Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages < 1 2 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

FURT sau REALITATE? Revizia la 120.000km..., pentru un Megane 1,9 dTi din 2000

AlexC
post 13 Dec 2008, 21:03
Post #31

Vrum Vruuum

Group: Members
From: Bucuresti

Daca ai deviz atunci ANPC scrie pe tine. Cum sa puna 24 ore manopera pe deviz, cand manopera e standard pentru fiecare operatiune?

Si eu stiu ca o revizie d-asta mare costa mult mai mult de 1300 lei, insa pana la 3500 lei...

--------------------
Renault Laguna III Privilege 2.0dci CVA 150CP
Butoanele ne fac viata mai frumoasa :)
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
jammix
post 13 Dec 2008, 21:30
Post #32

Membru

Imi pare rau gideon. Din pacate singura solutie e sa stai langa masina , si nici atunci nu esti sigur. Ultima data cand am fost cu masina in service am stat 4 ore langa mecanici. Si i-am vazut ce si cum muncesc. Aveam pe deviz manopera exact de 4 ore insa ei au stat maxim 2 ore jumate efectiv langa masina. In rest multe pauze, cafele, tigari si tot asa. Nu am pretentia sa munceasca non-stop la masina mea insa nu vreau sa fiu taxat si pentru pauzele lungi si dese. Plus ca , exact ca la tine, imi fac un deviz ( bazat pe observatiile lor +simptomele prezentate) apoi usor usor tot imi adauga piese, care nu par foarte scumpe dar se adauga. Si uite asa dupa un deviz de 6 milioane te trezesti ca platesti 13 milioane. Inteleg sa iti iei o marja de eroare, dar reparatia sa depaseasca cu 50% din valoare initiala e deja prea mult. Tind sa cred ca asa te atrag ei. Iti arunca un pret bun ca apoi, cand au masina la ei te trezesti ca platesti dublu. Am avut 3 masini pana acum in grija mea si rar pot spune ca am plecat multumit dintr-un service, si le-am cam incercat pe toate din Constanta wacko.gif

This post has been edited by jammix: 13 Dec 2008, 21:31

--------------------
Renault Megane 1.6 16v 2002
+
gotty
post 13 Dec 2008, 21:41
Post #33

fagocer™ haituit

From: oriunde vreti voi....

pentru fiecare operatie executata in service ,exista un nomenclator de ore de manopera,deci pe factura nu apar exact orele fizice care s au lucrat la masina!

--------------------
Private Spice Member
+
xcss
post 13 Dec 2008, 21:44
Post #34

Born to Be Epic

Ce a scris gotty ar trebui facut sticky smile.gif Multa lume se plange de orele de manopera, si aceasta lamurire a fost exprimata de nenumarate ori... Parerea mea smile.gif

--------------------
- - -
Mit der Dummheit kämpfen Götter selbst vergebens.
+
jammix
post 13 Dec 2008, 21:50
Post #35

Membru

Atunci cand am cerut lamuriri la service pentru acele ore nu am primit nici un raspuns concludent. Mersi gotty pentru lamurire in privinta orelor de manopera.

--------------------
Renault Megane 1.6 16v 2002
+
gideon
post 14 Dec 2008, 13:02
Post #36

Membru incepator

Legat de ore...M-am dus si la IATSA Campina...auzisem ca acolo sunt cei mai buni mecanici si cele mai mici preturi(am vrut sa-mi faca problema mea cu aceleratia si sa mi-o testeze sa-mi zica daca mai am vreo problema..ei mi-au zis ca cei de la amg mi-au montat prost cureaua)...in fine a fost ok...a fost ieftin...dar dupa 50km a reaparut problema cu acceleratia:(...nu am zis nimic pt ca mi-au zis de la inceput ca incearca varianta sa curete EGR-ul si nu ma costa nimic...
Toate relativ bune...dupa vreo 2 luni mi-a picat macaraua pe spate,m-am dus tot la ei si mi-u demntat usa,au scos macaraua si au pus usa la loc...total a durat maxim 20 min..am stat cu mecanicul de vorba cat a facut operatia!..am zis ok e stricata macaraua uneti alta noua..au zis ca nu au pe stoc..dar aduc a doua zi...
ma duc sa platesc...ce credeti 200 ron -demontat usa,montat usa...4 ore

Zic ok au fost maxim 30 min cum ati trecut 4 ore...a zis ca daca mecanicul a fost mai bun si a reusit sa faca asta in 30 min treaba lui ei taxeaza la cat au ei tmpul necesar opeatiei...iar am zis ok...dar nesimtirea mare mi s-a parut cand mi-au zis ca ma costa mcaraua 1500 RON si ca mai platesc o data demontat-montat usa-200RON...am vb cu sefu de service si mi-a zis ca altceva decat sa imi ia decat la jumatate manopera nu poate face(100 RON)...am zis ok si am plecat....mi-a reparat tata macaraua acasa pe gratis:))))

In fine ideea era cat taxeaza nesimtiti orele i cum pot sa treaca de 2 ori acesi operatie in conditiile in care iei piesa de la ei!

--------------------
Renault Megane 2002
+
Hawk84
post 14 Dec 2008, 19:00
Post #37

Membru

From: Bucuresti

Ca sa vedeti caci nu se intampla izolat, am sa va povestesc si eu de cele intamplate pe la servisuri de renume biggrin.gif din bucuresti
Am fost la Cobalcescu si mi-au pus 40 de minute numai ca mi-au ridicat masina sa se uite la abs smile.gif +30 min ca au pus testerul pe ea!
Ok inteleg, 30 de min pentru tester, dar ca au ridicat masina si ca au coborato dupa elevator 40 de minute? ohmy.gif ohmy.gif ohmy.gif toata operatia in 20 de min rezolvata...
N-am zis nimic pentru ca mi-au facut un mic favor si m-au bagat in fata cu probleme urgente , frana dusa blush.gif

In alta ordine de idei, nu am lasat decat o singura data masina in service fara ca eu sa fiu langa ea si sa vad la ce si cum lucreaza icon_mrgreen.gif asa ca daca e sa ma taxeze mai mult inseamna ca au chef de scandal ph34r.gif

--------------------
Renault Megane 1 classic 1.9 dTi - CT-87-GCA 2000
+
demin2609
post 20 Dec 2008, 22:05
Post #38

iuzar

From: Craiova

e chiar rau cand esti nevoit sa te duci la EI sa iti faci revizia tehnica si sa inlocuiesti ceva de pe la masina, eu sunt mecanic si imi fac tot ceea ce am nevoie la masina fara ca sa intru cu masina intr-un service, cateodata poate imi e lene si nu repar ce nu cred ca nu este necesar, iar piesele daca le iau prin firma nu mi se par scumpe, cu alte cuvinte masina mi s-a parut relativ ieftin de intretinut fata de orice al model sau din ceea ce vad ca scrieti aici pe forum, din punctul meu de vedere adaosul comercial la noi este mult prea mare, am luat de la 3 service-uri 3 preturi pentru piese identice am plecat de la 2400 lei apoi 800 lei sa ajung la 600 lei, este ENORM pentru multi aceste preturi UMFLATE, asa ca va sfatuiesc sa cautati la mai multe service-uri, si sa stiti exact ce trebuie schimbat la masina, pretul ti-l poti face tu daca ti-o repari singur, si sincer unele lucruri sunt chiar aberant de simplu de schimbat, iar astia te jecmanesc pentru o amarata de macara, asta este comoditatea COSTA, si unii profita din plin de asta.

--------------------
Renault F4P-B7-22 Mégane éxpression
[B]live high, have fun, and don t do anything stupid![/B]
+
2 Pages < 1 2
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 30th July 2025 - 22:15
Dacia