Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages < 1 2 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

ATENTIE LA BCR!, .. au luat modelul BRD.

Vlad Georgescu
post 1 Feb 2006, 14:10
Post #31

/----\ <--- Logan

Group: Members
From: Bucuresti

De la http://www.nasparau.com/banci.html

Oare cum le-a trecut prin cap să ia o astfel de măsură? Îmi închipui următoarea ședință în consiliul de administrație:

Șeful, Lăcomin Haporeanu: Vreau să găsim noi metode de a stoarce bani de pe clienții noștri. Băncile concurente oferă tot mai multe avantaje, și banii clienților merg spre ele. Nu e cinstit, fiecare dintre noi trebuie să-și mai cumpere câte 10 hectare de teren intravilan, iar austriecii ăștia cer și ei tot mai mulți bani! Vreau să vă puneți capul la contribuție și să-mi dați soluții!
Șef adjunct 1, Limitel Porcea: Păi am putea să mărim comisionul de ridicare a banilor. Asta ne va aduce un venit considerabil!
Șeful: da, asta e o soluție, dar e insuficient. Vreau ceva mai pervers!
Șef adjunct 2, Rezoniu Deștepțescu: există o resursă de bani aproape gratuită-conturile inactive. În aceste conturi sunt uitați o grămadă de bani, iar șansele ca cineva să vină să-i ceară înapoi sunt aproape nule.
Șeful: de ce?
Deștepțescu: păi care sunt motivele pentru care un om retrage banii de la bancă? Sau are nevoie de bani, sau se teme să nu-i piardă. Când cineva are nevoie de bani, nu se va îndrepta spre cei 2-3 euro dintr-un cont vechi, și cu siguranță nu-i pasă dacă va pierde acești bani. În concluzie, putem să băgăm mâna adânc în ei, fără frică!
Șeful: mă, nu ești prost. Dar nu știu de ce nu-mi place soluția asta. Mi se pare mult prea de bun simț, nu e genul nostru.
Șef adjunct 3, Scârbovan Șoricescu: am o idee genială! Am putea să ne înfruptăm din banii aceștia inactivi, dar e și mai bine dacă vom pune o chirie considerabilă pe aceste conturi! În loc să luăm 3 euro din cont, mai bine luăm 15 euro chirie... pe lună!
Șeful: MWHAHAHAHAHAHAHA! Asta e o soluție care-mi place. Ești tare!
Deștepțescu: dar dacă se va crea un sentiment de neîncredere în rândul clienților, care se va propaga apoi în rândul acționarilor?
Șeful: păi va fi și mai bine! Prețul acțiunilor va scădea, iar noi le vom putea cumpăra ieftin! Și apoi refacem noi încrederea oamenilor, pentru că românii uită repede.

--------------------
Volțvagăn Glonț - - 2080 Tdi Quad BiTurbo DSG 8
Athos, Porcos si Bairamis
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Ichebau
post 1 Feb 2006, 14:14
Post #32

Membru

Aceiasi problema am intalnit-o si la raiffaisen; am avut deschis un cont curent in lei, cont la care am optat si pentru un card pt a avea acces mai usor in momentul cand doream sa retrag bani.
Dupa mai multe luni in care doar am scos bani, am ramas in contul respectiv cu doar cateva zeci de mii; dupa mai bine 6 luni de la ultima utilizare a contului am primit acasa un plic in care eram atentionat ca am o datorie de 180.000(rol) si daca nu o achit in termen de 5 zile va fi inaintat dosarul meu catre biroul de credite??!! si trecut in baza de date pt rau platnici...
Acum problemele sunt mai multe: eu nu am luat niciodata credit de la banca respectiva asa ca de unde si pana unde biroul de credite?? ; de ce in momentul cand contul respectiv a trecut pe minus nu mi s-a dat o avertizare, de ce a fost nevoie sa ajung pana la 180.000 si sa treaca peste 6 luni?? ; de ce in contractul incheiat la deschiderea contului nu era trecuta faptul ca banca iti ia un comision de 30.000 lunar pt administrarea contului curent?
Cand am fost la banca sa cer explicatii domnisoarele de acolo aratau foarte bine dar erau mai nelamurite ca mine... noroc ca exista telefoane... ; am platit suma ceruta si s-a terminat balciul insa am ramas cu un mare siktir in gat.
Asa ca aveti grija la banca , va duceti si cereti un ou si va scot datori pentru un bou

--------------------
ex Dacia Solenza 2003
+
Como
post 1 Feb 2006, 14:19
Post #33

Membru autentic

QUOTE(radian @ 1 Feb 2006, 14:08)
Poti sa ajungi pe lista de datornici.

Am un depozit la BRD si mi-au spus ca trebuie sa depun in contul curent o suma de bani care sa acopere cheltuiala lunara de adminstrare. In caz contrar ajung pe lista de datornici. Ei nu trag respectiva cheltuiala din depozit.
*

Conform purtatorului de cuvant al BCR, se taxeaza doar conturile la vedere, iar comisionul nu poate depasi disponibilul din cont. Acelasi articol arata ca termenul de 3 luni e aberant, iar celelalte banci iau in consideratie 12 luni.

--------------------
Ford Focus 1.6 Ti-VCT, Ex-Logan
“In a gentle way, we can shake the world.” – M. Gandhi
+
Ichebau
post 1 Feb 2006, 14:20
Post #34

Membru

QUOTE(vv @ 1 Feb 2006, 13:48)
Gresit.
Banca nu poate sa iti ia comisioane pentru un cont in care nu ai bani - poate cel mult sa iti inchida contul in momentul in care nu mai ai bani. Sau poate astepta, si sa-ti ia banii in momentul in care ii vei depune. Dar nu te poate trece la rau-platnici.
*

Esti sigur? esti naiv daca crezi asta, orice cont se taxeaza chiar daca e pe minus, apoi de ce sa ti-l inchida , ti-l lasa deschis ca sa poata lua mai multi bani!

--------------------
ex Dacia Solenza 2003
+
costi
post 1 Feb 2006, 14:25
Post #35

Membru autentic

Confirm ce spune vv; absolut corect
Prin aplicarea comisioanelor de 15 EUR, BCR incearca sa scape de conturile fara miscare care le aglomereaza evidentele.
Problema este valabila si pt alte banci, drpt pt care va puteti la generalizarea masurii.

--------------------
DSN/SLZ
+
yO_
post 1 Feb 2006, 19:43
Post #36

Membru Dacia Felix

From: Târgoviște & Besançon

Faza cu taxa lunara de administratie e o inventie Romaneasca la BDR-Societe Generale ca sa ne mai jupoaie putin.

Eu am avut cont si in Franta, si vreau sa va spun ca daca s-ar fi introdus un astfel de comision la Societe Generale France, in cateva zile se trezeau cu o avalansa de retrageri de cont.

Nu mai spun de alte facilitati inexistente in Romania, cum ar fi procesare gratuita de cecuri, comisionm ZERO la extragerea din orice bancomat UE, comision zero la extragerea de numerar, extras de cont gratuit, consiliere personalizata etc. etc. si mai ales coada de maxim doua persoane la ghiseu...

This post has been edited by yO_: 1 Feb 2006, 19:44

--------------------
DACIA LOGAN - DB-05-SLE 2005, Préférence 1.4, rosu zgâriat.
Si six scies scient six cypres, six cent six scies scient six cent six cypres aussi!
+
costi
post 1 Feb 2006, 19:59
Post #37

Membru autentic

Pai tu te referi la UE dar la noi este ..UE. Mai e mult pina departe

--------------------
DSN/SLZ
+
bion
post 1 Feb 2006, 20:53
Post #38

Membru autentic

From: TM

Problema cu taxatul pentru diverse zise operatiuni e veche in RO.In urma cu vreo 3 ani la Banca Romaneasca aveam un card pecare mi se faceau din cand in cand niste plati.Am verificat daca era vreo depunere.Contul era zero. M-au taxat cu niste lei pentru verificarea soldului si apoi la implinirea a cate 12 luni de la activare cica faceau ceva operatiuni(??? cand totul era zero).Asa am ajuns pe lista neagra si am primit o somatie telefonica sa-mi platesc datoriile la banca wacko.gif M-am dus la sediul unde activasem contul si am platit din fericire o suma derizorie dar cu care figuram rau platnic.De atunci mi-a crescut exponential dorinta ca atunci cand vad contabili(economisti) gun3.gif

--------------------
Dacia SLZ Scala - TM54 2003
Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin,
Căci n-au păreche-n lume blestemații
Crîșmarii care toarnă apă-n vin !
+
rcd
post 1 Feb 2006, 20:53
Post #39

Membru incepator

From: Bacau

Salutare,
eu nu prea intru pe aici insa ceea ce se vehiculeaza in acest topic mi se pare o aberatie.

De ce?

In principiu, eu cand deschid un cont la o anumita banca semnez un CONTRACT. Daca in acel contract nu scrie nicaieri de un comision oarecare si ei incearca sa ma debiteze de niste bani dupa o anumita perioada, greseala e a lor.

Daca, in schimb, isi modifica "Termeni si conditii" si imi trimit acasa o scrisoare in care sunt anuntat de faptul ca in decurs de x zile ei vor sa faca nu stiu ce schimbari la contractul semnat de noi, si eu nu imi inchid contul pana a intra in vigoare modificarea respectiva, atunci sunt de acord cu noile conditii si inseamna ca am sa platesc.

Restul sunt vorbe

Best regards

--------------------
Solenza
Taranul de oras e cel mai prost animal (Parazitii)
+
costi
post 1 Feb 2006, 21:19
Post #40

Membru autentic

Fii tu sigur ca sint acoperiti de un rind scris cu 4 in josul contractului. Nu o fac ei de nebuni ca au si compartiment juridic pe acolo.
Ai vazut documentul de la # 1?

--------------------
DSN/SLZ
+
yO_
post 1 Feb 2006, 21:31
Post #41

Membru Dacia Felix

From: Târgoviște & Besançon

QUOTE(costi @ 1 Feb 2006, 19:59)
Pai tu te referi la UE dar la noi este ..UE. Mai e mult pina departe
*

Nu am primit nici un plic cu instiintare cum ca au modificat comisioane. A stat cardul BRD inactiv vreo trei luni si ceva. Apoi m-a lua pe mine idea sa bag niste bani in banca cand de fapt trebuia sa ii las acolo 'sub saltea'. La cateva ore dupa depunere BRD se infruptase deja de 220 000 lei pentru gestionare cont.

Ce sa ma mai cert la ghiseul de informatii, unde troneaza o fosta studenta de-a mea care acum se face ca nu ma mai recunoaste...

--------------------
DACIA LOGAN - DB-05-SLE 2005, Préférence 1.4, rosu zgâriat.
Si six scies scient six cypres, six cent six scies scient six cent six cypres aussi!
+
rcd
post 1 Feb 2006, 21:36
Post #42

Membru incepator

From: Bacau

In documentul ala scrie ca "incepand cu data de ... a introdus ....".

Acum din punctul meu de vedere te duci pur si simplu si iti inchizi contul si nu le dai nici un ban pentru ca ei trebuiau sa anunte din timp orice modificare au de gand sa faca asupra contractului incheiat intre tine si banca.
Si cum am mai spus aveai atunci doua alternative. Pleci sau ramai in continuare cu ei.
Mi se pare de bun simt.

Si gestul asta oricum mi se pare ca ar fi un pumn in gura clientului.

Best regards.

This post has been edited by rcd: 1 Feb 2006, 21:37

--------------------
Solenza
Taranul de oras e cel mai prost animal (Parazitii)
+
J o h n n y
post 2 Feb 2006, 00:02
Post #43

Membru autentic

From: Cluj

QUOTE(Ichebau @ 1 Feb 2006, 15:14)
Aceiasi problema am intalnit-o si la raiffaisen; am avut deschis un cont curent in lei, cont la care am optat si pentru un card pt a avea acces mai usor in momentul cand doream sa  retrag bani.
  Dupa mai multe luni in care doar am scos bani, am ramas in contul respectiv cu doar cateva zeci de mii; dupa mai bine 6 luni de la ultima utilizare a contului am primit acasa un plic in care eram atentionat ca am o datorie de 180.000(rol) si daca nu o achit in termen de 5 zile va fi inaintat dosarul meu catre biroul de credite??!!  si trecut in baza de date pt rau platnici...
  Acum problemele sunt mai multe: eu nu am luat niciodata credit de la banca respectiva asa ca de unde si pana unde biroul de credite?? ; de ce in momentul cand contul respectiv a trecut pe minus nu mi s-a dat o avertizare, de ce a fost nevoie sa ajung pana la 180.000 si sa treaca peste 6 luni?? ; de ce in contractul incheiat la deschiderea contului nu era trecuta faptul ca banca iti ia un comision de 30.000 lunar pt administrarea contului curent?
  Cand am fost la banca sa cer explicatii domnisoarele de acolo aratau foarte bine dar erau mai nelamurite ca mine... noroc ca exista telefoane... ; am platit suma ceruta si s-a terminat balciul insa am ramas cu un mare siktir in gat.
  Asa ca aveti grija la banca , va duceti si cereti un ou si va scot datori pentru un bou
*

La Raiffeisen comisionul de administrare pt un cont curent RON e de 50 de bai ( 0.50 ron) iar pentru conturi curent valuta e 0.20 euro iar daca contul e in alta valuta atunci se percepe echiavelentul celor 20 de eurocenti in valuta respectiva. Pot sa iti mai zic sigur ca daca trec mai mult de 6 luni in care tu nu ai nici o miscare contul respectiv va intra in inactivitate si NU se va mai percepe comision de administrare. Deci poti sta asa mult si bine, fara se intrebe nimeni de sanatate. Mi se pare ciudat ce spui, ca dupa 6 luni s-au trezit sa te contacteze, tocmai cand trebnuia sa iti intra contul in perioada de inactivitate si sa nu ti se mai ia acei 50 de bani.....

Modul in care se face raportarea la Biroul de credit si la Centrala Riscurilor Bancare nu e foarte clar reglementata, unele bani abia astepta sa te raporteze. Cert e ca daca chiar apari la CRB cu probleme, dar acestea s-au rezolvat intre timp adica ai mers si ai platit ce aveai de plata, nu mai are nimeni nici o treaba cu tine chiar daca tu figurai in luna nov 2004 de exemplu cu restanta este 90 de zile in valoare de 10 mil. Totusi, raportarile la CRB se fac in Raiffeisen pentru restante mari, de peste 90 de zile. Sau in cazul descoperirii de cont, daca intre timp nu mai lucrezi la firma angajatoare si "ai uitat" sa treci pe la banca si sa returnezi banii si sa anulezi apoi descoperirea de cont.
Ideea e ca nu esti neaparat privat de a mai lua credite daca apari la CRB, cu conditia sa iti rezolvi probleme care au dus la raportarea la CRB. E folosit si pe post de sperietoare ca bancile sa isi mai reduca din rau-platnici si sa nu ae ajunga la execuatare silita, problema complicata si costisitoare atat pt banca cat si pt debitor.

This post has been edited by Johnny_Bravo: 2 Feb 2006, 00:04

--------------------
Ford Focus 2 TDCI 2005 Ghia 109 CP
Simplicity is the ultimate sophistication!
+
Valentine
post 2 Feb 2006, 00:26
Post #44

Old Timer

From: California

Hopa!!!!! Eu am 2 carduri si un cont in USD nefolosit de 6 luni cred. E incredibil, nu am primit nici instiintare de genu. Cred ca o sa fac scandal urat de tot si inchei orice relatii cu sus numita banca daca sunt pus la plata! blink.gif ohmy.gif mad.gif

--------------------
Ford Focus 2009
Hi, I'm a signature virus. Please replace your old signature with this signature and help me take over the world of signatures.

Atentie, atentie, si iar atentie!
+
J o h n n y
post 2 Feb 2006, 01:04
Post #45

Membru autentic

Care banca? La Raiffeisen ai? Ar fi trebuit sa ti se spuna la deschiderea contului de faza asta, ca sa stii la ce sa te astepti. Faza naspa e daca te aflii in afara tarii si vrei sa iti folosesti cardul iar contul atasat cardului e inactiv tu nu o sa poti folosi cardul, chiar daca ai bani pe el! blink.gif wacko.gif

This post has been edited by Johnny_Bravo: 2 Feb 2006, 01:05

--------------------
+
Valentine
post 2 Feb 2006, 02:15
Post #46

Old Timer

Nu la BCR sunt toate. Vad maine dimineata cum sta treaba ... din cate se aude cam nasparau ...

--------------------
Ford Focus 2009
Hi, I'm a signature virus. Please replace your old signature with this signature and help me take over the world of signatures.

+
CristinelM
post 2 Feb 2006, 19:33
Post #47

Membru incepator

Multumesc colegilor de pe DaciaClub pentru semnalul de alarma tras, a fost primul loc in care am aflat de magarie.

Asa este, am fost la BCR si am intrebat si mi-au confirmat. 15Euro/lunar pe cont curent inactiv (depunerea automata a dobanzii derizorii acordate pentru un astfel de cont nu se considera activitate). Vestea buna este ca cele 3 luni de inactivitate se socotesc incepand cu 3 ianuarie 2006 (cand a fost emisa circulara) deci deocamdata nu s-au facuta astfel de penalizari. Am sa mai verific si printr-un telefon sau printr-o vizita la alta unitate BCR, "tabelista" de la banca unde am fost (ochelari, tinerica, timorata, a intrebat in vreo 2 locuri inainte sa formuleze un raspuns complet, a citit dintr-un registru circulara.. smile.gif ) are totusi limitele ei. Tin sa remarc (si aici este magaria!) ca respectiva prevedere nu se regaseste pe nici un afis (si le-am studiat pe toate cu atenti!) din interiorul bancii. Made in Romania!

--------------------
Dacia Logan - B- -MHL
+
Valentine
post 2 Feb 2006, 19:36
Post #48

Old Timer

Am primit si eu azi in sfarsit scrisoarea cu pricina, si am aflat de cele 3 luni de "gratie" din fericire si mi-am inchis contul. Magarie mare dom'le! Bine ca nu e dracu chiar asa de negru precum imi imaginam eu aseara smile.gif

--------------------
Ford Focus 2009

+
ali
post 3 Feb 2006, 09:12
Post #49

Membru incepator

Raspuns oficial primit de la BCR:
"Va precizam ca perceperea comisionului pentru administrarea
conturilor curente inactive, precum si a comisionului de gestiune a
soldurilor aferente conturilor inchise din initiativa bancii, a fost
sistata. Acest comision s-a aplicat numai conturilor curente care nu
au atasate sau nu au fost deschise pentru alte produse bancare aflate
in derulare, respectiv nu s-a aplicat conturilor curente atasate
depozitelor, creditelor aflate in derulare si nici conturilor de
card. In vederea returnarii comisioanelor deja percepute, va rugam sa
va adresati sucursalei al carei client sunteti. Va multumim"

--------------------
dacia1310 dacia - vs-02-dbs
+
romulus
post 3 Feb 2006, 10:39
Post #50

membru fost posesor de Dacie

From: Targu Mures

Valentine, te-au taxat cu ceva pentru inchiderea contului? Am si eu 2 carduri BCR si din cate-mi amintesc, era o taxa pentru lichidarea contului.

--------------------
Daewoo Cielo - MS 06 BCL 1997
pana la urma, totul se rezuma la obisnuinta...
+
Valentine
post 3 Feb 2006, 12:27
Post #51

Old Timer

QUOTE(romulus @ 3 Feb 2006, 10:39)
Valentine, te-au taxat cu ceva pentru inchiderea contului? Am si eu 2 carduri BCR si din cate-mi amintesc, era o taxa pentru lichidarea contului.
*

Ala in USD m-au taxat cu 2$ cred. Pe cele doua de card m-au taxat cu ... 10 lei noi in total (cred). Oricum mai bine ca am terminat si cu povestea asta smile.gif

--------------------
Ford Focus 2009

+
Ake
post 20 Feb 2006, 20:15
Post #52

Morderator

Group: Moderatori

S-a anulat decizia. Din cate se pare au fost doua directii in care in general au reactionat clientii.
1. Buna ziua!, as dori sa scot si eu un euro!
2. Va rog transferati banii in urmatorul cont la: ING/HVB/etc...La revedere!

Dupa cca 10 zile si-au dat seama ca pierderile sunt mult prea mari...

--------------------
(si) Dacia Logan Laur.1.4
"Desteapta-te Romane! Traiasca capra vecinului! "
(citat dintr-un sticker auto)
+
SilviuB
post 22 Feb 2006, 08:28
Post #53

Membru de BUKOWINA

From: Suceava-Bukowina

Asa mai merge. Abia acum s-a luat o masura buna. icon_mrgreen.gif tongue.gif

--------------------
VW POLO - 8XSYL 2005
+
FLP
post 25 Feb 2006, 09:28
Post #54

Sef de trib

From: Bucuresti-Titan

Lasa ca nici cu BRD`ul nu mi-e rusine. AM vrut sa scot intr-o zi 10 milioane. Am scos mai intai 5 si imediat am mai vrut inca 5. Numai ca pe ultimele 5 nu mi le-a mai dat, mi-a dat cardul si atat. M-am dus frumusel la banca, doamna simpatica de la ghiseu mi-a spus cu zambetul pe buze : "Aaaa.. ia uite inca unul, e defect rau bancomatul ala". Bun, am facut o nush ce cerere si abia dupa 2 spatamani, multe discutii cu managerul bancii si multi nervi aruncati aiurea mi-am primit banii. Lucrez momentan cu Reiffeisen si deocamdata sunt multumit. De BCR nu am vrut sa aud in viata mea, mi se par foarte dubiosi pentru simplul fapt ca pana acu majoritatea actiunilor erau detinute de stat

--------------------
. . .
Ex Dacia Berlina 1998 Carburatie
Half Man, Half Pig, Half Bear
+
J o h n n y
post 27 Feb 2006, 21:55
Post #55

Membru autentic

Raiffeisen... smile.gif

Vad in fiecare zi asta wink.gif

--------------------
+
CristianH
post 28 Feb 2006, 12:31
Post #56

Membru

From: Sighisoara

Pentru ca se discuta de banci-conturi-carduri am o nelamurire :
- daca platesc cu un card al unei banci prin POS-ul altei banci, se aplica un comision sau nu ?
- eu stiam ca nu conteaza a cui este POS-ul.
- saptamana trecuta am achitat cu card BCR printr-un POS Raiffeisen 310 lei si a doua zi cand am fost la bancomat sa mai scot ceva bani, am vazut ca scazuse contul cu 315 lei ( avusesem o suma rotunda inainte ).
Cine ma poate lamuri care-i treaba .

--------------------
Ex DACIA SOLENZA CONFORT 1.4 mpi / Skoda Octavia Tour 1.9 tdi
+
Ake
post 1 Mar 2006, 21:43
Post #57

Morderator

Group: Moderatori

Ia un extras de cont . e mult mai simplu sa afli
(cred ca e gratis extrasul, dar mai bine intrebi inainte, ca nu mai e nimic sigur.)

--------------------
(si) Dacia Logan Laur.1.4
"Desteapta-te Romane! Traiasca capra vecinului! "
(citat dintr-un sticker auto)
+
adisan
post 1 Mar 2006, 21:45
Post #58

Membru

From: ORADEA

EHE.....eu am avut cont la BCR in lei si l-am lichidat cind am auzit ce comision apare la orizont (asta a fost in ianuarie) insa acum cind am aflat de sistare, am luat TEAPA.
Adica am dat bani pt creare cont si l-am anulat ca si masura de a evita o repercursiune. Frumos, ar trebui sa il recreeze la cere GRATIS.

Despre BRD...dezastru.
Din martie 2005 s-a introdus taxa administrare cont curent in suma de 0,50 EURO.
Stupoare in luna noiembrie 2005 (data la care au unificat contul curent si contul de card ) si cind la finele lunii imi expira card-ul , am plecat sa renunt la el si sa cer restituirea sumei am avut " placuta " surpriza sa constat ca sint DEBITOR.
Adica, pt ca in contul curent aveam sold zero in luna martie 2005 si pina in noiembrie 2005 cind s-au unificat cele doua conturi (amintite mai sus) am fost taxat cu 0,50 euro insa NU AM FOST ANUNTAT DE ACEST LUCRU.
Cum doream sa renunt la CARD am constatat ca mi-a fost retras din contul de card (in momentul unificarii) DEBITUL datorat.

E NORMAL SA FII DEBITOR FARA SA FI ANUNTAT ?

Urmeaza sa verific la BIROUL DE CREDIT situatia mea.

Toti gresim dar 6 luni la rind? e cam mult.......

--------------------
DACIA LOGAN Preferance 1.4 MPI - BH - xx - xxx
salutari din Ardeal....
+
2 Pages < 1 2
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 1st August 2025 - 12:23
Dacia