comportament clio in accidente
![]() ![]() ![]() |
comportament clio in accidente
ess1902 |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 249 Joined: 6 September 04 From: Iasi ![]() |
|
||
-------------------- clio symbol dci 1.5 ,65 cp ,expression, 2003
|
|||
octavianf |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 278 Joined: 15 June 04 From: Bucuresti ![]() |
Acum 2 ani am avut 1 accident destul de stupid: am plecat pe verde de la semafor dar din cauza gardului verde nu am vazut decat prea tarziu un microbuz Iveco de pasageri care intrase pe rosu in intersectie si avea vreo 80 km/h. Chestia e ca daca plecam imediat ce s-a dat verde ma lua in plin. Asa practic am intrat eu in el.
Avarii: - bara deformata, - aripile laterale fisurate spre parbriz - capota motor deformata - a sarit cum s-ar spune din balamale - se putea deschide foarte usor - farurile au sarit din locasurile lor (s-au rupt urechile alea de prindere) dar nu s-au spart - o usoarea deformare a ramei usii soferului - se putea deschide foarte usor Concluzie: comportament bun |
-------------------- Clio Symbol 1.4 16V 2002 Dynamique
Culoare: Rosu Optionale: ABS + Airbag pasager |
|
dorin |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 201 Joined: 11 September 03 From: Bucuresti ![]() |
Pentru cine vrea sa stie cum se comporta clio ..cititi aici despre accidentul meu din iarna
http://www.daciaclub.ro/viewtopic.php?t=32...3285&highlight= Cine vrea si poze ..gaseste aici http://www.daciaclub.ro/album_personal.php?user_id=835 8) |
--------------------
Renault
Laguna III
2.0 DCI 150cp Dynamique ++
- B-97-XCO
|
|
itharangus |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 141 Joined: 24 December 04 From: tm ![]() |
Am fost la service si am vazut cateva Clio symbol busite si pot spune ca in fata totul e OK (are o bara de protectie in fata radiatorului destul de solida).
Insa din lateral si din spate nu e chiar asa de solida.. This post has been edited by cmandrei: 3 Mar 2006, 16:45 |
-------------------- CLIO SYMBOL dCI 65CP 45kkm VERDE 2003
|
|
mallox |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 60 Joined: 9 December 04 From: Bacau ![]() |
Hmmmm.... nasol subiect. Eu am avut un accident destul de nasol iarna trecuta. Am derapat pe zapada si m-am oprit intr-o rapa. Lucru foarte interesant de specificat ... desi am facut parte din fata a masinii varza (aripi pocnite, bara, spoiler faruri, radiator, capota terminate, conducte ac indoite etc ...), airbag-urile nu s-au declansat !!! La service mi s-a spus ca din motive ca m-am izbit de un mal de pamant care nu era f. dur ... Eu nu am patit mare lucru (purtam centura), decat ca m-am izbit serios cu pieptul de volan si am avut dureri in stern vreo luna ...
In vara asta masina gemana cu a mea (luate pe firma odata), a avut impact frontal cu un stalp de beton de diametru 1 metru !!. In masina erau sofer, pasager dreapta, pasager spate dreapta. De data asta airbagurile si-au facut datoria (slava domnului). Soferul a scapat cu sperietura si mici vanatai, pasagerul dreapta cu vanatai mai serioae (internare, soc) iar pasagerul din spate a fost rau de tot - s-a izbit cu fata de tetiera si i-a fost distrusa fata rau de tot ![]() |
-------------------- Clio Symbol 1.4 16V
Opel New Astra vine pe 15 aug. |
|
VladSoare |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.716 Joined: 12 May 04 From: Voluntari, pe stīnga ![]() |
Nu e normal ca nu s-au deschis. Ar fi trebuit sa ceri o expertiza tehnica serioasa si sa-i dai in judecata.
Chestia cu pamintul prea moale e vrajeala. Cel din spate si-a facut-o cu mina lui, ca n-a purtat centura. De cite ori ii spun cuiva sa-si puna centura chiar si in spate, se uita la mine ca la felul 14. La fel si daca stau in spate si imi pun centura, ba inca imi merge si reputatia de fricos... ![]() La mine in masina ii oblig pe toti sa-si puna centura, chiar si in spate. Nu-ti convine, mergi cu alta masina, nu cu a mea. |
--------------------
Mondeo 2.0H 2016
/
Kuga 1.5 2016
|
|
Fanu |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 189 Joined: 25 October 04 From: Bucuresti ![]() |
Vlad, depinde de viteza.
Daca avea o viteza mai mica decat cea "critica" in momentul impactului, iar decelerarea nu a inregistrat o anumita valoare, airbagul ramane la locul lui. |
-------------------- Megane II.2 Bicorp Confort Expression 1.5 dCi 100 - Bleu Extreme
|
|
VladSoare |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.716 Joined: 12 May 04 From: Voluntari, pe stīnga ![]() |
Pai daca a dat cu pieptul de volan si a avut dureri timp de o luna, imi imaginez ca decelerarea a fost destul de serioasa. Daca ar fi fost sub viteza "critica", nu cred ca s-ar fi lovit.
|
--------------------
Mondeo 2.0H 2016
/
Kuga 1.5 2016
|
|
mallox |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 60 Joined: 9 December 04 From: Bacau ![]() |
Cu pieptul de volan am dat din motive ca derapajul fiind destul de lung, involuntar am schimbat pozitia normala din scaun, si m-am apropiat destul de mult cu pieptul de volan (m-am crispat), asa ca in momentul impactului centurile nu au mai avut probabil la fel de mult loc pt. a se bloca (de blocat s-au blocat, ca aveam pe umar o ditamai vanataia). Cel putin asta e explicatia care am gasit-o eu...
This post has been edited by cmandrei: 3 Mar 2006, 16:45 |
|
xexe |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 81 Joined: 11 November 04 From: Bucuresti ![]() |
din cate stiu eu la symbol, centurile sunt pretensionate pirotehnic (cred ca asa se zice, nu?). In momentul impactului, centura nu te-a "tras" in scaun?
|
-------------------- -------------------------------------
Scenic II 1.5 dCi, 2005, 101 CP |
|
Cuvy |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 134 Joined: 16 September 04 ![]() |
Pai centurile pirotehnice sunt stans legate de airbag-uri - daca nu iese airbag-ul nu se strang nici centurile.
|
-------------------- Renault Megane I Break, Expression, 1.9 dCi 102cp, 2002
|
|
mallox |
![]()
|
Sincer nu am putut observa asta. Tot ce stiu e ca m-am lovit de volan, iar pe umar aveam o vanataie exact de forma centurii ....
This post has been edited by cmandrei: 3 Mar 2006, 16:45 |
|
xexe |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 81 Joined: 11 November 04 From: Bucuresti ![]() |
am auzit de la cineva ca a avut un accident cu un kangoo
a fost lovit din lateral-spate si a fost salvat de centurile "pirotehnice". spune ca in momentul impactului s-a auzit o "explozie". Centurile au un fel de cartus care se aprinde si centura te trage in scaun. In carte scrie ca centura se retrage aprox. 7 cm. Nu stiu daca cartusul este corelat cu air-bag-ul. Nu cred ca daca se aprinde nu observi pentru ca, fiin un cartus, iese fum si miroase. Eram doar curios daca la symbol functioneaza chestia asta. Sper sa nu ajung(em) si nu doresc nimanui sa testeze treaba asta. |
|
mallox |
![]()
|
La mine sigur nu s-a declansat un asemenea sistem pt. ca nu am simtit nimic din cele descrise. Am intrebat acum un coleg care a avut un accident mult mai urat (la el s-au desfacut si airbag-urile), si nici el nu-si aminteste nimic de centuri ... (din cauza socului e de inteles sa nu mai retii detalii)
This post has been edited by cmandrei: 3 Mar 2006, 16:46 |
|
xexe |
![]()
|
multumesc pentru inf. mallox :wink:
|
|
SorinN |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 402 Joined: 26 June 04 From: Bucuresti ![]() |
Am primit azi niste poze pe mail cu un Symbol prins intre un tramvai si un stalp... E groaznic... nu a mai ramas absolut nimc din masina aia. Daca as putea, as atasa cateva poze.
|
-------------------- Ex Clio Bicorp 1.2 16V, 2002
Actual Ford Focus TDCI 115 CP 2003 |
|
galileo |
![]()
|
![]() OZN Type-S Group: Members Posts: 603 Joined: 12 July 04 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Ex Renault
Clio bicorp
2004 1.2i 16V Honda Civic Type-S (cu toate "S"-urile rosii)
|
|
SorinN |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 402 Joined: 26 June 04 From: Bucuresti ![]() |
http://www.zippyimages.com/files/6925/Clio_(01).jpg
http://www.zippyimages.com/files/6926/Clio_(02).jpg http://www.zippyimages.com/files/6927/Clio_(04).jpg http://www.zippyimages.com/files/6928/Clio_(06).jpg http://www.zippyimages.com/files/6929/Clio_(08).jpg http://www.zippyimages.com/files/6930/Clio_(10).jpg |
|
SorinN |
![]()
|
http://www.zippyimages.com/files/6932/Clio_(08).jpg
http://www.zippyimages.com/files/6933/Clio_(15).jpg Nu merge direct cu click, luati copy si paste la adresa |
|
xexe |
![]()
|
dupa cum arata "scena" cred ca orice alta masina arata la fel
o fi scapat soferul? ![]() |
|
dorin |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 201 Joined: 11 September 03 From: Bucuresti ![]() |
Am trecut azi dimineata pe acolo ..era blocata toata intersectia ..abia am reusit sa-mi dau seama ca a fost un clio.
Arata groaznic. Pe drum am vazut vre-o 3 salvari care se indreptau spre Piata Sudului. Sper sa fi scapat ..si sa nu fi fost decat soferul in masina. Stie cineva conditiile in care a avut loc accidentul ? |
--------------------
Renault
Laguna III
2.0 DCI 150cp Dynamique ++
- B-97-XCO
|
|
McVic |
![]()
|
Membru autentic Group: Banned Posts: 358 Joined: 2 November 04 From: Bucuresti ![]() |
Am vazut la stiri. Nu am vazut in viata mea o masina in halul ala.
Soferita a scapat cu cateva zgarieturi |
-------------------- Renault Clio Bicorp 1.4 16v 2003
Gri Boreal Full options Renault Clio Bicorp Extreme 1.4 16v BVA 2005 Negru ...on za uei |
|
strumfuadi |
![]()
|
![]() Former Laguna user. Group: Members Posts: 2.331 Joined: 25 February 04 From: B u c u r e s t i ![]() |
1. de ce nu ma mira ca era o "ea"??
2. r u nutz?? cum sa scape, ca nu mai era nimic la locul lui.. frateee, maine depun actele ptr clio, ca se pare ca scapi shi daca trece tancu peste tine.. |
--------------------
Honda
Civic FN2
2010
|
|
McVic |
![]()
|
Membru autentic Group: Banned Posts: 358 Joined: 2 November 04 From: Bucuresti ![]() |
Probabil ca a aruncat-o din masina, oricum MARE NOROC
|
Gri Boreal Full options Renault Clio Bicorp Extreme 1.4 16v BVA 2005 Negru ...on za uei |
|
SorinN |
![]()
|
Am vazut si eu la stiri... Nu a aruncat-o din masina pentru ca se chinuiau cei de la descarcerare sa o scoata. Maaare noroc a avut...
|
|
reno-toto |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 63 Joined: 22 December 04 ![]() |
Precizari:
Centurile de siguranta pe Clio actioneaza independent de airbag. Acu 2 ani, cu un Clio Symbol, m-am rasturnat de vreo 2 ori, m-am oprit cu rotile in sus, airbag-urile au stat cuminti la locurile lor ca nu a fost impact frontal, insa eu am fost lipit de scaun de centura. Masina zic eu ca se comporta ok in caz de accidente. Nu pare f. solida dar e doar o aparenta. In accidentul de pe Vacaresti a mai observat cineva ca airbag-ul nu s-a declansat? Ciudat, la cum arata masina :?: Cam atat [/img] |
-------------------- Ravasit de stima si buimac de respect.
megane 2 sedan, 1,5 dCI 100 CP, privilege, negru. |
|
adyt |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 215 Joined: 29 April 04 From: Bucuresti ![]() |
Mi-am adus aminte....Am vazut asta-vara, pe drumul de intrare in constanta, pana sa treci podul la Ovidiu...Un Symbol mk1...Fara nici o gluma, dar il bagai in portbagaj la alt Symbol...
Mi-am dat seama ca e Symbol dupa un colt de portbagaj care mai avea lampa intreaga... Am trecut la ceva timp dupa ce s-a intamplat...Nu stiu ce s-a intamplat, dar era cea mai mica masina care am vazut-o vreodata...Groaznic |
-------------------- Clio II, 1.2 16V 2002, Expression
|
|
McVic |
![]()
|
@toto
Pai ar fi normal ca nu s-a declansat pt ca impactul a fost lateral si de stalp si cu tramvaiul, si din cate stiu symbolul nu are aibaguri laterale This post has been edited by cmandrei: 3 Mar 2006, 16:47 |
|
reno-toto |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 63 Joined: 22 December 04 ![]() |
De fapt ai dreptate ca botul nu e chiar botzit rau.
Dar am ceva dubii. |
-------------------- Ravasit de stima si buimac de respect.
megane 2 sedan, 1,5 dCI 100 CP, privilege, negru. |
|
127.0.0.1 |
![]()
|
![]() no saint Group: Members Posts: 155 Joined: 24 November 04 From: Bucuresti ![]() |
Totusi, din cate stiu eu airbag-urile nu ar trebui sa sara decat daca soferul poarta centura. Sau la Clio este altfel?
|
--------------------
Renault
Megane e-Tech
2023, EV60 Techno+
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 22nd July 2025 - 16:31 |