Despre ABS si utilizare, de ce nu vrem sa se activeze abs ul?
![]() ![]() ![]() |
Despre ABS si utilizare, de ce nu vrem sa se activeze abs ul?
gabynew1 |
![]()
|
||
![]() Membru Group: Members Posts: 160 Joined: 19 November 06 From: Bucharest ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Clio Symbol
- B-07-YTH
Fidji - 2003
|
|||
buzasparta |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.263 Joined: 25 August 07 From: Judetul Romanica ![]() |
in conditii de franare normala nici nu prea intra abs-ul in functiune.doar cand franezi violent si te ajuta si afu intra in actiune sau mai ales pe suprafetele alunecoase cand intra abs-ul imediat.
|
--------------------
renault
megane sedan 1.6 110cp
- GL06cxx
2007 expression President Ronald +CRT Superstar ML 145
233 SP 94 |
|
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
Asta e problema ta cand ajungi sa pui frana suficient de energic incat sa se blocheze rotile - uzura?!
|
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back! |
|
rtBK |
![]()
|
![]() Unique like everyone else Group: Members Posts: 3.955 Joined: 19 January 08 From: Bucuresti ![]() |
abs-ul mai intra si datorita anvelopelor uzate
|
--------------------
Renault
Clio 4GT Line
2017 Trek Valencia |
|
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
Sau vechi, sau uzate prost, sau pur si simplu proaste de la natura.
|
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
|
andreis |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.689 Joined: 30 June 06 From: B u c u r e s t i ![]() |
Sistemul ABS (engleză anti-lock braking system) este un sistem pentru vehicule motorizate ce previne blocarea roților în timpul frânării. Aceasta prezintă două avantaje: permite șoferului să păstreze controlul direcției in timpul franari și scurtează distanța de frânare.
Permite manevrarea autovehiculului chiar si daca se franeaza puternic pe carosabil alunecos. In plus, distanta de franare pe carosabil alunecos se reduce mult fata de franarea fara ABS. Tehnologia ABS a fost dezvoltata in anii 1930 de compania Bosch,dar primele automobile de serie care sa foloseasca sistemul electronic Bosch au fost disponibile in 1978. Au apărut prima dată pentru camioane și limuzine nemțești Mercedes-Benz. Ulterior sistemele au fost montate și pe motociclete. Functionare Sistemul ABS este compus din 4 senzori de turatie dispusi la roti si dintr-un modul de comanda care transmite semnalele senzorilor de turatie la modulatorul hidraulic. Principiul de functionare este simplu si eficient. Fiecare senzor monitorizeaza cate o roata si cand sesizeaza ca aceasta nu se mai invarte trimite semnal la calculator, care slabeste stangerea pe care o exercita placutele de frana asupra discului sau tamburului permitand rotii sa se invarta si astfel sa-si pastreze aderenta dupa care cand sesizeaza din nou miscare placute se strang din nou pe disc sau tambur franand roata. Daca se senzorul sesizeaza din nou blocarea rotii se reia procesul Fiecare etrier de frana este comandat hidraulic printr-o conducta separata care vine din unitatea centrala de control. Sistemul ABS impiedica blocarea rotilor in caz de franare puternica. Prin aceasta, se poate, inca, controla directia automobilului la o franare completa. |
--------------------
ex Renault
Megane
2.2 1,6 16v
|
|
gabize |
![]()
|
![]() DECONECTAT Group: Members Posts: 6.023 Joined: 21 July 08 From: ©City of Mini Roundabouts ![]() |
Nu prea vad cum poti controla intrarea sau nu a ABS-ului.
In primul rand, in conditii normale, trafic urban sau extraurban, nu prea vad de ce ai frana atat de puternic incat sa intre ABS-ul. Inafara de cateva exceptii, iarna, sau in alte conditii de drum, cand carosabilul e plin de nisip, eu personal nu am vazut ABS-ul sa intre. Repet, in conditii normale. In al doilea rand, cand Doamne fereste e musai sa franezi, ca sa eviti un impact, etc, atunci, dupa parerea mea, esti la mila sistemului de franare (sa nu zic a masinii, ca e prea mult). El stie cand sau cum apeleaza la ABS si alte prescurtari de trei litere. Nu cred ca ai timp sa te gandesti cu ce forta sa apesi pedala, a.i. ABS-ul sa nu intre. Plus ca ar fi chiar o porcarie, fiind binestiut ca o masina fara ABS, in franare, nu poate sa schimbe directia de mers. Deci? Nu vad logica si nici scopul. |
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
acum doar un gândac H247 "Unde poți lega cu sârmă, e păcat să pui șurub!"
|
|
Dan73 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.427 Joined: 4 July 07 ![]() |
Mai intra abs-ul si in oras chiar si pe asfalt uscat
![]() E un semafor la intersectia Mosilor cu Carol. Semaforul e pentru cei care vin de pe Mosilor (partea veche). Cum Calea Mosilor vine intr-un unghi destul de ascutit fata de Carol, iar verdele de pe Carol corespunde cu rosu la semaforul asta buclucas, unii soferi, in special din provincie, care nu conosc chestiunea si cred ca semaforul li se adreseaza, iti mai %$# o mama de frana de nu mai stii pe unde sa o scoti. ![]() This post has been edited by Dan73: 14 Oct 2010, 14:30 |
--------------------
Citroen
C5 III
2.0 HDI, Exclusive, 140 cp
|
|
crisolro |
![]()
|
![]() Posts: 1.435.866 Group: Members Posts: 1.884 Joined: 9 November 07 From: Bucuresti ![]() |
mie, cu exceptia perioadelor de iarna cu gheata, zapada, moine etc. nu mi-a intrat niciodata neintentionat ... am abuzat de frana pe nisip, prundis fin tocmai ca sa ma asigur ca mai e valid
inseamna ca fac economie de ABS, nu? ca stiu sa franez cum vrea baietii aia dar fara sa vrea eu eu cred ca sunt unii care chiar nu au ce face, care eventual cronometreaza in cat timp coboara un geam lateral si descopera ca gravitatia isi face treaba dat fiind ca geamul urca mai greu decat coboara si care eventual rup hartia igienica altfel decat pe linia punctata ![]() probabil le intra prea des ABS-ul ... dar asta e motiv de ingrijorare ca e o hiba undeva si te duci si-o tratezi nu incerci sa franezi la limita intrarii ABS-ului, nu? This post has been edited by crisolro: 14 Oct 2010, 14:39 |
--------------------
Renault
Clio IV Life 2015, 1.2 16V/75 cp
- cu nr absolut normal
Ford Ecosport 2018, 1.0 125cp Daca vreodata ai impresia ca nu mai exista nimeni caruia sa-i pese daca mai traiesti, incearca sa nu platesti cateva rate la banca.
|
|
gabynew1 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 160 Joined: 19 November 06 From: Bucharest ![]() |
mi se mai intampla sa franez ... mai degraba sa reduc viteza pe o distanta radusa. pe masina fara abs "presiunea" care o aplic pe frana nu ar duce la blocarea roti, dar acum simt cum se activeaza abs, in special exact innainte se se opreasca masina total, cu toate ca nu am apasat brus, violent sau pana la podea.
nu ma derajeaza acest lucru dar am observat posturi de genu " am invatat sa franeze fara sa activez abs" si m-am gandit ca poate are o cauza speciala... gen "menajarea sistemului" aparent nu este cazul. This post has been edited by gabynew1: 14 Oct 2010, 15:52 |
--------------------
Renault
Clio Symbol
- B-07-YTH
Fidji - 2003
|
|
SorinCT |
![]()
|
![]() Honor et Patria Group: Members Posts: 3.441 Joined: 22 July 07 From: Constanta ![]() |
Mie cred ca mi s-a activat abs-ul de vreo 4-5 ori pana acum, intotdeauna cand am avut nevoie. Cel mai des iarna cand mi-a salvat pielea de cateva ori. Nu am patit niciodata sa se activeze cand nu am avut nevoie.
|
--------------------
Renault
Megane Sport Tourer
- CT-XX-LEA
2012 Privilege 1.5 dCI Citroen C4 1.6 HDi 2006
Clio III 1.5 dCi Expression 2007 EX: Megane Sedan II.1 1.5 dCi Expression 2005 |
|
valikris2002 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 946 Joined: 11 November 05 From: roman,neamt ![]() |
unii s-au chinuit generatii intregi sa creeze aces sistem de siguranta, si altii au timp sa se gandeasca cum sa il evite, incredibil, insa fac cea mai mare prostie, sistemul e gandit sa reactioneze la forta cu care apesi tu pedala, in functie de asta el se pregateste pentru eventualele situatii de urgenta in care te ai afla tu, ori daca tu incerci sa il pacalesti nu mai are nici un sens sa il tii pe masina. Si in manualul masinii spune a nu se face dubla pedala, dozezi forta in functie de pericol. http://www.renault.ro/descopera-renault/si...r-siguranta.pdf asa poate inteleg multi cum pot exploata masina in folosul lor
|
--------------------
megan sedan
manager 1.5 dci, 85 cp
- -
26-10-2007
|
|
spy_oh_joy1389 |
![]()
|
![]() Megane zen și un mare plimbăreț Group: Members Posts: 3.879 Joined: 28 August 08 From: Sibiu ![]() |
ABS-ul il avem si noi de la mama natura. N-ati observat ca atunci cand coborati o panta cu gheata, ca sa nu alunecati si sa va puteti opri faceti pasi mici si nu blocati picioarele ca simtiti ca alunecati la vale? ABS-ul are rolul lui si de aia sunt toti constructorii obligati sa il bage in standard.
Era sa vad un accident zilele astea in care o tipa a trecut strada pe rosu fara sa se uite ca vine o masina. Era un Logan pick-up. Asta a pus o frana puternica, i s-au blocat rotile, a tras dreapta de volan si a avut loc ca masina a alunecat un pic spre dreapta ca altfel o lua pe proasta pe capota. Dupa ce a trecut de trecere, cum a ridicat piciorul de pe frana, masina a urmat calea rotilor viratoare. This post has been edited by spy_oh_joy1389: 14 Oct 2010, 17:20 |
--------------------
Renault
2 x Megane 4 GT&Zen
||2017||2016 Hanlon's razor: "Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity."
|
|
PhilipMorris |
![]()
|
![]() dependent de internet banking Group: Members Posts: 708 Joined: 14 November 07 From: Where the streets have no name ![]() |
Este bun sistemul. Dar tocmai ce il face bun este si rau in acelasi timp. Adica sa lase soferul sa decida in franare brusca directia pe care sa evite impactul. In procent de aproape 100% orice sofer evita impactul frontal cu o masina oprita brusc, caine, cal, crocodil etc. luand stanga de volan, si nu dreapta. Asta inseamna iesire pe contrasens si poate fi de rau. de aceea unii constructori s-au gandit la asta gandind sisteme paralele de asistare la franare.
In plus, multi soferi care simt pulsatia in pedala vor incerca sa apese inca o data frana, marindu-se astfel distanta; plus de asta, abs-ul mareste distanta de franare pe zapada, s.a. Este intr-adevar util la camioane lungi, evita pierderea controlului acestora. La masini mici e doar un moft. Am vazut S Classe care se duc gramada pe gheata la franare, cu toate sistemele lor de protectie. ![]() |
--------------------
MK2
Black panther, sexiest hatchback ever
TiVCT Dacă vrei să iti arati superioritatea și ți-e rușine ca nu intelegi cuvintele potrivite, posteaza un link.
|
|
rtBK |
![]()
|
![]() Unique like everyone else Group: Members Posts: 3.955 Joined: 19 January 08 From: Bucuresti ![]() |
spy.. abs-ul functioneaza mult mai fin decat piciorul nostru.
|
--------------------
Renault
Clio 4GT Line
2017 Trek Valencia |
|
spy_oh_joy1389 |
![]()
|
![]() Megane zen și un mare plimbăreț Group: Members Posts: 3.879 Joined: 28 August 08 From: Sibiu ![]() |
E acelasi principiu. Tin minte cand coboram scarile de langa cladirea Microchip sa ajung la rectorat si erau pline de gheata. Nu puteam sa imi opresc picioarele din prima. Trebuia sa fac cativa pasi.
|
--------------------
Renault
2 x Megane 4 GT&Zen
||2017||2016 Hanlon's razor: "Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity."
|
|
rtBK |
![]()
|
e acelasi princpiu, dar aplicat mai eficient
![]() |
--------------------
Renault
Clio 4GT Line
2017 Trek Valencia |
|
aqua |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.251 Joined: 24 February 05 From: Bucuresti ![]() |
daca tot va pricepeti cum functioneaza ABS-ul ....intrebare
aproximativ 20 -25 km/h pe placi de beton din alea fine si strat de mazga pe jos frana puternica, niciun semn sa intre ABS, se blocheaza instantaneu toate 4 rotile (asta e presupunerea mea, pt ca simteam ca merg pe perna de aer, nu mai aveam niciun feeling de la sol) si masina se duce pur si simplu ca o sanie cu rotile blocate...de ce nu a intrat ABS ? sunt sigur ca nu a intrat, pt ca stiu cum e, nu era prima oara This post has been edited by aqua: 14 Oct 2010, 20:24 |
--------------------
ex. megane dci,
ex. Sportage GDI
2017 Sportage 2020 AWD T-GDI
|
|
ipiq |
![]()
|
![]() The transporter Group: Members Posts: 1.924 Joined: 17 December 06 From: RO ![]() |
1.la viteza mica nu prea intra
2.poate e stricat la tine. ![]() |
--------------------
ex Renault Laguna
2
1.9dci Opel Insignia + Mercedes Vito + Audi A4
4x Peugeot Boxer 2010,2011,2011,2014 Cine nu face fata... face spate!!! |
|
rtBK |
![]()
|
3. anvelope uzate / de vara pe timp de iarna, astfel rotile fiind total blocate si lipsa de aderenta abs-ul sesiza ca masina este "oprita", desi tu te duceai sanie. Daca ar fi avut o aderenta minima incepea sa caraie continuu pana la oprire.
1. nu cred ca nu intra la viteza mica... daca situatia cere foloseste abs-ul pana la oprire completa. This post has been edited by rtBK: 14 Oct 2010, 20:41 |
--------------------
Renault
Clio 4GT Line
2017 Trek Valencia |
|
aqua |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.251 Joined: 24 February 05 From: Bucuresti ![]() |
bravo rtBK
![]() nu era vb de cauciucuri care oricum erau ca si noi ci pur si simplu de suprafata foarte fina plus o pelicula subtire de apa si noroi, automat oricat de bune ar fi fost cauciucurile nu aveau de ce sa se agate asta a fost demult de tot, am ramas foarte surprins si blocat in acelasi timp pt. ca tot asteptam sa intre ABS-ul si nu intelegeam ce se intampla, cea mai buna solutie era sa iau piciorul si sa reiau franarea dar mult mai lin fara sa blochez rotile....asta e, mai bine ca am aflat atunci cand nu era cazul de vreun accident This post has been edited by aqua: 14 Oct 2010, 21:01 |
--------------------
ex. megane dci,
ex. Sportage GDI
2017 Sportage 2020 AWD T-GDI
|
|
Mrija |
![]()
|
![]() Membru Veteran Group: Members Posts: 671 Joined: 4 June 07 From: Baia Mare ![]() |
Pe suprafata alunecoasa te opresti mai repede fara ABS ! Acuma sa vina toti trolleri de pe forum sa ma contrazica...
Normal ca te opresti mai repede fara ABS ...... in sant ! ![]() |
--------------------
Suzuki
Gsx 750 R
110 cai la 200kg
|
|
PhilipMorris |
![]()
|
![]() dependent de internet banking Group: Members Posts: 708 Joined: 14 November 07 From: Where the streets have no name ![]() |
Mei, nu cred ca te opresti mai repede pe gheata facand pasi mici vs alunecare.
Inchipuie-ti ca alergi pe gheata si te lasi sa aluneci sau faci pasi mici, la limita aderentei. Mult mai repede te opresti prin alunecare. Eu am abs la masina, m-am dus sanie pe gheata o data, odata mi-a intrat pe ploaie de am intrat in intersectie la 60 la ora fara sa clipesc, asta iarna era sa intru in masina din fata pe zapada (ce e drept ca am putut vira) la 10 la ora. Pe mine ma ajuta ABS-ul, ma ajuta ca nu mai calc pedala tare de frica lui ![]() |
--------------------
MK2
Black panther, sexiest hatchback ever
TiVCT Dacă vrei să iti arati superioritatea și ți-e rușine ca nu intelegi cuvintele potrivite, posteaza un link.
|
|
crisolro |
![]()
|
![]() Posts: 1.435.866 Group: Members Posts: 1.884 Joined: 9 November 07 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(PhilipMorris @ 14 Oct 2010, 18:29) In plus, multi soferi care simt pulsatia in pedala vor incerca sa apese inca o data frana, marindu-se astfel distanta; corect! nu aveam habar ce e ala ABS cand am condus prima data o masina dotata cu asa ceva si mi s-a facut pielea gaina cand am simtit pedala tremurand si am auzit zgomotul ala nu prea placut - din fericire, nu am dat drumul la pedala ![]() asa ca, iarna trecuta, imediat dupa ce a saltat nevasta permisul si am prins o zona larga, alunecoasa dar sigura, am pus-o sa apese intentionat frana brusc si tare ca sa simta senzatia si sa se "acomodeze" cu ea: "da' urat mai face! am stricat ceva?" banuiesc ca daca era nevoita sa faca asta in trafic, prima miscare era sa elibereze pedala, sa se uite in jos la pedala (posibil) etc. |
--------------------
Renault
Clio IV Life 2015, 1.2 16V/75 cp
- cu nr absolut normal
Ford Ecosport 2018, 1.0 125cp Daca vreodata ai impresia ca nu mai exista nimeni caruia sa-i pese daca mai traiesti, incearca sa nu platesti cateva rate la banca.
|
|
valikris2002 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 946 Joined: 11 November 05 From: roman,neamt ![]() |
au scos pulsatul in pedala la intrarea abs, la mine caraie el pe afara nu imi mai maseaza si pisiorul
![]() |
--------------------
megan sedan
manager 1.5 dci, 85 cp
- -
26-10-2007
|
|
MirceaVio |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 418 Joined: 15 October 08 From: Oradea ![]() |
Nu stiu cum la altii nu se activeaza ABS-ul la viteze mici, pentru ca mie si la 10 la ora daca se blocheaza doar o roata din cele patru, fiind pe gheata, intra in functiune si-mi maseaza piciorul pedala.
|
--------------------
Renault
Megane 1.6e Classic/Megane 2.2 1.6, 16v Dynamique
- 1998 / 2007
|
|
rtBK |
![]()
|
QUOTE(crisolro @ 15 Oct 2010, 07:44) mama a avut o reactie de genul: " Aoleu .. ne-a lovit din spate!" ![]() mirceavio: au ei impresia ca nu functioneaza... o data mi s-a intamplat sa functioneze abs-ul pana la oprire completa. pe jos era mazga si desi aveam impresia ca mai am putin si opresc abs-ul caraia in continuare |
--------------------
Renault
Clio 4GT Line
2017 Trek Valencia |
|
R19/16v |
![]()
|
ABSul functioneaza pana la 7km/h. Ti s-a parut ca a functionat pana la oprire completa.
|
--------------------
DS
5H
|
scanman78 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 20 Joined: 1 July 09 ![]() |
Cum a mai spus cineva mai sus, ABS este conceput ca sa ne ajute sa pastram controlul directiei in timpul franarilor de urgenta, si nu sa reduca distanta de franre. Philip moris are dreptate aici. Problema sunt 'BLONDELE' de la volan care cand simt abs-ul in pedala dau drumul la frana si gata accidentul (vezi sotia) !!! Caci spune ea ca se strica ceva la roata. Problema pe care o vad eu, sunt la acei soferi care au circulat anterior pe masini fara abs.
|
--------------------
renault
clio
symbol 2007
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.388 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
|
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 8th August 2025 - 15:54 |