Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

3 Pages  1 2 3 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Accident cu pieton minor

cata82
post 17 Apr 2012, 18:54
Post #1

MEMBRU RAPIDIST

Group: Members
From: Bucuresti - sos. Polona

Va salut,
Sambata, 14.04.2012, deplasandu-ma de la Bucuresti catre Slobozia, am avut un accident rutier pe DN3, in localitatea Dor Marunt.
Mergand linistit in localitatea Dor Marunt, am ajuns in dreptul unei trecerii de pietoni, dupa ce am trecut de trecerea de pietoni, la circa 60-70 m de aceasta, un minor (tigan) a sarit brusc in fata masini, acrosandu-l cu partea dreapta a autoturismului. Am franat la maxim, in speranta ca il voi evita dar degeaba, l-am luat pe capota, in dreptul farului dreapta.
Puradelu era chiar langa maica-sa, maica-sa stand de vorba pe marginea carosabilului.
Buimacit si in acelasi timp socat, am sunat la 112. La 10 minute sosesc SMURDUL si Politia. In tot acest timp (in 10 min) s-au strans tiganii si era sa ne ia la bataie, si pe mine si pe sotie. Copilul a avut un mic traumatism cervical si zgarietura pe spate.
Au facut masuratorile, au facut fotografii la urmele de franare - 19 m urme franare + carosabil umed iesind viteza intre 50 - 55 km/h, fotografii la dauna masinii - doar farul drept spart.
Mi s-a pus aparatul alcooltest rezultatul 0,00. Dupa aceea la spitalul din Lehliu pentru recoltarea probelor biologice (doua fiole sange) si la sectia de politie, din Lehliu, pentru declaratii, eu si sotia.
Am dat declaratiile si agentul de politie mi-a zis ca trebuie sa las autoturismul(Dacia Supernova 2001) la ei, in curte, pentru expertiza tehnica 173.gif
In coditiile in care veneam de la Bucuresti si ma indreptam catre Slobozia iar la Lehliu eram cam la jumatatea drumului, am inceput sa ma enervez si i-am explicat politistului ca nu are niciun drept sa-mi opreasca masina, sunt proprietarul legal al autoturismului, nu am fost vinovat sub nicio forma, nu am consumat alcool si/sau droguri, am ITP valabil pana in luna Decembrie, RCA valabil pana in luna August.
Atunci politistul a cedat, mi-a dat masina dar cu conditia sa vin astazi,17.04.2012 sa facem expertiza tehnica.
M-am prezentat la sectia de politie, am fost la un service ITP din Lehliu, la luminii e ok, la colana de directie e ok, la suspensie fata/spate ok, frana de mana ok.
Singura problema e ca am dezechilibru la franare fata. Una peste alta procentul de franare e de 51%, minim era 50%. Bineinteles expertiza tehnica a fost platita de catre mine ca politia cica nu mai are bani, la fel si dauna-farul drept.
Intrebarile mele sunt:
1. Cum poate afecta dezechilibrul franei la *mersul* anchetei, exista riscul retinerii certificatului de inmatriculare ?
2. Cam cat dureaza ancheta si cam la ce sa ma astept ?

P.S: NU doresc o asemenea patanie nici dusmanilor, dusmanilor mei si acum dupa 3 zile de la accident tot mai sunt marcat.

This post has been edited by cata82: 17 Apr 2012, 19:01

--------------------
Dacia Supernova 2001
REPARATII RADIO-TV
MEMBRU RAPIDIST
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
PhilipMorris
post 18 Apr 2012, 06:10
Post #2

dependent de internet banking

From: Where the streets have no name

ai procedat foarte corect, nu cred sa ai neplaceri. intr-o tara normala ii dadeau amenda tigancii pe loc, nu te luau pe tine la trei pazeste. in fine...
tocmai ce a trecut un cunoscut prin aceeasi situatie si s-a dat nup. in cazul lui copilul a avut nevoie de 150 zile de spitalizare, a fost mult mai grav.
bafta si imi pare rau sa aud ca si tu treci prin aceeasi situatie.

--------------------
MK2 Black panther, sexiest hatchback ever TiVCT
Dacă vrei să iti arati superioritatea și ți-e rușine ca nu intelegi cuvintele potrivite, posteaza un link.
+
Tamango
post 18 Apr 2012, 10:03
Post #3

Biciclist

From: Bucuresti

Nu inteleg 2 chestii:

1. Vinovat e clar tiganul ... atunci ce pastele ma-sii mai vor ? Ce expertiza tehnica ? De ce ? Ca sa te puna pe drumuri aiurea ?
2. Daca la etilotest a iesit 0.00, de ce te-ai mai dus la recoltat sange ? Eu stiam ca doar peste 0,40 mg/l e obligatorie recoltarea de sange, pana in 0,4 doar daca vrea garcea. La 0 nu esti obligat sa te duci.

This post has been edited by Tamango: 18 Apr 2012, 10:05

--------------------
Suzuki Vitara 1,6 AT 2017
Confectionam fumigene direct din acordeoane ...
+
mrkiry
post 18 Apr 2012, 10:12
Post #4

Din tara unde nici apocalipsa nu ajunge...

Imi place de voi ca minorul a devenit dintr-o data "tigan".Daca era roman,englez,francez,etc,ramanea minor wink.gif Ca o paranteza,mi-a placut ca ti-ai cerut drepturile in fata politistului(cum dom'le sa iti opreasca masina in conditiile date? blink.gif ) De facut ceva,nu au ce sa iti faca...ai iesit cu 51%,esti boier...bafta!

--------------------
Renault Megane2 2004 Lux Privilege - GR85KYR
Renault Megane 2,1.6 16v,113 cp,an 2004
+
dizzy
post 18 Apr 2012, 11:13
Post #5

Work smart not hard!

E bine ca ti-au luat si probele de sange. O sa iasa 0 si nu or sa mai aiba ce zice.

--------------------
Whirpool ex Dacia Logan 2005 - B zzz SXX
Stupidity is a more dangerous enemy of the good than evil.
I have no time to battle egos and small minds.
+
cata82
post 18 Apr 2012, 11:31
Post #6

MEMBRU RAPIDIST

QUOTE(Tamango @ 18 Apr 2012, 10:03)
Nu inteleg 2 chestii:

1. Vinovat e clar tiganul ... atunci ce pastele ma-sii mai vor ? Ce expertiza tehnica ? De ce ? Ca sa te puna pe drumuri aiurea ?
2. Daca la etilotest a iesit 0.00, de ce te-ai mai dus la recoltat sange ? Eu stiam ca doar peste 0,40 mg/l  e obligatorie recoltarea de sange, pana in 0,4 doar daca vrea garcea. La 0 nu esti obligat sa te duci.
*

Pentru ca traim in Romania, tara tuturor posibilitatilor. Iti dai seama daca eram mai slab de ingeri, lasam acolo masina si ma duceam cu trenu la Slobozia.
De obicei sunt o fire optimista si am incredere in mine, dar evenimentul asta m-a marcat.
Am incercat sa ma opun si la expertiza tehnica, dar garcea a zis ca nu o sa dea bine la dosar.

Pana la venirea politiei s-au strans o ceata de vreo 50 de tigani si au inceput sa injure, bagami-as p... in ma-ta, iti rastorn masina, etc.
Cred ca nu o sa uit ziua aceea in veci.

Va multumesc la toti pentru sustinerea acordata.

This post has been edited by cata82: 18 Apr 2012, 12:31

--------------------
Dacia Supernova 2001
REPARATII RADIO-TV
MEMBRU RAPIDIST
+
Filip
post 18 Apr 2012, 12:49
Post #7

Forumist

Fii atent pe viitor, astia sar in fata masinii ca sa ia bani de la cei "mai slab de inger" vorba ta. E un trick vechi, de pe vremea lu` Ceasca. smile.gif

--------------------
Renault Laguna 1 1.6 16v, Nubira 1.6 16v, Astra G 1.4 16v 1998 ,1999, 2006
Fara Dacie viata e pustiu.
+
Fratzica
post 18 Apr 2012, 12:54
Post #8

Zen

Group: Moderatori

QUOTE(mrkiry @ 18 Apr 2012, 10:12)
Imi place de voi ca minorul a devenit dintr-o data "tigan".
*

Exact, tigan, cioara, cum vrei sa le zici. Acum cateva zile intr-un sat de tigani un puradel i-a aruncat unui prieten in fata masinii un pui de pisica doar ca sa il faca sa opreasca (masina era un lexus). Cand s-a dat omul jos din masina sa il ia la omor au aparut tiganii, noroc ca i-a vazut cineva din masina si l-a atentionat sa se urce inapoi si si-a luat talpasita.

--------------------
Kia Sportage T-GDI 2021
"The happier we are, the less we see." - some japanese guy
+
cata82
post 18 Apr 2012, 13:02
Post #9

MEMBRU RAPIDIST

Cat de atent poti sa fii frate ?! Nici cu 20 de km/h nu poti sa mergi in localitate.
Cand a avut loc impactul, aveam 15-20km/h, in franare.
La momentul inceperii franarii nu aveam mai mult de 45-50km/h, lucru dovedit de urmele de franare, dauna masini-doar geamul de la farul dreapta spart (fara bara rupta, capota indoita, aripa indoita sau parbriz spart cat si de ranile suferite de puradel, rani superficiale.
Drumul asta il fac de vreo 10 ani, la fiecare 2-3 luni si pana acum nu mi s-a mai intamplat.

--------------------
Dacia Supernova 2001
REPARATII RADIO-TV
MEMBRU RAPIDIST
+
gotty
post 18 Apr 2012, 13:08
Post #10

fagocer™ haituit

From: oriunde vreti voi....

stiu ca e o gluma proasta dar data viitoare,ia o pe autostrada! laugh.gif

--------------------
Private Spice Member
+
Fane Pedala
post 18 Apr 2012, 13:09
Post #11

Membru incepator

QUOTE(cata82 @ 18 Apr 2012, 11:31)
Pana la venirea politiei s-au strans o ceata de vreo 50 de tigani si au inceput sa injure, bagami-as p...  in  ma-ta, iti rastorn masina, etc.
Cred ca nu o sa uit ziua aceea in veci.
*

Nu-ti mai face atatea probleme, gandeste-te ca ai lovit un animal. In mare parte chiar asa e. Oricum altceva nu poate iesi dintr-o comunitate ca aia.

--------------------
Renault Koleos 2010
+
iulia_boris
post 18 Apr 2012, 13:43
Post #12

Membru autentic

bine c-ai reusit sa franezi la timp..suficient cat sa nu omori tiganu'..este scenariul de cosmar al soferului care circula pe drumuri judetene,comunale..mult succes cu terminarea rapida a problemei!

--------------------
Dacia Dokker Laureate 1,6.. 2016 - B 696 BUL
Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii.
+
cata82
post 18 Apr 2012, 14:04
Post #13

MEMBRU RAPIDIST

QUOTE(gotty @ 18 Apr 2012, 13:08)
stiu ca e o gluma proasta dar data viitoare,ia o pe autostrada! laugh.gif
*

Pe autostrada am venit pana la Lehliu, iar la Lehliu am luat-o pe DN3, vroiam sa ajungem la bunici, in zona Dragos-Voda, mai exact Valcelele.
Cand plec direct spre Slobozia numai pe A2 o iau.

--------------------
Dacia Supernova 2001
REPARATII RADIO-TV
MEMBRU RAPIDIST
+
donlucyan
post 18 Apr 2012, 14:09
Post #14

Membru autentic

From: Valenii de Munte-Ploiesti

A avut noroc tiganusu ca nu lai omorat ,ca sigur te lua la bataie aia de acolo,ca asa e tiganu ,si bine ca ai scapat doar cu atat la masina .

--------------------
Dacia SuperNova 2003 Opel Vectra C GTS 1,4MPI-2003 75CP 2005-2.0 TDI 160cp - PH-40-Secret
+
cata82
post 21 Apr 2012, 21:18
Post #15

MEMBRU RAPIDIST

Luciane, asa e cum zici tu, bine ca nu l-am omorat.
Dar tot am ramas cu imaginea intiparita pe creier cu puradelul pe capota masini.
E greu sa vezi, cum dai peste un copil (chiar daca e tigan si are doar 5 ani).

--------------------
Dacia Supernova 2001
REPARATII RADIO-TV
MEMBRU RAPIDIST
+
vallixx
post 22 Apr 2012, 13:09
Post #16

Membru nesuferit

QUOTE(mrkiry @ 18 Apr 2012, 10:12)
Imi place de voi ca minorul a devenit dintr-o data "tigan".Daca era roman,englez,francez,etc,ramanea minor  wink.gif 
*

Conteaza enorm, pentru ca procentul de tigani care-si arunca puradeii in fata masinii pt. bani este mult mai mare decat procentul de romani care-si arunca copii in fata masinii pentru bani.
Si daca puradelu' moare in accident, realitatea cinica (dar asta e), este ca pentru ei nu e mare lucru, mai au acasa inca 5-6. Pentru tine ca sofer te-a nenorocit pe viata, chiar si daca iesi nevinovat, pentru ca nu vei trece usor ( sau poate nu vei trece deloc) peste acest fapt.
Dupa mine, natia asta ar trebui inchisa intre niste ziduri si pazita sa nu iasa afara, asta ca sa nu zic ca ar trebui exterminata, pentru ca ar fi poate prea extremist. Imi pare rau pentru parerile mele etrem de categorice, dar nu pot sa-mi reprim ceea ce simt. Asta e, cand vad tigan, in mintea mea e automat cersetor, hot, cutitar, jegos, profitor, somer, etc .. sad.gif

--------------------
Renault Megane 4 Hatch TCe 140 - 2019
Ex. Renault Clio Symbol 1.4 16V - 2008 - 2022
Ex. Renault Clio Symbol 1.4 8V - 2003 - 2008
+
argon
post 22 Apr 2012, 17:56
Post #17

Mesaj semiautomat

QUOTE(Fane Pedala @ 18 Apr 2012, 14:09)
Nu-ti mai face atatea probleme, gandeste-te ca ai lovit un animal. In mare parte chiar asa e. Oricum altceva nu poate iesi dintr-o comunitate ca aia.
*

E diferit, la animale chiar ca-ti pare rau. Nu as fi avut nimic cu puradelul, dar in satra care ameninta si injura nu are nici o sansa sa devina om vreodata.

--------------------
Renault Laguna 2007 - 2.0 DCI 16v 180
Fara turbo, viata e pustiu.
+
romeo_id
post 23 Apr 2012, 07:36
Post #18

Engineer

Ai grija ca acolo in zona nod Lehliu, mai e un sat plin de tigani. Razvani. Eu de fiecare incetinesc acolo si fac ochii cat cepele, umbla aia pe DN3 de parca sunt niste zombie... Succes!

--------------------
Renault Clio 2, 1.2 16V 2003 Authentique Kadjar 1.6 dCi 4WD 2016 Zen
+
Maxy25
post 23 Apr 2012, 21:09
Post #19

Membru

Mai adaug un sat plin de tigani pe lista de "OCHII CAT CEPELE" - Barbulesti . De fiecare data cand trec pe acolo merg maxim cu 40 km/h si piciorul pregatit pe frana . Sa nu mai zic ca jumatate din masinile de pe acolo nu au nici un nr. de inmatriculare (nici pe fata nici pe dos) sau au doar de Franta , Spania etc . (aproape sigur expirate) . Trebuie sa te feresti si de masini (fara numar) si de puradei , pirande , indieni , sa nu mai spun ca in cazul in care prinzi bariera(la iesire spre Urziceni) de la nivel cu calea ferata trebuie sa blochezi usile ca sa fii sigur ca n-ai neplaceri .
Parca sunt in alta tara cand trec pe acolo .

--------------------
renault megane 1,6 16v classic 2001 - bv79bcm
+
victor.vajoi
post 23 Apr 2012, 21:49
Post #20

Membru autentic

From: Brasov

Mai e Garcini din jud. Brasov. Multe s-au intamplat si pe acolo, pietre in masina, sticle aruncate. Cica ocoliti DN1 si luati-o pe DN1a. Da da da, asa o sa facem

--------------------
Skoda Fabia Combi 2002 / Elegance
+
cata82
post 29 Apr 2012, 22:13
Post #21

MEMBRU RAPIDIST

QUOTE(Maxy25 @ 23 Apr 2012, 21:09)
Mai adaug un sat plin de tigani pe lista de "OCHII CAT CEPELE" - Barbulesti . De fiecare data cand trec pe acolo merg maxim cu 40 km/h si piciorul pregatit pe frana . Sa nu mai zic ca jumatate din masinile de pe acolo nu au nici un nr. de inmatriculare (nici pe fata nici pe dos) sau au doar de Franta , Spania etc . (aproape sigur expirate) . Trebuie sa te feresti si de masini (fara numar) si de puradei , pirande , indieni , sa nu mai spun ca in cazul in care prinzi bariera(la iesire spre Urziceni) de la nivel cu calea ferata trebuie sa blochezi usile ca sa fii sigur ca n-ai neplaceri .
Parca sunt in alta tara cand trec pe acolo .
*

Degeaba ai ochii cat cepele si mergi cu 40 km/h, daca ti-a sarit, in scurt, in 2 metri nu ai ce sa-i faci si o spun din experienta.
Daca ar fi dupa mine, i-as impusca pe toti, de la mic la mare. Daca iesi din casa si te plimbi cu sotia sau copilul e imposibil sa nu vezi un specimen din asta, sau inmultit ca ciupercile dupa ploaie.

--------------------
Dacia Supernova 2001
REPARATII RADIO-TV
MEMBRU RAPIDIST
+
bygy007
post 29 Apr 2012, 23:51
Post #22

Membru autentic

From: BUCURESTI

pacat ca l-au impuscat astia pe antonescu smile.gif

--------------------
RENAULT CAPTUR E-Tech full hybrid 145 2024 - B 07 BGY
din subteranele Bucurestiului
+
SandelBS
post 30 Apr 2012, 22:29
Post #23

Membru autentic

problema cu astia e ca au parasit satele alea unde se arunca in fata masinii si au venit si prin orasele mai mari si povestea p-aici pe forum cineva ca sotia, care mergea foarte incet prin parcare dupa un loc , un tigan de vreo 12 ani a urmarit o clipa de neatentie si s-a urcat pe capota masinii sa ii ceara bani ca a dat peste el. Noroc cu un taximetrist care a vazut toata scena si a salvat-o pe femeie.

O intamplare pe care a avut-o cineva din familie pe timpul lui Ceasca, tot printr-un sat de tigani (p-aproape de cel in care s-a intamplat accidentul initiatorului). Niste tigani l-au omorat pe un consatean si ca sa scape nevatamati s-au gandit sa il arunce in fata unei masini. Din pacate, unchiul meu mergea prin acel sat si i-au aruncat cadavrul sub masina, insa fiind noapte a considerat ca a dat peste un caine ceva. Tiganii respectivi i-au luat nr si a doua zi nefericitul sofer era luat la intrebari de militie (probabil si la altceva dar nu a dat prea multe detalii incercand sa uite). Problema era ca erau urme de sange pe sub masina (plus alte elemente) si criminalii au fost martori cheie in proces. Pana la urma, dupa aprox 1 an s-a rezolvat, datorita unui procuror care i-a mirosit pe tigani si l-a batut pe unul pana a recunoscut si i-a turnat si pe ceilalti - evident aia n-au trait mult timp dupa (in puscarie). In orice caz, persoana respectiva a ramas marcata pe viata, chiar daca nu a facut absolut nimic, insa cred ca ar fi primul care i-ar impusca daca ar avea ocazia.

eu cand vad tigani ca stau in drum, ii claxonez, iar daca nu se dau ma duc cu viteza spre ei si ma fac spre ei , stiu ca o sa ziceti ca e periculos ca poate ceda ceva la masina si mai am parte si de altele, insa sa isi justifice ei prezenta pe mijlocul drumului cand e trotuar si aflati sub influenta alcoolului.

Plus ca daca tre sa dau marsarier tre sa fac a I-a cu inel - deci se poate intepreta ca de frica am vrut sa dau inapoi/inainte si am dat peste vreunul din greseala

--------------------
Renault Koleos 2013, 2.0 dci 173 cp
+
cata82
post 1 May 2012, 13:16
Post #24

MEMBRU RAPIDIST

SandelBS, sfatul meu e sa stai linistit cand vezi tigani pe drum, nu te da la ei, te-ai luat de unu si in 2 minute te trezesti cu o suta pe cap.

Vorba lu bygy007, pacat ca l-au impuscat pe Antonescu, asta vroia sa-i imbarce pe toti tiganii intr-un vapor de carton si sa le dea drumu pe Marea Neagra, asa as fii facut si eu gun3.gif gun3.gif gun3.gif :gun

Imi cer scuze fata de moderatori dar nu ma pot abtine, I-ASI IMPUSCA DE LA MIC LA MARE!

--------------------
Dacia Supernova 2001
REPARATII RADIO-TV
MEMBRU RAPIDIST
+
Marian66
post 1 May 2012, 22:37
Post #25

Membru autentic

From: Bucuresti, Pantelimon

La accident cu victime sunt obligatorii cele doua probe biologice, pt a se stabili 100% alcoolemia.
Daca era un accident cu un alt copil, te as fi sfatuit sa le ceri parintilor banii pt reparatie. Asa, vorbim colegilor, gandeste te ca ai lovit un caine maidanez, si ca ai ramas cu paguba. Si multumeste te ca nu ti au luat permisul, sa te tina cu dovada pana termina dosarul...

--------------------
Dacia / Smart Logan VAN / ForTwo 2009
+
cata82
post 2 May 2012, 17:54
Post #26

MEMBRU RAPIDIST

Mariane, din cate stiu eu, in noul cod rutier scrie ca daca ai un accident cu victime si nu esti vinovat, permisul nu se suspenda.

--------------------
Dacia Supernova 2001
REPARATII RADIO-TV
MEMBRU RAPIDIST
+
klaus
post 2 May 2012, 18:03
Post #27

步步

poti sa ai carnetul suspendat fara sa fii vinovat de vreo contraventie/infractiune la codul rutier (lasand la o parte conditii medicale)?

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
Marian66
post 2 May 2012, 19:17
Post #28

Membru autentic

From: Bucuresti, Pantelimon

Nu stiu, eu nu am spus "suspendat"; eu am adus in discutie situatia cand se retine fizic permisul, si se elibereaza o dovada, cu drept de circulatie, care se prelungeste de catre cei de unde se cerceteaza accidentul. Teoretic, pana nu se finalizeaza cercetarile , nu se poate spune daca esti vinovat sau nu de producerea accidentului (adica in ceea ce priveste partea politiei rutiere). Din situatia de fapt, politistii nu opresc de fiecare data carnetul, pentru ca sunt cazuri in care vinovatia este evidenta. Dreptul de a conduce nu e vizibil afectat, dar exista disconfortul de a fi nevoit sa te deplasezi pt prelungirea dovezii, si ca nu e valabila decat in Romania..

--------------------
Dacia / Smart Logan VAN / ForTwo 2009
+
SandelBS
post 2 May 2012, 19:22
Post #29

Membru autentic

Bineinteles ca nu (in conditii normale) sa ai permis suspendat fara sa fii vinovat.

pietonii care traverseaza (sau cum se poarte prin unele locuri stationeaza) prin locuri neamenajate poarta intreaga raspundere in cazul unui accident rutier. Dar asta nu inseamna ca daca ai boala pe unul si il prinzi cu varful piciorului pe asfalt dai peste el si il omori ca nu avea voie acolo. (E mai mica pedeapsa daca il omori din accident rutier).

--------------------
Renault Koleos 2013, 2.0 dci 173 cp
+
klaus
post 2 May 2012, 19:49
Post #30

步步

Eu ma refeream la afirmatia lui cata82, ce ne spunea ca daca nu e vinovat nu se suspenda carnetul.
Si intrebam cand se suspenda carnetul daca esti nevinovat, cu adresare directa tot catre cata82, ca pare sa le stie pe subiect.

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
3 Pages  1 2 3 >
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 28th April 2025 - 23:11
Dacia