FURT sau REALITATE? Revizia la 120.000km..., pentru un Megane 1,9 dTi din 2000
![]() ![]() ![]() |
FURT sau REALITATE? Revizia la 120.000km..., pentru un Megane 1,9 dTi din 2000
ska |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 19 Joined: 8 April 05 From: Oradea ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane Classic
1,9 dTi - 2000
|
|||
octav99 |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 209 Joined: 13 November 06 From: Romania ![]() |
foarte mult nu a costat avand in vedere ca a fost facuta in service autorizat renault
la megane 2 revizia la 60.000 este cca.2700 ron si se reperele schimbate sunt aproximativ aceleeasi ca si in cazul tau eu zic ca ai scapat bine , dar totusi de ce diferente de pret intre deviz si ceea ce ti-au spus initial? |
--------------------
-
-
-
- - Megane2.2
|
|
cmandrei |
![]()
|
![]() NEWSMAN Group: Moderatori Posts: 10.439 Joined: 9 March 05 From: Bucuresti/Targu Mures ![]() |
Magarusi ca nu ti-au comunicat telefonic diferenta de pret ...
![]() |
--------------------
ex. Renault
Clio Symbol
2001 Dynamique (1.4 8V 75 cp K7J-A7)
- RO 33.722 km - 12.2004
178.691 km - 03.2013 Andrei |
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.316 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
Sincer mi se par normale preturile la piese...despre manopera....este de reprezentanta...
Si ce ti-au calculat ei este corect...doar ca "au uitat" sa-ti spuna de monopera... This post has been edited by cj98czh: 21 Jun 2007, 10:28 |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
ska |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 19 Joined: 8 April 05 From: Oradea ![]() |
mi s-a spus 2000-2200lei cu tot cu manopera...
|
--------------------
Renault
Megane Classic
1,9 dTi - 2000
|
|
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
Acum teapa ai luat-o, degeaba te mai agiti si'ti faci sange rau. Stii sa ii eviti pe viitor si sa duci masina la un alt service, si gata...
|
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back! |
|
sorin1967 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 426 Joined: 29 March 05 From: Bacau ![]() |
Pentru ca am 58.000 km, m-am interesat la Automoldova Roman si pretul dat este de 16 mil cu TVA.Include revizie plus schimb distributie si schimb curea ,role la racire(i-au spus schimb accesorii).Urmeaza sa cer inca o oferta de la Dedeman Bacau.
|
--------------------
ML
350
2013
- BC-35-SDS MERCEDES ML 350 BLUETEC , TOT ALL INCLUSIVE
MEGANE 2.2 1,9 DCI ALL INCLUSIVE Nu-mi pare rau ca sunt roman, ci ca altii sunt... |
|
chocapic |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 45 Joined: 13 May 06 ![]() |
multumim ca ai postat lista completa.
Si eu zic ca preturile sunt acceptabile la piese fiind service renault(au adaos nu gluma) - dar au fost multe de schimbat si s-au adunat. Mi se pare foarte mult 30 milioane si pe viitor evita service- urile astea. Sincer imi pare rau de diferenta - ce au zis si cat acostat efectiv. Ma doare si pe mine capul ca in 3-4 luni am 60000 si nu stiu cum o sa procedez - pentru ca este totusi o revizie generala. |
--------------------
renault
megane 2
2004 1,5 dci
|
|
padre |
![]()
|
![]() Il padrino Group: Members Posts: 1.890 Joined: 20 December 04 From: Bucuresti ![]() |
29% adaos aproximativ nu mi se pare asa mult pentru un service, ganditi-va ca au totusi niste cheltuieli de acoperit, ca sa nu mai spun sa faca si profit...
Ai dat tu peste un tampit la telefon care ti-a dat teapa, probabil involuntar, din prostie. @chocapic: eu am inceput sa strang bani pt revizia de 60.000 km. Eu am de schimbat si discuri de frana + placute de frana, in plus fata de restul. ![]() |
--------------------
Ford
Mondeo
2.5T ex Renault Megane 2.1 1.5 dCi
|
|
cipman |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Moderatori Posts: 1.698 Joined: 3 March 05 ![]() |
Raspunsul meu la intrebarea topicului ar fi: este si FURT dar este si REALITATE.
Este REALITATE pentru ca tot ce ti s-a facturat este corect, acelea sunt preturile, nu vad nimic in neregula. Eu chiar as mai putea adauga cate ceva daca as vrea sa-ti incarc nota. Poate doar "husa protectie scaun" si "covor protectie". Asa ceva n-ar trebui sa se treaca in factura ci ar trebui sa faca parte din cheltuielile de regie reflectate in pretul manoperei. Bine ca n-au pus: "aprins bec lampa de lucru: 0.33 kW" sau "actionat elevator: 1.11 kW". Astea sunt lucruri implicite, ce naiba ... Chestie de imagine, nu de costuri. Este FURT pentru ca te-ai cam furat singur. Cum anume? Poi cam asa: 1. Cine te-a pus sa faci revizia la o masina veche de 7 ani la un service autorizat al firmei constructoare? Nu ti-a sunat putin ciudat ca service-ul nu are in stoc piesele pentru revizie pentru masina ta? De ce crezi ca nu le tine in stoc? Pentru ca nimeni (vorba vine) nu se mai duce cu dTi-uri pentru schimb de distributie la service renault. 2. Ce anume piese se schimba si cat costa piesele gaseai pe forum (macar aproximativ), la fel si manopera. Mai adaugai tamponul si aveai o estimare mult mai buna decat cea data de service. 3. De ce n-ai dat telefoane si la alte reprezentante, in alte judete? Macar sa afli de preturi, chiar daca n-aveai de gand sa te duci in alta parte. Desi poti citi pe forum ca sunt cazuri in care diferentele de pret justifica drumul si timpul pierdut. 4. Printre cautarile tale pe forum dupa preturi de revizie+distributie ai fi dat de acest mesaj: http://www.reno.ro/index.php?showtopic=402...ndpost&p=777111 . Ia vezi ce preturi se vehiculeaza acolo. Cum n-am fost de fata la discutia ta preliminara de la service, nu-mi pot da cu parerea. Insa cert e un lucru: n-ai facut cererea in scris si nici n-ai primit oferta in scris. Pe ce sa discutam? Pe vorbe? Poate a fost o chestie de comunicare sau s-a gresit la adunare sau unul dintre voi e peltic ![]() Sorry, dar parerea mea este ca ai procedat la modul comod. Iar comoditatea cam costa bani. Si eu sunt comod dar macar imi fac distributia singur ... |
-------------------- Megane II.1 Estate Priv 1.6 16V 2005, gri D69, clima+scaune
Va rog, fara intrebari tehnice prin PM |
|
V A L I |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 344 Joined: 20 September 05 From: BV ![]() |
Ai cipman dreptate dar... vezi tu, daca esti obisnuit sa iti faci revizia obisnuita la reprezentanta, unde te-a costat 4 mil. (vezi si in avizul detaliat mai sus, asta pentru un diesel), zici ca hai..cat poate sa coste sa schimb distributia!? Au zis 20 mil... Hmm..cam mult dar totusi ... omul a zis ca preferea sa dea 4-5 mil in plus(decat la un service normal) , dar sa aiba garantie , piese de origine etc.. Deci faza cu diferenta e "furt" adica tapa pe fata. Deviz cu 50% mai mare decat cel estimat, asta intr-o reprezentanta..mi se pare bataie de joc (putea sa sune si la alte reprezentante si poate isi lua tapa si mai mare, drum si timp pierdut aiurea dar costurile sa fie aceleasi).
Concluzia (din punctul meu de vedere): Pentru revizii obisnuite mai merge sa treci pe la reprezentante , dar in rest... |
--------------------
Renault
Clio Symbol Fidji
2006 / 1.5 dci / 65 cai
|
|
MoneyTalks |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 2.712 Joined: 18 April 03 From: Ireland ![]() |
QUOTE(ska @ 21 Jun 2007, 08:30) QUOTE(octav99 @ 21 Jun 2007, 09:04) Este ENORM de mult. La aceeasi revizie de schimbat distributie, la D&C Oradea am platit pentru Audi cam 1650 ron. Deci tu ai platit aproape dublu... ![]() ![]() PS. Daca mergeai la Debrecen tot la service Renault ieseai la juma de pret! ![]() |
--------------------
Lexus
ES300H
2020 Religia a aparut cind primul ticalos s-a intilnit cu primul prost
Never underestimate the power of stupidity in large groups |
|
ktmbull |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 546 Joined: 6 August 05 From: Bucuresti ![]() |
Magarie, eu cand sun si intreb de un pret ma bazez pe experienta lor. Adica nu sunt prima masina la care fac revizia asta ca sa nu aiba habar. Daca imi explica de unde e diferenta asta e, daca a fost nevoie sa mai schimb ceva neplanificat sau a mai aparut ceva, dar asa se cheama ori incompetenta, ori magarie.
|
--------------------
Renault
Megane Sedan(2.1), 1.6 16v,
Confort Expression+Clima, 2005. +2 roti.
|
|
ska |
![]()
|
m-am obisnuit cu manariile lor, si tot ce am schimbat, discuri, placute, bucsi, pivoti, amortizoare am schimbat la alte service-uri.
avand facturi si devize pe toate lucrarile ![]() revizia "normala", care costa ~400ron cu tva si cu manopera ( toate filtrele inclusiv motorina si uleiu ) le faceam la reno ptr stampila in carnetul service. la fel am zis cu distributia, avand in vedere ca e o lucrare mai de anvergura si la pretul "comunicat" am considerat ca e ok... toate reviziile sunt facute la reno, cu carnet service. am masina de 7 ani imediat. cat a fost in garantie pana pe la vreo 60-65k km reviziile imi erau impuse din 7500 in 7500km, dar dupa am trecut la 10.000km considerand ca merge linistit, ca am zis sa nu o intind la 15000 ca oricum am un stil mai infipt de condus, si e mai bine si ptr motor... |
--------------------
Renault
Megane Classic
1,9 dTi - 2000
|
|
MoneyTalks |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 2.712 Joined: 18 April 03 From: Ireland ![]() |
QUOTE(ska @ 22 Jun 2007, 07:05) Pai de ce ai facut asa des reviziile? Cum adica "impuse"? ![]() |
--------------------
Lexus
ES300H
2020 Religia a aparut cind primul ticalos s-a intilnit cu primul prost
Never underestimate the power of stupidity in large groups |
|
ska |
![]()
|
asa scrie in cartea tehnica la dTi. revizia din 7500 in 7500km.
sau cel putin in cartea mea asa scrie. e aberant stiu. de aia cand a iesit din garantie le-am facut la 10.000 puteam si la 15.000, dar la stilul meu de condus, ori mult prin oras, ori forja in afara e mai bine la 10.000. |
--------------------
Renault
Megane Classic
1,9 dTi - 2000
|
|
aphophis |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.491 Joined: 14 January 06 ![]() |
salutare ska. maximus aici. de ce ai acceptat sa platesti diferenta de pret fata de ce ti-au spus la telefon? cum au justitificat-o?
|
--------------------
Kia
Rio
2021
- ---
|
|
krystyb |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 49 Joined: 13 May 07 ![]() |
Eu de cidn a iesit din garantie masina, fac revizia la service non renault, stau linga masina, etc etc, sint extrem de multumit, raportat la preturi, si profesionalism, Oricum, ca idee, seful meu avea un peugeot, facea reviziile la agreati, tot timpul se strica cite ceva, la un moment dat, s-a enervat si a vandut-o unui coleg, care din lipsa de bani, facea revizia la serviceuri de cartier, culmea, de cind a inceput sa faca revizia asa, nu se mai strica nimic, sau oricum, cu o extrem de redusa frecventa fata de cel dinainte.... ce concluzie putem sa tragem din asta....
|
--------------------
renault
megane 1.9 dci
1 2003
|
|
hellcat |
![]()
|
![]() FrontYard Motorsport Group: Moderatori Posts: 5.628 Joined: 25 April 04 From: Dieppe ![]() |
QUOTE(aphophis @ 24 Jun 2007, 12:05) Poti sa mai citesti de cateva ori post-ul lui cipman... @ska: Stiu ca nu te incalzeste cu nimic, dar revizia per total e corecta...si ma refer aici la piesele si consumabilele trecute in deviz. DTi-ul, din pacate, e un motor scump la intretinere, mai scump ca dCi-ul, dar l-as prefera oricand in dauna celui din urma ![]() @sorin1967: 16 mil. revizia generala la un 1.4 16v ???...nici prin vis...nu pot sa cred pentru ca stiu ca nu-i posibil! Avem aceleasi motoare, numai piesele pentru distributie si accesorii costau 14 mil., in conditiile in care unele repere nu aveau nici macar 5% adaos! Si urmeaza ulei, antigel, filtre, poate bujii, manopera... Chiar daca ai reviziile facute la Roman si la ei fiecare client din cei 2 pe care-i au e important, nu are cum sa coste doar 16 mil. ![]() |
--------------------
Renault Clio
bicorp 1.4 16v
2002 expression Commencal Premier HD1
|
|
sorin1967 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 426 Joined: 29 March 05 From: Bacau ![]() |
Tot asa n-am crezut nici la 30 mii si nici la 45 mi.Au costat cca 2,5 mil cu uleiul meu.Daca nu crezi incearca si tu la telefon si mai vb.....
![]() ![]() |
--------------------
ML
350
2013
- BC-35-SDS MERCEDES ML 350 BLUETEC , TOT ALL INCLUSIVE
MEGANE 2.2 1,9 DCI ALL INCLUSIVE Nu-mi pare rau ca sunt roman, ci ca altii sunt... |
|
ska |
![]()
|
factura s-a platit, si cam asta a fost ultima mea vizita intr-un service reno
![]() anywho... we asta am fost la timisoara iara. dupa revizie, parca masina se simte ceva mai bine. adica filtre noi, ulei nou... merge f bine. am plecat sambata pe la 6 din Oradea, trafic destul de redus, croaziera 120kmh cu A/C... la fel si la intors... consum : 16,9 L pe o distanta de 355km... asta iese un consum de 4,76% atata aveam de cand am iesit de la motorinarie si pana cand am parcat in fata blocului inapoi la oradea. de vreo 4-5 ori am depasit 120kmh ptr ceva depasiri mai lungi. |
--------------------
Renault
Megane Classic
1,9 dTi - 2000
|
|
hellcat |
![]()
|
![]() FrontYard Motorsport Group: Moderatori Posts: 5.628 Joined: 25 April 04 From: Dieppe ![]() |
@sorin1967: Evident ca e dreptul tau sa te duci la revizie la orice dealer autorizat...dar cand spui ca ai platit 2,5 mil. +uleiul cumparat (probabil) de tine...eu iti zic ca si la noi reviziile astea costa 2,5 mil. + 1,2 mil uleiul Mobil1 (nu se accepta sa vii cu uleiul in sacosa)! Deci nu vad unde o fi diferenta...
Daca vor, pot sa confirme destui membrii de pe forumul asta care au facut revizii in Bacau. |
--------------------
Renault Clio
bicorp 1.4 16v
2002 expression Commencal Premier HD1
|
|
dcsiki |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 428 Joined: 15 February 05 From: Brasov ![]() |
Am schimbat si eu distributia la aceeasi tip de masina cu exceptia pompei de apa ,antigel,tampon motor,pres ...... piesele au fost cca 1400 si manopera 450 cu placute de frana incluse dar la un service Bosch.
Piesele luate de la Augburg - piese originale cu exceptia rolei intinzatoare de la accesorii care era echivalenta ( aceea a fost 420ron fata de cca 800). La renault imi daduserau pret piese cca 660 euro + tva + manopera This post has been edited by dcsiki: 11 Jul 2007, 10:24 |
--------------------
VW
Bora
2002 Break older : Renault Megane 1 Classic 1,9 dTi ,Renault Megane 1 break 1,6/16v , Renault Estate 1.5 dCi 80cp
serv new : Ford Focus 1.6 tdci |
|
polstel |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 41 Joined: 7 September 05 ![]() |
Daca intereseaza pe cineva o sa zic si cat m-a costat pe mine ultima revizie facuta la Augsburg in luna aprilie 2008:
filtru polen - 53,86 filtru ulei - 22,86 revizie siguranta 10.000 km - 143,14 diagnoza citire/stergere erori resetare intervale service - 58,87 spray curatat AC - 32,69 filtru aer - 25,13 ulei elf evolution SXR 5W40 4 litri - 89,04 aral antigel fara silicati (rosu) 3 litri - 50,39 apa distilata 3 litri - 5,02 Total: 572,39 lei cu tva Sincer chestia cu "diagnoza citire/stergere erori resetare intervale service" nu am inteles ce inseamna. Daca stie cineva, poate ma desteapta si pe mine. Mersi ![]() This post has been edited by polstel: 20 Aug 2008, 09:45 |
--------------------
renault
megane classic
1,9 dTi 2000
- B52USA "Daca Dacie n-aveam, Renault Dacie faceam!"
|
|
EdyB |
![]()
|
![]() Reno-watt! Group: Members Posts: 462 Joined: 21 February 07 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(polstel @ 20 Aug 2008, 10:44) Sincer chestia cu "diagnoza citire/stergere erori resetare intervale service" nu am inteles ce inseamna. Daca stie cineva, poate ma desteapta si pe mine. Mersi ![]() Imi pare ca se refera la diagnoza facuta cu KTS-ul...iti conecteaza o mufa speciala la computerul masinii si cu ajutorul unui program de pe calculator, iti testeaza diferiti parametrii. Poti sa te joci si tu cu asa ceva, evident cu cap...mai ales ca era cineva pe forum care vindea astfel de mufe de intrare, iar softul pentru pc il gasesti mocca pe net. Altfel, eu eram curios la ce se refera cu "revizie siguranta 10.000 km - 143,14"...manopera sau ce?! Numai bine! |
--------------------
Renault
Clio Symbol 2
2000 Expression 1.4 8V 75CP - 50 000 km
|
|
Hawk84 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 106 Joined: 18 June 08 From: Bucuresti ![]() |
Intrebarea intrebatoare!!
Am vazut ca la revizie a folosit 5+1 L de ulei! DE CE? Si eu am DTi si-mi fac reviziile astea la 10k acasa la mine si pot sa-ti spun ca mai mult de 4,6 Litri de ulei nu intra. Mai are cineva idee ce este cu 6 Litri in loc de 5??? Apropo, ma apropii de 120k si mi-e frica ![]() |
--------------------
Renault
Megane 1 classic 1.9 dTi
2000
- CT-87-GCA
|
|
polstel |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 41 Joined: 7 September 05 ![]() |
revizia siguranta cred ca a fost verificarea starii masinii (frane, lumini etc.) ca altceva nu prea stiu si nici un am intrebat ... ideea e ca daca am luat plasă atunci nu a fost scumpă, zic eu.
1 Sep 2008, 17:26: Hawk84 și la mine tot 4,ceva litri de ulei intră. Și de obicei iau elful de 5 litri. Și mai rămâne ceva-ceva acolo pe fundul bidonului ca să mai completez dacă, Doamne ferește, va fi nevoie. This post has been edited by polstel: 1 Sep 2008, 17:26 |
--------------------
renault
megane classic
1,9 dTi 2000
- B52USA "Daca Dacie n-aveam, Renault Dacie faceam!"
|
|
gideon |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 23 Joined: 28 November 08 ![]() |
FURTTTT!!!
Asta e Renault....Eu acum un an am facut revizia de 60.000km...la renault-Auto Marcus Group Bucuresti... Am fost intr-o seara la ei ,mi-au spus ca ma costa cu distributie,cu tot ce trebuie cu manopera 1300-1500 RON....am zis ok si mi-am facut programarea! Am dus masina,am lasat-o acolo,pe la 12 m-au sunat si mi-au zis ca trebuie sa schimb si pompa de apa si nu mai stiu ce care in tottal ma costa vro 200-300 Ron...am zis ok...zis 1500+300=1800 Ron.....seara m-am dus sa iau masina...am luato si cate credeti ca a fost factura?.....3600RON...am zis ca inebunesc...m-am certat cu ei ,.,,,degeaba...a trebuit sa platesc...aveam nevoie de masina sa plec din tara in seara respectiva!!!...asta e....a fost prima si singura revizie care am facuto la renault...in viata mea nu mai imi cumpar renault si cu atat mai putin ca masina asta sa mai vada revizie facuta la Renault! |
--------------------
Renault
Megane
2002
|
|
semit |
![]()
|
![]() Private Spice Group: Moderatori Posts: 5.972 Joined: 27 September 05 From: Bucuresti ![]() |
ai cerut deviz scris inainte sa se apuce de operatie? daca nu, ghinion de nesansa, e vina ta
|
--------------------
Reno
Megane GT line 1.5dCi
'13 nu-ti face iluzii ca sa n-ai deziluzii.
|
|
gideon |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 23 Joined: 28 November 08 ![]() |
Da..am avut deviz inainte!!!
Dar mi-au zis ca m-au sunat si m-au intrebat si m-am certat cu ei pt cat mi-au zis la tel ca ma costa si apoi mi-au trecut ca au lucrat vreo 3 mecanici 8 ore la masina mea ca au zis ca am avut suruburile cocsate si ca s-au chinuit toata ziua sa o desfaca si daia a fost mai mult...in plus si-au trecut pe factura si lavetele cu care s-au sters pe maini....(faceau misto alti mecanici de la alt service cand leam arata factura si au zis sa fiu fericit ca nu si-au trecut si painea care au mancato in timpul reparatiei).....asta e...teapa de teapa!!! Si sa iti spun ca asta nu a fost tot ???...imi facea un zgomot ciudat motorul si trepida...m-am dus la alt service si mi-au arata ca aveam cureaua de agregate rupta.(incepuse sa desfaca si mi-au zis ca sunt vinovati cei care au montat-o ca mi-au pus-o intr-o parte)...m-am intors la cei de la AMG(auto marcus group) si mi-au zis ca au montat-o ok numai ca eu aveam stricata fulia care se bloca si fulia mi-a aruncat cureaua afara....si ca ei la revizie nu au de unde sa stie toate defectele masinii........ Oricum...SFAT...nu mergeti la Auto Marcus Group -cel din Pantelimon..cei mai jepcari mecanici si mai incompetenti! This post has been edited by gideon: 13 Dec 2008, 13:50 |
--------------------
Renault
Megane
2002
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 26th April 2025 - 02:00 |