Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages  1 2 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Renault Laguna Nevada 2,2 Diesel

mihaiachi
post 24 Oct 2010, 21:14
Post #1

Mishu

Group: Members
From: Bucuresti, RO/ Strasbourg, F

Salutare!
Sunt inscris de ceva timp pe forumul Dacia, dar pana acum nu am avut masina din gama Dacia/Renault. Pana acum smile.gif
Nevasta-mea e doctorita la Strasbourg, iar seful ei vrea sa-si vanda masina. Dau acum copy/paste de pe alt forum. Cititi va rog dupa citat!

"Dupa cum unii dintre voi stiti deja, seful nevesti-mii isi vinde masina din titlul topicului.
Mare mi-a fost surpriza, acum 10 minute, sa aflu ca e diesel!
Data primei inmatriculari 21.02.96
280.000 km
Motor de 2200 cm3 fara turbo
Se da cu 4 pneuri (sau roti? neclar) de iarna.
Masina tinuta in garaj.
Masina a fost respinsa la CT (itp-ul frantuzesc) si poate circula pana pe 5 decembrie.
Defecte de remediat ce necesita revenirea:
- furtub de frana stg fata deteriorat
- pierderi lichid roata stg spate (etrier, cilindru, ce-o fi acolo)
- semipunte fata inclusiv prinderi joc important sau anormal; rotula si/sau articulatie inferioara dreapta
Defecte de remediat pt care nu se cere revenirea:
- farurile bat prea jos
- uzura pneuri
- infrastructura coroziuni multiple

In afara de semipunte, totul e facubil la fata locului, dar intentia mea e sa vin cu masina in RO ca sa o repar.

Pareri? Merita? Mie un diesel la 700E mi se pare pomana.... Se va adauga drumul pana in RO f'o 300E, inmatricularea spre 200, asigurarea... ei bine... cam 400 - dar probabil ca o sa discut un pic cu imprimanta.

Ideea e ca am nevoie de o mashina rapida, puternica, cu consum mic, pt drumurile mele spre si prin Francia. NU o inscriu in Romanica.

Uitam punctul forte: o masina atat de mare, puternica shi grea are precis greutatea remorcabila mare (peste tona), deci o sa-mi iau platforma..."

Buuun. Ce va rog eu pe voi acum sa-mi ziceti:

1. Pretul e bun? NU inscriu masina in RO, deci taxe etc sunt neimportante
2. Consumul cat ar fi?
3. Stie cineva un link unde sa vad si eu caracteristicile tehnice- putere, greutati (in special cele proprie si remorcabila) si- ideal- sa descarc un manual de reparatii, sa vad si eu ce-i pe-acolo si daca pot repara la Strasbourg, fara cine stie ce divaisuri la dispozitie (prese etc)- sau daca e nevoie sa-mi fac de aici un extractor de bucse si sa ma duc cu el.

Mersic! wink.gif

--------------------
VW, Trabi, Renault 1200/Transporter/Golf4, Laguna Nevada 1 '60/'77/'2000, 1996 - din aluminiu
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Adi R5
post 24 Oct 2010, 22:11
Post #2

Membru autentic

From: A R A D

daca e laguna 1 cu motor de 2.200 disel...phase 1 clar...euro2..taxa sare de 2000 euro...in romanica

..este un motor performant....totusi 280 km sunt 280 km....nu foarte rapid...in ciuda capacitatii sale...mai bine urmareste una echipata cu un disel dCi.

This post has been edited by Adi R5: 24 Oct 2010, 22:17

--------------------
Renault Espace 2007
+
mihaiachi
post 24 Oct 2010, 22:32
Post #3

Mishu

Stati sa ne'ntelegem: nu caut anume Laguna Nevada ci, pur si simplu, s-a'ntamplat sa-mi iasa in cale. smile.gif
Cu cei 280.000 km nu ma prea stresez, nevasta-mea are un Golf din 2000, benzinar, si merge perfect. Nu se compara deloc nici intretinerea, nici drumurile din Franta cu cele din RO.
Nici nu se pune problema de a o inscrie in RO, dupa cum am spus si in primul post.

Cel mai tare ma intereseaza datele tehnice si un manual de reparatii, daca stie cineva unde as putea gasi worship.gif

--------------------
VW, Trabi, Renault 1200/Transporter/Golf4, Laguna Nevada 1 '60/'77/'2000, 1996 - din aluminiu
+
fabyan
post 24 Oct 2010, 22:35
Post #4

Membru autentic

From: Brad/HD

Consumul e foarte bun intre 5 si 6 depinde,puterea motorului e de 83 de cai nu te astepta sa faca minuni, ai voie sa tractezi pana la 1300 kg, iar daca vrei sa pui platforma ... nu prea merita , cu o laguna pe platforma din franta si pana in tara eu am scos consum de zece la suta.

Eu zic sa te mai orientezi ca gasesti in franta lagune la preturi bune, tie tiar trebui un 2,2 cu turbo (115 cai) sau vorba lui adi un dci dar e mai scump un pic.
Daca vrei iti dau un site sa vezi preturile in franta

--------------------
Renault, laguna 1 / laguna 3 1995 2,2 dT / 2008 1,5 dci - HD 07 TZG
+
Adi R5
post 24 Oct 2010, 22:36
Post #5

Membru autentic

--------------------
Renault Espace 2007
+
cj98czh
post 24 Oct 2010, 22:43
Post #6

Membru de la Cluj ...

Group: Moderatori
From: Cluj-Napoca

Fiind 2.2 diesel aspirat si nu TD este lenesa rau ... la consum sta bine ... dar lenesa rau ..

--------------------
Mazda 3 Zoom-Zoom 2018
+
mihaiachi
post 24 Oct 2010, 23:04
Post #7

Mishu

"Fisierele care v-au fost transferate nu se regasesc pe serverele Transfer.ro.(au trecut mai mult de 10 zile de la data transferului)" sad.gif
Prieteni, nu mi s-a pus pata sa iau O Laguna, ci sa iau Laguna lui nea asta biggrin.gif Deci discutam despre ea....
Daca poate tracta 1300 e perfect, ca atat au multe platforme care se gasesc in Fr la preturi bunicele. Platforma va avea tot numere de Franta dar va fi folosita in Ro, pe distante relativ scurte (zeci de km) deci consumul cu platforma agatata e neimportant. Si chiar daca ma duc cu ea la Strasbourg, dus-intors 3800 km, deci un plus de 100 si un pic de litri, 150 euro, pe care oricum mi i-as scoate.
Eu pana acum ma duceam acolo cu un bus VW de-ala rotofei, de hippiot, benzinar, care incarcat si la viteza ia chiar si 12 ohmy.gif , plus ca nu poate trage decat 1000 kg, iar platforme de o tona se gasesc greu, sunt scumpe, si in principiu ar cam trebui sa scoti una-alta de pe masina transportata (scaune, roti.... ) daca nu e o masina mica-mica gen Trabi, Matiz etc, ca sa se incadreze in greutate.

FOARTE importanta pt mine, acum, e o carte tehnica, sa vad ce e de facut re-acolo, eventual sa ma duc cu tot ce trebuie, sa repar acolo ce e de reparat, sa o trec pe numele nevestei si sa vin cu ea incoace. In acest fel as scuti un drum Buc- Str si retur.

Uitam: sunt inginer auto, stiu cum sa, pot sa, si am si tupeu- acum un an am schimbat ambreiajul Golfului nevestei pe maidan, la Strasbourg biggrin.gif , dar gasisem Revue Technique Automobile la Auchan si mi-a fost de mare folos.

A! Lenea masinii nu ma deranjeaza pt ca eu merg 99% pe sosea. Deci din partea mea poa'sa urce la 130 si in 2 minute, si pe urma sa merg asa cateva ore. smile.gif

Later edit: Scuze, in link am gasit, ceva mai jos, o arhiva. Studiez acum. wink.gif

24 Oct 2010, 23:26:
Gata, am gasit! victorie.gif
Vad ca astia (RTA) zic de 5,6 l/100 afara si 9,7l/100 in oras. Asa sa fie? Mie imi convine de minune, practic imi scot banii pe masina din primele 2 drumuri pe care le fac cu Renault-ul in loc de busul VW. rolleyes.gif

25 Oct 2010, 18:11:
Am gasit piesele!

Bucsele 30 lei
Bielete 60
Pivot 50
Furtun 30
Cilindru roata spate 50-70 lei

Cred ca plec sambata la Strasbourg, repar, iau CT-ul, fac talon pe numele nevestei si ma intorc cu masina. rolleyes.gif

This post has been edited by mihaiachi: 25 Oct 2010, 18:11

--------------------
+
fabyan
post 25 Oct 2010, 20:05
Post #8

Membru autentic

daca ti s-a pus pata pe masina asta fugi deo cumpara, nu e o alegere rea. Bafta

--------------------
+
mihaiachi
post 25 Oct 2010, 21:47
Post #9

Mishu

Multzam!
Am vorbit acum la tel cu nevasta-mea, zice ca l-a intrebat care-i faza cu coroziunea si omul i-a zis ca asa ii tot scrie de f multa vreme si ca e la oha, ca masina a trait toata viata munai in garaj.

O ultima intrebare si va las in pace cu ale mele, pana cand ajung acolo si pun poze: Zice la carte ca pt a demonta basculele fata, unul dintre suruburile care intra prin bucsele din bascula este cu Torx. De cat este Torx-ul ala? E cu 6 sau 12 colturi?

Danke!

--------------------
+
fabyan
post 25 Oct 2010, 23:43
Post #10

Membru autentic

Cu 12. sa ne pui poze

--------------------
+
brandon23
post 26 Oct 2010, 10:33
Post #11

Membru

la 700 euro e pomana.

--------------------
Renault Laguna 1997
Renaul Laguna 1997 2.2 dt mrrrrrr :)
+
puzzle
post 26 Oct 2010, 17:13
Post #12

Membru autentic

Masina e cu dus-intors. E pomana la 700 euro intr-adevar,dar cat e asigurarea acolo ptr motorul de 2.2 si la anii ei? Cred ca tot 700.

--------------------
Renault Laguna 1994, 2.0 RXE Aut.
+
Adi R5
post 26 Oct 2010, 17:35
Post #13

Membru autentic

dar astea nu le platesti in fiecare zi/luna...ori la un salar minim de 1200 eu (ceea ce cred ca nu e cazul in situatia de fata)...e mai mult decit ok...mai ale ca vrea so foloseasca la "hamaleala".

--------------------
Renault Espace 2007
+
mihaiachi
post 4 Nov 2010, 22:33
Post #14

Mishu

Oi vedea cu asigurarea.... Pt Golful nevestei e 400E, dar nu e RCA simplu, e si cu pleaca de depanare etc. La o adica, am imprimanta biggrin.gif

--------------------
+
mihaiachi
post 20 Nov 2010, 21:15
Post #15

Mishu

Ei bine, dragii mei, sunt deja proprietar de 8 zile!
Pana azi, din lipsa de asigurare, n-am condus-o deloc. A adus-o fostul si acolo a ramas.
Din cauza unei defectiuni la Golful nevestei, azi m-am dus cu fi'mea la ziua unui copil, fara asigurare fara nimic. Directia... grea ca dracu', si becul de baterie aprins. Am zis da-o naibii, e masina mare, iar bateria s-o mai fi descarcat si ea de atata stat.
Duc fata, ma intorc acasa, iar ma duc, cand sa plec cu ea... haaaar har har.. canci.
Chem eu gazdele, imi dau curent (cu totul intamplator aveam cablurile)... acum 10 minute cobor cu lanterna- bah ce-are, ce-are... ma uit eu pe la alternator, sa n-aiba un papuc ceva sarit de la excitatie si... deodata... vad cureaua. Sarita. radmasa.gif
Deci de la aia era si directia, si ne'ncarcatul....
Acum tre' sa studiez pe net cum sa incalt cureaua, ca pana una-alta nici macar cum sa var mana pana la ea nu ma dumiresc, chestie ginecologica si alta nu post-336-1110552489.gif

20 Nov 2010, 21:17:
Uitam pozele.
5fryb5.jpg

1rew41.jpg

a4vuoo.jpg

30rsp3s.jpg

This post has been edited by mihaiachi: 20 Nov 2010, 21:17

--------------------
+
mihaiachi
post 21 Nov 2010, 22:32
Post #16

Mishu

Noutati.
Azi am scos roata drapta fata, aparatoarea de noroi din pasajul rotii iar cand am scos scutul... a cazut pe asfalt periferia fuliei de pe arborele cotit mad.gif
Daca eram in RO, rezolvam problema cu 30-40 lei. Adica strunjeam interiorul partii periferice, exteriorul miezului (eliminam cauciucul), faceam o bucsa, presam, sudam, si n-avea moarte.
Asa, aici, am gasit la 25-30E, plus posta inca f'o 6E.... Asta este.
Colac peste pupaza, bateria s-a descarcat iar codul radioului nu-l stiu (nu-l stie nici fostul), asa ca, pt a lua bateria la incarcat, va trebui sa fac ghidusii cu bateria de la Golf ca sa nu ramana nicio clipa fara tensiune. Cand a inlocuit acumulatorul, undeva in Croatia, mecanicul i-a cautat/gasit pe net codul, dar desteptul nu i l-a cerut sa-l scrie pe ceva. mad.gif

--------------------
+
VyRuZ
post 21 Nov 2010, 22:50
Post #17

Chauffeur du Renault

From: București

Poți cere codul aici pe forum. Caută. wink.gif

--------------------
Renault Megane 2.2 Coupe, 1.5 dCI, 63 KW, 09/2007 - B-***-**F
If it ain't broke, don't fix it.
+
oves
post 22 Nov 2010, 09:01
Post #18

Membru autentic

Nu arata rau masinuta

--------------------
renault megane 3 ST 2009 1.9dci 130 cp - BH xx xxx
+
Adi R5
post 22 Nov 2010, 22:14
Post #19

Membru autentic

salut,
ce mai,masina de doctor! wink.gif ... codul il poti afla/primi si de la un dealer reno din zona,pe baza actelor (talon) ... sau daca mai cauti prin masina poate gasesti cartea service ,de obicei este notat pe vreo coperta.

--------------------
Renault Espace 2007
+
mihaiachi
post 23 Nov 2010, 22:12
Post #20

Mishu

Am dat telefon ieri la Renault Illkirch (o reprezentanta la periferia Strasbourgului), vor sa vin cu talonul, cu masina, si cu 15 euro radmasa.gif Am zis mersi si am inchis post-336-1110552439.gif O sa scot radioul si rezolv aici pe forum, la topicul dedicat.
Azi, dupa f'o 4 ore de munca (intrerupte de du-te- vino la/de la scoala) am reusit sa schimb bascula de pe dreapta fata, profitand de o neasteptata oprire a ploii.
Intr-adevar, si pivotul si o bucsa erau duse, asa cum scrie in raportul de control tehnic.
Unul dintre cele 2 suruburi de prindere a basculei de caroserie m-a chinuit in mod deosebit, era dat cu marcaz de-ala de blocare si eu nu aveam 2 chei inelare de 22 ci doar una. Am avut noroc cu unii de la un service de Citroen, la 100 de metri, ca mi-au imprumutat o cheie. Lucru remarcabil pt frantuji.
Mai ramane de schimbat un furtun de frana pe stg fata si de umblat la cilindrul de roata stg spate. Ori reusesc sa-l desfac si sa-l conving sa nu mai curga, ori curat bine zona si leg cu sarma un Tampax sub el, cat ma duc la CT biggrin.gif De aici nu cumpar nici mort, coste cam de 3 ori cat in RO, unde l-am gasit cu 50 de lei, dar nu am mai avut bani si nici timp sa-l iau inainte sa plec. Next time.
Asta-seara am gasit si fulia:
http://www.leboncoin.fr/equipement_auto/142481977.htm?ca=1_s
Omul trece des prin Strasbourg si o sa mi-o aduca. I-am propus 25 euro si a fost multumit. 25 era suma minima la care gasisem, dar de 2 zile omul nu mai raspunde la tel, plus ca ar fi trebuit sa-i platesc si posta f'o 6-7 euro.
Joi ma duc sa-i fac talonul (carte grise), ma va costa cam 134 euro, si o sa ma mai coste cam 72 de euro 3 placi de inmatriculare (cumpar 3 sa am si pt remorca, aici remorcile sub 500 kg nu se inscriu, se pune numarul masinii care o tracteaza).

Va tin la 220 cum apar noutati. rolleyes.gif

P.S. Uitam: omul mi-a dat si 4 roti (roti, nu cauciucuri) de iarna! coolspeak.gif

This post has been edited by mihaiachi: 23 Nov 2010, 22:20

--------------------
+
Adi R5
post 24 Nov 2010, 00:07
Post #21

Membru autentic

vad ca incep sa se pricopsesca cu obiceiuri de la noi...(adevarat este ca si mie la reno mi-au cerut 30 ron ptr comunicarea codului....oricum,tot pe net - http://forum.eserviceinfo.com/viewforum.ph...8650c5e4cbda2a4 - am gasit rezolvarea,de la un bulgar,dupa ce mi-am facut cont...si tot adevarat este faptul ca la un amic i-au dat codul gratis,dupa VIN)
...vezi ca de multe ori in tara gasesti piese care te tin un drum pina la Paris....ce-i in mana,nu-i minciuna.

--------------------
Renault Espace 2007
+
mihaiachi
post 27 Nov 2010, 22:37
Post #22

Mishu

Vad ca am putut posta si neinscris victorie.gif

http://forum.eserviceinfo.com/viewtopic.php?p=224776#224776

Pe radio zice: (e Philips)
Model no. 22DC579/62
Prod. No: FD 05 96 05 9185602
Stantat pe carcasa: RN579FT9185602

Postez si aici pe topicul dedicat. Oi gasi eu codul.

--------------------
+
fabyan
post 27 Nov 2010, 23:22
Post #23

Membru autentic

Si mie mi-au dat codul gratis. i-am sunat si i-am rugat sa imi dea codul

Mihaiachi insertia aia de cauciuc nu e pusa aiurea acolo, nu merge strunjit si sudat. Si la a mea sa rupt acum 2 zile fulia.

P.S e frumoasa masina. sa ai grija de ea ca te duce mult si bine si sa o folosesti sanatos

--------------------
+
mihaiachi
post 28 Nov 2010, 13:58
Post #24

Mishu

Pai insertia aia are rolul ca acea fulie sa se comporte ca amortizor de vibratii de torsiune. O sa cumpar acum una (numa' sa vina ala odata prin Strasbourg sa mi-o aduca, mi-a zis ca vine des si il astept de-o saptamana sad.gif ). Pe urma, cand vin in RO, ma duc la strungar sa mi-o strunjeasca si sa-mi faca bucsa si o sudez (pe asta veche) si o s-o port cu mine ca piesa de rezerva (merg frecvent Buc- Strasbourg si nu-mi permit sa patesc asta undeva pe la 6-700 km de Arad respectiv Strasbourg). Am vorbit cu unii pe leboncoin.fr care vindeau si mai vindeau si sudate, cica se intampla des (si aici pe forum am vazut), si mi-au zis ca nu au avut nicio problema zeci/sute de mii de km. E un amortizor de vibratii torsionale, e bine asa ca idee sa fie, dar daca sunt prost facute si se strica frecvent mai bine lipsa!

--------------------
+
mihaiachi
post 1 Dec 2010, 16:14
Post #25

Mishu

Deci da! Am fulia mea, I'm back in biznis! M-am dus ieri cu bicicleta 8 km la Eckbolsheim si am luat de la asta:
http://www.leboncoin.fr/equipement_auto/147213544.htm?ca=1_s
Nostim a fost ca mai avea o fulie tot cu cauciucu' nasol, i-am cerut-o si mi-a dat-o mocasao.
Bah da' avea ala o tiganie in servis!!!! Nu stiu cum de-si duce cineva masina la reparat acolo, sau se ocupa doar cu negotul. Masini cu hayoane/portiere/parbrize scoase, nins in ele, motoare si cutii imprastiate peste tot, inclusiv cu zapada in/pe ele- si fulia mea era usor ruginita, am frecat-o cu buretele de vase, ca smirghel de apa n-am.
Azi am pus fulia- alta viatza cu directzia biggrin.gif
Am pus si toate capacele, aparatorile, scutu' etc. Mai am de umblat doar la cilindrul de la roata stg spate. Am pus si rotile de iarna pe fata, mai am pe spate.
Am constatat cu tristete ca e destula umezeala la partea inferioara a radiatorului iar vasul de sexpansiune e gol . O sa cumpar/pun antigel, sa vad cam care e debitul de pierderi. Radiatorul arata destul de rau la partea de jos, baga-i-as undeva cu sarea lor mad.gif
Am vazut si ca burdufurile casetei de directzie sunt sparte . sad.gif
In principiu, ambele chestii le voi face in Romanica.

This post has been edited by mihaiachi: 1 Dec 2010, 16:15

--------------------
+
mihaiachi
post 3 Dec 2010, 18:21
Post #26

Mishu

Gata, am umblat si la ultima piesa din lista de ITP- cilindrul stanga spate. L-am curatat si l-am montat la loc, nu mai curge. Aceeasi chestie am facut-o si pe dreapta si bine am facut, era la fel doar ca nu incepuse sa curga. Ambii au excavatii de rugina destul de adanci, o sa cumpar doi noi la vara, ocazie cu care o sa umblu si la etrieri si o sa schimb si lichidul. Dar la vara, in Romania, pe caldura, la mine la moshie, nu iarna pe zapada in strada la Strasbourg, sa se uite toti boii la mine ca la ozeneuri icon_mrgreen.gif
O sa iau si o zeama/praf de pus in radiator ca sa nu mai piarda, sper sa dea rezultate.
Ieri a venit prin posta si talonul, iar asta-seara sau maine tre' sa apara in cutia postala si placutele, comandate pe www.mineralogique.fr. Deci sunt cam gata, o sa sun la centrul de verificare tehnica sa stabilesc un rande'vu.

This post has been edited by mihaiachi: 3 Dec 2010, 18:23

--------------------
+
mihaiachi
post 8 Dec 2010, 12:50
Post #27

Mishu

Deci daaaa! Deci da-da-daaa! Je les ai eu! Pai da' ce, se pun astia cu mine? Io am venit din Romanica, bah! cool.gif
I-am intrebat daca fac si pt motoare. S-au uitat la mine ca la ozeneu. Aici la motoare NU se face CT!
Si a fost prima oara'n viata cand nu am dat spaga la ITP! blush.gif
Cheltuit in total pana acum:
- 700 E masina
- 134,5 E inmatricularea
- 15 E revenirea la CT (prima data facuse deci platise fostul)
- 11 E motorina smile.gif -tre' sa-mi pun un bilet la buson- "MO-TO-RI-NA boule!!!"- sa nu fac boroboata sa bag benzina, ca e primul meu diesel, ieri am pus pt prima oara in viata mana pe pistolul de motorina blush.gif

De mers merge misto, ma enerveaza ca iese oarece abur de sub capota dar lichidul in vasul de expansiune nu a scazut deloc si nici teritoriul nu si-l marcheaza. Nu am pus inca zeama de astupat pierderile, am zis sa vad pe unde pierde... E drept, cat am mers pana acum, aseara si azi, a tot plouat, poate o veni aburul de pe la esapament, mai stii?

Sa vad acum cu asigurarea, cat o fi, unde s-o fac cu cheltuieli kinime... aici nu exista nimic de genul www.rca-ieftin.ro, unde sa poti vedea ce si cum sad.gif

This post has been edited by mihaiachi: 8 Dec 2010, 12:59

Attached thumbnail(s)
DSCN9755mic.jpg ( Size: 102.91k ) Number of downloads: 740
DSCN9754mic.jpg ( Size: 72.87k ) Number of downloads: 753

--------------------
+
mihaiachi
post 20 Dec 2010, 17:11
Post #28

Mishu

Vineri a facut nevasta-mea asigurarea pe net (216E), si ieri am facut primul drum mai lung, cam 100 km.
Ce s-a constatat:
- viteza maxima atinsa: 170 km/h (record personal). Masina mai putea un pic, eu mai puteam mai mult, tongue.gif da' l-am ajuns pe ala din fata, care mergea si el cu doar 140 radmasa.gif . Viteza maxima in carte: 175
- la franare la viteze mari, face destul de urat. Posibil sa aiba totusi ovalitate la tambur(i) sau o uzura neuniforma a discurilor. Sau divergenta rotzilor fata e nereglata- posibil, pt ca rotzile de vara sunt oleaca uzate inegal.
- nu pare sa piarda sesizabil lichid de racire- verific maine
- masina sta f bine asezata pe sosea, e stabila pe directie la viteze f mari- in timp ce Golful da senzatia de "usor", zici ca daca da o pala de vant din lateral, decolezi
- Motorul trage, are cuplu in treptele superioare chiar si la deal sau la viteze mai mici. In locuri unde cu Golful dau a 3-a, asta trage intr-a 4-a fara greturi, si viteza creste vizibil.

This post has been edited by mihaiachi: 20 Dec 2010, 17:13

--------------------
+
Adi R5
post 21 Dec 2010, 01:35
Post #29

Membru autentic

bravo mestere! ai grije cu vitezele astea mari pe la frantzuji,ca astia au amenzi "ametitoare"...uzura anvelopelor de vara este posibil ca urmare a "defectului" de la bascula....indicat este sa faci si geometria rotilor,daca acum ai rezolvat si cu jocurile de la directie....la capitolul frinare...daca bate pedala (in mod normal ar trebuii sa bata...ca si cum ar lucra ABS-ul....la orice viteza...oricum,de la taburi sau de la discuri i se trage (placutele cum sunt? )....in rest Sarbatori Fericite si drumuri bune!

--------------------
Renault Espace 2007
+
mihaiachi
post 3 Jan 2011, 21:56
Post #30

Mishu

Multam!

Am noutati.
Pe 26 decembrie am plecat cu masina de la Strasbourg la munte (Valmeinier, in Savoie). Cam 1300 km, dus-intors, fara probleme. Nimic. Un surubel n-am strans biggrin.gif

Frana face in continuare urat, ca si cand ar fi tamburii ovalizati, desi eu suspectez ceva uzura neuniforma la discuri, pt ca imi apare o bataiala in volan, la viteze mari (100 si). Nu am aici strung, n-am comparator ca sa verific daca bat discurile, vom vedea in RO.
Consumul m-a dat pe spate: 6 la suta blink.gif pe autostrada, masina plina ochi, viteza 120...140 la ora. Cum ies de pe autostrada insa, regim... asa sa zic Bucuresti- Predeal viteza 70-100, consumul se duce pe la 7-7,5 sad.gif
Ultima problema.... cand am plecat ieri dimineata de la munte, era frig. Asa cam la -5..6..7 grade. Am pornit masina, porneste la sfert dar- fum. FUM! frustrat.gif Ca la un UDeMeu de-ala de ITB, de'acum 10-15-20 de ani. Fum de motorina arsa de un motor Euro -1, nu de ulei. Si cam da in nas, ca la o masina pe benzina la care nu-i tragi socul. Asta pana se incalzeste, dupa nu mai scoate nimic. Nici nu stiu ce sa fac, pe viitor daca mai tre' sa plec la temperaturi mici o s-o las 10 minute inainte la relanti, sa se potoleasca, sa nu ma taxeze astia. Tre' sa mai pun mana pe carticelele din faculta, sa vad de la ce s-ar putea trage asta, ca de la pistoane/cilindri/segmenti eu zic ca nu-i, prea porneste usor si nu papa ulei, o sa-i fac o compresie in RO, sa vedem ce zice.

Oricum, pe ansamblu, sunt multumit. imbratisare.gif

A! Uitam. In a 2-a zi de Craciun, la ceas de seara, am picat pe capul unui moshulica de pe langa Bourg-en-Bresse, de-l gasisem pe net, si am cumparat un carlig de remorca Bosal, ca nou. Marele mister este acum pe unde sa bag eu in interiorul masinii cablajul, si unde se conecteaza cu cablajul masinii (are niste conectori, nu sunt sarme pur si simplu). Nu prea am chef sa desfac tot fundul masinii, sa inventez apa calda unsure.gif . Ceva idei? rolleyes.gif

This post has been edited by mihaiachi: 4 Jan 2011, 19:31

--------------------
+
2 Pages  1 2 >
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 30th April 2025 - 12:26
Dacia