Plasma vs. LCD, Care este solutia cea mai buna?
![]() ![]() ![]() |
Plasma vs. LCD, Care este solutia cea mai buna?
coocky |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 284 Joined: 5 August 04 From: Timisoara ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane II
2004 Renault Megane II Estate, 1.6 16V 115CP
Seat Leon CUPRA |
|||
Laurentziu83 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 7.592 Joined: 17 May 05 ![]() |
|
--------------------
.
.
.
|
|
godaro |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 183 Joined: 29 April 04 ![]() |
@cooky: mestere, cred ca ai cam incurcat borcanele: plasmele sunt mai SCUMPE decat lcd-urile (empiric vorbind). nu imi amintesc sa fi vazut monitoare de plasma pt computer, insa monitoare LCD sunt pe toate drumurile. am vazut televizoare LCD si la 35 mil lei vechi
despre calitate nu stiu ce sa iti zic: daca tehnologia cu plasma e mai scumpa nu vad de ce ar fi mai proasta. cert este ca monitoarele cu plasma sunt de dimensiuni mari. nu am vazut niciodata plasme mici oricum, e cam varza in primul post. cred ca @cooky se gandea la una si scria despre cealalta |
-------------------- 307 berlina, 1.6 HDI
|
|
coocky |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 284 Joined: 5 August 04 From: Timisoara ![]() |
Tocmai ca nu stiam chiar atat de multe de aceea am intrebat... ceea ce am scris acolo erau din auzite... se pare ca ori am inteles eu gresit ori persoanele cu care am vb nu prea stiau multe... din pacate am pus intrebarea inainte de a faci propriile cercetari... pana una alta citim forum-uri si punem intrebari pentru a sti mai multe...
referitor la preturi... ce am vazut eu: plasma de 106 Pioneer la 70 mil ROL si LCD ~80 Sony la 60 mil. pentru mine asta inseamna ca LCD-urile sunt mai ieftine... Drept este ca nu stiu exact modelele si specificatiile tehnice dar promit ca ma interesez ![]() Edit: Intr-adevar citind modul in care se produce imagine la o plasma tre' sa recunosc ca este normal ca ele sa fie mai scumpe..., cred ca ce am vazut eu in materie de LCD era ceva ce se apropie de state of the art in domeniu si probabil avea si tuner... mea culpa ![]() desi... http://www.plasma-vs-lcd.com/plasma-lcd-start.htm |
--------------------
Renault
Megane II
Seat Leon CUPRA |
|
VladK2K |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 191 Joined: 30 August 05 From: Bucuresti ![]() |
De ce nu imi place mie la plasma e ca obiectele nu au contur, nu exista notiunea de sharpness... parca totul a fost facut blur si apoi sharpen, si contururile s-au dus dracului... dar culorile sunt mai vii
Plasma se vede bine de la distanta |
--------------------
Hyundai
Tucson
2017 LP+
|
|
_182_ |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 467 Joined: 21 May 04 From: Bucuresti ![]() |
intr-adevar, plasma e buna pt sali si conace cu sufragerii de 100 mp, unde ai distanta
pt casa si filme pe dvd as merge pe LCD pt calitatea imaginii (au rezolutii mai mari oricum) cel mai bun forum din romania pt electro - hi-fi.ro |
--------------------
Renault
Clio bicorp dCi 65
Expression 2003 Renault Twingo 8v & Opel Astra H cdti
|
|
dmc |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 703 Joined: 20 December 04 From: Bucuresti ![]() |
si eu as merge tot pe tehnologia LCD e la un pret mai rezonabil, cele pe plasma sunt prea piperate. Daca se iau avantajele si dezavantajele la fiecare tehnologie in final nici una nu castiga detasat, ambele au si plusuri si minusuri, nu exista inca o tehnologie care sa le aiba pe toate: dimensiune, unghi de vizualizare, culori, timp de raspuns, claritate, consum, pret, etc.
cauta cu google topicuri pe alte forumuri de specialitate sau pe pagini web dedicate acestor tehnologii pentru a intelege exact cu "ce se mananca fiecare". Multa bafta. |
--------------------
Renault
Megane II
2004 - 1.6 115 Megane 2 Sedan 1.6 115 Privilege
Iulie 2004 |
|
coocky |
![]()
|
De citit e usor, cel mai important este cred eu: "look&feel"-ul... pana la urma imaginea, care se spune ca ar fi mai "calda", de la plasma poate sa fie pe placul unuia dar sa displaca altuia... ma gandeam ca ar fi util de stiut si "feel"-ul unora care au folosit intensiv aceste device-uri..., probleme-le care se vad in primii ani...
etc... |
--------------------
Renault
Megane II
Seat Leon CUPRA |
|
CT-82-PUM |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 18 Joined: 3 October 05 From: Constanta ![]() |
LCD e mai ieftin dar vede mai prost,in schimb plasma e mai scumpa dar vede mai bine si totusi are un dezavantaj...doar 10 000 mii ore de functionare apoi crapa.
|
--------------------
Dacia
Logan
2005
|
|
RoVal1972 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 434 Joined: 22 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Toata lumea se cramponeaza cam mult de durata de viatza. A facut careva calculul, ce inseamna 10.000 ore in real life ?! Cat tzineti zilnic TV ul deschis ?!
Plasma mai scumpa, se vede mai bine. LCD mai ieftin, se vede mai prost. Parere personala. La anu' pe vremea asta le vom lua pe toate cu vreo 50% mai ieftin zic eu. Daca scot si taxele vamale si accize care sunt vreo 42 %.... |
--------------------
Renault Megane
Sedane
2005 1.6. 16V ________________________________________________
Renault Megane Sedan Privilege 1.6 16V + Clima& Xenon+ full airbags. Noir nacre. Nov. 2005 ex. Renault Megane Classic 1.6 16V. 2001 ex. Dacia 1310 1.6l. 1999 |
|
cornel_t |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.174 Joined: 12 November 04 From: Bucuresti ![]() |
Am eu un Sony de 29" si am intrat in meniul de service unde am gasit numarul de ore de functionare ... vreo 5300 dupa 2 si 3 luni de zile asa ca 10000 h nu e asa de greu de atins.
|
-------------------- Honda Accord 2.2 i-CTDi EX
|
|
sandman_ |
![]()
|
![]() software engineer Group: Members Posts: 2.416 Joined: 20 June 05 From: Viena, Austria ![]() |
Momentan si eu prefer LCD, in principal pentru pret. Daca preturile ar fi comparabile, nu stiu daca as trece la plasma. Mi se pare mai sensibil.
|
--------------------
Renault
Megane 2(.1) C-C
- GJ-01-SSP
Dinamique, 2.0 16v 136cp, 2005 Renault Laguna 3 2.0dCi, 150CP, 2008
and the best is still to come... |
|
RoVal1972 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 434 Joined: 22 November 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(cornel_t @ Jan 9 2006, 03:41 PM) Am eu un Sony de 29" si am intrat in meniul de service unde am gasit numarul de ore de functionare ... vreo 5300 dupa 2 si 3 luni de zile asa ca 10000 h nu e asa de greu de atins. Ai facut un calcul, cam cat stai in medie cu TV ul deschis ? Acu' pe bune, nu ca as fi fan Plasma. N-am plasma si nici LCD. sunt f. multumit de SONY-ul WEGA meu de 72cm. Dar ma bate gandul la un LCd pentru dormitor, mic, pe care sa-l fixez in perete. Stiu ca vor sa anuleze taxele vamale... dar nu stiu de cand. |
--------------------
Renault Megane
Sedane
2005 1.6. 16V ________________________________________________
Renault Megane Sedan Privilege 1.6 16V + Clima& Xenon+ full airbags. Noir nacre. Nov. 2005 ex. Renault Megane Classic 1.6 16V. 2001 ex. Dacia 1310 1.6l. 1999 |
|
cornel_t |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.174 Joined: 12 November 04 From: Bucuresti ![]() |
N-am facut nic un calcul cat functioneaza TV zilnic, pur si simplu asa raporteaza TV-ul in meniul de service. Recunosc ca sunt multe situatii cand merge aiurea si nu se uita nimeni la el.
|
-------------------- Honda Accord 2.2 i-CTDi EX
|
|
herculane |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.237 Joined: 30 April 07 ![]() |
dezgrop thread-ul asta, ca sa nu mai fac altul nou
trebuie sa iau un tv (37-42"), in jur de 3500ron, si am ramas la astea 2 (pana e plasma, sony lcd): http://panasonic.ro/Produse/Televizoare-cu...-42py8/810.html http://www.sony.ro/product/t32-v-series/kdl-37v5500 eu inclin spre plasma: culori mai reale, contrast mai bun, culori mai reale..., dar astept si alte pareri |
--------------------
Renault
Clio III Exception 1.6 16v 2007 / Ford
- xxxxx
Mondeo Titanium 2.0 16v 2008
|
|
pcs |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 424 Joined: 8 November 08 From: Bethoncourt, FR ![]() |
Acum ca a aparut si tehnologia LED, preturile si la plasma, si la LCD ar trebui sa scada pana in toamna, chiar si fara reducerea de taxe vamale
|
--------------------
Dacia/Renault/MB
Logan1.6/Clio4 0.9/Megane4 1,33/MB C 400e
- HA308MV
05 Ambition/15 Intense/19 I GTline/24AMG line
|
|
daniel4ro |
![]()
|
![]() forumist anti Group: Members Posts: 1.168 Joined: 16 September 07 From: B U Z Ă U city ![]() |
|
--------------------
Renault
Megane 2.1
- Numar DREPTUNGHIULAR
2004 SEDANiel4ro Privilege, 1.5 DCI , 82 CP
|
|
papa_mulo |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.771 Joined: 25 November 07 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(pcs @ 1 Jun 2009, 21:51) Acum ca a aparut si tehnologia LED, preturile si la plasma, si la LCD ar trebui sa scada pana in toamna, chiar si fara reducerea de taxe vamale Intr-adevar LED-urile sunt beton ca imagine si se pare ca aduna ce e bun de la plasma si LCD si elimina inconvenientele celor doua. Ai vazut insa ceva preturi la LED? Iti zic eu dar tine-te sa nu cazi...Samsund LED Tv de 102cm este 8000 Ron! La pretul asta nu vad de ce ar scadea preturile la LCD si plasme din cauza aparitiei LED! |
--------------------
Renault
Megane Estate
2018 dci90 Megane Sedan dci85 - 2007
Vivaro/Trafic 8+1 dci125 - 2018 Clio 1.2 16v - 2014 --------- Foste: R11 Spring 1.6D - 1987 Trafic dci115 - 2008 |
|
herculane |
![]()
|
led tv-urile sunt foarte scumpe, iar seriile entry-level (daca pot spune asa ceva unui tv de 7000-8000ron) nu sunt chiar asa revolutionare dpdv al calitatii imaginii. de-abia seriile high-end depasesc clar lcd-urile si plasmele mai scumpe
@daniel as vrea panasonic, daca ma opresc la plasma, pt ca e oarece diferenta intre panel-urile g11 si cele de la LG. deasemenea, vreau si full hd... |
--------------------
Renault
- xxxxx
|
|
meganus_bicorpus |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.666 Joined: 2 November 07 From: Bucuresti si inca vreo 3 orase ![]() |
Eu am cumparat de curand un sony v4500...foarte multumit de calitatea imaginii, inclusiv pe analog.Mai am un samsung de 102 tot LCD care functioneaza permanent pe digital...fffff multumit de imagine.O singura chestie nu-mi place, la imaginile in miscare rapida *la un meci de fotbal* nu se mai vede iarba fir cu fir, e o patura verde continua care devine clara cand imaginea e iar stationara.Eu deja nu mai vad diferente mari intre LCD si plasma...asa ca am ales LCD-ul
|
--------------------
renault
Megane Bicorp/ Laguna III
2004 Dynamique / 2015 Black Edition+ 1,5 dci
|
|
Turkish |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 339 Joined: 11 November 05 ![]() |
eu am un panasonic cu panel G11 full HD si il compar cu LCD ul full HD LG de la firma si pot spune ca, cel putin pe semnalul de antena chior plasma de la panasonic e mai buna
acelasi lucru se intampla si pe DVD-uri upscale-nite de player inspre HD blue ray nu am apucat sa testez una peste alta imi place mai mult plasma cat despre LCD LED mai dureaza pana devine accesibila financiar tehnologia This post has been edited by Turkish: 2 Jun 2009, 14:50 |
--------------------
Honda
Accord
2.4, 2007
|
|
herculane |
![]()
|
tot un g11 cred ca voi lua si eu - g12 e cam scump si parca nu m-as arunca
![]() probleme de retentie mai exista la g11? de ex, daca ramane o imagine afisata 2-3 ore... |
--------------------
Renault
- xxxxx
|
|
Turkish |
![]()
|
nu am vazut asa ceva dar la mine nu prea merge mult pe TV - unde poate sa se manifeste acest mecanism de la siglele lor
cam doua ore pe seara de zapat deci nu stiu daca a avut timp sa se manifeste astia la G11 vad ca se lauda ca au nu stiu ce protectie software care combate burn in-ul; eu nu am apucat sa o testez insa |
--------------------
Honda
Accord
2.4, 2007
|
|
herculane |
![]()
|
eu voi mai folosi si consola, si de asta mi-e frica. nu ma joc de obicei mai mult de 40-60min incontinuu, da' daca ma mai apuca si chiar n-am ce face, ajung pe la 2h. si ma gandesc ca daca o sa stea o harta/ceas/diverse informatii in aceeasi pozitie cateva ore, sa nu ramana efecte...
|
--------------------
Renault
- xxxxx
|
|
padre |
![]()
|
![]() Il padrino Group: Members Posts: 1.890 Joined: 20 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Eu am un Panasonic 42PY80, panou G11 full hd. Este excelenta pe tv digital si DVD, pe BluRay chiar si mai buna (excelenta in categoria ei de pret, nu in general
![]() Retentia este, din pacate, o problema, si ea este reala. La mine in casa mama si cu soacra-mea au grija de copil in timpul zilei, motiv pt care plasma merge pe tv, nu stiu daca toata ziua non stop dar avand in vedere numarul total de ore acumulate in 6 luni... as zice ca da ![]() Am cateva sigle un pic arse pe ecran cum ar fi Antena 3, Prima, semnul ala rotund cu "acordul parintilor" si banda de crawl de la Reralitatea tv. Acestea se observa numai pe un ecran complet negru, cum obtin atunci cand dau pe radio (UPC digital), altfel nu ma deranjeaza deloc. Concluzionand despre retentie, ea exista dar cel putin pana acum nu am observat-o decat pe radio, niciodata in timpul derularii unor imagini. Asta inseamna ca nu ma deranjeaza deloc. Daca gasesti modelul asta 42PY80 la un pret apropiat de bugetul tau (eu am dat 4050 RON in decembrie 2008), ia-l, este printre cele mai bune in gama asta de pret, daca nu cel mai bun. Apoi, partea a doua... daca te vei uita mai mult la tv si te vei juca pe consola.... poate ca un LCD ar fi indicat. Nu as spune "mai indicat" pentru ca pe mine plasma m-a satisfacut pana acum pe deplin (inclusiv cu PS3), pe de alta parte nu am avut ocazia sa testez un LCD acasa. This post has been edited by padre: 2 Jun 2009, 16:40 |
--------------------
Ford
Mondeo
2.5T ex Renault Megane 2.1 1.5 dCi
|
|
herculane |
![]()
|
probabil la tine s-a si exagerat. ai mei au un g10 hd ready de vreo 2 ani si de la 6 seara pana pe la 12-1 noaptea sta deschis non-stop, dar nu are niciun imprimeu
![]() pe radio eu am un albastru neuniform, tu cum ai negru (tot upc)? sau se poate schimba (nu m-am jucat prin setari)? apropo, ai activat protectiile acelea contra burn-in-ului? parca panasonic iti misca imaginea (insesizabil) cativa pixeli, tocmai pt a nu aparea efectul acesta This post has been edited by herculane: 2 Jun 2009, 18:34 |
--------------------
Renault
- xxxxx
|
|
daniel4ro |
![]()
|
![]() forumist anti Group: Members Posts: 1.168 Joined: 16 September 07 From: B U Z Ă U city ![]() |
pe radio ai albastru primele minute, apoi ecranul devine negru
tot upc |
--------------------
Renault
Megane 2.1
- Numar DREPTUNGHIULAR
2004 SEDANiel4ro Privilege, 1.5 DCI , 82 CP
|
|
padre |
![]()
|
![]() Il padrino Group: Members Posts: 1.890 Joined: 20 December 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(herculane @ 2 Jun 2009, 18:28) probabil la tine s-a si exagerat. ai mei au un g10 hd ready de vreo 2 ani si de la 6 seara pana pe la 12-1 noaptea sta deschis non-stop, dar nu are niciun imprimeu ![]() apropo, ai activat protectiile acelea contra burn-in-ului? parca panasonic iti misca imaginea (insesizabil) cativa pixeli, tocmai pt a nu aparea efectul acesta esti sigur, nimic nimic, nici o urma de sigla? iti dai seama ca si la mine sunt greu de sesizat, nu cred ca s-ar vedea intr-o fotografie, de exemplu... Trebuie sa le cauti ca sa le gasesti. Nu cred ca se exagereaza prea mult pentru ca le-am spus mamelor despre fenomen si le-am rugat sa mai schimbe programul din cand in cand. Nu stiu de portectiile alea impotriva burn-in-ului la Panasonic, din cate stiu Pioneer are asa ceva. M-am plimbat prin meniu o multime (inclusiv cel de service), as fi dat de ele. |
--------------------
Ford
Mondeo
2.5T ex Renault Megane 2.1 1.5 dCi
|
|
Turkish |
![]()
|
o chestie pe care nu am observat-o decat dupa ce am avut tv-ul acasa sunt cele patru ventilatoare care functioneza non stop
nu se aud, sunt extrem de silentioase dar fac caldura si vara se simte ca sa stii in caz ca nu stiai deja ![]() |
--------------------
Honda
Accord
2.4, 2007
|
|
VladSoare |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.716 Joined: 12 May 04 From: Voluntari, pe stînga ![]() |
QUOTE Toata lumea se cramponeaza cam mult de durata de viatza. A facut careva calculul, ce inseamna 10.000 ore in real life ?! Cat tzineti zilnic TV ul deschis ?! În medie îl țin cam patru ore pe zi. Asta nu înseamnă că mă uit la el non-stop în timpul ăsta. Mai merge el și aiurea... La patru ore pe zi, zece mii de ore înseamnă vreo șase ani și un pic. Nu mi se pare că ar fi extraordinar de mult. This post has been edited by VladSoare: 3 Jun 2009, 12:36 |
--------------------
Mondeo 2.0H 2016
/
Kuga 1.5 2016
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 5th August 2025 - 10:34 |