vibratii la pedala de ambreiaj, o pb mare
![]() ![]() ![]() |
vibratii la pedala de ambreiaj, o pb mare
adi_0434 |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 315 Joined: 26 December 06 ![]() |
|
||
--------------------
renault
laguna II
2002 1.9 dci 79kw estate expresion ex laguna II
peugeot 407 2.0 HDI |
|||
andrei1302 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 266 Joined: 11 August 04 From: Bucuresti - Constanta ![]() |
Singura masina la care am sesizat problema asta a fost o Skoda Octavia II cu care am facut drive-test. Omul incerca sa imi explice ca asa ar fi la toate motorizarile Diesel. La Laguna nu am problema asta sicer. La tine insa poate fi si efect placebo, daca ai avut problema anterior. Oricum, pedala nu poate sa vibreze decat odata cu partea de caroserie pe care este prinsa. Iar la asta vibratiile provin de la motor, cel mai probabil din cauza unui tampon uzat sau a unui mers necorespunzator la ralanti. Treaba este ca la Skoda trepida si in mers.
|
--------------------
Renault Laguna
1.9 DCi 120 CP
2003 Privilege Grandtour
- CT-10-NAG
|
|
romeo3108ro |
![]()
|
![]() Conducator de Twingo Group: Members Posts: 1.218 Joined: 4 March 06 From: Dirty Bucharest ![]() |
la laguna exista o operatie tehnica speciala cu un arc la pedala de ambreiaj si inlocuirea pompei(poti afla asta la un service renault)
|
--------------------
i help
if
i can Ex Dacia Berlina 1310
Opel Zafira Y20DTH Twingo 1.2 16 ventricole ex angajat renou :)) Alan 42 Multi + Ml 145 / MIO Moov 500 cu Igo 8.3 si Ioana |
|
adi_0434 |
![]()
|
nu cred ca are ceva pedala de ambreiaj, mai ramane ea cateodata blocata dar pb asta am inteles ca o au majoritatea lagunelor vibratia de care spuneam e clar ca o da motorul pentru ca se scimba odata cu turatia lui
|
--------------------
renault
laguna II
peugeot 407 2.0 HDI |
|
adi_0434 |
![]()
|
mersi Andrei 1302 pt raspuns , tot la fel am crezut si eu ca toate masinile diesel au vibratii de la motor ideea e ca la mine nu dispare nici in mers , Skoda cu care ai facut drive-test era noua?
|
--------------------
renault
laguna II
peugeot 407 2.0 HDI |
|
acura3x |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 6 Joined: 9 December 06 ![]() |
si eu am aceasta problema si datorita faptuui ca ambreiajul este cu pompa si nu cu ,cablu vibratiile nu pot fi transmise decat de la motor datorita unui tampon obosit
|
--------------------
renault
laguna 2
2002 autentique
|
|
b_gabi |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 566 Joined: 28 October 06 ![]() |
Și la mine se observă o ușoară vibrație a pedalei când este puțin apăsată! Tot de la un tampon cred că este!
|
--------------------
renault
laguna 2
2001 Privilege 1,8 I 16V
- AG 70 BUB
|
|
adi_0434 |
![]()
|
fratilor ar fi bine sa fie de la un tampon ,a incercat sa se duca cineva la reprezentanta cu problema asta??
|
--------------------
renault
laguna II
peugeot 407 2.0 HDI |
|
tiberiu.anghel |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 940 Joined: 23 November 06 ![]() |
Problema in cauza se manifesta foarte probabil din cauza unui tampon al motorului sau cutiei obosit.
In cazul in care vibratia apare in momentul in care ambreiajul incepe sa cupleze, atunci problema este legata de subansamblele ambreiajului (cel mai probabil placa de presiune). |
--------------------
-
-
-
|
|
SorinV |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.321 Joined: 28 January 04 From: a ![]() |
ce zice romeo este foarte adevarat. mergi mai bine la o reprezentanta si sa iti scoata un icm sa vezi daca si a ta este inscrisa in lista cu ots.
|
--------------------
a
a
a
|
|
bh07xyk |
![]()
|
![]() C Group: Members Posts: 976 Joined: 10 March 06 From: Oradea ![]() |
icm? ots? Pe romaneste?
|
--------------------
Alfa Romeo 156
Sportwagon 1.9 JTD
2003 Progression ex Laguna Grandtour 1.9dci Dynamique , 120, 17", 2002
Manuale reparatii Laguna in pagina personala. |
|
ghetau dan |
![]()
|
D.O.C.T.O.R. cu 50%warn si ban Group: Banned Posts: 1.269 Joined: 9 March 06 ![]() |
Cum,n-ai inteles??? Nici eu
![]() |
--------------------
Subaru
Legacy 3.0R
2007
|
|
cri123 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.620 Joined: 16 April 05 From: Cluj-Napoca ![]() |
ICM = Istoric Complet Masina (cred ....)
OTS = habar nu am, poate lamureste cineva ![]() |
--------------------
Renault
Laguna 2
2006 2.0T dopat cu 30 ponei Kadjar 1.6 dci 4x4 - 2015
Megane 1.2 Classic 1.6 16v - 2001 |
|
boozywoozy |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 595 Joined: 18 August 06 From: galati ![]() |
OTS = operatiune tehnica speciala.Adica noi cumparam,iese din garantie si ne trezim pe la 150k ca tre sa schimbam ba turbo total ( cazul meu ),ba cine stie ce piese d`astea asa de ieftine de iti vine sa fuuuuuuuuugiiiiiii......
|
--------------------
ex renault
laguna 2
2002 1.9 dci dynamique
- gl 41 nyk
|
|
hellcat |
![]()
|
![]() FrontYard Motorsport Group: Moderatori Posts: 5.628 Joined: 25 April 04 From: Dieppe ![]() |
Nu-i obligatoriu ca masina sa nu mai fie in garantie, pot fi OTS-uri si in perioada de garantie (cele mai multe). Si nu implica exclusiv numai inlocuiri de piese sau subansamble, pot fi doar verificari.
|
--------------------
Renault Clio
bicorp 1.4 16v
2002 expression Commencal Premier HD1
|
|
tiberiu.anghel |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 940 Joined: 23 November 06 ![]() |
@adi_04340:
Nici un update la problema semnalata? |
--------------------
-
-
-
|
|
adi_0434 |
![]()
|
ma scuzati ca nu am mai intervenit cu noutati.ce este bine e ca vibreaza la fel (nu a crescut in intensitate)oricum sunt sigur ca vibratia o da motorul
am inceput sa strang bani pt service ,fara 3000 ron nici nu indraznesc sa ma duc la rep rog pe cei care au o astfel de pb. si au rezolvat cate ceva ,sa posteze pe acest topic |
--------------------
renault
laguna II
peugeot 407 2.0 HDI |
|
andu911 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.164 Joined: 18 February 05 From: Bucuresti - Berceni ![]() |
Eu cred ca nu mai e unsoare in rulmentul de presiune.
|
--------------------
-
-
-
|
|
alexHD |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 46 Joined: 16 November 07 ![]() |
Am avut si eu problema asta dar nu la laguna ci la un seat tdi;trepida foarte tare ambreiajul cand il calcam putin la fel cum ai spus(sa zic asa pana pe la jumatate) efectul de trepidatie fiind mai ponuntat in treptele inferioare 1,2...dupa ce luam viteza parca nu se mai simtea la fel.chestia e ca a inceput sa-mi faca figuri cand am iesit din brasov iar la intrare in sibiu s-a auzit o bubuitura puternica si cand m-am dat jos era numai ulei sub masina(tine-te bine) mi-a crapat blocul motor(era o chestie care batea inauntru si l-a spart pana la urma).Nu vreau sa te sperii dar de obicei trebuie pus raul in fata;sfatul meu ar fi sa n-o mai fortezi pana faci o testare serioasa si chiar iti doresc sa fie doar o problema minora.
PS:m-a costat remotorizarea la seat de m-a uscat si cred ca nu se compara cu o remotorizare de laguna! Bafta |
--------------------
Renault
Laguna II
2001 Privilege 1.9 dCI 120cp Seat Cordoba 2001 1.9 TDI 90cp
|
|
andu911 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.164 Joined: 18 February 05 From: Bucuresti - Berceni ![]() |
La tine a fost volanta. Multe VAG au problema asta... Eu sper sa nu fie si la el...
This post has been edited by andu911: 7 Apr 2008, 10:26 |
--------------------
-
-
-
|
|
Alex_Riza |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 17 Joined: 19 May 08 ![]() |
si la mine se simte bataia de care vb voi.pana acum nu m-a speriat am crezut ca e normala deoarece am mers cu 4 masini golf 5 din acelasi an 2006 aproape noi si exista aceiasi batai doar ca era mai pronuntata decat la mine.cum e totusi pana la urma? astept pm ms
|
--------------------
Renault
Laguna II
2001
- hd-07-whz
|
|
Kanny69 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 499 Joined: 6 April 08 ![]() |
Stati linistit ca orice diesel asa face, nou ,vechi, toate fac asa, nu ma intrebati de ce, dar am fost si eu cu multe dieseluri noi, vechi si toate asa au facut.
Nu-i mai dati atentie. |
--------------------
Ex Renault
Laguna II
2002 1,9 dci 140 Cp Ford Mondeo 2.0 TDCI 131 Cp Ghia Denso
|
|
andu911 |
![]()
|
la mine nu face
|
--------------------
-
-
-
|
|
hellcat |
![]()
|
![]() FrontYard Motorsport Group: Moderatori Posts: 5.628 Joined: 25 April 04 From: Dieppe ![]() |
Deci, nu e normal sa trepideze....
Citeste aceste 2 discutii: http://www.reno.ro/index.php?showtopic=109353&hl= http://www.reno.ro/Tremurici-motor-t105312.html |
--------------------
Renault Clio
bicorp 1.4 16v
2002 expression Commencal Premier HD1
|
|
adi_0434 |
![]()
|
am fost cu masina la un sevice si au gasit "discul de presiune uzat necomform" ,nu patineaza ,nu se simte la viteza nu are alte simtome ,atat ca este enervant pana te obisnuesti.
|
--------------------
renault
laguna II
peugeot 407 2.0 HDI |
|
Seba Sama |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 50 Joined: 5 May 08 From: Timisoara ![]() |
Am si eu aceeasi problema: daca ating pedala de abreiaj se simte un "tremurat", mai degraba o vibratie. O apas doar cat merge "pe liber", adica inainte sa inceapa cuplajul. A mea e 1.6 16V. Nu am indee de la ce ar putea fi, dar dupa ce am citit aici m-am cam pus pe ganduri....
Mai ceva: o vibratie usoara simt si la schimbatorul de viteze. Nelamurire: e normal ca la frana de motor, respectiv cand merg si ridic piciorul de pe acceleratie (fara a atinge ambreiaj sau frana) masina se "poticneste" de cateva ori ci merge "in hopuri". Din cate stiu la frana de motor trebuie sa mearga rotund si sa scada turatia... This post has been edited by Seba Sama: 15 Jul 2008, 10:09 |
--------------------
Renault
Laguna II
2002 Berlina 1.6 16 V
- TM 32 PAS
|
|
onu |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 64 Joined: 16 June 08 ![]() |
eu cred ca este de la volanta,pe laguna 2 este o porcarie de volanta la fel ca si pe peugeot,eu mi.am pus acum volanta normala cu arculetele acelea pe disc cum au toate masinile,nu cum le avea inainte pe volanta.
|
--------------------
renault
laguna 2
2004;1,9dci 120cp
|
|
Dan73 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.427 Joined: 4 July 07 ![]() |
Imi permiti sa te contrazic? Laguna cu motor diesel are volante facute de Luk care sunt destul de bune si eu pana acum nu am gasit un topic dedicat problemelor cu volanta.
This post has been edited by dan73205: 15 Jul 2008, 14:07 |
--------------------
Citroen
C5 III
2.0 HDI, Exclusive, 140 cp
|
|
onu |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 64 Joined: 16 June 08 ![]() |
mie asa mi.au spus cei de la reprezentanta ca numai laguna si 407 parca de la peugeot au aceasta volanta dubla cu arculetele pe ea nu pe discul de ambreiaj........acum...........am zis si eu
|
--------------------
renault
laguna 2
2004;1,9dci 120cp
|
|
Axe |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.678 Joined: 24 February 08 ![]() |
Sa dea dracii-n el de topic, uite-l cum invie dupa zece ani, acush!
![]() Ce ne facem ca si la Kia Sportage-ul meu pe benzina face la fel? Ca pana acum s-a invocat problema doar pe diesel-uri!? Asa cum s-a spus mai sus, tind sa cred ca este o uzura neuniforma a placii de presiune!? This post has been edited by Axe: 7 Jul 2018, 19:55 |
--------------------
Renault
Megane
1.5dci, 2013, 90CP inca vii...
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 30th April 2025 - 15:37 |