Revizii si verificari tehnice, Renault Scenic Rx4
![]() ![]() ![]() |
Revizii si verificari tehnice, Renault Scenic Rx4
fengshui |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 283 Joined: 25 March 07 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Daewoo
Tico
2000/SX
|
|||
ciprian burlacu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 201 Joined: 21 February 05 From: Constanta ![]() |
Cartea recomandă vizite la service (la 15000/1 an, 45000/3 ani, 75000, 105000 km ș.a.m.d), revizii (la 30000/2 ani, 90000, 150000 km ș.a.m.d.) și revizii generale (la 60000/4 ani, 120000/8 ani, 180000 km ș.a.m.d).
În ultimul timp eu schimb uleiul și filtrele de ulei, aer și habitaclu cam la 10000 km (mai puțin cel de benzină pe care îl schimb la 30000 km), bujiile la 20000 km. În rest, kitul de distribuție și de accesorii se schimbă la 60000 km sau 4 ani, filtrul de motorină (am înțeles că vei cumpăra 1.9 dci) la 15000 km, etc. Ce s-a schimbat la mașina mea în 130000 km: 1) la 45000 km: plăcuțele de frână; 2) la 90000 km: - amortizoarele, cuplajul din cauciuc al axului cardanic, antigelul, lichidul de frână, plăcuțele de frână și senzorul de temperatură exterioară; 3) la 110000 km: - capetele de bară și burdufurile planetarelor de la roțile din față (doar unul era uzat); 4) la 114000 km: - cauciucurile originale Michelin XPC și cele de iarnă Nokian cu Michelin Synchrone 4x4; 5) la 116000 km: senzorul (panglica) pentru Airbag de sub volan; 6) la 118000 km: - fulia defazoare (începuse să facă zgomot și dacă tot se schimba kitul de distribuție și acesorii ...); - kitul de ambreiaj (și acesta mai rezista dar dădea semne de oboseală); - vasul de expansiune al lichidului de răcire (era puțin fisurat); 7) la 126000 km: bobinele de inducție (cedase una de bătrânețe și probabil urmau și celelalte). Reviziile la reprezentanța Renault din Constanța, mulțumit de calitatea lucrărilor și de amabilitatea personalului. This post has been edited by ciprian burlacu: 7 Sep 2007, 19:05 |
-------------------- Scenic RX4 Privilege 2.0 16v
|
|
fengshui |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 283 Joined: 25 March 07 From: Bucuresti ![]() |
Multumiri pentru informatiile de o calitate extraordinara. Voi cumula tot ce s-a spus si voi merge ,,inarmat'' cu date extraordinare in vederea achizitionarii masinii.
|
--------------------
Daewoo
Tico
2000/SX
|
|
glumaretzuu |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 50 Joined: 3 April 07 ![]() |
Ce antigel se foloseste pt Rx4,2.0l,benzina?
![]() This post has been edited by glumaretzuu: 30 Sep 2007, 22:17 |
--------------------
Renault
Scenic RX4,2.0l,16V
2002
|
|
BiGBearRO |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.338 Joined: 19 October 05 From: de unde se da ora exacta ![]() |
Antigel auto
![]() |
--------------------
Toyota
AURIS
Touring Sport 2015
- IF-94-URS
|
|
ciprian burlacu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 201 Joined: 21 February 05 From: Constanta ![]() |
Antigel marca Glaceol RX Type D. Atenție! Nu amestecați antigel de tipuri diferite.
La cardan am schimbat atât rulmentul (aprox. 20 Euro) cât și cuplajul din cauciuc (arată ca o gogoașă mare și neagră) (210 Euro). Pentru cele două atașez câte o poză. cuplajul : ![]() rulmentul: rulment.jpg ( Size: 5.41k ) Number of downloads: 2594 |
|
|
andreigosman |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 168 Joined: 8 October 06 ![]() |
40.000 Km placute fata+spate
46.000 Km toate articulatiile fata (se dusese un pivot pe stg si am zis ca mai bine schimb tot, stg+dr) pe la 48.000 s-a rupt (de fapt le-am pierdur si s-au rupt alea care eu mai ramas) suruburile care prind axul cardanic de cutia de viteze. Noroc ca eram in coloana la semafor si pagubele au fost destul de mici (gaura in traseul de evacuare, inainte de catalizator, s-a rezolvat cu un petec) acum, la 55.000 ambreiajul cam patineaza, se cere schimbat plus amortizoarele pt corectia unghiului de cadere (fata) Cam asta am avut la ea pina acum, dar avand in vedere ca masina a ajuns la mine cand avea 39.000 KM si a mai trecut si printr-o dauna totala inainte, eu zic ca e "rezonabil" |
--------------------
VW
Golf VII 1.2 TSI
ex Renault Scenic RX4 2.0 16V
|
|
glumaretzuu |
![]()
|
Rulmentul banuiesc k a fost schimbat din cauza huruitului; mecanicul mi-a spus k nu se poate schimba doar rulmentul ce tot cardanul(deocamdata nu am probleme,am intrebat doar preventiv). Unde ati gasit separat rulmentul?
|
--------------------
Renault
Scenic RX4,2.0l,16V
2002
|
|
andreigosman |
![]()
|
@glumarezuu: rulmentul cu pricina este acelasi ca la Mercedes ML (de fapt tot sistemul 4x4 este la fel ca la ML). La Renault, nu o sa gasesti rulemntul ca piesa separata in Dialogsys, asa ca ramin 2 variante. Il iei de la Mercedes, pe baza codului de la ML sau iei toate dimensiunile rumentului (mai bine te duci dcu el) la SKF si sigur gasesti la ei unul identic. Aveam un link catre un magazin online de piese din norvegia cu codul rulmentului la ML. Pe tema asta, mai gasesti informatii pe forumul de RX4 din germania.
|
--------------------
VW
Golf VII 1.2 TSI
|
|
ciprian burlacu |
![]()
|
Da, varianta propusă de dl. andreigosman este foarte bună. Componentele de la Mercedes se potrivesc.
Mai poți căuta rulmentul la firma Elit (www.elitecat.cz) ei având subsidiară și în România. Eu am aflat că pot să schimb doar rulmentul și cuplajul din cauciuc tot de pe site-ul german (www.scenic-rx4.de) |
|
|
glumaretzuu |
![]()
|
Masina are acum antigel verde;nu trebuie sa fie fara silicati(roz)? Dar ce variante ati folosit la schimbul rulmentului(Mercedes sau alta firma ce produce rulmenti)? Teoretic cel cumparat de la Mercedes ar trebui sa fie mai fiabil(standarde mai ridicate) decat cel de la alte firme,dar teoria nu coincide intotdeauna cu practica.
![]() This post has been edited by glumaretzuu: 8 Oct 2007, 16:04 |
--------------------
Renault
Scenic RX4,2.0l,16V
2002
|
|
ciprian burlacu |
![]()
|
Antigelul verde este Glaceol Rx Tip D. Din acesta au avut atât Clio cât și Scenic-ul din semnătură. Nu conține silicați.
Referitor la cuplajul de cauciuc al cardanului (flector), acesta este comercializat în rețeaua Mercedes dar nu este produs de Mercedes ci de MagnaSteyr Austria. Ei au realizat sistemul de 4x4 la ML, RX4, Jeep, BMW X3, Audi, Crysler, Saab și VW. Sunt specialiști în așa ceva. Intră pe www.magnasteyr.com și vezi cu cine colaborează. Rulmentul este produs de Febi Bilstein. Eu le-am achiziționat de la o reprezentanța Mercedes. La ML se înlocuiește flectorul la fiecare 50- 60000 km. Renault preferă să înlocuiască cardanul... la un preț de aproximativ 2000 Euro în Romania și 1200 în UE. Am să caut codul flectorului în rețeaua Mercedes și vi-l comunic. |
|
|
glumaretzuu |
![]()
|
Nu am gasit antigel Glaceol RX type D(urmeaza sa primeasca). Aral de care se poate pune G11 sau G12? Si inca o intrebare:ce marca de bujii folositi?
This post has been edited by glumaretzuu: 12 Oct 2007, 17:11 |
--------------------
Renault
Scenic RX4,2.0l,16V
2002
|
|
ciprian burlacu |
![]()
|
Bujii NGK... le schimb la 15000 km, nu am avut niciodată probleme cu ele.
În legătură cu flectorul/cuplajul din cauciuc al axului cardanic, în rețeaua Mercedes are codul: A 202 410 07 15. Iar prețul a intrat la apă față de cel prezentat mai sus, azi plătind doar 320 RON pe cuplaj (este drept primul preț era valabil în decembrie 2004). This post has been edited by ciprian burlacu: 12 Oct 2007, 20:39 |
|
|
Dacus_Malus |
![]()
|
![]() OM Group: Members Posts: 757 Joined: 24 July 07 From: Brasov / Rasnov ![]() |
codul rulmentului poti sa-l dai?
flectorul si rulmentul se potrivesc si la varianta diesel, nu-i asa? transmisia cred ca e identica.. |
--------------------
Toyota
Prius 2
2006 Toyota Prius 1 - 2002
Autorulota Citroen C25 SanRemo - 1990 |
|
catnico |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 143 Joined: 14 April 07 From: bucuresti colentina ![]() |
Buna,
Ceea ce spui este f interesant.Flansa se poate schimba fara probleme.Eventual te duci cu cea veche si iti toarna la un atelier una noua(artizanala-nu stiu cit tine...pret app 150-200 ron).Totusi nu am inteles cum ai schimbat rulmentul...poate ne spui si noua...multam.Cardan nou la IPSO(cu rulmenti si flansa3200ron). Dar de diferential ce ziceti? |
--------------------
renault
Rx4
benzina 2001
- b
|
|
ciprian burlacu |
![]()
|
Despre diferențial... dacă îi schimbăm uleiul (Tranself 80W90W) din când în când, nu ne face probleme.
Dacă aveți probleme cu diferențialul, vă pot ajuta cu manualul de reparații. 3200 Ron pentru cardan este totuși un pic cam mult, ținând cond că în majoritatea situațiilor cuplajul din cauciuc se uzează. Doar dacă este necesară înlocuirea integrală a cardanului, prețul este corect. Referitor la procedeul de schimbare a rulmentului, îl voi întreba pe mecanic ce și cum a făcut. |
|
|
Dacus_Malus |
![]()
|
![]() OM Group: Members Posts: 757 Joined: 24 July 07 From: Brasov / Rasnov ![]() |
as dori manualul de reparatii.
cum facem? |
--------------------
Toyota
Prius 2
|
ciprian burlacu |
![]()
|
Încerc să-l pun aici:
Attached File(s) ![]() |
|
|
Dacus_Malus |
![]()
|
DANKE!
|
--------------------
Toyota
Prius 2
|
andreigosman |
![]()
|
Salutare,
Se intimpla sa stii si codul rulmuntului? |
--------------------
VW
Golf VII 1.2 TSI
|
|
ciprian burlacu |
![]()
|
Codul rulmentului în rețeaua Renault: 77 03 090 428.
|
|
|
catnico |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 143 Joined: 14 April 07 From: bucuresti colentina ![]() |
CIPRI,DE LA MINE O BERE CIND NE VOM CUNOASTE.MULTUMESC
ASTEPT VESTI DUPA MODALITATEA DE SCHIMBARE A RULMENTULUI..SAU UNDE SA APELAM IN CAZ CA.. O SA INCERC SA CAUT IN DIALOGYS. |
--------------------
renault
Rx4
benzina 2001
- b
|
|
Dacus_Malus |
![]()
|
"Codul rulmentului în rețeaua Renault: 77 03 090 428."
adica daca merg cu codul asta la magazine de piese din reteaua Renault , pot cumpara acest rulment? |
--------------------
Toyota
Prius 2
|
ciprian burlacu |
![]()
|
Nu știu dacă reprezentanțele Renault vând separat rulmentul și cuplajul din cauciuc.
Când le-am schimbat eu, nu aveam altă opțiune la reprezentanță decât înlocuirea completă a cardanului, la un cost de 6800 RON... Am preferat să apelez la reprezentanța Mercedes, doar pentru cuplaj și rulment. Între timp, cardanul a ajuns la 3200 RON, mult mai aproape de realitate. |
|
|
Dacus_Malus |
![]()
|
revin, in reteaua mercedes ai schimbat in service doar cuplajul si rulmentii?
sau ai cumparat piesele din reteaua mercedes si le-ai montat singur? si codurile astea pe care le-ai dat sunt valabile si in reteaua mercedes? |
--------------------
Toyota
Prius 2
|
ciprian burlacu |
![]()
|
Am schimbat la reprezentanța Mercedes atât cuplajul de cauciuc al axului cardanic la grup cât și rulmentul.
La constatarea inițială, trebuia schimbat numai cuplajul, pe care l-au adus cei de la Mercedes, din rețeaua lor, pe codul: A 202 410 07 15. Acest cod nu este valabil la dealerii Renault, fiind cod de Mercedes ML. Ulterior, inginerul de la Mercedes mi-a propus și schimbarea rulmentului,nu foarte scump, în scopul evitării unei posibile intervenții ulterioare la cardan. Însă, acest rulment nu era disponibil pe stoc la Mercedes, așa că l-am achiziționat de la unul din importatorii independenți, Meteor sau Elit (nu mai știu exact), pe baza datelor de pe plăcuța ovală a mașinii. Găsind două tipuri de rulment, unul de la Febi Bilstein și altul de la SKF, am mers la reprezentanța Renault și am obținut codul Renault pentru rulment: 77 03 090 428. Apoi am cumpărat rulmentul produs de Febi, am mers la Mercedes și mi-au rezolvat problema. Oricum, dacă axul cardanic nu face zgomot la viteze mari și nu se simte că aveți cardan, nu necesită intervenții. Pe mine mă deranja mai mult zgomotul iar cei de la Renault mi-au spus că mai rezistă 40000-50000 km, apoi să schimb cardanul sau mașina. Am vrut să iau un Tucson/Sportage nou, am ajuns la concluzia că nu sunt cu nimic mai presus decât Scenic RX4 și nu merită diferența de bani, Forester/X Trail îmi depășeau bugetul, așa că am căutat modalități de a repara cardanul la un preț mai mic de 6800 RON cât cerea Renault. În plus, mi se pare exagerat să ceri înlocuirea întregului cardan doar pentru un amărât de flector de 320 RON. Tot căutând pe site-uri dedicate RX4-ului, franceze, spaniole, germane, engleze, chiar din Africa de Sud și Australia (unde RX4 s-a vândut bine), am descoperit că mulți posesori de RX4 își rezolvă aceste probleme la service-uri Mercedes. Am procedat la fel și sunt mulțumit. Sper că m-am făcut înțeles. This post has been edited by ciprian burlacu: 29 Nov 2007, 11:27 |
|
|
Dacus_Malus |
![]()
|
da.
multumesc! |
--------------------
Toyota
Prius 2
|
catnico |
![]()
|
buna,
totusi cum a fost schimbat rulmentul ?mie nu imi pare ca iese prea usor multumesc |
--------------------
renault
Rx4
benzina 2001
- b
|
|
glumaretzuu |
![]()
|
A inceput sa se auda un huruit in zona din spate fata de frana de mana si cred ca este rulmentul de la cardan(se aude incepand cu aprox. 20km/h). Am schimbat cuplajul din cauciuc la un service din Bacau,dar mecanicul a spus ca nu a mai schimbat acest rulment si nu prea se incumenta sa-l desfaca.
![]() |
--------------------
Renault
Scenic RX4,2.0l,16V
2002
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 25th April 2025 - 17:50 |