Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

4 Pages < 1 2 3 4 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Diferite stickere pe parbriz, Printre care si IPA

Ce stickere ai lipite pe masina?

Doar cele obligatorii (RCA, etc.) [ 30 ] ** [40.54%]
IPA & co. [ 6 ] ** [8.11%]
COSTEL [ 6 ] ** [8.11%]
forum.reno.ro [ 32 ] ** [43.24%]
Total Votes: 74
Guests cannot vote 
CRY 79
post 5 Aug 2010, 22:37
Post #31

Membru autentic

Group: Members
From: Sibiu

Nu am stat sa citesc tot topicul pt ca m-am infuriat putin. Daca nu stiti ce inseamna acel ,,stick,, o sa incerc sa va lamuresc. Eu am asa ceva pe parbriz si nu il port pt. fite. Deci sunt membru IPA.
Persoana care lipeste acel ,,stick,, pe parbriz trebuie sa faca parte din Ministerul de Interne in primul rand. Apoi, pt. a fi membru IPA trebuie sa cotizeze anual la Asociatia Internationala a Politistilor cu o suma de bani care nu este chiar mica si nu o voi spune aici. I se elibereaza insigna tip legitimatie, ,,stick,, pt. masina si multe alte insemne. Legitimatia si ,,stickul,, au o serie si un numar de inregistrare unice ce nu se pot copia sau falsifica. Seria si nr. sunt specificate clar intr-o legitimatie de membru IPA. Aceasta legitimatie are si casute in care se pune cate o stampila care valideaza statutul de membru IPA. Daca nu are stampila inseamna ca nu a mai cotizat si automat nu mai este membru.Asadar, cine poarta asa ceva o face intemeiat.
Cine spune ca politia nu le face nimic, fabuleaza. Doar daca politistul respectiv nu mai are tupeul sa il ia pe respectivul cu ,,stick,, la puricat (verificat legitimatie, serie si nr., valabilitate). Dar unul adevarat trebuie sa o faca si daca constata nereguli, va aplica amenzi. Dar sa nu credeti ca daca un membru IPA incalca vreo lege de circulatie nu poate fi pedepsit. Legea ar trebui sa se aplice fara discriminare. Facilitatile sunt altele si sunt cateva. Nu le pot scrie aici. Deci nu este chiar simplu sa pui asa ceva pe parbriz. Din contra, o pot incurca rau cine incearca sa pacaleasca. Numai bine.

--------------------
Renault Trafic Iunie 2005, 74 Kw si multi cai frumosi - SB 10 KXF
With under cover face.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
mihai_dorin
post 5 Aug 2010, 23:13
Post #32

Membru autentic

From: Bucuresti

QUOTE(CRY 79 @ 5 Aug 2010, 23:37)
Nu am stat sa citesc tot topicul pt ca m-am infuriat putin. Daca nu stiti ce inseamna acel ,,stick,, o sa incerc sa va lamuresc. Eu am asa ceva pe parbriz si nu il port pt. fite. Deci sunt membru IPA...........................

*

Te infurii fiindca au multi care nu platesc? Daca tot ai inceput sa spui ca esti membru IPA de ce nu ne dazvalui din avantajele pe care le aveti?

" Deci nu este chiar simplu sa pui asa ceva pe parbriz.Din contra, o pot incurca rau cine incearca sa pacaleasca."

Am voi sa pun in geam ce vreau eu, scrie undeva ca nu am voie sa am acel sticker pe masina? Este vreo lege?

--------------------
Renault Megane Sedan 1.6 16v 2007 Privilege + Mio C720b
“Omul este cel mai putin el însusi, atunci cand vorbeste în propria persoana. Da-i o masca, și el va va spune adevarul. ” Oscar Wilde
+
Coro
post 5 Aug 2010, 23:18
Post #33

Membru autentic

QUOTE(CRY 79 @ 5 Aug 2010, 23:37)
Legea ar trebui sa se aplice fara discriminare.
[...]o pot incurca rau cine incearca sa pacaleasca
*

si pe tine de cate ori te-a verificat cineva pana acum ?

P.S. cine ≠ cei ce

--------------------
Renault MEGANE 1.5 dCi 2008 EXTREME
Renault Safrane 2.0 Vi 1993 RT BVA
+
CRY 79
post 5 Aug 2010, 23:23
Post #34

Membru autentic

From: Sibiu

Esti naiv... E simplu sa pui intrebari. Daca ai citit ce am scris, atunci judeca. De cumparat se gaseste, dar am specificat ca cine comanda acea insigna trebuie sa transmita vanzatorului seria si nr. de legitimatie. Se verifica, se incrusteaza pe insigna si se trimite. Este obligatoriu sa ai nr. de membru. Cine are pe parbriz si nu este membru IPA l-a procurat prin vreo cunostinta ,dar daca ii verifica cineva ce va raspunde?

--------------------
Renault Trafic Iunie 2005, 74 Kw si multi cai frumosi - SB 10 KXF
With under cover face.
+
Coro
post 5 Aug 2010, 23:24
Post #35

Membru autentic

@mihai_dorin

lectura

This post has been edited by Coro: 5 Aug 2010, 23:24

--------------------
Renault MEGANE 1.5 dCi 2008 EXTREME
Renault Safrane 2.0 Vi 1993 RT BVA
+
mihai_dorin
post 5 Aug 2010, 23:26
Post #36

Membru autentic

Cotizatie anuala IPA: 96 RON, asa ca nu este foarte mult, daca e sa ne luam dupa spusele lui CRY 79.

@Coro, citesc maine acum ma dor ochii.

Nu sunt, si niciodata nu voi fii adeptul acestor inscriptii. Ok, am inteles ca membru ai reduceri la Orange, Vodafone, la cazare, service, etc. Insa normal ar fii ca aici sa se opreasca beneficiile.

Discutia este oricum in van; un politist care va fi oprit in trafic pe langa acte va prezenta si legitimatia de servici ca sa isi de-a seama celalalt ca sunt colegi. Asa ca a fi membru IPA nu te ajuta cu nimic in trafic.

This post has been edited by mihai_dorin: 5 Aug 2010, 23:33

--------------------
“Omul este cel mai putin el însusi, atunci cand vorbeste în propria persoana. Da-i o masca, și el va va spune adevarul. ” Oscar Wilde
+
SorinCT
post 6 Aug 2010, 09:03
Post #37

Honor et Patria

From: Constanta

CRY 79 noi intelegem, tu de exemplu esti membru pe bune, iti platesti darile, ai insigna si stickerul pe bune, cu serie si tot ce trebuie. Sa spunem ca as intelege mai mult existenta unei insigne pe tine sau in buzunar dar de ce iti lipesti stickerul pe parbriz?
Este vreo reglementare care obliga membrii IPA sau SNPPC sa isi lipeasca insemnurile pe masina? Iti este necesar in vreun fel pentru identificare (intrare la evenimente, parcare speciala in curtea institutiilor, etc)?
Din partea mea puteti sa va puneti cate vreti voi dar eu atat am dorit sa aflu, daca o faceti cu rost sau doar ca sa fie.
Uite de exemplu tata munceste in ministerul apararii. Face parte si din liga navala romana si alte organizatii la care statutul de membru e certificat prin functie, afinitate pentru grup si cotizatie. Singurele insemne ce ii sunt necesare pentru masina sunt cele de acces la locul de munca (port) pentru masina si sunt platite integral si eliberate de administratia porturilor constanta. Mai mult de atat nu sunt stickere dar asta nu mai conteaza.
Dupa judecata ta ar trebui toti sa ne punem cartea de munca in parbriz pentru ca, nu-i asa, toti suntem cei mai importanti. Nu ar trebui sa aiba alte beneficii decat cele stabilite legale nici politistii, nici medicii, etc.
Acum nu pot sa spun ca am vazut pe cineva scapand din cauza stickerului respectiv si tocmai de-aia am intrebat daca a ajutat vreodata cu ceva.

--------------------
Renault Megane Sport Tourer 2012 Privilege 1.5 dCI - CT-XX-LEA
Citroen C4 1.6 HDi 2006
Clio III 1.5 dCi Expression 2007
EX: Megane Sedan II.1 1.5 dCi Expression 2005
+
Catalinmodena
post 6 Aug 2010, 09:23
Post #38

Membru autentic

From: Aproape de Craiova

QUOTE(Laurentziu83 @ 5 Aug 2010, 22:05)
N-am terminat niciuna din ele.
Stiu doar ca scoala de politie o termini in 6 luni, in timp ce scoala de medici o termini in...6 ani?
*

Pai vezi ca nu sti bine?Arata-mi si mie o scoala de politie ce o termini in 6 luni.
Si aici nu vorbim de toti ce au fost angajati din surse externe,cum or fi fost angajati,ci de cei ce au terminat o scoala de subofiteri sau o Academie de Politie!

CRY 79,foarte bine ai expus.
Eu nu-s membru IPA,ci doar CNP si SNPPC,sindicate la care si cotizez.Stikerele le-am primit de la reprezentantii respectivelor sindicate in inspectorat,odata cu agende,insigne,pixuri,calendare.

Acum,si eu ma oftic cand le vad lipite pe diverse autoturisme ce nu treaba cu politia,dar asta este Romania.Cine are o cunostinta,poate,din pacate!

--------------------
Renault megane sedan manager 1.4 16v 2007
+
SorinCT
post 6 Aug 2010, 09:27
Post #39

Honor et Patria

Pana acum nimeni nu a venit cu motivele pentru care se lipesc stickerele astea. De ce te oftici cand le vezi pe masina care nu au treaba cu politia? Beneficiaza ei de ceva pe nemeritate? De ce ar trebui sa aibe o constiinta pentru asa ceva, e atat de grav falsul in inscrisul in situatia de fata?
Raspundeti oameni buni, DE CE va lipiti asa ceva? Nu va opreste garcea, nu va da amenzi, parcati gratuit, vreau si eu sa aud motive din curiozitate pura smile.gif

--------------------
Citroen C4 1.6 HDi 2006
+
Catalinmodena
post 6 Aug 2010, 09:33
Post #40

Membru autentic

Pai ma oftic,pentru ca respectivul nu-i politist,si are stikerul respectiv lipit pentru a parea ceva ce nu este.Adica,sa para SMEKER.
Si cum spunea SEMIT,de cei cu bastonul in geam sau autocolant care sa-l imite,pur si simplu nu am cuvinte.

Iar legat de motive,eu le am inca de cand eram in Timisoara,si acolo stiu ca ai voie sa parchezi cam pe oriunde daca esti politist.Nu ma intreba daca este prevedere a Consiliului Local,sau e vorba de vreo cutuma ceva a celor responsabili cu parcarile.

This post has been edited by Catalinmodena: 6 Aug 2010, 09:35

--------------------
+
R19/16v
post 6 Aug 2010, 09:35
Post #41

Oldschool Member

Group: Moderatori
From: Ploiesti

smile.gif) De parca politistu' care are stickeru' lipit in parbriz e vreun fel de "SMEKER".

--------------------
DS 5H VRSCA Screamin' eagle
Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back!
+
mihai_dorin
post 6 Aug 2010, 09:36
Post #42

Membru autentic

Pai esti smecher daca apartii de IPA, etc.?

--------------------
+
SorinCT
post 6 Aug 2010, 09:36
Post #43

Honor et Patria

OK deci am tras 2 concluzii:
- daca esti politist timisorean si nu esti in tura esti mai presus de lege pentru ca poti parca unde vrea stickerul tau
- in consideratia ta cel putin, cei cu sticker sunt smecheri (daca cei cu sticker fals vor sa para smecheri rezulta ca cei cu sticker pe bune sunt smecheri, nu? )
Smecheria stickerului respectiv ce iti aduce? Satisfactie baneasca, te dai important pe langa alti prieteni, n-ai loc pe strada cand calci de importanta ta, sau cum se manifesta? Asa smecheri sunt toti, e doar un cuvant, nu inseamna nimic.

This post has been edited by SorinCT: 6 Aug 2010, 09:37

--------------------
Citroen C4 1.6 HDi 2006
+
Catalinmodena
post 6 Aug 2010, 09:41
Post #44

Membru autentic

Of,nu interpretati gresit.Cei cu bastoane,si stikere cu IPA,le lipesc sa para mai smecheri in fata prietenei sau a prietenilor,ca pe ei nu-i opreste politia cum ca le vede insemnele respective.
Politistul care LE ARE PE BUNE,cu ce naiba sa mara smecher?
Am fost inteles acum?

Si uite ca am gasit si ceva pe net: http://www.adevarul.ro/locale/timisoara/Ma...0_74392598.html

--------------------
+
R19/16v
post 6 Aug 2010, 09:44
Post #45

Oldschool Member

From: Ploiesti

Politistu' care le are pe bune ar trebui sa aiba bunul simt sa respecte aceleasi reguli si restul muritorilor.

D-aia exista mentalitatea "fuck the police", pentru ca politaiu' daca are tabla pe umar isi inchipuie ca vreun fel de smecher, conceptie total eronata.

--------------------
DS 5H VRSCA Screamin' eagle
Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back!
+
cj98czh
post 6 Aug 2010, 09:45
Post #46

Membru de la Cluj ...

From: Cluj-Napoca

Pai daca le are pe bune.... eu nu vad rostul de a lipii .... sau le lipesti sa se vada.... sunt politist...d-le..... altfel.... o legitimatie este suficienta..... de ce trebuie sa il lipesti ? sa vada lumea unde lucrezi tu?? nu pot sa pricep...

--------------------
Mazda 3 Zoom-Zoom 2018
+
SorinCT
post 6 Aug 2010, 09:48
Post #47

Honor et Patria

Pai nu stiu daca interpretez neaparat gresit dar cand tu spui ca aia cu sticker fals vor sa para smecheri dupa logica mea aia cu sticker legal sunt smecheri.
Hai sa uitam asta ca oricum e doar un cuvant nu inseamna absolut nimic, cel putin pentru mine.
Deci tu pana la urma ti-ai lipit insemnele respective pentru a parca ilegal prin timisoara.
Asteptam sa ne povesteasca si alti membrii IPA, SNPPC, CNP, ProLex de ce foloesesc insemnele respective.
Ca fapt divers, voi stiati ca in IPA de exemplu te poti inscrie chiar daca nu lucrezi in MAI? Vorbiti cu Andreea Marin, ea stie mai bine.

--------------------
Citroen C4 1.6 HDi 2006
+
Catalinmodena
post 6 Aug 2010, 09:52
Post #48

Membru autentic

QUOTE(R19/16v @ 6 Aug 2010, 09:44)
1.Politistu' care le are pe bune ar trebui sa aiba bunul simt sa respecte aceleasi reguli si restul muritorilor.

2.D-aia exista mentalitatea "fuck the police", pentru ca politaiu' daca are tabla pe umar isi inchipuie ca vreun fel de smecher, conceptie total eronata.
*

1.Sa sti ca multe s-au schimbat si multi politisti s-au schimbat,iar majoritatea respecta cum spui tu aceleasi reguli ca si ceilalti.Insa mai sunt destui de pe timpul lui nea Nicu,care ii trag in jos pe ceilalti.Asta e,din pacate! sad.gif

2.Sunt de acord cu tine,iar raspunsul meu se gaseste la punctul 1.

Acum pentru SorinCT:nu pentru a parca ilegal,ci in eventualitatea in care asi fi parcat ilegal sa nu-mi ridice masina.Pentru mine pe atunci Timisoara era un oras relativ nou ca si conducator auto,si nu prea stiam pe unde sa o parchez sau nu.

Legat de abuzuri Sorin,e o discutie lunga si interminabila.Eu ma opresc aici,sper ca m-am facut cat de cat inteles.

Vezi ca am zis,in EVENTUALITATEA.

This post has been edited by Catalinmodena: 6 Aug 2010, 09:59

--------------------
+
SorinCT
post 6 Aug 2010, 09:54
Post #49

Honor et Patria

Din cate am vazut eu un politist tanar e mai predispus la abuzuri decat unul batrat apropiat de pensie.

Deci nu pentru a parca ilegal fara a fi sanctionat ci pentru atunci cand parchezi ilegal sa nu fi sanctionat. Am inteles. laugh.gif
Si in ce fel se altereaza sensul cuvintelor tale daca ai spus eventualitatea? Adica in 99% din cazuri parchezi corect dar atunci in ala 1% cand o pui aiurea sa nu fi sanctionat nu?

This post has been edited by SorinCT: 6 Aug 2010, 10:00

--------------------
Citroen C4 1.6 HDi 2006
+
M i h a i
post 6 Aug 2010, 10:16
Post #50

QUOTE(Catalinmodena @ 5 Aug 2010, 21:52)
de unde sti?
*

QUOTE(Catalinmodena @ 6 Aug 2010, 10:23)
nu sti bine?
*

QUOTE(Catalinmodena @ 6 Aug 2010, 10:52)
1.Sa sti
*

Stii.... sad.gif

Un politist destept nu lipeste asa ceva pe masina...cand are ''probleme'' se foloseste de ''fleru' '' lui wink.gif ...porcariile cu snppc ..etc..sunt puse de posesorii care cred ca intimideaza pe cineva(in trafic...cand sunt opriti de ''colega''..etc),.ori spera sa faca impresie buna printre babele de la bloc care stau pe canapeaua din fata scarii....(pfoaaa..vecinu de la 1 este politaiii tongue.gif ,am vazut la masina lui o hartie si insigna...la parbriz tongue.gif ) azi am vazut 3 lipite..binenteles era o masina cargus...sigur era membru de membru... si trebuia sa se laude nu? doar nu dau banii pe an ca sa stiu numai eu...

--------------------
------ ------ ------
+
Catalinmodena
post 6 Aug 2010, 11:54
Post #51

Membru autentic

Da,m-am grabit si am gresit.Promit sa scriu mai atent! blush.gif

--------------------
+
Tamango
post 6 Aug 2010, 13:02
Post #52

Biciclist

Bai, eu nu inteleg de ce va strofocati atata. Politia ii amendeaza si pe cei cu stickere, stati linistiti. Eram cu un coleg in masina, bineinteles ca avea sticker IPA in geam. Ne opreste politia, cere actele, la care colegul ii arata legitimatia IPA. Stiti ce a zis politistul ? "Legitimatie din asta au toti fraierii, imi puteti arata altceva ? " radmasa.gif

--------------------
Suzuki Vitara 1,6 AT 2017
Confectionam fumigene direct din acordeoane ...
+
SorinCT
post 6 Aug 2010, 13:20
Post #53

Honor et Patria

Nu ne strofocam, suntem la cafenea, vorbim si noi destins smile.gif

--------------------
Citroen C4 1.6 HDi 2006
+
Tamango
post 6 Aug 2010, 13:47
Post #54

Biciclist

Pai atunci e foarte bine smile.gif Remarcasem o oarecare umbra de invidie la unii useri si se pare ca m-am inselat rolleyes.gif

--------------------
+
SwatKat
post 6 Aug 2010, 14:15
Post #55

Membru autentic

From: eterna si fascinanta RO

Nu are valoare stickerul IPA daca nu ai numar cu caractere labartate! smile.gif

PS. Nu am poza sa pun, insa era unul acum 1 an in parcare la politie, isi luase numere si le monta pe masina. Avea un marker rosu cu care facea conturul la caractere smile.gif - pun pariu ca tot smeker voia sa para si el smile.gif

--------------------
Skoda O3 FL 1.4TSI DSG 2017
Ex -M2.2, 1.5/100
+
SorinCT
post 6 Aug 2010, 14:20
Post #56

Honor et Patria

Dar ce semnificatie are numarul cu contur rosu? Sau e cocalareala in stare pura? biggrin.gif

--------------------
Citroen C4 1.6 HDi 2006
+
Tamango
post 6 Aug 2010, 14:27
Post #57

Biciclist

Asta n-o stiam ... ia sa-mi cumpar un marker rosu smile.gif

--------------------
+
eduardsebe
post 6 Aug 2010, 14:28
Post #58

Membru Expressionist

Sa mi-l impurmuti si mie te rog biggrin.gif

--------------------
Seat Leon FR 184 2015
+
MirceaVio
post 6 Aug 2010, 14:41
Post #59

Membru autentic

From: Oradea

Toate sticker-ele astea lipite la "shtou", in afara de cele care sunt obligatorii, sunt pentru a impresiona pe cineva, sau sunt incercarea de a impresiona pe cineva(ca nu cred ca are mereu efectul scontat), de ex. viitoarea prietena, vecinii, prietenii s.a.m.d. . Deci nu sunt altceva decat o incercare de a iesi in evidenta. Sa fie clar, ma refer la cei care fac rost de ele prin metode mai dubioase.

--------------------
Renault Megane 1.6e Classic/Megane 2.2 1.6, 16v Dynamique - 1998 / 2007
+
SorinCT
post 6 Aug 2010, 15:15
Post #60

Honor et Patria

Asa si aia care fac rost de ele pe bune, de ce le lipesc? smile.gif
Fac reclama la un cerc restrans la care poti avea acces doar daca indeplinesti niste multe criterii? E ca si cand ai face reclama The Illuminati, join us today!

--------------------
Citroen C4 1.6 HDi 2006
+
4 Pages < 1 2 3 4 >
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 26th April 2025 - 01:30
Dacia