Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages  1 2 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

ATENTIE LA BCR!, .. au luat modelul BRD.

vv
post 26 Jan 2006, 15:20
Post #1

dilbert.com

Group: Members
From: Bucuresti

Documentul atasat este real si se refera la conturile curente, nu si la cele de card.

Mai nou, daca ai un cont curent(ron,eur,usd) in care 3 luni nu ai operatii este transformat in cont curent inactiv care se taxeaza cu 15EUR/luna/cont. Noua regula este introdusa incepind cu 03.01.2006.

This post has been edited by vv: 26 Jan 2006, 15:22

Attached thumbnail(s)
ineptie_bcr.jpg ( Size: 79.26k ) Number of downloads: 485

--------------------
Renault Grand Scenic - B.00.XXX 2008
It is final proof of god's omnipotence that he needs not exist in order to save us.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
DragosP
post 26 Jan 2006, 15:43
Post #2

Nu zic nimic...nou

Group: Moderatori
From: Lumea mea

Știam de treaba asta. Când m-au taxat m-am dus la ei și cu zâmbetul pe buze le-am cerut să-mi dea o cerere de lichidare cont, spunându-le că plec cu tot cu jucării la altă bancă. A doua zi aveam banii la loc. biggrin.gif

edit0: se aplică retroactiv, d'aia zic că m-ai taxat, cel puțin așa a fost în cazul meu.
edit1: ca să nu mai postez odată: persoană juridică, cazul meu.

This post has been edited by DragosP: 26 Jan 2006, 16:45

--------------------
Ceva de plastic . - BRRC .
Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu!
+
ac2004
post 26 Jan 2006, 15:51
Post #3

Membru incepator

From: Iasi

Ma intereseaza la ce fel de conturi se refera taxa de administrare?
Depozitele persoanelor fizice sau a celor juridice ?
Deozitele care sunt fara bani depusi sau toate depozitele care nu au avut operatiuni ?

--------------------
Dacia 1310 berlina 1998
,,Asculta-i pe toti si rezervati hotarirea"
+
Como
post 26 Jan 2006, 15:55
Post #4

Membru autentic

Zice acolo de "afacerile dumneavoastra", sunt conturi inregistrate pe firma sau persoana fizica?
Oare pot sa anunte la biroul de credite? (E vorba de conturi curente, care n-au nici o legatura cu creditele). Oare anunta si titularul cand ajunge pe zero?

OT: Am avut deja parte de un meci cu BCR, soldat cu reclamatii, amenintari la relatii cu clientii. Aiurea, i-a durut in basca. Se sug si astia, doar trebuie sa-si recupereze Erste investitia.

This post has been edited by thecagero: 26 Jan 2006, 15:58

--------------------
Ford Focus 1.6 Ti-VCT, Ex-Logan
“In a gentle way, we can shake the world.” – M. Gandhi
+
northwood
post 26 Jan 2006, 17:22
Post #5

Membru autentic

QUOTE(thecagero @ 26 Jan 2006, 15:55)
Zice acolo de "afacerile dumneavoastra", sunt conturi inregistrate pe firma sau persoana fizica?
Oare pot sa anunte la biroul de credite? (E vorba de conturi curente, care n-au nici o legatura cu creditele). Oare anunta si titularul cand ajunge pe zero?

OT: Am avut deja parte de un meci cu BCR, soldat cu reclamatii, amenintari la relatii cu clientii. Aiurea, i-a durut in basca. Se sug si astia, doar trebuie sa-si recupereze Erste investitia.
*

Nu e nimic de anuntat la Biroul de Credit, pentru ca taxa se percepe atata timp cat exista disponibil in cont. In consecinta, nu ai cum sa ajungi dator la ei. Cat timp au ce lua o sa ia, pe urma - pauza, cel mult o sa lichideze contul. Informatia asta mi-a fost confirmata la InfoBCR, acum 10 minute.

--------------------
SKARPEA MTB Galben_Gri 2009
Maxon CM 10 - Midland ML 145
+
Patefon
post 26 Jan 2006, 17:54
Post #6

Membru gajait

Vrut sa platesc cu card BCR -> Transaction Failed
Verificat card la bancomat -> Lipsea suma implicata in operatiunea de mai sus
Facut scandal la banca -> suma a aparut la loc
Retras totul de pe card
Depus cerere anulat card -> incheiat orice relatie cu BCR

Sa ia ei aia 20.000 care au ramas pe card si sa-si ia lumanari de ei

--------------------
Seat New Leon - B-#######-11/8 2006 Sport
Cu stima,
Patefon
+
avathan
post 26 Jan 2006, 17:57
Post #7

eu.

Group: Banned
From: Buc

ce inseamna cont inactiv ///...///
depozit persoana fizica pe 12 luni se incadreaza ?

--------------------
a Rosu - @ 1800
unu,doi,trei,patru,cinci ... zero
+
J o h n n y
post 26 Jan 2006, 20:42
Post #8

Membru autentic

From: Cluj

S-a specificat mai ca e vorba de conturi curente si nu de depozite.

Faza cu inactivarea conturilor e valabila si la Raiffeisen Bank daca nu ai rulaj pe cont mai mult de 6 luni. Contul se afla intr=o stare de "adormire", nu e nici inchis si nici deschis, daca faci o depunere in cont o singura data la cel putin 6 luni atunci contul nu fi inactiv. Diferenta e ca pe perioada inactivitatii nu ti se percepe comision de administrate cont, chiar daca ai disponibil pe cont.

--------------------
Ford Focus 2 TDCI 2005 Ghia 109 CP
Simplicity is the ultimate sophistication!
+
dizzy
post 26 Jan 2006, 20:45
Post #9

Work smart not hard!

Are sau nu legatura cu contul de card?
Ca tot nu mi-e clar!

--------------------
Whirpool ex Dacia Logan - B zzz SXX 2005
Stupidity is a more dangerous enemy of the good than evil.
I have no time to battle egos and small minds.
+
J o h n n y
post 26 Jan 2006, 20:57
Post #10

Membru autentic

From: Cluj

QUOTE(vv @ 26 Jan 2006, 16:20)
Documentul atasat este real si se refera la conturile curente, nu si la cele de card.

Mai nou, daca ai un cont curent(ron,eur,usd) in care 3 luni nu ai operatii este transformat in cont curent inactiv care se taxeaza cu 15EUR/luna/cont. Noua regula este introdusa incepind cu 03.01.2006.
*

Deci se pare ca nu. wink.gif

--------------------
Ford Focus 2 TDCI 2005 Ghia 109 CP
Simplicity is the ultimate sophistication!
+
dizzy
post 26 Jan 2006, 21:39
Post #11

Work smart not hard!

Da, asta am citit dar nu mi-e clar.
Am un card de debit de la BCR pe care nu prea il folosesc, m-a inzestrat pe vremuri facultatea cu el. N-as vrea sa imi ia carnatii bani din el.

--------------------
Whirpool ex Dacia Logan - B zzz SXX 2005
Stupidity is a more dangerous enemy of the good than evil.
I have no time to battle egos and small minds.
+
northwood
post 27 Jan 2006, 12:18
Post #12

Membru autentic

QUOTE(dizzy @ 26 Jan 2006, 21:39)
Da, asta am citit dar nu mi-e clar.
Am un card de debit de la BCR  pe care nu prea il folosesc, m-a inzestrat pe vremuri facultatea cu el. N-as vrea sa imi ia carnatii bani din el.
*

0801.0801.227 (InfoBCR)

Apel taxat la tarif local in reteaua Romtelecom, pentru orice intrebari de lamurire.

This post has been edited by northwood: 27 Jan 2006, 12:20

--------------------
SKARPEA MTB Galben_Gri 2009
Maxon CM 10 - Midland ML 145
+
bertro
post 27 Jan 2006, 12:57
Post #13

Membru dezmembrat

From: IASI, rumenia

QUOTE(dizzy @ 26 Jan 2006, 21:39)
Am un card de debit de la BCR  pe care nu prea il folosesc, m-a inzestrat pe vremuri facultatea cu el. N-as vrea sa imi ia carnatii bani din el.
*

asta cu cardul mi s-a intamplat la berede. firma la care lucram a decis la un moment dat trecerea la salarii pe card, asa ca mi-au facut card la BRD. insa inainte sa apuce sa-mi vireze pt prima data salariul in contul respectiv, am demisionat. firma la care m-am angajat dadea salariile pe card la bcr, asa ca ala de al BRD a ramas nefolosit. si imi tot trimiteau scrisorele lunare cu extras de cont in care aparea o suma cu minus (probabil comision de administrare sau ceva). suma desigur, se marea cu cateva mii de lei lunar. la un moment dat ajunsese pe la - 75 de mii, dupa care au incetat sa-mi mai trimita scrisorica. dupa aia cardul a implinit 2 ani si a expirat.

--------------------
DACIA Nova GT - xx xx XXX
posesor de DrACIA NOVA GT
+
DigitalScribe
post 27 Jan 2006, 18:20
Post #14

Scribul Digital

From: Iasi

Bine ca mi-ati spus aveam card la BCR... am mers frumusel azi si l-am anulat. A zis cucoana aia de ceva de 35 zile in care se deruleaza procesul de anulare al cardului... n-am inteles ce-a vrut sa zica insa.

--------------------
Renault Espace V Renault Zoe - n/a D-Max 2022
+
BAC
post 30 Jan 2006, 08:46
Post #15

Membru autentic

From: Reghin

Din cauza ca am fost transferat la alta firma mi-am lichidat cardul de BRD, pe care se virau banii. Mi-a spus ca 30 de zile dureaza. La noua firma am card la ABN, care nu are bancomat propriu, nici in Cluj!? Prin Bucuresti are? Chiar daca are comision 0 la ridicare nu mai pot plati cu el telefon, curent ...

--------------------
ex. Opel ex.Vectra C - MS 2007 OPC line
+
einstein1984
post 30 Jan 2006, 11:02
Post #16

fan Dacia

Card de debit la BCR am si eu. Chiar cu bani pe el. Dar e de ajuns o tranzactie pe luna (retragere la ATM, plata la POS) ca sa nu se apuce astia sa scoata bani? Ca oricum le platesc 35 000 de lei pe an pentru administrarea contului!!!!!!
BCR era ultima banca de treaba din Romania. S-a dus si asta!

--------------------
daca nu ai o toyota 4X4,ai gresit - negru pe alb masina
+
CristianH
post 31 Jan 2006, 09:59
Post #17

Membru

From: Sighisoara

Informatia aceasta am citit-o in ziar saptamana trecuta dar la BCR local mi-au spus ca nu au primit nimic in acest sens.
Am o intrebare pentru cei avizati : daca am un cont curent in euro si nu am umblat la el din septembrie 2005, daca acest comision intra din 03.01.2006 ma vor taxa cu 15 euro incepand din 03.04.2006 ?
Sau din 03.02.2006 ?

--------------------
Ex DACIA SOLENZA CONFORT 1.4 mpi / Skoda Octavia Tour 1.9 tdi
+
dacicuss
post 1 Feb 2006, 08:27
Post #18

Mare Vrajitor KKK

From: Poplaca

Am avut ieri niste treaba pe la BCR cu ceva OP-uri. No, daca tot eram acolo, m-am dus si sa intreb de chestia asta ca incepea sa ma roada si pe mine. Deci, mi-au zis ca nu-s afectate cardurile indiferent ca-s de debit sau credit. Depozitele in schimb da, chiar ale persoanelor fizice. Ca ale persoanelor juridice nu, ca nu vad io una sa nu faca operatiuni in cont vreme de 3 luni.
So, daca ai un depozit la termen, cu capitalizarea dobanzii de exemplu, daca nu faci operatiuni in el 3 luni, incep sa-ti pape suma aia. Si logic, daca scoti din bani, ca sa misti ceva la 3 luni, iar cam pierzi...asta te indeamna ca la 3 luni macar, sa mai pui ceva in cont biggrin.gif ...mari magari...cred ca-mi iau jucariile si ma duc la altii! mad.gif

--------------------
VW Passat 1.9TDI - ww-00-XXX
A religious war is like children fighting over who has the strongest imaginary friend...
The 50-50-90 rule: Anytime you have a 50-50 chance of getting something right, there's a 90% probability you'll get it wrong.
+
litza
post 1 Feb 2006, 09:24
Post #19

Membru autentic

From: Bavaria, DE

@dacicuss ... fara suparare, dar cred ca ai dat peste o dobitoaca. Una e cont curent si alta e depozit. Un depozit e un depozit, la care in principiu nu umbli decat sa-ti iei dobanda daca vrei.

Si daca prin absurd fac chestia asta, si-ar taia singuri craca. Adica le-ar merge o luna doua, pana se prinde lumea, apoi sa vezi matale coada la scos banii ca de la FNI.

--------------------
Dacia Solenza 2003-2018
+
dacicuss
post 1 Feb 2006, 09:29
Post #20

Mare Vrajitor KKK

From: Poplaca

nici o suparare...am reprodus ce mi-a zis tanti aia...io-s varza la chestii d-astea, nici OP-uri nu completez...le car numai biggrin.gif...si daca totusi ei toti sunt asa dobitoci de au bagat si depozitele in chestia asta?!? blink.gif

--------------------
VW Passat 1.9TDI - ww-00-XXX
A religious war is like children fighting over who has the strongest imaginary friend...
The 50-50-90 rule: Anytime you have a 50-50 chance of getting something right, there's a 90% probability you'll get it wrong.
+
ali
post 1 Feb 2006, 10:43
Post #21

Membru incepator

Deci pina la urma depozitele pers fizice constituite pe 1,3,6 etc luni se taxeaza si ele sau nu?

--------------------
dacia1310 dacia - vs-02-dbs
+
moshulik
post 1 Feb 2006, 10:45
Post #22

Membru

Eu cand am facut depozit, m-a pus sa deschid totodata si un cont curent asociat depozitului respectiv. Deci respectivul cont curent figureaza ca atare. Oricum, dupa ce ca dobanda nu acopera nici macar comisionul de retragere a banilor, este chiar penibila manevra asta. Eu personal chiar azi ma duc sa lichidez respectivul depozit. Chiar daca sa zicem ca aceste conturi curente asociate depozitelor ar avea avelasi "regim special" ca si conturile curente asociate cardurilor, totusi masura mi se pare de prost gust si nu prea mai vreau sa am de-a face cu o astfel de banca. Daca nu ar fi fost "pe bune" treaba asta, atunci banca ar fi trebuit deja sa se sesizeze, sa realizeze valul masiv iminent de retrageri de numerar si sa dea un comunicat oficial in presa...

--------------------
skoda octavia, am avut DSN, oltcit. - b-etc-etc 2003
Hi, I'm a signature virus. Please replace your old signature with this signature and help me take over the world of signatures.
+
CristianH
post 1 Feb 2006, 11:40
Post #23

Membru

Am verificat astazi la banca si am gasit contul intact. Pentru siguranta am facut o mica alimentare ca sa am liniste trei luni.
Inca nu sunt in clar nici cei de la banca dar sunt vizate doar conturile curente sau asa zise "la vedere". Nu cele de card sau depozitele la termen.
In pricipiu vor sa elimine gestionarea conturilor in care sunt 5-10-15 lei noi.
Deci nu s-a aplicat retroactiv - nu umblasem la cont din septembrie.
LE :Am verificat si cardul - nici o modificare a sumei pe care o am acolo.

This post has been edited by CristianH: 1 Feb 2006, 11:46

--------------------
+
vv
post 1 Feb 2006, 11:43
Post #24

dilbert.com

Pai si atunci de ce nu au zis "conturile in care sunt <15 RON si nu au activitate timp de 3 luni vor fi inactivate" ?

--------------------
It is final proof of god's omnipotence that he needs not exist in order to save us.
+
bunicu
post 1 Feb 2006, 11:44
Post #25

Membru autentic

am fost la BCR si am obtinut urmatorul raspuns: conturile curente ATASATE la depozie nu sunt afectate. practic atucni cind se constituie un depozit se deschide automat si un cont curent atasat (probabil prin contul curent se fac operatiunile de depunere si retragere). acele conturi curente nu figureaza ca inactive chiar daca nu se opereaza asupra depozitului.

--------------------
Renault Megane 2.1 Estate 1,5 dci 101 CP comfort expression
+
CristianH
post 1 Feb 2006, 11:52
Post #26

Membru

La sucursale se gandeste chiar asa cum ai spus :"conturile in care sunt <15 RON si nu au activitate timp de 3 luni vor fi inactivate" dar se asteapta hotarari de la nivel inalt.
Faptul ca in circulara se prevad 15 euro "in limita contului", cred ca face trimitere chiar la astfel de conturi.

--------------------
+
yO_
post 1 Feb 2006, 12:30
Post #27

Membru Dacia Felix

From: Târgoviște & Besançon

Nici la BRD nu stau lucrurile mai pe roze, se vede ca bancarii trag din rasputeri sa scoata profit.

La BRD de cateva luni se pleveaza automat cate 1Euro/luna/cont curent, comision de gestionare (chiar daca nu ai activitate) . Am dat telefon la 0800.... sa ma cert cu ei ca de ce mi-au luat 14 euro pe conturile mele fara sa fi efectuat operatiune (au gestionat ce?) si mi s-a raspuns sec ca asta e politica bancii.

Ma gandesc si eu sa plec cu jucariile in alta parte, dar nu stiu unde ca sa nu dau de alti hoti.

--------------------
DACIA LOGAN - DB-05-SLE 2005, Préférence 1.4, rosu zgâriat.
Si six scies scient six cypres, six cent six scies scient six cent six cypres aussi!
+
moshulik
post 1 Feb 2006, 13:20
Post #28

Membru

Am fost si eu la banca si m-am lamurit ca intr-adevar, contul curent asociat depozitului nu va fi afectat de comisionul asta.

In alta ordine de idei - CARDUL ! . Si pe mine m-a inzestrat facultatea la vremea ei cu un card bcr, pe care mi se vira bursa. Ei bine, de 3-4 ani de cand am terminat facultatea nu l-am mai folosit, acum are rol de pana la chitara. Problema este urmatoarea - cardul expira o data la doi ani in sens "fizic", adica se presupune ca in doi ani se demagnetizeaza si trebuie inlocuit plasticul respectiv. Contul de card in sine insa, deci cardul ca notiune, nu ca plastic, nu expira. Comisionul ala de 60.000 pe an pe card (atat e la BCR) se aduna si incepe sa se scada din suma de pe card. Care daca ajunge pe zero, trece pe minus. Suma nu este colosala - 60.000 * 4 ani - 250 de mii. Problema este alta. Figurezi ca DATOR catre banca, deci ca rau platnic si ajungi in baza aia de date cu "rau platnici" de rate. Deci cand vei vrea sa faci un credit vreodata, risti sa fii refuzat din cauza asta, pentru datoria aia de pe card. Pentru anularea cardului trebuie sa te prezinti exact la sucursala care l-a emis. Nu stiu ce se intampla daca nu mai ai plasticul in sine, probabil exista procedura de "card pierdut".

intr-un cuvant... rumeinia...

--------------------
skoda octavia, am avut DSN, oltcit. - b-etc-etc 2003
Hi, I'm a signature virus. Please replace your old signature with this signature and help me take over the world of signatures.
+
vv
post 1 Feb 2006, 13:48
Post #29

dilbert.com

Gresit.
Banca nu poate sa iti ia comisioane pentru un cont in care nu ai bani - poate cel mult sa iti inchida contul in momentul in care nu mai ai bani. Sau poate astepta, si sa-ti ia banii in momentul in care ii vei depune. Dar nu te poate trece la rau-platnici.

--------------------
+
radian
post 1 Feb 2006, 14:08
Post #30

gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama...

From: petrosani

Poti sa ajungi pe lista de datornici.

Am un depozit la BRD si mi-au spus ca trebuie sa depun in contul curent o suma de bani care sa acopere cheltuiala lunara de adminstrare. In caz contrar ajung pe lista de datornici. Ei nu trag respectiva cheltuiala din depozit.

--------------------
dacia logan ambition - HD 06 LDM 2005
+
2 Pages  1 2 >
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 31st July 2025 - 14:42
Dacia