Trepidatii la franare Laguna II , cauze, solutii
![]() ![]() ![]() |
Trepidatii la franare Laguna II , cauze, solutii
sorinmac |
![]() ![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 41 Joined: 4 March 05 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Laguna II
1,9 dCI
|
|||
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.322 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
Pai daca probelema a aparut numai de cand ai pus jantele astea..probabil ca trebuie echilibrate calumea....
Daca problema este mai demult dar nu ai simtit-o asa de tare mai poate fi un disc de frana deformat... |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
ghetau dan |
![]()
|
D.O.C.T.O.R. cu 50%warn si ban Group: Banned Posts: 1.269 Joined: 9 March 06 ![]() |
Sigur e din cauza noilor jante/anvelope...trebuia sa le lasi sa ruleze ceva km si apoi sa le reechilibrezi,mai ales ca sint vechi...chiar daca unii nu recomanda.
Poti incerca reechilibrarea la un alt service,ceva mai curatel... |
--------------------
Subaru
Legacy 3.0R
2007
|
|
sorinmac |
![]()
|
Nu am avut-o sigur inainte, sunt mai mult decat atent (dupa parerea unora de-a dreptul obsedat) cu tot ce tine de masina, de "comportament" la drum...Un mecanic mi-a zis ca am spalat masina cu discurile de frana incinse si s-au ovalizat
![]() Nici anvelopele nu sunt noi, sunt cele vechi, de asta vara de cand am luat masina...destul de curatel si servisul asta...ma duc acum pentru o reechilibrare...va anunt dupa aceea de simptome...sper sa fie asta... |
--------------------
Renault
Laguna II
1,9 dCI
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
S-au "odihnit" prea mult cauciucurile pe balcon...
Are dreptate Dan, mergi acum cu ele la echilibrat, după ce ai mers puțin cu ele, să se "așeze". ![]() |
--------------------
-
-
- Când vrei și, și, iese nici, nici!
|
|
cri123 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.620 Joined: 16 April 05 From: Cluj-Napoca ![]() |
99% sunt jantele sau cauciucurile. Ceva nu mai e echilibrat cum trebuie. Chiar daca a fost echilibrat si nu ai avut problema, cateva gropi mioritice pot schimba dramatic situatia.
Nu ai zis ce dimensiune au jantele si anvelopele. Cu cat mai mare, cu atat mai sensibile la schimbarea comportamentului. Mergi linisitit la o re-echilibrare si fa un test la viteza imediat dupa, de obicei ai ceva garantie (cam pana in 1 ora). |
--------------------
Renault
Laguna 2
2006 2.0T dopat cu 30 ponei Kadjar 1.6 dci 4x4 - 2015
Megane 1.2 Classic 1.6 16v - 2001 |
|
sorinmac |
![]()
|
Am intarziat cu un raspuns...Christos a-nviat!
Am fost inapoi, si se pare ca problema ar fi din cauciuri, nu din jante...Anvelopele care sunt acum pe fata sunte cele vechi de pe spate...si cica ar fi uzate "inegal"...Si de aici trepidatiile...cert e ca am facut vreo 500 de km, cu tot felul de drumuri mioritice...face la fel...deci nu prea cred ca se mai poate aseja ceva... Anvelope noi... Jantele sunt 7,5 x 16, anvelopele sunt cele stantard de pe laguna, 205/55/16... |
--------------------
Renault
Laguna II
1,9 dCI
|
|
IvanCG |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 65 Joined: 18 February 07 From: Bucuresti ![]() |
Apropo de dimensiunile standard. Si eu am tot 205/55 R16 dar in talon scrie 205/60 R16.
La proxima schimbare de cauciucuri de care sa caut? /55 sau /60? |
--------------------
Renault
Laguna II
Estate Privilege 1.9 dCi 2002
|
|
andu911 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.164 Joined: 18 February 05 From: Bucuresti - Berceni ![]() |
55, e de la cauciucuri si la mine facea la fel
|
--------------------
-
-
-
|
|
bh07xyk |
![]()
|
![]() C Group: Members Posts: 976 Joined: 10 March 06 From: Oradea ![]() |
205/55 e standard pe Laguna. 60 e rezolvarea renault.ro la drumurile cu gropi.
|
--------------------
Alfa Romeo 156
Sportwagon 1.9 JTD
2003 Progression ex Laguna Grandtour 1.9dci Dynamique , 120, 17", 2002
Manuale reparatii Laguna in pagina personala. |
|
andu911 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.164 Joined: 18 February 05 From: Bucuresti - Berceni ![]() |
au micsorat jantele ?
|
--------------------
-
-
-
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
Nu jantele, talonul...
|
--------------------
-
-
|
|
bh07xyk |
![]()
|
Macar de le-ar fi micsorat... Nu domne' , au hotarat ei ca asa ar fi mai bine si au recalibrat senzorul de viteza pe diametrul marit al rotii. Ca masina se comporta ca o barca in viraje conteaza mai putin in acceptiunea lor.
|
--------------------
Alfa Romeo 156
Sportwagon 1.9 JTD
|
sorinmac |
![]()
|
Foarte adevarat...barca e si cu anvelopele de 55...Ce pot sa spun este ca diferentele, oricat de mici se simt, eu unul simt diferenta, jantele de tabla standard sunt 6,5" - R16 - 50x108, jantele puse acum sunt 7,5" - R16 - 50x108, si se simte diferenta aia de un inch ...nu foarte mult, in special in viraje...s-a atenuat senzatia aia de barca...
|
--------------------
Renault
Laguna II
1,9 dCI
|
|
IvanCG |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 65 Joined: 18 February 07 From: Bucuresti ![]() |
Deci pana la urma alegerea este intre comportament mai bun in viraje (la drum lung) si protectie un pic mai buna "anti-gropi" (in oras).
Am inteles bine? |
--------------------
Renault
Laguna II
Estate Privilege 1.9 dCi 2002
|
|
bh07xyk |
![]()
|
Exactamundo.
|
--------------------
Alfa Romeo 156
Sportwagon 1.9 JTD
|
andu911 |
![]()
|
Da, la senzor ma refeream. Ca trebuia programat din nou, ca nu mai arata bine viteza masinii si toate chestiile care se leaga de el.
De-aia am intrebat daca jantele au ramas aceleasi. |
--------------------
-
-
-
|
|
sorinmac |
![]() ![]()
|
Etrier_fata_stanga.jpg ( Size: 28.31k )
Number of downloads: 538
Etrier_fata_dreapta.jpg ( Size: 27.42k ) Number of downloads: 551 Etrier_spate_stanga.jpg ( Size: 37.57k ) Number of downloads: 547 ![]() Desi nu e legat direct de topicul asta, revin cu o alta problema (sa nu mai deschid alt topic), legata tot de sistemul de franare. Am vopsit astazi etrierii, si pe parcursul acestei operatii am descoperit cu stupoare ca la ambii etrieri fata nu am sigurantele de fixare (nu stiu exact ce fixeaza, placutele, etrierul sau amandoua). Mi-am dat seama de anomalie cand am ajuns la etrierii spate si am vazut sigurantele de acolo, am sunat un prieten cu laguna sa vina sa-i dau jos o roata sa vad daca trebe...si trebe, el si probabil toti posesorii de laguna au asa ceva... si asa a venit si explicatia de ce existau doua orificii fara nimic in ele pe etrierii fata...si tot asa am realizat si de ce aveam o trancaneala pe fata, in gropi... cred ca asta ar fi explicatia de ce imi zdranganeau placutele...cred...nu sunt sigur ca asta e... oricum, niste idioti aia de au schimbat placutele ultima oara si nu le-au pus...si asta nu s-a intamplat in romania, ci in franta(deci exista servisuri proaste si la ei...si tampiti...) Cert e ca m-am socat de-a dreptul, cand am realizat ca am facut 12.000 de km cu masina de cand o am, fara sigurantele alea, nu stiu daca e foarte grav, in conditiile in care nu s-a intamplat nimic, dar nu vreau sa ma gandesc ce s-ar fi intamplat sa sara ceva de la locul lui la un moment dat...nu mai conteaza viteza, tot nasol ar fi fost. Asa ca sunt disperat sa gasesc undeva sigurantele alea, si va cer ajutorul, daca stiti de unde pot lua asa ceva, noi, dezmembrari, are cineva cumva etrieri schimbati, si daca nu i-a aruncat pe cei vechi ma poate ajuta cu sigurantele astea? N-as vrea sa aflu ca trebe sa cumpar etrierii cu totul pentru sigurantele alea... Atasez si niste imagini legate de problema asta... This post has been edited by sorinmac: 14 Apr 2007, 22:57 |
--------------------
Renault
Laguna II
1,9 dCI
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
Eu, având Dacie, vin cu soluția "din fața blocului":
dacă găsești o siguranță drept model (de la acel prieten, sau poate e la fel cu cea de pe spate), cred că poți să le confecționezi chiar tu, din sârma oțelită, cu un patent ![]() Nu cred că la dezmembrări îți va da cineva siguranțele alea, fără să cumperi și etrierii... (Vopseaua folosită e termorezistentă? ![]() |
--------------------
-
-
|
|
sorinmac |
![]()
|
Da, e termorezistenta...
Spray luat din targ de la Vitan, 20 de lei noi, special pentru etrieri...sa vedem cat rezista la murdarie, exfoliere etc... In ce priveste solutia "din fata blocului", nu am fost de acord niciodata...nu stiu daca e bine sau rau(pentru buzunarele mele sigur e rau)... This post has been edited by sorinmac: 15 Apr 2007, 09:33 |
--------------------
Renault
Laguna II
1,9 dCI
|
|
t-e-o |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 19 Joined: 4 February 07 From: Bucuresti ![]() |
s-a cam deviat de la discutii aici pe topicul asta; de la trepidatii s-a ajuns la... Ma rog , eu am schimbat discurile si cauciucurile pe fata si tot nu scap de trepidatia din volan la franari ( peste 100-120km/h). Am mai auzit de varianta cum ca ar fi flansele de la amortizoare uzate. Daca a rezolvat cineva problema rog sa scrie pe topic. Apropos e vorba de laguna I/2 1,6 16v.
|
--------------------
Laguna 1
Laguna 1
1999 berlina
|
|
andu911 |
![]()
|
rotile le-ai echilibrat ? cate borduri ai luat cu ele de cand le-ai echilibrat ultima oara ?
![]() |
--------------------
-
-
-
|
|
TRANCA |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 579 Joined: 29 January 06 From: IALOMITA ![]() |
Incearca sa schimbi placutele intre ele, sau discurile sunt varza...
|
--------------------
A FOST RENAULT
MEGANE II SEDAN
2004 1.5 dCi Ex Megane II Sedan 1.5 dCi...
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
Meștere, nu mai da sfaturi d-astea...
PLACUȚELE DE FRÂNĂ NU SE SCHIMBĂ ÎNTRE ELE NICIODATĂ !!! |
--------------------
-
-
|
|
cri123 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.620 Joined: 16 April 05 From: Cluj-Napoca ![]() |
Intaresc postul anterior: NU E VOIE SA SCHIMBI PLACUTELE INTRE ELE!!! Nu carecumva sa se ia ceva nevinovat dupa sfatul cu schimbarea, ca poate fi groasa problema
![]() |
--------------------
Renault
Laguna 2
2006 2.0T dopat cu 30 ponei Kadjar 1.6 dci 4x4 - 2015
Megane 1.2 Classic 1.6 16v - 2001 |
|
sorinmac |
![]()
|
Intr-adevar, deviase putin...
Nu am reusit sa scap de trepidatia aia, s-a atenuat, dar inca exista. Concluzia celor care mi-au verificat jantele, pentru a nu stiu cata oara a fost ca problema este din anvelope, care ar fi dezechilibrate...Nu cred ca problema ar fi cauzata de discuri sau orice altceva, atat timp cat aceasta problema a aparut imediat dupa schimbarea rotilor... |
--------------------
Renault
Laguna II
1,9 dCI
|
|
Bas|cX |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 490 Joined: 18 April 07 ![]() |
din cate stiu eu cand se echilibreaza o roata ..are si cauciucul pe ea nu ?? adika janta_cauciuc..roata completa...deci se echilibreaza impreuna ..
mie la franari nu-mi face nicio(noua regula) problema dar intre 90 si 120 tre' sa tin cu amndoua mainile de volan si cu un genunchi ca punct de sprijin ![]() ![]() |
--------------------
none
ex Lag 2
1.9dci
- none Brasov
|
|
Bas|cX |
![]()
|
placutele intre ele se schimba ..asta in cazul in care vreti sa faceti un topic nou .."ineficienta frana" ...
![]() |
--------------------
none
ex Lag 2
1.9dci
- none Brasov
|
|
Bas|cX |
![]()
|
daca in mers liber nu face nimic ...face doar la franare parerea mea 90% discurile uzate inegal sau ilegal ???
![]() |
--------------------
none
ex Lag 2
1.9dci
- none Brasov
|
|
vali1971ro |
![]()
|
![]() --------------------- Group: Members Posts: 654 Joined: 8 May 06 ![]() |
problema asta o am si eu , inre 120 si 80 tremura volanul la franare , in rest nu face nimic.am echilibrat rotile dupa ce am facut am 1800 de km , si tot face .am fost din nou la service si au verificat echilibrarea , totul ok . tremuratul se simte de obicei la franare cand e viteza mica , si asta o stiu din experienta(cam neplacuta) . alte idei ? costa cam 400 ron 2 discuri noi si ceva manopera la service , si nu asi vrea sa-i dau degeaba (asta cu discuri luate de mine)
|
--------------------
.
.
. "diferenta dintre un critic si un creator este ca cea dintre bou si taur" Teophile Gautier
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 29th April 2025 - 16:30 |