Faruri si lumini
![]() ![]() ![]() |
Faruri si lumini
vis-a-vis |
![]()
|
||
![]() DaciaClubber Group: Members Posts: 7.893 Joined: 20 June 05 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Logan MCV
1.5 DCi Life is a journey, not a destination.
|
|||
VladG |
![]()
|
![]() Membru preistoric Group: Members Posts: 2.397 Joined: 23 January 03 From: Bucuresti ![]() |
Are dreptate vis-a-vis.
Fata de xenoanele de 2 lei care populeaza faruri fara lupa, iar unele chiar cu dispersor, becurile de pe bicla sunt lumanarele. Deci nu conteaza... This post has been edited by VladG: 19 Aug 2010, 15:41 |
--------------------
Ex Dacia
SuperNova
--
- --
|
|
Avani |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.132 Joined: 23 October 07 From: Capitala gri ![]() |
Vlad, perfect de acord cu tine cu deranjatul
![]() Liviu, musai sa te duci intr-un service autorizat sa-ti regleze faru' ![]() |
--------------------
.
.
. Think forward !
|
|
VladG |
![]()
|
![]() Membru preistoric Group: Members Posts: 2.397 Joined: 23 January 03 From: Bucuresti ![]() |
Am zis comparativ. Un xenon are vreo 3000-3500 lumeni, bucata...
L.E: De fapt cam 3000 de lumeni: http://www.hid-conversion-kits.com/browse/...onversion-5000k This post has been edited by VladG: 19 Aug 2010, 16:19 |
--------------------
Ex Dacia
SuperNova
--
- --
|
|
Liviu |
![]()
|
![]() expat naiv Group: Banned Posts: 3.526 Joined: 5 July 02 From: Peste gard ![]() |
Eu am primit flash-uri de 2 ori pana acum (eu fiind cu bicicleta
![]() ![]() Vlad ... 3000 lumeni imprastiati pe sosea se compara in retina cu 1000 de lumeni concentrati intr-un spot mediu indreptat in fata. Oricum, e de bun simt sa nu stai cu faza lunga (daca exista posibilitatea) indiferent ce vehicul folosesti ptr deplasare. |
--------------------
.
.
. -= age is just a number =-
|
|
paulik |
![]()
|
![]() Membru cu Dacie Break Group: Members Posts: 31 Joined: 8 December 07 From: Iasi ![]() |
Eu sunt un clasic:
- una bucata far cu halogen din bazar luatcu 15 lei si alimentat de 4 acumulatory sanyo de 900 mAH - una bucata stop cu semnalizare tot din azar luat cu 20 de lei, alimentat cu 2 duracell - claxon, are stopu. Noaptea, cand sunt pe alei intunecate bate destul de bine, dar chiar si cu iluminatu stradal, tot se vede pe asfalt, l-am orientat asa ca faza scurta ca sa nu deranjeze. am avut leduri, din alea prastie la 6 lei cu 5 led-uri, da am luat o groapa la 40 si ceva la ora si s-au dus dracu (au sarit), aveam 2 faruri din alea. Acu am numa unu si lumineaza cat 10 din alea. Attached thumbnail(s) P300509_20.50.jpg ( Size: 427.93k ) Number of downloads: 996 P300509_20.51.jpg ( Size: 448.98k ) Number of downloads: 1025 P081109_15.59.jpg ( Size: 1.8mb ) Number of downloads: 1021 P040709_21.23.jpg ( Size: 1.35mb ) Number of downloads: 1005 |
--------------------
Dacia
1310 CL Break
1996
- IS 02 SXD
|
|
Liviu |
![]()
|
![]() expat naiv Group: Banned Posts: 3.526 Joined: 5 July 02 From: Peste gard ![]() |
Tot "clasic" dar un pic modificat:
LED Cree XP-G 3 moduri de iluminare: High: 360 lumeni, Low: ~80 lumeni si Strobe Bateriile sunt 2x Li-Ion de 3000mAh, ceea ce ii ofera o autonomie de cca 7 ore pe High si de cca 30 de ore pe Low. Cam asa arata: IMG_6757.jpg ( Size: 445.66k ) Number of downloads: 950 IMG_6758.jpg ( Size: 348.1k ) Number of downloads: 235 IMG_6759.jpg ( Size: 323.3k ) Number of downloads: 213 IMG_6762.jpg ( Size: 290.23k ) Number of downloads: 227 |
--------------------
.
.
|
|
Liviu |
![]()
|
News:
M-a apucat o mancarime acum vreo 2 saptamani si prin urmare, ca sa contracarez, am comandat urmatoarele: Un kit lanterna: http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.15946 Doua convertoare (ca sa le combin si sa imi rezulte unul singur de 2100mA): http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.6190 Un suport de bicicleta: http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.15342 Un set de baterii: http://cgi.ebay.com/2x-18650-3600mAh-3-7V-...#ht_2250wt_1137 Un incarcator: http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewI...2#ht_3047wt_911 Total: 34 USD = ~110 ron Mai aveam prin casa (de la testele anterioare) un LED Cree MC-E M: http://www.zexstar.com/product_info.php?in...-110--176-.html Azi mi-au sosit jucariile si .... tadaaaa ... ![]() Lanterna de uz general, inclusiv bicicleta, cu putere luminoasa maxima de 600 lumeni, cu cca 185ron, cu tot cu baterii super si charger ... me very happy. *** bancnota din poza este pentru a putea aprecia dimensiunea lanternei *** IMG_6816.jpg ( Size: 294.33k ) Number of downloads: 321 IMG_6817.jpg ( Size: 225.69k ) Number of downloads: 326 IMG_6818.jpg ( Size: 430.22k ) Number of downloads: 370 |
--------------------
.
.
|
|
VladG |
![]()
|
Esti meserias, ar trebui sa o pui de o mica afacere
![]() |
--------------------
Ex Dacia
SuperNova
--
- --
|
|
Liviu |
![]()
|
Ce afacere ? .. pe praful asta ? Nu vezi ca eu tot fac lanterne si para lanterne iar cand afisez pretul la care m-au ajuns toti stramba din nas (desi e o fractiune din pretul unei chestii echivalente dar "de firma")?
|
--------------------
.
.
|
|
VladG |
![]()
|
Mda, totusi sunt destul de putini cei care le apreciaza si care au nevoie de ele.
|
--------------------
Ex Dacia
SuperNova
--
- --
|
|
Liviu |
![]()
|
Uite ca mi-a venit chargerul dedicat Li-Ion si pentru ca nu eram multumit in totalitate de farul ala rotund, l-am transformat in asta:
IMG_7191.jpg ( Size: 407.02k ) Number of downloads: 375 IMG_7193.jpg ( Size: 305.2k ) Number of downloads: 339 IMG_7195.jpg ( Size: 290.01k ) Number of downloads: 332 IMG_7196.jpg ( Size: 321.7k ) Number of downloads: 263 IMG_7198.jpg ( Size: 295.44k ) Number of downloads: 272 Faza scurta: 1/2 Cree MC-E, mod maxim ~3.4W - 350 lumeni Faza lunga: Cree MC-E, mod maxim ~7W - 700 lumeni Baterii: pack Li-Ion 4x18650 (2serie 2 paralel) totalizand teoretic 8.4V/6Ah (real cred ca e vorba de 8.4V/5Ah). Beamshot-uri nocturne cu prima ocazie disponibila. Deocamdata iata proiectia faza scurta/lunga: IMG_7199.jpg ( Size: 181.54k ) Number of downloads: 266 IMG_7200.jpg ( Size: 216.74k ) Number of downloads: 195 |
--------------------
.
.
|
|
VladG |
![]()
|
Vad ca ai inceput sa te apropii si la finisaje de produsele de firma. Bravo!
|
--------------------
Ex Dacia
SuperNova
--
- --
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
![]() DaciaClubber Group: Members Posts: 7.893 Joined: 20 June 05 From: Bucuresti ![]() |
Astept reactii dupa ce-o sa zica de la ce-i carcasa aia din plastic... eu am
![]() |
--------------------
Dacia
Logan MCV
|
|
Liviu |
![]()
|
![]() ![]() Pentru cei care nu au vazut postarea de pe ciclism, e vorba de : http://www.lampa.it/eng/Prodotti_scheda.asp?P=39058 |
--------------------
.
.
|
|
andreig1982 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.412 Joined: 15 January 06 ![]() |
QUOTE Azi mi-au sosit jucariile si .... tadaaaa ... ![]() Lanterna de uz general, inclusiv bicicleta, cu putere luminoasa maxima de 600 lumeni, cu cca 185ron, cu tot cu baterii super si charger ... me very happy. *** bancnota din poza este pentru a putea aprecia dimensiunea lanternei *** he he dc citeam postul asta la timpul lui poate nu mai dadeam banii pe Led Lenser T7 This post has been edited by andreig1982: 6 Oct 2010, 16:04 |
--------------------
Dacia
Logan Ambition
2005
- B-06-xxx 2012 VW Passat Variant Comfortline 2.0TDI DSG
|
|
khrysty@n |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 54 Joined: 12 October 10 From: Arad ![]() |
Sunt nou pe forum, si mi-am facut cont, doar ca sa pot posta la acest topic...
![]() RESPECT TOTAL, pt ceea ce faci, sincer aici e prima data cand vad asa ceva, asa o lumina... la o bicicleta... Poti sa imi dai add pe mess te rog, vreau sa te intreb un aspect. ID:christi_maier. |
--------------------
Peugeot
206
RC
- AR 95 JUS
|
|
VladG |
![]()
|
Am vazut si eu "jucariile" create de Liviu. Super tari! De una chiar l-am usurat.
![]() E la nivel calitativ apropiat de produsele "de firma". I-am mai zis, cred a ar iesi un mic business de aici, mic ptr ca piata e mica, dar exista. |
--------------------
Ex Dacia
SuperNova
--
- --
|
|
ageana |
![]() ![]()
|
![]() -> Group: Members Posts: 1.885 Joined: 9 September 06 ![]() |
Mi-a ajus si mie JUCARIA din hong-kong.
Tot ce pot spune este: DUMNEZEULE! ![]() Practic, daca aprind lanterna asta din Pitesti, cu siguranta sunt vizibil pana prin... Bulgaria, cam asa ![]() E foarte misto optiunea de focusare a luminii si faptul ca are 3 faze (scurta, lunga si intermitent). Calitatea materialelor si a asamblarii este foarte buna. O recomand oricui, isi merita fiecare cent. |
--------------------
Ideal
Pro Rider
2009 Percussive maintenance engineer.
Turkish rhombus owner. Dezmembrez Ferrari Enzo 2003, motor bun, nu papă ulei. |
|
UXE |
![]()
|
![]() Modelator Group: Members Posts: 6.733 Joined: 21 June 06 From: Bucuresti ![]() |
niste poze reale facute dfe tine?
|
--------------------
Renault
Symbol
2006 1.4 8v
- UXE Subaru Forester 2.5 XT - 230 CP
|
|
Liviu |
![]()
|
Ei, tocmai ai descoperit cum lumineaza un far cu puterea de cca 150 lumeni
![]() Imagineaza-ti cum se vede la 900 ![]() |
--------------------
.
.
|
|
ageana |
![]()
|
Poza reala cu fascicolul de lumina nu am, trebuie sa vad ce la ce setari sa pun aparatul pt a avea o poza relevanta.
Tot ce pot spune este ca lumina este suficienta pt mine, si ma uimeste de fiecare data cand o aprind. |
--------------------
Ideal
Pro Rider
|
laur |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 359 Joined: 8 July 02 From: Iasi ![]() |
Vreau si eu ! Pune niste detalii legate de comanda, costuri, etc.
|
--------------------
Peugeot
206 1,4 HDI
- . "parerea mea"
|
|
ageana |
![]()
|
Eu am cumparat bestia de AICI
A durat cateva saptamani pana sa ajunga, dar totul a decurs ok. Pretul cu tot cu transport este cel afisat pe site, plata se poate face cu cardul sau cu PayPal. Eu am platit prin PayPal, fara probleme. Costul... 12.25*cursul dolarului. |
--------------------
Ideal
Pro Rider
|
Serpico |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 511 Joined: 10 April 03 From: Timisoara ![]() |
La marimea aia, eu as fi preferat o lanterna cu 1 X AA (in loc de 3 x AAA).
|
--------------------
Dacia
Logan
Laureate Plus 1.4MPI 2007
|
|
bucatzel |
![]()
|
![]() Membru plictisit Group: Moderatori Posts: 6.461 Joined: 19 May 08 From: Timisoara ![]() |
Am si eu o intrebare. Dinamul cand o murit? Si mai ales de ce?
Ok, adaugarea unei baterii intre bec si dinam nu poate fi decat o imbunatatire, dar dinamul ofera totusi putin control asupra situatiei. Intreb asta pentru ca mi-am luat-o acum ani buni de la niste politai. Era 3 noaptea, si farul de la bicicleta luata imprumut in seara aia folosea baterii R14. Care si-o gasit sa moara in noaptea aceea. Al naibii daca am gasit baterii R14 de cumparat noaptea. Plin de R6 si R20 la non-stop-uri, dar atat. Oricum, le-o luat vreo juma' de ora sa completeze PV-ul, nu se asteptau sa nu vreau sa dau spaga. |
--------------------
Dacia
1300
1981
- 3-SB-2608 Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
|
|
ageana |
![]()
|
@Serpico: daca ai impresia ca poti scoate acelasi curent dintr-o baterie, ca din trei, atunci bine...
Si de ce ai fi preferat tu una cat degetul de groasa? Dinamul a cam murit odata cu inventarea ledurilor zic eu. |
--------------------
Ideal
Pro Rider
|
Serpico |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 511 Joined: 10 April 03 From: Timisoara ![]() |
Pai pe site (in link-ul tau) se lauda ca este o lanterna "Digital Regulated" (desi de obicei lanternele alimentate cu 3 xAAA sunt "non-regulated").
In cazul asta ("regulated"), conteza mai mult capacitatea bateriei/acumulatorului. Iar o baterie alcalina AA are capacitate cel putin dubla fata de o baterie alcalina AAA (situatia este similara in cazul acumulatorilor NiMH). E mai simplu sa ai la tine o baterie AA de rezerva (sau un acumulator NiMH). |
--------------------
Dacia
Logan
Laureate Plus 1.4MPI 2007
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
Dinamul clasic, ala care e actionat de anvelopa mi se pare o mare prostie, poate or fi aparut vreunele mei de soi, dar mie mi s-au parut ca doar ingreuneaza miscarea rotii si n-ai curent constant. Uneori chiar iti trebuie lumina maxima cand incetinesti la o groapa sau o bordura, de ex. Eu m-am gandit la un dinam in butuc, dar sunt putine variante si scumpe. Sunt facute mai mult pt trekking si nustiu cat de rezistente sunt. Curentul maxim e de 6W. DEstul de slabut pentru un far capabil cum face Liviu
![]() |
--------------------
Dacia
Logan MCV
|
|
laur |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 359 Joined: 8 July 02 From: Iasi ![]() |
bucatzel, la biclele de strada o mai merge dinamul, dar la MTB nu vad cum. Prin liceu am facut o cascadorie frumoasa zburind prin aer din cauza unui dinam ajuns intre spite. Probabil in butuc ar fi o solutie, insa mi se pare mai comod sa pun o lanterna pe bicla decit sa schimb butucul. In plus, in goana pentru cit mai usor, lanterna o pun daca am nevoie, daca am dinam in butuc ce fac, schimb roata cind merg noaptea
![]() |
--------------------
Peugeot
206 1,4 HDI
- . "parerea mea"
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 25th April 2025 - 15:49 |