Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages  1 2 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Probleme cu kit-ul de suspensie, Zgomote la directie - topicuri lipite

uigres
post 21 Jan 2007, 22:53
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Am o problema:cand misc volanul se aude un bocanit. Am fost la service si mi-au spus ca trebuiesc schimbate chiturile de suspensie. E cineva care a mai patit asta?

--------------------
Renault CLIO3 2006
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
cj98czh
post 22 Jan 2007, 08:40
Post #2

Membru de la Cluj ...

Group: Moderatori
From: Cluj-Napoca

Cred ca au vrut sa spuna flansele....este o problema foarte intalnita la Megane 2....si vad ca se transmite si la Clio...

--------------------
Mazda 3 Zoom-Zoom 2018
+
billy_is_here
post 26 Jan 2007, 00:35
Post #3

Membru incepator

Vi s-a intamplat a simtiti un fel de cloncanit la coloana de directie? Mai ales cand brachezi la maxim. Mie mi s-a intamplat si mi se intampla zilnic smile.gif) ar fi bine sa dau o fuga la service sau este normal ce se intampla?

Multumiri

--------------------
Renault Clio 3 1.6 Dynamique 2006 - rodaj momentan
+
billy_is_here
post 26 Jan 2007, 11:35
Post #4

Membru incepator

Nu are nimeni nici o explicatie? Sau sunt singurul cu aceasta problema? smile.gif

--------------------
+
Tudor
post 26 Jan 2007, 11:50
Post #5

Moderator

From: Bucuresti

Mergi in service. Este una dintre problemele cunoscute la Megane si se pare ca a fost "mostenita" si de Clio III.

Ai rabdare ca sa primesti raspunsuri, ca nu sta nimeni de paza sau angajat sa ofere asistenta.

--------------------
Renault Clio III 2006 1,5 dCi 80cp Dynamique 3usi
Honda CR-V 2006 2,2 CDTi 140cp Executive
+
billy_is_here
post 26 Jan 2007, 13:33
Post #6

Membru incepator

ah exact ce nu vroiam sa aud....service...este ceva grav ? cunosti problema?

Am sunat la service, m-a intrebat daca este vorba de un megane, i-am zis ca e vb de clio III si ma rog au ramas un pic surprinsi dar se pare ca este aceeasi problema la ambele masini...dupa ceva km incep sa faca urat la directie.

REZOLVAREA : service - nu este o problema urgenta, dar merita rezolvata cat mai repede sa nu se agraveze.

--------------------
+
Tudor
post 26 Jan 2007, 14:26
Post #7

Moderator

Cauta si tu pe sectiunea Megane, ai sa gasesti si ai sa te lamuresti.

--------------------
+
arti
post 29 Jan 2007, 13:27
Post #8

Membru incepator

Salut!

poti descrie ce anume se aude la directie?

--------------------
Renault Clio III 2006/ 1.4 16V / 98CP/ Dinamique/ BLACK MAT - B 54 ---
+
uigres
post 6 Feb 2007, 19:44
Post #9

Membru incepator

s-a rezolvat. au schimbat flansele,dar au descoperit ca s-au bulit si amortizoarele fata

--------------------
Renault CLIO3 2006
+
prOZac
post 6 Feb 2007, 21:42
Post #10

Membru

From: Timisoara

Cred ca am mai postat pe undeva ceva in legatura cu asta. Ma apropii de revizia de 75.000km si va anunt cu tristete ca am schimbat deja de 2 ori flansele si urmeaza acum la revizie si a 3-a oara.Deja nici nu mai stiu cum se merge cu masina fara sa se auda ceva.Daca nu aud vreun "greieras" ma opresc sa ma uit daca toate-s in ordine.Nu am avut insa ghinionul sa se duca si amortizoarele.

--------------------
Renault Clio III april 2006,pack authentique - B-81-PRZ
Renault Megane Sedan april 07 Luxe privilege B-35-DPS
(nu mai)urmeaza Laguna(dezgustat de servicii)
+
dack
post 7 Feb 2007, 19:43
Post #11

Membru cu atitudine

Vestile aste sunt efectiv triste...si eu sunt nemultumit de zgomotele de sub masina, desi am controlat directia de mai multe ori pana acum si nu au aparut jocuri.

Intrebari pentru restul poporului proprietar de Clio 3 : Mai sunt si altii dintre dvs. care au aceleasi probleme (flanse, amortizoare, etc)? Cati kilometri aveti la bord?

Thanks.

This post has been edited by dack: 7 Feb 2007, 19:45

--------------------
Renault Megane Sedan 1.5dCI 126CP Privilege, martie 2007
Fiat Stilo Dynamic, 1.9 MJT 148CP, 2006
Riding on the wind.
+
Tudor
post 7 Feb 2007, 20:10
Post #12

Moderator

Zgomot sub masina (ca o bataie regulata, ca atunci cand teava de evacuare atinge in caroserie) la relanti, reclamat in service, constatat ca cilindrul de presiune este buba, programat si schimbat pe garantie(reparatie de 6 ore) cilindrul de presiune, zgomotul a disparut. 10k km la bord.

--------------------
+
tipitescu
post 31 Mar 2007, 19:01
Post #13

Membru incepator

Flanșe...garanție, da? Amortizoarele?
Îmi spune și mie cineva cât e garanția la treburile astea, 50.000km? Aveți idee, în cazul garanției extinse la 4 ani, situația e aceeași? (Știu că e post-336-1110552475.gif , dar n-aș deshide subiect pentru o întrebare și un răspuns! Mulțumesc sleep.gif )

--------------------
Dacia Sandero Stepway III 2021 comfort - B038151
Sandero Stepway III ECO-G 100
Renault Symbol 1.5 dCi
+
raz
post 1 Apr 2007, 14:46
Post #14

Membru incepator

da, este la fel - 50 000 km.

--------------------
renault clio III 1.4 16v confort dynamique 2006
+
lukici
post 2 Apr 2007, 11:22
Post #15

Membru incepator

Ma alatur si eu celor ghinionisti...

Si la al meu Clio se aude un zgomot de sub masina la rotatii ale volanului (in special cand fac parcarea). As zice ca zgomotul vine din partea din spate a masinii ....

Din discutia voastra constat ca trebuie neaparat mers la service sad.gif . Cam repede, pentru ca masina nu are decat 2500 km.

In plus de aceasta, zilele trecute am constatat ca la o apasare mai ferma a pedalei de frana se aude o scartait. Asta se aude cand masina este stationata si incerc sa duc pedala de frana pana jos? Ati simtit asa ceva? Sa o reclam la service si pe aceasta sau nu este motiv de ingrijorare?

Multumesc!

--------------------
renault clio 3 2006 dynamic - B 123504
+
Antoniu Dragan
post 22 Aug 2007, 15:16
Post #16

Membru incepator

22.800km
Zgomot la bracaj la roata din dreapta fata.
Cand tin mana pe arc se simte ca si cum ar sarii peste ceva. Probabil ca este o bila de rulment sparta.
Evident am fost la service si trebuie inlocuiti "elementii filtranti" = kiturile de flanse amortizor.
Sunt de fapt rulmentii pe care se sprijina rotile fata. Cica se strica din cauza prafului. Se gripeaza.
La intrebarea "E normal sa pice la 22 mii?" raspunsul a fost "Da, la drumurile de la noi"
Bine eu i-am raspuns cu "Atunci de ce mai vindeti masina in Romania" si a inceput sa o intoarca cu "Unele componente sunt mai comerciale"
Atunci de ce nu le fac macar pe cele din service mai putin comerciale si mai mult fiabile. Totusi , daca problema era cunoscuta de la Megane 2.1, oare chiar asa sa greseasca Renault sa faca acelasi sistem si la Clio. Am inteles totusi ca la Megane 2.2 problema a fost rezolvata.
In fine, flansele vin in 4 zile si le inlocuiesc si pe cele de pe stanga. Cica ar costa in jur de 1200 ron.

Si nici macar nu am mers cu masina foarte mult in Bucuresti.....

--------------------
+
ezekio
post 22 Aug 2007, 17:42
Post #17

Membru incepator

Eu când văd astfel de probleme și mă gândesc la leasingul pe care o să-l semnez... Nu-mi prea pică bine. post-336-1110552439.gif

--------------------
renault clio symbol 2004
Ford Focus 2007
+
r_vlad
post 22 Aug 2007, 18:41
Post #18

---

From: Sibiu

Dupa ce am vazut pe forum cat de des se strica rulmentii de la amortizor am devenit curios sa descopar dece. Am desfacut o flansa amortizor ( rulment axial cu protectii de plastic si cauciuc impotriva impuritatilor). Desi in interiorul rulmentului era mult praf/impuritati nu aceasta este principala cauza a pocniturilor. Datorita socurilor la care este supus rulmentul bilele acestuia se afunda in calea de rulare astfel cand invartim de volan se roteste si rulmentul iar bilele acestuia "agata" trecand prin adanciturile formate in calea de rulare.
Am mai observat ca bilele au un diametru neobisnuit de mic raportat la diametrul interior si exterior al rulmentului. Acest lucru contribuie la deteriorarea rulmentului deoarece forta este distribuita pe o suprafata mai mica.
Toate aceste neplaceri ar putea fi evitate prin folosirea unui material mai rezistent la fabricare caii de rulare a rulmentului.

Attached thumbnail(s)
111111.jpg ( Size: 48.26k ) Number of downloads: 1945
sectiune_fara_bile.jpg ( Size: 52.38k ) Number of downloads: 2044

--------------------
VW/Tesla Tiguan eHybrid/Model 3 2022/2023
+
atoma
post 22 Aug 2007, 22:26
Post #19

Membru autentic

From: constanta

are cineva cu megane-ul 2.2 mai mult de 40000km ...stiu de la un mecanic(reno) ca nu a fost rezolvata problema flanshelor... sau a fuliei... hmda...

--------------------
Seat Ibiza 2006
+
dium
post 19 May 2009, 15:25
Post #20

Membru incepator

am si eu aceasi problema la volan cu acel zgomot.. eu am aflat ca sunt de vina flansele.. sper sa nu se mai duc si altceva pe la amortizoare. masinile sunt cat de cat ok dar imi pare rau de preturile pe care le au piesele comparativ cu marcile de prestigiu.. A... si mai nou am un zgomot in partea din spate a masinii.. parca mi ar pocni careva cu un bat in caroserie.. aiurea .. si nu pot sa imi dau seama de la ce.. vreo idee .. sau ceva asemanator si pe la voi ? ca sa ma lamuresc si eu..

--------------------
clio 3 clio 3 2006/1.4 dynamique - is - 09 - luc
+
Peruschi
post 20 May 2009, 13:11
Post #21

Doar membru

From: Ploiesti

Este de la flansele de la amortizoare acel zgomot... Dupa ce o sa ti le schimbe nu il vei mai auzi... Este o problema cunoscuta, eu am 2 Clio acasa si pe ambele am schimbat flansele la amortizoare...
By the way: ce ati vorbit la service? Cat va costa? Aviz celor care au pana in 50.000 de km cu masina: vedeti ca le puteti schimba pe garantie, deoarece flansele nu sunt consumabile...

--------------------
Renault Clio III 2007, 1,4 16V 105 CP - B 61 RCE
Renault Megane Estate / 1,6 16V 115 CP
+
costeloosh
post 29 Jul 2009, 16:08
Post #22

Membru incepator

in stationare, daca fac stanga -dreapta de volan, dar putin-cca 15 grade, se aud nicte ciocanoturi infundate, despre care un "mecanic" mi-a spus ca sunt jopcuri normale in caseta, asta dupa ce mi-a schimbat un pivot ( care era praf), capetele de bara si bucsele antiruliu. sa fie tot celebrele flanse? inca nu am mers la reprezentanta, nefiind foarte deranjant, dar....s-o fac oare?
toate bune

--------------------
clio II symbol 2007 / Expression / 1.5 DCI / 50 KW / K9K - V7 - CT 79 LMC
I'M WATCHING YOU !!!
+
tiberiu27
post 29 Jul 2009, 16:59
Post #23

membru

From: baia mare

da, sunt flansele, daca face cand volanul e in punctul 0 - pozitia rotilor drepte.
Poti schimba numai rulmentul , anul trecut la megane era 100 ron.
Daca ai de mers pe drumuri rele neasfaltate cu praf, il vei schimba din an in an.

--------------------
renault sedan2 2004 1.5 dci
+
costeloosh
post 30 Jul 2009, 07:23
Post #24

Membru incepator

pai numai asa a mers saraca. dar e urgent? sau....mai astept? poate produce alte defectiuni?
toate bune

--------------------
clio II symbol 2007 / Expression / 1.5 DCI / 50 KW / K9K - V7 - CT 79 LMC
I'M WATCHING YOU !!!
+
tatimeu
post 30 Jul 2009, 09:06
Post #25

Membru autentic

QUOTE(dium @ 19 May 2009, 16:25)
am si eu aceasi problema la volan cu acel zgomot.. eu am aflat ca sunt de vina flansele.. sper sa nu se mai duc si altceva pe la amortizoare. masinile sunt cat de cat ok dar imi pare rau de preturile pe care le au piesele comparativ cu marcile de prestigiu.. A... si mai nou am un zgomot in partea din spate a masinii.. parca mi ar pocni careva cu un bat in caroserie.. aiurea .. si nu pot sa imi dau seama de la ce.. vreo idee .. sau ceva asemanator si pe la voi ? ca sa ma lamuresc si eu..
*

ce ma enervez cand citesc chestii de genul asta.
explica-mi te rog si mie unde naiba e asa diferenta de pret, sau cat de mult te-a costat masinuta asta daca ajungi sa faci asemenea comparatii.
Acum adevarul e ca daca circuli cu ea pe unde in mod normal circula carutele este de inteles.
Circulati mai fratilor cu dacia din 70 si puneti sarmulite si alte prostii si o sa fiti foarte multumiti, sau mai bine mergeti cu bicicleta caci astfel faceti si sport si aveti bani de apa plata, sau beti de la izvor.

--------------------
renault/audi Megane III RS/Audi A4 2014/2019 benzinar/tractor 302/190 CP
+
nh1980ro
post 23 Aug 2009, 00:37
Post #26

Membru

From: Togo-Togo.

Pai tie cum ti se pare daca in reclama scrie ca ai garantie 3 ani sau 100.000km si dupa ce cumperi masina afli ca de fapt nu ai 100.000km si doar vreo 50.000km pt unele piese, iar pentru altele nu ai deloc garantie, pentru ca sunt consumabile.
Si daca mai adaugi si o fiabilitate relativ mica a pieselor, ce obtii?
Partea cu fiabilitatea e luata din pozitia Renault intre celelalte firme in diversele topuri de fiabilitate.
Este foarte bine daca oamenii se plang de diversele probleme, poate in felul asta se trezesc si cei de la Renault.

--------------------
Kona/Renault Lana'i/Clio 3 2007/2009
+
AndreiMR
post 23 May 2011, 14:17
Post #27

Membru alfist

From: Pitesti

Din pacate, cred ca problema cu flansele a aparut si la masina mea. In momentul in care misc volanul stand pe loc, se aude trosnind. Am acum vreo 41.000 de km, si sunt in perioda de garantie extinsa asa ca sper sa se rezolve usor problema asta...Se pare ca ultimul an de zile cu mers foarte mult prin Bucuresti, cu gropi si linii de tramvai si-a cam spus cuvantul...

--------------------
2018 Mazda 3 G120 Challenge
2015 Land Rover Discovery Sport TD4 SE
2008 Mazda 2 TE
EX: Clio III dci Dynamique/Mazda CX-7 Revolution/ Alfa Romeo 159 2.4 jtdm
+
ovidiu89
post 2 Jun 2011, 16:40
Post #28

Membru autentic

Din pacate ma numar si eu printre cei care trebe sa schimbe flansele. Se gasesc flansele separat de rulment sau numai impreuna?

--------------------
Renault Clio 2007
+
sempedia
post 20 Jul 2011, 03:16
Post #29

Membru incepator

TUDOR: Pentru ce este acel cilindru de presiune? Daca imi poti da mai multe detalii, pentru ca sa pot intelege. Vreau sa stiu ce sa le zic astora de la service care sant mai prosti ca mine.

--------------------
reno clio 3 2008 - DJ88TIM
Blog Personal - www.tiberiuadrianbazavan.com
+
Cyp_FCC
post 26 Jul 2011, 12:20
Post #30

Membru

Salutare! Eu am achizitionat masina de noua si acum am 39.000km si am schimbat flansele de amortizor de trei ori pe garantie, iar acum sunt iarasi distruse. Deja caut orice alt model/producator poate tin mai mult decit cele de origine. Nu am crezut niciodata ca desi fac eu revizia la 10.000 in loc de 15.000 de km trebuie sa introduc in lista de piese la fiecare revizie si aceste flanse "minunate".
Daca stie cineva de existenta unor flanse aftermrket il rog frumos sa-mi spuna ca deja nu mai suport.

--------------------
Renault Clio Symbol 2008 1.4 16v
+
2 Pages  1 2 >
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 1st May 2025 - 06:47
Dacia