Sistemul Buy-Back ..., Renault
![]() ![]() ![]() |
Sistemul Buy-Back ..., Renault
zeze |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 95 Joined: 10 February 04 From: Bucuresti ![]() |
|
||
-------------------- Symbol dCi...
soferi de Dacii Papuc, taximetristi...de ce existati? |
|||
Radu718 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 675 Joined: 22 December 03 From: Bucuresti ![]() |
Si eu as prefera sistemul asta...
|
-------------------- Clio Symbol Expression 1.4 8V
Gri Boreal |
|
taurash |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 336 Joined: 26 January 04 From: Bucuresti ![]() |
In vest functioneaza acest sistem datorita dealer-ilor deoarece ei vand si masini SH. Si functioneaza f simplu. Tu ca particular o dai usor masina la dealer-ul tau. Iei un pret bun pe ea pt ca dealer-ul o cunoaste, el i-a facut service-ul, etc. plus ca nu mai stai cu anunturi si alte alea ca sa o vinzi.
De asemenea, dealer-ul o vinde usor mai departe masina chiar daca iese pe piata cu un pret mai mare decat particularii. E si normal pt ca ofera garantie in continuare de 6 sau chiar 12 luni plus ca cine cumpara de la ei, zice ca e masina verificata de garaj si automat are mai multa incredere. Cam asa functioneaza in Franta. La noi dealer-ul nu ia deloc in calcul aceasta varianta si nu se ocupa deloc cu masini SH. Sau poate gresesc eu ... |
-------------------- Megane II Sedan
Confort Privilège 1,5 dCi 80 CP, 2004 |
|
ADI_TD |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 7 Joined: 12 May 04 ![]() |
Cred ca idee este buna, acum depinde si cum este pusa in practica, in sensul ca daca primesc pe Reno Clio Symbol 1,5 dci din Iulie 2002 cu 36000 KM un pret apropiat de 7500-8000 EUR consider ca e un pret corect sa ma intereseaza, daca primesc mai putin nu o sa ma mai intereseze. Depinde si de piata buy-back-urilor Reno, cum va merge, samd.
Oare citeste cineva de la Reno forumul asta? cred ca ar trebui sa aiba un om special angajat (Vocea clientului??!??) care sa raspunda fiecarei intrebari/nemultumiri legate de Reno. |
-------------------- Romania?
Mereu surprinzatoare! |
|
Radu718 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 675 Joined: 22 December 03 From: Bucuresti ![]() |
Ai zis-o acum, ii doare undeva de forum...De altfel, daca stai sa te gandesti, ar avea numai dezavantaje din acest forum, din motive lesne de inteles...
|
Gri Boreal |
|
zeze |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 95 Joined: 10 February 04 From: Bucuresti ![]() |
legat de angatul Renault care sa se oboseasca sa citeasca parerile posesorilor de Renault (sintetizate si grupate moka pentru ei in acest site!!)...n-ai sa vezi asa ceva.
daramite sa si raspunda la intrebari. sau sa te indrume pentru a intreprinde ceva pentru rezolvarea problemelor... cei de la RR sunt niste incuiati care-si numara avizi euroii si se ocupa de comanda a fel de fel de sondaje...in care sa iasa binisor. da bine acest lucru la sefii lor din Fr... iar ei pot dormi linistiti... |
|
zeze |
![]()
|
si totusi, zvonistica isi face datoria: repet, zvonistica.
intr-un an e posibil ca Renault sa-si reconsidere politica de vanzare si sa introduca acest sistem. eu unul il astept cu nerabdare. zvonurile au fost "culese" de la o firma (fara reclama) de leasing. |
|
Radu718 |
![]()
|
Cand am vorbit cu ei legat de problema ambreiajului si le explicam ca este o problema generalizata, dandu-le detalii tehnice (ambreiaj Valeo cu arcuri de soc cu joc nepermis de mare) se mirau ca o fata mare careia incerci sa-i explici ca jocul de-a mama si de-a tata implica si altceva. De altfel vorbeam cu o fatuca, care nu cred ca stia ce inseamna ambreiaj...Dupa discutii inutile, ghici care a fost raspunsul? L-ai mai citit pe forum de 1000 de ori: aruncatul pisicii la dealer. Si dealer-ul ce zice? "Nu avem ok-ul de la Reno Romania"! Noroc cu cei de la Serus...
|
Gri Boreal |
|
David |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 370 Joined: 27 November 03 From: Cluj ![]() |
Nu stiu, daca buy-back depinde de Renault. Dealerii la noi sunt firme independente, ei poate sa opteze pentru sau contra fara ca Renault sa-si bage nasul.
|
--------------------
Opel
Zafira
2003 Opel Zafira 2.0 DTI - 03/2003
BMW F650 - 08/1995 |
|
Radu718 |
![]()
|
Daaaa, sunt independente cand e vorba de incasat banutzul, dar cand e vorba de garantii/etc:"nu stim, sa vedem ce zice Reno, nu avem acceptul lor, etc"
|
Gri Boreal |
|
taurash |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 336 Joined: 26 January 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE Nu stiu, daca buy-back depinde de Renault. Dealerii la noi sunt firme independente, ei poate sa opteze pentru sau contra fara ca Renault sa-si bage nasul. Si eu zic ca depinde de dealer. E drept ca si RR ar putea sa-i stimuleze cumva. Eventual sa le dea un bonus ceva pt orice masina renualt nou cumparata intr-un astfel de sistem. |
|
ADI_TD |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 7 Joined: 12 May 04 ![]() |
Cu sprijinul Renault cu siguranta buy-backul facut de dealeri s-ar dezvolta binisor, insa Reno are un mare dezavantaj: nu e masina nemtesca sa se vanda bine si la mana a doua, si daca eu nu obtin suma care cred eu (subiectiv fiind) ca mi se cuvine, nu o dau fara...xmii EUR.
Legat de angajatul RR care sa citeasca forumul cred ca e deja printe noi :shock:, insa tace si inghite :x ![]() Pe mine, la firma la care lucrez, ma intereseaza foarte mult parerea consumatorului, nemultumirile lui, mai mult decat laudele. |
-------------------- Romania?
Mereu surprinzatoare! |
|
MBZ |
![]()
|
Membru autentic Group: Banned Posts: 484 Joined: 27 November 03 ![]() |
io am in contract, posibilitate de buy-back dupa 2 ani in anumite conditii,
numai leaserii pot d`ocamdata sa aplice sistemul |
-------------------- |
|
zeze |
![]()
|
se pare ca esti singurul norocos de pana acu'...sau nu ne-am citit noi bine contractele????
din pacate, masinuta mea e in leasing. pe pers fizica. spanac. totusi, dupa cum spui tu, exista un "embrion" viabil al acestui sistem... bineeee |
|
MBZ |
![]()
|
Membru autentic Group: Banned Posts: 484 Joined: 27 November 03 ![]() |
RCI are, nu este un noroc al meu...
poate nu cu toata lumea dar are, cu conditia sa nu sari de 25 000 pe an si sa fie f bine intretinuta..., nu este foarte rezonabil buy-back-ul pentru mine dar cine stie, poate o sa uzez de acest trept de a face aditional la contract pentru o inlocuire cu una noua model 2005, in 2006 |
-------------------- |
|
AlexV |
![]()
|
![]() Admin? Group: Admin Posts: 2.553 Joined: 4 December 02 From: Bucuresti ![]() |
serusul cand am vrut sa schimbal scenicul cu unu diesel a zis ca pot eventual sa caute client la pretul pe care il cerem noi. tratativele nu au continuat deoarece a aflat si tata ca are doar 105 calutzi dieselul.
|
--------------------
Toyota
RAV4
2.0 "Man is least himself when he talks in his own person. Give him a mask, and he will tell you the truth," Oscar Wilde.
|
|
SorinV |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.321 Joined: 28 January 04 From: a ![]() |
in afara merge mai bine sistemul asta cu buy back pt ca multe se exporta i tari cu apa rece ( copyright marty) cum este noi sa moara opelurile aduse la sh , astea de au umplut romania !
|
--------------------
a
a
a
|
|
chipson78 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 263 Joined: 25 August 04 From: Bucuresti ![]() |
eu stiu ca aia de la mach1 ar cumpara masini sh. da pana la buy-back mai e cale lunga.
|
-------------------- |
|
VladSoare |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.716 Joined: 12 May 04 From: Voluntari, pe stīnga ![]() |
La IPSO au buy-back.
Vroiam sa dau Symbolul meu pentru un Scenic (tot second-hand) plus diferenta. Symbolul ar fi constituit avansul, iar diferenta o plateam in rate sau leasing. Sau as fi putut plati diferenta pina la una noua daca m-ar fi tinut cureaua. Dar am renuntat, pentru ca m-am gindit ca Symbolul merge impecabil, nu am ce sa-i reprosez, si nu merita inlocuit deocamdata. |
--------------------
Mondeo 2.0H 2016
/
Kuga 1.5 2016
|
|
taurash |
![]()
|
masina e obligatoriu sa fie cumparata de la ei sau e suficient sa fie Renault si sa-i si intereseze?
|
|
VladSoare |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.716 Joined: 12 May 04 From: Voluntari, pe stīnga ![]() |
Pe mine nu m-a intrebat de unde o am. Presupun ca nu conteaza.
S-a uitat la masina, a mers putin cu ea, m-a intrebat daca am carte de service la zi si daca sint primul proprietar. Asta nu ca sa ma accepte sau sa ma refuze, ci in functie de aceste lucruri ar fi calculat suma pe care sa mi-o ofere. Suma era mai mica decit valoarea de pe piata (ceea ce de altfel e si normal), dar avind in vedere ca m-ar fi scutit de bataie de cap si de timpul pierdut cu anunturile, nu m-ar fi deranjat. Eram chiar hotarit sa fac afacerea, m-a sunat dupa vreo doua zile sa-mi spuna ca urmeaza sa primeasca un Scenic beton la 19.000 de km. Ramasese ca in momentul in care il are sa ma cheme sa facem schimbul. Intimplarea insa a facut ca afacerea cu acel Scenic sa cada (nu s-au inteles la pret), iar pina cind mi-a gasit altul au trecut citeva saptamini, in care am avut timp sa analizez la rece toata afacerea si sa trag concluzia ca ar fi o cheltuiala inutila in conditiile in care Symbolul meu merge perfect. Omul a fost foarte serios, m-a sunat cind a primit un alt Scenic, dar eu deja ma razgindisem. |
--------------------
Mondeo 2.0H 2016
/
Kuga 1.5 2016
|
|
chipson78 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 263 Joined: 25 August 04 From: Bucuresti ![]() |
diferenta intre pretul lor si pretul pietei e rezonabila? sau iti vine sa-ti dai pumni?
![]() |
-------------------- |
|
VladSoare |
![]()
|
Imi dadea cam 5000 daca as fi indreptat-o si vopsit-o eu (are niste mici indoituri superficiale in vreo 3-4 locuri) sau vreo 4600 daca le-o dadeam nereparata, iar daca as fi negociat la singe poate mai crestea o idee, dar nu prea mult. Iar pe cont propriu as fi luat cel putin 6000 (indreptata si vopsita, bineinteles).
Deci era o diferenta destul de mare. De-aia m-am si razgindit dupa ce mi-a trecut euforia initiala. |
--------------------
Mondeo 2.0H 2016
/
Kuga 1.5 2016
|
|
octavianf |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 278 Joined: 15 June 04 From: Bucuresti ![]() |
Diferenta era cam mare...
Initial m-am gandit sa vand si eu Clio, dar trebuie sa termin cu leasingul. Apoi mi-am dat seama ca masina abia acum si-a dar drumul. Cred ca o sa o mai tin... Daca m-as duse totusi sa o dau tot la ei, as opta totusi pt o masina noua. Acum stii cum e: una vrei si alta poti... ![]() |
-------------------- Clio Symbol 1.4 16V 2002 Dynamique
Culoare: Rosu Optionale: ABS + Airbag pasager |
|
vali75 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 14 Joined: 23 March 06 ![]() |
Exista sistemul buy back in Ro? Daca da cine il practica? Cum vi se pare?
|
--------------------
Renault Laguna II
Laguna
- b35vgv
|
|
galileo |
![]()
|
![]() OZN Type-S Group: Members Posts: 603 Joined: 12 July 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE Exista sistemul bay back in Ro? Daca da cine il practica? Cum vi se pare? Am auzit ca ar avea IPSO asa ceva, dar nu stiu nimic sigur. Daca afli ceva mai concret, scrie aici ca e interesant subiectul. |
--------------------
Ex Renault
Clio bicorp
2004 1.2i 16V Honda Civic Type-S (cu toate "S"-urile rosii)
|
|
strumfuadi |
![]()
|
![]() Former Laguna user. Group: Members Posts: 2.331 Joined: 25 February 04 From: B u c u r e s t i ![]() |
da, e foarte interesant subiectul.. mai rentabil e sa vinzi mashina la samsar decat la dealeri (altzi samsari shi ashtia..)
de ipso am auzit shi io ca s'ar baga shi la bai-becuri d'astea.. :wink: |
--------------------
Honda
Civic FN2
2010
|
|
vali75 |
![]()
|
Nu ar fi rau. Afara se prctica si e mult mai bine decat credite, leasing-uri, targuri....
|
--------------------
Renault Laguna II
Laguna
- b35vgv
|
|
Musofilos |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 20 Joined: 21 December 04 ![]() |
Din cate stiu eu sistemul exista si functioneaza chiar. Cred... Eu am avut un Cielo cu care am fost la un dealer din Buzau care mi-a oferit pe masina 80 mil. In schimb ei mi-au zis ca masina trebuie sa aiba varsta maxima de 5 ani. Oricum dupa cum ati zis si voi mai bine o vinzi in targ. Eu am dat-o cu 140 mil. unui samsar. El a dat-o la o saptamana cu un pret mai bun. Asa ca... nu prea e treaba cu buy-back-ul asta.
|
-------------------- |
|
vali75 |
![]()
|
Nu stiu daca te referi la bay-back. Eu stiu ca sistemul este sa duci masina luata de la dealer la acelasi dealer sau altul care comercializeaza aceeasi marca, o evalueaza si poti sa-ti iei modelul urmator sau alt model dar aceeasi marca, platind diferenta.
|
--------------------
Renault Laguna II
Laguna
- b35vgv
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 1st May 2025 - 14:17 |