorii! nu pentru tot organismul uman am scris! CAILE RESPIRATORII! irita mucoasele sistemului respirator.

Si stai linistit ca pot trai si fara sistemul secret de curatarea a aerului cu alumina.

Alumina asta, oxid de aluminiu de fapt, provoaca intoxicatii. Sistemul de curatare a apei cu alumina prevede apoi curatarea apei de aceasta substanta si reducerea masiva a concentratiei.

Lucrul asta nu se intampla cand pui granulele in filtru si pe urma dai drumu la ventilatie.
*

Daca nu aveti cunostinte de filtrare a aerului, mai bine taceti din gura. http://en.wikipedia.org/wiki/Activated_alumina. Alumina activata impregnata cu permanganat de potasiu se foloseste pentru filtrarea aerului in fabricile de cupru din toata lumea, unde in cabinele de macara care duc cuprul topit intre furnalele cu reverberatie si convertoare operatorii sunt des supusi unor concetratii de SO2 de peste 200 ppm!!! Alumina activata se foloseste si ca desicant. Nici o substanta activa pentru filtrarea aerului nu este toxica (altfel nu s-ar folosi pt. asta nu? smile.gif tongue.gif), poate doar prin ingerare.

--------------------
Ford Focus 1999 TDI
+
adrian mgn
post 10 May 2008, 14:50
Post #26

megane ... reno megane !

From: timisoara

Mi-ati starnit si mie curiozitatea in privinta acestei purificari si am si eu cateva intrebari:
- Care este beneficiul real al acestei metode pentru sanatatea noastra?Cam cati ani aduce in plus biggrin.gif ?Ce spune firma producatoare?Apropo cine produce dispozitivul?Ce spun alti utilizatori pentru ca banuiesc ca in alte tari se foloseste de ceva timp , mai ales daca e asa buna...

- Cat timp stati voi in masina de e asa de riscant pentru sanatatea noastra aerul respirat acolo?

- Cati dintre voi sunte-ti fumatori?Eu unul sunt si banuiesc ca inainte sa-mi bag banii in asa ceva ar trebui sa ma las de fumat smile.gif

P.S. Banuiesc ca din momentul inceperii folosirii acestei purificari a aerului,condusul cu geamul deschis devine prohibit...nu?

This post has been edited by adrian mgn: 10 May 2008, 14:53

--------------------
Mgn II 1.5dci/105cp 18" Arrays custom wheels-Eibach+KYB Suspension- - Smoked taillights BMC filters-Chrome window trims-Xenon
Custom navi integrated into central dashboard , GroundZero audio line

Vanity, definitely my favorite sin!
+
SorinV
post 10 May 2008, 17:46
Post #27

Membru autentic

@Carreragt

wow. inca unu cu wikipedia my life. daca tot te pasioneaza cauta si gradele de toxicitate, si mai ales cauta sa vezi ce face tanti alumina daca ai mici problemute cu plamanii.

Si ca idee: da se foloseste la fabricile de cupru da pt un motiv cat se poate de logic chiar si pt tine: cuprul te omoara alumina doar iti irita caile respiratorii. pentru acest motiv cred ca au ales alumina.

daca tu crezi ca tot ceea ce folosete industria sau e dat spre consum populatie este absolut safe...vai doamne cat de mult te inseli.

--------------------
a a a
+
biscu
post 10 May 2008, 18:34
Post #28

...

S-au ieftinit carburantii? radmasa.gif

--------------------
Renault Clio III - ... 2007
+
CarreraGT
post 10 May 2008, 19:20
Post #29

Membru incepator

QUOTE(SorinV @ 10 May 2008, 18:46)
Si ca idee: da se foloseste la fabricile de cupru da pt un motiv cat se poate de logic chiar si pt tine: cuprul te omoara alumina doar iti irita caile respiratorii. pentru acest motiv cred ca au ales alumina.

Cuprul te omoara??? radmasa.gif Ce tare, nu stiam. radmasa.gif Domnule specialist in filtrarea aerului, alumina activata indeparteaza compusii gazosi TOXICI, cum sa indepartezi ceva toxic cu altceva toxic? biggrin.gif In industria cuprului, ca si peste tot in orice proiect de filtrare a aerului rezidential sau comercial, se foloseste carbon activ, zeolit sau alumina activata impregnate cu diversi compusi chimici pentru neutralizarea (diminuarea) concentratiilor de compusi gazosi daunatori sanatatii. Exista firme care produc si vand acest produs pentru uz rezidential, comercial si industrial. Cum zicea cineva mai sus, alumina activata se foloseste si in frigiderele General Electric pentru reducerea mirosurilor. Daca si asta mai e toxica, ce sa mai zic de alimentele cu E-uri? Eu am stat intr-un mediu purificat cu carbon activ si alumina activata (pentru reducerea SO2) si nu mi-a iritat nimic. De la a crede pana la a fi sigur e cale lunga. Eu inteleg ca esti scarbit dar nici chiar asa. smile.gif

--------------------
Ford Focus 1999 TDI
+
Dodone
post 10 May 2008, 22:19
Post #30

membru invidios pe trade mark-ul lui semit (tanti moderatoreasa)

From: Timisoara

QUOTE(thunder77 @ 26 Apr 2008, 13:41)
Cred ca ai privit vara intr-o raza de soare in casa de exemplu si ai vazut cum plutesc particulele de praf. wink.gif

*

Hai sa fac pe desteptu'.
Parca in Fizica de gimnaziu (adica acum aproape 25 de ani blush.gif ), am invatat ca fenomenul de mai sus se numeste efectul Tyndall .
@thunder77
Mare noroc a dat peste tine.
CarreraGT doar ce s-a inregistrat si deja ti-a sarit in ajutor. 100% din postarile lui sunt in apararea ta. Daca nu e o clona, nu vad nimic rau in asta.
@CarreraGT
Sincer, bine ai venit printre noi. biggrin.gif

This post has been edited by Dodone: 10 May 2008, 22:28

--------------------
Renault Renault Laguna 1 GrandTour 1998/Concorde
Daca dragoste nu e, nimic nu e. M.Preda
Nu sunt de acord cu nici un cuvant din ceea ce spui dar mi-as da viata pentru dreptul tau de a vorbi Voltaire
+
2 Pages  1 2 >
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 31st July 2025 - 16:42
Dacia