Renault 25 - orice
![]() ![]() ![]() |
Renault 25 - orice
reno-ady |
![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 5 Joined: 6 February 04 From: Biucărest ![]() |
|
||
-------------------- Am femeie și mașină: pe una o f_t, alta mă f_te; pe una aș lăsa-o în stradă, alta în casă. Aleator
|
|||
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
Il reparam singur. Piesele le luam de la Mach 1, Paneuro si de la SH de pe Magurele.
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
- B 999 NAM Mindru absolvent de grup scolar.
|
|
reno-alexd |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 10 Joined: 5 February 04 From: Bucharest ![]() |
Iata o personala viziune asupra Pietei de piese de schimb si service Renault, modele intre R5-Safrane.
Cel mai tare din parcare este Mr. P. cunoscut si ca "Taticul Lor" sau "Renault Killer". Pe Magurele. **/***** . preturi fluctuante in functie de chef si persoana. La fel si disponibilitatea pieselor. Asistenta tehnica asigurata de un zugrav, un dulgher si un maistru bucatar pentru prietentiosi. Se lucreaza experimental, fara scule. Al doilea este "El Nino" cunoscut si ca "Bud Spencer" zis Claudiu din Berceni. Preturi bune, disponibilitate fara toane. Repere putine. Asistenta tehnica aproape inexistenta. Arunca vina pe rampa care este ocupata in permanenta. Nu stie nici el de cine. **1/2 / *****. Al treilea il mentionez pe "Haules Baules" zis si NIcu. Cunoscut ca cel mai tare "refurbisher" de piese din Europa. Cred ca le sterge cu periuta de dinti prin locuri nebanuite. Localizat undeva unde nu am ajuns niciodata. M-am intalnit o data cu frac'su, un adevarat negustor, pentru o pompa de apa, lustruita de mai mare dragul, dar din pacate nu a ajuns periuta si la rulment caci banuiesc ca avea rumegus dupa zgomotul produs. O alta "intalnire" si ultima a fost una telefonica, in care mi-a zis ca pretul furtunului cautat depinde de lungime si numarul de coturi. Dupa un calcul simplu, rezulta ca 10 cm de furtun +un cot ar fi dus la 400.000. Fara cot nu il dadea. De evitat. */***** . Al patrulea in lista mea este MAnole, nu mesterul binecunoscut, ci un dezmembrator pe care daca il iei repede si la sentiment platesti cat vrei pe piesa. Am gasit furtun de 1m + 3 coturi la 400.000. Pe langa crematoriu. Daca ar fi avut mai multe piese ar fi fost mai bine cotat. ***/*****. Mach1 + Inginerul . Inginerul lucreaza impecabil, ca la carte, doar cu manualul sub nas, doar cu piese noi originale. Pacat ca serveste doar prietenii. Dureaza pana il convingi sa se apuce de treaba. Repara absolut orice defect, ii place ceea ce face. La minusuri, se apuca de treaba doar dupa ora 18 si termina pana la 5 dimineata cu siguranta. Calificativ maxim. MAi sunt cativa nedemni de a fi mentionati care nu sunt decat niste simplii distribuitori ai lui Mr. P. Sau doar niste capuse. Cand am ramas fara pompa de apa am sunat cativa din aceasta categorie. Vreo 6. Toti mi-au cerut nr. de tel. sa ma sune mai tarziu. L-am sunat si pe Mr. P. Acesta aremarcat: " Ma, dar astazi la toti v-au cazut pompele de apa!". Ei bine nu, erau capusele care il sunau pe el pentru mine. Am rezolvat pompa la Service Ciclop, printr-o inlocuire de rulmenti - 400.000 cu tot cu spaga aferenta pentru urgenta. |
-------------------- |
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
Mai exista un nene, pe Vatra Luminoasa. Gagiul se pare ca a fost instructat pe la o fabrica Renault de prin Franta. M-a servit prompt da' a incercat sa ma faca din vorbe. M-a tapat de bani pentru aproape nimic (mi-am dat seama ulterior). Dupa cum spun unii, se pare ca e mare maestru pe partea electrica, mie mi-a reparat litrometrul dar nu a fost in stare sa-mi repare turometrul care avea un defect mai mult decit banal (se strinsese folia cu trasee in spatele mufei deci mufa venea direct pe plastic fara a atinge vreun contact).
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
|
|
![]()
|
|
Group: Posts: 0 Joined: -- Warn: (0%) ![]() ![]() |
Sa-l incercam pe Nenea Al TAU! . Da-mi o adresa sa il pun sa-si sparga creierii si cu litrometrul meu digital.
|
-------------------- |
|
reno-alexd |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 10 Joined: 5 February 04 From: Bucharest ![]() |
mesajul de mai sus era al meu! Am uitat sa ma AUTENTIFIC! Acum fiind autentificat, ma simt mult mai bine si imi asum intreaga responsabilitate pentru mesajul de mai sus. :wink:
|
-------------------- |
|
Marty |
![]()
|
Adresa exacta nu ti-o pot da pentru ca nici nu am stiut-o vreodata. Cum intri pe Vatra Luminoasa, pe stinga ai Liceul Mihai Viteazul si pe drapta ai case. Pe partea dreapta, cam la 150 metri de intersectie, se va inalta o cladire din....aluminiu sau tabla galvanizata. Ala e atelierul omului.
P.S.: Daca s-a terminat liceul, inseamna c-ai trecut de garaj. |
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
|
|
Marty |
![]()
|
Revin cu o completare: cladirea serviceului de pe Vatra Luminoasa este iesita un pic mai in strada, fata de aliniamentul celorlalte case, in plus, poate fi usor recunoscuta dupa doua aptibilduri cu Asigurari AGRAS, puse pe usi.
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
|
|
strumfuadi |
![]()
|
![]() Former Laguna user. Group: Members Posts: 2.331 Joined: 25 February 04 From: B u c u r e s t i ![]() |
Dragii mei, io nu am reno 25...am un opshpe turbo cu injectie (125CP)
Mai...iainte sa faceau mashini...e drept k are doar vreo 180mii km, dar anu' asta face 20 de ani... Shi merge perfect! O problema insa (pe care o am mai demult si care sigur imi influenteaza consumul..): pistonul de la etrierul din dreapta spate ramane blocat dupa ce pun frana. uneori merg si la un mom. dat se aude un zbuf, ia apoi o ia mai repede mashina din loc. e clar k merge blocata... nu shtiu ce sa'i mai fac (a vazut vreo 3-4 "meshteri" pana acuma, fara rezultat). Un etrier nou e cam 7,5mil shi, sincer, nu ma bag la asha ceva... Dar daca e musai.. :? Poate shtitzi voi un mecanic TARE pe partea de frane shi care sa nu jumuleasca pungutza mea firava.. ![]() Numai bine |
--------------------
Honda
Civic FN2
2010
|
|
reno-alexd |
![]()
|
Solutia ta este etrier secon. Probabil ca la cel pe care il ai acuma s-a ovalizat cilindrul si degeaba il deblochezi. Incearca la TATICUL LOR in Magurele. Mr. P. - 0722343042.
|
-------------------- Renault 25 V6 Baccara
Renault 25 V6 TX |
|
strumfuadi |
![]()
|
![]() Former Laguna user. Group: Members Posts: 2.331 Joined: 25 February 04 From: B u c u r e s t i ![]() |
Multumesc mult ptr informatie!
Dar ce puii mei de fortze sunt acolo ca sa se ovalizeze?? intelegeam daca era pe fatza, dar asha?? Thx again! ![]() |
--------------------
Honda
Civic FN2
2010
|
|
reno-ady |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 5 Joined: 6 February 04 From: Biucărest ![]() |
Nici nu trebuie sa se ovalizeze. E suficient sa se gripeze de la rugina. Eu am avut ambele etriere pe spate blocate pe deschis pt. ca masina statuse f. mult pe loc la fostul proprietar, ruginiseră și discurile din cauza lipsei de frecare, a trebuit sa le schimb pe amandoua, vreo 2.300.000 toata povestea cu manoperă cu tot la R25. Uneori e bine să știi când să renunți.
This post has been edited by cmandrei: 15 Mar 2006, 12:49 |
-------------------- Am femeie și mașină: pe una o f_t, alta mă f_te; pe una aș lăsa-o în stradă, alta în casă. Aleator
|
|
Marty |
![]()
|
Pai cine te-a pus sa mergi cu placutele foarte uzate si cu discurile mincate la maximum ? De acolo se ovalizeaza si din cauza asta incep sa-ti bata si sa-ti faca figuri cu blocatul. Daca-i pui discuri si placute noi, vei vedea ca o perioada de timp nu vei avea probleme!
This post has been edited by cmandrei: 15 Mar 2006, 12:50 |
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
|
|
Marty |
![]()
|
Apropos, era sa uit: du-te la Mach1 si cere "kit de reparatie pentru etrier". La R 25 Ti si T 21 TXi costa "doar" 100 de Euro. In principiu il poti repara si pe al tau, pe genunchi, nu-ti pot spune cum pina nu vad cu ochii mei etrierul.
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
|
|
strumfuadi |
![]()
|
Marty, nu au fost uzate extrem nici placutzele, nici discurile..
discurile le'am masurat shi mai au pana la dimensiunea minima.. Cred ca problema este neschimbarea lichidului de frana de un secol.. This post has been edited by cmandrei: 15 Mar 2006, 12:50 |
--------------------
Honda
Civic FN2
2010
|
|
yknot |
![]()
|
![]() just turbo Group: Members Posts: 226 Joined: 29 September 04 From: Braila ![]() |
am manual pt motorul de r 25 turbo, dar nu pot atasa fisiere aici din cate am inteles
|
--------------------
volvo
480 turbo
1990 ex. owner r5 GTT
|
|
R25 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 3 Joined: 2 December 04 ![]() |
Ii cunosc shi eu pe meseriashii anterior detaliatzi, am avut de-a face cu ei, mai putzin cu Vatra Luminoasa, am mashina de 4 ani shi bine ca n-am avut defecte grele (exceptand 4 accidente), in afara de tablarie rar s-a intamplat sa iau vreo piesa buna de la ei. Sfat : daca te duci in Magurele, imbraca-te cat potzi de prost shi nu spala mashina cel putzin 2-3 luni, altfel te va taxa moshul shi pentru aerul care-l respiri in curtea lui.
Intrebare : unde se pot gasi amortizoare fatza pt R25 la un pretz normal la cap (eventual second) shi unde se pot schimba in aceleashi conditzii ? |
-------------------- |
|
R20 |
![]()
|
![]() R20 (prima mea masina) Group: Members Posts: 256 Joined: 22 September 06 From: Bucuresti ![]() |
Pt. posesorii de 25V6 model 1.
Am cautat sa-mi cumpar o masina neinmatriculabila, pt. pise, si am dat peste un 25V6 la un pret avantajos (300E). Tabla arata f. bine, vopsea orig. alba, fetele usilor albastre si intacte, 4 geamuri el., scaune el., oglinzi el., instalatie el. completa si demontata(fara senzori motor), semnale in bara, stopuri intacte, cutie viteze + piston ambr., ABS (fara centrala), rulata 3 luni in RO, calculator in germana, genti Al/5prez. Nu are geamul la un far, tapiteria banchetei, consola de la schimbator(implicit comenzile scaunelor), repartitorul ABS, si nu m-am interesat de motor. Din pacate, la mine nu se potrivesc multe. Am alt model de cutie, alte roti (4 prez. si tamburi), alte faruri(cele cu semnale), alt calculator, tapiterie maro, etc. Apropo', daca stiti pe cineva care vinde un B29E(neinmatriculabila si OK) va rog sa-mi dati de stire. |
--------------------
R25GTX/R25 Baccara
1985/1990
Masini din vremea cand firma Renault se respecta.
|
|
doc79xxx |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 4 Joined: 20 January 07 ![]() |
Salutare,am si eu un renault fuego cu motor de r 25 de 1995 cmc injectie si nu reusesc nucicum sa-l fac sa mearga klumea. La 2800-3000 rotatii cade in bot,nu se mai tureaza. poate stie cineva ce poate avea....
|
--------------------
renault
fuego
1981 GTS
- AR-06_BUJ
|
|
b06fcn |
![]()
|
![]() DOCTOR Group: Members Posts: 5.855 Joined: 27 February 05 From: Bucuresti/Galati ![]() |
In primul rand strumfu are dreptate, nu se mai fac azi masini ca astea mai vechi ale noastre. N-am 25 ci 21, care a trecut de minorat si se apropie de 400.000 km reali (acu are 78.000 pe bord, cu motorul actual). Ii stiu pe toti baietii mentionati mai sus, plus inca vreo cativa, cei mai seriosi sunt cei de pe Giurgiului si Cristi din Aparatorii Patriei. Eu am avantajul ca il stiu pe nenea de la Lemofrance, il iau la sentiment si ii vorbesc in franceza, stiu preturile de piese din Franta de la dezmembrari si nu ma poate face...si mai ajung si pe la Paris din cand in cand si mai iau ce am nevoie...Dar in ultima vreme nu am mai prea avut nevoie, ca masinuta merge bine...
|
--------------------
Renault
21
1.9dT, 1989
- B 06 FCN MB C 220d 4MATIC
MB GLA 200 Renault 21 Turbo Renault Megane 1.9 dCi Opel Corsa 1.3 CDTI Toyota Avensis 2.0 D4D Lada 1200 Aro 10.4 4x4 |
|
R20 |
![]()
|
![]() R20 (prima mea masina) Group: Members Posts: 256 Joined: 22 September 06 From: Bucuresti ![]() |
Marty, te rog sa-mi spui daca mai sti ceva de nenea ala din Vatra Luminoasa. Mai sti cum il chema? Ai un nr. de telefon? M-am interesat in zona si nu l-am gasit. Am atasat o harta in care am marcat zona respectiva. Daca am inteles gresit, te rog sa revi cu detalii. Attached thumbnail(s) p13.gif ( Size: 22.01k ) Number of downloads: 266 |
--------------------
R25GTX/R25 Baccara
1985/1990
|
|
Marty |
![]()
|
E pina-n strada aia la dreapta. Sunt doua porti mari de garaj, din aluminiu. Bate la ele.
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
|
|
R20 |
![]()
|
Multumesc Marty,
Maine mai dau o tura si sper sa revin cu informatii suplimentare. |
--------------------
R25GTX/R25 Baccara
1985/1990
|
|
R20 |
![]()
|
Salut,
Am fost astazi la REMAT Sud si n-am mai gasit nici un R25. Am vazut doar un R21 complet si intretinut, aviz amatorilor. Numai de bine. |
--------------------
R25GTX/R25 Baccara
1985/1990
|
|
aurelianb_22 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 2 Joined: 7 March 07 ![]() |
Sunt nou pe forum. Cine poate sa ma ajute si pe mine cu un manual PDF pt. renault 25 TI motorul cu 12 valve 135 cp???
|
--------------------
Renault
25
1989
- R 25 tx; ==> TI
|
|
ciprianR25TS |
![]() ![]()
|
![]() ciprianR25TS Group: Members Posts: 63 Joined: 26 June 06 ![]() |
Da adresa de mail sa iti transmit ceva pentru toate R25
![]() |
--------------------
RENAULT
Clio IV 0.9 Tce
2016
- CT 03 NHH
|
|
ciprianR25TS |
![]()
|
![]() ciprianR25TS Group: Members Posts: 63 Joined: 26 June 06 ![]() |
Spuneti-mi si mie daca se scoate complet benzina cu Pb ce fel de benzina pot sa folosesc
![]() |
--------------------
RENAULT
Clio IV 0.9 Tce
2016
- CT 03 NHH
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.332 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
EU cand aveam R18 nu am bagat decat benzina fara plumb si in 2 ani de folosire a functionat perfect asa ca ...
|
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
mihai1677 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.369 Joined: 23 December 03 From: Bucuresti ![]() |
La fosta Dacie am mers cca 8 ani cu benzina fara Pb fara nicio problema.
|
--------------------
Renault 5 Campus,
Hyundai Sonata,
1988 / 2001
|
|
R25_GTS |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 260 Joined: 4 June 06 ![]() |
Uite aici ceva care sa te linisteasca.
docsansplomb6dz.jpg inca o documentatie Renault_sans_plombs.jpg This post has been edited by R25_GTS: 26 Mar 2007, 21:53 |
--------------------
Old
Romb
Fan
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 13th May 2025 - 00:55 |