Politia Romana, Amenda pentru flash-uri!!!
![]() ![]() ![]() |
Politia Romana, Amenda pentru flash-uri!!!
hellcat |
![]()
|
||
![]() FrontYard Motorsport Group: Moderatori Posts: 5.628 Joined: 25 April 04 From: Dieppe ![]() |
|
||
--------------------
Renault Clio
bicorp 1.4 16v
2002 expression Commencal Premier HD1
|
|||
Victoras2001 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.840 Joined: 15 February 08 ![]() |
QUOTE(eXtenSion @ 3 Jul 2008, 11:01) Deci: "Da cine-s astia sa-mi zica MIE sa nu dau flash si sa nu imi atentionezi confratii infractori ca mine?!" Doooaaamne Dooaamne!!! Imi place ca eu vorbesc de mere, iar tu de nuci. Daca alegi numai ce-ti convine tie din postul meu, ok. Ma opresc, pentru ca o consider lipsa de respect. In alta ordine de idei, pana acum toti carora le-am facut semn mi-au multumit. Inca nu s-a dat nimeni jos la mine cu bata, sub considerentul ca i-am pus la indoiala cinstea si corectitudinea. Plus ca nu da nimeni flash unuia care merge cu 50 in comuna, ci unuia care merge cu 70-80. Daca-l vad ca merge cu 150, nu-i dau flash. Pentru ca ala oricum e inconstient si-o va face in continuare. Avand convingerea ca tu esti soferul model, care ai respectat intocmai si intotdeauna vitezele pe portiunile de drum pe care te-ai deplasat si ca orice atentionare in trafic reprezinta un afront la persoana Domniei Tale, ma retrag din a mai discuta cu tine pe acest subiect. |
--------------------
ZAZ
Zaporojeț
1969 Femeia nebatuta e precum o casa nematurata.
|
|
Thor1983 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 465 Joined: 7 April 04 From: In front of the computer ![]() |
QUOTE(eXtenSion @ 3 Jul 2008, 12:01) 3. Prin faptul ca bagi faza lunga in ochii celor de pe contrasens ziua, ma refeream ca ii pui intr-o stare de atentie sporita, o oarecare anxietate si, in cazul meu, e o insulta directa la adresa mea, pentru ca eu consider ca tu crezi ca mie imi place sa incalc legea si sa merg mai mult decat e legal si implicit, ma consideri un "infractor". Da, stiu ca astazi a "fenta" organele e ceva c00l, dar voi le puneti bete in roate si cand vor sa faca bine. Asta ma enerveaza teribil! Deci, daca noi doi ne intalnim pe un culoar si ti-as zice:" Ai grija ca e podeaua uda mai in fata!" ce consideri: - ca ti-am atras atentia ca in fata ai o zona posibil periculoasa, greu de observat si e posibil sa te accidentezi - sau ca eu cred ca esti un impiedicat? Daca circuli cu viteza legala, flash-urile nu au de ce sa te deranjeze. Iti continui nestingherit drumul in continuare. Daca te stii cu musca pe caciula, reduci viteza sau speri ca nu te ia radarul .E alegerea ta. |
--------------------
Mazda
6
2017 Judge me all u want. Just keep the verdict to yourself!
|
|
eXtenSion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.260 Joined: 10 January 05 ![]() |
Deci sa inteleg ca aceia care merg cu 80 in localitate sunt "ok" si trebuie sa ii protejez, manca-i-ar mama de dragalasi! Cu asta chiar m-ai lamurit cui dai tu flashuri. Trebuie sa caut pe net diferenta dintre distanta de franare de la 80 la 0 si 50 la 0? Sau e tot aia?!
Eu am spus generic infractori, acuma ca e doar contraventie nu cred ca e relevant. De ce te simti atacat? Am zis ca sunt eu soferul model? Una e sa incalci legea a.) din nevoie b.) doar tu c.) sa le creezi si altora premisele sa o faca. Daca tie toate iti par un lucru normal, poate ai dreptate. Eu doar mi-am spus parerea MEA. thor> Eu nu cred ca e acelasi lucru. Acelasi lucru ar fi: Sa ies dintr-o banca si sa iti spun: "Nu incerca aici, ca astazi au adus mai doi paznici". Sau daca ai fi fata si ai merge pe centura si ar veni o prostituata si ti-ar zice "Vezi ca astazi vine politia". Cam acestea ar fi cazuri asemanatoare. Daca pe tine nu te-ar deranja ca aceste doua categorii de oameni te-ar considera de-ai lor, e alegerea ta. This post has been edited by eXtenSion: 3 Jul 2008, 10:49 |
--------------------
facebook
groups
e mult mai naspa decat un forum
|
|
romanvs |
![]()
|
![]() membru autentic Group: Members Posts: 1.248 Joined: 14 January 08 From: CRAIOVA ![]() |
1.In legatura cu flashurile...
NU sunt interzise de legea circulatiei,ele impreuna cu claxonul sunt un semn de atentionare a celorlati participanti la trafic(semnele si semnalele conducatorilor de vehicule). Eu folosesc flashuri astfel : -doua consecutive -"Atentie radar!", echipaj de Politie,sau accident -unul scurt -cand ma intalnesc cu prieteni, ca salut -unul lung -pt idiotii care fac depasiri riscante si intarzie reintrare pe banda lor de mers Alternarea fazei lungi cu cea scurta se face la intrarea in intersectii de pe drumul prioritar pe timp de noapte. In legatura cu viteza in localitati(in special in satele si comunele aflate pe drumurile europene sau nationale) ea este de 50km/h ,dar este prevazut in regulament ca aceasta se poate mari pana la 70km/h.Acest lucru se poate face de administratorul de drum cu acordul Politiei rutiere.Pur si simplu nu inteleg de ce nu se aplica acest lucru. Sa mergi vreo cateva sute de kilometrii si sa ai sat langa sat pe care sa il strabati cu 50 km/h,pai mai bine o iei pe jos... ![]() 2.In legatura cu proiectoarele de ceata... Intradevar legea circulatiei prevede ca este interzisa folosirea lor in alte conditii decat cele pt care au fost concepute,dar cred ca 80% din cei care a le au pe masina le folosesc atat noaptea cat si ziua. Nu inteleg totusi de ce se leaga de proiectoare care bat la 3 m de masina si nu se leaga de "smecherii"(aia cu bani multi) care produc abateri grave ca:trecerea pe culoarea rosie a semaforului,neacordare de prioritate,circulatie cu masini cu nr false(conduse de colorati),etc. Oricum mai nou se opresc doar Dacii,Cielo... ![]() |
--------------------
Hyundai
Elantra
2021 D A C I A S O L E N Z A
|
|
SwatKat |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.087 Joined: 22 June 04 From: eterna si fascinanta RO ![]() |
Cu riscul de reputatie, da oricum nu ma intereseaza, sunt extrem de curios cum conduci tu... Sau mai bine zis, lucrezi la rutiera?
![]() Ar fi bine sa te plimbi pe autostrazile din Anglia (poate ai facut-o nu stiu) - Anglia care se spune ca e una dintre cele mai democratice tari - si ai sa observi si acolo ca CELE MAI MULTE radare de pe autostrada sunt plasate imediat in spatele unor panouri rutiere, deci n-ai nicio sansa sa le vezi. Insa pe sosea exista marcaje, cum aveam noi in curtea scolii la saritura in lumgime, CA SA AVERTIZEZE soferii ca in portiunea aceea de sosea de 5 m lungime bate radarul. Si ai sa vezi cum lumea circula cu o viteza nitel mai mare, 10-20km peste cea legala si incetineste la acesle semne. Pentru ca asta ar trebui sa fie, asa cum au subliniat si alti colegi de forum, menirea principala a politiei: sa EDUCE soferii SA ATENTIONEZE unde sunt zonele periculoase. In nicio tara nu o sa vezi ca toti soferii merg tot timpul legal. Ca sa dau exemple mai apropiate de noi, vezi Bulgaria si Grecia. Uite, de ex in Bulgaria majoritatea soferilor dau flash ca sa anunte radarele, merg cu 80 in unele sate, cu peste 90 in afara satelor, insa in acelasi timp, daca urca o rampa si sunt 2 benzi pe sens folosesc doar prima banda, daca e linie continua nu se baga in depasire, daca e curba la fel.... Cum de altfel, n-am vazut bulgar sa gonaesca cu 160 in fara de autostrada. Merg cu 100-120 maxim, chiar daca e drum liber. Mostra de educatie.... SI nici nu vezi atatea accidente ca la noi, tocmai de accea, pt ca soferii sunt nitel mai constienti. REVIN la oile noastre. Nu inteleg inversunarea ta. Crezi oare ca infractor e un sofer care merge cu 80 in sate? A!. Mai am o intrebare. Cumva in zona trecerilor de pietoni din sate mergi cu 30 kmh? Pt ca asa scrie in lege si daca nu inseamna ca esti infractor si tu. Sau tu esti doar lupul moralist, de fapt userul moralist, care in spatele tastaturii se poate exprima asa dur si neechivoc. Da, eu as "taia in carne vie" in randul detinatorilor de permis din Bucuresti si chiar din tara, insa asta nu inseamna ca as aplica la sange regulile. Totul cred ca tine de bun simt si de logica de interpretare. Eu ce am vazut in clipul ala mi s-a parut de o stupizenie crasa din partea politistilor. Nu numai stupizenie, ci si aroganta. Pentru ca "raul mai mic" facut de tanti aia a fost pe deplin eclipsat de "raul imens" facut de militienii aia, care au abuzat de uniforma lor. Pentru ca asta e problema. Ca nu conteaza ca tu esti cetatean corect, ca autoritatile tot te vor f**te... Pentru ca noi prin corectitudinea noastra nu vom putea educa pe cei ce sunt pusi sa vegheze la siguranta noastra. Pentru ca, vorbind de acest caz specific, pe aia doi nu-i educa nimeni sa-si faca meseria cum trebuie si in sensul in care trebuie. Ca daca toti ar fi mers corect, s-ar fi mutat de acolo intr-un loc unde se vedeau mai putin ca sa poata da amenzi. Pentru ca asta e gandirea lor. Asa ca ei nu puteau fi educati decat daca ii vede tara intreaga si superiorii lor nu mai au ce face si sunt nevoiti sa ii atentioneze - poate. Si ca sa inchei aceasta lunga insiruire de idei, sa-ti povestesc, draga colegule de forum, ce am vazut pe drumul spre intoarcere spre Bucuresti, la Adunatii Copaceni. Unul cu un BMW X5 a depasit ca inconstientul 3 masini, pe linie continua si apoi a parcat pe contrasens (ii iesea fundul masinii pe strada cam 1m si trebuia ocolit) langa o masina de politie si vorbea cu militienii geam in geam... Spune-mi te rog, cine e de vina aici: soferul ala sau politistii ca nu l-au pus cu picioarele departate pe capota masinii si sa-i suspende 2 ani carnetul. Cum poti sa-i educi pe acei militieni? Sa ii lasi in pace sau sa-i dai la TV si sa-i vada o tara? Si, chiar acum inchei, raman curios cum conduci tu si cum respecti toate regulile si legile din Romania. Ca de multe ori am vazut oratori (no offense, e o remarca la modul general) care propovaduiesc legile insa ei nu le aplica intocmai.... Cu respect. LE: BTW, de ce crezi tu ca daca eu dau flash-uri ca e radar, si tu vii din sens opus, acestea iti sunt adresate. Poate eu dau flash-uri celui din fata mea sau din spatele tau... ![]() This post has been edited by SwatKat: 3 Jul 2008, 11:48 |
--------------------
Skoda
O3 FL 1.4TSI DSG
2017 Ex -M2.2, 1.5/100
|
|
minny |
![]()
|
![]() Membru porcos Group: Members Posts: 1.217 Joined: 18 April 06 ![]() |
Fuai ce mult ai scris ... Dar retin treba cu educatia.
Flashurile cand sunt OK s-a discutat. Dar cele folosite sa obligi pe cineva sa se dea la o parte nu mi se par OK. Pe de alta parte nici cel din fata nu trebuie sa fie bizon sa mearga pe banda 2 cand nu e cazul. Iar luminile de ceata ar trebui interzise sa fie folosite daca nu e ceata. Pe mine ma deranjeaza si asta ca desi nu te orbeste propriu zis (decat pe perioada scurta pe drumurile cu denivelari) e o lumina foarte puternica care iti distrage atentia. Consider cel care foloseste lumina de ceata cand nu e cazul egoist si ca imi pune viata in pericol si la o adica toti cei care fac asta sa se gandeasca ca si-o pun si lor pentru ca soferul deranjat azi de ele poate intra maine in ei. Faza cu sa ma vada mai bine e o scuza puerila. This post has been edited by minny: 3 Jul 2008, 13:20 |
--------------------
------
------
------
|
|
eXtenSion |
![]()
|
Deci, ai datoria sa mergi cu 30-50 pe langa trecerile de pietoni DOAR daca sunt pietoni in preajma.
Marcarea sectiunilor de drum foarte periculoase prin "radar" se face cu radare fixe, nu cu politisti in masina. Chiar credeti ca RO are fondurile necesare sa puna radare in toate zonele "fierbinti"? Cum spuneam mai sus, daca astazi, cat sta politia acolo, se circula legal pe acea portiune periculoasa, pe tine nu te deranjeaza ca iar goneste lumea, maine, cu 80-90 pe acolo? Eu am spus ca nu sustin politia, ci ma supara faptul ca si cand fac lucruri bune va bateti joc de ei. Nu stiu de unde ati dedus ca as fi ceva fan politie rutiera. Chiar dimpotriva. Da, radarele pot educa foarte eficient. Credeti ca ar fi atatea accidente daca s-ar trezi desteptii astia cu cate-o amenda lunar? Nu ca nu ar avea de unde plati, dar s-ar plictisi sa tot mearga la politie. Chiar daca ar fi unii ce ar scapa, cu spaga etc, tot ar fi mai bine si ar si creste bugetul pe seama lor, lucru care nu ma supara deloc. Am spus ca eu nu merg tot timpul legal, nu pentru ca nu vreau, ci pentru ca nu pot. Mai gresesc din neatentie etc, dar macar nu ii ajut pe cei care gresesc SI din vointa proprie. ps: Unde scrie in lege ca flashurile sunt sau nu interzise? Nu scrie nimic de ele. Sau scrie?! Cum bine ati spus, daca drumul permite se pot pune limite de viteza mai mari de 50, dar cum ele nu sunt puse nu este la latitudinea ta sa deduci, din putul gandirii, ca se poate merge cu 70 pe acolo. Poate ca ai dreptate, dar toti se invata asa si uite ca ajungem sa le plangem de mila cand goneau cu loganul cu 150 in stalpi, pentru ca lor li se parea ca se poate. Daca stia respectivul ca in RO se respecta legea si ca poate e masina cu radar dupa colt si ii ia permisul, oare mai ajungea in stalp? Nu vreau sa fiu rau, dar ganditi-va la toti care mor pe sosele din cauza vitezei, iar apoi ganditi-va ca si voi ati contribuit la lejeritatea cu care ei apasa pedala de acceleratie, stiind ca daca ar fi vreun radar prin zona ar afla si ar avea timp sa incetineasca. |
--------------------
facebook
groups
|
|
gotty |
![]()
|
![]() fagocer™ haituit Group: Members Posts: 4.627 Joined: 20 August 07 From: oriunde vreti voi.... ![]() |
QUOTE(eXtenSion @ 3 Jul 2008, 12:12) ![]() ![]() ![]() Zau,nu trebuie sa reduci viteza la trecerile de pietoni??? pai daca am vedea totii pietonii,crezi c ar mai fi vreun accident de felul asta? logica ta de sofer de manual ce ti spune? |
--------------------
Private
Spice
Member
|
|
os |
![]()
|
![]() Dictator. Comunist. Arbitrar. Pe scurt: rau. Group: Moderatori Posts: 1.528 Joined: 29 April 04 ![]() |
Dragi colegi,
De la bun inceput si ca sa elimin orice suspiciune: politistii din clip sunt niste monumente de... hmm... cum sa-i spun eu... mirlanie. Niste dobitoci. Dar revin: desigur, folosirea pentru scurta durata ("flash") pe timp de zi nu deranjeaza cu adevarat pe cei care vin din sens contrar, si in spiritul lor prevederile legale referitoare la folosirea luminilor de drum sunt adecvate pentru "pe timp de noapte". Daca insa chestia cu zi si noapte nu e mentionata explicit in lege - este mentionata? Eu nu am la indemina un cod rutier, sa-l consult - urmeaza ca se poate aplica si- si. Sigur ca e contrar spiritului si ca e fortat, dar e legal. Problema discutata aici insa este a justetei morale. Este just ca politia sa nu ma lase sa-mi avertizez partenerii de trafic despre un control care urmeaza? Eu zic ca da. Fiindca printre altele nu vrem sa-i avertizam si pe cei care conduc bauti, care umblal cu masini cu ITP expirate, masini furate etc etc. E drept ca, vazind atitudinea dobitocilor din clip, parca-mi spun sa nu (mai) fiu asa decis... |
--------------------
.
.
. Muschii mei minte nu are.
Cip-Cirip! Cip-Cirip! Cip-Cirip! |
|
gotty |
![]()
|
![]() fagocer™ haituit Group: Members Posts: 4.627 Joined: 20 August 07 From: oriunde vreti voi.... ![]() |
os,cum explici atunci ca locurile unde vor fi radare sunt anuntate zilnic in mass-media?
de ce n ar fi just sa i anunt si eu pe ceilalti participanti la trafic de prezenta politiei? |
--------------------
Private
Spice
Member
|
|
geocosma |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 207 Joined: 22 June 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(eXtenSion @ 3 Jul 2008, 13:12) Da, radarele pot educa foarte eficient. Credeti ca ar fi atatea accidente daca s-ar trezi desteptii astia cu cate-o amenda lunar? Nu ca nu ar avea de unde plati, dar s-ar plictisi sa tot mearga la politie. Chiar daca ar fi unii ce ar scapa, cu spaga etc, tot ar fi mai bine si ar si creste bugetul pe seama lor, lucru care nu ma supara deloc. Bugetul cui creste? Al politistilor care iau spaga? Si nu te supara deloc? |
--------------------
Renault
Megane Estate II.1
- 2005 - 1,6 16V 115 CP - Confort Privilege
|
|
Victoras2001 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.840 Joined: 15 February 08 ![]() |
QUOTE(minny @ 3 Jul 2008, 13:06) Iar luminile de ceata ar trebui interzise sa fie folosite daca nu e ceata. Pe mine ma deranjeaza si asta ca desi nu te orbeste propriu zis (decat pe perioada scurta pe drumurile cu denivelari) e o lumina foarte puternica care iti distrage atentia. Consider cel care foloseste lumina de ceata cand nu e cazul egoist si ca imi pune viata in pericol si la o adica toti cei care fac asta sa se gandeasca ca si-o pun si lor pentru ca soferul deranjat azi de ele poate intra maine in ei. Faza cu sa ma vada mai bine e o scuza puerila. Sunt inmarmurit. Intepenit. Soferul deranjat azi de ei, nu vad de ce ar intra maine in ei. In lege scrie ca pe drumurile europene si nationale esti obligat sa mergi cu faza scurta aprinsa!!! Daca tu spui ca te orbesc proiectoarele de ceata la denivelari, pai faza de intalnire ti-a facut gauri in retina. Ca sa fim clari. Domnilor care sustineti ca politistii din clip n-au fost lasati sa-si faca treaba onest. Aveti macar habar cat cotizeaza un echipaj pentru a primi masina cu echipament radar? Aveti idee de ce cotizeaza? Eu cred c-o fac pentru ca sunt niste buni romani si vor sa faca din Romania prima tara in care nu se mai incalca limita de viteza (mai are rost sa spun cum e semnalizata in RO?) |
--------------------
ZAZ
Zaporojeț
|
|
body |
![]()
|
Membru autentic Group: Banned Posts: 568 Joined: 19 July 04 From: Ploiesti ![]() |
Atat timp cat pulitia romana pune radarele la furaciune , nu pentru prevenire voi da flashuri , mai ales ca legea nu specifica nicaieri ca acest lucru ar fi ilegal. De ce la noi nu se pun radarele pentru prevenire , ci numai pentru furt?
Am colindat si eu ceva tari dar in afara de romania si bulgaria , nicaieri nu am vazut puse radarele la hotie . Eu am castigat un proces impotriva pulitiei romane in 2002 pentru un abuz al unui imbecil care imi luase permisul total aiurea. |
--------------------
Mitsubishi/Suzuki
Lancer/SX4
- PH-72-BVR PH-77-MMR
2007/2008 body cu lancer si nevasta cu suzuki sx4
|
|
Victoras2001 |
![]()
|
QUOTE(gotty @ 3 Jul 2008, 13:39) os,cum explici atunci ca locurile unde vor fi radare sunt anuntate zilnic in mass-media? de ce n ar fi just sa i anunt si eu pe ceilalti participanti la trafic de prezenta politiei? ![]() Eu aveam pretentii la tine! Vrei sa jignesti anumiti membri ai forumului care au respectat intocmai reglementarile rutiere? Nu ai face altceva decat sa intorci cutitul in rana. Cum e ma sa pleci din Bucuresti spre Sighetul Marmatiei, chitit sa nu depasesti viteza regulamentara si la iesirea din Bucuresti sa auzi la radio, localitatile in care sunt amplasate aparate radar? Nu ti-ai taia venele? Io m-as intoarce inapoi si as pleca a doua zi. Iti dai seama ce afront? Pai cum ma, TU, ala chitit sa respecte legea (mai nasol e cand habar n-ai daca esti sau nu in localitate din cauza marcajelor care lipsesc cu desavarsire) poti fi jignit in asemenea hal? Pai aia de la radio s-au gandit vreo clipa ca tu NU INCALCI VITEZA REGULAMENTARA cand au dat anuntul? Cum sa-ti faca tie una ca asta? ![]() |
--------------------
ZAZ
Zaporojeț
|
|
Solon |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.034 Joined: 16 December 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(gotty @ 3 Jul 2008, 13:39) os,cum explici atunci ca locurile unde vor fi radare sunt anuntate zilnic in mass-media? de ce n ar fi just sa i anunt si eu pe ceilalti participanti la trafic de prezenta politiei? Asta cu anuntatul radarelor e praf in ochi! Nu o data, mi s-a intamplat sa trec prin zone anuntate cu radar si sa nu fie nici unul! Sau erau prea bine bagati in boscheti? ![]() |
--------------------
3 japoneze
2 nemtoaice
si cam atat
|
|
minny |
![]()
|
QUOTE(Victoras2001 @ 3 Jul 2008, 12:04) Sunt inmarmurit. Intepenit. Soferul deranjat azi de ei, nu vad de ce ar intra maine in ei. In lege scrie ca pe drumurile europene si nationale esti obligat sa mergi cu faza scurta aprinsa!!! Daca tu spui ca te orbesc proiectoarele de ceata la denivelari, pai faza de intalnire ti-a facut gauri in retina. Chestia cu azi sau maine e o figura de stil. Daca preferi poate intra tot azi si gata. Si da, cand is denivelari iti face gaura in retina si faza de intalnire. Eu nu subliniez insa cazul particular de orbire dat de proiectoare ci pur si simplu lumina prea puternica care e deranjanta. Cel putin pentru mine este si nu cred sa fiu singurul atata timp cat in unele tari e interzisa folosirea lor fara scop. Eu raman la concluzia ca scopul folosirii lor e egoist si nu altruist sub pretextul de a fiu vazut mai bine si sunt chiar curios de parerea altor coforumisti vis-a-vis de acest subiect. Un survey ceva ? |
--------------------
------
------
------
|
|
Victoras2001 |
![]()
|
Hai sa mai spun odata. Cum te pot orbi proiectoarele, care pe langa faptul ca n-au intensitatea farurilor, sunt si pozitionate sa bata cu mult mai jos, si nu te orbesc farurile?
|
--------------------
ZAZ
Zaporojeț
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Proiectoarele nu au dispersia farurilor in sus (daca ati reglat vreodata farurile, stiti cum sta treaba cu linia de demarcatie pe care o are lumina lor). Proiectoarele dau din acest motiv mai multa lumina in sus decat un far echivalent.
Si acum revenind la topic: 1. Flashul pe timp de zi nu este interzis de codul rutier. 2. Flashul nu reprezinta un defect al sistemului de iluminare. 3. In anumite circumstante flashul este obligatoriu prin lege 4. Flashul nu reprezinta o utilizare neconforma a sistemului de iluminare. 5. din 1-4 => politistii aia au comis abuz in serviciu... Asta in cazul in care nu e vorba de incompetenta, motiv pentru care ar trebui sa paraseasca postul in care sunt incompetenti |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
- -
- E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
Solon |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.034 Joined: 16 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Culmea e ca pe mine chiar ma orbesc proiectoarele!
Stiu, poate e aberant, dar un far aprins in timpul zilei nu ma deranjeaza! Proiectorul ma omoara! |
--------------------
3 japoneze
2 nemtoaice
si cam atat
|
|
minny |
![]()
|
@Victoras2001 Ce nu inteleg e cum de nu te orbeste pe tine
![]() ![]() Nu o lua ca o orbire clasica. Proiectoarele concentreaza multa lumina pe suprafata relativ mica. Pana la 100 de m de o masina ce vine din fata cu proiectoarele aprinse nu ma deranjeaza asa tare desi constat o lumina mai puternica cumva nelalocul ei. Cand masina din sens opus insa e aproape de mine farurile mele parca is degeaba si nu vad decat drumul celuilalt si al meu nexam. Exista mereu o fractiune de secunda cand practic conduci orbeste (cand se trece unu pe langa altul) dar daca dai de unu cu proiectoare timpul creste. Apoi si daca ai fi in fata mea tot e ca dracu ca as putea sa ma si bronzez la stopul tau de ceata. This post has been edited by minny: 3 Jul 2008, 13:58 |
--------------------
------
------
------
|
|
Como |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 679 Joined: 12 November 04 From: Bucuresti ![]() |
Tocmai citeam ca becurile pentru faza mica si cele pentru proiectoare difera constructiv. La faza mica, becurile au inauntru o placuta care impiedica dispersarea luminii peste linia farurilor. Becurile pentru proiectoare nu au asa ceva. Plus ca faciculul de lumina nu e dispersat la fel de mult ca la faza mica.
Pe mine au inceput sa ma deranjeze proiectoarele dupa un drum facut noaptea intre Iasi si Roman, unde se merge numai pe dealuri. Si sa vezi ce bucurie e sa te apropii de o vale, de unde iti vin din fata 10 masini cu proiectoare plus faza mica. Despre proiectoare s-a mai discutat pe aici, a iesit flame, s-a inchis, si chiar am auzit parerea ca "daca te derajeaza lumina atunci stai in p..a mea acasa". Insa m-a uns pe suflet un post de pe aici care zicea ceva de genul: multa lumea si-a luat Logan/Symbol dupa ce au avut dacii vechi la care murea bateria cand dadeai drumul la semnalizare, iar acum se minuneaza cate becuri pot functiona simultan la o masina noua. Daca sta cineva sa caute postul ala... This post has been edited by Como: 3 Jul 2008, 14:09 |
--------------------
Ford
Focus 1.6 Ti-VCT,
Ex-Logan “In a gentle way, we can shake the world.” – M. Gandhi
|
|
minny |
![]()
|
Asa e .. mai bine inchidem subiectul. Imi aduc si eu aminte de threadul cu pricina si nu am face decat sa generam altul cu flameurile de rigoare. Sunt insa chiar curios de un survey. Ca oricum fiecare ramane cu parerea lui, sunt insa curios cati sunt de fiecare parte.
This post has been edited by minny: 3 Jul 2008, 14:07 |
--------------------
------
------
------
|
|
os |
![]()
|
![]() Dictator. Comunist. Arbitrar. Pe scurt: rau. Group: Moderatori Posts: 1.528 Joined: 29 April 04 ![]() |
@klaus: as ruga o scurta explicatie la punctul tau 4 de mai sus, in contextul urmator:
1. "Flash"-ul se executa prin aprinderea luminii de drum; 2. este interzisa folosirea luminii de drum atunci cind din sens contrar se apropie un autovehicol si distanta la acesta este sub 250 m (da, da, - stiu aia cu zi si cu noapte etc etc, interesant aici e ce zice LITERA). Repet: nu am la indemina codul rutier, altfel poate m-as lamuri si singur. Multumesc. |
--------------------
.
.
|
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
QUOTE(OUG195/2002-Regulament de aplicare) Art. 143. - (1) Conducatorii de vehicule sunt obligati ca de la lasarea serii si pana in zorii zilei, ziua cand ploua torential, ninge abundent sau este ceata densa, ori in alte conditii care reduc vizibilitatea pe drumul public, precum si in tuneluri, sa foloseasca instalatia de iluminare a vehiculului astfel: a) luminile de pozitie sau de stationare, in timpul opririi pe partea carosabila in afara localitatilor; ![]() (2) La apropierea a doua vehicule care circula din sensuri opuse, conducatorii acestora sunt obligati ca de la o distanta de cel putin 200 m sa foloseasca luminile de intalnire concomitent cu reducerea vitezei. (3) Semnalizarea prin schimbarea luminilor de intalnire cu cele de drum se foloseste pe timp de noapte la intersectiile care nu sunt dirijate prin semnale luminoase sau de catre politisti, precum si in conditii de vizibilitate redusa. . |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
1.5 dCI 2005 iGO 9.6.29.357899
|
|
os |
![]()
|
Daca asta e tot, n-am dreptate - "aia" faceau un abuz si din punct de vedere al LITEREI legii (repet, spiritul acesteia e oricum limpede).
Daca sintagma "de la lasarea serii si pana in zorii zilei" nu mai este in noul Cod Rutier (ca le-am pierdut sirul), atunci litera le ofera o sansa (lor, celor de la politie). |
--------------------
.
.
|
eXtenSion |
![]()
|
QUOTE(gotty @ 3 Jul 2008, 12:34) ![]() ![]() ![]() Zau,nu trebuie sa reduci viteza la trecerile de pietoni??? pai daca am vedea totii pietonii,crezi c ar mai fi vreun accident de felul asta? Zau! LE: In cod scrie sa mergi cu 30-50 daca sunt pietoni in preajma. Nu e vina mea ca tu nu stii asta. This post has been edited by eXtenSion: 3 Jul 2008, 14:21 |
--------------------
facebook
groups
|
|
gotty |
![]()
|
si cu asta cred c am pus punct topicului!
|
--------------------
Private
Spice
Member
|
|
catalin_tm81mis |
![]()
|
![]() sofer de paie Group: Members Posts: 261 Joined: 16 January 07 From: Timisoara ![]() |
proiectoare de ceata! nu proiectoare de amiaza, de seara, de noapte, de lapte miere unt si oua. ce e asa de greu sa le aprinzi pe ceata si vreme nefavorabila cu vizibilitate redusa. doua pagini de ma orbeste nu ma orbeste.
![]() pana acuma cativa ani 90 % din masini abia le aveau si acuma la miezul zile toti le aprind ca deh nu se vad in trafic. si toata discutia de la doi labari de politai care is praf in meseria lor |
--------------------
renault
megane 2.2
2007 - confort expression megane sedan confort expression 2007+clima automata+rouge du feu
|
|
eXtenSion |
![]()
|
Art.108. - (1) Savârsirea de catre conducatorul de autovehicul sau tramvai a uneia sau mai multor contraventii atrage, pe lânga sanctiunea amenzii, si aplicarea unui numar de puncte de penalizare, dupa cum urmeaza:
a) 2 puncte de penalizare pentru savârsirea urmatoarelor fapte: 1. folosirea incorecta a luminilor de drum la întâlnirea cu un autovehicul care circula din sens opus Din moment ce in citatul lui adi se intelege ce inseamna o folosire CORESPUNZATOARE, putem usor deduce ce inseamna folosire INCORECTA. This post has been edited by eXtenSion: 3 Jul 2008, 14:37 |
--------------------
facebook
groups
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 30th July 2025 - 19:30 |