Probleme cu kit-ul de suspensie, Zgomote la directie - topicuri lipite
![]() ![]() ![]() |
Probleme cu kit-ul de suspensie, Zgomote la directie - topicuri lipite
uigres |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 2 Joined: 21 January 07 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
CLIO3
2006
|
|||
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.322 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
Cred ca au vrut sa spuna flansele....este o problema foarte intalnita la Megane 2....si vad ca se transmite si la Clio...
|
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
billy_is_here |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 26 Joined: 15 January 07 ![]() |
Vi s-a intamplat a simtiti un fel de cloncanit la coloana de directie? Mai ales cand brachezi la maxim. Mie mi s-a intamplat si mi se intampla zilnic
![]() Multumiri |
--------------------
Renault
Clio 3
1.6 Dynamique 2006
- rodaj momentan
|
|
billy_is_here |
![]()
|
Nu are nimeni nici o explicatie? Sau sunt singurul cu aceasta problema?
![]() |
--------------------
Renault
Clio 3
1.6 Dynamique 2006
- rodaj momentan
|
|
Tudor |
![]()
|
![]() Moderator Group: Members Posts: 1.824 Joined: 10 May 05 From: Bucuresti ![]() |
Mergi in service. Este una dintre problemele cunoscute la Megane si se pare ca a fost "mostenita" si de Clio III.
Ai rabdare ca sa primesti raspunsuri, ca nu sta nimeni de paza sau angajat sa ofere asistenta. |
--------------------
Renault
Clio III
2006 1,5 dCi 80cp Dynamique 3usi Honda CR-V 2006 2,2 CDTi 140cp Executive
|
|
billy_is_here |
![]()
|
ah exact ce nu vroiam sa aud....service...este ceva grav ? cunosti problema?
Am sunat la service, m-a intrebat daca este vorba de un megane, i-am zis ca e vb de clio III si ma rog au ramas un pic surprinsi dar se pare ca este aceeasi problema la ambele masini...dupa ceva km incep sa faca urat la directie. REZOLVAREA : service - nu este o problema urgenta, dar merita rezolvata cat mai repede sa nu se agraveze. |
--------------------
Renault
Clio 3
1.6 Dynamique 2006
- rodaj momentan
|
|
Tudor |
![]()
|
![]() Moderator Group: Members Posts: 1.824 Joined: 10 May 05 From: Bucuresti ![]() |
Cauta si tu pe sectiunea Megane, ai sa gasesti si ai sa te lamuresti.
|
--------------------
Renault
Clio III
|
|
arti |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 81 Joined: 16 January 07 ![]() |
Salut!
poti descrie ce anume se aude la directie? |
--------------------
Renault
Clio III
2006/ 1.4 16V / 98CP/ Dinamique/ BLACK MAT
- B 54 ---
|
|
uigres |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 2 Joined: 21 January 07 ![]() |
s-a rezolvat. au schimbat flansele,dar au descoperit ca s-au bulit si amortizoarele fata
|
--------------------
Renault
CLIO3
2006
|
|
prOZac |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 153 Joined: 7 January 07 From: Timisoara ![]() |
Cred ca am mai postat pe undeva ceva in legatura cu asta. Ma apropii de revizia de 75.000km si va anunt cu tristete ca am schimbat deja de 2 ori flansele si urmeaza acum la revizie si a 3-a oara.Deja nici nu mai stiu cum se merge cu masina fara sa se auda ceva.Daca nu aud vreun "greieras" ma opresc sa ma uit daca toate-s in ordine.Nu am avut insa ghinionul sa se duca si amortizoarele.
|
--------------------
Renault
Clio III
april 2006,pack authentique
- B-81-PRZ Renault Megane Sedan april 07 Luxe privilege B-35-DPS
(nu mai)urmeaza Laguna(dezgustat de servicii) |
|
dack |
![]()
|
![]() Membru cu atitudine Group: Members Posts: 607 Joined: 1 September 06 From: Bucuresti ![]() |
Vestile aste sunt efectiv triste...si eu sunt nemultumit de zgomotele de sub masina, desi am controlat directia de mai multe ori pana acum si nu au aparut jocuri.
Intrebari pentru restul poporului proprietar de Clio 3 : Mai sunt si altii dintre dvs. care au aceleasi probleme (flanse, amortizoare, etc)? Cati kilometri aveti la bord? Thanks. This post has been edited by dack: 7 Feb 2007, 19:45 |
--------------------
Renault
Megane Sedan 1.5dCI 126CP Privilege, martie
2007 Fiat Stilo Dynamic, 1.9 MJT 148CP, 2006
Riding on the wind. |
|
Tudor |
![]()
|
Zgomot sub masina (ca o bataie regulata, ca atunci cand teava de evacuare atinge in caroserie) la relanti, reclamat in service, constatat ca cilindrul de presiune este buba, programat si schimbat pe garantie(reparatie de 6 ore) cilindrul de presiune, zgomotul a disparut. 10k km la bord.
|
--------------------
Renault
Clio III
|
|
tipitescu |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 16 Joined: 2 February 07 From: Bucuresti ![]() |
Flanșe...garanție, da? Amortizoarele?
Îmi spune și mie cineva cât e garanția la treburile astea, 50.000km? Aveți idee, în cazul garanției extinse la 4 ani, situația e aceeași? (Știu că e ![]() ![]() |
--------------------
Dacia
Sandero Stepway III
2021 comfort
- B038151 Sandero Stepway III ECO-G 100
Renault Symbol 1.5 dCi |
|
raz |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 82 Joined: 9 October 05 From: Bucuresti ![]() |
da, este la fel - 50 000 km.
|
--------------------
renault
clio III
1.4 16v confort dynamique 2006
|
|
lukici |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 20 Joined: 1 October 06 ![]() |
Ma alatur si eu celor ghinionisti...
Si la al meu Clio se aude un zgomot de sub masina la rotatii ale volanului (in special cand fac parcarea). As zice ca zgomotul vine din partea din spate a masinii .... Din discutia voastra constat ca trebuie neaparat mers la service ![]() In plus de aceasta, zilele trecute am constatat ca la o apasare mai ferma a pedalei de frana se aude o scartait. Asta se aude cand masina este stationata si incerc sa duc pedala de frana pana jos? Ati simtit asa ceva? Sa o reclam la service si pe aceasta sau nu este motiv de ingrijorare? Multumesc! |
--------------------
renault
clio 3
2006 dynamic
- B 123504
|
|
Antoniu Dragan |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 44 Joined: 23 December 03 From: Bucuresti ![]() |
22.800km
Zgomot la bracaj la roata din dreapta fata. Cand tin mana pe arc se simte ca si cum ar sarii peste ceva. Probabil ca este o bila de rulment sparta. Evident am fost la service si trebuie inlocuiti "elementii filtranti" = kiturile de flanse amortizor. Sunt de fapt rulmentii pe care se sprijina rotile fata. Cica se strica din cauza prafului. Se gripeaza. La intrebarea "E normal sa pice la 22 mii?" raspunsul a fost "Da, la drumurile de la noi" Bine eu i-am raspuns cu "Atunci de ce mai vindeti masina in Romania" si a inceput sa o intoarca cu "Unele componente sunt mai comerciale" Atunci de ce nu le fac macar pe cele din service mai putin comerciale si mai mult fiabile. Totusi , daca problema era cunoscuta de la Megane 2.1, oare chiar asa sa greseasca Renault sa faca acelasi sistem si la Clio. Am inteles totusi ca la Megane 2.2 problema a fost rezolvata. In fine, flansele vin in 4 zile si le inlocuiesc si pe cele de pe stanga. Cica ar costa in jur de 1200 ron. Si nici macar nu am mers cu masina foarte mult in Bucuresti..... |
-------------------- |
|
ezekio |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 32 Joined: 13 August 07 ![]() |
Eu când văd astfel de probleme și mă gândesc la leasingul pe care o să-l semnez... Nu-mi prea pică bine.
![]() |
--------------------
renault
clio symbol
2004 Ford Focus 2007
|
|
r_vlad |
![]()
|
![]() --- Group: Members Posts: 1.267 Joined: 6 September 06 From: Sibiu ![]() |
Dupa ce am vazut pe forum cat de des se strica rulmentii de la amortizor am devenit curios sa descopar dece. Am desfacut o flansa amortizor ( rulment axial cu protectii de plastic si cauciuc impotriva impuritatilor). Desi in interiorul rulmentului era mult praf/impuritati nu aceasta este principala cauza a pocniturilor. Datorita socurilor la care este supus rulmentul bilele acestuia se afunda in calea de rulare astfel cand invartim de volan se roteste si rulmentul iar bilele acestuia "agata" trecand prin adanciturile formate in calea de rulare.
Am mai observat ca bilele au un diametru neobisnuit de mic raportat la diametrul interior si exterior al rulmentului. Acest lucru contribuie la deteriorarea rulmentului deoarece forta este distribuita pe o suprafata mai mica. Toate aceste neplaceri ar putea fi evitate prin folosirea unui material mai rezistent la fabricare caii de rulare a rulmentului. Attached thumbnail(s) 111111.jpg ( Size: 48.26k ) Number of downloads: 1945 sectiune_fara_bile.jpg ( Size: 52.38k ) Number of downloads: 2044 |
--------------------
VW/Tesla
Tiguan eHybrid/Model 3
2022/2023
|
|
atoma |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 232 Joined: 3 May 05 From: constanta ![]() |
are cineva cu megane-ul 2.2 mai mult de 40000km ...stiu de la un mecanic(reno) ca nu a fost rezolvata problema flanshelor... sau a fuliei... hmda...
|
--------------------
Seat
Ibiza
2006
|
|
dium |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 13 Joined: 20 March 07 ![]() |
am si eu aceasi problema la volan cu acel zgomot.. eu am aflat ca sunt de vina flansele.. sper sa nu se mai duc si altceva pe la amortizoare. masinile sunt cat de cat ok dar imi pare rau de preturile pe care le au piesele comparativ cu marcile de prestigiu.. A... si mai nou am un zgomot in partea din spate a masinii.. parca mi ar pocni careva cu un bat in caroserie.. aiurea .. si nu pot sa imi dau seama de la ce.. vreo idee .. sau ceva asemanator si pe la voi ? ca sa ma lamuresc si eu..
|
--------------------
clio 3
clio 3
2006/1.4 dynamique
- is - 09 - luc
|
|
Peruschi |
![]() ![]()
|
![]() Doar membru Group: Members Posts: 89 Joined: 25 January 08 From: Ploiesti ![]() |
Este de la flansele de la amortizoare acel zgomot... Dupa ce o sa ti le schimbe nu il vei mai auzi... Este o problema cunoscuta, eu am 2 Clio acasa si pe ambele am schimbat flansele la amortizoare...
By the way: ce ati vorbit la service? Cat va costa? Aviz celor care au pana in 50.000 de km cu masina: vedeti ca le puteti schimba pe garantie, deoarece flansele nu sunt consumabile... |
--------------------
Renault
Clio III
2007, 1,4 16V 105 CP
- B 61 RCE Renault Megane Estate / 1,6 16V 115 CP
|
|
costeloosh |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 77 Joined: 10 January 08 From: constanta ![]() |
in stationare, daca fac stanga -dreapta de volan, dar putin-cca 15 grade, se aud nicte ciocanoturi infundate, despre care un "mecanic" mi-a spus ca sunt jopcuri normale in caseta, asta dupa ce mi-a schimbat un pivot ( care era praf), capetele de bara si bucsele antiruliu. sa fie tot celebrele flanse? inca nu am mers la reprezentanta, nefiind foarte deranjant, dar....s-o fac oare?
toate bune |
--------------------
clio II
symbol
2007 / Expression / 1.5 DCI / 50 KW / K9K - V7
- CT 79 LMC I'M WATCHING YOU !!!
|
|
tiberiu27 |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 239 Joined: 6 July 06 From: baia mare ![]() |
da, sunt flansele, daca face cand volanul e in punctul 0 - pozitia rotilor drepte.
Poti schimba numai rulmentul , anul trecut la megane era 100 ron. Daca ai de mers pe drumuri rele neasfaltate cu praf, il vei schimba din an in an. |
--------------------
renault
sedan2
2004 1.5 dci
|
|
costeloosh |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 77 Joined: 10 January 08 From: constanta ![]() |
pai numai asa a mers saraca. dar e urgent? sau....mai astept? poate produce alte defectiuni?
toate bune |
--------------------
clio II
symbol
2007 / Expression / 1.5 DCI / 50 KW / K9K - V7
- CT 79 LMC I'M WATCHING YOU !!!
|
|
tatimeu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.710 Joined: 6 September 06 ![]() |
QUOTE(dium @ 19 May 2009, 16:25) am si eu aceasi problema la volan cu acel zgomot.. eu am aflat ca sunt de vina flansele.. sper sa nu se mai duc si altceva pe la amortizoare. masinile sunt cat de cat ok dar imi pare rau de preturile pe care le au piesele comparativ cu marcile de prestigiu.. A... si mai nou am un zgomot in partea din spate a masinii.. parca mi ar pocni careva cu un bat in caroserie.. aiurea .. si nu pot sa imi dau seama de la ce.. vreo idee .. sau ceva asemanator si pe la voi ? ca sa ma lamuresc si eu.. ce ma enervez cand citesc chestii de genul asta. explica-mi te rog si mie unde naiba e asa diferenta de pret, sau cat de mult te-a costat masinuta asta daca ajungi sa faci asemenea comparatii. Acum adevarul e ca daca circuli cu ea pe unde in mod normal circula carutele este de inteles. Circulati mai fratilor cu dacia din 70 si puneti sarmulite si alte prostii si o sa fiti foarte multumiti, sau mai bine mergeti cu bicicleta caci astfel faceti si sport si aveti bani de apa plata, sau beti de la izvor. |
--------------------
renault/audi
Megane III RS/Audi A4
2014/2019 benzinar/tractor 302/190 CP
|
|
nh1980ro |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 3.612 Joined: 7 February 07 From: Togo-Togo. ![]() |
Pai tie cum ti se pare daca in reclama scrie ca ai garantie 3 ani sau 100.000km si dupa ce cumperi masina afli ca de fapt nu ai 100.000km si doar vreo 50.000km pt unele piese, iar pentru altele nu ai deloc garantie, pentru ca sunt consumabile.
Si daca mai adaugi si o fiabilitate relativ mica a pieselor, ce obtii? Partea cu fiabilitatea e luata din pozitia Renault intre celelalte firme in diversele topuri de fiabilitate. Este foarte bine daca oamenii se plang de diversele probleme, poate in felul asta se trezesc si cei de la Renault. |
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
AndreiMR |
![]()
|
![]() Membru alfist Group: Members Posts: 3.828 Joined: 15 January 09 From: Pitesti ![]() |
Din pacate, cred ca problema cu flansele a aparut si la masina mea. In momentul in care misc volanul stand pe loc, se aude trosnind. Am acum vreo 41.000 de km, si sunt in perioda de garantie extinsa asa ca sper sa se rezolve usor problema asta...Se pare ca ultimul an de zile cu mers foarte mult prin Bucuresti, cu gropi si linii de tramvai si-a cam spus cuvantul...
|
--------------------
2018
Mazda 3 G120
Challenge 2015 Land Rover Discovery Sport TD4 SE
2008 Mazda 2 TE EX: Clio III dci Dynamique/Mazda CX-7 Revolution/ Alfa Romeo 159 2.4 jtdm |
|
ovidiu89 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 492 Joined: 17 April 11 ![]() |
Din pacate ma numar si eu printre cei care trebe sa schimbe flansele. Se gasesc flansele separat de rulment sau numai impreuna?
|
--------------------
Renault
Clio
2007
|
|
sempedia |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 10 Joined: 22 February 11 ![]() |
TUDOR: Pentru ce este acel cilindru de presiune? Daca imi poti da mai multe detalii, pentru ca sa pot intelege. Vreau sa stiu ce sa le zic astora de la service care sant mai prosti ca mine.
|
--------------------
reno
clio 3
2008
- DJ88TIM Blog Personal - www.tiberiuadrianbazavan.com
|
|
Cyp_FCC |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 110 Joined: 26 July 11 From: Bucuresti ![]() |
Salutare! Eu am achizitionat masina de noua si acum am 39.000km si am schimbat flansele de amortizor de trei ori pe garantie, iar acum sunt iarasi distruse. Deja caut orice alt model/producator poate tin mai mult decit cele de origine. Nu am crezut niciodata ca desi fac eu revizia la 10.000 in loc de 15.000 de km trebuie sa introduc in lista de piese la fiecare revizie si aceste flanse "minunate".
Daca stie cineva de existenta unor flanse aftermrket il rog frumos sa-mi spuna ca deja nu mai suport. |
--------------------
Renault
Clio Symbol
2008 1.4 16v
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 1st May 2025 - 06:47 |