48 de km cu un litru de motorina, Opel Eco Speedster
![]() ![]() ![]() |
48 de km cu un litru de motorina, Opel Eco Speedster
DigitalScribe |
![]()
|
||
![]() Scribul Digital Group: Members Posts: 1.249 Joined: 5 October 04 From: Iasi ![]() |
|
||
--------------------
Renault Espace V
Renault Zoe
- n/a
D-Max 2022
|
|||
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.710 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Smecheri rau baietii de la Lotus care au facut sasiul de Elise (a.k.a. Speedster, ca un Lotus diesel era blasfemie). Si puterea litrica a motorului e repsecatbila!
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
- negru pe alb
masina
|
|
ady85btz |
![]()
|
![]() Membru onorific Group: Members Posts: 3.803 Joined: 16 March 06 From: Bucuresti ![]() |
si a mea consuma 1l la 25 km....dar la o viteza "putin" mai mica: 120
![]() |
--------------------
Kia
Cee'd ~the BEST~
1.4T 16V "The Power to Surprise"™
Ex- Dacia Logan Ambition 1.5 dCi Ex- Dacia 1310 Sport |
|
C@talin |
![]()
|
![]() Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef. Group: Members Posts: 5.405 Joined: 5 December 05 From: cucu ![]() |
bemzinara consuma la 15 km un litru la viteza aia
|
--------------------
Range Rover
V8 5.0
- B 666 IAD
Vogue SE Sold my soul to the devil for the Range.
Ladies if you wanna hang with me, you need a good rope . |
|
ssilviu |
![]()
|
![]() F1 Man Group: Members Posts: 8.043 Joined: 11 June 04 From: Nicaieri ![]() |
Asta are 17 recorduri, dieselul de la accord mai are si el vreo 20, tdi-ul alte zeci, cdi-ul alte cateva....Frate, de unde dracu scot astia recordurile astea? Ca nu am vazut niciodata o lista detaliata. Dar parca vad ceva de genul :"Cea mai economica masina pe o distanta de 7,5 km pe o panta cu o inclinatie de 12,34%" Si variatiuni pe tema asta.
"Cea mai economica masina pe o distanta de 7,4 km pe o panta cu o inclinatie de 12,34%" "Cea mai economica masina pe o distanta de 7,5 km pe o panta cu o inclinatie de 12,35%" This post has been edited by ssilviu: 3 Mar 2007, 18:22 |
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC Renault Clio 4.2 1.2 EDC Dacia Dokker 1.6 SCE GPL Dacia Logan 1.4 GPL |
|
DFA |
![]()
|
![]() moderator://DC/Logan Group: Moderatori Posts: 3.562 Joined: 30 September 05 From: Buzău, RO ![]() |
Păi chestia se numește marketing și dă foarte bine la imagine.
Nu are nici o importanță că realitatea de zi cu zi diferă, important e mesajul... ![]() |
--------------------
Logan III Comfort
ECO-G 100cp
- 27 Iul 2021
2021 sedan Logan III Comfort ECO-G 100, Bleu Iron, 16" Amaris, MediaNav, P. sc. încălz.+Climă, P. Comfort, P. Park. 2, volan piele, geam. el. sp.
ex Logan I 1.5 |
|
bendix |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.005 Joined: 10 November 04 From: Timisoara.RO ![]() |
Cred ca are diesel. Benzinarul ar face cam 17 km cu un litru, la aceeasi viteza.
|
--------------------
Dacia
Logan
- TM10### , alb arctic
Ambiance - 2005 In mileniul III automobilele vor merge cu apa sau nu vor merge deloc !
|
|
cristi.r |
![]()
|
Membru ... din cand in cand Group: Members Posts: 1.721 Joined: 14 March 06 ![]() |
Ce diesel ? La 120 orice motor se cam da la consum. Benzinarul mai mult ca dieselul. Dar chiar si-asa, 4 la suta e foarte putin.
E marketing pur. |
--------------------
megane
diesel
2006
|
|
Smiley |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.138 Joined: 12 August 04 From: Bucuresti ![]() |
48 km cu 1 litru de motorina e un mare fasss.
inseamna un consum de 2.08l/100km, la o masina cu masa de 600kg neamtul ala, Gerhard Plattner, detine recordul pentru cea mai economica traversare a Europei de la Hammerfest (N) pana la Tarifa (S) cu o medie de 2,37 litri/ 100 Km cu Audi A2 1.2 TDI , masina care are 900kg. deci cei de la opel au bagat o gramada de bani si au obtinut o masina scumpa cu un consum cu 0.3 l/100km mai mic decat o masina standard. avand in vedere diferenta de 300kg, in favoarea opelului, precum si caracteristicile aerodinamice ale celor doua masini, consumul opelului ar fi trebuit sa fie mult mai mic. |
-------------------- |
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.710 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
@ssilviu
Uita-te pe site-ul FIA si vei vedea ca recordurile pentru astfel de vehicule sunt impartite pe clase (prototipuri, vehicule de serie) si grupe (in functie de tipul motorului, de cilindree). Deci exista sute de posibilitati de recorduri! Ah, si ai si lista detaliata cu recordurile aici: http://www.fia.com/sport/Regulations/recordregs.html |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
- negru pe alb
masina
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 7.592 Joined: 17 May 05 ![]() |
Eu nu-mi mai bat capul cu economiile lor. Daca as merge asa ar trebui sa stau in spate la toate cazanele, sa citesc "depaseste-ma prin stanga","franez brusc fara motiv" "not fast but furious", NIKE, Adibas, sa admir sacii de cartofi din portbagaj si de pe plafon, sa vad ce frumos albastru mamaia iese sub forma de noxa din esapamentul aluia, sa imi sara in parbriz pietricele de la camioane, sa-mi cada vreun stiulete de porumb din aceleasi camioane, si intr-un final sa ajung la destinatie dupa tspe ore, plin de praf si scuipand negru, cu capota ciupita de criblura, "stelute" in parbriz si in faruri, dar multumit ca mi-a consumat 5%. Depasirea costa scump.
Cu aceasta ocazie transmit cele mai calduroase urari catre posesorii de cazane care se lauda cu consumuri de 5.5%, mergand cu 80-90, facandu-ma pe mine sa-i depasesc cu pedala la podea, facandu-mi mie consum de 7% si mai incasand vreo amenda de radar cu aceasta ocazie ca "de ce l-ai depasit, ca mergea legal". Cam asta este parerea mea despre consumurile minuscule obtinute in conditii ideale, parere a unuia care vrea si el sa mearga cu 100-110. This post has been edited by Laurentziu83: 9 Mar 2007, 13:49 |
--------------------
.
.
.
|
|
cristi.r |
![]()
|
Membru ... din cand in cand Group: Members Posts: 1.721 Joined: 14 March 06 ![]() |
Ei, Laurentiule, uite d-asta n-o sa ne facem noi bine niciodata. Pentru ca exista d-astia ca tine. Poate ca limita aia de viteza nu e degeaba pusa si poate ca va trebui sa ne disciplinam cumva. Nu stiu despre ce cazane vorbesti tu da 110 e cam mult pentru un "cazan" d-asta. De curand am facut 2 drumuri, unul intre GL si BUC (pe "langa" Urziceni) si unul intre GL si BV (DN1). Da, sunt tot din GL. Mai tot drumul am mers cat am putut de constant cu 100-110 si te asigur ca n-am incurcat pe nimeni si nici pe mine nu m-a-ncurcat nimeni. Farurile aprinse constituie esentialul. Si am mai si "scos" un consum relativ bunicel.
Si sa-ti mai spun ceva. Am mers de curand cu un fost coleg care a venit din Germania. El conducea. Desi toti vajaiau pe langa noi si, poate si eu as fi mers macar oleaca mai repede, trebuie sa stii ca el a tinut acul vitezometrului pe 90 km/h fix, pentru ca era un drum judetean. Si avea ceva care se poate numi masina, BMW 320d d-ala compact (adica "fara portbagaj"). Lui ii intrase in sange condusul regulamentar. Pentru el era un mod de viata. Si te asigur ca nu se gandea la economie de combustibil (castiga in ".de" v'o 4.500-5.000 E pe luna), ci doar asa, ... pentru ca avea o singura viata. Imi cer scuze, n-am vrut sa te deranjez cu postul meu, dar incearca sa contorizezi cate accidente se intampla numai pe drumul de centura din GL. Centura aia n-are 100 km, dar totusi multi se grabesc. |
--------------------
megane
diesel
2006
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Pai eu vreau sa merg cu 100-110 pe drum national, ce-i asa periculos, e chiar foarte legal, n-am cerut 130-140 (desi merg si asa, nu ma plang). Imi verific periodic anvelopele, presiunea lor, trag de roti sa vad sa nu fie probleme, etc. Asa ca nu conduc periculos. Numai ca atunci cand se aglomereaza soselele viteza tinde spre 70-80, si, totusi, suntem in mileniul 3 de vreo 6 ani, bunica-miu acu 30 de ani scotea medii mai bune pe sosea cu Moskvitch-ul lui.
Si din cauza aglomeratiei pe sosele nu poti sa obtii un consum minim. This post has been edited by Laurentziu83: 10 Mar 2007, 15:09 |
--------------------
.
.
.
|
|
ionutctn |
![]()
|
![]() Membru cu TDI Group: Members Posts: 1.373 Joined: 20 November 04 From: Bucuresti ![]() |
Nu e vorba de asta mai Laurentiu. Problema in Romania este ca pe langa infrastructura lipsa mai avem si o gramada de "idioti" care se cred si mari soferi sau au senzatia ca nush ce sistem ABS, ESP, ASR ii va salva ca prin minune asa se va sesiza de la sine si va face ceva masina aia in caz de nevoie. Multi dintre cei care au masini straine fac mult exces de caii putere folosind intimidarea care obliga pe altii la niste manevre de evitare uneori chiar disperate. Fizica e destul de simpla: la 90 km/h ai aprox. 25 m/s la care se adauga reactia umana intarziata cu 1.5 sec fata de evenimentele din jur. Daca ai impresia ca secundele sunt suficiente...
Restrictiile de viteza sunt stabilite de inginerii de trafic iar aia nu sunt niste idioti care pun semnul de pomana acolo. |
--------------------
Dacia
1310
1998 Skoda Superb Elegance
People who say it cannot be done, should not interrupt those who are doing it. |
|
dRg |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 262 Joined: 13 September 04 From: Galati ![]() |
QUOTE(ionutctn @ 10 Mar 2007, 16:33) Restrictiile de viteza sunt stabilite de inginerii de trafic iar aia nu sunt niste idioti care pun semnul de pomana acolo. ... ba eu cred ca sunt puse chiar de idioti (ca daca nu ar avea idei nu s-ar chema asa). Cum pusca mea iesi din localitate si bang restrictie 50 ... si tine-o asa pana in urmatorul sat. Iara iesi iar bang 50 restrictie. Si colac peste pupaza ei dau amenzi cu radarul exact acolo. Nu se iau de carutasi, biciclisti care ies si merg ca sinucigasii. Nu mai spun pe aia care trec cu 180 pe acolo se fac ca nu-i vad (nu cumva sa aiba de-a face cu vreun smecher care sa le arda gradele). Asa ca nu o sa le ridic statuie. Cap de creta + pluta -> multa inteligenta creatoare ! This post has been edited by dRg: 10 Mar 2007, 18:00 |
--------------------
VW
Bora 1.9 TDI 115CP
- XXXX
2000 Highline
|
|
cristi.r |
![]()
|
Da' unde-i, fratie, restrictia asta asa in afara localitatii ? Ca de obicei pe unde s-a lucrat in carosabil au cam luat semnele de 50. Te referi in jud. GL ? Sau unde ?
|
--------------------
megane
diesel
2006
|
|
eugeniuz2004 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.004 Joined: 13 August 04 From: Iasi ![]() |
exemplu edificator E583 iesire din Valea Lupului (fab de antibiotice iasi) unde ai avut in localitate limita 60 si in afara ai limitare 50 ba scrisa cu litere mari pe asfalt pe langa indicator. Dupa depasirea zonei periculoase (exista si asa ceva) nu s-au mai ostenit sa puna semnul de eliminare a restrictiei.
De aia sustin ideea ca la noi limitele sunt puse dupa ureche (sapca, grad etc). |
--------------------
Kia
Cee'd
- IS-96-AEU
2008 SW BEST
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
drq probabil se referea la iesirea din Sendreni (sa nu uitam de Movileni-Sendreni, limitare la 50 pe drum absolut drept si ca de la iesire din Galati pana la Movileni ai limitare la 60), unde e indicator de 50, de nenorocenia de Branistea, la care inainte de a intra in localitate vezi semnul de iesire, apoi la iesirea din Independenta unde ai limitare la 40 pe drumul ala drept, apoi la iesirea din Vames restrictie la 70 pana in Tudor, apoi Tudorul lung de 2 kilometri, la iesirea din Tudor iar ai restrictie la 70, apoi Hanu Conachi, lung si ala, apoi dupa pod la Hanu ai padurea, fara limitare, dar repede intri in Serbanesti, si de aici, nene, ai vreo 15 kilometri de sate, de-abia cand iesi din Draganesti ai o portiun de vreo 5 km unde poti sa mergi cu 100.
Deci, un drum de 78 de km il parcurgi cu o medie de 60 de km pe ora, desi asfaltul e foarte bun, din cei 78 de km ai un total de vreo 25 de km in care poti sa mergi cu 100 legal. Oare de ce mi-am luat detector???? Poti sa zici ca mergi economic in stilul asta? Pai mergi economic doar daca ajungi maine. This post has been edited by Laurentziu83: 11 Mar 2007, 09:29 |
--------------------
.
.
.
|
|
cristi.r |
![]()
|
Mda, probabil ca ai dreptate, drumul ala este destul de ciudat in privinta restrictiilor.
Oricum, stirile astea de genul "X km cu 1 litru de combustibil" sunt asa, niste dume de marketing. Spunea cumva ca n-o sa se fabrice niciodata in serie ? "Mult prea costisitor si extrem pentru a putea fi considerat "automobilul viitorului", Eco Speedster a demonstrat totusi ca, cu ajutorul afinitatilor tehnice (o masa de 600 de kg si coeficient aerodinamic 0,2), se poate construi o masina eficienta si "curata"." Ce masina cat de cat sigura are 600 kg ? Ma rog, interesanta stirea ... |
--------------------
megane
diesel
2006
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Exact, dume de marketing, la fel cum mi se par absolut inutile si chiar daunatoare unele din sfaturile lui nea Plattner. Daca va veni vreunul sa-mi zica de un consum cu 50% mai mic la masina lui, ori ii voi rade in nas, ori il voi intreba cata rabdare are si cate calmante a luat. Si apoi de cat de prost ii merge masina dupa astfel de experiente.
Ideile astea cu 2% consum sunt similare cu economia la sange pe care ne-o impunea nea nicu pe vremuri. Normal ca daca stai la tv doar 2 ore pe zi, daca iti intrerupe curentul, daca iti cumperi doar 300 grame de paine pe zi, 8 oua pe luna, nisip vandut in cutii de detergent, lucruri care costa nimica toata, normal ca iti ajunge lejer salariul minim pe economie. Poti sa zici ca esti multumit cu un astfel de stil de viata? Poti sa zici ca esti multumit mergand ca mortul ca sa economisesti echivalentul unui pachet de tigari la suta de kilometri? Tigari pe care oricum le fumezi din plictiseala la volan. ![]() |
--------------------
.
.
.
|
|
einstein1984 |
![]()
|
Multe masini cat de cat sigure pot avea 600 kg, dar sigure intr-un accident cu un alt vehicul de 600 kg, nu la un impact cu un Hummer!
Lotus Elise are vreo 800 kg, si a trecut de crash teste la vremea ei! |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
- negru pe alb
masina
|
|
Squirrel |
![]()
|
![]() Captain of Black Pearl™… Group: Members Posts: 4.466 Joined: 13 March 08 From: partea mea: Drum bun! ![]() |
Pilotul austriac Gerhard Plattner vrea sa faca o dubla traversare a Romaniei cu un BMW Seria 5 si un singur plin de motorina. Traseu-Gerhard-Plattner-sursa-Google-Maps-655x445.jpg QUOTE(0-100) Pilotul austriac Gerhard Plattner, care a parcurs distanta Constanta-Oradea cu un consum de 2,6 litri motorina/100 km cu o Skoda Fabia 1.4 TDI, vrea mai nou sa faca o dubla traversare a Romaniei (Est-Vest-Est) cu un BMW Seria 5 si un singur plin de motorina, a anuntat BMW Group Romania, importatorul marcii auto bavareze pe plan local. Plattner va parcurge circa 1.650 km in conditiile reale de trafic din Romania cu o limuzina medie BMW 525d xDrive, echipata cu motor turbo diesel de 2 litri (218 CP, 450 Nm) si tractiune integrala. Masina atinge 100 km/h in 7 secunde si are un consum mediu declarat de producator de 5,1 litri motorina/100 km (emisii de 138 grame CO2/km). Din intreaga distanta, circa 700 km vor fi parcursi pe autostrada, 800 km pe drumuri nationale, majoritatea cu o banda pe sens. Traseul include si traversarea Carpatilor Meridionali prin Valea Oltului. Traseul desfasurat pe orase este: Bucuresti (dealer BMW Automobile Bavaria Baneasa), Constanta (Localitatea Ovidiu, dealer BMW Bavaria Motors), Bucuresti, Pitesti, Sibiu, Arad (dealer BMW Grup West Arad), Sibiu, Pitesti, Bucuresti (dealer BMW MHS Motors). Gehard Plattner este un pilot austriac cu o vasta experienta in ceea ce priveste recordurile de consum de combustibil sau de parcurgere de distante mari intr-un timp deosebit de scurt. In ultimii 30 de ani a stabilit o serie extinsa de recorduri cu modele diferite: motoare pe benzina, diesel sau masini cu propulsie hibrida, sedanuri, hatch-uri, monovolume sau chiar si van-uri. Romania a fost de mai multe ori inclusa in traseele lui Gerhard Plattner in diversele sale actiuni. Austriacul a stabilt “un record romanesc” – un consum de 2,6 litri motorina/100 km pe ruta Constanta-Oradea cu o Skoda Fabia 1.4 TDI. BMW 525d xDrive este o masina mai mare, mai grea si mai puternica, avand un motor biturbo diesel de 2 litri ce dezvolta 160 kW/218 Cai Putere (CP) si un cuplu maxim de 450 Newton-metru (Nm) intre 1.500 si 2.500 rotatii pe minut (rpm). Aceasta motor a debutat in gama BMW in septembrie 2011 ca parte a stategiei BMW EfficientDynamics. Pentru performanta redusa cu un consum redus de combustibil, modelul se prezinta cu un set extins de masuri BMW EfficientDynamics: motorizare BMW TwinPower Turbo, cu doua turbine si ultima generatie CommonRail cu presiune de 2.000 bari, transmisie automata cu 8 trepte, sistem Start&Stop, recuperarea enerigiei la franare, comutator Driving Experince Control cu modul ECO PRO. |
--------------------
Dacia
Duster
- RO 44 AWD
2010 1,6 16v 4Ś4 Laureaté Noir Nacré Fire, walk with me...in 4 strokes, water cooled.
|
|
papa_mulo |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.771 Joined: 25 November 07 From: Bucuresti ![]() |
Exact ce se vorbea mai sus, ca genul asta de actiuni sunt marketing. Au scris aia in articol ce vrei si ce nu vrei, harti, trasee, biografia lui Plattner, datele tehnice ale masinii laudate bla-bla...au uitat insa esentialul, cat are un plin la masina asta
![]() This post has been edited by papa_mulo: 7 Aug 2012, 12:00 |
--------------------
Renault
Megane Estate
2018 dci90 Megane Sedan dci85 - 2007
Vivaro/Trafic 8+1 dci125 - 2018 Clio 1.2 16v - 2014 --------- Foste: R11 Spring 1.6D - 1987 Trafic dci115 - 2008 |
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Ce mai conteaza ca masina aia o sa fie varza dupa 1700 de km la 1000 rpm intr-a opta, marketingul e facut.
|
--------------------
Renault
Laguna
- 2.0 DCI 16v 180
2007 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.385 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
Oficial vreo 70 litrii ...neoficial peste 100
![]() |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
IsNa |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.147 Joined: 11 July 02 From: Timisoara ![]() |
Deci acest "Opel" e un Lotus Elise cu motor de la Fiat?
![]() |
--------------------
Skoda
Fabia Combi + Citigo ASG
2007 / 2013 Forta sa fie cu voi !!
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.766 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
- B-11-LUX
1982
|
|
aleksanders |
![]()
|
![]() . Group: Members Posts: 2.976 Joined: 6 November 07 From: ... ![]() |
pentru un consum optim ii doresc sa prinda centura bucurestiului luni dimineata si intoarcerea pe autostrada soarelui sa o faca duminica seara
![]() |
--------------------
.
.
- .
. ....
|
|
VladSoare |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.716 Joined: 12 May 04 From: Voluntari, pe stînga ![]() |
QUOTE(IRONICK @ 7 Aug 2012, 16:35) Prin mașinile taximetriștilor înțelegi cumva dCi-urile alea care fumegă mai ceva ca un camion Roman în vremurile lui de glorie? ![]() Trec ele de zece mii, nu-i vorbă, dar cum trec... e altă poveste. ![]() |
--------------------
Mondeo 2.0H 2016
/
Kuga 1.5 2016
|
|
testike |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.452 Joined: 18 March 05 From: Cluj ![]() |
In ultimele 2 drumuri, singurele facute cu taxiul anul acesta, am prins taximetristi care turau diselurile - schimbau la 2500-3000.
Unul avea 230 mii cu un Logan dci 65 cp, si celalalt un Peugeot combi, tot cu vreo 200 mii. Cel cu Peugeot avea consum 5.2 afisat de computerul de bord. Eu am ramas cu impresia ca au invatat taximetristii ca conduca. ![]() This post has been edited by testike: 7 Aug 2012, 17:48 |
--------------------
Mazda 3 2018
Prestige 2009 1.5 DCI 85CP
Ambition 2004 1.6 MPI
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 29th July 2025 - 16:58 |