Curge lichidul de frana, curge pe undeva dar nu stiu pe unde
![]() ![]() ![]() |
Curge lichidul de frana, curge pe undeva dar nu stiu pe unde
Renaultouille |
![]()
|
||
![]() Membru de partid Group: Members Posts: 384 Joined: 8 October 07 From: Bucuresti / Rm. Valcea ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane 2.1 / 1.6 16v
2004 Pt cei ce merg cu ceata aprinsa doar ca sa fie un bec aprins in bord...imbratisati un pom!
|
|||
chitsro |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.192 Joined: 4 August 07 ![]() |
la schimbarea placutelor nu se aeriseste , in schimb cand se schimba lichidul se aeriseste cu o unealta speciala care creeaza vid , sau in lipsa prin procedura pedala...., uitate la fiecare roata in parte sa nu curga pe la etrieri(banuiesc ca s au uitat cei de la renault) sau eventual p la pompa de frana ...cred ca se mai poate pierde si pe traseu... spre etrieri, ai o conducta sparta ceva...
|
--------------------
BMW
320D
Steptronic
|
|
mih_mlv |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 432 Joined: 17 September 10 From: Calarasi(CL)/Sicilia (CT) ![]() |
Salut,bun bun,dar unde este lichidul?nu poate sa dispara asa subit!Plus ca lichidul este "gras",pete trebuie sa existe.
Salut. |
--------------------
Renault
Megane 2.2 bicorp 1.6 115cp 2006 CL 79 MLV/
Clio III 1.5 dci 2008 CL 04 LAV
|
|
snack |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 12 Joined: 24 June 09 ![]() |
lichidul de frana "dispare" din sitem in timpul mersului cand sistemul este folosit asa ca degeaba te uiti pe jos dupa ce ai lasat-o parcata:P daca era sa curga pe la rulmentul de presiune fi sigur ca i-l schimbai deja......ala cand se duce nu mai ai abmbreiaj deloc .. apesi degeaba pedala . si in a-l 2-lea rand cum dracu s-au uitat aia de la meridian la rulment ? ce ... ambreiajul are usa de vizitare ? stiam ca la ala ai acces numai cand dai cutia si ambreiajul jos.
|
--------------------
Renault
Megane II dci 1.5
2007 Sedane Privilege
|
|
Renaultouille |
![]()
|
![]() Membru de partid Group: Members Posts: 384 Joined: 8 October 07 From: Bucuresti / Rm. Valcea ![]() |
geniile alea de la meridian s-au uitat pe capacul de la cutia de viteze si au tras concluzia ca "domne daca era sa curga pa la rulment era balta pe carcasa". bun... si acum ce fac, demontez toata masina ca sa vad traseul de la rezervorul de lichid de frana pana la etrieri? cred ca o iau razna asa....la 2 zile mai completez un pic de lichid si nu de alta dar nu e nici asa ieftin...
|
--------------------
Renault
Megane 2.1 / 1.6 16v
2004 Pt cei ce merg cu ceata aprinsa doar ca sa fie un bec aprins in bord...imbratisati un pom!
|
|
ric26ct |
![]()
|
![]() ric26ct Group: Members Posts: 461 Joined: 19 February 10 From: Constanta ![]() |
Iti propun urmatorul experiment:
gaseste o zi libera si un traseu uscat, dai fiecare roata jos stergi bine cu o carpa etrierii si jentile, punele la loc da o tura facand franari si apoi verifica daca ai vreo roata umeda. E posibil sa se fi ciupt vreo garnitura din etrier. Mult succes!! |
--------------------
renault
megane 2
2005, 1,5 dci 101 cp, confort-expression Skoda Octavia 1,9 tdi
|
|
Renaultouille |
![]()
|
ric26ct ceea ce zici tu e o varianta....dar ziua aia libera nu mi-o permit, ca sa nu mai vorbesc de faptul ca pe vremea asta cam nasol sa gasesti uscat
![]() Ma gandesc totusi, daca ar curge pe la rulmentul de presiune nu s-ar vedea pe cutia de viteze lichid curs? (zic asta pentru ca in urma cu putin timp dupa ce imi cursese lichidul, incepuse sa-mi caraie ambreiajul cand apasam pedala) |
--------------------
Renault
Megane 2.1 / 1.6 16v
|
|
rombul |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 568 Joined: 28 November 07 From: bucuresti ![]() |
Pedala de frana cum este?
Verifica si la imbinarea dintre pompa de frana si servofrana ca nu cumva lichidul de frana sa se scurga in tulumba de servofrana. Daca se scurgea pe la roti aveai janta f murdara si grasa pe interiorul jentii si pedala este elastica(frana nu este eficienta) in permanenta. O alta varianta ar fi rulmentul de presiune dar in momentul cand ramai fara lichid pedala ambreiajului nu mai este eficienta. |
--------------------
renault
captur
0,9 tce 90 cp
- B-21- .... Vcker's Supermarine Spitfire IX B Motor Rolls ROYCE MERLIN
|
|
Renaultouille |
![]()
|
pedala de frana e ok, nicio diferenta. Janta intr-adevar e murdara dar asa le-am avut to timpul - negreala d-aia de la placute - nu am sesizat sa fie grase. Ce trebuie demontat ca sa ajung la imbinarea dintre pompa de frana si servofrana si cam pe unde e situata? Repet, daca ar fi curs pe la rulment banuiesc ca se vedea pe cutia de viteze asa cum se vede cand iti curge uleiul pe la imbinari, corectati-ma daca gresesc...
|
--------------------
Renault
Megane 2.1 / 1.6 16v
|
|
Iuiu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 216 Joined: 7 January 08 From: Iasi ![]() |
La fel am patit si eu acum cateva luni. Curgea pe la aerisitorul rulmentului de presiune numai cand apasam pedala. Mai mult se prelingea decat sa curga efectiv. Am rezolvat cu un surub de 2 sau 3 mm infiletat direct in aerisitor.
|
--------------------
Renault
Kadjar&Megane
2017 1.2 TCE
|
|
Renaultouille |
![]()
|
cred ca pana la urma schimb ambreiajul cu totul, intr-adevar am fost in service si se prelinge pe cutie lichidul de frana de la rulmentul de presiune.
sper sa nu curga si din alta parte ![]() |
--------------------
Renault
Megane 2.1 / 1.6 16v
|
|
taxi4you |
![]()
|
![]() hai cu TATA,Zambilica! Group: Members Posts: 513 Joined: 16 September 10 From: PLOIESTI ![]() |
va salut!
stiu ca sunt tardiv cu o explicatie...dar daca cineva mai citeste aici,cum mi s-a intamplat mie acum,pierderile mai pot exista si in plosca de la servo frana. pentru a verifica daca aveti lichid de frana acolo...este simplu: luati o seringa cu un furtunas in capat(in loc de ac) dupa care scoateti furtunul de vacum ce intra in plosca respectiva si introduceti acel furtunas pe gaura si trageti cu seringa...daca ati tras lichid de frana...este clar...acolo este bubita. ![]() trebuie sa pansati bubita cu alte garnituri la pompa de frana! bafta! p.s. aceasta editare are rol de indrumator! ![]() |
--------------------
dacia & renault
sunt un tip onest
nu-mi place sa ma las calcat in picioare
- toti gresim
|
|
cip2k7 |
![]()
|
![]() Resistance Is Futile Group: Members Posts: 436 Joined: 23 July 07 From: Timisoara ![]() |
Și eu am o problemă similară cu lichidul de frână care curge. Scapă lichid de la un fel de robinet de pe o conductă (ceva legat de ambreiaj a spus mecanicul, dar e clar lichid de frână acolo, cu toate că nu pot da detalii exacte legate de rolul conductei).
Se prelinge cel mai probabil pe la supapa respectivă, care repet, arată ca un fel de robinet și se pare că nu apare pe schema mașinii (verificat la Ciclop, iar cei de la Ciclop au întrebat inclusiv la reprezentanța AutoEuropa). Dimpotrivă, în imaginile din programul pe care îl foloseau ei nu apărea nimic de genul, iar o conductă nouă era pe la vreo 240-250 RON. Știe cineva dacă e suficient să se înlocuiască supapa/garniturile de la acel robinet de pe conductă? Sau, mai bine zis, știe cineva ce e acel robinet și cum se numește? :-) P.S.: Ca idee legată de cât de mult lichid se prelinge: am completat lichidul de frână acum 5000 km, după care iarăși a apărut martorul în bord de "Braking Fault" (la verificare lichidul era iarăși sub nivel). This post has been edited by cip2k7: 20 Nov 2012, 21:05 |
--------------------
Renault
Megane Sedane II.2 Privilege 1.5dci 85CP
2007 All-In-One Dedicated Multimedia Unit + Xenon + LLumar-Powered Lighting + Magnat-Powered Acoustics
|
|
clr |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.729 Joined: 24 February 03 From: Bucuresti ![]() |
Acel robinet exista numai pe unele versiuni. Pe topicul legat de ambreiaj era un coleg care spunea ca a inlocuit cu o conducta simpla. Nu ai nici o problema daca faci asta, daca nu ma insel e pe traseul de la vasul de lichid pana la pompa de ambreiaj.
|
--------------------
Ex Renault
Megane
2003 Cand ai încercat totul si nimic nu a mers, citeste instructiunile de folosire
|
|
cip2k7 |
![]()
|
![]() Resistance Is Futile Group: Members Posts: 436 Joined: 23 July 07 From: Timisoara ![]() |
@clr: Mulțumesc frumos!
|
--------------------
Renault
2007 All-In-One Dedicated Multimedia Unit + Xenon + LLumar-Powered Lighting + Magnat-Powered Acoustics
|
|
19vik |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 2.948 Joined: 23 October 07 From: Bucuresti ![]() |
De asta e vorba? Poti sa scoti piesa cu tot cu teu si sa pui un conector drept in loc.
|
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
2005/1.6 16v Expression
|
|
cip2k7 |
![]()
|
Cred că aceea e piesa, da, am comandat una nouă fără acel robinet (conform și sugestiei lui clr) și peste 2 zile ajunge și o voi monta. Voi reveni cu detalii pe urmă. Prețul piesei: ~245 RON
This post has been edited by cip2k7: 21 Nov 2012, 13:35 |
--------------------
Renault
|
|
cip2k7 |
![]()
|
Revin cu impresii după schimbarea conductei cu pricina. De fapt, nu am schimbat-o, pentru că piesa care apărea în programul original Renault (piesă de origine deci) nu se... potrivea
![]() This post has been edited by cip2k7: 24 Nov 2012, 18:37 |
--------------------
Renault
|
|
cip2k7 |
![]()
|
Între timp pedala de ambreiaj și-a revenit, nu mai este moale în partea de sus acum.
|
--------------------
Renault
|
|
cosmin_69 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.333 Joined: 16 February 10 From: Curtea de Arges ![]() |
Ia uitati la poza.
Si mie mi s-au aprins martorii si aveam bipuri scurte.Nu mai verificasem demult nivelul, iar cand am ridicat capota, m-am ingrozit. Rezervorul de lichid de frana era undeva sub minim.Am completat pana la maxim. Culmea este ca nu am vazut nici o pata sub masina.Maine pe lumina verific inainte de plecare si apoi racordurile flexibile cu traseul conductelor. Exclus discuri si placute fiindca placutele fata si spate cu discurile pe spate au fost inlocuite in primavara. This post has been edited by cosmin_69: 28 Oct 2017, 21:04 Attached thumbnail(s) 20171028_172738.jpg ( Size: 2.21mb ) Number of downloads: 643 |
--------------------
renault
Megane IV
2018 renault sedan IV ex. renault megane II si nou in renault megane sedan IV gris titan
|
|
espacern |
![]()
|
![]() ART-ist Group: Moderatori Posts: 17.610 Joined: 14 August 09 From: Mihalaya ![]() |
Comanda ambreiaj foloseste tot lichid de frana.....aflat in acelasi vas.
Daca rulmentul de presiune este uzat/defect si se pierde lichid automat scade nivelul in vas....dar chiar daca comanda ambreiajului nu mai functioneaza frana ramane functionala. |
--------------------
.
.
.
- . RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
|
|
meg2s |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.144 Joined: 5 November 15 From: Bucuresti ![]() |
Nu uita sa verifici conductele de frana spate. In apropiere de iesirea de sub aparatoarea lor de protectie de plastic, spre spate, vei observa un cot la 90 grade pe fiecare din cele 2 conducte. In acea zona au obiceiul sa prezinte urme avansate de coroziune. Eu le-am inlocuit la 8 ani si 180k km, cu urme ingrijoratoare de degradare.
|
--------------------
CUPRA
Formentor
(2023) e-Hybrid++ 204CP (Ex) Megane Sedan Privilege (2008) 1.5 dCi 78kW && Megane 4 GT (2018) 1.6 dCi 163CP EDC
(Ex) Skoda Octavia 4 Style++ (2022) 2.0 TDI 150 DSG |
|
cosmin_69 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.333 Joined: 16 February 10 From: Curtea de Arges ![]() |
Va multumesc pentru informatii.
Deocamdata vad ca nu a mai scazut...urmaresc. Si daca nu este la circuitul de franare, cel mai probabil rulmentul de presiune ...pana acum niciodata inlocuit de cand este masina. Da tocmai frana mi s-a parut buna, putin mai elastica dar buna. Deci.... meg2s Da, stiu despre ce zona zici. Acolo unde zici tu si la mine corodase demult si le-am inlocuit asa ca acolo nu mai este problema. This post has been edited by cosmin_69: 30 Oct 2017, 00:00 |
--------------------
renault
Megane IV
2018 renault sedan IV ex. renault megane II si nou in renault megane sedan IV gris titan
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.316 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
|
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
cosmin_69 |
![]()
|
Pai si afara de pierdere lichid care ar mai fi semnele ca este dus ?
This post has been edited by cosmin_69: 30 Oct 2017, 00:06 |
--------------------
renault
Megane IV
|
|
Diac |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.023 Joined: 18 April 05 From: Bucuresti. ![]() |
Pedala de ambreiaj tare. Dacă schimbi rulmentul, vezi ca cele Valeo au avut cv probleme in trecut. Mergi pe sachs sau luk.
|
--------------------
Renault
Megane sedane/Nissan X-trail
2005/2017 Influence/Tekna
- HAN/AIZ/DIA Alexandru.
|
|
cosmin_69 |
![]()
|
Am elucidat problema.Nu-i de la ambreiaj.
Astazi am schimbat rotile de vara cu cele de iarna. Pe spate stanga etrierul pierdea lichid. Se prelinge la fiecare franare. Asa ca dupa o zi de mers acum iar scazuse in rezervor lichidul pana la minim si aparusera iarasi martorii stop si frana in bord. Maine sunt deja programat la inlocuit etrierul spate stanga. Si eu care voiam sa plec vreo 800km! ![]() ![]() ![]() Era prea mare riscul ? Multumesc Diac ![]() ![]() Voi tine cont de sfat cand va trebui sa schimb la ambreiaj, dar deocamdata rezolv etrierul. This post has been edited by cosmin_69: 30 Oct 2017, 18:18 |
--------------------
renault
Megane IV
|
|
espacern |
![]()
|
![]() ART-ist Group: Moderatori Posts: 17.610 Joined: 14 August 09 From: Mihalaya ![]() |
QUOTE(cosmin_69 @ 30 Oct 2017, 18:15) Si eu care voiam sa plec vreo 800km! Era prea mare riscul ? N-are nimic poti pleca.....daca ai cruciulitze/iconitze prin masina! ![]() Daca ai vazut scurgerea de lichid inseamna sa este circuitul deschis si oricand poti sa ramai fara lichid/frana......adica situatie extrem de periculoasa! Etrierul are si un kit de reparatie.....dar e mai bun unul nou! |
--------------------
.
.
.
- . RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
|
|
Diac |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.023 Joined: 18 April 05 From: Bucuresti. ![]() |
O fi de la o garnitura ceva. Etrier nou sau sh? In principiu cred ca piuia cand nu mai avea lichid in rezervor.
|
--------------------
Renault
Megane sedane/Nissan X-trail
2005/2017 Influence/Tekna
- HAN/AIZ/DIA Alexandru.
|
|
cosmin_69 |
![]()
|
Va multumesc pentru sfaturi !
Am cruciulite, tamaie si tot tacamul, de fapt cu asta ma ocup, asa ca....gratis.... ![]() Am optat deja pentru un etrier nou, fiindca este mai sigur. This post has been edited by cosmin_69: 30 Oct 2017, 19:07 |
--------------------
renault
Megane IV
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 26th April 2025 - 02:10 |