Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

8 Pages  1 2 3 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Zgomote interior - Greierasi, cum se scapa de ei ?

flohusky
post 15 Apr 2005, 11:38
Post #1

Membru incepator

Group: Members
From: Galati

Va rog sa ma ajutati si pe mine sa rezolv cateva probleme la clio-ul din semnatura.
Am tot felul de greierasi prin masina:
Unul, cel mai enervant, in gurile de aerisire centrale, se aude ca o scartzaiala.
Al 2-lea, in volan, de cand e masina noua. Se aude ca un arculetz care zbarnaie.
3 - in usi sau in stalpi, se aud tot felul de paraieli. Eu cred ca s-a inmuitat sasiul si se torsioneaza caroseria si genereaza tot felul de zgomote. Dar ce se poate face sa nu se mai auda ?
4 - din portbagaj se aude un fel de zdranganeala, o combinatie dintre o tabla si un arc. Se poate sa fie de la arcurile din balamalele portbagajului ? Cum se rezolva si astea ?
5 - nu e greieras, ci o trancaneala la motor, de parca motorul ar bate in ceva sau invers. Nu e bataie de fier pe fier, sa nu poti sa stai in masina, dar se aude si e enervanta. Apare des, aproape intotdeauna cand e rece motorul, dar mai troncane si cand e cald. Asta numai la relanti. E posibil sa fie un tampon, acolo unde se prinde jos, de sasiu ? La service am fost odata, insa era cald motorul si nu mai batea si ei nu au putut sa isi dea seama.

--------------------
Renault Clio Symbol 1,5 dci 65CP full options rosu-grena
Octavia II Ambiente 1,9 TDI 105CP sahara beige, 2005
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
cmandrei
post 15 Apr 2005, 11:58
Post #2

NEWSMAN

Group: Moderatori
From: Bucuresti/Targu Mures

Ba tata ba inteleg de ce vrei sa o vinzi.

Eu am auzit de la niste taximetristi ca la clio symbol diesel se duc destul de repede la ei si in timp (totusi scurt ... dar nu stiu cat sa spun) tampoanele de motor ... probabil cand e rece vibratia e mai mare si de aceea se aude mai tare ...

Cat despre celelalte sunete blink.gif

--------------------
ex. Renault Clio Symbol 2001 Dynamique (1.4 8V 75 cp K7J-A7) - RO
33.722 km - 12.2004
178.691 km - 03.2013
Andrei
+
itharangus
post 15 Apr 2005, 17:32
Post #3

Membru

From: tm

Greierasul de la volan il am si eu si nu ma deranjeaza... a mai fost un subiect in care s-a dat solutia (crede ca de valix sau mijulsef). Poti cauta pe forum despre asta.
Cat despre zgomotul de la motor: poate fi sau suportul motor (pui mana pe el si vezi daca partea de cauciuc s-a slabit si motorul se misca tare);
ar putea fi placutele de frana prea uzate si ar genera un joc la etriere/discuri;
ar putea fi amortizoarele ?
ar putea fi bucsele, bieletele ?
La problemele astea un mecanic harsit si cu experienta ar putea sa iti dea un raspuns.
Cat despre chestia cu vandutul cam devreme o faci, o sa pierzi mult la ea, dar cum ai facut deja upgrade sa ai noroc de Ocatvia!
La zgomotul din portbagaj ar trebui sa scoti totul din el si sa vezi daca se mai aude ceva, apoi daca e cazul sa verifici suspensiile spate.
In stalpi sau in usi nu stiu ce sa zic...

--------------------
CLIO SYMBOL dCI 65CP 45kkm VERDE 2003
+
flohusky
post 15 Apr 2005, 21:08
Post #4

Membru incepator

Despre zgomotul la motor: se aude si cand masina stationeaza, deci sunt excluse placutele (abia schimbate), amortizoare, bucse, etc.
Iar zgomotul din portbagal vine din balamale, ca am scos totul din portbagaj.

--------------------
+
AlexV
post 16 Apr 2005, 10:10
Post #5

Admin?

Group: Admin
From: Bucuresti

solutia pentru greierasul de la volan am aplicat-o eu la masina lui dorin. se desface airbagul si se scoate o lamela care se afla sub acesta si se inlocuieste cu un fir care se prinde de orice surub de pe acolo. teoretic se poate renunta doar la lamela deoarece sunt deja mai multe puncte de masa, dar daca l-au pus si pe ala...mai bine pui fir. treaba merge 100%.

--------------------
Toyota RAV4 2.0
"Man is least himself when he talks in his own person. Give him a mask, and he will tell you the truth," Oscar Wilde.
+
flohusky
post 16 Apr 2005, 12:27
Post #6

Membru incepator

Pai si cum se scoate airbagul ? Ca mi-e frica sa nu stric ceva. Pot gasi o schema pe undeva ?

--------------------
+
AlexV
post 16 Apr 2005, 12:36
Post #7

Admin?

Group: Admin

joi daca este dispus dorin facem un tutorial. difera airbagul de bicorp si cel de symbol. scoaterea e identica dar in spate difera mult. apropo, airbagul nu se si deconecteaza, doar se departeaza un pic de suportul lui.

daca joi e prea tarziu, iti dau indicatii doar scris, dar altfel o sa fie si poze.

p.s. am scos eu de la semnatura ta faza cu de vanzare deoarece duce la discutii offtopic. pune un anunt la bursa, acolo poti sa pui si poze daca vrei.

--------------------
Toyota RAV4 2.0
"Man is least himself when he talks in his own person. Give him a mask, and he will tell you the truth," Oscar Wilde.
+
flohusky
post 16 Apr 2005, 18:18
Post #8

Membru incepator

Ok, multumesc, astept si pozele. Esti prea generos. Nici o problema cu masina din semnatura, e mai bine asa.

--------------------
+
dorin
post 17 Apr 2005, 13:35
Post #9

Membru autentic

Asa cum spunea AlexV, problema se rezolva 100%. Eu vreau sa il mai desfac o data pentru fixarea mai buna a firului. Cand am facut manevra asta cu Alex, era cam intuneric si nu aveam nici scule. Acum speram sa avem tot ce ne trebuie, si sa facem si niste poze.

--------------------
Renault Laguna III 2.0 DCI 150cp Dynamique ++ - B-97-XCO
+
cbr-ica
post 1 Nov 2006, 02:09
Post #10

"Aut vincere aut mori"

QUOTE(flohusky @ 15 Apr 2005, 11:38)
in usi sau in stalpi, se aud tot felul de paraieli. Eu cred ca s-a inmuitat sasiul si se torsioneaza caroseria si genereaza tot felul de zgomote. Dar ce se poate face sa nu se mai auda ?

cu wd 40 am rezolvat-o. am uns incuietorile de la usile din fata si balamalele de la cele din spate. si la mine se auzeau parca venind din usile fata sau din stalpi. acum mai am niste pui de greier mici de tot care sunt clar de la plasticele usilor (apar si cand apesi pe fetele de usa)

Bafta all!

--------------------
2008, Jaguar X-Type 2.2d, 155CP, 400NM
2005, Honda CBR600RR, 117CP
+
cristirenault
post 1 Nov 2006, 09:30
Post #11

Membru autentic

Group: Banned
From: pingo-pongo

Buei ce sadici sunteti , ce dreaq aveti cu bietii greierasi ?... eu am suspensii sport , pe Reno bineinteles , puei sa vedeti aici greierasi tata nu subnutritii aia ai vostri de pe masini cu balon mare la pneuri si suspensii elastice ... conlcuzie , de greierasi nu se scapa , cand ai luat masina i-ai luat si pe ei , daca vrei sa scapi de greierasi i-ati un Golf , ce-i drept costa mult trocul asta cu greierasii , ca si la Golf sunt dar au fost platiti aia sa lase masinile in pace si de aia apar doar rarisim... eu de ex. la Skoda nu am niciunul si e Skoda nu Renault de la care sincer am pretentii...
Apropos , discutam cu un francez mai in varsta , nationalist baiatu , ca toti francezii si zicea de greierasi scapi numai cu BMW , e un spray special , a dat odata si l-a tinut vreo 15 ani dupa care a trecut pe Pejo si hopa au aparut si greierasii , cica nu trageau decat la masini Made in France... asa ca... varmiu la un Reno 19 s-a luptat cu ei 2 ani de zile , nu va zic , silicon , paduri de mouse , vaselina siliconica , de toate tata , greierasii erau la locul lor , a dat cu Octavia 2 si a scapat , e fericit acum saracu'.... ale dreaq pet-uri greierasii astia... smile.gif

--------------------
Renault Megane Coupe 1998 2.0 16v - RO 007 EUM
sa stie toata lumea,am40%warn si tind spre nu stiu cate catralioane la%.Am reusit sa imi cresc cota.
+
A l e x
post 1 Nov 2006, 13:57
Post #12

Showing the fangs of rage

Group: Moderatori

cristi, nu sunt moderator dar am si eu o rugaminte. Vrei sa pastrezi discutia de "Reno e prost, Skoda/VW/BMW/etc.. sunt mai bune" in topicurile destinate acestor discutii ? Nu am nimic cu tine (desi se pare ca restul au), sincer, dar spui acelasi lucru peste tot.

Daca nu ai cum sa ajuti pe om sa-si scoata greierasii DIN MASINA LUI, nu cumparand alta, lasa-i pe altii sa raspunda.

Mersi. Ne vedem in topicul cu vanzarile smile.gif

--------------------
. . .
No remorse, no repent.
+
Ge0rge
post 3 Nov 2006, 20:13
Post #13

Membru autentic

Salut
Dupa primii 500 km cu masina acumulasem cam 2-3 greierasi permanenti care ma stresau rau de tot, unul la parasolar , unul la stalp, unde se prinde centura , si altul undeva in bord ca niste pietricele.
Eliminarea lor a fost relativ simpla, 2 picioruse de cauciuc lipite pe parasolar, dat cu spray in suportul unde intra centura de siguranta, invelit cablurile in tub de burete, un pic de burete in stalp
A sa nu uit de geamuri...sa rezolvat in service

Greierasii nu sunt ceva specific masinilor Renault, cititi si alte forumuri sa vedeti ca si alte marci au aceleasi probleme, ba torpedoul ba geamul , ba bordul, doar ca sunt niste greierasi mai scumpi smile.gif
Acum la 6000 de km doar la denivelari...sine...piatra cubica se aude bordul care mi se pare ca este din cel mai slab plastic existent pe fata planetei

Cu cat masina este mai scumpa cu atat materialele din care este facuta vor fi mai calitative, mai bine imbinate, masini testate aerodinamic si tot tacamul , chiar nu putem compara o masina de 20000 cu una de 8000
Bafta

--------------------
EX Clio Symbol 1.4 Astra H Enjoy+ 1.6 115Hp 2007
Buy Date: 10.04.2006
Sell Date: 19.02.2007
+
wolfin
post 7 Dec 2006, 15:33
Post #14

Haha

au aparut si la mine, mai exact la centura de siguranta cand este prinsa in chestia aia. am dat cu wd40(cum s-o chema) si tot degeaba

de fapt mint nu am dat cu wd40 ci cu prevent pt dezgetat( am vazut ca scrie pe el si gresant blush.gif )

This post has been edited by wolfin: 7 Dec 2006, 15:43

--------------------
pegas 3120 ... din 1980 si ceva. Urmeaza si 2020 - Curand de provincie
Scuze Mucix, am gasit altul"În fata unei boli esti precaut sau prost", o stai ..Bici zice ca o gasit a buna...mis un cane rau dar cu suflet mare
+
Ge0rge
post 7 Dec 2006, 15:58
Post #15

Membru autentic

Suportul dintre scaune unde intra centura nu? incearca sa introduci mai adanc tubul de la spray si ai grija sa nu patezi scaunele

--------------------
+
wolfin
post 7 Dec 2006, 16:13
Post #16

Haha

oricum, este poveste lunge( un topic intreg privind aceasta problema-unii au scapa, altii nu).
o sa mai dau si gresant, pana voi scapa de zgomot, acum ca port centurra si in oras.

numa bine si sanatate.

--------------------
Scuze Mucix, am gasit altul"În fata unei boli esti precaut sau prost", o stai ..Bici zice ca o gasit a buna...mis un cane rau dar cu suflet mare
+
dorindumitru
post 8 Dec 2006, 07:22
Post #17

sofer potolit in trafic

ia-ti, frate, un spray d'ala "Elf Graisse multi-usage" (parca asa scrie pe el, oricum e degresantul de la ELF) si te scapa ala de problema. Dar sa nu te infigi ca berbecu sa-i dai mult in centura ca e cam roz si nu da bine daca patezi ceva; un jet de 1-2 secunde rezolva treaba. Eu mi-am spray-at in sistemul de prindere de la centuri prin iulie-august (parca) si de atunci cred ca s-a drogat greierasul ca nu mai zice nimic. Oricum, spray-ul ala e acum dotare standard la cliotul meu blush.gif ca poate isi revine juvina si iar ma streseaza.

--------------------
Dacia Sandero Stepway 2017 - 0.9TCe Easy-R
https://www.spritmonitor.de/en/detail/874482.html

Renault Clio Symbol 2005 - 1.4MPI
https://www.spritmonitor.de/en/detail/153371.html
+
hebron
post 9 Dec 2006, 05:22
Post #18

Membru autentic

Merge si cu vaselina...

Eu am un greiere idiot in portiera de la sofer...problema e ca nici nu pot sa il localizez insa suspectez plasticul care face parte din sustinerea oglinzii retrovizoare.

--------------------
clio symbol 2004 1.5 dci
Renault Clio Symbol 1.5 dci, Expression, iunie 2004
Opel Astra Classic II Caravan, 1.7 dtci, ianuarie 2006
ocazional Megane II
+
Redogs
post 18 Dec 2006, 19:20
Post #19

Flavius

Am si eu 2 greieri la Symbolul meu, unul la partea aia de plastic (rosu) unde intra centura si unul la scaunul de la sofer - la sezut undeva cred ca chestiile alea de metal de sub scaun arcuri sau ce sunt.
Din cate am citi aici se poate rezolva (sau nu ) cu sprayul ala WD40 nu ???
Si la centura unde dau in cutiuta aia rosie ??? Dar la scaun ???
Va multumesc.

--------------------
Renault Symbol Expresion/ Decembrie 2006/ 1,4 8V/ Barum Quartaris - CS-05-DVC
+
Ge0rge
post 18 Dec 2006, 19:57
Post #20

Membru autentic

Da bagi in cutiuta rosie un pic de spray

La mine au tacut greierasii....problema revine cand trec peste sinele de tramvai, se aude ceva de prin bord dar nu stiu sa descriu ,un fel de zanganit ,oricum am citit ca si la masini mai scumpe se aude asa ca stau linistit smile.gif

--------------------
+
cpredeanu
post 18 Dec 2006, 21:22
Post #21

Membru incepator

Nu va faceti prea mari probleme din cauza greerilor. Si la mine se auzeau scaunele la inceput. Acum s-au mai asezat si nu se mai aud. Cind intri pe un drum prost cu multe si dese denivelari (ca dupa trecerea unui tanc) se aude un zgomot in bord. Daca dai prin gropi obisnuite nu se aude nimic.
Sa nu fie alte probleme ca astea sunt nimicuri. Scirtiit si zgomote ciudate sunt si la masini mult mai scumpe ca Clio; ex Peugeot 407, si la unele nemtesti.
Bucurati-va biggrin.gif daca e doar atit!

Attached thumbnail(s)
DSC00017site.JPG ( Size: 4.01k ) Number of downloads: 3224

--------------------
Clio Symbol Fidji 2005 1.4 8V
+
mandelu
post 19 Dec 2006, 13:06
Post #22

Membru autentic

nu vreau sa fiu rau, sunt multumit de masina mea desi am si eu din cele mai sus mentionate, insa am adus pt cineva un opel astra clasic 1,7 diesel din germania in octombrie cu 200.000 km la bord si nu trancanea absolut nimic in ea. am dat in romania prin gropi la greu cu ea sa ma conving eu ca nu are nimic. nu avea greierasi, nu trancanea nimic, ce sa mai, am ramas extem de placut impresionat. Adaug la asta si servodirectia care la 160 tinea volanul destul de tare nu ca la mine.
A nu se intelege ca era ca noua, nu, nu avea freon, scartaiau ca naiba franele (insa tineau super bine) mai era putin zgariata pe la spoilere si mai avea mici probleme. motorul 2 clase sub asta al meu, ca sa fac depasiri mai lungi ma duceam in a 3-a cu ea pana la 100 si accelera greu. dci-ul rupe in comparatie.

plus ca nu stiu cat timp nu va trancani nimic prin romania la ce drumuri sunt, insa ca masina mult mai buna ca a mea.
Insa si mult mai scumpa, noua.

Asa ca asta e, de cat dai de atata ai. eu zic sa fim multumiti si asa. se putea mult mai rau

--------------------
Renault Clio II Symbol 1,5 dci 80 CP Expression Gri Eclipse, 18 martie 2005.
+
Ge0rge
post 19 Dec 2006, 14:03
Post #23

Membru autentic

Nu cred ca este motorul mai slab, comparativ sunt aceleasi specificatii, doar ca Opelul este mai greu comparativ cu Renault

--------------------
+
leonardo
post 19 Dec 2006, 17:28
Post #24

Membru autentic

From: Bistrita

Pentru "flohusky" legat de zgomotul de la gurile de aerisire centrale.
Eu am avut un zgomot asemanator dar eu l-am localizat ca fiind de la cd player.
Iti recomand ,cind auzi zgomotul ,sa apesi pe partea de sus a cd player-ului.
Daca zgomotul inceteaza,nu iti ramane decit sa dai jos cd player-ul si in spatele lui se afla un suport de cauciuc (semana cu un dop mic negru) reglabil (se desfileteaza) si se remonteaza cd-player-ul la loc.
Bafta.

--------------------
Ford C-Max Ghia 2008, 1,6 Ti-VCT 115 CP. - BN-22-ZZZ
+
cata70
post 14 Jan 2007, 16:05
Post #25

Membru autentic

Astazi ,doar cat am mers pe criblura ,se auzea un zbarnait ,undeva in stanga fata.Mi se pare ca zgomotul vine ori de la aeratorul din stanga ori de la pasticul ce tine oglinda retrovizoare...Am verificat oglinda, in exterior ,dar nu pare sa fie de acolo...Cum ati rezolvat?

--------------------
Toyota Avensis 2013
+
wolfin
post 17 Jan 2007, 16:39
Post #26

Haha

da, am scapat de greierii din centuri(cutiuta rosie blush.gif ) cu spray Elf pt ungere.

--------------------
+
Ge0rge
post 17 Jan 2007, 16:48
Post #27

Membru autentic

Oricum rezolvarea e temporara ca mai incolo reapar sad.gif

--------------------
+
wolfin
post 17 Jan 2007, 16:52
Post #28

Haha

am un tub intreg de ELF biggrin.gif

--------------------
+
Bliss
post 17 Jan 2007, 17:17
Post #29

-

La mine repar la 3-4 zile dupa ce-am dat cu Elf. O sa le fac scandal la prima revizie, ma lasa nervii cu scartz-scartz la fiecare groapa. Nici la vechea Dacie din '70 a parintilor nu scartaiau centurile, dar la Clio nou da. mad.gif
Ma intreb daca se pot repara(/inlocui) in service. Stiti/ati auzit de cineva caruia i le-au rezolvat? Si nu cu vaselina, ca aia nu o vad ca solutie de durata.

--------------------
- - -
+
catalin80
post 17 Jan 2007, 17:30
Post #30

Membru autentic

greierasul din stalp cum se reduce la tacere? smile.gif
asta vad ca a inceput sa prinda viata si la mine

--------------------
renault clio symbol , skoda superb
+
8 Pages  1 2 3 > » 
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 29th April 2025 - 20:55
Dacia