Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages  1 2 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

ACHIZITIE LAGUNA 2, 2004, 1.8 16v

siriteanu
post 19 May 2011, 12:59
Post #1

Membru autentic

Group: Members
From: Iasi

Salutare,
Am deschis acest topic pentru ca nu am gasit unul asemanator. Daca mi-a scapat cumva, rog un moderator sa ma directioneze catre o dicutie mai punctuala si mai potrivita.
Am de gand sa cumpar urmatoarea masina :
Renault Laguna 2 motor 1.8 16v cu 180000km rulati in Romania. Masina este din 2004 si are urmatoarele dotari : abs, a/c, servodirectie, geamuri electrice fata spate, oglinzi electrice, cd cu comenzi la volan, aditional proprietarul a pus xenon pe faza scurta.
Referitor la achizitia masini, la un test scur am observat ceva troncaneala la rotile din fata.
Ma gandesc acum la costurile de intretinere, care din cate stiu sunt FOARTE MAARI. Avantajul este ca in ultimul timp au aparut piese la producatori care sunt LA FEL DE SCUMPE dau nu ca cele de origine.
vreau sa stiu, informativ, preturi pentru urmatoarele piese, care cred eu ca dupa ce voi cumpara masina vor trebui schimbate: flanse amortizoare, bucse fata spate ( toate ) distributia completa, catalizatorul cu sondele ( in caz ca ... ) alternator, bobine de inductie..... chestii ... clapeta acceleratie, motoras pas cu pas...
in concluzie, vreau sa stiu cam de cate ori sunt mai scumpe piesele importante de pe o laguna, comparativ cu un seat leon din aceeasi perioada.

Stiu ca poate vi se pare deplasata intrebarea mea, dar pentru mine este important sa stiu ca sa imi pot da seama daca pot intretine o asemenea masina pentru ca .. sunt aproape hotarat sa o cumpar pentru ca imi place . pretul este de 4000 de euro .. e ok ?

--------------------
Renault Laguna II Ph II 1.9 Dci 96KW Dynamique 2006 -
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
stefantoth
post 19 May 2011, 15:15
Post #2

Membru incepator

Eu am exact masina pe care intentionezi sa cumperi...intradevar o am numai de 3 luni, si credema nu este intretinerea asa de scumpa, sau nu este mai scumpa decat la o alta masina din acelasi categoriede alta marca.
Este o masina buna, mi imi place ff mult.
4000 de euro e cam ieftin...eu l-am luat pe al meu cu 3750 si ii din 2001

--------------------
Renault Laguna 2 2002 - SM 17 TUN
+
cj98czh
post 19 May 2011, 15:19
Post #3

Membru de la Cluj ...

Group: Moderatori
From: Cluj-Napoca

--------------------
Mazda 3 Zoom-Zoom 2018
+
Florin800
post 19 May 2011, 20:25
Post #4

Membru incepator

From: Bucuresti

QUOTE(siriteanu @ 19 May 2011, 12:59)

.................Ma gandesc acum la costurile de intretinere, care din cate stiu sunt FOARTE MAARI. Avantajul este ca in ultimul timp au aparut piese la producatori care sunt LA FEL DE SCUMPE dau nu ca cele de origine.
vreau sa stiu, informativ, preturi pentru urmatoarele piese, care cred eu ca dupa ce voi cumpara masina vor trebui schimbate: flanse amortizoare, bucse fata spate ( toate ) distributia completa, catalizatorul cu sondele ( in caz ca ... ) alternator, bobine de inductie..... chestii ... clapeta acceleratie, motoras pas cu pas...
in concluzie, vreau sa stiu cam de cate ori sunt mai scumpe piesele importante de pe o laguna, comparativ cu un seat leon  din aceeasi perioada.

*

Salutare,
cel mai bine cred ca trebuie sa intrebi la un distribuitor de piese, numai asa poti sa-ti faci niste calcule mai exacte.
De ex. poti sa-ti cauti piese si sa vezi preturi la Autokarma( eu asa am facut mai intai cand am inceput sa-mi caut piese), au un site bine pus la punct din punctul asta de vedere, dar gasesti si mai ieftin daca te interesezi la mai multi.
Daca se considera publicitate, rog moderatorii sa stearga postul.

--------------------
Renault Laguna 2 2003, Break, 1.9 dCi, 120CP
+
ovidy
post 19 May 2011, 22:12
Post #5

Membru autentic

QUOTE(Florin800 @ 19 May 2011, 20:25)
      Daca se considera publicitate, rog moderatorii sa stearga postul.
*

Ce publicitate domle'? Cred ca ai vrut sa spui www.autokarma.ro smile.gif . Nu de asta suntem aici? ... sa ne ajutam?. Cred si eu ca e un reper bun autokarma pt preturi, insa fereasca dzeu pe colegu initiator sa trebuiasca sa schimbe toate cele mentionate.

This post has been edited by ovidy: 19 May 2011, 22:13

--------------------
Renault Laguna II 2001 1.8 16V + GPL - GJ-16-MSW
+
bogdanbby
post 19 May 2011, 23:05
Post #6

Membru autentic

salut eu acum am schimbat capetele de bara si pivoti si mau costat 310 lei 2 pivoti si 2 capete de bara SIDEM voiam FEBI dar furnizorul de unde le cumpar mia recomandat SIDEM si mia zis ca is mai bune ca si febi, in fine nu cred ca o sa fie cu mult mai scupme piesele la laguna decat la un audi sau vw poate unele chiar mai iefine. vormesc de bucsaraie nu stiu piesele de motor dar nici acolo nu cred ca e mare diferenta, is cam la fel preturile

--------------------
renault laguna 2 model privilege 2002 2,2 dci - bh 24 bby
+
siriteanu
post 20 May 2011, 06:57
Post #7

Membru autentic

va multumesc pentru raspunsuri, m-am mai linistit putin.
eu am vazut masina pe care v-am pomenit-o, si mi-a placut foarte mult
despre laguna, despre renault si despre masinile frantuzezsti in general, toata lumea spune ca-s extraordinar de scumpe. mie sincer imi pare a fi un mit asta.
bun. o problema observata la masina in cauza, este ca,, dupa ce s-a racit motorul pret de 20 de min, pun cartela, astept, apas butonul si ...ce sa vezi: masina trepideaza putin, ca un diesel, acul la relanti urca la 1500 de turatii, coboara la 900 si apoi pe la 300 unde poticneste putin dupa care urca inapoi la 800 unde oscila. am asteptat putin, am mers 5 min cu masina, o tura de cartier, si cand am ajuns inapoi acul statea fix la 800 sau 900 .. pe-acolo ... nu mai stiu .
pentru sfaturi avizate, am mers la un mecanic auto, foarte priceput, care detine o laguna cu acelasi motor, putin mai echipata.
omul m-a speriat ingrozitor cand i-am povestit de problema cu relantiu, spunand ca o cauza urata ar putea fi clapeta de acceleratie care daca nu se remediaza dupa curatare costa 20 de milioane una ... apoi mi-a spus ca o bobina de inductie pe un injector costa 9 milioane fata de una la un seat toledo care-i 2 milioane, apoi o flansa la amortizot e tot 9 milioane...... si tot asa
mi-e imi place mult masina si ma intereseaza confortul la o masina.
de asta , vreau mai multe pareri....mecanicul de care am pomenit mi-a spus sa vad preturile la un golf 4 , seat toledo sau skoda octavia si sa inmultesc cu 5 . asa voi avea pretul piesei pentru laguna . eu cred ca a exagerat. de asta apelez la o comunitate de posesori, care au trecut prin asta.
mentionez ca nu dispun de prea mult bani, salarul meu lunar este unul "la limita', iar cu masina personala fac in medie 20 000 km pe an.

--------------------
+
cri8sti
post 20 May 2011, 07:26
Post #8

Membru autentic

From: Braila

Totusi...o bobina de inductie beru e pana in 150 ron, clapeta de acceleratie cade mai greu...de obicei problema cu fluctuatia la relanti este din mizeria ce se aduna in clapeta sau din motorasul pas cu pas care este vreo 200 lei (nou nout, original - am vazut acum cu 140 lei acelasi motoras) e posibil sa ai uzura in corpul clapetei de acceleratie (unde culiseaza motorasul - asta se vede pe tija de la motoras daca e uzata pe o parte) si atunci tre sa schimbi motorasul cu tot cu corp clapeta - in reprezentata este 820 lei piesa....cel mai bine urmeaza sfatul colegilor de mai sus si intra pe autokarma si nu mai crede tot ce auzi de la unu si altul, verifica singur si ai sa vezi ca intretinerea e ca la orice masina de clasa ei...mai ales daca stii de unde sa cumperi.

P.S. Ca idee, completeaza-ti si profilul cu locatie, motorizare, an si ce mai e pe acolo, nu de alta, dar te mai ajuta vreun coleg cu un sfat, o piesa, un magazin in zona unde e mai ieftin...etc.

This post has been edited by cri8sti: 20 May 2011, 07:30

--------------------
Renault Laguna 1.6 16v + GPL (tomasetto q-box) 2006 Expression - BR-11-PBC
Un om destept rezolva problema, un om si mai destept o evita
+
siriteanu
post 20 May 2011, 07:43
Post #9

Membru autentic

cri8sti
preturile care le-ai pomenit tu m-au linistit. totusi vad ca la tine in avatar apare o laguna 1 ... mi-ai spus preturile pentru laguna 1 sau laguna 2 ..
cat despre semnatura, cred ca e inutil sa completez. eu sunt din iasi, si vreau sa cumpar o laguna 2 din 2004, motor 1.8 16v , cu dotari de bun simt.
M-am speriat cand un proprietar care e mecanic auto mi-a spus ca e o masina de 5 ori mai scumpa la intretinere si piese gen macara geamuri flanse amortizor etc..decat o octavia sau un golf4 ... dar confortul nu-i comparabil ...
mai astept pareri despre cat costa una alta, si , cam ce ma astept sa pice la 180 000 km cat are masina ..
Multumesc

--------------------
+
cri8sti
post 20 May 2011, 08:45
Post #10

Membru autentic

From: Braila

intra aici: http://www.unixauto.ro/Unix_CikkekLista_Fo...26&cMegnNr=8748 - e pentru masina ta

jos ai un buton care-ti zice la ce sa mai foloseste motorasul si printre altele e trecuta si laguna 1 si megane 1, acum intra aici: http://www.polmot.ro/piese/262-motoras-pas...0016079207.html - asta e original.

This post has been edited by cri8sti: 20 May 2011, 08:49

--------------------
Renault Laguna 1.6 16v + GPL (tomasetto q-box) 2006 Expression - BR-11-PBC
Un om destept rezolva problema, un om si mai destept o evita
+
fazer
post 20 May 2011, 09:18
Post #11

Rider and Driver!

From: TIMISOARA

Intretinerea si piesele la o Laguna 2 sunt cam la fel ca la celelalte marci uzuale de pe piata...vw,audi,opel sau bmw...poate chiar mai scumpe, la unele piese, la masinile mentionate,dar pot spune ca,ca si comfort Laguna 2 sta foarte bine...vorbesc din prisma unuia care a avut si masinile fabricate in Germania si care sunt foarte laudate...nu e chiar asa cu lauda,plus ca masina cum ti o tii asa o ai,schimbi la timp consumabilele si e ok.Numa bine!

--------------------
Renault Megane III 1.5 dci 110 cp Grandtour 2012, K9K 636, Bose, Honda VFR 800 Fi - De ...TM.
+
Luko13
post 20 May 2011, 16:01
Post #12

Membru autentic

Il sustin pe fazer. Toti lauda masinile nemtesti fara sa fi avut si o frantuzoaica.Eu am Laguna 2 din august 2007, masina fiind din oct 2004, si pot spune ca urmatoarea masina va fii tot Laguna.
wub.gif

--------------------
Renault Laguna3 2008/Estate/Initiale Paris
+
siriteanu
post 20 May 2011, 18:51
Post #13

Membru autentic

ok. m-am convins.
ma intereseaza o masina spatioasa si cel mai important e confortul. nu vreau sa ating cu genunchii volanul si nu vreau sa imi ating piciorul drept cand schimb vitezele. vreau o masina lunga, lata , spatioasa, confortabila si frumoasa.
laguna se potriveste. e o masina care imi place foarte mult, imbina linia sportiva cu bun gust si eleganta.
acum . intrebare punctuala pentru cunoscatori si posesor.
Laguna 2 din 2004. motor benzina 1.8 l 16v . abs , aer conditionat, geamuri si oglinzi electrice , cd comenzi la volan, 180 000 km rulati in romania. necesita schimb de distributie, consumabile si ceva capete bara si cred ca si cateva bucse. pe deasupra cred ca va trebui o interventie serioasa la morot ( curatat clapete, motoras etc ) . pretul este de 4000 de euro. cum vi se pare ?

This post has been edited by siriteanu: 20 May 2011, 18:53

--------------------
+
tomageorgian
post 20 May 2011, 19:20
Post #14

Membru autentic

From: Franta

eu zic ca destul de mare pretul daca ai de deshimbat atatea. sa te uiti la arcurile pe fata sa vezi daca sunt rupte si sa faci un test de amortizoare, k la 180mii de RO . zic din proprie experienta ca si eu am o Laguan II 2.0i 203 mii de km si se cunoaste ca a fost rulata numai in RO

spor

This post has been edited by tomageorgian: 20 May 2011, 19:22

--------------------
. . .
Kia Niro Phev
Laguna3 2.0dCI
ex. Latitude 2.0dCI
C5 x7 2.0hdi
Logan 1.6mpi
E39 530D
Laguna 3 2.0dCi
Qashqai 1.5dCI
Twingo 2 1.2i
E28 520i
+
bogdanbby
post 20 May 2011, 19:26
Post #15

Membru autentic

eu am avut golf 4 si nu pot sa zic ca e o masina rea dar dupa un timp te saturi de ea ca nu ai deloc spatiu in ea ma refer la pasageri.mie nu mia placut niciodata sa merg undeva cu cineva si sa il vad ca sta ingesuit la mine in masina. si acum dupa aproape un an jumate am ales o laguna 2 cu un an mai tanara ca si golful pentru design si in special pentru spatiul interior pe care til ofera, este o masina exceptionala.
flansele nu costa nicidecum 8 mil.eu din cauza unui mecanic era cat pe ce sa le schimb ca aveam bataie, bataie care defapt provena de la pivoti si capete de bara si o flansa ma costa 155 lei LEMFORDER care am inteles ca e cea mai buna
si in legatura cu piesele zicea su un coleg mai sus unele is mai ieftine la la laguna decat la nemtoaice si unele mai scumpe su asa se se compenseaza pretul. si sincer prefer sa dau ca 2 3 mil in plus pe piese cand fac revizia ca doar nu o fac in toata luna, si merita deoarece e o masina care nu te oboseste la condus.
cu golful mergeam in italia cate 12 continuu fara pauza si cand ajungeam nu iti mai simti genunchii si spatele in schim laguna e o masina pe care ai vrea sa o conduci non stop. am scris cam mult dar asta e mi-am spus si eu parerea
ce iti zici daca tie iti place masina si totul e ok cumpara masina si nu te lua dupa ce vb lumea ca la aia asa asa asa ca e o masina ca oricare alta nu este masina care sa nu se strice nu poti sa te astepti ca o masina second h sa te tina o eternitate fara sa mai investesti ceva bani in ea trebuie dusa si ea din cand in cand la doctor, masina este ca si omul se mai imolnaveste si ea din cand in cand
eu cu teoriile mele blush.gif tongue.gif
bafta la alegerea pe care o sa o faci

--------------------
renault laguna 2 model privilege 2002 2,2 dci - bh 24 bby
+
siriteanu
post 20 May 2011, 19:54
Post #16

Membru autentic

pai ce mai la deal la vale. am ales laguna de mult ... inca de cand am inceput eu sa " deschid ochii " la masini. ...
oscilam initial intre peugeot 406 si un mondeo ... apoi m-am gandit si ma uitam dupa un mgane... care nu mi-a placut deloc ca si confort ( asemanator cu un logan .. asa l-am vazut eu .. asa l-am simtit ) ... apoi am zis om'le ca-mi iau una nemteasca ca aia-i tun nu alta.. apoi m-am dezmeticit si am zis ca o laguna e cea mai potrivita. ar fi .. raportul perfect. nu vreau sa-mi iau masina ca dupa un an sa zic .. dom'le ... e cam inghesutita si plictisitoare.
deci .. laguna sa fie .. ceva pont .. vinde cineva ... prin iasi ?

--------------------
+
Florin800
post 20 May 2011, 21:27
Post #17

Membru incepator

Siriteanu,
dupa parerea mea, daca masina a avut reviziile cand a trebuit, dotarile sunt functionale si kilometrajul este real, 4000 euro este un pret mai mult decat corect pentru o Laguna din 2004.
La orice masina de 150-200000km rulata in Romania ajungi sa bagi bani in articulatii, directie, suspensie, sa nu mai vorbim ca piese precum kitul de distributie, ambreiaj, etc. sunt consumabile, la orice masina se schimba mai devreme sau mai tarziu.
Mai mult decat atat pretul la piese aftermarket este asemanator ca in cazul celorlalte masini din clasa ei( Passat, Vectra, etc.).

PS: nu bag mana in foc ca asa este, dar am auzit de la o cunostinta ca la Skoda se acorda garantie la articulatii numai dupa ce piesa in cauza este trimisa la expertiza si se considera ca este defect de fabricatie, nu defect datorita exploatarii necorespunzatoare( cum ar fi rulajul prin gropi, etc.). In acest timp cat dureaza expertiza tu platesti piesa inlocuita si, daca este cazul de defect de fabricatie, iti da banii innapoi. Chiar asa o fi?

This post has been edited by Florin800: 20 May 2011, 21:29

--------------------
+
garc3a2000
post 20 May 2011, 23:05
Post #18

Membru autentic

From: Slatina

daca ai 4000 sa o cumperi ,mai ai 5-600 sa mai bagi in ea .
daca nu, orienteaza-te la alta marca .
sigur mai bagi ceva in ea.

--------------------
renault laguna ll 2.2/110KW 2002 privilege - es/4197-BVS
+
miciceii
post 21 May 2011, 11:32
Post #19

Membru autentic

Depinde cu ce faci comparatie R19 ca fiind puturos,daca stii plaja de turatii in care sa lucrezi cu el nu este deloc puturos iar referitor la consum este totusi un 2 litri care de ce sa nu recunoastem a facut istorie de cand este in productie si este pe la finalul carierei,eu zic ca un 10-11litri/100km in bucuresti cu clima pusa nu este mult pt.2L16v.

--------------------
Renault Scenic 2005 - B XX XXX
Renault Scenic II Ph.1 - 2.O 16V Privilege
benzina/GPL BRC Sequent 24.11-toroidala 56L
+
siriteanu
post 21 May 2011, 13:24
Post #20

Membru autentic

nu este mult ... adevarat.
eu din cate m-am documentat, pentru o laguna 2, cel mai echilibrat motor ar fi de 1.8 l 16v . cand spun echilibrat ma refer la faptul ca trage destul de bine o masina destul de grea cu un consum acceptabil in ciclu urban ( in iasi se pare ca nu depaseste 10l/100km si se poate merge si cu 8.5 l / 100km daca esti mai potolit si nu stai bara la bara. )

This post has been edited by siriteanu: 21 May 2011, 13:28

--------------------
+
victor cristian
post 21 May 2011, 18:29
Post #21

Membru autentic

la acelasi tip de auto dar an 2003,in 16.000km rulati in tarisoara noastra care nu prea mai are asa multe gropi,am schimbat doar ulei+filtre,placute frana, distributie si inlocuit freonA/C.cred ca depinde de cum o exploatezi dar asta e valabil la orice auto.ce zici de mercedes SL,care dupa ce s-a incalzit motorul,daca il opresti cumva,nu mai porneste ?cazuri si cazuri....

--------------------
renault LagunaII 1.8,16v 2003limousine
+
sserban22
post 21 May 2011, 19:14
Post #22

Membru autentic

Dc vrei sa -ti iei o masina n-o cauti de parca ai lua un avion.........dc e sa-ti pice iti pica cu toate testele facute inainte.......L2 e o masina buna, are cateva pb care se pot remedia, nu-s un capat de lume, iar la 4000 de € ce vrei sa iei o masina noua? Ia un logan chel.....nou .....dar la Logan iti mai trb bani.......si asa poti dormi linistit noaptea!

--------------------
Megane sedan 1.6 sce 2016
+
gabi1511
post 22 May 2011, 16:03
Post #23

Membru autentic

se merita cumparata o Laguna ll din 2004? indiferent de motorizare?

--------------------
dacia 1300 1993 1310L
FF2
+
siriteanu
post 22 May 2011, 20:08
Post #24

Membru autentic

sserban22 : logan chel ia-ti tu . verific o masina cat se poate de bine, pentru ca, poate pentru tine 4000 de euro nu e mult , dar pentru mine e o spinare de bani, pentru care muncesc. o caut si de rugina in tzeava de esapament daca trebuie, pentru ca vreau sa stiu ce cumpar si la ce sa ma astept pe viitor, ca doar e o masina rulata. o verific si o testez pentru ca nu vreau sa dau bani pe o masina in care sa-mi fie frica sa fac un drum de 1000 de km , ca ... daca ma lasa . no fi avion dar e totusi o masina, nu telefon mobil

a nu se intelege gresit. nu vreau sa fie ca noua, dar verific o masina intr-atat cat sa-mi dau seama cand si cati bani voi baga in ea si cat ma pot baza pe masina aia.

asa ca repet ... fara suparare sserban22, logan chel sa-ti iei tu ..

This post has been edited by siriteanu: 22 May 2011, 20:09

--------------------
+
william
post 22 May 2011, 20:19
Post #25

Laguna lover

From: A r a d

Masina second hand e un fel de "russian roulette". Orice test nu iti garanteaza ca dupa n km nu-ti va pica ceva ... Asa ca pe langa testele de rigoare si instinctul tau conteaza. Referitor la pretul pieselor parerea mea e ca la toate masinile de generatie mai noua preturile sunt cam sensibil egale.

--------------------
Renault Laguna 3 Estate 1.5 dci 2012 110cp Enzo wheels
Respectul se castiga nu se impune...
+
sserban22
post 22 May 2011, 20:28
Post #26

Membru autentic

Eu am laguna .......tocmai ca stiu ce vreau.........dar nu-mi plac oamenii care se coiesc sa-si ia o masina. Nu vad de ce ar sta lumea sa-ti demonstreze ca L2 se merita a fi luata.Un om isi poate forma o opinie obiectiva citind pb care le are in mod frecvent L2 de pe acest forum , consider ca nu merita atata atentie un omusor care are 4000 de € si acu vrea sa-l consiliese tot forumul pe el.....dc sa- si ia L2 . Propun adminului sa inchidem topicul .......dc esti hotarat sa-ti iei L2, ia-ti, dc nu .........LASA-NE!

--------------------
Megane sedan 1.6 sce 2016
+
siriteanu
post 22 May 2011, 20:36
Post #27

Membru autentic

sserban22 : nu am cerut consiliere in achizitia masinii.
am vrut doar cateva sfaturi si cateva indicatii inainte de a lua o masina despre care nu stiam decat ca imi place. nu am cerut nicidecum sa-mi demonstreze cineva ca e o masina care merita cumparata. este normal ca inainte de o asemenea achizitie sa te documentezi si sa te intereseze ce cumperi. poate ca aceasta chestiune depaseste usor gandirea ta. regret asta.
nu cred ca esti in masura sa propui inchiderea discutiei , pentru ca la fel ca mine vor fi si altii, care merita sa stie la ce sa se astepte. asa ca, in incheiere, iti propun eu tie sa incheiem aici mica noastra neintelegere si te invit sa nu mai intervii decat daca esti ON-TOPIC

<span class='edit'>22 May 2011, 20:40:</span>
si nu ma coiesc deloc. masina e rezervata, urmeaza sa merg cu ea la TESTE , CONSTATARI si DIAGNOZA , ca sa imi pot da seama daca pretul este corect si ce investitii necesita , din partea mea, dupa ce finalizez actele ..

<span class='edit'>22 May 2011, 20:44:</span>
gabi1511 : parerea mea este ca la o masina second hand , mai ales cu un nr de ani si km in spate, trebuie sa iei in calcul posibilitatea ca motorul sa necesite interventii serioase. asta inseamna costuri, care sunt mai scazute la motorul pe benzina.
eu personal m-am orientat catre benzina 1.8 l ... din cate am aflat este un motor destul de echilibrat.

This post has been edited by siriteanu: 22 May 2011, 20:45

--------------------
+
Florin800
post 22 May 2011, 21:48
Post #28

Membru incepator

QUOTE(william @ 22 May 2011, 20:19)
Masina second hand e un fel de "russian roulette". Orice test nu iti garanteaza ca dupa n km nu-ti va pica ceva ... Asa ca pe langa testele de rigoare si instinctul tau conteaza. Referitor la pretul pieselor parerea mea e ca la toate masinile de generatie mai noua preturile sunt cam sensibil egale.
*

Foarte bine punctat, eu unul mi-as lua masina sh sa fie mai mult spre stadiul de defecta( si implicit cu bani putini, ceea ce a fost si cazul meu) si sa stiu eu ce bag in ea decat sa o iau corespunzatoare, sa mai dau nu stiu cati bani pe teste si cum ajung acasa sa inceapa sa pice.

--------------------
+
fazer
post 23 May 2011, 09:56
Post #29

Rider and Driver!

From: TIMISOARA

Si eu tind sa spun ca motorul de 1.8 e mai indicat...are 120 de cp si urneste hardughia mai bine...eu am luat un motor de 1.6 ca asa s o nimerit masina ,cel care mi a adus o din Franta,o gasit o la km putini de la reprezentanta(buy back)...110cp sunt suficienti si nu prea...oricum e o masina de familie si nu faci liniute cu ea....dar am mai pus cativa caluti in motor cu un soft up si acum are 122...deci se pare ca sunt super suficienti...deci ca sa nu mai bagi bani sa i maresti puterea un 1.8 e un motor ideal pt L2...asta ca sa nu mai vorbim de cel de 2 litri care e mult mai ok...dupa posibilitati fiecare...Numa bine!

This post has been edited by fazer: 23 May 2011, 18:26

--------------------
Renault Megane III 1.5 dci 110 cp Grandtour 2012, K9K 636, Bose, Honda VFR 800 Fi - De ...TM.
+
siriteanu
post 23 May 2011, 19:48
Post #30

Membru autentic

salutare !
revin cu amanunte referitoare la achizitia masinii in cauza. reamintesc ca vorbim de laguna 2 1.8l 16v, din 2004m 170 000 km rulati, cumparata din romania, rulata in romania.
am fost astazi si am verificat trenul de rulare, si structura de rezistenta a sasiului.
se pare ca masina are cateva piese schimbate recent, de care mi-a pomenit si proprietarul, se prezinta bine.
ramane doar sa o pun pe tester pentru restul de verificari.
am nevoie de putin ajutor cu actele. fiind prima masina pe care o cumpar, nu stiu cum se procedeaza.
masina este inmatriculata pe o societate din iasi. din punct de vedere fiscal este inregistrata pe numele tatalui proprietarului, pe certificat scrie ca este instrainata catre proprietar.
acum, eu cum procedez. ce acte imi trebuie si care sunt pasii ce trebuie urmati pentru inmatricularea masinii pe numele meu.
va multumesc

--------------------
+
2 Pages  1 2 >
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

ETask
Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 26th April 2025 - 02:45
Dacia