Placute Frana - Scartait, Huruit etc, Si cum verific daca mai sunt bune?
![]() ![]() ![]() |
Placute Frana - Scartait, Huruit etc, Si cum verific daca mai sunt bune?
Freeymind |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 65 Joined: 14 July 06 From: Cluj Napoca ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane II 1.6 16V
Bicorp 2006
|
|||
uncle |
![]()
|
![]() pole after pole Group: Members Posts: 528 Joined: 19 July 05 From: Bucuresti ![]() |
ori cum zice norisss, ori a intrat mizerie/pietricele care s-au lipit de placuta si pana se tocesc fac asa, mai nasol ca zgarie discurile, dar asta e tara in care traim plina de mizerii
![]() la mine au niste zgarieturi destul de vizibile (am vazut cand mi-am schimbat placutele) si apropos dupa ce schimbati placutele (si aveti niste zgarieturi pe discuri) frana o sa tina mai "elastic" o vreme, pana se tocesc si placutele noi pe "canelurile" de pe discuri ![]() |
--------------------
renault
megane 1.4 16v / yamaha szr 660
>>> 2005 / 1998 2.1 hatch, Influence > 26.600km la revizia de 30k pe data de 03.01.2007
|
|
Meghitzanul |
![]()
|
![]() ***** 4 ISOFIX Group: Members Posts: 1.619 Joined: 10 January 05 From: Bucuresti ![]() |
schimbati domnilor placutele de frana si faceti asta cat mai repede in caz ca nu vreti sa schimbati si discurile.....apropos, s-a mai discutat treaba asta
va spun asta din experienta, la fel mi-au huruit si mie placutele cam 10kkm si cand m-am hotarat sa le schimb deja imi mancase bine din disc.....m-am ofticat rau pt asta deci ce aveti voi pe masina sunt niste placute "dure" si va recomand sa le inlocuiti cu Ferrodo (sunt f bune si la un pret decent) pe care le gasiti la Auto Total pe Plevnei sau la Alemar pe Mosilor, chiar daca masina este in garantie si va "trombonesc" service-urile sa luati de la ei, voi veniti cu ele in portbagaj si spuneti ca deja le-ati cumparat si cu asta basta |
--------------------
VW Passat Variant
2.0TDI 170cp
DSG 2008 Audi A3 Sportback 2.0TDI 140cp DSG 2008
ex Renault Megane 1.6 16v 2004 Alan 42 + Sirio Turbo 2000 / Alan 42 + Sirio Turbo 1000 |
|
Norad |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 204 Joined: 20 October 03 From: Bucuresti ![]() |
E cineva care si pus altfel de placute de frana ? Si eu vreau sa le inlocuiesc la urmatoarea revizie , dar vreau sa franeze la fel de bine.
|
--------------------
Renault
Megane 1.6 16v
dec. 2004
|
|
sandman_ |
![]()
|
![]() software engineer Group: Members Posts: 2.416 Joined: 20 June 05 From: Viena, Austria ![]() |
Eu am pus asa ceva si pana acum sunt foarte multumit de cum se comporta.
|
--------------------
Renault
Megane 2(.1) C-C
- GJ-01-SSP
Dinamique, 2.0 16v 136cp, 2005 Renault Laguna 3 2.0dCi, 150CP, 2008
and the best is still to come... |
|
rombu |
![]()
|
![]() FOR SALE Group: Members Posts: 586 Joined: 20 August 04 From: Bucuresti ![]() |
m-am uitat si eu la discuri putin, si par ok, adica daca e un mm consumat e mult. am 20.000 km. la ce nr de km ar fi normala sau indicata schimbarea placutelor?
si daca le schimb, trebuie sa schimb si pe fata si pe spate, nu? |
--------------------
Renault
Megane 2
2004 Confort Dynamique Megane II BICORP 1.6 16V Confort Dinamique
Gris Hologramme- 2004 Bucuresti |
|
sandman_ |
![]()
|
![]() software engineer Group: Members Posts: 2.416 Joined: 20 June 05 From: Viena, Austria ![]() |
In manual scrie ca trebuie schimbate la 30k sau 2 ani. Eu le-am schimbat la 30k, dar ar mai fi mers 15k fara probleme (considerand ca as fi circulat in acelasi regim ca si pana acum). Unii le schimba numai atunci cand sunt foarte uzate.
Puntile sunt independente in ceea ce priveste schimbarea placutelor de frana, deoarece grosimea stratului de material "franant" este aceeasi, insa solicitarea este radical diferita. In principiu la 2 schimburi pe fata se face unul pe spate. |
--------------------
Renault
Megane 2(.1) C-C
- GJ-01-SSP
|
marco |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 63 Joined: 12 December 05 From: Bucuresti ![]() |
am schimbat placutele in urma cu o saptamana la 26ooo km. mai mergeau cel putin 3000 dar incepusera sa huruie cam tare si m-am gandit la discuri. cel care le-a schimbat mi-a spus ca zgomotul este de la compozitia placutelor care spre finalul vietii sunt un pic mai dure pentru a anunta momentul schimbarii.
am fost curios ce marca erau cele vechi si daca cele noi sunt alt fel. pot sa va confirm ca si unele si altele erau FERODO. nu stiu daca s-au schimbat dar, pe moment, nu mai am "concert la discuri de frana". |
--------------------
renault
megane sedan
2005 Megane Sedan - 1.6 16V Confort Expresion Gris Hologramme - iul. 2005 |
|
Dr. M P |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 6 Joined: 17 September 06 ![]() |
am schimbat fata la 30 000 si spate la 45000 acum am 47 si aud un sunet asemanator cu fluieratul dar mai gros si parca infundat atunci cand franez odata cu viraj stg , dreapta . Rotile nu sunt intoarse la maxim. De fapt , chiar de la inceput la unele frane de la viteza mica se auzea un huruit discret , dupa inca una, doua frane disparea . |
--------------------
Renault
Megane 2.1
- B 40 ETH
2004 1,6 16 v conf. express.
|
|
BoneHead |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 151 Joined: 5 July 06 From: Satu Mare/Cluj ![]() |
salut.
si eu mi-am schimbat placutele de frana pe fata la 30.000, acum am aproximativ 31.000. inainte scartiau franele destul de urat(fluierau!?)>a disparut.asta se intampla cu mersul inainte. cand dadeam in spate si franam, foarte des se auzea un fel de huruit!?cumva asemanator cu sunetul care se aude cand franeaza un tren, ceva in sensul acesta(nu glumesc).sindromul a ramas, se aude de undeva din spate, si cand se intampla vibreaza toata masina si se aude chiar f tare.mi e si jena sa parchez cu spatele daca ajung tarziu acasa, ca poate trezesc vecinii ![]() |
--------------------
Renault
Megane Sedan
2005 Megane Sedan, 1.5 dci 100cp
|
|
dnul.mecanic |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 8 Joined: 20 September 06 ![]() |
hai sa iti spun eu cum este cu senzoru ala.....ala este pt lichidul de frina ...si nu prea ajunge sa se aprinda chiar daca ai placutele praf....daca ai norocul sa fie nivelul beton intradevar se poate aprinde ...fiindca dupa cum stiti si voi pe masura ce se termina placutele scade si nivelul lichidului de fr ...si normal cind schimbi placutele se ridica la loc........si chestia cu schirtiitul usar la m2 este normala la renault ......
si poate fi din cauza faptului ca ai discurile putin uzate ...dat fiind ca placutele la m2 sunt destul de late ...deci poti ca ai placute noi [ 5000 km ] si sa schirtiie .......schirtiie marginea placutei pe marginea discului uzat......si tin cam 30-35000 fata si 50-60000 spate |
--------------------
dacia
logan
- b 20 uve
2006
|
|
sandman_ |
![]()
|
de ce e normala la Renault treaba cu scartaitul usor?
poti explica mai in detaliu treaba cu marginea discului si a placutei? |
--------------------
Renault
Megane 2(.1) C-C
- GJ-01-SSP
|
mister |
![]()
|
![]() Nu cumpara masini frantuzesti si parfumuri nemtesti, ci invers. Group: Members Posts: 474 Joined: 13 July 06 From: Bucuresti ![]() |
mecanicosule, cu ce mai ne uimesti? daca nu cunosti ce scrii, mai bine lasa-te si lasa-ne. multumiri anticipate.
|
--------------------
Renault Megane Sedan
Lux Privilege
- 1,5 dci 100 CP
2006 Orice, oriunde, oricand, dar nu oricum.
|
|
razvanc_2000 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 17 Joined: 12 June 06 ![]() |
se aude si la mine ceva desi am doar ~21.000km, cam pe la ce bani se gasesc placute de frana pe fata pentru m2? in service imi cer ~3mil.
|
--------------------
dacia
1310
- xxx
1997 CORSA D 1,3CDTI 90CP
ex RENAULT MEGANE 2 SEDAN 1.6 16V, 2005 Confort Privilege |
|
cipman |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Moderatori Posts: 1.698 Joined: 3 March 05 ![]() |
Avem topic pe tema asta: Placute frana Megane (toate variantele), inlocuire, ce tip, costuri, preferinte. Cauta si in topicul de revizie la 30k, 45k, 60k.....
Intr-un cuvant: search! |
-------------------- Megane II.1 Estate Priv 1.6 16V 2005, gri D69, clima+scaune
Va rog, fara intrebari tehnice prin PM |
|
razvanc_2000 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 17 Joined: 12 June 06 ![]() |
da, scuze, nu stiu ce a fost in capul meu... :F
|
--------------------
dacia
1310
- xxx
1997 CORSA D 1,3CDTI 90CP
ex RENAULT MEGANE 2 SEDAN 1.6 16V, 2005 Confort Privilege |
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 1st August 2025 - 06:07 |