Curatare stickere
![]() ![]() ![]() |
Curatare stickere
cracos |
![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 50 Joined: 10 April 09 ![]() |
|
||
--------------------
renault
clio symbol
2005 fidji
|
|||
luckas_itd |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 265 Joined: 21 April 08 From: Moreni ![]() |
Cel mai bine curata alcoolul izopropilic,dar nu stiu daca va afecta vopseaua.Eu am curatat de pe luneta si parbriz si se curata extraordinar de bine,pe vopsea nu am incercat.
|
--------------------
Renault
Clio symbol
2004,1.5 dci 65
- db-
|
|
twinbubu |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 157 Joined: 24 August 09 ![]() |
Incalzeste bine lipiciul ala cu un uscator de par si pe urma cat e cald dai cu o carpa cu apa calduta si detergent lichid.
|
--------------------
Renaut
twingo
2001
- IS 06 TIK
|
|
Ayden_CJ |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 577 Joined: 28 February 07 From: Cluj ![]() |
încearcă cu o cîrpă udată cu lichid de spălat parbrizul, cred că cel de iarnă e mai bun fiind mai concentrat, preferabil o bucată de cărpă microfibră. Eu cu metoda asta curăț lipiciul de la stickerele gen RCA și vinietele de autobandă. Metoda dă rezultate bune. Sper să funcționeze și la tine
|
--------------------
Renault
Symbol
2006 EX1,4 16V
- CJ-x5-DXM
|
|
cracos |
![]()
|
Multumesc de sfaturi . O sa incerc intai cu lichid de parbriz si daca nu se ia o sa incerc si cu uscatoru de par . Am incercat pana acum pe un stalp cu acetona si nu pare sa fi afectat vopseaua sau lacul .Dar cred ca o sa schimb metoda si o sa le incerc pe cele de mai sus.
|
--------------------
renault
clio symbol
2005 fidji
|
|
cracos |
![]()
|
am incercat astazi sa curat alt stalp de lipici . nu se ia . e incapatanat tare lipiciul asta .mai are cineva ceva idei ?
|
--------------------
renault
clio symbol
2005 fidji
|
|
verde |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.131 Joined: 5 September 06 From: Pitesti ![]() |
Faci cont pe Detailing-Club ..... si intreaba . Cred ca ai mai multe sanse
This post has been edited by verde: 18 Aug 2013, 11:32 |
--------------------
megane 3 /clio 4
....dci 110 /1,2aspirat
....2015 /2017
|
|
crisolro |
![]()
|
![]() Posts: 1.435.866 Group: Members Posts: 1.884 Joined: 9 November 07 From: Bucuresti ![]() |
Lichid de parbriz sau de geamuri casnic, servetele umede de maini (nu radeti, sunt singurele care au facut fata cu brio la rasina scursa pe masini!) pentru umezire si apoi frecata zona cu tifon - agata binisor adezivul acela. Eventual un mic scratch remover aplicat chiar manual dupa toata disteactia de mai sus.
Si rabdare! Vignetele si rca-urile eu le scot rapid si cu succes de pe parbriz cu solutie casnica de ferestre si tifon. This post has been edited by crisolro: 18 Aug 2013, 14:32 |
--------------------
Renault
Clio IV Life 2015, 1.2 16V/75 cp
Ford Ecosport 2018, 1.0 125cp
- cu nr absolut normal Daca vreodata ai impresia ca nu mai exista nimeni caruia sa-i pese daca mai traiesti, incearca sa nu platesti cateva rate la banca.
|
|
luckas_itd |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 265 Joined: 21 April 08 From: Moreni ![]() |
Incearca cu alcool izopropilic,solutia pentru curatat geamuri o are,dar in cantitati mici.
|
--------------------
Renault
Clio symbol
2004,1.5 dci 65
- db-
|
|
cracos |
![]()
|
ok .
am icercat astazi cu allcool tehnic . NIMIC. Am sa incerc si cu alcool izopropilic , dar azi am aflat cum scapa cei de la " o spalatorie auto " de acest tip de lipici . Omul a spus din prima cand l-am intrbat : sapun de casa .Sau orice sapun care contine soda caustica . o sa incerc si una si alta si am sa descriu metoda cea mai avantajoasa . Ptr "Verde " : Multumesc de sfat , am gasit ceva sfaturi si pe Detailing-Club . |
--------------------
renault
clio symbol
2005 fidji
|
|
FRC |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 9 Joined: 6 January 11 ![]() |
salut si eu am avut pe stalpi de la Ford si se curata cu DECA FLASH DE LA MAFRA http://www.daciashop.ro/cosmetice-auto/deca-flash-spray .Iti recomand cu cea mai mare incredere , poti curata si bitum , daca ai pe praguri.
|
--------------------
Renault/Dacia/Ford
Symbol/Logan/Mondeo
2007/2006/2015
|
|
alexgeogabriel |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.418 Joined: 24 September 11 From: Bucuresti ![]() |
Ca tot veni vorba de pete negre(cred ca bitum e), ati incercat vreun produs si a fost bun pana acum? M-am tot chinuit sa le scot, sunt mici petele dar nu au iesit dupa spalare de nici o culoare. Pete de bitum sunt, nu?
|
--------------------
Renault
Symbol
2007, 1.4, 75cp, 8v
- -
|
|
wolfin |
![]()
|
![]() Haha Group: Members Posts: 8.785 Joined: 2 December 05 From: Bucuresti ![]() |
in Cora gasesti sparay de curatat gudron marca CORA (raionul auto) - este excelent si ieftin
This post has been edited by wolfin: 19 Aug 2013, 13:59 |
--------------------
pegas
3120
... din 1980 si ceva. Urmeaza si 2020
- Curand de provincie Scuze Mucix, am gasit altul"În fata unei boli esti precaut sau prost", o stai ..Bici zice ca o gasit a buna...mis un cane rau dar cu suflet mare
|
|
theodor2004 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.707 Joined: 8 February 10 ![]() |
apa calda, aplicata cu ajutoarul unor tampoane demachiante (pt spalatul stickerelor).
|
--------------------
Renault
Clio Symbol 1.4 litri
2003, 8 valve
|
|
history |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 64 Joined: 30 April 06 From: Craiova ![]() |
Incearca si cu WD 40. Valabil si pentru intrebarea cu bitumul. Sigur nu ataca vopseaua.
|
--------------------
Citroen
C4
2009
- DJ-26-DIN
|
|
wolfin |
![]()
|
![]() Haha Group: Members Posts: 8.785 Joined: 2 December 05 From: Bucuresti ![]() |
nu merge cu wd-40.
eu am dat cu ce am mentionat mai sus si in 30 sec au inceput sa se dizolve petele de bitum, fara insa a fi atacata vopseaua. spreyul este dedicat pentru astfel de curatare si este 10-14 lei, |
--------------------
pegas
3120
- Curand de provincie Scuze Mucix, am gasit altul"În fata unei boli esti precaut sau prost", o stai ..Bici zice ca o gasit a buna...mis un cane rau dar cu suflet mare
|
|
theodor2004 |
![]()
|
Oameni buni, stickerele se dau jos cu o solutie de apa calda. Dar atentie cu ce se aplica apa calda...de obicei cu un tampon demachiant din bumbac, ca sa nu zgarie geamul/vopseaua.
Bitumul nu iese decat la polish, nu va mai chinuiti cu alte lucruri. |
--------------------
Renault
Clio Symbol 1.4 litri
2003, 8 valve
|
|
wolfin |
![]()
|
![]() fara a crea o polemica...dar sparyul gudron este special pentru asa ceva si functioneaza, pur si simplu spala/dizolva petele de bitum. Acum poate nu toate marcile sunt bune (acum ceva timp un coleg se plangea de slaba calitate a marcii sonax) dar marca de casa Cora este super ok. citeste postul 772 http://www.reno.ro/Unde-gasesc-page-26-t200050-s750.html iar polish...inainte de aceasta operatiune mai intai trebuie sa degresezi masina si sa cureti petele de bitum etc. This post has been edited by wolfin: 20 Aug 2013, 11:57 |
--------------------
pegas
3120
|
|
theodor2004 |
![]()
|
eu mi-am curatat petele de bitum de pe vopsea la un detailing exterior, chiar la baietii care isi fac reclama pe site (expertdetailing). Ma bucur ca nu am incercat singur, mai stricam si vopseaua si nu imi iesea ca lumea.
a iesti impecabil, dupa polish. |
--------------------
Renault
Clio Symbol 1.4 litri
2003, 8 valve
|
|
alexgeogabriel |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.418 Joined: 24 September 11 From: Bucuresti ![]() |
Tocmai ce m-am intors din Cora Sun plaza, nu am mai gasit spray-ul Cora si nici alt produs specific pentru curatare bitum/gudron. In schimb langa wd40 mai erau vreo 2 produse cu alt nume dar destinate aceluiasi lucru Crc si ceva cu b parca Bronxis, Broxor(il vazusem pe net si scria ca este agent curatitor gudron, smoala, bitum, adezivi, etc), pe wd40 scrie ca si curata mizeria. O sa mai incerc in Cora Militari.
Brunox era denumirea, l-am gasit acum pe net. L-a mai folosit cineva pana acum? This post has been edited by alexgeogabriel: 21 Aug 2013, 11:47 |
--------------------
Renault
Symbol
2007, 1.4, 75cp, 8v
- -
|
|
vasilecool |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 274 Joined: 25 March 09 From: Bucuresti ![]() |
salut . haideti ca va dau eu o solutie,pe care o are mai toata lumea la indemana ,care pe mie m-a uimit si pe care am descopert-o singur ,accidental ...
SPRAY ODORIZANT DE CAMERA ,pentru automatele gen Air Wick .nu va vine sa credeti cat de bine curata . |
--------------------
renault
symbol
2005
- B-46-ANU
|
|
claudiu.manda |
![]()
|
![]() Think green! Group: Members Posts: 369 Joined: 19 July 10 From: Bucharest ![]() |
Eu zic sa continui cu ce au mai spus unii colegi mai sus, un spray sau solutie TAR Remover.
Doua exemple: Deca Flash de la Mafra, il gasesti si in Metro/Norauto sau, mult mai bun, Tardis de la Autosmart. Alcool-ul izopropilic e puternic degresant, insa mai slab decat lichidul de vase, de exemplu, deci nu are niciun efect asupra contaminantilor gen bitum/glue. ... de la un membru detailing-club... This post has been edited by claudiu.manda: 21 Aug 2013, 21:16 |
--------------------
Renault
Clio Symbol
2008 Dinamique 1.5 dCi 85 hp 10,000 km - 22.06.2009 / 20,000 km - 25.02.2010
30,000 km - 28.11.2010 / 40,000 km - 26.08.2011 50,000 km - 08.06.2012 / 60,000 km - 04.05.2013 |
|
wolfin |
![]()
|
QUOTE(alexgeogabriel @ 20 Aug 2013, 19:11) pai ala este tot un fel de wd 40 deci frectie la piciorul de carbon ![]() |
--------------------
pegas
3120
|
|
danmih1979 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 54 Joined: 8 February 09 ![]() |
daca esti din Bucuresti, sa nu mai dai banii pe WD 40, te pot ajuta eu. am un tub si este aproape de expirare.
|
--------------------
Renault
Megane sedan 1.5 dci 101 cp
2007
|
|
nice_sun_man |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 6 Joined: 27 November 09 ![]() |
Cei de la colantari auto curata lipiciul de la stickere cu benzina si iese perfect. Am observat asta si pentru lipici de la stickere ramas pe masinile de firma luni de zile (dupa ce s-au dezlipit stickerele la spalatorie).
|
--------------------
Renault
Clio
Symbol 2006
- Normal
|
|
claudiu.manda |
![]()
|
![]() Think green! Group: Members Posts: 369 Joined: 19 July 10 From: Bucharest ![]() |
Mda, depinde insa de ce fel de masina ai. Daca vopseaua e toata matuita, logic ca le poti scoate si cu benzina. Diferenta e data de ce ramane in urma...
|
--------------------
Renault
Clio Symbol
2008 Dinamique 1.5 dCi 85 hp 10,000 km - 22.06.2009 / 20,000 km - 25.02.2010
30,000 km - 28.11.2010 / 40,000 km - 26.08.2011 50,000 km - 08.06.2012 / 60,000 km - 04.05.2013 |
|
mmgmarius |
![]()
|
![]() Invisible to everyone Group: Members Posts: 418 Joined: 21 December 07 ![]() |
Eu ce pete am avut, indiferent ca a fost lipici de la diferite dracii sau bitum le-am curata cu o carpa imbibata in benzina, dupa care am dat cu apa... au iesit fara probleme.
|
--------------------
Renault
Symbol Music 1.4 8V
dec 2007 Numai cei ce ies din tipar intra in istorie.
|
|
vallixx |
![]()
|
![]() Membru nesuferit Group: Members Posts: 4.547 Joined: 28 January 08 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(wolfin @ 20 Aug 2013, 11:52) ![]() fara a crea o polemica...dar sparyul gudron este special pentru asa ceva si functioneaza, pur si simplu spala/dizolva petele de bitum. Acum poate nu toate marcile sunt bune (acum ceva timp un coleg se plangea de slaba calitate a marcii sonax) dar marca de casa Cora este super ok. citeste postul 772 http://www.reno.ro/Unde-gasesc-page-26-t200050-s750.html iar polish...inainte de aceasta operatiune mai intai trebuie sa degresezi masina si sa cureti petele de bitum etc. Eu ma vaitam de SONAX si pe buna dreptate. Este o porcarie. Nu curata nimic, dai banii degeaba. Marca de casa Cora ( nu Winny ) a mers ca uns. Si acum mai am din el pentru ca folosesti putin, dai un fas, astepti 20-30 secunde si deja vezi cum incep sa se dizolve petele de gudron. Dupa care se iau cu un servetel uscat. Stickerele, vignetele...etc, le-am scos cu servetele umede. Se gasesc in orice supermarket. In privinta colegului care declara sus si tare ca bitumul se ia doar la polish, nu mai am ce sa comentez. M-am obisnuit deja cu el. Este deseori pe langa subiect. Daca omul nu vrea sa priceapa ca aici trebuie (sau asa ar fi de bun simt ) date pe cat posibil informatii corecte....e treaba lui. La fel de bine pot zice si eu ca petele de bitum se iau foarte usor printr-o recarosare. Daca gasesti o caroserie fara pete, atunci o schimbi si nu mai ai pete. Teoretic e corect ce am zis eu, practic e o tampenie. Cam la fel e cu bitumul si polish-ul. Teoretic corect, se ia bitumul la polish. Insa nu se ia "doar" la polish. Mai mult, polishul subtiaza lacul si ii scurteaza viata. De ce sa faci asta cand e mult mai simplu si eficient sa dai cu un spray? Care chiar functioneaza. This post has been edited by vallixx: 27 Aug 2013, 11:07 |
--------------------
Renault
Megane 4 Hatch TCe 140
- 2019 Ex. Renault Clio Symbol 1.4 16V - 2008 - 2022
Ex. Renault Clio Symbol 1.4 8V - 2003 - 2008 |
|
alexgeogabriel |
![]()
|
Nu se mai gaseste spray-ul Cora nici in Militari, nici in Sun plaza. Am vazut in magazinul din Militari doar un spray care conform etichetei, dizolva bitumul, gudronul, insa este de la Prevent. Momentan, am de la ei un tub din ala de lustruit(polish fin) si ma cam chinui cu el daca am o zgarietura fina. Cred ca o sa incerc cu spray-ul de la Mafra dar am vazut si pareri destul de proaste despre el.
This post has been edited by alexgeogabriel: 27 Aug 2013, 11:14 |
--------------------
Renault
Symbol
2007, 1.4, 75cp, 8v
- -
|
|
vallixx |
![]()
|
![]() Membru nesuferit Group: Members Posts: 4.547 Joined: 28 January 08 From: Bucuresti ![]() |
Mai am eu in sprayul ala de Cora si parca si in ala de Sonax.
Vad ca esti din Buc. Daca vrei, treci prin Drumul Tabrerei si il testam. |
--------------------
Renault
Megane 4 Hatch TCe 140
- 2019 Ex. Renault Clio Symbol 1.4 16V - 2008 - 2022
Ex. Renault Clio Symbol 1.4 8V - 2003 - 2008 |
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 26th April 2025 - 01:58 |