Prelata Megane Sedan
![]() ![]() ![]() |
Prelata Megane Sedan
Dumi |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 78 Joined: 17 April 05 From: Timisoara ![]() |
|
||
-------------------- Renault Megane II 2.0 16V Confort Privilege (iunie 2005)
Dacia 1310 MLS |
|||
made |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 195 Joined: 13 April 05 From: Bucuresti ![]() |
N-as avea rabdare sa tot pun / dau jos o prelata. Asta daca folosesti masina zilnic...
Iar daca mai e si o vreme ploioasa, sa te apuci sa strangi o chestie uda si apoi faci varza si portbagajul etc. etc. Mai bine renunta ![]() |
--------------------
ex Renault
Megane 2 Sedan
2005 Expression
|
|
cornel_t |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.174 Joined: 12 November 04 From: Bucuresti ![]() |
Fure prelata sau masina?
Faza reala ...era prin 198x, intr-o zi se fura o masina a politiei (militiei) o cauta garcea de pe atunci innebuniti, parca intrase in pamant nici urma de batrana Dacie 1310. La vreo juma de an vine un "cetatzean" la politie si cu stupoare le zice: Domle' m-am intors din voiaj pe mare (na. fusese plecat vreo 6 luni) si ma duc sa dau jos prelata de pe masina si cand colo nu era masina mea ci una de scrie Militia pe ea etc ... ![]() |
-------------------- Honda Accord 2.2 i-CTDi EX
|
|
cmandrei |
![]()
|
![]() NEWSMAN Group: Moderatori Posts: 10.439 Joined: 9 March 05 From: Bucuresti/Targu Mures ![]() |
Dumi ... intrebare ... tu folosesti masina in fiecare zi ? de ce intreb ... ma gandesc asa ... ma uit afara si vad cum toarna de azi dimineata ... pai daca as fi avut prelata pe masina sunt sigur ca m-as fi facut una cu apa pana sa o dau jos ... si porma era uda leoarca si ea (dar sa zicem ca ar fi cauciucata si nu ar fi fost chiar asa de uda) si unde o pun ? in portbagaj ? se uda tot si acolo ... merg sa o duc in casa ? e cam mare sa o tarasc in fiecare dimineata in casa si seara inapoi pe masina ... daca nu o folosesti in fiecare zi masina zic ca e ok altfel ... ce zici Dumi ?
|
--------------------
ex. Renault
Clio Symbol
2001 Dynamique (1.4 8V 75 cp K7J-A7)
- RO 33.722 km - 12.2004
178.691 km - 03.2013 Andrei |
|
cipman |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Moderatori Posts: 1.698 Joined: 3 March 05 ![]() |
Vezi cu prelata aia sa nu zgarii masina mai mult decat ai tine-o fara. Daca o pui cand are praf pe ea (mai tot timpul) sau cand e uda (desi tie ti pare ca e uscata) mai rau faci. Daca mergi o data pe luna cu ea atunci poti sa pui. Daca mergi de 3 ori pe saptamana sau mai des las-o balta.
Mai bine ia-ti o sticla de apa in masina si sterge gainatii inainte sa pleci in cursa si gata. Ca timp si complicatii iesi mai bine. |
-------------------- Megane II.1 Estate Priv 1.6 16V 2005, gri D69, clima+scaune
Va rog, fara intrebari tehnice prin PM |
|
fixer |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 65 Joined: 11 May 05 From: Bucuresti ![]() |
Pana la urma nu i-a raspuns nimeni la intrebare. Poate are motivele lui sa vrea prelata. Si eu ii vad utilitatea daca lasi masina o sapt in parcare.. de ex cand pleci in vacanta cu alta masina.
Aici imi aduc aminte de bancul cu evreul care a imprumutat 1$ de la banca pt o luna si a garantat cu masina, asa ca a tinut-o in garajul bancii cat timp a fost plecat in vacanta. ![]() |
--------------------
Renault
Megane
2005 Influence M2 Sedan Influence 1.5 dCi 80CP
C4 coupe 1.6 HDI |
|
pablo |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.015 Joined: 10 December 04 From: ORADEA ![]() |
Dumi prelate gasesti la Metro (la Oradea sint) costa cam 7-800.000 lei.E din ceva fis si nu trece apa prin ea.Mai nasol e ca fiind usoara vintul cam sufla pe sub ea si ti-o poate "ridica" de pe masina.Pentru astfel de cazuri trebuie sa o prinzi cu ceva.
|
-------------------- Renault Megane II Sedan Confort Expresion 1,6 16V (dec 2004,clima,jenti AL,ESP,etc)
Renault Clio Extreme 1,5 dCi 80 CP (iul 2005,tempomat) |
|
eddie33 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 587 Joined: 25 April 05 From: Bucuresti ![]() |
Gasesti prelata in targul Vitan,in fiecare zi.E turceasca,un material argintiu,e vreo 800.000 parca,arata ambalata ca un sac de dormit MAI MIC.Daca se rupe materialul,e cam nasol de cusut.Multumit de raspuns?
|
--------------------
Renault
Clio Extreme
2004-DCI 80C.P.
|
|
cp |
![]()
|
Membru incepator Group: Banned Posts: 79 Joined: 24 September 04 ![]() |
QUOTE(Dumi @ Jun 7 2005, 11:12 AM) Iar daca gasesc prelata, ce credeti, in cit timp se va gasi cineva sa mi-o fure? Te ti de glume, nu ti-o va fura nimeni. Poate ar fi interesati totusi ceva oraseni din astia de merg in fiecare uichend la capalit, si vor sa faca cort din ea sa nu-i prinda ploaia. Cred ca esti pasionat tare de masina ta daca esti in stare sa faci atatea sacrificii pentru ea. La fel ca si mosii aia care au skode 100 de prin '70, mai repara la ele in fata blocului in fiecare uichend, pun prelata la loc si merg in casa bucurosi ca au oricand masina gata de drum... dar nu pleaca nicaieri cu ea cu anii... ![]() Acuma serios, prelate nu prea o sa gasesti de vanzare. Numai sa iei panza si sa mergi la o croitorie cu ea. Si eu am avut ceva idei din astea, dar destinatia era o motocicleta pe care eram nevoit sa o tin in fata blocului pe vremea aia. Ce mai vremuri... ![]() ![]() |
-------------------- Posesorii de Renault in general traiesc in lumea lor, departe de realitate. :)
|
|
Dumi |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 78 Joined: 17 April 05 From: Timisoara ![]() |
Multzam pentru raspunsuri. Masina o sa o folosesc in fiecare zi si m-ati convins ca prelata nu e prea practica. Poate un celofan, ceva?
![]() Ideea cu sticla pare cea mai buna solutie impotriva gainatului. Aveam si la dacie o sticla din acelea care se folosesc la spalatul geamurilor. Problema e ca uneori gainatul se usuca pina ajung eu la masina si trebuie sa frec ceva timp ca sa-l dau jos. Si cum pe negru se vede orice... In fine, o sa incerc sa nu o parchez sub copaci si poate n-o sa am probleme. Ceva preventiv - polish - ar avea sens? |
Dacia 1310 MLS |
|
pablo |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.015 Joined: 10 December 04 From: ORADEA ![]() |
Dumi da-o cu ceara.Nu se prinde gainatul direct pe vopsea si vine mult mai usor jos.Si arata si masina mai bine si se spala mai usor.
|
-------------------- Renault Megane II Sedan Confort Expresion 1,6 16V (dec 2004,clima,jenti AL,ESP,etc)
Renault Clio Extreme 1,5 dCi 80 CP (iul 2005,tempomat) |
|
Dumi |
![]()
|
Cred ca stiu cum o sa fac... Imi cumpar totusi o prelata, probabil de la Metro Timisoara (in Vitan o sa ajung abia prin vara iar masina vine miine
![]() ![]() Si o sa incerc sa-i dau si un rind de ceara. Stie cineva pe unde prin Timisoara as putea face asta? Multzam inca o data de raspunsuri. |
Dacia 1310 MLS |
|
cipman |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Moderatori Posts: 1.698 Joined: 3 March 05 ![]() |
Eu nu m-am agitat niciodata in legatura cu gainatii. Poate doar daca e din-ala barosan, de cioara sau ceva. E drept ca n-am avut si nu voi avea nicodata masina neagra. Poate doar dac-o primesc cadou. Am avut doar bleumarin. Spal masina la cca 2 saptamani cu ceara. Atata tot. Si n-o las sub copaci in general.
|
-------------------- Megane II.1 Estate Priv 1.6 16V 2005, gri D69, clima+scaune
Va rog, fara intrebari tehnice prin PM |
|
meganescu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 286 Joined: 20 August 04 ![]() |
QUOTE(cipman @ Jun 7 2005, 11:08 AM) Poate doar daca e din-ala barosan, de cioara sau ceva. In sfarsit un cunoscator in ale gainatului !!! ![]() Asa este! Cel de cioara este cel mai pacatos ... ![]() |
-------------------- |
|
cosminidis |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 52 Joined: 3 June 05 ![]() |
Gainatul face rau la orice temperatura si din cate stiu eu nu prea rezolvi mare lucru daca il racai de pe masina (mai ales cand e uscat). Eu spal masina cam o data la 2-3 zile la OMV la aia cu jet - 30k lei pentru 2-3 minute in care ai tot timpul sa dai jos gainatul sub jet puternic...
Cat despre copaci... ![]() Care este... |
--------------------
Renault
Megane Classic
2000 Renault Megane Classic @ 1.6 16V ~ 63k km
Make OGG, not MP3 |
|
galileo |
![]()
|
![]() OZN Type-S Group: Members Posts: 603 Joined: 12 July 04 From: Bucuresti ![]() |
pentru gainat, tineti la indemana un pachet cu servetele umede FARA alcool (in cora se gasesc unele in pachet galben, foarte bine umezite) si stoarceti un pic pe gainat si se dizolva usor. ideea este sa se ia fara frecare, ca altfel apar zgarieturi.
|
--------------------
Ex Renault
Clio bicorp
2004 1.2i 16V Honda Civic Type-S (cu toate "S"-urile rosii)
|
|
Liviu |
![]()
|
![]() expat naiv Group: Banned Posts: 3.526 Joined: 5 July 02 From: Peste gard ![]() |
Pentru gainat va recomand spray de spalat gemuri. Eu am in masina (DSN, ma scuzati) un spray Maxi Clean (face parte dintr-o serie pentru cosmetica auto <<Maxi Clean (geamuri), Maxi Foam (tapiterie) si Maxi Lux (silicon bord)>>, de la Metro/Carrefour/Selgross/etc ). Face minuni cu mustele strivite pe botul/parbrizul masinii si am observat ca dilueaza instant cam orice gainat . Nu ataca vopseaua sau chederele si miroase si frumos
![]() |
--------------------
.
.
. -= age is just a number =-
|
|
Norad |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 204 Joined: 20 October 03 From: Bucuresti ![]() |
Ca sa nu mai deschid un nou topic , spuneti-mi si cum vi se prezinta vopseaua dupa 6 luni - un an maxim de folosinta. Aveti zgarieturi superficiale multe doar pe lacul vopselei, mai adanci , etc ... Am observat ca periiile de spalat zgarie lacul de ex. Am mai gasit la mine zgarieturi in zona usilor pe la clanta, cred ca de la catarama curelei mi se trag unele. Cu gainatul am din pacate probleme, tin masina langa in copac, si la 2-3 zile am de curatat. Mi-am luat un Maxi Lux din acela pentru interior, imi trebuie neaparat si un Maxi Clean. Ce mai patesc destul de aiurea, e ca atunci cand circul in zona de campie ( spre Alexandria, Turnu Magurele de ex.) gasesc botul masinii plin insecte strivite, lucru care nu se intampla cand merg pe DN1 de ex.
|
--------------------
Renault
Megane 1.6 16v
dec. 2004
|
|
shu |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 133 Joined: 4 March 05 From: Bucuresti ![]() |
Eu mi-am pus prelata pe care am dat-o cu ceara ca sa spal rpd gainatul de pe ea.
![]() |
--------------------
Renault
Megane II Hatchback
2005 Confort Dynamique - Gri Eclipse
|
|
Norad |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 204 Joined: 20 October 03 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(raducu68 @ Jun 15 2005, 01:56 PM) Cum vine asta, te-ai frecat de masina? ![]() Cand am mai spalat masina m-am intins peste ea sa ii curat plafonul de mizerie sau iarna cand am mai dat zapada , tot asa. Involuntar cred ca am atins-o. Oricum am mai vazut si alte zgarieturi nu numai astea. Nu se observa decat daca incepi sa o studiezi de aproape si cand e f.curata. Oricum ziceti-mi ale voastre cum se prezinta ? Eu ma tot uit pe la Megane-uri ( si la alte masini ), dar in general daca masinile sunt un pic prafuite nu se vad deloc zgarieturi superficiale. |
--------------------
Renault
Megane 1.6 16v
dec. 2004
|
|
Norad |
![]()
|
Si apropo de gainatul asta nenorocit, multe se curata usor , dar mai e cate unul de la vreo pasare constipata , se pietrifica pe masina, de trebuie sa dau cu polish abraziv sa il scot complet.
|
--------------------
Renault
Megane 1.6 16v
dec. 2004
|
|
Dumi |
![]()
|
Am fost la Metro in Timisoara si am cautat Maxi Clean dar nu aveau. Din gama Maxi aveau doar Maxi Lux. Aveti idee unde in Timisoara se gaseste si Maxi Clean?
|
Dacia 1310 MLS |
|
dadu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 495 Joined: 10 June 05 ![]() |
am gasit de dimineata un gainat pe far, in dreptul xenonului atat de mare incat nu se mai vedea. dupa ce l-am inmuiat 2 min cu jetul a trebuit sa-l sterg cu un servetel de frica sa nu zgarii plexiglasul ala la cat de comentat era si nici atunci nu s-a luat complet, ca sa nu mai spun de mustele fosilizate de pe bot, dar poate gasesc azi ceva la metro
cam cat ar trebuie si cat rezista ceara pana trebuie sa dai din nou? This post has been edited by dadu: 16 Jun 2005, 11:28 |
-------------------- Megane2.1 Sedan
1.5 dci 100cp, Lux Privilege Peugot 207 1.6 hdi 90cp, Sport |
|
atoma |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 232 Joined: 3 May 05 From: constanta ![]() |
eu zic sa ne apucam sa omoram ciorile si pescarusii astia care se plimba pe deasupra renault-urilor...
![]() ![]() ![]() This post has been edited by atoma: 16 Jun 2005, 11:41 |
--------------------
Seat
Ibiza
2006
|
|
shu |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 133 Joined: 4 March 05 From: Bucuresti ![]() |
Pt gainatzuri eu va recomand un pulverizator din ala de lichid de geamuri cu apa in el si o carpa super moale. Dati bine cu apa pe problema, lasati 1 min sa se inmoaie si stergeti. Si gata necazul.
|
--------------------
Renault
Megane II Hatchback
2005 Confort Dynamique - Gri Eclipse
|
|
raducu68 |
![]()
|
Membru Demisionat Group: Banned Posts: 645 Joined: 17 February 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(dadu @ Jun 16 2005, 12:27 PM) am gasit de dimineata un gainat pe far, in dreptul xenonului atat de mare incat nu se mai vedea. Dadule, tu esti cumva din Craiova? ![]() Intreb fiindca am auzit ca numai pe-acolo arunca ciorile cu megabombe de-astea. Ai avut noroc ca a cazut pe far, daca pica pe tabla o indoia. |
--------------------
Renault
Megane 2 Sedan
2005 Privilege
|
|
dadu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 495 Joined: 10 June 05 ![]() |
bine ca mi-au scos aia de la redac trapa sa ma omara sau mai rau, imi distrugea frumusetea de piele ecologica
am ajuns la metro, la iesire din craiova, si am observat o innaripata spoita si o pata de sange de cativa cm, in botul masinii, la 3 ore dupa ce o spalasem. caut in tot metroul maxi clean si gasesc doar maxi lux, cu arome de toate felurile, numai din ala nu. sa le ia dracu, ca pana la urma o sa-mi cumpar umbrela la topic; imi trebuie si mie o prelata sau ceva de genul pentru ca masina sta zilnic in soare 7-8 ore. mi-a spus un prieten ca a vazut folii din aluminiu sau folii cu un strat reflectorizant de aluminiu, foarte subtire, dar care reflecta razele solare si foarte usor de strans, nu ca prelata. poate gasiti voi prin bucuresti ca aici in nici un caz nu gasesc This post has been edited by dadu: 16 Jun 2005, 22:23 |
-------------------- Megane2.1 Sedan
1.5 dci 100cp, Lux Privilege Peugot 207 1.6 hdi 90cp, Sport |
|
nick |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 216 Joined: 9 April 03 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(cp @ Jun 7 2005, 10:41 AM) Te ti de glume, nu ti-o va fura nimeni. Poate ar fi interesati totusi ceva oraseni din astia de merg in fiecare uichend la capalit, si vor sa faca cort din ea sa nu-i prinda ploaia. ![]() Din pacate trebuie sa va conntrazic, pt ca mie mi-a disparut prelata de pe masina acum 3 zile. O puneam din an in paste, mai ales pt ca o parchez sub un tei, si se umple toata de lipici in cateva ore. Cu prelata era Ok, si cred ca o sa-mi iau alta. |
-------------------- Megane II 1.6 16V Confort Dynamique 2003
Chevrolet Lacetti 2.0 TDCi 2007 |
|
eddie33 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 587 Joined: 25 April 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(nick @ Jun 17 2005, 11:05 AM) Din pacate trebuie sa va conntrazic, pt ca mie mi-a disparut prelata de pe masina acum 3 zile. O puneam din an in paste, mai ales pt ca o parchez sub un tei, si se umple toata de lipici in cateva ore. Cu prelata era Ok, si cred ca o sa-mi iau alta. Cred ca pasarile iubesc Renault-urile mult.....acum pot face in voie pe ea! Sigur ti-a luat-o vreun pescarus,dar cred ca mai repede o cioara!:D ![]() ![]() |
--------------------
Renault
Clio Extreme
2004-DCI 80C.P.
|
|
corneliustacitus |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 118 Joined: 12 March 05 From: Brasov ![]() |
Am incercat si eu faza cu prelata; as putea spune ca nici nu am apucat sa o pun pe masina si mi-au furat-o (in prima noapte in care a stat pe ea. Si pentru ca nu-mi pot permite sa dau saptamanal 800.000 urmatoarea prelata o sa aiba tracking device incorporat
![]() ![]() ![]() |
-------------------- Megane 2 Sedan 1,5dCi 80CP, Confort Privilege, Gri-Eclipse
Ford Fiesta 1,4 TDCi |
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 26th April 2025 - 04:53 |