Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

3 Pages < 1 2 3 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

M-a prins radarul, ce risc daca mint

Laurentziu83
post 27 Feb 2008, 22:11
Post #31

Membru autentic

Group: Members

QUOTE(Adila16 @ 27 Feb 2008, 17:58)
Exemple ar mai fi. Dar, revenind on-topic, daca toti am respecta regulile poate ca am trai mai bine...
*

Eu nu jenez pe nimeni, indiferent daca incalc sau nu regulile. Bine, acum se mai intampla sa mai jenez pe unul-altul, ca doar oameni suntem si suntem predispusi greselilor, dar caut sa-mi cer scuze si sa nu mai repet greseala. Singurii care s-au simtit "ofensati" au fost politaii care au gasit un bun motiv de a-si rotunji veniturile.
E o diferenta intre a nu avea nici un fel de respect fata de reguli si a le incalca, dar a nu pune in pericol siguranta traficului.
Daca iti sare cineva in fata masinii cand treci printr-o localitate, poate muri atat la 50 cat si la 30 sau la 90 la ora, dinamica unui accident are prea multe variabile pentru ca doar viteza sa fie un factor salvator.

--------------------
. . .
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
gotty
post 27 Feb 2008, 22:31
Post #32

fagocer™ haituit

From: oriunde vreti voi....

cred c ar fi mai usor daca ati deschide alt topic pentru discutia asta....deja initiatorul si a primit raspunsul .....

--------------------
Private Spice Member
+
Adila16
post 27 Feb 2008, 22:58
Post #33

mecanic aero (sau aerian?)

Acelasi ''dresaj'', de respect pentru haina statului l-am asimilat si eu. Dar cand omul care purta haina statului are o anumita conduita si nu si-a probat afirmatiile/incriminarile, i-am cerut eu sa-mi dovedeasca. N-avea cu ce! N-avea radar pe masina...

Revenind on-topic, declaratiile false si, prin acestea, substituirea de persoana, daca sunt dovedite, sunt deja de ordin penal, iesind din sfera administrativului.

--------------------
Renault Megane BiCorp 1.6 16v - / aka Kurulina Confort Dinamique / Beige Angora (TEA19) 2004
...The more I get to know people, the more I like my dog...
+
marian-j
post 27 Feb 2008, 23:34
Post #34

Membru autentic

From: Timișoara

Mdeah...Are dreptate gotty. blush.gif Cred ca ne-am cam luat cu vorba si "arăm" de zor pe langa topic.Daca credeti ca ne-ar fi util un nou topic pe acesta tema subscriu bucuros ideii!Subiectul ma intereseaza maxim!Ciao!M. smile.gif

--------------------
--- --- ---
Cupeu cu dop
+
dannypapai
post 28 Feb 2008, 07:46
Post #35

Membru

Multumindu-va pentru raspunsurile primite, vreau sa va spun ca urmaresc cu interes "dezbaterile" pe aceasta tema. Am completat datele mele reale si o sa va spun cate puncte si amenda primesc si cu ce viteza circulam.
dar continuati discutiile, sunt chiar interesante.

--------------------
Renault Fluence - B 173 PDA 2016, Expression
+
Adila16
post 28 Feb 2008, 23:38
Post #36

Foarte frumos!
Felicitari!

--------------------
Renault Megane BiCorp 1.6 16v - / aka Kurulina Confort Dinamique / Beige Angora (TEA19) 2004
+
dannypapai
post 27 Mar 2008, 12:37
Post #37

Membru

Iata ce am primit pe e-mail:

citynews.ro va prezinta o metoda cum sa scapati, fara sa incalcati legea, de amenzile date de Politia rutiera,

Politia de ordine publica, Jandarmeria sau orice alta institutie a statului abilitata sa aplice sanctiuni contraventionale .

De exemplu, un sofer este amendat de catre un agent de circulatie, mult prea zelos, ca a depasit linia continua. Amenda legala prevazuta de legea care reglementeaza circulatia pe drumurile publice este de 225 de lei, echivalentul a 4,5 puncte amenda si 6 puncte de penalizare.

Dupa constarea contraventiei de catre agentul de circulatie, acesta are obligatia sa va intrebe daca aveti de facut observatii. Sfatul citynews.ro este sa spuneti ce anume observatii aveti de facut, cea mai des folosita de foarte multa lume este urmatoarea "constatarea nu corespunde adevarului" care trebuie mentionata de politist.

Urmatorul pas legal care trebuie facut de politist este sa va intrebe daca doriti sau nu sa semnati procesul verbal si sa luati un exemplar.

Putina lume stie ca ordonanta de urgenta a Guvernului 2/2001, privind regimul juridic al contraventiilor, lasa multe portite pentru ca amenda
sa nu mai fie achitata niciodata.

Daca soferul depistat ca a incalcat Codul Rutier refuza sa semneze procesul verbal, agentul este obligat sa aduca un martor, cu care, atentie, se va putea face doar dovada refuzului de catre conducatorul auto de a semna procesul verbal si a primi un exemplar, nu de atestare a
savarsirii contraventiei.

In fata acestei situatii, procesul verbal va fi trimis la domiciul soferului, unde trebuie sa ajunga in maxim de 30 de zile. Articolul 27 din OUG 2/2001, prevede ca una din cele doua posibilitati de comunicare a procesului verbal va fi prin posta, cu confirmare de primire. Acest lucru presupune ca destinatarul / soferul sau pietonul trebuie sa semneze de primire a procesului verbal. Daca nu este acasa sau daca locuieste la alta adresa decat cea din buletin o perioada de zece zile sau pur si simplu nu merge la Posta sa ridice procesul verbal si sa semneze, documentul va fi trimis inapoi la Politie. Posta pastreaza corespondenta vreme de 10 zile.

In acest caz Politia Rutiera fie retrimite documentul prin Posta fie aplica cea de-a doua varianta de comunicare prevazuta de acelasi articol 27, "prin afisare la domiciliul sau la sediul contravenientului. Operatiunea de afisare se consemneaza intr-un proces verbal semnat de cel putin un martor".

Portita legala de scapare care se afla in Ordonanta 2/2001, este prevazuta de art. 14. Acest articol stabileste ca "executarea sanctiunii amenzii contraventionale se prescrie daca procesul-verbal de constatare a contraventiei nu a fost comunicat contravenientului in termen de o luna de la data aplicarii sanctiunii" (adica data cand a fost scris / intocmit de politist).

Cu alte cuvinte, daca Politia nu poate face dovada ca v-a comunicat procesul verbal in termen de 30 de zile, sub semnatura dvs., amenda de 225 de lei nu mai poate fi executata de catre Directia Finantelor Publice.

Alte sfaturi pentru a evita amenda pentru camerele radar de pe drumul Cluj - Turda:
- Pentru radarele fixe puteti alege un nume dintr-un necrolog, din orice ziar, al unei persoane care a decedat dupa data depistarii si comunicati Politiei, ca si asa nu au cum sa constatate ca nu e asa. Acest nume il puteti trece in invitatia pe care o primiti de la Politia Rutiera de a comunica numele persoanei care a condus autoturismul depistat ca a circulat peste limita legala. De mentionat ca fotografiile facute de
camerele radar surprind autoturismul doar din spate, deci identificarea soferului dupa fata nu poate fi efectuata. In acest caz, Politia Rutiera

NU poate aplica sanctiunea si NU poate face dovada ca persoana decedata trecuta de dvs. in invitatie a condus sau nu autoturismul.
- Trimiteti instiintarea cu plata la destinatar, adica sa plateasca Politia cand primeste scrisoarea cu datele persoanei careia i-ati incredintat masina. In acest caz Politia nu va achita taxele si plicul se intoarce la dvs. Asa aveti dovada ca ati comunicat, dar pe banii Politiei, care nu vrea sa platesca si scapati!

Si nici pana in ziua de azi nu am primit hartia de la ei cu punctele de penalizare si amenda

--------------------
+
xcristina
post 27 Mar 2008, 13:19
Post #38

Membru autentic

From: Ploiești/Tîrgu Mureș

QUOTE(dannypapai @ 27 Mar 2008, 12:37)
Alte sfaturi pentru a evita amenda pentru camerele radar de pe drumul Cluj - Turda:
- Pentru radarele fixe puteti alege un nume dintr-un necrolog, din orice ziar, al unei persoane care a decedat dupa data depistarii si comunicati Politiei, ca si asa nu au cum sa constatate ca nu e asa. Acest nume il puteti trece in invitatia pe care o primiti de la Politia Rutiera de a comunica numele persoanei care a condus autoturismul depistat ca a circulat peste limita legala. De mentionat ca fotografiile facute de
camerele radar surprind autoturismul doar din spate, deci identificarea soferului dupa fata nu poate fi efectuata. In acest caz, Politia Rutiera

NU poate aplica sanctiunea si NU poate face dovada ca persoana decedata trecuta de dvs. in invitatie a condus sau nu autoturismul.
- Trimiteti instiintarea cu plata la destinatar, adica sa plateasca Politia cand primeste scrisoarea cu datele persoanei careia i-ati incredintat masina. In acest caz Politia nu va achita taxele si plicul se intoarce la dvs. Asa aveti dovada ca ati comunicat, dar pe banii Politiei, care nu vrea sa platesca si scapati!
Si nici pana in ziua de azi nu am primit hartia de la ei cu punctele de penalizare si amenda
*

Dragut... Mai sa cred povestile astea... Vezi ca tot in Codul rutier exista o contraventie care te sanctioneaza pentru comunicarea de date false.
ART. 102
(1) Constituie contravenții și se sancționează cu amenda prevăzută în clasa a IV-a de sancțiuni următoarele fapte săvârșite de persoane fizice:
14. necomunicarea de către proprietarul sau utilizatorul unui vehicul, la solicitarea poliției rutiere, a identității persoanei căreia i-a încredințat vehiculul spre a fi condus.

ART. 98
(4) Clasele de sancțiuni sunt următoarele:
d) clasa a IV-a - de la 9 la 20 puncte-amendă.

Dupa parerea mea, comunicarea de date false s-ar incadra la necomunicarea identitatii persoanei.

N-as vrea sa comentez mai multe, dar atitudinea asta de "fentare" prin orice mijloace a regulilor, juridice sau nejuridice, ma supara nespus. Iar daca atitudinea i-ar afecta numai pe cei in cauza, poate ca ar fi ok. Insa pe drumul acela au murit prea multe persoane nevinovate.

Imi amintesc acu de posturile lui laurentiu83, care e suparat ca i se fac instanturi; hai sa admitem ca are un motiv, sa admitem. Dar pe Cluj - Turda is camere fixe, care ar fi motivul de rebeliune??

As avea multe de comentat si cu privire la modalitatea de comunicare a pv. Nu e locul aici. Totusi, cu privire la un aspect nu ma pot abtine: "Cu alte cuvinte, daca Politia nu poate face dovada ca v-a comunicat procesul verbal in termen de 30 de zile, sub semnatura dvs. (asta nu apare nicaieri in OG 2/2001, apropo!!!), amenda de 225 de lei nu mai poate fi executata de catre Directia Finantelor Publice." radmasa.gif

Iar in instanta sa nu credeti ca un judecator va fi pacalit de maruntisuri. Ca se lasa pacalit in mod voit, asta e altceva... Fie si-un lup mancat de-o oaie...

PS: Hm, maine ma duc pe Feleac sa-i dau in gura cu 130 la ora... icon_mrgreen.gif si dupa aia sa pun in aplicare sfaturile astea bine documentate... wacko.gif

This post has been edited by xcristina: 27 Mar 2008, 13:20

--------------------
Renault Clio III 1.2 2006 Dynamique
+
red_dog
post 27 Mar 2008, 13:19
Post #39

Membru

dannypapai mutumim pentru sfaturi e tare metoda 10+ din partea mea deci daca intr-o luna nu poate sa iti dea procesul verbal o S.U.G original asa cool.gif

--------------------
megane EX-treme 2 - gr-63-dog 2008
+
ramm
post 27 Mar 2008, 13:24
Post #40

Membru autentic

E chiar interesanta faza asta cu comunicarea datelor unei persoane decedate. Poate nimeresti si persoana aia nu are permis, sa vezi ce ti-o furi original ca ai incredintat masina unei persoane fara permis...

--------------------
Honda Civic 2007
Honda Del Sol Vti
+
Christu
post 27 Mar 2008, 13:34
Post #41

Membru autentic

From: Bucuresti

Ma bag si eu scurt pentru a-mi exprima ultimul punct:

1) sunt de acord ca platim nejustificat anumite taxe
2) nu cred ca ar trebui sa ne intereseze unde merg banii de amenzi, asta e sistemul.
3) e adevarat ca nu avem drumuri si nu o sa avem multe zeci de ani de acum incolo
4) e foarte "incomod" sa parcurgi distante relativ mari pe drumurile patriei avand in vedere ca nu ai nici 2 benzi pe sens si mai si dai de zeci de mii de localitati si sute de mii de gropi...

DAAARRR...:

5) o viteza maxima legala de 70 km/h pe DN1 in localitatea Barcanesti mi se pare mai mult decat comoda si decenta. Unde mai pui ca mai ai si eroarea de pe vitezometru fata de viteza cu care te inregistreaza radarul.

Nu merg ca pensionarii, si eu merg cu viteza acolo unde se poate, cand merg cu 150 pe autostrada mi se pare ca stau pe loc insa MERGETI CU VITEZA NUMAI ACOLO UNDE CONDITIILE VA PERMIT ASTA, fratilor. In localitati cu case stanga dreapta sunt multe riscuri.

--------------------
Alfa Romeo 159
ex: Renault Megane Sedan 2007
+
dannypapai
post 27 Mar 2008, 14:06
Post #42

Membru

Fratilor, nu mai sariti pe mine asa. Asta am primit pe e-mail si nu este o parere personala. Eu doar am dat "copy" si "paste". Dupa cum am mai precizat anterior, am comunicat datele mele personale, absolut reale. Pana acum nu am primit nimic, dar o sa va tin la curent.

--------------------
+
Mihai_E
post 27 Mar 2008, 16:11
Post #43

Membru autentic

si eu am completat prin vara un formular tot pentru radarul de la barcanesti si nici pina acum n-am primit nimic.

la un moment dat auzisem un zvon cum ca nici nu mai functioneaza radarele astea, lucru care imi pare adevarat pentru ca m-am surprins odata cu 90 prin dreptul celui de la otopeni, da n-am mai primit nici macar formularul.

--------------------
Renault Megane Sedan 2006 1.5dCi 100 CP
Shit happens!
+
zax
post 27 Mar 2008, 20:11
Post #44

Membru autentic

uneori functioneaza alteori nu. Duminica, pe 16.martie am mers pe DN1 catre campina. Dimineata cand am plecat radarele mergeau (alerta detector), seara cand m-am intors nu mai mergeau. Duminica trecuta 23.martie am fost la fel, catre brasov. Radarele nu mergeau nici dimneata (la dus) nici seara (la intoarcere).

@Adila16: sunt de acord cu tine, ca regulile trebuie respectate si ca fara ele ar fi un haos. Din pacate unele reguli sunt aberante. Legat de treaba asta cu viteza, o dovada clara ar fi ce s-a intamplat dupa montarea radarelor pe DN1. Toata lumea a inceput sa respecte viteza legala si pana si cei care au instaurat legile si-au dat seama ca sunt aberante si le-au schimbat, marind limita de viteza.
Dar sa revin la ce vroiam sa-ti spun: intrebai intr-un post cine ne obliga sa incalcam legea... tocmai natura organismului nostru. Din pacate mersul asta haotic ore in sir, cu viteze de 90km/h in afara localitatilor si 50km/h in localitate ne streseaza si ne oboseste foarte tare. O autostrada este odihnitoare pentru ca pe ea poti merge tare, ceea ce iti da o senzatie de spor. Mergand "in hopuri" pe un drum national, cand 90 cand 50 si cu mult sub viteza cu care simti ca poti sa mergi te obosete foarte tare. Ca un exemplu, incerca sa-ti imaginezi cam cum te simti dupa o zi de munca in care ai tot fost intrerupt din lucru; desi poate ca ai reusit sa faci ceva te simti extrem de obosit si cu moralul la pamant, ai senzatia ca ziua a trecut degeaba. Asa ca acum te intreb, oare de ce sa nu gandesc, ci sa accept cu zambetul pe buze niste reguli aberante, create, poate, cu scopul sa ma ajute, dar care nu isi indeplinesc acest scop, ba din contra, se intorc impotriva mea. Nu sunt un animal, nu trebuie sa accept si sa fac ce spune stapanul numai pentru ca el este stapan.

This post has been edited by zax: 27 Mar 2008, 20:14

--------------------
Hyundai/ex Renault I30 1.5Tgdi 160cp/Clio Symbol Fidji 1.5dci 80cp aprilie 2022/iunie 2006
"Orice s-ar intampla, important este sa treci peste" (Gica, operator buldozer)
+
Codrin-Bacau
post 31 Mar 2008, 09:59
Post #45

Membru autentic

From: Bacau

Eu va pot garanta ca sistemul functioneaza!!!

Pe 2 ianuarie 2008 am fost inregistrar....iar pe 05.03.2008 am achitat amenda... mad.gif

Attached thumbnail(s)
Pict0001.JPG ( Size: 724.24k ) Number of downloads: 139

--------------------
Renault Symbol-Fidji - BC- 2007-1.5 dCI/70Cp
+
SwatKat
post 31 Mar 2008, 10:21
Post #46

Membru autentic

From: eterna si fascinanta RO

1. OFF: Camera de la Otopeni poate inregistra viteza? Adica poti primi amenda? In fine...

Legat de viteze... Intr-adevar, limita de viteza e mica, insa in acelasi timp e mare pt taranii/betivii/animalele din fiecare sat tranzitat de DN. Si pt ca pentru "iubitii nostri conducatori" e mult mai simplu sa puna restrictii de viteza decat sa refaca infrastructura, de aia avem localitati cu limita de 40kmh etc...
Exemplu elocvent: bl. Mircea Eliade din Buc.... Cine stie, dupa fiecare iarna zici ca au trecut tancurile pe acolo, dalele de piatra se ridica din pamant de zici ca ies extraterestii pe acolo... Si atunci, decat sa bage zona in refacere (*) au pus un panou cu limita 30kmh... Simplu nu?

(*) sa explicam nitel. Zona face parte din asa numita zona istorica, de aia cica (sanchi) se pastreaza pavajul cu pietre pe tot bd Aviatorilor etc... Si cica e necesara aprobarea Min Culturii parca... in fine..
Ce nu se spune e ca, asa cum s-a obtinut si aprobat in regim de urgenta construirea mastodontului ala pe strandul Tineretului, cladirea de langa Catedrala Sf Iosif si altele, se putea obtine f usor si declasificarea acestei zone si intrarea ei in reabilitare....

Dar interesele si comisioanele primeaza..

--------------------
Skoda O3 FL 1.4TSI DSG 2017
Ex -M2.2, 1.5/100
+
Codrin-Bacau
post 31 Mar 2008, 10:35
Post #47

Membru autentic

Eu am postat deja dovada (o parte din pv-ul primit..sad.gif..) ....deci functioneaza ff bine cea de la Barcanesti

173.gif showfinger.gif gun3.gif

--------------------
+
PhilipMorris
post 3 Apr 2008, 13:14
Post #48

dependent de internet banking

From: Where the streets have no name

Apreciez pe toti care si-au expus parerile aici si le respect deopotriva. Eu sunt tipul de sofer care respect regulile de circulatie din respect fata de mine, nu fata de lege. Constat cu mahnire ca cei care ar trebui sa incurajeze respectarea legilor, anume politia, de cele mai multe ori abuzeaza de conducatorii din trafic. Radarele sunt instalate, de regula, pe portiuni de drum pe care omul poate depasi viteza, tronsoane refacute, fara gropi, cu doua sau trei benzi. Niciodata langa gradinite, spitale, sau alte locuri pe care eu le consider primordiale. Si, daca ma mai uit si la modul ascuns si marsav in care o fac, imi pierd orice urma de respect avuta fata purtatorii de ecuson in cauza. Repet, nu toti, doar cei care stau pititi ca ultimii hoti, incercand sa mai prinda cate ceva. Marsav si penibil. Bafta, si aveti grija de volan, ca el nu poate avea grija de voi.

--------------------
MK2 Black panther, sexiest hatchback ever TiVCT
Dacă vrei să iti arati superioritatea și ți-e rușine ca nu intelegi cuvintele potrivite, posteaza un link.
+
houseISmusic
post 3 Apr 2008, 14:16
Post #49

Rasist

OFF : Sunt camere radar pe A2 in primii 30 km ? Am testat o masina acolo si vreau sa stiu daca primesc scrisoare acasa !

--------------------
Renault Clio 1.4 / 8 v 2004
+
Duyu
post 3 Apr 2008, 14:18
Post #50

Membru dependent de forum

From: B u c u r e ș t i

Asta doream si eu sa intreb... pe mine oricum ma intereseaza daca sunt camere pe A2 si daca stiti unde sunt amplasate. Multumesc! smile.gif

--------------------
Renault Clio Symbol 1.5 dCi, 65 CP - with Vredestein Snowtrac 3

An Fabricație: 2006

Kilometraj: ~95.000 km
+
Christu
post 5 Apr 2008, 23:16
Post #51

Membru autentic

Nu stiu de camere insa acu vreo luna pe A2 a inceput sa bipaie in draci detectorul de radar - eram chiar in primii 30 de km. Nu am reusit insa sa identific locul unde era radarul.....poate nu era!!!! tongue.gif

--------------------
Alfa Romeo 159
ex: Renault Megane Sedan 2007
+
SwatKat
post 7 Apr 2008, 07:54
Post #52

Membru autentic

From: eterna si fascinanta RO

Si mie prin februarie cand veneam de la Cta a urlat in draci la inceput alerta LASER... Asa ca l-am inchis ca ma enerva.... din juma in juma de km tipa.. M-am gandit sa nu fie ceva legat de sistemul de telefonie SOS instalat...

--------------------
Skoda O3 FL 1.4TSI DSG 2017
Ex -M2.2, 1.5/100
+
Codrin-Bacau
post 7 Apr 2008, 10:58
Post #53

Membru autentic

Eu am un Cobra 9730...si in drum spre Vaslui a inceput sa tipe in draci cca. 1,5Km...dar nu aveam decat dealuri in drumul meu....sa fie de la antene GSM sau alte sisteme...

--------------------
+
Adila16
post 7 Apr 2008, 13:21
Post #54

Norma GSM, dupa stiinta mea, ''merge'' intre 800-1900 MHz...
Detectorul de radar prinde frecvente mult mai joase, de microunde...
Cobrele nu sunt aparate rele, insa au un mare neajuns: daca pe drum mai e inca una, se "saluta" intre ele...Ca trabantistii pe vremuri...

Interferentele pe care le simt uneori detectoarele de radar pe portiunea aia de drum pot apare de la radiofarurile de aviatie (militara si/sau civila) care functioneaza pe frecvente similare radarelor politiei...

--------------------
+
marian-j
post 7 Apr 2008, 17:58
Post #55

Membru autentic

Draga Adi,crezi ca din motivele expuse mai sus incepe sa-mi piuie(aparent fara motiv!!) si mie GPS-ul de zici ca a luat-o razna?

--------------------
--- --- ---
Cupeu cu dop
+
houseISmusic
post 7 Apr 2008, 20:06
Post #56

Rasist

Eu tot cred ca sunt radare acolo ....

--------------------
Renault Clio 1.4 / 8 v 2004
+
Adila16
post 7 Apr 2008, 22:52
Post #57

QUOTE(marian-j @ 7 Apr 2008, 17:58)
Draga Adi,crezi ca din motivele expuse mai sus incepe sa-mi piuie(aparent fara motiv!!) si mie GPS-ul de zici ca a luat-o razna?
*

Daca te-ai deplasat pe linia imaginara Jimbolia - Giarmata, cu siguranta, da!
Am inteles de la colegii mei de pe minunea de Aeroport International "Traian Vuia" Timisoara ca ''umbrela'' aia de radar lasata de americani prin 2000, e atat de puternica incat, atunci cand e folosita, inclusiv GPS-ul o cam ia razna...Nu stiu daca chiar piuie (cine fluiera?...Ioana sau Marcel?... smile.gif ), dar pierde satelitii intr-un ritm zapacicant si nici macar banala triangulatie nu mai stie s-o faca...

Din cate stiu, radarele politiei sunt niste rude mai mici ale celor de aviatie. Functineaza pe acelasi principiu (masurarea intervalului de timp scurs intre emisia fasciculului coerent activ si receptionarea ecoului reflectat de tinta), dar pe alte puteri si frecvente ( o sa ma interesez mai in amanunt ce si cum, cand dau de amicul meu inginerul radiolocatorist...e doxa, damblagiul!...).

Tot din vagile mele cunostinte in acest domeniu: radarele politiei "merg" pe microunde de mica putere (undeva intre 27 si 34 MHz, parca), care permit realizarea unui fascicul exagerat de coerent (avand in vedere ca suprafata de tinta oferita de un vehicul este incomparabil mai mica decat cea a unui vehicul aerian), capabil sa ''bata'' undeva la 1500-3000 m, fara obstacole majore in calea-i....

Sunt gamele de frecvente X (de regula senzori de prezenta, folositi la usile automate sau la camerele de luat vederi cu initiere la miscare ale sistemelor TvCi), K si Ka, care sunt in gama microundelor (acestea sunt folosite la radare...) si temutul L (Laser), care atunci cand iti apare pe display, e de recomandant sa pregatesti banii de amenda...

Mai nou, am inteles ca politia rutiera a cumparat oarece aparate radar ''instant-on" (care nu mai emit fasciculul activ de calibrare...), dar sursa nu este verificata.
Plus, aceste aparate "instant-on" merg pe Kx sau/si Ku, frecvente pe care detectoarele de radar existente in comertul nostru socialist nu prea stiu sa le citeasca, deci sunt inutile... Dar nici aceasta informatie nu este verificata...

Daca aveti mai multe notiuni si informatii, postati acilea, sa ne updatam reciproc...

--------------------
+
marian-j
post 8 Apr 2008, 06:53
Post #58

Membru autentic

La mine "piuia"Ioana! biggrin.gif (Btw ma da pe spate cu viraj "ușeur" la dreapta! radmasa.gif )Interersant e faptul(e adevarat cu un alt GPS dar model foarte apropiat) ca aceleaesi piuituri le-am auzit si cand am fost plecat pe dincolo.Am intrebat(la vremea respectiva)proprietarul si mi-a raspus ca el crede ca aparatul "simte" cumva radarele fixe de pe autostrazi.

--------------------
--- --- ---
Cupeu cu dop
+
adi_ar
post 8 Apr 2008, 07:04
Post #59

Membru autentic si conservator

Group: Moderatori
From: Arad

Nu cumva piuiturile sunt cele de semnalizare camere fixe?
Pe acestea nu "le simte" GPS-ul ci le are memorate in POI sau SpeedCams si ti le semnalizeaza, dupa cum este setat, daca depasesti (sau oricand) viteza pentru care este camera.

--------------------
Renault Megane 2.1 Sedan 1.5 dCI 2005
iGO 9.6.29.357899
+
Adila16
post 8 Apr 2008, 09:12
Post #60

QUOTE(marian-j @ 8 Apr 2008, 06:53)
La mine "piuia"Ioana! biggrin.gif (Btw ma da pe spate cu viraj "ușeur" la dreapta! radmasa.gif )Interersant e faptul(e adevarat cu un alt GPS dar model foarte apropiat) ca aceleaesi piuituri le-am auzit si cand am fost plecat pe dincolo.Am intrebat(la vremea respectiva)proprietarul si mi-a raspus ca el crede ca aparatul "simte" cumva radarele fixe de pe autostrazi.
*

Replica fatala pentru mine este "in X metri, virati brrussc! la dreapta"... radmasa.gif

Atunci cand piuia, ai apucat sa arunci un ochi pe ecran sa vezi ce indica?...
E posibil sa fie, cum a zis si tizul adi_ar, camerele memorate in contextul hartii respective. unsure.gif
Sau sa fluiere a avarie, cand pierde legatura cu satelitii.

Pe de alta parte, cred ca antena GPS-ului nu prea are cum sa simta radarele politiei... Functioneaza in frecvente diferite...

--------------------
+
3 Pages < 1 2 3 >
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 1st August 2025 - 11:30
Dacia