Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

3 Pages  1 2 3 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Folie geamuri.., Pentru symbol 1.2 expresion, noul model.

Shapera
post 18 Jul 2010, 22:52
Post #1

Membru incepator

Group: Members
From: Constanta

Am nevoie de cateva sfaturi despre o folie foarte inchisa pentru symbolul meu. Dat inainte de asta, am cateva intrebari.

1. De unde pot procura folia? (De preferat undeva prin Constanta)
2. Pot pune folie foarte inchisa si pe luneta?
3. Daca din exterior nu se poate vedea interiorul, daca ma urc in masina si ma uit prin geamul unde e folia pot vedea in exterior?
4. Folia e ca un sticker sau trebuie sa cumpar ceva separat ca sa o lipesc?
5. Foliile sunt pentru orice masina sau trebuie sa aleg special pentru modelul meu?

Cam atat..

--------------------
Renault Symbol 2009/1.2 16V 75CP Expression
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
elro
post 18 Jul 2010, 22:57
Post #2

Membru

From: Ct

Vrei folie montata bine excl.gif la iesire din Ovidiu,este o vulcanizare inainte sa treci podul,in spatele vulcanizarii(chiar in spatele ei,lipit de vulcanizare)este un atelier de montat folii,ii recomand,pretul este pe masura,dar sunt profesionisti baietii.

Si apropo....s-a mai discutat si se mai discuta despte folii pe acest forum,cauta mai atent inainte sa intrebi. happy.gif

This post has been edited by rcosmin: 18 Jul 2010, 23:00

--------------------
Renault Megane Sedan 2.2, 1,5 dCI
+
Shapera
post 18 Jul 2010, 23:02
Post #3

Membru incepator

Niste preturi aproximative?

--------------------
+
SorinCT
post 19 Jul 2010, 13:18
Post #4

Honor et Patria

Mai e un atelier pe Bratianu langa spalatoria Trompi care il tot recomanda lumea dar nu stiu ce sa cred.
Eu caut folie Llumar la un pret decent. Tu cat ai dat pe luneta+ spate la M2-u tau?

--------------------
Renault Megane Sport Tourer - CT-XX-LEA 2012 Privilege 1.5 dCI
Citroen C4 1.6 HDi 2006
Clio III 1.5 dCi Expression 2007
EX: Megane Sedan II.1 1.5 dCi Expression 2005
+
mariusd4
post 19 Jul 2010, 15:02
Post #5

Membru autentic

From: Bucuresti

Folia este aceeasi pt toate masinile, difera firma, poti pune cat de inchisa vrei tu dinauntru se vede altfel decat din afara, daca nu ai mai montat te sfatuiesc sa nu te bagi tu, e complicat si daca nu obtii autorizatie iar te sfatuiesc sa nu o faci, la cat dai pe folie eu zic ca se merita 100-200 ron mana de lucru + autorizatia RAR, adica un 350 ron laterale spate si luneta inclusiv folia lor. Eu am pus pe Fluence in Buc cu 450 ron toata masina .Stima

--------------------
Renault/Skoda Logan/Fluence /Octavia/BMW/Octavia - B 112 ... 2007/2010/2014/2012/2019
"Nebunul care perseverează in nebuia sa va deveni înțelept".
+
SorinCT
post 19 Jul 2010, 15:09
Post #6

Honor et Patria

Nu stiu de ce dar eu prin CT am auzit preturi de 450 (folie mai ieftineala) si de la 550 in sus pentru Llumar. Cu 350-400 ron un llumar ar fi aproape gratis smile.gif

--------------------
Citroen C4 1.6 HDi 2006
+
Shapera
post 19 Jul 2010, 15:31
Post #7

Membru incepator

Nu stiam ca ma costa asa de mult.. O sa ma mai gandesc.. Deocamdata ma intereseaza doar geamurile spate si luneta..

Cum e chestia cu autorizatie? Ce autorizatie trebuie facuta rost? Cat costa? Ce pot pati daca nu am autorizatie?

--------------------
+
SorinCT
post 19 Jul 2010, 16:05
Post #8

Honor et Patria

Daca nu ai autorizatie ori le dai jos de fata cu agentul ori platesti amenda si iti retine talonul si il iei cand ai masina fara folii.
Autorizatia o obtii numai de la firme ce au certificat de la RAR. Vei primi autorizatie de functionare a celor care ti-au pus folia si autorizatie pentru folie.

--------------------
Citroen C4 1.6 HDi 2006
+
Shapera
post 19 Jul 2010, 16:41
Post #9

Membru incepator

Merci pentru informatii.. O sa ma mai interesez pe la alte persoane care si-au mai pus folie, sa-mi aleg o firma la care sa ma duc.

Am uitat sa intreb, ca sa-mi puna folia pe geamurile laterale, trebuie sa demonteze ceva din poertiera sau se pun direct?
Iar folia pe luneta nu afecteaza la dezaburit?

This post has been edited by Shapera: 19 Jul 2010, 17:51

--------------------
+
elro
post 19 Jul 2010, 19:28
Post #10

Membru

Din cate am inteles folia Llumar,este mai groasa,si nu prea se poate pune dintr-o bucata pe luneta,chiar si incalzita,pt ca se increteste wink.gif si se recomanda una mai subtire,pt a se pune dintr-o bucata.

Eu am dat 400 ron cu folie Samurai,lateralele fata+lateralele spate+luneta,montate in B.
Autorizatia+tot ce este nevoie pt a fi in legalitate le obtii de la firma care iti monteaza foliile.Daca vii la intalnirile din CT,iti arat autorizatia mea tongue.gif

Unii demonteaza fetele de usi,altii demonteaza si luneta+lateralele.... wacko.gif
Folia nu incurca cu nimic la dezaburire.

This post has been edited by rcosmin: 19 Jul 2010, 19:29

--------------------
+
Shapera
post 19 Jul 2010, 21:13
Post #11

Membru incepator

Si daca masina este inca in garantie nu afecteaza cu nimic garantia daca imi demonteaza luneta si fetele de usi?

--------------------
+
Villanueva
post 19 Jul 2010, 21:34
Post #12

Membru autentic

Se pune folie llumar dintr-o bucata pe luneta fara incretituri si fara a fi demontata !

--------------------
. . .
+
elro
post 19 Jul 2010, 21:48
Post #13

Membru

Depinde de luneta wink.gif

19 Jul 2010, 21:50:
QUOTE(Shapera @ 19 Jul 2010, 21:13)
Si daca masina este inca in garantie nu afecteaza cu nimic garantia daca imi demonteaza luneta si fetele de usi?
*

Cauti sa iti montezi folie la un centru unde nu iti demonteaza nimic.
Pe IC. Bratianau(pana in piata 2 Cocosi),este un centru unde iti demonteaza geamurile...si am vazut masini de la 40.000 eur in sus,aia nu se mai plangeau de nimic icon_mrgreen.gif

This post has been edited by rcosmin: 19 Jul 2010, 21:50

--------------------
+
Catalinmodena
post 19 Jul 2010, 21:53
Post #14

Membru autentic

From: Aproape de Craiova

La Megane 2 se poate fara probleme.

--------------------
Renault megane sedan manager 1.4 16v 2007
+
Villanueva
post 19 Jul 2010, 21:55
Post #15

Membru autentic

Am vazut montaj folie llumar (dintr-o bucata, fara incretituri, fara demontare luneta), pe luneta de Opel Tigra - model vechi ! Depinde de meseriasi ! wink.gif

--------------------
. . .
+
skorpio_bog
post 19 Jul 2010, 21:58
Post #16

Sports cars are difficult to justify, but easy to love

From: UK/RO

cum sa va demonteze luneta pt montatul foliei? fiti seriosi. nu se face asa ceva. la orice masina se pune folia pe luneta dintr-o bucata si fara a demonta luneta. cine demonteaza lunete sunt carpaci. un atelier autorizat si un montator profesionist de folie llumar nu demonteaza nici o luneta. doar geamurile laterale se demonteaza pentru ca se lipeste mai bine folia decat cu geamurile pe masina. terminati cu ideile astea ca ii induceti si pe altii in eroare.

ca idee, luneta de la clio symbol este una dintre cele mai dificile lunete la montajul foliei deoarece este prea bombata si nu oricine reuseste sa o monteze. Un montator profesionist dintr-un atelier autorizat o pune dintr-o bucata fara probleme.

This post has been edited by skorpio_bog: 19 Jul 2010, 22:00

--------------------
Renault Megane 4 RS Trophy 300 EDC 2019
VW Tiguan R-Line 2023
Fiat 500 0.9 Twinair 2012
Renault Megane 2 1.5dci 2007
+
Villanueva
post 19 Jul 2010, 22:05
Post #17

Membru autentic

Mai bombata decat asta ? biggrin.gif

--------------------
. . .
+
skorpio_bog
post 19 Jul 2010, 22:09
Post #18

nu e mai bombata ca aceea, am specificat clar, "una dintre cele mai dificile", nu am facut comparatie cu alte masini/modele etc smile.gif

--------------------
VW Tiguan R-Line 2023
+
SorinCT
post 19 Jul 2010, 22:16
Post #19

Honor et Patria

Ar fi chiar stupid sa-mi dea jos 2 fete de usi si 2 macarale ca sa puna folie. Nici nu ii las sa se atinga de vreun surub ca nu se stie ce buleala da.
Zilele astea o sa ma apuc sa intreb pe la centrele autorizate sa vad de pret si producator.

--------------------
Citroen C4 1.6 HDi 2006
+
skorpio_bog
post 19 Jul 2010, 22:20
Post #20

sorin, in primul rand nu iti da nici o fata de usa jos si nici o macara:) se vede ca nu cunosti sistemul. geamurile la megane se dau foarte usor jos, se desface doar partea de sus cu piele (textil) din cateva cleme si se apasa o clema la geamurile pe spate si 2 cleme la cele pe fata dupa care se trag afara din usa. folia se monteaza corect cu geamurile date jos de pe masina, se intinde mai bine la colturi si se finiseaza mai bine muchiile unde o sa intre intre chedere si in plus se pun geamurile la uscat astfel incat dupa montaj se pot utiliza imediat (poti ridica si lasa geamul de cate ori vrei din buton), pe cand la montajul foliei cu geamurile direct pe masina, la colturi nu se va intinde bine, iar unde intra geamul intre cheder la fel. iar in partea de jos unde intra geamul in usa, folia nu va putea fi lipita decat pana la perii.

This post has been edited by skorpio_bog: 19 Jul 2010, 22:21

--------------------
VW Tiguan R-Line 2023
+
Shapera
post 19 Jul 2010, 22:26
Post #21

Membru incepator

QUOTE(SorinCT @ 19 Jul 2010, 22:16)
Ar fi chiar stupid sa-mi dea jos 2 fete de usi si 2 macarale ca sa puna folie. Nici nu ii las sa se atinga de vreun surub ca nu se stie ce buleala da.
Zilele astea o sa ma apuc sa intreb pe la centrele autorizate sa vad de pret si producator.
*

Sa ma anunti si pe mine prin PM daca ai fost la vreun atelier si ti-ai pus folie..

--------------------
+
elro
post 19 Jul 2010, 22:29
Post #22

Membru

Eu vii recomand pe cei din Ovidiu,costa in jur de 400-500 ron,da merita.
Eu dupa ce mi-am montat foliile (era frig afara) o saptamana nu am deschis nici un geam wink.gif (eu de fel nu prea deschid geamurile,decat la parcare sa iau jetonul si sa platesc)

This post has been edited by rcosmin: 19 Jul 2010, 22:30

--------------------
+
SorinCT
post 19 Jul 2010, 22:30
Post #23

Honor et Patria

Evident, nu cunosc procesul de montare a foliilor pentru ca nu am participat la asa ceva pana acum, tocmai de-aia intreb unde cat si cum. Daca geamurile din spate ies ca cele din fata e clar, stiu cum se face, nu me mare lucru dar nu am incredere deplina in macarale si clemele albe cu care se prinde geamul de ele si in eventualii meseriasi necunoscuti.
In mod normal im imaginez ca asa s-ar face, cu geamurile jos (dar nu si luneta) ca sa indinda folia pe toata suprafata sau pe o suprafata mai mare decat cea vizibila dar nu cred ca ma duc la cineva care imi demonteaza jumatate de masina pentru 2 folii. Din cate am vazut pe la altii iese la fel de frumos si fara nimic demontat. Avand in vedere ca cele Llumar ofera o garantie indelungata (peste 7 ani) nu cred ca voi avea probleme. Daca nu sta bine, se ciupeste,face bule, etc ii voi pune sa schimbe folia pana imi place.
Am vazut astazi in trafic un M2.1 vert cuivre cu folie neagra tuci pe laterale si luneta si parca nu arata chiar foarte bine dar nici nu am avut o privire de ansamblu si din apropiere.
O alta intrebare: geamurile mele (nu stiu daca si ale voastre) au un "tint" verzuliu pe fata si spate. Asta afecteaza culoarea finala a foliei sau nu se observa? Am citit pe unele forumuri ca cei care au geamurile putin colorate au iesit destul de ciudat. Pareri?

LE: cosmin, am incercat si eu sa limitez utilizarea geamului dar pur si simplu este necesar. Cand intru in port trebuie sa las geamul jos, cand vreau sa vorbesc cu cineva trebuie sa las geamul jos, cand trec pe la drive-in geamul trebuie lasat jos. Vara e mult mai bine cu geamurile inchise si AC dar uneori simt nevoia geamului. E de-a dreptul penibil sa ajung undeva unde trebuie sa las geamul jos si eu sa deschid usa si sa fiu jumatate iesit din masina mellow.gif

This post has been edited by SorinCT: 19 Jul 2010, 22:32

--------------------
Citroen C4 1.6 HDi 2006
+
elro
post 19 Jul 2010, 22:33
Post #24

Membru

Sorin..si eu am geamurile cu tenta verzuie....ai vazut la mine ceva ciudat excl.gif

--------------------
+
skorpio_bog
post 19 Jul 2010, 22:40
Post #25

atunci daca tu preferi sa umbli mereu pe la garantie cu folia ca ti s-a exfoliat la colturi, etc e problema ta smile.gif sa nu exageram totusi, geamurile in maxim 15 minute se demonteaza toate 4 + colturile mici de pe spate. Macaralele sunt destul de rezistente, la fel si clemele albe in care se fixeaza geamurile. Le-am frecat eu destul si nu au nici pe dracu. acea tenta a geamurilor din fabrica nu afecteaza cu nimic culoarea foliei etc. Arata mai ciudat la masinile care au geamurile putin fumurii din fabrica (de regula cu o nuanta de verde mai inchis) dar la megane e aproape insesizabila tenta geamurilor asa ca arata ok folia.

ce spune cosmin e adevarat. un montaj bun de folie costa in jur de 450-500 de lei. eu am dat 450 pentru toata masina asta iarna si am fost printre primii care au prins garantia de 7 ani la Llumar care inainte oferea doar 5 ani. cei care monteaza cu 300-350 de lei toata masina prin te miri ce garaje improvizate unde arunca la intrare un banner cu Llumar, nu prea sunt meseriasi si dupa un timp or sa dispara, la fel si autorizatiile oferite de ei. sunt si pe aici pe forum cativa care monteaza asa, cu geamurile pe masina, 300 toata masina sau ceva de genu.

This post has been edited by skorpio_bog: 19 Jul 2010, 22:43

--------------------
VW Tiguan R-Line 2023
+
SorinCT
post 19 Jul 2010, 22:40
Post #26

Honor et Patria

Nu dar tu nici nu ai Llumar. Ma gandesc sa nu arate altfel in functie de grosime sau transparenta.
Eu as vrea sa imi pun putin mai inchise dar nu m-am decis inca. Din cate tin minte tu ai 73% opacitate, eu as vrea mai mult (daca e legal) dar nici 100% cum am mai vazut prin trafic biggrin.gif

LE: din ce experiente neplacute am avut pana acum as vrea sa umblu cat mai putin la fetele usilor si macarale. Imi asum riscul exfolierii in special ca am garantie. Oricum geamurile de pe spate le deschid FOARTE rar deci nu vor fi abuzate. Pe fata mi-as fi pus total transparente sau foarte putin opace, mai mult pentru rezistenta geamului la impact.

LLE: intocmai, caut o firma care sa monteaze ok si sa ofere si o garantie. M-am mai uitat pe la siglele celor de pe strada si am vazut Onyo (sau ceva de genul asta) dar incerc sa merg pe recomandari si experienta altora.

This post has been edited by SorinCT: 19 Jul 2010, 22:45

--------------------
Citroen C4 1.6 HDi 2006
+
skorpio_bog
post 19 Jul 2010, 22:46
Post #27

sorin, eu am llumar pe toata masina si iti garantez ca nu se vede nimic ciudat, aiurea etc. nuanta este exact aceea a foliei. nu exista folie cu opacitate 100% decat poate din aia la sul din vitan de la tigani laugh.gif cea mai opaca este cea de 95% (sau 5% transparenta ca se foloseste mai uzual astfel de exprimare).

LE: pe fata poti pune doar de 73% transparenta, e singura autorizata. ca altii isi pun de 50, 21 sau 5 si pe fata e alta treaba, isi pun pe riscul lor (sau pe buzunarul lor depinde).

Tocmai, daca vrei pe recomandare, vezi ce a spus cosmin mai sus. vad ca sunteti din acelasi oras, deci e mai mult decat ok.

This post has been edited by skorpio_bog: 19 Jul 2010, 22:48

--------------------
VW Tiguan R-Line 2023
+
SorinCT
post 19 Jul 2010, 22:49
Post #28

Honor et Patria

Oricum si 95% este foarte mult, cel putin pentru mine. Eu mi-am alocat un buget de 4-5 milioane pentru operatiunea ata (luneta + laterale spate + laterale spate mici) si cred ca voi gasi o folie llumar montata destul de profi la banii astia smile.gif

Pe fata nu imi pot pune folie cu transparenta 100% (sau 95%)? blink.gif

This post has been edited by SorinCT: 19 Jul 2010, 22:50

--------------------
Citroen C4 1.6 HDi 2006
+
skorpio_bog
post 19 Jul 2010, 22:53
Post #29

pai in primul rand depinde de ceea ce iti doresti tu. adica, daca vrei sa nu se vada nimic in spate din exterior, atunci pune cea de 5% transparenta (adica 95% opacitate). daca vrei sa se vada in interior, dar sa fie geamul fumuriu pune de 20% transparenta (adica 80% opacitate) sau 50%.

pai la bugetul asta iti pui folie pe toata masina (luneta, laterale spate si laterale fata)

pe fata exista folie cu transparenta 73%. este singura autorizata de rar insa ca efect vizual nu se vede nimic, nici nu se cunoaste ca ai folie decat daca te uiti foarte atent de aproape. are aceeasi transparenta ca si geamul gol. nu exista folie 100%.

--------------------
VW Tiguan R-Line 2023
+
SorinCT
post 19 Jul 2010, 22:57
Post #30

Honor et Patria

Aha, eu interpretam gresit ca geamul are 100% smile.gif
In principiu as vrea sa imi pun intai doar pe spate si luneta iar daca sunt multumit de instalatie si calitatea foliei sa imi pun si pe fata, eventual sa merg si cu Clio sa ii pun pe fata de 73 tot pentru protectie (antecedente cu hoti).

--------------------
Citroen C4 1.6 HDi 2006
+
3 Pages  1 2 3 >
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 29th July 2025 - 16:58
Dacia