Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages < 1 2 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Probleme cu kit-ul de suspensie, Zgomote la directie - topicuri lipite

ovidiu89
post 21 Aug 2011, 10:42
Post #31

Membru autentic

Group: Members

Eu am cumparat Lemforder sper sa tina mai mult

--------------------
Renault Clio 2007
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Cyp_FCC
post 22 Aug 2011, 09:30
Post #32

Membru

From: Bucuresti

Poti te rog frumos sa-mi dai si mie mai multe detalii despre acest flanse cum ar fi de cati km le ai, ce cod au si pretul de achizitie.
Multumesc.

--------------------
Renault Clio Symbol 2008 1.4 16v
+
ovidiu89
post 22 Aug 2011, 19:33
Post #33

Membru autentic

cyp nu pot sa iti zic decat ca le-am schimbat sapt trecut, iar pretul de achizitie a fost de 360 cu tot cu rulment.

--------------------
Renault Clio 2007
+
Cyp_FCC
post 23 Aug 2011, 09:28
Post #34

Membru

From: Bucuresti

Multumesc mult, o sa caut si eu prin Buc sa vad ce gasesc.

--------------------
Renault Clio Symbol 2008 1.4 16v
+
AndreiMR
post 29 Aug 2011, 09:43
Post #35

Membru alfist

From: Pitesti

Buun, revin si eu cu o intrebare...Ieri, dupa un drum dus-intors pe minunatul Pitesti-Campulung, am observat ca la trecerea peste zone cu asfalt cariat sau linii de tramvai se aude din partea dreapta-fata un troncanit. De asemenea, pe autostrada am facut o incercare si am vazut ca masina trage putin dreapta. E clar ca e o problema. De la ce ar putea veni? Ce ar trebui sa verific eu in prima faza (nu am elevator, nu sunt prea priceput la mecanica)? Ideea e ca saptamana viitoare voi merge sigur cu masina la service (abia atunci imi permite timpul), dar as vrea sa stiu cam la ce sa ma astept sa fi picat, ca sa nu mai aud replici de genul "nu are nimic masina". Masina are 45.000 de km, e in anul 3 de garantie extinsa, deci banuiesc ca o interventie la trenul de rulare sau directie ar fi inca acoperita de garantie. La revizie, acum 2 luni, am reclamat zgomote suspecte din volan (trosnituri) dar care apar numai cand masina a stat in soare, si atunci nu au gasit nimic in neregula. Orice sfat e binevenit biggrin.gif

--------------------
2018 Mazda 3 G120 Challenge
2015 Land Rover Discovery Sport TD4 SE
2008 Mazda 2 TE
EX: Clio III dci Dynamique/Mazda CX-7 Revolution/ Alfa Romeo 159 2.4 jtdm
+
adiblu
post 29 Aug 2011, 18:58
Post #36

Membru autentic

From: Slatina

Pentru troncanit si tras dreapta eu cred ca de vina sunt bieleta de directie si/sau capul de bara de pe partea respectiva(cel mai des acestea de pe dreapta se uzeaza primele). Ca sa verifici daca ai jocuri in acestea, tragi de roata in plan orizontal, dar trebuie sa ai oarece experienta ca sa-ti dai seama... pot sa troncane si fara sa ai jocuri sesizabile. Pentru trosniturile din volan cel mai probabil sunt de vina flansle de la amortizoare, le-ai schimbat vreo data pana acum? Eu am doar 19000 de km cu masina si deja se simt celebrele zgomote in flanse la rotirea volanului la plecarea de pe loc... ca dupa ce ma pun in miscare, incepe simfonia etrierelor... poveste veche. Oricum, ar trebui sa te rezolve pe garantie, macar pentru prima problema.

--------------------
Renault Clio 3 Estate 1,4 Dynamique 2009
+
AndreiMR
post 29 Aug 2011, 21:01
Post #37

Membru alfist

Multumesc de raspuns...Nu am schimbat niciodata flansele pana acum, e drept ca si masina a fost menajata in primii 15.000 de km (adica nu a prea mers prin Bucuresti). La prima problema intr-adevar, putin probabil sa comenteze pentru ca e chestie care tine de siguranta si nu e usor de dat cu tifla clientului (imi cunosc masina si stiu ca nu merge cum trebuie acum, se simte si in directie si masina nu mai da senzatia de rigid, inchegat). Culmea e ca am incercat pe cat posibil sa evit gropile, am mers usor peste linii de tramvai, dar degeaba. Cat despre flanse, o sa insist la service sa le verifice in fata mea, daca sunt uzate cum pot sa imi dau seama? Prima data au zis ca ar fi in regula, si adevarul e ca acolo la service nu mai facea deloc, a mers si un domn de acolo cu masina si eu in dreapta, deci nu m-a mintit. Dupa cum am mai scris in alt topic cred, zgomotele in volan nu apar decat cand e foarte cald afara sau cand a stat masina in soare, dimineata de exemplu e liniste.

--------------------
2008 Mazda 2 TE
+
spy_oh_joy1389
post 29 Aug 2011, 22:49
Post #38

Megane zen și un mare plimbăreț

From: Sibiu

Cred ca avem aceeasi problema. Cand e cald afara total aleator imi pacane ceva in volan. Cam de un an, cand merg pe pietris simt o bataie in volan care vine dinspre roata dreapta de parca as da cu roata in bordura.

Masina mea nu mai e in garantie. Am fost in afara reprezentantei la revizie si nu mi-a gasit nimic la ea. A zis ca-i brici. Nu are joc in caseta, nu are probleme cu bieletele sau cu flansele(cred). Omul ce motiv avea sa ma minta? Mai intai l-am lasat sa verifice si dupa ce mi-a zis ca n-a gasit nimic i-am zis de problema si sa se uite mai bine, dar in continuare nu a gasit nimic. E neplacut pe pietris, intr-adevar, dar chiar si cand bate, nu are joc. Masina merge chiar foarte bine. Eu zic ca pana cand nu are probleme care sa arate clar de unde vin, nu are rost sa schimb jumatate de masina ca poate se rezolva.

--------------------
Renault 2 x Megane 4 GT&Zen ||2017||2016
Hanlon's razor: "Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity."
+
AndreiMR
post 30 Aug 2011, 11:21
Post #39

Membru alfist

Da, dar la mine trage si dreapta...Sigur, e posibil trasul sa nu aiba legatura cu zgomotul din volan, dar nu pot sa stau cu ea asa. Merg foarte mult si pe autostrada si nu mai am incredere in masina la viteza (nu va ganditi la 180, ca merg cu 120-130), si e neplacut sa tot faci corectii din volan.

--------------------
2008 Mazda 2 TE
+
spy_oh_joy1389
post 30 Aug 2011, 11:28
Post #40

Clio tine directia bine, Megane-ul trage dreapta. Am tot zis ca ma duc sa-i fac geometria dar n-am mai apucat...

Oricum, Synyster, te rog sa ne tii la curent! Chiar sunt curios ce solutie gasesti. Totusi, trasul spre dreapta nu cred ca are legatura, s-ar putea sa fie de la geometrie ca Pitesti-Campulung e un chin pentru orice masina.

This post has been edited by spy_oh_joy1389: 30 Aug 2011, 17:42

--------------------
Hanlon's razor: "Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity."
+
AndreiMR
post 7 Sep 2011, 20:29
Post #41

Membru alfist

Am rezolvat problema. Troncanitul se auzea de la etrieri, a uns mecanicul boltul de prindere dar nu va fi o solutie definitiva, din ce am vazut e o chestie comuna la Clio 3. Cat despre trasul dreapta, mi-e jena sa spun motivul, dar roata dreapta fata era dezumflata destul de tare smile.gif Cu ochiul nu mi-am dat seama, dar era pe la 1.8, in timp ce pe stanga era 2.4. Oricum, masina nu mai trage dreapta, iar mecanicul a verificat tot ce se putea si jocuri nu sunt. Cat despre trosnitul in volan, e inca prezent dupa ce masina sta in soare si e absent la racoare. Sincer, nu mi-am mai batut capul cu el, atat timp cat masina nu are jocuri si functioneaza in parametri, e ok. Ca fapt divers, am vrut sa comand chederul care vine intre capota si bara fata, pentru ca la masina mea s-a uzat si se desprinde cand ridic capota, pretul era bestial : 210 RON radmasa.gif Am zis pas, mai ales ca nu se stia exact cand ajunge

--------------------
2008 Mazda 2 TE
+
spy_oh_joy1389
post 8 Sep 2011, 06:32
Post #42

I-am zis si eu mecanicului sa se uite la etrieri ca poate de la aia imi troncane, dar a zis ca s-ar auzi diferit. Bine, nu cred ca a pus mana pe multe Clio3 si tind sa cred ca si eu am aceeasi problema. Cred ca am mai mentionat(si pe forum, dar mecanicului sigur i-am zis) ca parca de cand mi-am schimbat placutele pe fata am sesizat asta.

--------------------
+
ovidiu89
post 20 Feb 2012, 16:17
Post #43

Membru autentic

Ai incercat lemforder? Eu din astea am pus si momentan se prezinta bine

--------------------
Renault Clio 2007
+
Manuchao
post 29 May 2012, 09:43
Post #44

Membru incepator

Si eu am problema cu troncanitul la bracarea rotilor spre stanga, am dus-o la serus, au pus-o pe rampa si au spus ca am un capat de bara distrus la roata dreapa si caseta de directie trebuie inlocuita si costa 2500 ron. Trebuie sa le dau raspuns daca se apuca de ea. Masina are 27.000 Km, mi se pare ciudat sa se strice caseta asa repede...

--------------------
Renault Clio 3 2008/Dynamique
+
AndreiMR
post 29 May 2012, 09:53
Post #45

Membru alfist

Poate doar daca mergeai numai in off-road sa strici caseta asa repede. E posibil sa fi avut defect din fabrica. Mai ai garantie?

--------------------
2008 Mazda 2 TE
+
Manuchao
post 29 May 2012, 10:19
Post #46

Membru incepator

nu mai am garantie. Am mers cu grija, desi acum un an masina a fost avariata, a avut roata dreapa fata strambata si poate a fost usor avariata si caseta care nu a fost depistatla atunici si inlocuita, mai ales ca a fost facuta pe casco. La cateva luni au aparut zgomotele.
Am citit ce s-a postat aici si mi-e teama sa nu fie alte pise si sa cumpar aiurea caseta. Mecanicul de la serus mi-a arat sub masina ce anume se misca acolo dar eu nu ma pricep si habar nu am ce joc ar fi trebuit sa aiba "tija" care ducea spre caseta...
La alte magazine de piese am gasit caseta TRW la pretul de 850 ron, iar la serus costa 1930 doar caseta, ma gandesc s-o aleg pe cea originala..

Spun ca imi este teama deoarece sunt dezamagit de cei de la serus, la prima revizie au zgariat bara fata probabil cand au muta-o pe acolo, in urma unei reparatii pe casco capota masinii se deschide doar cand vrea ea, bara fata si piesa dintre bara fata si capota prezinta niste basici sub vopsea, aparute dupa aproximativ 6 luni

This post has been edited by Manuchao: 29 May 2012, 10:37

--------------------
Renault Clio 3 2008/Dynamique
+
AndreiMR
post 29 May 2012, 10:28
Post #47

Membru alfist

Daca ai avut soc puternic in roata, probabil ca intr-adevar s-a dus caseta. Poti sa mai mergi la alt service sa vezi ce zic cei de acolo, dar Serus au reputatia de a fi seriosi. Diferenta de pret intre caseta cumparata din alta parte si cea de la ei e enorma, vezi daca accepta sa cumperi caseta din alta parte si doar sa o montezi la ei.

--------------------
2008 Mazda 2 TE
+
spy_oh_joy1389
post 29 May 2012, 10:33
Post #48

Mie dupa ce mi-au schimbat coloana de directie inca se mai simte, dar nu la fel. Vine revizia in curand sa vedem ce or mai zice.

--------------------
+
Liviu G
post 13 Jul 2012, 21:17
Post #49

Membru autentic

Buna seara tuturor,din cate am inteles Clio 3 are aceasi caseta de directie ca la Megane 2, caz in care pentru cei care au joc in caseta de directie se poate rezolva prin schimbarea bucsei antizgomot ( Sau palierul antizgomot cum i se mai spune). Din cauza socurilor primite cu roata din dreapta cu timpul bucsa se taseaza (se largeste) iar axul nu mai sta fix pe bucse, ci se misca liber in caseta producand celebrul cloncanit, iar daca uzura bucsei este mai mare vibratia se poate transmite pana in volan. Am sa va arat si cateva poze cu bucsa respectiva, daca aveti intrbari puteti sa mi le adresati cu incredere ori pe forum ori la numarul de telefon: 0762261827 O seara buna va doresc. smile.gif

Attached thumbnail(s)
P1010848.JPG ( Size: 166.57k ) Number of downloads: 548
P1010964.JPG ( Size: 170.64k ) Number of downloads: 587
P1010965.JPG ( Size: 176.1k ) Number of downloads: 581
P1010966.JPG ( Size: 171.75k ) Number of downloads: 576
P1010967.JPG ( Size: 179.55k ) Number of downloads: 577

--------------------
Renault scenic 2 2004
+
MMVI
post 18 Jul 2012, 07:47
Post #50

Membru autentic

From: Ilfov

Manuchao nu stiu din ce cauza se deschide capota ta cu greutate dar iti spun, poate te ajuta, cum am rezolvat-o pe a mea: carligul de otel de pe capota se poate slabi din cele doua suruburi in care este prins, apoi se inchide capota pentru a permite carligului sa se pozitioneze corect, se deschide capota si se strang la loc suruburile

--------------------
renault clio III 2007 1.6 16V dynamique - B-xx-ELF
+
AndreiMR
post 14 Jan 2013, 17:43
Post #51

Membru alfist

O noua zi, o noua problema sad.gif
Azi am observat ca la trecerea peste speed-bumps, se aude din partea din fata un zgomot foarte puternic, ceva gen fier care se rupe...Zgomotul nu se aude la gropi sau liniile de tramvai, ci doar la trecerea peste speed-bumps, cu ambele roti odata. Din ce mi-am dat eu seama, pare ca s-ar auzi mai tare pe partea stanga. De la ce o fi zdranganeala asta?

--------------------
2008 Mazda 2 TE
+
alexshady31
post 10 Oct 2013, 06:08
Post #52

Membru incepator

Salutari in primul rand. Sunt nou aici si sunt un nou posesor de Renault Symbol 1,5 DCI 2010. Am avut poate cea mai groaznica experienta din viata mea(24 de ani). Am cumparat masinuta de mai sus (SH), toate bune si frumoase, dupa o saptamana a inceput bataia pe sub ea. Mecanicii mei vestiti au dat vina pe o bieleta antiruliu care intradevar trebuia schimbata si un pivot care era ca tunu si nu am schimbat. Altii mi-au spus amortizoarele sunt vinovate. N-am crezut. Am gasit acest forum, am cumparat orbeste flansa si rulment (110 lei rulment+flanse Febi). Acum totul e ok, multumita voua. Data viitoare cred ca am sa schimb doar rulmentul. Sanatate si mii de multumiri.

Edit: unii mecanici au dat vina bataii pe caseta de directie. GROAZNIC.

This post has been edited by alexshady31: 10 Oct 2013, 06:10

--------------------
Renault Symbol 2010 - AG-89-BLU
+
nicu rares
post 15 Sep 2014, 21:43
Post #53

Membru

From: BUCURESTI

caseta de clio 3 se aseamana cu modelul montat pe renault megane 2 dar nu sunt la fel, si nici bucsele nu sunt la fel, bataia casetei la clio 3 este si de noua fiind o problema des intalnita.

--------------------
renault megane 1 2003
Renault=Masina buna
+
George Paul
post 16 Sep 2014, 12:51
Post #54

Membru autentic

Bucsa aia care cedeaza si se poate schimba nu prea greu, e identica cu cea de la caseta Megane 2 (si nu numai). O gasesti acolo, daca ai nevoie.

--------------------
Renault Clio III 08.2007/Dynamique/1.4/3 usi
Iudelor '89-azi:

Cine-au îndragit strainii
Mânca-i-ar inima cânii,
Mânca-i-ar casa pustia
Si neamul nemernicia.

Cititi ''Doina'' - Eminescu.
+
Liviu G
post 14 Nov 2014, 17:39
Post #55

Membru autentic

Bucsa de la Clio 3 este identica, cu cea de Megane 2 si Kangoo 3 schimbat personal la cele 3 modele. Bucsa originala trebuie sa fie identica cu cele din poze, daca au alta culoare sigur au mai fost schimbate inainte.

Attached thumbnail(s)
P1020214.JPG ( Size: 177.34k ) Number of downloads: 35

--------------------
Renault scenic 2 2004
+
2 Pages < 1 2
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 1st May 2025 - 07:04
Dacia