Ulei in sistemul de racire
![]() ![]() ![]() |
Ulei in sistemul de racire
silwiu |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 16 Joined: 6 April 13 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Clio Symbol
2000
|
|||
sorinrs |
![]()
|
![]() Kalakitza Group: Members Posts: 259 Joined: 24 October 06 ![]() |
Pai la ce te asteptai daca chiuloasa era veche? probail ca nu a fost planata corect sau deloc. Acum trebuie reluat procesul, alti bani alta distractie... This post has been edited by cmandrei: 8 Apr 2013, 13:08 |
--------------------
Renault
Clio
- B-xx-SRS
2005 Symbol dci 65 cp
|
|
silwiu |
![]()
|
Pai seful de service ma asigurat ca nu mai are nici o problema... ![]() This post has been edited by cmandrei: 8 Apr 2013, 13:08 |
--------------------
Renault
Clio Symbol
2000
|
|
BannedHost |
![]()
|
![]() Membru prin trecere periodica temporara nedefinitiva Group: Members Posts: 2.702 Joined: 14 September 10 From: Cluj-Napoca ![]() |
Nu prea are ce sa fie altceva ... Sa nu fie fisurata doar
![]() |
--------------------
Renault
Laguna
2007 / 2.0 DCi / ~ 180 de hamsteri dopați
|
|
brd |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 55 Joined: 26 February 11 ![]() |
Daca ai adus tu chiuloasa , poti sta linistit -nu primesti nici o garantie la lucrare(din partea sefului de service-cum se numeste service-ul?).
This post has been edited by brd: 7 Apr 2013, 18:07 |
--------------------
Dacia
Berlina 77/99/; Supernova ;Sandero 1.4/clio 1.4
2008 nu cred pina nu vad
|
|
silwiu |
![]()
|
Chiuloasa au cumparat-o cei de la service nu eu. Service-ul e cel de pe Soseaua Nicolina chiar langa OMV (nici nu stiu numele)
|
--------------------
Renault
Clio Symbol
2000
|
|
sobolan |
![]()
|
![]() membru paros... Group: Members Posts: 8.242 Joined: 10 March 06 From: GL ![]() |
|
--------------------
Logan-1.5dci-2017--
Golf mk5 - syncro - 2007--
Golf mk3-2.0 GTI-1993 colectionar de fiare vechi...
|
|
silwiu |
![]()
|
Poate fi afectat blocul motor? Ca inainte sa o deschida imi zicea ori ca e blocul motor ori chiuloasa.
|
--------------------
Renault
Clio Symbol
2000
|
|
brd |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 55 Joined: 26 February 11 ![]() |
"DELCAR" ?
"Ca inainte sa o deschida imi zicea ori ca e blocul motor ori chiuloasa." La prima demontare trebuia verificata chiuloasa si blocul .Dupa asta trebuia luata o decizie corecta-inlocuit bloc sau chiuloasa sau ambele. mai bine asa -http://piese-auto.anunturi-auto.4tuning.ro/dezmembrari/dezmembrari-dacia/motor-dacia-sandero-1-4i-an-11849663.html -http://www.pieseauto.ro/motoare-complete/renault/symbol/vand-motor-1-4-mpi-k7j-75cp-1936035667.html ei spun 300 eur. This post has been edited by brd: 8 Apr 2013, 19:08 |
--------------------
Dacia
Berlina 77/99/; Supernova ;Sandero 1.4/clio 1.4
2008 nu cred pina nu vad
|
|
silwiu |
![]()
|
"Delcar?"
Cred ca da, azi am fost si am belit ochii pe acolo sa vad de un nume ceva dar nu scrie niciunde. Oricum e cel din spate la raul Nicolina si langa e firma de taxi Parma. Anyway, am fost azi si am vorbit cu seful de acolo, i-am explicat ce am patit si a zis sa vin maine ca "rezolvam". Acuma nu stiu ce rezolvam... Si eu m-am gandit la un alt motor daca nu rezolv nici acuma nimic ![]() This post has been edited by silwiu: 8 Apr 2013, 21:13 |
--------------------
Renault
Clio Symbol
2000
|
|
BannedHost |
![]()
|
![]() Membru prin trecere periodica temporara nedefinitiva Group: Members Posts: 2.702 Joined: 14 September 10 From: Cluj-Napoca ![]() |
Chiulasa ta originala nu se putea rectifica si schimbata garnitura ?
|
--------------------
Renault
Laguna
|
|
D-Ice |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 826 Joined: 27 June 10 ![]() |
Da`etanseitatea chiulasei (chiuloasei
![]() |
--------------------
.
.
. „Omul a ajuns un semizeu tehnic înainte ca, din punct de vedere moral, să fi coborât de tot din copac.” — Jean Rostand
|
|
wolfin |
![]()
|
![]() Haha Group: Members Posts: 9.018 Joined: 2 December 05 From: Bucuresti ![]() |
oricum...chiuloasa trebuie verificata daca este plana in primul rand si garnitura daca este ciupita. cred ca asta or sa verifice.
oricum daca este prea "stamba" nu se mai rectifica. parca max este 0.8 |
--------------------
pegas
3120
- Curand de provincie
... din 1980 si ceva. Urmeaza si 2020 Scuze Mucix, am gasit altul"În fata unei boli esti precaut sau prost", o stai ..Bici zice ca o gasit a buna...mis un cane rau dar cu suflet mare
|
|
silwiu |
![]()
|
QUOTE(BannedHost @ 8 Apr 2013, 21:17) Cica a fost rectificata odata si nu mai aveai ce lua din ea. Azi am fost si cica sa mai spal odata de doua ori borcanul ca poate fi un dop ceva prin radiator sau calorifer si sa fi iesit acuma ![]() |
--------------------
Renault
Clio Symbol
2000
|
|
wolfin |
![]()
|
![]() Haha Group: Members Posts: 9.018 Joined: 2 December 05 From: Bucuresti ![]() |
dupa 5 luni apare dopul ...ce glumeti.
sa desfaca chiuloasa si sa o verifiice + garnitura schimbata ai idee de ce a fost chiuloasa initiala rectificata? a fost fiert motorul??? a fost montata calda?? etc |
--------------------
pegas
3120
- Curand de provincie
... din 1980 si ceva. Urmeaza si 2020 Scuze Mucix, am gasit altul"În fata unei boli esti precaut sau prost", o stai ..Bici zice ca o gasit a buna...mis un cane rau dar cu suflet mare
|
|
silwiu |
![]()
|
QUOTE(wolfin @ 9 Apr 2013, 15:44) ai idee de ce a fost chiuloasa initiala rectificata? a fost fiert motorul??? a fost montata calda?? etc L-am intrebat pe fostul proprietar si zicea ca el nu a avut asemena probleme... ceea ce nu cred si ca nu a fost rectificata ![]() Am fost acum ceva timp prin oras cu masina, temperatura apei nu urca, totul merge bine nu fierbe nu nimic doar ca se ridica mazga din aia in borcan... |
--------------------
Renault
Clio Symbol
2000
|
|
BannedHost |
![]()
|
E clar ...
Nivelul la ulei scade ? Sau intra si antigel in ulei ? |
--------------------
Renault
Laguna
|
|
silwiu |
![]()
|
Am mai circulat si azi cu masina, sa mai ridicat un strat foarte subtire si destul de inchis (oare sa fie adevarat?) si fara ulei deasupra, apa nu fierbe, dupa ce opresc motorul nu se aude deloc cum circula apa prin instalatie (cum facea inainte sa schimb chiulasa). Dupa ce sa mai linistit masina am verificat si nivelul la ulei si indica chiar la punctul maxim, uleiul arata bine nu are nici o urma de antigel sau apa. Am sa mai vad si maine daca imi permite programul sa mai circul cu masina si va mai tin la curent.
![]() O zi buna. |
--------------------
Renault
Clio Symbol
2000
|
|
silwiu |
![]()
|
Da.. am mai circulat si zilele astea cu masina si tot la fel face, ce e ciudat e ca uleiul e la acelasi nivel, dar de unde tot iese?
|
--------------------
Renault
Clio Symbol
2000
|
|
BannedHost |
![]()
|
antigelul cand intra in ulei merge la fund si uleiul sta la suprafata .. asa se facea mai demult la dacii cand ramaneai fara ulei ... turnai apa si uleiul ce mai era in motor se ridica la suprafata si pompa de ulei lua uleiul si ungea motorul ... bine asta fiind ca o paranteza .. poate si la tine e la fel face schimbul de antigel-ulei prin chiulasa / garnitura / fisura
|
--------------------
Renault
Laguna
|
|
silwiu |
![]()
|
Nici nu stiu unde sa ma mai duc...
|
--------------------
Renault
Clio Symbol
2000
|
|
BannedHost |
![]()
|
Mergi inapoi la cei care au montat chiulasa ... Asta nu e o treaba asa de mantuiala....
Ei sunt responsabili de ceea ce se intampla ... |
--------------------
Renault
Laguna
|
|
D-Ice |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 826 Joined: 27 June 10 ![]() |
Daca zici ca uleiul nu este contaminat cu antigel (nu arata ca inghetata, frisca, s.a.), atunci nu cred ca sunt probleme de planeitate chiulasa. nici de fisura. Ne gandim ca apa intra in carter, de la presiune inalta catre joasa, nu invers. Daca scapa compresie in circuitul de racire bolboroseste in vas, e usor de remarcat. Daca nu, poti incerca sa speli repetat circuitul de racire.
Zici ca ai spalat vasul de expansiune (borcanul) si tot iese jeg. O sa mai iasa daca nu se spala motorul. Parerea mea este sa golesti sistemul de racire si sa-l umpli cu apa distilata, sau de ploaie, ca e moaca si oricum o arunci. Mai bine iei o bere sau suc de banii aia ![]() Asta ca sa nu mai desfaci odata motorul degeaba. This post has been edited by D-Ice: 15 Apr 2013, 20:57 |
--------------------
.
.
. „Omul a ajuns un semizeu tehnic înainte ca, din punct de vedere moral, să fi coborât de tot din copac.” — Jean Rostand
|
|
silwiu |
![]()
|
Am spalat zilele astea borcanul din nou si am mai circulat cu masina si am ramas surprins ca nu a iesit mare lucru doar foarte putin. Am sa mai fac si maine o tura ca acuma nu prea mai am timp.
|
--------------------
Renault
Clio Symbol
2000
|
|
silwiu |
![]()
|
Salut,
Revin la vechea mea problema dupa ce am mers cu masina am ajuns la concluzia ca daca merg constant cu viteza si apa nu trece de jumatate in indicator nu am probleme (adica nu intra ulei in apa) dar in timp ce merg pe drumuri aglomerate, stat la semafor mers in coloana apare ulei in instalatie. Cred ca uleiul devine mai putin vascos la temperatura mare si se infiltreaza... acuma intrebarea e pe unde? ![]() |
--------------------
Renault
Clio Symbol
2000
|
|
wolfin |
![]()
|
aici vei gasi doar sfaturi, impresii etc (cu buna credinta) dar verificarea, verdictul nu o sa il dea decat mecanicul.
on topic raman la ideea chiuloasa care nu este plana + garnitura . mergi la service-ul unde ai montat chiuloasa sh si spunele sa o verifice pronto. nu mai sta sa te abureasca ca sunt doar reziduri.....au trecut 3 luni apropo....varul meu a schimbat garnitura la un service de cartier ca a fiert motorul 1.5 dci logan. super meseriasul a desfocut motorul inca cald.(impropriu spus mecanic ca pana si eu stiu ca nu trebuie sa desfaci piese metalice inca calde). a avut aceleasi probleme ca si tine. dupa rectificare a mai tras si cu capacul de culbutori ca era si ala stamb si ii curgea ulei pe motor (cumparat sh ca na nou te rupe). bine, acum este fericit, ii trage mai bine ![]() This post has been edited by wolfin: 11 Jul 2013, 16:12 |
--------------------
pegas
3120
- Curand de provincie
|
|
silwiu |
![]()
|
Esti constient ca daca ma duc trebuie sa platesc iar de la 0 totul? Si sincer daca e vorba de asa ma duc la altul da nu stiu la care... daca ma duc la reprezentanta la Renault cred ca imi ia 1000 de euro numai sa deschida motorul.
|
--------------------
Renault
Clio Symbol
2000
|
|
wolfin |
![]()
|
nu ai garantie pe manopera?
apropo, poti sa te duci si la Dacia ![]() This post has been edited by wolfin: 18 Jul 2013, 09:48 |
--------------------
pegas
3120
- Curand de provincie
|
|
razvantrc |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 248 Joined: 7 June 13 ![]() |
Nu este de joaca cu blocul sau chiuloasa, prima masina cumparata de mine a fost o .... dacie '84(cand mi-am luat permisul" picase chiuloasa era macinata. am luat de pe masina lui tata chiuloasa,care nu mai circula de foarte multa vreme, fara planare la chiuloasa si mi-a crapat blocul motor cand am strans chiuloasa. Am desfacut blocul motor de pe masina lui tata si am pus si blocul. Un final fericit.
|
--------------------
Renault
Clio Symbol Fidji
2006 Clio Symbol Fidji 1.4, mai putin de 16 valve - 2006
Born-iunie 2013-112750 km |
|
silwiu |
![]()
|
Garantie 3 luni... au trecut 8 luni de atunci.
Am sa strang bani si o sa caut un service care chiar ma poate ajuta cu chestia asta si o sa o rezolv pana la urma. La Dacia imi pot verifica ei planeitatea si la bloc si la chiuloasa? |
--------------------
Renault
Clio Symbol
2000
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 1st August 2025 - 15:08 |