Eliminare catalizator ..., or sa fie probleme?
![]() ![]() ![]() |
Eliminare catalizator ..., or sa fie probleme?
Mar|Us |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.254 Joined: 12 May 08 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Laguna 2
2003 / 2.2 dCi
|
|||
Johnny78 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.816 Joined: 14 February 08 From: Bucuresti, Jud. Bacau ![]() |
ai priobleme in sensul ca de fiecare data cand mergi la RAR, trebuie pus catalizatorul la loc ca sa iasa noxele.
in rest, faci cum vrei. |
--------------------
Renault
Laguna 2.0
1994/Business
- BC 99 AEB De cand am Renault, ingerul meu pazitor si-a luat Lamborghini. Vai de aura lui!
|
|
Mar|Us |
![]()
|
Asta stiu, dar am mai citit ca ar avea tot felu de consecinte negative asupra masinii, asupra consumului, etc... nu mai stii pe cine sa crezi..
|
--------------------
Renault
Laguna 2
2003 / 2.2 dCi
|
|
andu911 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.164 Joined: 18 February 05 From: Bucuresti - Berceni ![]() |
nu cred, ca nu ai sonda lambda...
|
--------------------
-
-
-
|
|
daniellu |
![]()
|
![]() acum E91 M47 Group: Members Posts: 875 Joined: 30 October 07 ![]() |
Dar nu putem inlocui catalizatorul cu un altul de la o alta masina,o alta marca de ex. VW sau Mercedes ? Atata vreme cat se potriveste(poate fi inlocuit cu modificari minore asupra tevilor),provine de la o masina cu aceeasi cilindree si respecta aceeasi norma euro care poate fi problema? Nici nu trebuie neaparat sa fie nou-nout,sunt multe masini avariate prin dezmembrari.
|
--------------------
ex Mondeo TDCi(2006)
;Doblo 1.3 90 MJet (2016); Aprilia Pegaso 650GA;
ex. Kangoo dci 2012;ex.Laguna 2.0s RTI (1995).
- nr. de Bacau
|
|
antifizic2 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.434 Joined: 16 June 07 From: Bucuresti- Romania ![]() |
se spune ca iti vei strica toba finala in maxim 6 luni daca mergi fara catalizator
This post has been edited by antifizic2: 12 Nov 2008, 20:54 |
--------------------
renault
LAGUNA II / 1.9 DCi
2004
- B-57-LXF 17" silverstone custom colour/ 2DIN DVD/ K&N/ EBC - greenstuff/ HID 5000k
|
|
draculiq |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 257 Joined: 16 November 07 From: timisoara ![]() |
eu am scos catalizatorul acuma jumatata de an si am pus finala sport si nu am nici o problema cu masina......si are un sunte frumos in momentul in care trece de 2500ture(se aude superb turbina)
|
--------------------
Renault
megane classic 1.9dci(cu mici modificari)
2003
- TM 30 DAS azi in timisoara maine in toata tara!!!!!
|
|
antifizic2 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.434 Joined: 16 June 07 From: Bucuresti- Romania ![]() |
motor diesel cu toba sport
![]() |
--------------------
renault
LAGUNA II / 1.9 DCi
2004
- B-57-LXF 17" silverstone custom colour/ 2DIN DVD/ K&N/ EBC - greenstuff/ HID 5000k
|
|
M i h a i |
![]()
|
![]() _______________________ Group: Members Posts: 5.669 Joined: 12 September 06 ![]() |
QUOTE(Mar|Us @ 12 Nov 2008, 11:28) La un moment dat ( si acuma ) mi-a trecut prin minte sa pun un catalizator universal.. unu original este mult prea scump.. Fara suparare : De ce ai cumparat masina asta daca nu ai banii pentru intretinerea ei?Cand apar probleme este bine sa le rezolvi imediat nu sa te gandesti ca romanu la improvizatii...la carpeli...nu trebuie sa-ti bati joc de ea....asta daca tii la masina ta..(ok..nu ai bani de el nou..macar pune unu sh de la alta laguna..nu improviza cu altceva) QUOTE(draculiq @ 12 Nov 2008, 18:09) eu am scos catalizatorul acuma jumatata de an si am pus finala sport si nu am nici o problema cu masina......si are un sunte frumos in momentul in care trece de 2500ture(se aude superb turbina) Si la itp ce faci? Banuiesc ca dai spaga...Cu zgomotul cu stai? Dai spaga cand te opreste nu? Turbina nu se aude frumos pentru ca ai scos catalizatorul si ai toba sport..pur si simplu asa se aude ea.....Totusi ce aveti cu saracele masini de nu le lasati asa cum le a facut inginerul francez? Sau francezul nu stie? ![]() ![]() This post has been edited by MHY: 12 Nov 2008, 19:32 |
--------------------
------
------
------
|
|
ph 25 BET |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 899 Joined: 13 October 07 From: Ploiesti ![]() |
eu am schimbat catalizatorul acu 4 luni cu unul universal care a costat 400 de ron
am fost la un tinichigiu priceput care sudeaza in argon si mi l-a adaptat perfect iar masina merge super. cu tot cu montaj l-am facut de 550 ron ceea ce mi se pare f rezonabil avind in vedere ca cel original costa 1700 de ron. cind am cumparat masina fostul proprietar golise vechiul catalizator de tot ce era in el pt ca se infundase si cind treceam de 2500 de ture facea ca avionul cind decoleaza. oricum masina a mers cam 2 ani fara catalizator si nu i s-a intimplat nimic in afara de zgomotul pe care il facea. totusi din momentul in care am montat noul catalizator s-a simtit o crestere a puterii motorului destul de semnificativa. in concluzie e mai bine cu el decit fara |
--------------------
renault
Laguna 3
1,5 Dci
- ph 78 DDI
|
|
Johnny78 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.816 Joined: 14 February 08 From: Bucuresti, Jud. Bacau ![]() |
pai lumea vrea sa ii creasca zgomotul nicidecum puterea
mai sunt unii carora le place sa inlocuiasca jumatate di circuitul de evacuare o data la an... ma rog, din astea trebuie tinut cont de faptul ca, la scoaterea catalizatorului sunt afectate direct tobele: si intermediara si finala. |
--------------------
Renault
Laguna 2.0
1994/Business
- BC 99 AEB De cand am Renault, ingerul meu pazitor si-a luat Lamborghini. Vai de aura lui!
|
|
Mar|Us |
![]()
|
QUOTE(MHY @ 12 Nov 2008, 19:21) Fara suparare : De ce ai cumparat masina asta daca nu ai banii pentru intretinerea ei?Cand apar probleme este bine sa le rezolvi imediat nu sa te gandesti ca romanu la improvizatii...la carpeli...nu trebuie sa-ti bati joc de ea....asta daca tii la masina ta..(ok..nu ai bani de el nou..macar pune unu sh de la alta laguna..nu improviza cu altceva) Multumesc pentru raspuns. Improvizatie ar fi fost sa pun o tzeava in loc de catalizator, nu sa ma gandesc la unu' universal. Ma dispera soriceii astia ca tine care in loc sa iti raspunda la intrebare si sa iti dea un sfat, incep cu texte specifice fetitelor. Am bani s-o intretin, de-aia am luat-o, insa nu am bani sa dau pe piesele exagerat de scumpe marca renault. Priceput? Inca odata, merci pentru raspuns, dar daca pe viitor n-ai sa dai un sfat bun te rog sa nu mai postezi pe threadurile mele, tnx. |
--------------------
Renault
Laguna 2
2003 / 2.2 dCi
|
|
M i h a i |
![]()
|
![]() _______________________ Group: Members Posts: 5.669 Joined: 12 September 06 ![]() |
Mda..tipic raspuns de manelist...ca sa nu fiu mai dur..Eu ti-am dat un singur sfat '''pune ceva original iar daca nu ai bani pune ceva original dar sh''..Nu crezi ca este carpeala gandindu-te la unul universal??Nu crezi ca este carpeala daca te gandesti sa l elimini? Daca ti se strica si Egr normal ca te gandesti sa l scoti ...ce rost are..merge si fara..Cum ai bani sa o intretii daca se strica o piesa si tu te gandesti la eliminarea ei decat sa dai banii pe ea?Odata ce cumperi o masina trebuie sa dai un ''search'' inainte sa vezi cat costa piesele..(noi sau sh).Probabil ca ai vrut si tu ''masina straina'' si nu te ai gandit la costurile aferente...Ps : nu o sa-ti mai raspund pe nicaieri stai linistit...Spor !
![]() |
--------------------
------
------
------
|
|
andu911 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.164 Joined: 18 February 05 From: Bucuresti - Berceni ![]() |
QUOTE(Lupan Daniel @ 12 Nov 2008, 17:50) Dar nu putem inlocui catalizatorul cu un altul de la o alta masina,o alta marca de ex. VW sau Mercedes ? Atata vreme cat se potriveste(poate fi inlocuit cu modificari minore asupra tevilor),provine de la o masina cu aceeasi cilindree si respecta aceeasi norma euro care poate fi problema? Nici nu trebuie neaparat sa fie nou-nout,sunt multe masini avariate prin dezmembrari. Pai de ce nu ti-ai luat de la inceput Mercedes ? La ce ai mai cumparat Renault ? Ca sa ii pui piese de Mercedes ? ![]() Sincer nu cred ca a facut nimeni de pe forum operatiunea asta. |
--------------------
-
-
-
|
|
andipreda |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 97 Joined: 29 October 07 From: Timisoara ![]() |
QUOTE(Mar|Us @ 12 Nov 2008, 11:28) Buna, Imi trece prin minte sa elimin catalizatorul, pt. ca oricum este stricat ( nu stiu exact ce are ) insa cand sta masina la relanti, cateodata, scoate niste zgomote de zici ca sunt intr-un concert bass. Ce ma intereseaza este efectele care poate sa aiba lucrul acesta. Este nociv pt masina sau nu, creste consumu sau nu, creste zgomotul sau nu, dar fumul care iasa prin toba finala? Exista cineva pe forum care a scos catalizatorul? La un moment dat ( si acuma ) mi-a trecut prin minte sa pun un catalizator universal.. unu original este mult prea scump.. Salutare Eu am schimbat catalizatorul. Acelasi sunat (parca faceai cocktail la relanti cu cioburi de portelan). Este f enervant. La R Laguna este un pic altfel. Calalizatorul este cuprins ca si sudura in prima toba (din cele 3) este vb de cea care iasa din galerie. Nu incerca sa pui fakuri ca nu iti iasa sudura. Pe de alta parte este f greu de sudat calalizatorul priu zis. Daca vrei sa-l schimbi du-te in Ungaria (sau vb cu cineva care are drum in Zseget). Majoritatea importatorilor fie i-au piesele din Szeget fie din Budapesta. Sunt catalizatoare facute sub licenta Renault la pretul de 200 euro (tva) inclus. Montatul este simplu. Trebuie sa cumperi prima toba (care comtine de fapt acest catalizator) Este vb despre un kitt intreg. Montarea se face in 15 min. (3 suruburi l;a galerie plus 3 suruburi la imbinarea tobei 1 cu a doua toba). Kit-ul vine complet echipat inclus cu suruburi si garnituri. Daca crezi ca este prea scump atunci treci la metoda romaneasca. Nu sunt adeptul ei insa m-am consultant inainte de a schimba catalizatorul si cu altii si au zis ca daca mama lui la facut cu motz atunci cu motz sa fie. lasind gluma la o parte daca masina e inmatriculata este ok. Poti elimina catalizatorul si inlocui portiunea lipsa cu o teava apropiata ca proietati cu cea din care e facuta toba. Pe de alta parte gindeste-te la cel la care o vei vinde vreodata. Va trebui sa palteasca ceva ce in mod normal ar trebui sa fie acolo.....Pe de alta parte nu stiu ce se intimpla cu noxele. Daca acestea intra prin ventilatie in interior? Tu decizi. Numai bine. 12 Nov 2008, 23:32: Salutare Iti atasez o poza in care vei vedea cum arata. Catalizatorul repet este parte componenta din prima toba 12 Nov 2008, 23:34: QUOTE(andu911 @ 12 Nov 2008, 22:44) Pai de ce nu ti-ai luat de la inceput Mercedes ? La ce ai mai cumparat Renault ? Ca sa ii pui piese de Mercedes ? ![]() Sincer nu cred ca a facut nimeni de pe forum operatiunea asta. Daca vrei sa faci asha atunci vei face operatiunea tipic romaneasca (vezi idioti care la mercedez ishi pun logo de logan). Sincer mi se pare o timpenie atita vreme cit pe acest forum ai solutia. Trebuie doar sa o alegi. Multa bafta This post has been edited by andipreda: 12 Nov 2008, 23:34 Attached thumbnail(s) laguna_catalizator.JPG ( Size: 178.79k ) Number of downloads: 6388 |
--------------------
renault/laguna
renault/laguna
2000/break
|
|
andu911 |
![]()
|
mai, eu n-am vazut pana acum Mercedes cu emblema de Logan... invers da...
parerea mea e sa schimbi tot sistemul de evacuare, de la cap la coada si ai rezolvat problema intr-un mod onorabil ![]() This post has been edited by andu911: 12 Nov 2008, 23:46 |
--------------------
-
-
-
|
|
andipreda |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 97 Joined: 29 October 07 From: Timisoara ![]() |
QUOTE(andu911 @ 12 Nov 2008, 23:45) mai, eu n-am vazut pana acum Mercedes cu emblema de Logan... invers da... parerea mea e sa schimbi tot sistemul de evacuare, de la cap la coada si ai rezolvat problema intr-un mod onorabil ![]() Pai la cum a inceput sa se puna problema asta e cel mai bun rapsuns ![]() |
--------------------
renault/laguna
renault/laguna
2000/break
|
|
Johnny78 |
![]()
|
daca omul de fata vrea sa inlocuiasca catalizatorul, o va face indiferent de cat ne agitam noi...
daca gaseste un catalizator la SH, e foarte bine. daca monteaza un catalizator universal, e bine, desi va avea pierderi de putere daca scoate catalizatorul si o lasa asa, va avea de suferit...si el si masina... |
--------------------
Renault
Laguna 2.0
1994/Business
|
|
Mar|Us |
![]()
|
QUOTE(MHY @ 12 Nov 2008, 22:38) Mda..tipic raspuns de manelist...ca sa nu fiu mai dur..Eu ti-am dat un singur sfat '''pune ceva original iar daca nu ai bani pune ceva original dar sh''..Nu crezi ca este carpeala gandindu-te la unul universal??Nu crezi ca este carpeala daca te gandesti sa l elimini? Daca ti se strica si Egr normal ca te gandesti sa l scoti ...ce rost are..merge si fara..Cum ai bani sa o intretii daca se strica o piesa si tu te gandesti la eliminarea ei decat sa dai banii pe ea?Odata ce cumperi o masina trebuie sa dai un ''search'' inainte sa vezi cat costa piesele..(noi sau sh).Probabil ca ai vrut si tu ''masina straina'' si nu te ai gandit la costurile aferente...Ps : nu o sa-ti mai raspund pe nicaieri stai linistit...Spor ! ![]() M-ai dat gata. Carpeala ca vreau sa pun unu universal? Te rog, scuteste-ma. Ti-as mai zice cateva referitor la apelativu de manelist, da tare ma tem ca o sa-mi iau un ban pe forum mare cat mine. |
--------------------
Renault
Laguna 2
2003 / 2.2 dCi
|
|
andipreda |
![]()
|
QUOTE(Mar|Us @ 12 Nov 2008, 11:28) Buna, Imi trece prin minte sa elimin catalizatorul, pt. ca oricum este stricat ( nu stiu exact ce are ) insa cand sta masina la relanti, cateodata, scoate niste zgomote de zici ca sunt intr-un concert bass. Ce ma intereseaza este efectele care poate sa aiba lucrul acesta. Este nociv pt masina sau nu, creste consumu sau nu, creste zgomotul sau nu, dar fumul care iasa prin toba finala? Exista cineva pe forum care a scos catalizatorul? La un moment dat ( si acuma ) mi-a trecut prin minte sa pun un catalizator universal.. unu original este mult prea scump.. NU PUNE UNIVERSAL....te rog eu...Vei avea numai de pierdut zgigindu-te la bani. Ce cistigi pe de o parte vei pierde de 2 sau 3 ori pe de alta parte mai ales ca intentia ta este aceeasi. Sa schimbi catalizatorul. Ti-am dat raspunsul si schema (cum e facut acest catalizator) mama ei de scula. Nu te lua dupa ce-ti spun astia prin magazine. Asha cum alti forumishti ne-au dat solutii de piese muuuult mai ieftine decit in magazinele mari sau reprezentante asha poti gasi si tu ceva bun si ieftin.....200 euro e mult pt un catalizator....cind unu universal este peste 300 de roni plus montat ajungi spre 450 de roni.....iaca 130 de eruo...pentru 70 de euro te zgircesti...si ce obtii. Ne-ai intrebat..Ti-am raspuns. Eu nu mai am nimic de spus pe aceasta tema. Numai de bine 13 Nov 2008, 03:12: QUOTE(andu911 @ 12 Nov 2008, 23:45) mai, eu n-am vazut pana acum Mercedes cu emblema de Logan... invers da... parerea mea e sa schimbi tot sistemul de evacuare, de la cap la coada si ai rezolvat problema intr-un mod onorabil ![]() O sa-ti trimit niste poza cu ei ![]() ![]() This post has been edited by andipreda: 13 Nov 2008, 03:12 |
--------------------
renault/laguna
renault/laguna
2000/break
|
|
DIDE |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 242 Joined: 2 May 08 ![]() |
Se spune ca un catalizator este garantat 80000km. Sansa sa gasesti unul second si sa fie si bun cred ca este foarte mica.
|
--------------------
RENAULT
MEGANE SCENIC 1/2
2001/RXE
- HD-01-RXE
|
|
Mar|Us |
![]()
|
QUOTE(DIDE @ 13 Nov 2008, 11:05) Se spune ca un catalizator este garantat 80000km. Sansa sa gasesti unul second si sa fie si bun cred ca este foarte mica. Asa este. Am fost astazi de dimineata la 3 parcuri de dezmembrari de langa mine. Unul aflat la vreo 45 km. Doar ce m-am intors. La un singur parc am gasit, in jurul sumei de 150 euro. Masina avea 210.000 km. Cand am auzit nu stiam cum sa plec cat mai repede. andipreda - Nu ma zgarcesc la bani. Acum 2 zile am facut schimbul de ulei + toate filtrele + cauciucuri de iarna. Nu vreau sa mai bag multi bani in ea pentru ca o s-o vand la primavara. Nu parasesc clubu lagu...imi iau laguna 2:) This post has been edited by Mar|Us: 13 Nov 2008, 11:36 |
--------------------
Renault
Laguna 2
2003 / 2.2 dCi
|
|
andipreda |
![]()
|
QUOTE(Mar|Us @ 13 Nov 2008, 11:32) Asa este. Am fost astazi de dimineata la 3 parcuri de dezmembrari de langa mine. Unul aflat la vreo 45 km. Doar ce m-am intors. La un singur parc am gasit, in jurul sumei de 150 euro. Masina avea 210.000 km. Cand am auzit nu stiam cum sa plec cat mai repede. andipreda - Nu ma zgarcesc la bani. Acum 2 zile am facut schimbul de ulei + toate filtrele + cauciucuri de iarna. Nu vreau sa mai bag multi bani in ea pentru ca o s-o vand la primavara. Nu parasesc clubu lagu...imi iau laguna 2:) Tu o tzii pe a ta si gata ![]() Bafta multa. This post has been edited by andipreda: 13 Nov 2008, 17:41 |
--------------------
renault/laguna
renault/laguna
2000/break
|
|
Mar|Us |
![]()
|
QUOTE(andipreda @ 13 Nov 2008, 17:38) Tu o tzii pe a ta si gata ![]() Bafta multa. Eu nu-i plang de mila celui care o va cumpara. Masina e in stare impecabila. Inmatriculata pt prima oara in romania anul acesta la sf lunii iulie. Singura ei buba e catalizatoru ala. Vreau s-o vand in primavara-vara pt ca vreau ceva mai nou. P.S - daca gasesti numele firmei respective si cum pot comanda catalizatoru ala din ungaria ar fi perfect. This post has been edited by Mar|Us: 13 Nov 2008, 17:50 |
--------------------
Renault
Laguna 2
2003 / 2.2 dCi
|
|
daniellu |
![]()
|
![]() acum E91 M47 Group: Members Posts: 875 Joined: 30 October 07 ![]() |
Am cerut o parere si am fost apostrofat. Doream un raspuns tehnic.In locul lui andu911 preferam sa-mi raspunda RADU_. Cand am zis VW sau Mercedes au fost doua marci "bunicele" care mi-au venit in cap atunci.Poate ca este offtopic si nici nu vreau sa reglez niste conturi acum.Nu cred ca trebuie sa ne grabim cu raspunsuri daca nu cunoastem doar de dragul de a posta. Daca moderatorii considera ca nu e OK ce am zis...
This post has been edited by Lupan Daniel: 13 Nov 2008, 18:40 |
--------------------
ex Mondeo TDCi(2006)
;Doblo 1.3 90 MJet (2016); Aprilia Pegaso 650GA;
ex. Kangoo dci 2012;ex.Laguna 2.0s RTI (1995).
- nr. de Bacau
|
|
andipreda |
![]()
|
QUOTE(Mar|Us @ 13 Nov 2008, 17:50) Eu nu-i plang de mila celui care o va cumpara. Masina e in stare impecabila. Inmatriculata pt prima oara in romania anul acesta la sf lunii iulie. Singura ei buba e catalizatoru ala. Vreau s-o vand in primavara-vara pt ca vreau ceva mai nou. P.S - daca gasesti numele firmei respective si cum pot comanda catalizatoru ala din ungaria ar fi perfect. Miine il primesti... |
--------------------
renault/laguna
renault/laguna
2000/break
|
|
ph 25 BET |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 899 Joined: 13 October 07 From: Ploiesti ![]() |
eu dupa cum am mai spus pe aici am pus unul universal si chiar nu am nici o problema cu el
masina functioneaza perfect si chiar nu consider o cirpeala ce am facut. piesa a fost noua si daca ma tine citiva ani(si ma va tine sint sigur)ma declar f multumit chiar nu inteleg de ce unii prefera sa dea 10-12 milioane in plus pe o piesa pt ca e "originala". cind e vorba de frine,directie sau alte piese care tin de siguranta noastra si a celorlalti inteleg dar nu si pe o toba varianta cu cel din Ungaria e f buna numai ca eu atunci nu stiam si oricum e prea departe pt mine. |
--------------------
renault
Laguna 3
1,5 Dci
- ph 78 DDI
|
|
andu911 |
![]()
|
QUOTE(Lupan Daniel @ 13 Nov 2008, 18:36) Am cerut o parere si am fost apostrofat. Doream un raspuns tehnic.In locul lui andu911 preferam sa-mi raspunda RADU_. Cand am zis VW sau Mercedes au fost doua marci "bunicele" care mi-au venit in cap atunci.Poate ca este offtopic si nici nu vreau sa reglez niste conturi acum.Nu cred ca trebuie sa ne grabim cu raspunsuri daca nu cunoastem doar de dragul de a posta. Daca moderatorii considera ca nu e OK ce am zis... Atunci cauta-l pe RADU_ si nu ne mai stresa pe noi. Eu te-am intrebat la ce ti-ai mai luat Renault daca vrei sa-l repari cu piese pt VW... Fiindca pentru cultura ta generala, VW nu a facut si nici nu va face vreodata catalizatoare. Si nici Mercedes. Sunt firme care fac asa ceva. WALKER, BOSAL, ROSI. Ei fac catalizatoare si pentru Renault si pentru Mercedes si pentru VW. Daca vrei sa schimbi catalizatorul tau, uita-te pe el ce firma e si cumpara special pentru Laguna, dar de la alta firma. Spre ex. daca ai BOSAL, iei ROSI sau WALKER. N-are rost sa te apuci sa iei de la VW sau Mercedes si sa faci alte modificari, fiindca gasesti catalizatoare identice cu cele de la MB si VW, care se potrivesc la fix pe Laguna. Sau mai simplu... te uiti in catalog si vezi cine face catalizatoare pentru Mercedes si faci comanda de la firma respectiva, dar pentru Laguna. Acum ai inteles ? EDIT: Uite, pentru modelul tau de 2000 rti exista 4 firme mari si late care produc catalizatoare: http://www.oscaro.com/liste.asp?ID_GENERIC...OSC_LEVELS=1042 This post has been edited by andu911: 13 Nov 2008, 22:08 |
--------------------
-
-
-
|
|
Mar|Us |
![]()
|
QUOTE(ph 25 BET @ 13 Nov 2008, 21:34) eu dupa cum am mai spus pe aici am pus unul universal si chiar nu am nici o problema cu el masina functioneaza perfect si chiar nu consider o cirpeala ce am facut. piesa a fost noua si daca ma tine citiva ani(si ma va tine sint sigur)ma declar f multumit chiar nu inteleg de ce unii prefera sa dea 10-12 milioane in plus pe o piesa pt ca e "originala". cind e vorba de frine,directie sau alte piese care tin de siguranta noastra si a celorlalti inteleg dar nu si pe o toba varianta cu cel din Ungaria e f buna numai ca eu atunci nu stiam si oricum e prea departe pt mine. Mersi. Cred ca ai sintetizat cel mai bine parerea mea despre toba aia nenorocita. |
--------------------
Renault
Laguna 2
2003 / 2.2 dCi
|
|
Johnny78 |
![]()
|
@mar|us:
intentia ta de a lua Laguna 2 doar pentru ca e mai noua e din categoria "din lac in put" mai nou nu inseamna mai bun... |
--------------------
Renault
Laguna 2.0
1994/Business
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 1st May 2025 - 05:54 |