Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

3 Pages  1 2 3 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

M-a prins radarul, ce risc daca mint

dannypapai
post 18 Feb 2008, 07:57
Post #1

Membru

Group: Members

Va salut. Intr-o zi din ianuarie m-a prins radarul electronic in localitatea barcanesti. Am primit acasa recomandata de la Politie sa comunic datele de identificare ale persoanei care mi-a condus masina, deoarece puteam sa o fi dat altcuiva, logic. Am fost eu, recunosc, dar ce risc daca spun ca a fost sotia? Pe poze arata clar cumva ca a fost un barbat? Orice sfat e binevenit. Multumiri anticipate

--------------------
Renault Fluence - B 173 PDA 2016, Expression
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
aleksanders
post 18 Feb 2008, 08:19
Post #2

.

From: ...

vb cu un prieten care nu merge cu masina - si trimiti datele lui - stiu acteva cazuri in care a mers povestea- dar nu sa mearga un tip si sa trimita date pt o tipa - si nici diferente mari de varsta - un tip a fost prins ca a dat datele bunicului- asa ca bafta

--------------------
. . - . .
....
+
OVIDIUS
post 18 Feb 2008, 08:31
Post #3

bogat în valori simple

From: Orasu' lui Bucur

Nu risti nimic, nu-i prea intereseaza pe cine amendeaza...Planul sa le iasa...

--------------------
Renault Laguna 2.0 T 2007 / Dinamique + Twingo 1.2 16v 2004
Chiar si ziua de luni poate aduce minuni...
+
xcristina
post 18 Feb 2008, 08:32
Post #4

Membru autentic

From: Ploiești/Tîrgu Mureș

La finalul scrisoricii de la politie ar trebui sa se regaseasca urmatorul text (eu nu am vazut cum arata, dau cu copy-paste din Regulamentul de aplicare a Codului rutier 04.gif)

"Vă facem cunoscut că necomunicarea datelor solicitate ori comunicarea eronată a acestora constituie contravenție, faptă prevăzută și sancționată:
_
|_| de art. 102 alin. (1) pct. 14 din O.U.G. nr. 195/2002, republicată, cu 9 - 20 puncte-amendă (pentru persoane fizice).
_
|_| de art. 105 alin. (1) pct. 10 din O.U.G. nr. 195/2002, republicată, cu 21 - 100 puncte-amendă (pentru persoane juridice)."

In principiu se vede daca persoana din masina e femeie sau barbat, depinde insa de mai multe variabile, printre care unghiul sub care e luata poza cea mai apropiata, daca e zi/seara/noapte, daca sunt copaci/cladiri care arunca umbra pe poza, si tot asa...

E decizia ta, cantareste bine care sunt riscurile pe care esti pregatit sa ti le asumi si daca merita.

Multa bafta!

--------------------
Renault Clio III 1.2 2006 Dynamique
+
Liviu
post 18 Feb 2008, 08:37
Post #5

expat naiv

Group: Banned
From: Peste gard

Dar ce ar fi daca ti-ai asuma responsabilitatea faptei tale?
Intreb si eu? Fair play mi se pare ca sa iti iei TU amenda caci TU esti cel care a mers cu viteza peste limita legala.

ZIc si eu ...

--------------------
. . .
-= age is just a number =-
+
gotty
post 18 Feb 2008, 08:42
Post #6

fagocer™ haituit

From: oriunde vreti voi....

s o luam logic:in fiecare zi se emit cred ca mii de asemnea hartiute pentru soferii grabiti pe DN.Voi chiar credeti ca in momentul in care trimiti raspunsul,domnul politist face o cerere la evidenta populatiei sa vada poza celui declarat ca sofer,iar apoi sa ia poza sa o suprapuna cu cea de pe radar si sa calculeze probabilitatea?

si ca sa va dau un exemplu,iarna trecuta ,exact in aceeasi zi si eu si un coleg am primit aceste hartiute,numai ca pe el il luase radarul in bucuresti si pe mine in sinaia.nestiind ce sa facem ,am mers la udriste ,mie mi au dat cu flit si m au pus sa trimit prin posta datele la sinaia iar pe el l au poftit la birou,i au luat actele si in 2 minute era gata PV fara alte complicatii.....

--------------------
Private Spice Member
+
ramm
post 18 Feb 2008, 09:53
Post #7

Membru autentic

Poza se face din spatele masinii, deci nu prea au cum sa vada cine e la volan (doar daca mergi cu o decapotabila).

--------------------
Honda Civic 2007
Honda Del Sol Vti
+
xcristina
post 18 Feb 2008, 09:56
Post #8

Membru autentic

From: Ploiești/Tîrgu Mureș

Cine stie cunoaste! 04.gif

--------------------
Renault Clio III 1.2 2006 Dynamique
+
ramm
post 18 Feb 2008, 10:25
Post #9

Membru autentic

017.gif am zis si eu din ce am auzit....

--------------------
Honda Civic 2007
Honda Del Sol Vti
+
Cristi39
post 18 Feb 2008, 15:46
Post #10

Membru autentic

ca sa eviti complicatiile,cel mai bine e sa recunosti/asumi faptele si sa-ti dai datele tale.asta este,nu esti nici primul,nici ultimul pe care-l prinde radarul.

--------------------
Renault Megane Sedan 2007 Privillege
+
dannypapai
post 18 Feb 2008, 15:58
Post #11

Membru

Ok, multumesc tuturor pentru sfaturi. Am trimis hartia inapoi cu datele mele, nu era corect fata de sotie sa o penalizeze pe ea, care nu a mai condus de trei ani. Eram curios ce se poate intampla in cazul in care mai sunt prins odata si, ca sa nu ma apropii de 15 puncte, sa trec pe altcineva.

--------------------
Renault Fluence - B 173 PDA 2016, Expression
+
gotty
post 18 Feb 2008, 16:20
Post #12

fagocer™ haituit

From: oriunde vreti voi....

acum depinde si ce viteza aveai....ca s ar putea sa conduca sotia in urmatoarea luna...

--------------------
Private Spice Member
+
aleksanders
post 18 Feb 2008, 16:40
Post #13

.

From: ...

cazul cu declararea ca este un prieten nu intra la declararea mincinoasa - poti spune ca in acea zi ai fost si tu cat si prietenul tau si as aca tu stiind ca ai mers cu o viteza regulamentara nu ai banuit ca ai fii tu - intrucat e vina lor pt ca nu ti-au trimis poza acasa ai declarat ca a fost prietenul tau care ti-a recunoscut ca s-a grabit biggrin.gif

18 Feb 2008, 16:42:
dar oricum e bine ca ai recunoscut-o - ce am spus eu face parte din folclorul romanesc biggrin.gif

This post has been edited by aleksanders: 18 Feb 2008, 16:42

--------------------
. . - . .
....
+
Laurentziu83
post 18 Feb 2008, 17:41
Post #14

Membru autentic

http://www.citynews.ro/SENZATIONAL-Amenzil...legale-+20+3758

Baga un nume de cetatean strain si gata. Atata timp cat politia nu poate spune cu certitudine cine era la volan (mai ales ca se pozeaza masinile din spate, deci ciuciu sa apara soferul in poza), si avand in vedere miile de amenzi cu care lucreaza serviciul, completeaza cu incredere formularul ala asa. Nu ai nici un prieten strain pe care sa-l poti trece acolo? Pana la urma, e foarte plauzibil.

LE: acum am vazut ca ai trimis formularul, asta e, ramane pe data viitoare.
Eu am fosti colegi de facultate din Republica Moldova, ii sun inainte si ii trec pe ei. tongue.gif

This post has been edited by Laurentziu83: 18 Feb 2008, 17:45

--------------------
. . .
+
AR-18-MOS
post 18 Feb 2008, 17:49
Post #15

( -_・) ︻デ═一

From: Niedersachsen

Tie frica sa-ti asumi responsabilitatea pentru faptele tale? tongue.gif

--------------------
BMW 730Ld - AR - - '07 High Executive
M-Benz C350CDI 7G-Tronic '12 Avantgarde
M-Benz E350CDI 9G-Tronic+ 4Matic & Airmatic
+
Laurentziu83
post 18 Feb 2008, 17:57
Post #16

Membru autentic

Nu, doar declar numele unei persoane care va sti de amenda in caz de ceva, persoana cu adresa, tot tacamul. Doar ca e de peste Prut. E vreo diferenta intre a declara asta sau numele sotiei?
Daca sistemul are bug-uri, de ce sa nu le folosim? Daca pe calea asta, nu mai plateste nimeni nimic, de ce nu?
Cate fete de trotuar de peste Prut sunt inregistrate cu amenzi de sute de milioane date de politistii din Galati, Vaslui, Iasi, etc si la domiciliul lor n-a ajuns niciuna...

Si nu imi este frica sa imi asum responsabilitatea pentru faptele mele, doar imi e frica de golit portofelul. Simplu. biggrin.gif

This post has been edited by Laurentziu83: 18 Feb 2008, 18:00

--------------------
. . .
+
bear_mc
post 18 Feb 2008, 18:33
Post #17

Half-Life 2 Fan

From: Bucuresti

laurentziu83 nono.gif

--------------------
Renault Megane II - B-43-ZHY (sau 42) 2005
Confort Expression+clima+jante+vopsea metalizata
(masina lu'tata) for( int i=0, i<68730, i++)
+
Solon
post 18 Feb 2008, 18:59
Post #18

Membru autentic

QUOTE(Laurentziu83 @ 18 Feb 2008, 17:57)
Nu, doar declar numele unei persoane care va sti de amenda in caz de ceva, persoana cu adresa, tot tacamul. Doar ca e de peste Prut. E vreo diferenta intre a declara asta sau numele sotiei?
Daca sistemul are bug-uri, de ce sa nu le folosim? Daca pe calea asta, nu mai plateste nimeni nimic, de ce nu?
Cate fete de trotuar de peste Prut sunt inregistrate cu amenzi de sute de milioane date de politistii din Galati, Vaslui, Iasi, etc si la domiciliul lor n-a ajuns niciuna...

Si nu imi este frica sa imi asum responsabilitatea pentru faptele mele, doar imi e frica de golit portofelul. Simplu.  biggrin.gif
*

Sa ti le asumi, ca se ia warn pe forumul asta, pentru instigare la frauda. Eu am luat! biggrin.gif

--------------------
3 japoneze 2 nemtoaice si cam atat
+
CGB
post 18 Feb 2008, 19:01
Post #19

CGB

From: behind

QUOTE(dannypapai @ 18 Feb 2008, 07:57)
Intr-o zi din ianuarie m-a prins radarul electronic ...
*

rapid radar dom'le. tare rapid. smile.gif

This post has been edited by cristib: 18 Feb 2008, 19:02

--------------------
Renault Clio RS Line 2022
Laurentziu83
post 18 Feb 2008, 22:02
Post #20

Membru autentic

De ce ar fi frauda?
Am discutat problema dpdv juridic, exact cum ar face un avocat intr-o astfel de situatie, adica sa caut o portita prin care sa ies cat mai bine, dar fara sa incalc legea in mod vizibil. Si cum hotul neprins...
Oricine ar face la fel si e bine ca toata lumea sa stie diverse metode prin care sa minimizeze costurile, ca altfel la "capul plecat, sabia nu-l taie" ne pricepem toti. Si daca se sanctioneaza cu warn orice incercare de a ne face viata mai buna, unde ajungem? Dauneaza cuiva sfatul meu? Nu e nimeni obligat sa-l puna in aplicare, dar pentru cineva cu multe puncte pe permis se poate dovedi salvator.
Toate astea se discuta in mod liber pe softpedia, si nu cred va conveni cuiva ca, intr-o atare situatie, traficul sa se mute de aici pe softpedia. De ce sa nu facem ceva constructiv?
Prin absurd, daca amenda ajunge la Chisinau si o platim, e vreo problema?

This post has been edited by Laurentziu83: 18 Feb 2008, 22:05

--------------------
. . .
+
aaddrryyss
post 20 Feb 2008, 16:30
Post #21

Membru autentic

Laurentiu83, esti genial...mi-a placut super tare ideea. Mai raman de dezbatut diverse aspecte, dar m-am amuzat copios...

--------------------
Dacia 1410 2001 / Renault Megane 1.5 dci 85CP Privilege 2007
+
Adila16
post 26 Feb 2008, 00:02
Post #22

mecanic aero (sau aerian?)

Laurentiu83, esti cumva viitor jurist?..Sau ai cumva licenta de avocat?... smile.gif
Daca da, iti prevad un viitor stralucit la barou!... smile.gif

De cinste si corectitudine ai auzit?...
De asumarea raspunderii pentru faptele proprii ai cunostinta?...
De respectarea legii si de faptul ca nu te obliga nimeni sa o incalci (chiar si in mod cat mai putin vizibil ca sa te citez) ti-a spus cineva cate ceva?...

Intreb si eu... huh.gif
Si asa e cum zice si colegul aaddrryyss: mai raman de discutat celelalte aspecte... smile.gif

--------------------
Renault Megane BiCorp 1.6 16v - / aka Kurulina Confort Dinamique / Beige Angora (TEA19) 2004
...The more I get to know people, the more I like my dog...
+
Laurentziu83
post 26 Feb 2008, 09:13
Post #23

Membru autentic

Nu sunt viitor jurist, nici n-am licenta de avocat, am doar o amarata de diploma de ASE.
Am auzit de cinste si corectitudine, le ofer si am pretentia sa-mi fie oferite, din pacate statul nu-mi face aceasta favoare.
Da, sunt de acord si cu asumarea raspunderii pentru faptele proprii, la fel si cu respectarea legii.
Din pacate la mijloc este statul si politia romana, care nu prea sunt un model de cinste si corectitudine.
Ma rog, daca voua va place ca, atunci cand primiti o amenda acasa, sa o platiti gandindu-va ca ati ajutat sa mai adauge un strat de slanina cei care au montat si intretinut respectivul sistem de camere de supraveghere (care iau 49% din incasari), si apoi ca sunteti cinstiti si corecti, si mai apoi oricum aveti salarii suficient de mari incat sa nu simtiti la buzunar 2-300 de lei amenda, atunci puteti plati amenda linistiti. Eu fac parte din a doua categorie, care exploateaza legal bug-urile sistemului si care nu-si permite sa ingrase burtile statului pe degeaba. Daca ei au facut un sistem la care nu se vede decat masina, nicidecun soferul, de ce sa-i ajut eu? Mie imi ajunge cat dau pe rovinieta (care, btw, e ilegala, in restul europei nu se cere decat pe autostrada), accize la carburanti ca sa-mi rup masina in gropile patriei, si n-am chef sa platesc in plus.
La o adica, o amenda fentata sau contestata, nu e un ban in plus, de ce sa-l dau pe de-a moka, cand am muncit pentru el?
Daca o luam cu cinstea si corectitudinea, sper ca nu aveti detector de radar pe masini, nu? Caci si cu ala fentati sistemul. smile.gif

--------------------
. . .
+
SwatKat
post 26 Feb 2008, 10:59
Post #24

Membru autentic

From: eterna si fascinanta RO

Asa e, ai dreptate. Nu merege in ziua de azi sa raspunzi cu cinste si corectitudine la necinste si inselaciune si bataie de joc.. Chiar daca multi dintre noi chiar raspundem asa, cinstit... Dar asta e altceva...

Asa ca eu ii dau dreptate lui Laurentiu.

PS.
Si da, ORICE AVOCAT/JURIST intr-un proces va exploata ORICE chichita a sistemului in favoarea clientului sau, chiar daca stie ca acesta a comis fapta. Si credeti ca pe politia romana intereseaza cine ia amenda? Pentru ei, primordial e sa incaseze banii.

--------------------
Skoda O3 FL 1.4TSI DSG 2017
Ex -M2.2, 1.5/100
+
Adila16
post 26 Feb 2008, 11:02
Post #25

Foarte frumos spus! Bravo! Coerent, argumentat, cu o logica ferma, dar care, din pacate, nu se pliaza modului meu de a vedea lucrurile.

Nu ne obliga nimeni sa incalcam legea. Iar sanctiunile sunt prevazute tocmai pentru astfel de situatii.
Ca sa scutim un ban in bugetul propriu, nu e mai simplu sa respectam niste reguli? Nu facem si economie de neuroni, respectand regulile deja invatate, decat cautand solutii de identificare si exploatare a lacunelor sistemului?
Eu zic ca da. Respectand niste reguli, automat, realizam si o oarecare economie de resurse ... Financiare, intelectuale, de orice fel...Care pot fi foarte bine alocate realizarii altor scopuri.

Cat despre ce face statul pentru noi, in contextul discutiei, sunt de acord cu tine: oamenii care reprezinta statul isi cam rad de noi, cetatenii cu drept de vot...
Parerea mea.

--------------------
Renault Megane BiCorp 1.6 16v - / aka Kurulina Confort Dinamique / Beige Angora (TEA19) 2004
+
marian-j
post 27 Feb 2008, 06:06
Post #26

Membru autentic

From: Timișoara

Bine-bine domnilor,șiii,hâc,io cu cine votez?! blink.gif
Urmaresc cu mare interes schimbul de replici dintre Laurentiu 83 si Adila 16.Fiecare are dreptarea lui argumentata cu motive clare,logice,de bun-simt,etc.!Eu asi vrea sa "vulgarizez" un pic discutia reducand-o la nivelul omului de pe strada(recte,eu!).Este foarte frumos si normal sa cerem de la ceilalti oameni cinste,corectitudine,asumarea responsabilitatii s.a.m.d.insa daca cei ce gresesc(voit sau ne) suntem noi,nu avem tendinta(naturala zic eu) sa devenim mai indulgenti,mai concilianti si sa ne gasim mai usor scuze noua decat celorlalti?Stiti si voi ca se zice ca "ne e mai aproape pielea decat camasa" si ca e bine sa"facem ce zice popa nu ce face popa"!Eu cred ca aceste zicale au aparut in urma unor astfel de discutii.Depilda sa nu-mi spuneti ca "tot ce misca" prin calculatoarele voastre este cu "timbru" si cu copy-wright-ul la zi!Mai sunt unele chestii ce au ajuns acolo si prin exploatarea unor bug-uri,nu?Ciao!M. smile.gif

--------------------
--- --- ---
Cupeu cu dop
+
shteffanivlad
post 27 Feb 2008, 08:49
Post #27

Membru cu ESP/ASR

Adila16, se dau urmatoarele date: drum dus-intors Buc- Suceava. Limita in afara localitatii 90, iar in localitate 50. Se cere timpul care il faci pe drum. REGULAMENTAR (cu pauza de 5-10 min la fiecare 2 ore)

Acum schimba Bucuresti - Suceava cu Amsterdam - Budapesta. Se cere timpul care il faci pe drum. REGULAMENTAR (cu pauza de 5-10 min la fiecare 2 ore).

Nu iti pare ciudat ca sunt oarecum apropiate?

Cum sa respect o tara care imi pune vignieta dar nu are drumuri? Avem 1 si 3/4 autostrazi, iar pe drumurile unde poti merge ceva mai repede (chiar daca esti pe langa lege) stau la panda sa-ti ia amenda.

Nu vreau sa te contrazic si nu o lua personal, sper sa nu te superi pe mine, dar pe mine unu asta ma roade rau...

This post has been edited by shteffanivlad: 27 Feb 2008, 08:51

--------------------
Renault Megane II.2 Sedan Privilege 1.5dCi - B-81-LXV Ianuarie 2008 / LMSE
iGO Primo cu Ioana
Statie CB TTi cu antena pe plafon
+
Laurentziu83
post 27 Feb 2008, 09:41
Post #28

Membru autentic

QUOTE(marian-j @ 27 Feb 2008, 06:06)
Eu asi vrea sa "vulgarizez" un pic discutia reducand-o la nivelul omului de pe strada(recte,eu!).Este foarte frumos si normal sa cerem de la ceilalti oameni cinste,corectitudine,asumarea responsabilitatii s.a.m.d.insa daca cei ce gresesc(voit sau ne) suntem noi,nu avem tendinta(naturala zic eu) sa devenim mai indulgenti,mai concilianti si sa ne gasim mai usor scuze noua decat celorlalti?Stiti si voi ca se zice ca "ne e mai aproape pielea decat camasa" si ca e bine sa"facem ce zice popa nu ce face popa"!Eu cred ca aceste zicale au aparut in urma unor astfel de discutii.Depilda sa nu-mi spuneti ca "tot ce misca" prin calculatoarele voastre este cu "timbru" si cu copy-wright-ul la zi!Mai sunt unele chestii ce au ajuns acolo si prin exploatarea unor bug-uri,nu?Ciao!M. smile.gif
*

Eu unul sunt cam satul de politia rutiera de pe la noi, caci circul destul de mult extraurban, am vreo 20 mii de km facuti din august pana acum si vreo 110 mii de km de la sfarsitul lui 2002, asa ca vad destule pe sosele, nu sunt sofer de duminica. Asa ca partea cu fentatul amenzilor ma intereseaza intr-o mare masura.
Nu pot sa nu observ gropile pe drumurile nationale, europene, chiar si pe autostrada, sau vreo caruta nesemnalizata cu carutasul care dormea si il ducea calul acasa. Urmatorul echipaj de politie catre care voiam sa sesizez asta...mi-a facut instant-on. Pai sa nu le bagi scule-n gat?
La iesirea din Braila spre Slobozia, la Albina, vineri seara, stateau baietii frumos in centrul satului (destul de mic, de altfel), cu Vento-ul cu radar INCHIS pe stanga, si in dreapta tablagiul care strangea banii de spaga. Sa nu-i f*** si p-astia?
Duminica la pranz, la Valul lui Traian, CT, statea un Vento argintiu, neinscriptionat, fix in dreptul unui magazin cu usi electrice, la fel de inchis.
Sambata seara, pe strazile din CT, sincer, imi era frica sa circul sau sa traversez strada, la cum merg cretinii aia pe acolo, cretini care nu aveau mai mult de 18-20 de ani, dar aveau Audi TT, Mercedes ML si alte suparaciuni si mergeau cu ele de parca erau scutere, iti taiau fata, dadeau forja, etc, etc. Politia....pauza, era de negasit, in schimb o gasesti lejer pe Constanta-Mangalia in vreun sat ca sa iti f*** instant-on-ul sa te ia cu 62 in localitate.
Si astea ar fi doar cateva exemple, mai e si amenda pentru nefolosirea semnalizarii, pe care eu as face-o 100 ron minim, nu minimul cat e acum, caci nesimtirea e cam mare.
In concluzie, eu nu sunt pentru interzicerea actiunilor politiei, stiu ca e nevoie de ea intr-o proportie cat mai mare, dar la noi e un simplu organ de adus bani la buget si atat, si, daca observati, politia e pusa in general sa protejeze interesele STATULUI, nu ale CETATEANULUI.
Asa ca, in afara de cateva pareri ici-colo, nu incearca pe nimeni vreun sentiment de asumarea raspunderii fata de politie in conditiile in care ei fac astfel de magarii. Si, mai ales, daca imi da amenda, eu voi circula cu 60-100? De unde, ca n-am timp si nervi sa fac Arad-Galati in 15 ore, am preferat sa-l fac in 10, fara sa pun in pericol viata nimanui, fara sa faca infarct vreo baba aflata pe trecere, etc, etc.
Orice s-ar spune cu "mergi mai incet, ajungi sigur", poate la altii merge rationamentul asta, dar pe mine ma enerveaza la culme sa merg cu 50 la ora pe un drum cu 4 benzi pe sens si cu o masina cu directie, frane, etc, si sa mai stii ca mai ai vreo 30-40 de localitati de parcurs in ritmul asta pana vei ajunge la destinatie, seara tarziu, si de asta prefer sa-i dau talpa.
Cei care merg cu 50 in localitate in 95% din cazuri merg asa de frica radarului, nu pentru ca le-ar sari cineva in fata masinii sau spirit preventiv, eu am mers decent cu 90-100 la ora si in caz de pericol am incetinit din timp, fara probleme.

In concluzie, cand imi vine vreo amenda acasa, gandul meu in acele momente in nici un caz nu e "aoleu, am mers cam tare, aveam chiar 63 pe drum cu 4 benzi", ci de "$#^%$^ in gura de spagari nenorociti care in loc sa faca drumuri stau si veoizeaza". Reuseste cineva sa ma intoarca la primul gand? Sau pe altii?

--------------------
. . .
+
Adila16
post 27 Feb 2008, 17:58
Post #29

shteffanivlad, relax, nu iau nimic personal. Cat despre distantele interne vs. externe acoperite in acelasi interval orar, am si eu destule exemple care continua sa-mi lase un gust amar. Asta e infrastructura, astia-s oamenii...Am zis mai devreme care dintre ei.

Laurentiu, si eu calatoresc extraurban destul de mult si destul de demult (din 1989, cel putin, cred ca am avut vreme sa fac ceva kilometri, nu? smile.gif). Si am vazut destule, parol! In schimbul nostru de opinii parca era vorba de respectarea unor reguli, nu despre oamenii pusi sa vegheze la respectarea lor (referitor la acest al doilea aspect, sunt intrutotul de acord cu tine!).

Oricat de mult iubesc tarisoara asta, am din ce in ce mai des momente cand as emigra: cand nenea politistul de la rutiera inchide ochiu' la virajul stanga 90° de pe banda 1 al unui taxi si imi spune rastit ''Circulati, va rog, incurcati traficul!" ca replica la observatia mea ca era sa fie calcat pe bombeuri de taxi...Sau alta speta, cu un agent-sef de la Politia Rurala care-si parcase Loganul perpendicular pe acostament, in dreptul unui stalp astfel incat inscriptia de pe portiere sa se vada ceva de genul ''Politia Ru...a'' si incerca sa ma convinga ca aveam ''viteza mare...''...I-am cerut sa-mi arate inregistrarea radarului si m-a repezit ''cine sunt io sa-i cer lui asta!''...I-am replicat ca e platit si din banii mei si ca daca e cazul, voi merge pana-n panzele albe cu reclamatia la adresa abuzului lui...Ca la usa cortului!

Exemple ar mai fi. Dar, revenind on-topic, daca toti am respecta regulile poate ca am trai mai bine...
Revin.

--------------------
+
marian-j
post 27 Feb 2008, 20:47
Post #30

Membru autentic

From: Timișoara

[QUOTE]Ca la usa cortului!
Pai de ce mai frate sa fii tu obligat sa-i ceri la politist sa-ti prezinte dovada greselii facute cand asta este de fapt menirea lui si anume sa vegheze si sa-ti demonstreze fara tagada de ce sau unde ai gresit??!
Eu de pilda am fost educat/invatat/dresat(cum vrei tu!) sa respect uniforma(adica haina statului cu insemnele autoritatii) si nu neaparat "continutul" acesteia.Deci voi acorda acelasi respect politistului indiferent daca e "ta-major" sau general!Insa cand "continutul" isi bate joc de mine/noi imbracat in uniforma si aflat in masina politiei respectul(care repet mi-a fost bine bagat in cap de educatia primita,de scoala,de armata etc.) incepe sa imi cam scada sau chiar sa tinda spre 0 barat!Exemple presupun ca aveti si voi destule insa iata patania mea(strict reala,n-am nici un motiv sa va trombonesc!!):dupa-amiaza torida de final de vara(2007) in Timisoara.Aprox.ora 17 si un blocaj (din multele)la intrarea intr-una din marile intersectii ale orasului.Eu pe banda intaia iar pe a doua cu o masina mai in fata era un Logan de politie cu insemne,nr.MAI,rampa de girofare etc.Ne "taram" noi care cum puteam pe acolo cand la un moment dat vad ca politistul aflat pe locul din dreapta fata(erau 3 in masina) intinde bratul drept pe geamul deschis al masinii.Devin imediat atent sa vad ce vrea omul sa zica/faca!Si face "omul"!!Ce? Isi scutura tigara!!Asta o data,de doua ori s.a.m.d.Eu nu am clima la masina si vara circul cu toate geamurile si trapa deschise altfel fierb ca in kukta!Sa va spun unde ajungea scrumul tigarii "galonatului"?Pe si in masinile noastre,ale fraierilor ce-i platim masina si toala de pe el!Nu pot sa va spun ce m-a facut sa-mi tin pliscul?!Jena?Teama/lasitatea sa nu ma ia ghiolbanul "la ochi"?Nu stiu...Pai si acum va intreb eu pe voi:ce respect mai pot eu avea pentru acest gen de politist cand el imi baga pe gat aroganta lui de neam prost??
Va doresc o seara buna si-mi cer scuze pt. lungimea postarii!Ciao!M. smile.gif

--------------------
--- --- ---
Cupeu cu dop
+
3 Pages  1 2 3 >
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 31st July 2025 - 13:57
Dacia