Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages  1 2 > 
Closed TopicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Numerele murdare=amenzi destul de mari

twingo_buc
post 11 Jan 2010, 15:28
Post #1

fost twingar

Group: Members

Șoferii pot primi amenzi consistente de până la 180 de lei dacă plăcuțele cu numărul de înmatriculare nu pot fi citite din cauza mizeriei. Oamenii se plâng însă că le este imposibil să-și păstreze mașinile curate circulând pe drumurile de la noi.
Cei surprinși cu numerele de înmatriculare acoperite cu un strat gros de mizerie dau vina pe starea în care se află șoselele din România.

Atunci când plouă, zeci de zone din Capitală, mai ales cele situate în apropierea șantierelor, sunt acoperite de noroi.

În zona șantierului de la Pasajul Băneasa noroiul a acoperit aproape în totalitate trotuarul. Când plouă însă, acesta se scurge și transformă drumul dintr-unul asfaltat într-unul de pământ.

Polițiștii spun că anul trecut numai în Capitală peste 450 de șoferi au fost sancționați din cauza plăcuțelor de înmatriculare murdare sau deteriorate.

Potrivit Codului Rutier, cei care se află într-o astfel de situație pot primi între 2 și 3 puncte amendă.
http://www.realitatea.net/cei-care-circula...nzi_450532.html
In a2a jumatate a video-ului se poate observa ca politistii intocmesc procese verbale si pt asa ceva http://stirileprotv.ro/stiri/eveniment/gra...za-vitezei.html

Problema este ca exista si o lege pt cei care merg cu proiectoarele de ceata aprinse cand nu este cazul (200-360 de lei), pt cei cu anvelope uzate (300-420 de lei) etc. Pe acestea de ce nu le pune nimeni in aplicare? Iar parerea mea personala pt amenzile pt numere murdare: fac drumul Orasul pantelimon-Centrul Bucurestiului de 2 ori pe zi oricat as curata numarul se murdareste in 2-3 ore la loc, de ce nu se gandesc sa mai cureste strazile intai si sa amendeze Autoritatile Locale deoarece au acest drept.

*scuze moderatorilor daca am postat gresit stirea*

--------------------
mitsubishi colt CZ3 - B8x8BBB 1.1 75CP 2008 MOTION
fost twingar si fost TDI-st
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
andreiutzu
post 11 Jan 2010, 15:58
Post #2

Membru autentic

QUOTE(twingo_buc @ 11 Jan 2010, 16:28)
de ce nu se gandesc sa mai cureste strazile intai si sa amendeze Autoritatile Locale deoarece au acest drept.

*

pentru ca nu ii intereseaza sa faca lucrul asta! de ce sa-si strice ei relatiile pe la primarii cand le e mai usor sa ii arda pe soferi la buzunare. plus de asta este si nevoie de bani pe la bugete ca deh e criza si de unde ii scot....tot de la noi!
in plus traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul!

--------------------
Dacia Logan Laureate - DJ-04-ANN 2009
+
pleosc
post 11 Jan 2010, 15:58
Post #3

Membru

From: Constanta

E o problema reala. Drumurile noastra sunt incredibil de murdare, o zoaie noroioasa acopera tot. Totusi, numerele nu se murdaresc asa rau sa nu mai poate fi citite decat daca stai cateva zile fara sa dai cu o carpa pe ele.
Deci nesimtirea e din ambele parti.

--------------------
Dacia Logan Ambition - CT-54-XXX
Orice solutie genereaza noi probleme.
+
twingo_buc
post 11 Jan 2010, 16:14
Post #4

fost twingar

fac un test cu tine daca vrei! o sa`mi cuurat nr de inmatriculare si o sa`i fac poza peste 24 de ore. iti garantez ca va fi indescifrabil. Masina este hatchback si nr pozitionat pe bara favorabil noroiului. asa ca nu consider nesimtire din partea mea ca nu stau de 2 ori pe zi sa sterg numarul... si asa sunt satul sa umplu rezervorul de lichid de parbriz odata la 2 zile... aia tot bani sunt.

--------------------
+
rtBK
post 11 Jan 2010, 16:19
Post #5

Unique like everyone else

From: Bucuresti

ce aveau aia era noroi uscat pe numar, deci era asa de cel putin o saptamana... lasati povestile cu drumurile murdare icon_mrgreen.gif

--------------------
Renault Clio 4GT Line 2017

Trek Valencia
+
M i h a i
post 11 Jan 2010, 16:19
Post #6

se murdareste instant la hatch...degeaba..poti sa cureti tu mult si bine...

daca noroiul este uscat nu inseama ca este de o sapt...se poate usca in cateva ore...

This post has been edited by M i h a i: 11 Jan 2010, 16:20

--------------------
------ ------ ------
+
M i h a i
post 11 Jan 2010, 16:27
Post #7

am facut un drum de 140 km...in romania...am oprit 2 ore...am mancat..si am continuat inca 30 km....nu se mai vedea nimic pe spate...pe fata era perfect....am avut si alte masini...la asta chiar se murdareste ca naiba...asta este....trebuie sa-l cureti ca sa nu iei amenda.....

--------------------
------ ------ ------
+
rtBK
post 11 Jan 2010, 16:45
Post #8

Unique like everyone else

din cat am observat eu in trafic.. smecherii cu numerele murdarite ( datorita drumurilor .. nu alte motive ) sunt si cei mai violenti. Stiu asta pentru ca am dat de niste specimene si nu am avut cum sa le vad numarul wink.gif

--------------------
Renault Clio 4GT Line 2017

Trek Valencia
+
VladG
post 11 Jan 2010, 16:55
Post #9

Membru preistoric

In bucuresti e dezastru cu noroiul pe drum, iar daca ai un hatch e si mai rau.
In fiecare seara sterg numarul din spate, insa inainte de a-l sterge cu greu se mai disting caracterele. mad.gif
Deci e marlanie curata amenda ptr asta. Nu comparati cu proiectoare aprinse pe cer senin sau alte incalcari ale legii care se fac voit.
Pentru masina murdara nu ai solutie ca sofer. asta ca sa nu mai zic ca legal s-ar penaliza si masina murdara, nu numai numerele nedescifrabile.
Pana se usuca drumul nu o sa pupe spalat exterior. Sterg geamuri, faruri, numere si ajunge!

L.E: Apropo de ce zice twingo_buc mai jos, si eu am fost nevoit sa revopsesc numarul, ca de la atata sters s-a dus pe canal vopseaua aia de 2 lei...

This post has been edited by VladG: 11 Jan 2010, 16:59

--------------------
Ex Dacia SuperNova - -- --
+
twingo_buc
post 11 Jan 2010, 16:57
Post #10

fost twingar

promit o poza azi sau maine si cu nr stes sa vedeti ca B se mai vede doar jumatate cifele prima deloc a2a relativ siar prima litera aproape deloc din cauza calitatii proastei a vopselei de pe placute..... ma rog asta e alt subiect da dam din una in alta.... cert e ca sa consideram ca n-am timp nici chef si poate nu am cu ce sterge in masina... acum o sa impuna obligatoriu si o carpa?

--------------------
+
tatabobu
post 11 Jan 2010, 17:08
Post #11

membru

Da' cine te opreste sa-ti scoti placuta cu numarul de inmatriculare si s-o pui la luneta? Si sta curata, ca am impresia ca totusi in masina e curat.
Vrei sa-ti explic si cat de mare e diferenta intre incaltari murdare de nu-si da nimeni seama ce marca sunt si numar de inmatriculare ilizibil?

--------------------
DACIA 1300 1995
Scurgere de ulei? Care scurgere de ulei??? Balta aia de sub masina e sudoarea hergheliei de cai putere...
+
VladG
post 11 Jan 2010, 17:27
Post #12

Membru preistoric

Mai ai si alte solutii d'astea "dastepte"?
Numerele trebuie sa stea unde au fost proiectate sa stea!
Spune-mi si mie cum iluminezi numarul din luneta?

This post has been edited by VladG: 11 Jan 2010, 17:29

--------------------
Ex Dacia SuperNova - -- --
+
C a t a l i n
post 11 Jan 2010, 17:34
Post #13

Există o soluție: apărători de noroi la roți...

--------------------
- - -
Când vrei și, și, iese nici, nici!
+
twingo_buc
post 11 Jan 2010, 17:34
Post #14

fost twingar

conform regulamentului nr de inamtriculare nu are voie sa fie pus nici in luneta nici in parbriz. o solutie nu stiu cat de utila este, folia peste nr (cea de vidat) stat seara data jos si pusa alta... (apratorile de noroi pt mine sunt no comment si am vazut masini cu tot cu paratori in ultimu hal facute....)

This post has been edited by twingo_buc: 11 Jan 2010, 17:35

--------------------
+
Maskatu
post 11 Jan 2010, 17:37
Post #15

Logan 0.9 TCE

Group: Moderatori DaciaClub
From: zuzu

De acord ca drumurile de pe la noi sunt destul de murdare dar nici prin alte tari nu umbla cainii cu covrigi in coada. Atata timp cat ploua si pe jos se formeaza praf sau tarana, este inevitabil sa nu se formeze... noroi. Sunt insa destui "soferi" care merg cu masina plina de noroi. Am vazut destule cazuri in care nu se mai vedeau stopurile, farurile, semnalele, de numere nu mai zic. Sau berbeci care dupa ce a nins nu au catadicsit sa dea cu matura pe faruri si stopuri, iar cand puneau frana trebuia sa te benoclezi, ca sa vezi daca nu cumva pune frana sau semnalizeaza...

--------------------
Dacia Logan - --- 0.9 TCE - 2019
+
vijelie
post 11 Jan 2010, 17:40
Post #16

membru violet

Hai, bai, da-ti-o dracului de treaba, ia uite ce LEGI avem:

Art. 105

Constituie contraventii si se sanctioneaza cu amenda prevazuta in clasa a V-a de sanctiuni urmatoarele fapte savarsite de catre persoane juridice:
1. nesemnalizarea sau semnalizarea necorespunzatoare a drumului public sau a trecerilor la nivel cu calea ferata, conform standardelor in vigoare; neinlaturarea obstacolelor care impiedica vizibilitatea conducatorilor de vehicule la trecerile la nivel cu calea ferata;
2. neindeplinirea obligatiilor de instalare a mijloacelor de semnalizare rutiera, precum si a dispozitivelor speciale de acest fel;
3. nesemnalizarea sau semnalizarea necorespunzatoare, conform standardelor in vigoare, a obstacolelor sau lucrarilor aflate in zona drumului public;
4. neasigurarea starii de viabilitate a partii carosabile potrivit standardelor in vigoare, precum si neluarea masurilor de inlaturare a obstacolelor aflate pe partea carosabila;
5. amplasarea in zona drumului public de dispozitive care pot fi confundate cu indicatoarele ori instalatiile care servesc la semnalizarea rutiera ori realizarea de constructii sau instalatii ori crearea de alte obstacole de natura sa le limiteze vizibilitatea sau eficacitatea;
6. instituirea de restrictii de circulatie pe drumurile publice fara autorizatia administratorului drumului si avizul politiei rutiere;
7. nerespectarea termenelor si conditiilor stabilite de administratorul drumului public si politia rutiera privind amplasarea si executarea de lucrari in zona drumului public;
8. nerespectarea obligatiilor de catre executant sau, dupa caz, beneficiar ca, dupa terminarea lucrarilor in partea carosabila, acostament sau trotuar, sa readuca drumul public cel putin la starea initiala;
9. neindeplinirea obligatiilor ce ii revin, potrivit normelor legale, in legatura cu vehiculele si conducatorii acestora;
10. necomunicarea, in termen, la cererea politiei rutiere, a identitatii persoanei careia i-a incredintat vehiculul pentru a fi condus pe drumurile publice;
11. lipsa dotarilor specifice obligatorii pentru admiterea si mentinerea in circulatie a vehiculelor;
12. neasigurarea insotirii deplasarii vehiculelor care efectueaza transport de marfuri sau produse periculoase, precum si a celor cu mase sau gabarite depasite;
13. nerespectarea obligatiei de a echipa personalul de executie a lucrarilor in zona drumului public cu echipamente de protectie-avertizare fluorescent-reflectorizant;
14. amplasarea statiilor mijloacelor de transport public de persoane fara avizul politiei rutiere;
15. nerespectarea obligatiilor de a efectua orele de educatie rutiera in unitatile de invatamant;
16. practicarea actelor de comert pe trotuar, pe acostament sau pe partea carosabila, iar in afara localitatilor, in zona de siguranta a drumului public;
17. refuzul nejustificat de a inmatricula sau de a inregistra un vehicul sau de a elibera placutele cu numarul de inmatriculare sau de inregistrare ori de a mentiona in certificatul de inmatriculare datele de identificare a utilizatorului;
18. neindeplinirea, de catre proprietarul sau detinatorul mandatat al vehiculului, a obligatiei de a solicita autoritatii competente inscrierea in certificatul de inmatriculare sau de inregistrare a datelor de identificare a utilizatorului;
19. neindeplinirea obligatiilor ce revin organizatorilor intrecerilor autorizate de a lua toate masurile necesare pentru desfasurarea in siguranta a acestora, precum si pentru protectia celorlalti participanti la trafic;
20. neindeplinirea obligatiei, de catre autoritatile publice locale, de a efectua amenajari rutiere destinate circulatiei pietonilor, biciclistilor, vehiculelor cu tractiune animala si calmarii traficului, precum si nesemnalizarea sau semnalizarea necorespunzatoare a acestora;
21. incredintarea unui vehicul destinat transportului public de persoane sau de marfuri pentru a fi condus pe drumurile publice de catre un conducator de autovehicul sau tramvai care nu are atestat profesional;
22. dispunerea efectuarii transportului de marfuri si produse periculoase sau a vehiculelor cu masa si/sau gabaritul depasit fara autorizatie speciala emisa in conditiile legii ori pe alte trasee decat cele stabilite de autoritatea competenta;
23. neindeplinirea obligatiei de instiintare a politiei rutiere de pe a c[rei raza de competenta pleaca transportul de marfuri sau produse periculoase cu privire la traseul stabilit si localitatea de destinatie;
24. neindeplinirea obligatiei de catre autoritatile administratiei publice locale de a amenaja drumuri laterale in conditiile art.71 alin.(2);
25. nerespectarea obligatiei administratorului drumului public sau autoritatii publice locale de a executa sau, dupa caz, de a desfiinta amenajarile rutiere, in termenul stabilit impreuna cu politia rutiera;
26. punerea in aplicare a planurilor de urbanism generale, zonale sau de detaliu, fara ca acestea sa fie avizate, in prealabil, de catre administratorul drumului public si politia rutiera;
27. incalcarea dispozitiilor legale privind efectuarea de modificari si completari in certificatul de inmatriculare sau de inregistrare ori in cartea de identitate a vehiculului, precum si verificarea tehnica periodica a acestuia fara solicitarea prezentarii de catre proprietar a dovezii existentei asigurarii de raspundere civila pentru pagube produse tertilor prin accidente de autovehicule;
28. neindeplinirea obligatiei de intretinere a drumului public, pe timp de iarna, potrivit reglementarilor in vigoare.
29. nerespectarea obligatiei de comunicare prevazute de art. 801 sau comunicarea de date inexacte sau incomplete.

This post has been edited by vijelie: 11 Jan 2010, 17:41

--------------------
Dacia Duster 2011 Laureate dCi
+
albacazapada
post 11 Jan 2010, 19:53
Post #17

Membru incepator

Bineinteles ca in tarile civilizate ploua cu sampon si strazile sunt impecabile.Iar propietarii de masini nu le spala cu anii.De fapt nu le spala deloc pentru ca nu au de ce.
Mai lasa-ne cu emigratul asta si cu granitele deschise.Ce fel de rezolvare a problemei e asta?Maine daca ti s-ar impune sa mergi cu morcovi in cur si ras in cap,cantantand O sole mio,ce-ai face, ai imigra?

--------------------
- - - - -
+
bucatzel
post 11 Jan 2010, 20:10
Post #18

Membru plictisit

Group: Moderatori
From: Timisoara

QUOTE(C a t a l i n @ 11 Jan 2010, 17:34)
Există o soluție: apărători de noroi la roți...
*

Ca sa ce?

Am plecat cu masina curata din Arad spre Timisoara. Tocmai se oprise ploaia... Cand am ajuns in Timisoara, masina era iar jegoasa ca inainte de spalare, si prin luneta spate se vedea doar pe unde o dat stergatorul. in doar 50 de km. Puii mei, pe drumul asta, benzina costa 10-15 lei, si spalatul cel mai jenibil inca 10.

--------------------
Dacia 1300 - 3-SB-2608 1981
Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
+
Jack Daniel's
post 11 Jan 2010, 20:21
Post #19

MEMBRU DE LA INCEPUT!

QUOTE(albacazapada @ 11 Jan 2010, 20:53)
Bineinteles ca in tarile civilizate ploua cu sampon si strazile sunt impecabile.Iar propietarii de masini nu le spala cu anii.De fapt nu le spala deloc pentru ca nu au de ce.
Mai lasa-ne cu emigratul asta si cu granitele deschise.Ce fel de rezolvare a problemei e asta?Maine daca ti s-ar impune sa mergi cu morcovi in cur si ras in cap,cantantand O sole mio,ce-ai face, ai imigra?
*

Asa-i ca nu prea ai iesit din Romania?...in Germania am spalat masina si doua saptamani nu s-a pus praful pe ea.

--------------------
. . .
Multi membri, putini oameni!
+
LuluMOB
post 11 Jan 2010, 20:40
Post #20

Membru cu pedale.

From: Iași

Eu pun pariu ca daca plec din Iasi cu masina bec pana la Satu Mare nu mai stii ce culoare are -basca numere- iar daca-i dau inainte si prind ploaie pana la Munchen deja se curata.
N-ai sa vezi acolo mazga sau noroi, orice lucrare e curatata, pamantul de langa sosea e cu iarba, exista canalizari, drenaje, etc.
Eu m-am crucit cand am vazut drumuri in Austria -Kuhtai, ceva gen Transfagarasean- cu borduri si canalizare pe ambele parti.

--------------------
Dacia Logan ABS+ AC 1.4MPI 06/2007
+
albacazapada
post 11 Jan 2010, 21:05
Post #21

Membru incepator

laugh.gif nu ai nimerit-o.Nici macar nu m-am nascut in Romanica.Da' ce va place unora sa va dati rotunzi.
Si ce am spus eu mai dervreme legat de sampon,era o gluma mai acida daca intelegi sensul.

--------------------
- - - - -
+
BeciAcustic
post 11 Jan 2010, 21:22
Post #22

BlackLine

From: Constanta

Treaba cu noroiul pe numere este o prostie dar le dau si dreptate. Vineri am fost pana in Tulcea iar pe o portiune de aroximativ 10km tot drumul era acoperit cu un strat gros de noroi de la tractoare care ies de pe camp. La o viteza de 50km/h MAXIM noroiul sarea pe langa ceamurile laterale si oglinzi de nu se mai vedea nimic in lateral. Numarul era acoperit cu un strat generos de noroi desi am aparatori de noroi pe spate. In aceste cazuri se aplica legea? Doar sa tin un om in portbagaj cu o carpa si o galeata cu apa sa stearga tot timpul....
In schimb daca te loveste unul cu numere murdare ce spui la politie... m-a lovit un logan(exemplu) de culare alba care era murdar si a fugit de la locul accidentului.

--------------------
DACIA LOGAN - CT - numere rosii 2009 - LAUREATE PH2 1.6 MPI 8V
Statii CB si Xenoane HID la preturi mici si garanti reale
+
Bwwlan
post 11 Jan 2010, 22:13
Post #23

Membru autentic

From: .de, ex Cluj

Pe 26.12 dimineata, in Cluj, am spalat masina, ca ma pregateam sa ies din tara si nu ma simteam eu bine sa ies cu ea murdara. La Oradea, cand am alimentat pentru plin, am constatat ca dadusem banii degeaba la Cluj. sad.gif 156 km. si era la fel de murdara.
Am spalat-o din nou, am facut 3.200 km. prin Ungaria, Austria si Germania si, la intoarcere, pe alocuri se vedeau urme de mizerie cand am intrat in tara. A nins, a plouat, a fost uscat. Acolo, cand ploua si mergi pe Autobahn, iti speli masina gratis smile.gif
Evident ca de la Oradea pana la Cluj s-a facut ca porcu' si eram pasibil de amenda... ca sa nu mai vorbim de cum arata cand am ajuns la Büküreș. Puteai sa ai aparatorile de noroi a lui peshte prajit, ca la un HB nu alea fac mizeria mare pe fundu' masinii, ci forma specifica a caroseriei. Se creeaza in spate un curent de aer care ridica stropii de apa+mizerie si ii atrage catre hayon. Asta e cauza pentru care hatch-urile si variant-urile se murdaresc mult mai tare decat caroseriile in 3 volume.

Vorba cuiva: la cati buieci inconstienti merg cu proiectoarele de ceata aprinse nejustificat, fara centura, cu luminile complet stinse pe DN-uri, oare chiar nu a mai ramas nimic altceva de sanctionat in tara asta de ne-am apucat "sa-i frijem" p-aia care au numerele murdare??? blink.gif Sau poate imi scapa mie ceva...

--------------------
VW Golf Sportsvan 2017 1.4 TSI 150CP DSG Comfortline
"Degeaba ai bani, dacă nu ai mulți."
Anonymous
+
twingo_buc
post 11 Jan 2010, 23:45
Post #24

fost twingar

da inafara sunt obligati ca la orice masina care iese pe un santier sa ii spele rotile si puntea in caz contrar exosta amenzi uusturatoare. si la noi exista legea asta da nu se aplica.... nu inteleg de ce tineti unii partea politistilor ca n`au dreptate........ e ca si cum unii mananc seminte calci in ele le duci mai departe pe picioare si tu iti iei amenda ca ai facut murdar nu ala ca le scuipa pe jos.... la mine pe iesirea pe DN3 au pus acele jaloane pe mijloc care erau galbene acum nu se vad neam si nici nu merge iluminatul strazii ca doar e drum national daca nu cunosti drumul poti sa le iei lejer.... da lasati sa platim noi prostii pt "aia mari". sa`mi creeze conditii, sa nu fiu obligat sa dau la 2-3 zile 10 lei pe lichid de parbriz, sa nu se mi se umpre stergatoarele de noroi ca atunci cand dau cu ele sa se auda ca un smirghel.... in fine.... platim noi ca murdaresc altii drumurile... da sa`i educe sa poarte centurile pe orice loc ar ocupa in masina nu sunt in stare si sa le fi dat amenzi alora cu anvelope de de vara iarna.... sa`si faca aia de la itp treaba cand verifica masinile, cand stau sa urc un pos si alunega nea peste ca nu poa sa urce si ma loveste sa nu`mi zica mie politia ca n`am pastrat distanta sa`i zica lu peste ca n`are anvelope si atunci eu promit ca voi sterge de fiecare data nr cu limba(io tre sa am lopata in masina sa`mi scot masina din zapada pe bulevard, carpa sa`mi sterg numarul, eventual si niste indicatoare dupa mine in caz ca lipsesc sau sunt murdare pe undeva sa le pun pe ale mele)

This post has been edited by twingo_buc: 11 Jan 2010, 23:47

--------------------
+
Jack Daniel's
post 12 Jan 2010, 03:50
Post #25

MEMBRU DE LA INCEPUT!

QUOTE(albacazapada @ 11 Jan 2010, 22:05)
laugh.gif nu ai nimerit-o.Nici macar nu m-am nascut in Romanica.Da' ce va place unora sa va dati rotunzi.
Si ce am spus eu mai dervreme legat de sampon,era o gluma mai acida daca intelegi sensul.
*

OK! smile.gif

--------------------
. . .
Multi membri, putini oameni!
+
A l e x
post 12 Jan 2010, 07:36
Post #26

Showing the fangs of rage

Group: Moderatori

Cataline, ai dreptate, prin alte tari e muuult mai curat, eu am mers in Germania pe ploaie, cu masina abia spalata, si arata EXACT la fel dupa ce s-a oprit ploaia. Prin Nuremberg, unde am stat, se repara asfaltul. Nu vedeai nisip peste tot cum e pe la noi cand se face o lucrare. Unde se lucra se lucra (si era semnalizat ca atare, evident) si in rest era perfect.

Nu putem compara, la noi e un praf si o mizerie incredibila. Si intr-o zi de vara, lasa-ti masina abia spalata in parcare si vezi a doua zi cum o gasesti.

Si numerele se murdaresc instant, si in fata. Uneori ingheata de tot si nu se mai vad. Asta este, unii chiar patesc astfel de lucruri fara sa fie vinovati. Evident sunt si altii care le lasa nespalate. Din fericire politistii sunt destul de intelegatori.

--------------------
. . .
No remorse, no repent.
+
andu911
post 12 Jan 2010, 08:15
Post #27

Membru autentic

From: Bucuresti - Berceni

QUOTE(Jack Daniel's @ 11 Jan 2010, 20:21)
Asa-i ca nu prea ai iesit din Romania?...in Germania am spalat masina si doua saptamani nu s-a pus praful pe ea.
*

Ce soluri are Germania si ce soluri gasesti in Romania.
Activitatea umana este o cauza, dar nu cauza principala...

Cauta pe google si o sa gasesti ce forme de relief si ce soluri exista in Romania... Numai Baraganul prin definitie... "Ses întins, prezentând caractere de stepa"
Exista harta solurilor din Romania... sa vezi acolo cate zone contin soluri prafoase si nisipoase.

--------------------
- - -
+
Laurentziu83
post 12 Jan 2010, 08:38
Post #28

Membru autentic

Eu am platit rovinieta ca sa am drumuri bune si curate ca in vest. Atata timp cat am platit-o si ei ma opresc, normal ar trebui sa mi-o spele EI si sa-mi stearga numarul de inmatriculare, si sa-si ceara si scuze de calitatea drumului si de timpul meu pierdut, nu sa-mi foota amenda ca de ce n-am sters numarul, poate eu sunt la cravata si imi place sa fiu curat pe maini, nu murdar de pamant ca ultimul camionagiu.
Eu m-am invatat: daca ma opreste vreun politai dintr-asta, intai il intreb pt ce m-a oprit. Daca incepe cu vreo aberatie gen "v-am depistat cu viteza x cand v-am pornit detectorul in fata" sau "vrem sa va vedem rovinieta" sau mai stiu eu ce aberatie, am bagat a 1-a si drum bun, sa-mi trimita amenda dupa numarul de inmatriculare pt ca, oricat de murdar ar fi, astfel de specimene tot il depisteaza.
La fel, sa nu va dati smecheri pe DN1 cu numerele murdare, ca tot va luati amenda de la camere.

This post has been edited by Laurentziu83: 12 Jan 2010, 08:39

--------------------
. . .
+
Avani
post 12 Jan 2010, 09:30
Post #29

Membru autentic

From: Capitala gri

Nu prea sunt de acord cu amendarea soferilor pentru numerele murdare, daaaar, mi se pare de bun simt sa-ti pastrezi nr-ul curat.
De ce ?!

Pentru ca pe mine m-a sters in trafic unul cu o dacie alba caruia nu i-am putut vedea numarul. Eram la dna Ghica si ma indreptam spre Petricani, cand am pus o frana (asa cerea traficul) iar din spate am simtit cum o masina care vroia sa treaca pe banda a doua mi-a sters spoilerul. Pana sa vad ce s-a intamplat, traficul se descongestionase si nu am apucat sa vad numarul acelui cazan alb care a accelerat.
Asadar, nu m-am putut duce la politie sa declar evenimentul.

Pentru cei care fac mofturi ca ei nu-si sterg numarul, sa nu le intre cumva noroiul sub unghii sau ca pana nu e strada curata ei si-l sterg inutil, nu le doresc decat sa pateasca ce am patit eu si sa nu poata vedea cine i-a lovit. wink.gif

Asta e tara in care traim si cu ea vom defila.

albacazapada mai iesi si tu prin vest, sa vezi ca acolo strazile se spala cu sampon (nu ploua cu el) si dupa o zi de mers pe jos in care a plouat, vei observa ca incaltarile tale sunt curate iar pe pantaloni nu ai un strop de noroi, doar apa care se va usca.
Poate nu te-ai nascut in Romania, dar sigur te-ai nascut intr-o tara cu noroi pe strazi wink.gif

--------------------
. . .
Think forward !
+
M i h a i
post 12 Jan 2010, 09:38
Post #30

QUOTE(Hack @ 12 Jan 2010, 08:47)
De m-ar opri pe mine sa ma amendeze pentru asa ceva i-as ruga politicos sa mi-l curete ei si sa ma pupe in cooor icon_mrgreen.gif . Anul asta nu mai dau banii pe rovinieta.
*

Si acum faza reala : daca te opresc ce de la police ..o sa-ti ceri scuze..si o sa-ti stergi singur numarul...si nu o sa iei amenda...daca nu ai rovinieta o sa platesti 250 lei amenda...ai grija ca sunt in mare foame de dat amenzi... wink.gif pe forum toti suntem smekerii si barosani.....stii vorba aia : ''realitatea poate fi cruda'' .. nu mai fi nervos ca nu rezolvi nimic...

--------------------
------ ------ ------
+
2 Pages  1 2 >
Closed Topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 31st July 2025 - 00:17
Dacia