Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

3 Pages  1 2 3 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Construire Casa, Cum ati procedat?

made
post 13 May 2005, 15:44
Post #1

Membru

Group: Members
From: Bucuresti

Si-a facut cineva casa prin firmele astea din Bucuresti (gen impact, trend sau care or mai fi)? Sau este in curs de realizare, aveti ceva experienta, stiti ceva de seriozitatea lor, preturi, termene, locatii etc?
Unii spun ca mai bine iti faci casa in regie proprie, ca te costa mult mai putin si ca bataia de cap aferenta se justifica prin diferenta de pret. Insa nu stiu o zona in care sa te apuci de construit, sa fie zona cat de cat sistematizata (in care se construieste deja), cu preturi decente si cat mai aproape de Bucuresti.
Voi cum ati facut? Sta cineva intr-o astfel de locatie, puteti recomanda vreo zona? Daca aveti copii la gradinita sau la scoala, cum va descurcati?

--------------------
ex Renault Megane 2 Sedan 2005 Expression
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
VladSoare
post 13 May 2005, 16:01
Post #2

Membru autentic

From: Voluntari, pe stīnga

Zona sistematizata, decenta, aproape de Bucuresti si ieftina nu exista.
In Pipera ai tot ce-ti trebuie, dar e foarte scump terenul (tocmai din cauza asta). O zona in care incepe sa se construiasca si in care gasesti inca teren foarte ieftin este Bragadiru, insa nu ai canalizare si nu prea ai cum sa ajungi in Bucuresti dimineata (pentru ca intrarea in Bucuresti din zona aia e groaznica).
Mai exista varianta Popesti Leordeni, insa exista gitul ala de clepsidra de la Piata Sudului, unde stai cu ceasurile la coada pina treci.

Eu din Pipera ajung in centru, in zona Operei, la fel de repede ca din Drumul Taberei. Diferenta este ca atunci stateam doar prin cozi pe la semafoare, pe cind acum merg continuu. Faceam 25 de minute pina la serviciu mergind bara la bara pe Timisoara. Acum fac tot 25 de minute din Pipera mergind continuu cu cel putin 60. smile.gif

Un sfat: forget about Impact & Co. Lasind la o parte pretul de cel putin doua ori mai mare decit merita, problema cea mai mare este ca se construieste in bataie de joc. Cumperi casa, insa n-ai habar cit de bine e facuta si ce surprize apar in timp. Nu poti avea incredere ca proiectul a fost respectat, ca fundatia are exact adincimea corecta, ca betonul a fost bine turnat, ca a avut compozitia corecta, etc. etc. Construieste-o singur de la zero si stai cu ochii pe muncitori ca pe butelie, ca sa fii sigur ca totul este facut ca la carte. Ai nevoie de o persoana de incredere care sa supravegheze totul si care sa alerge pe la primarie si prin alte parti pentru toate avizele.

--------------------
Mondeo 2.0H 2016 / Kuga 1.5 2016
+
made
post 13 May 2005, 16:28
Post #3

Membru

Multumesc Vlad. Da, la zona de Nord ma gandeam. Ar mai fi Tunari, Chitila, Mogosoaia. Sau partea de NE.
Inteleg ca tu stai la casa in Pipera? Daca da, ai cumva copii sau ti-ai pus problema pentru cand vei avea cum o sa fie cu scoala si naveta?

--------------------
+
VladSoare
post 13 May 2005, 16:34
Post #4

Membru autentic

N-am inca, dar nu-mi fac probleme. Daca nu vor aparea scoli prin zona pina atunci, o sa-i duc eu zilnic in oras in drum spre serviciu, ca dupa cum spuneam ajung cu masina in Bucuresti la fel de repede ca atunci cind stateam in oras.

Un alt avantaj este ca atunci cind masina e bolnava sau ramii fara carnet o luna sau mai stiu eu ce patesti si nu poti sa conduci, exista microbuze care in 15 minute sint la Aurel Vlaicu, iar acolo ai metrou. Am folosit metoda asta cind a nins, pentru ca n-aveam pneuri de iarna si nu vroiam sa circul fara.

--------------------
+
made
post 13 May 2005, 16:40
Post #5

Membru

De acord cu tine, insa fiul meu la anul incepe scoala, iar programul meu si al sotiei este dimineata - seara. Acum avem solutia "bona", dar n-am sa-i pot pune sa faca naveta amandoi...

--------------------
+
google
post 13 May 2005, 20:42
Post #6

*** Big Daddy ***

From: ...pe aici, pe dincolo, pe peste tot...

QUOTE(VladSoare @ May 13 2005, 05:01 PM)
Eu din Pipera ajung in centru, in zona Operei, la fel de repede ca din Drumul Taberei. Diferenta este ca atunci stateam doar prin cozi pe la semafoare, pe cind acum merg continuu. Faceam 25 de minute pina la serviciu mergind bara la bara pe Timisoara. Acum fac tot 25 de minute din Pipera mergind continuu cu cel putin 60.

Asta daca nu prinzi bariera biggrin.gif , lasata "pe bune" sau blocata.

--------------------
Renault Clio Bicorp 2005-dCi/80cp
Clio Bicorp Dynamique 1,5dCi/80CP, Bleu Odissee, Full Options (15.06.05)
VW Polo 1,4 TDI PD/105CP, Attractive, chiptuning by TCM Turbo (24.10.05)
+
_182_
post 13 May 2005, 20:53
Post #7

Membru autentic

QUOTE(VladSoare @ May 13 2005, 05:01 PM)

Mai exista varianta Popesti Leordeni, insa exista gitul ala de clepsidra de la Piata Sudului, unde stai cu ceasurile la coada pina treci.

eu stau in Berceni si trec dimineata prin gatu de care zici tu dar nu mi se pare mare lucru, max 5 minute in mod exceptional
mai naspa e la intersectia budapesta si universitate, dar cand termina astia de reparat Viilor o sa fie mai bine

am vazut care e treaba in popesti, ai toate utilitatile, se merita

--------------------
Renault Clio bicorp dCi 65 Expression 2003
Renault Twingo 8v & Opel Astra H cdti
+
cornel_t
post 13 May 2005, 21:12
Post #8

Membru autentic

Dezavantaje firme gen IMPACT:
- pret mare (aproape dublu)
- calitate nesigura (tine si de bafta dar f putin)
- ce-ti ofera la pretul lor "minim" e cu finisaje de 2 lei (nu conteaza daca sunt ROL sau RON)
Cauta un project manager in care sa ai incredere, de fapt cumpara mai intai o bucata de teren, dute la un arhitect sa iti faca un proiect pe gustul tau si pe urma REGIE PROPRIE.
La chestia cu copilul subscriu la ceea ce zici, al meu e inca mic, merge pe 4 ani, si am zis ca pana va merge la scoala voi gasi o SOLUTIE.

--------------------
Honda Accord 2.2 i-CTDi EX
+
made
post 13 May 2005, 21:31
Post #9

Membru

De acord, insa incerc sa cantaresc ambele variante.
Ca avantaje la o astfel de firma:
- nu mai esti obligat sa cumperi ditamai terenul (stiti cum se vand parcelele, de la 1500 –2000 mp in sus, asa cu cateva sute te descurci)
- scapi de tot balamucul cu acte, cumparari materiale, cautat muncitori etc (cunosc pe cineva care a schimbat 4 echipe)
- ai drumurile de acces facute cand te muti, nu mai esti influentat ca peste nu stiu cat timp incepe sa construiasca altul langa tine, mizerie, zgomot etc

Acuma nu stiu daca ā€œavantajeleā€? unei astfel de solutii justifica dif. de bani.
Varianta cea mai comoda ar fi sa fac upgrade la apartament, insa m-am saturat de tot felul de vecini, de muzica lor, de faptul ca mai mult timp imi ia sa gasesc un loc de parcare decat sa vin de la serviciu sau sa parchez la 1 km distanta, ca pe unul il apuca cheful cand eu vreau sa dorm s.a.m.d.

Am sa incerc in wk asta sa dau o tura prin jurul Buc., poate ma ajuta sa ma decid cum sa fac.

--------------------
+
cornel_t
post 13 May 2005, 21:38
Post #10

Membru autentic

Avantajele cam astea sunt sunt, dar si pretul lor este pe masura. De acord cu tine la chestia cu muzica locul de parcare, si as adauga si eu altele dar m-ar apuca dimineatza. Cel mai mult ma enerveaza ca nu pot sa-mi aprind carbunii si sa sfaraie mititeii pe jar sad.gif
Bafta la "plimbarea din jurul Bucurestiului" si sa ne tii la curent, eu personal inca nu m-am apucat dar tot cam asta vreau.

--------------------
+
raducu68
post 13 May 2005, 22:18
Post #11

Membru Demisionat

Group: Banned

QUOTE(made @ May 13 2005, 10:31 PM)
Ca avantaje la o astfel de firma:
- nu mai esti obligat sa cumperi ditamai terenul (stiti cum se vand parcelele, de la 1500 –2000 mp in sus, asa cu cateva sute te descurci)

Te inghesuie aia de nu te vezi, iesi in "curte" si-l vezi pe vecinu cum sta cu burta la soare la 10m de tine. Am fo 2 prieteni care nu stiu cum sa vinda mai repede ce-au cumparat prin astia.
Cit priveste finisajele, nu sint de 2 lei, sint de 50 de bani.

--------------------
Renault Megane 2 Sedan 2005 Privilege
+
raducu68
post 13 May 2005, 22:20
Post #12

Membru Demisionat

QUOTE(cornel_t @ May 13 2005, 10:38 PM)
Cel mai mult ma enerveaza ca nu pot sa-mi aprind carbunii si sa sfaraie mititeii pe jar  sad.gif

Asta e intr-adevar frustrant sad.gif Ramine cum am stabilit, treci pe la mine duminica? wink.gif

--------------------
+
cornel_t
post 14 May 2005, 08:11
Post #13

Membru autentic

QUOTE(raducu68 @ May 13 2005, 10:20 PM)
Asta e intr-adevar frustrant  sad.gif  Ramine cum am stabilit, treci pe la mine duminica?  wink.gif

RAMANE CUM AM STABILIT wink.gif

--------------------
+
cornel_t
post 14 May 2005, 08:13
Post #14

Membru autentic

QUOTE(raducu68 @ May 13 2005, 10:18 PM)
...vezi pe vecinu cum sta cu burta la soare la 10m de tine...

Dar de vecina ce zici Radule, tot la soare dar nu cu burta biggrin.gif

--------------------
+
google
post 14 May 2005, 10:10
Post #15

*** Big Daddy ***

Stati potoliti cu Impact-ul. Numai probleme sunt la aia. Pot sa va dau o gramada de exemple din ziare si de pe alte forum-uri dar incarc serverul aiurea.

--------------------
+
127.0.0.1
post 14 May 2005, 12:00
Post #16

no saint

Am cerut si eu o oferte de la Impact & restul si mi-au sarit plombele, mai ales ca stiam ce inseamna sa construiesti o casa (ai mei parinti tocmai si-au construit casa dar nu in Bucuresti). Pretul este absurd, de calitate am auzit si eu plangeri, inclusiv de la persoane de incredere care au mers pe santierele lor si au ramas costernati.

Cel mai bine e sa-ti iei un teren si sa-ti faci in regie proprie sau cu o firma de constructii in care ai incredere: patronul e frate-tu' si seful de santier ti-e var primar. In regie proprie dezavantajul este ca nu mai apuci sa faci altceva decat sa stai sa faci supraveghere pana se termina constructia. Asta daca nu ai o persoana de incredere care sa stea toata ziua cu batul acolo si tu sa inspectezi doar seara activitatea.

Eu cateva saptamani am fost supraveghetor de santier la parintii mei pentru ca nu aveau pe cine sa lase si asa m-am saturat de muncitorii din constructii... Ma gandesc cu groaza ca in cativa ani o sa trebuiasca si eu sa incep un "edificiu".

--------------------
Renault Megane e-Tech 2023, EV60 Techno+
Megane e-Tech EV60
C-HR 2.0 Hybrid
Ex: Kadjar, Captur, Kuga, Pathfinder, Focus, Clio Symbol
+
pablo
post 14 May 2005, 17:08
Post #17

Membru autentic

From: ORADEA

Poate va ajuta ceva (mai ales pe cei de in Bucuresti) daca cititi articolul de la adresa:
http://www.sfin.ro/articol.php?id=655

--------------------
Renault Megane II Sedan Confort Expresion 1,6 16V (dec 2004,clima,jenti AL,ESP,etc)
Renault Clio Extreme 1,5 dCi 80 CP (iul 2005,tempomat)
+
raducu68
post 14 May 2005, 20:09
Post #18

Membru Demisionat

QUOTE(cornel_t @ May 14 2005, 09:13 AM)
Dar de vecina ce zici Radule, tot la soare dar nu cu burta  biggrin.gif

Chestie de noroc, daca vecina are 60 de ani si 90 de kile?! huh.gif

--------------------
+
cornel_t
post 14 May 2005, 20:13
Post #19

Membru autentic

Mda... tu tzii cu ursul Radule... eu ma gandeam la altceva rolleyes.gif

--------------------
+
Kenny
post 17 May 2005, 11:58
Post #20

Membru incepator

From: Suceava

QUOTE(127.0.0.1 @ May 14 2005, 12:00 PM)
Eu cateva saptamani am fost supraveghetor de santier la parintii mei pentru ca nu aveau pe cine sa lase si asa m-am saturat de muncitorii din constructii... Ma gandesc cu groaza ca in cativa ani o sa trebuiasca si eu sa incep un "edificiu".

Am fost si eu in situatia asta la casa parintilor mei . Innebunesti . Le spui sa faca un lucru , ei fac altceva , si cand ii confrunti incep sa sara cu gura pe tine ca tu le-ai spus gresit .
Tin minte odata ca a trebuit sa plec vreo jumatate de zi si trebuiau sa toarne niste betoane . Le-am zis : Sunt 2 saci de ciment aici si restul in beci . Cand m-am intors , turnasera vreo 2 mp de beton si dupa se oprisera . Motivul ? S-au terminat cei 2 saci de ciment si ei au "uitat" ca le-am spus ca mai sunt in beci . wacko.gif
In schimb , daca gasesti un om de calitate sef de santier , te-ai scos . Un vecin a avut unul , ii punea pe aia la munca mai ceva ca negrii de pe plantatie . Vecinul asa si-a terminat casa in mai putin de 1 an jumate si trecea pe acolo doar odata sau de doua ori pe saptamana .

--------------------
Nissan Navara '05
Nissan Navara Double Cab 2,5 Di Black w/ Silver 2005
+
google
post 17 May 2005, 12:52
Post #21

*** Big Daddy ***

Da, dar fi sigur ca-l si platea, tot la fel de bine, pe seful de santier.

--------------------
+
made
post 17 May 2005, 13:28
Post #22

Membru

M-am cam linistit. In ceea ce priveste firme gen impact, m-a ingrozit ce-am citit pe tema asta pe desprecopii.com si alte forumuri. Intr-adevar, daca vrei sa-ti faci acum o casa, varianta regie proprie ar fi cea mai indicata (cand or deveni si firmele astea mai serioase si la noi?).
Insa cred ca raman la varinta upgrade apartament (sper sa gasesc ceva mai "linistit") pentru cel putin cativa ani, pana va mai creste fiul meu. Ar insemna cred bataie de joc cu naveta care ar trebui facuta. Pana se vor mai dezvolta zonele astea limitrofe, cred ca e cea mai buna varianta. Nu-mi place, dar n-am ce face...

--------------------
+
cornel_t
post 17 May 2005, 13:31
Post #23

Membru autentic

Ideea nu e rea cu upgrade, dar crede-ma ca sunt la al 3 -lea upgrade de cand s-a nascut fii-miu si nu am reusit sa ajung la perfomantza ideala biggrin.gif

--------------------
+
made
post 17 May 2005, 13:39
Post #24

Membru

Nici nu-mi fac iluzii Cornel! Insa am analizat (intr-o sedinta de familie wink.gif )ce inseamna concret lucrul asta. Concluzia: toti ne dorim foarte mult (a se citi enorm) o casa, insa partea cu scoala ne-a facut sa decidem ca e mai important sa fim in oras. Mai ales ca dna. care sta cu fiul meu acum sta la 3min. distanta de noi, ne intelegem f. bine etc. Nici nu vreau sa ma gandesc sa incep sa caut alta bona, s-o luam de la capat. Deci, mai asteptam cu casa laugh.gif

--------------------
+
cornel_t
post 17 May 2005, 14:04
Post #25

Membru autentic

Ca fapt divers acea doamna cu cat o platesti? am uitat sa precizez ca pe langa cele 3 apartamente schimbate mai sunt si 3 bone sad.gif

--------------------
+
made
post 17 May 2005, 14:43
Post #26

Membru

Din fericire noi suntem la prima si sper sa ramanem numai cu ea smile.gif .
Cat dam: nu-i o suma fixa, ceva intre 3 - 3.5 sau 4mil. / luna, depinde.
Il ia pe fiu-miu de la gradi la pranz si sta cu el pana venim noi, uneori mai mult, alteori mai putin. In vacanta sta de dim. pana seara. Ne mai ajuta si cu treaba prin casa, mancare, mai calca daca gaseste rufe de calcat etc.
Nu-i calculez banii, insa ii garantez un venit minim lunar de ... lei (in prezent 3), indiferent da cat sta / vine pe la noi (a mai fost si ea racita cateva sapt., ba mai vin bunicii, ba concedii etc, deci ii platesc acest minim constant + dif cand e cazul). Plus alte prime si atentii cu diversele sarbatori, zile nastere etc.
Voi cat dati?

--------------------
+
cornel_t
post 17 May 2005, 17:34
Post #27

Membru autentic

4,2 mil +plus concediu platit, plus atentii... Programul e cam la fel ca al tau, de fapt sunt 2 tipuri de program, cand ala mic nu se duce la gradinitza sta cu el de cand plec la servici (eu sau consoarta) pana se intoarce unul din noi cam 10 ore, sau cand e de mers la gradinitza vine de dimineata pe la 8 si la 14:30 il duce pe pusti la kidergarden, si gata s-a terminat programul.

--------------------
+
google
post 17 May 2005, 18:01
Post #28

*** Big Daddy ***

QUOTE(made @ May 17 2005, 02:28 PM)
Insa cred ca raman la varinta upgrade apartament (sper sa gasesc ceva mai "linistit") pentru cel putin cativa ani, pana va mai creste fiul meu. Ar insemna cred bataie de joc cu naveta care ar trebui facuta. Pana se vor mai dezvolta zonele astea limitrofe, cred ca e cea mai buna varianta. Nu-mi place, dar n-am ce face...

Sti care e partea proasta? Ca, la noi, infrastructura "vine" in urma caselor. Si peste cativa ani va fi aceeasi situatie, in zonele in care se va putea construi la un pret cat de cat acceptabil al terenului, sau, daca o sa mai gasesti liber, vei plati un pret destul de "piperat" pe o bucata de pamant intr-o zona in care ai "facilitati" gen scoala, transport in comun (acceptabil, nu la 1/2h), policlinica, magazine etc.
Sfatul meu: Daca poti, cumpara terenul acum (eventual o bucata mai mare din care sa vinzi, peste 2-3 ani, jumatate, astfel o sa-ti recuperezi o buna parte din banii pe care i-ai dat pe parcela ce-ti ramane tie) si te apuci sa construiesti peste cativa ani. Altfel te invarti intr-un "cerc vicios".

--------------------
+
meganescu
post 18 May 2005, 07:58
Post #29

Membru autentic

Eu am cumparat o bucata de pamant cu alti 3 prieteni in Otopeni. Ieri am aflat ca in spatele terenului unde avem noi, se mai vinde o bucata de vreo 500 mp, dar nu stiu f multe detalii. Daca e cineva interesat pot sa aflu mai multe. Exista gaz, lumina, zona de case noi dar si mai vechi. La primarie spun ca in 2-3 ani pun si canalizare. O sa vedem!
Avantajul Otopeniului este ca exista in apropiere cam tot ce vrei, scoala, gradinita, magazine, 7-8 linii de autobuze etc. In plus dezvoltarea orasului nu poate fi pusa la indoiala, planuri sunt destule, sa vedem cat de repede se vor realiza. Mai mult de la anul vor avea si echipa in divizia A biggrin.gif ...

--------------------
+
VladSoare
post 18 May 2005, 08:03
Post #30

Membru autentic

In Otopeni este foarte nasol cu soseaua. M-am gindit si eu la Otopeni inainte de a alege Pipera, si am si vazut niste terenuri pe acolo, insa am renuntat cind mi-am dat seama ca de fiecare data cind as pleca de acasa si as vrea sa fac stinga spre Bucuresti, as fi nevoit sa o iau invers, la dreapta, si sa merg pina la mama naibii, la Metro sau la aeroport, ca sa intorc, dupa care sa fac acelasi drum inapoi. E foarte nasoala soseaua aia lunga pe care nu poti sa intorci sau s-o iei la stinga, indiferent din ce directie vii.
Daca, de exemplu, stai pe partea dreapta a soselei (cind mergi spre Ploiesti), atunci imagineaza-ti ca vii intr-o duminica seara acasa de la munte. Nu poti sa faci stinga la tine, asa ca mergi inainte ca prostul. Ajungi la Academia de Politie, dar nici acolo nu poti sa faci stinga (pentru ca e duminica, si boii au considerat ca in week-end nu e cazul sa ai idei din astea). Asa ca mergi pina la aeroportul Baneasa (unde stai la o coada lunga pina la capatul Selgrosului, ca deh, e duminica si vine tot poporul de la munte), faci stinga sau dreapta dupa aeroport si intorci pe acolo cumva, apoi o iei inapoi. Foarte nasol.

--------------------
+
3 Pages  1 2 3 >
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

ETask
Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 17th August 2025 - 02:23
Dacia