Folie geamuri.., Pentru symbol 1.2 expresion, noul model.
![]() ![]() ![]() |
Folie geamuri.., Pentru symbol 1.2 expresion, noul model.
skorpio_bog |
![]()
|
||
![]() Sports cars are difficult to justify, but easy to love Group: Members Posts: 4.369 Joined: 6 September 06 From: UK/RO ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane 4 RS Trophy 300 EDC
2019 VW Tiguan R-Line 2023
Fiat 500 0.9 Twinair 2012 Renault Megane 2 1.5dci 2007 |
|||
mariusd4 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.975 Joined: 16 October 07 From: Bucuresti ![]() |
Sorine, pe fata daca pui legala este prea putin sesizabila, dar se cunoaste, eu unul am pus si pe fata pentru ca opreste ultravioletele care ard tapiseria + eficienta aerului conditionat, soarele bate dar nu mai straluceste asa arzator si pentru siguranta:
Arunca un ochi aici : si aici : |
--------------------
Renault/Skoda
Logan/Fluence /Octavia/BMW/Octavia
- B 112 ...
2007/2010/2014/2012/2019 "Nebunul care perseverează in nebuia sa va deveni înțelept".
|
|
SorinCT |
![]()
|
![]() Honor et Patria Group: Members Posts: 3.441 Joined: 22 July 07 From: Constanta ![]() |
Am vazut cateva clipuri demonstrative. Am vazut si un test "necesar" de acest tip. Inplica o caramida si o teava vs un geam de Golf cu LLumar
![]() |
--------------------
Renault
Megane Sport Tourer
- CT-XX-LEA
2012 Privilege 1.5 dCI Citroen C4 1.6 HDi 2006
Clio III 1.5 dCi Expression 2007 EX: Megane Sedan II.1 1.5 dCi Expression 2005 |
|
Shapera |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 83 Joined: 29 January 10 From: Constanta ![]() |
Si pana la urma si-a pus cineva folii la vreun atelier din Constanta?
|
--------------------
Renault
Symbol
2009/1.2 16V 75CP Expression
|
|
SorinCT |
![]()
|
![]() Honor et Patria Group: Members Posts: 3.441 Joined: 22 July 07 From: Constanta ![]() |
Saptamana asta sper sa ajung la atelierul recomandat de rcosmin si sa vad ce tip de folie au si la ce pret. Revin cu detalii.
|
--------------------
Renault
Megane Sport Tourer
- CT-XX-LEA
Clio III 1.5 dCi Expression 2007 EX: Megane Sedan II.1 1.5 dCi Expression 2005 |
|
SorinCT |
![]()
|
Am fost astazi si mi-am montat folii la ei.
Ca sa ajungeti acolo de pe drumul ce traverseaza Ovidiu faceti dreapta inainte de pod, unde scrie Stadion Ovidiu pe un afis mare albastru. Dupa ce intrati pe alee o sa vedeti reclame cu folii. Baietii de acolo lucreaza rapid si bine. Mi-a spus din start ca trebuie demontate geamurile si luneta dar cu toate ca nu am agreeat ideea prea mult am mers la risc. Mi-a lucrat foarte bine, totul a intrat la loc perfect iar folia a fost aplicata frumos, fara bule, taieturi, zgarieturi, etc. Au folie Llumar si Solartek. Cred ca singura pentru spate care o aveau a fost de transparenta 5%. Se vede bine prin ea si din exterior si din interior. Garantia este de 5 ani iar pretul pentru 2 geamuri spate, 2 triunghiuri spate si luneta a fost de 400 ron. Chilipir chiar la cat de repede si frumos au montat ![]() I-am intrebat din start, folia pe luneta se monteaza dintr-o singura bucata. Se taie adezivul ce prinde geamul cu o sarma din otel, se indeparteaza cel vechi si se aplica altul nou. Am fost nevoit sa scot sigla cu forum.reno.ro de pe spate ca sa adere bine folia. Poate imi pun una la exterior daca gasesc ceva sa imi placa. Promit sa postez si poze de la montaj cand ajung acasa mai pe seara cu toate ca masina e murdara rau ![]() Zilele astea o duc la polish si vopsesc zgarieturile si sper sa ii fac exteriorul gigea ![]() Recomand firma, lucreaza meticulos si bine la preturi acceptabile. SC S&G Glass SRL , montator Rusen Vasile Tel: 0726127975, 0763357666, YID: russen_vasile 23 Jul 2010, 18:45: Si alte poze This post has been edited by SorinCT: 23 Jul 2010, 18:45 Attached thumbnail(s) _SCF0001.JPG ( Size: 2.18mb ) Number of downloads: 636 _SCF0007.JPG ( Size: 2.17mb ) Number of downloads: 674 _SCF0017.JPG ( Size: 2.17mb ) Number of downloads: 675 _SCF0018.JPG ( Size: 2.14mb ) Number of downloads: 659 _SCF0009.JPG ( Size: 2.17mb ) Number of downloads: 595 _SCF0010.JPG ( Size: 2.16mb ) Number of downloads: 209 _SCF0011.JPG ( Size: 2.11mb ) Number of downloads: 208 _SCF0012.JPG ( Size: 2.1mb ) Number of downloads: 207 |
--------------------
Renault
Megane Sport Tourer
- CT-XX-LEA
|
ric26ct |
![]()
|
![]() ric26ct Group: Members Posts: 461 Joined: 19 February 10 From: Constanta ![]() |
Zilele astea o duc la polish si vopsesc zgarieturile si sper sa ii fac exteriorul gigea
sorinct sper ca o sa ne tii la curent si cu un pret la polish si unde il faci ca am si eu in cap o operatiune ca asta. Frumoasa lucrare cu folia, de ce nu ai montat si pe fata? eram foarte curios cum arata dupa montaj, am trait cu impresia ca e culoare ca a mea la vopsea si eram curios cum arata. |
--------------------
renault
megane 2
2005, 1,5 dci 101 cp, confort-expression Skoda Octavia 1,9 tdi
|
|
SorinCT |
![]()
|
Eu as vrea sa o polishez in cartier la mine la o spalatorie cu 120 ron (polish manual) chiar daca nu o fi mare afacere. Interesul meu este sa respect indicatiile de pe creionul corector si sa aduc vopseaua la nivel.
Nopatea e cam nasoleala cu folia in special ca nu imi merge sonda pentru marsarier si nu vad aproape nimic ![]() Pe fata nu am montat pentru ca nu eram sigur de calitatea foliei si a instalatorilor. Pe fata costa 200 ron cea de 73% (legala). In principiu mi-as pune si pe fata dar sa ma asigur ca asta a iesit ok si nu se cojeste sau se dezlipeste in timp. La 200 ron doar pe fata recomand tuturor doritorilor sa-si puna pentru ca protejeaza geamul foarte bine in caz de accident sau vreun hot ![]() This post has been edited by SorinCT: 23 Jul 2010, 21:17 |
--------------------
Renault
Megane Sport Tourer
- CT-XX-LEA
|
Shapera |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 83 Joined: 29 January 10 From: Constanta ![]() |
Prin august cred ca o sa ma duc si eu.. Dar mai am nevoie de cateva informatii..
Daca o sa-mi demonteze geamurile spate si luneta nu pierd garantia? Daca ti-ai pus folie pe luneta, vezi ceva in oglinda sa dai in marsalier? Eu vreau sa pun folia de 5 % pe geamurile din spate si pe luneta ca sa nu se vada cei prin masina.. Din cate am inteles mai sus, tu zici ca se vede daca te apropii.. |
--------------------
Renault
Symbol
|
|
SorinCT |
![]()
|
Se vede foarte putin in conditiile in care te apropii aproape lipit de geam. Ca "intimitate" e foarte bine. Din cate am inteles eu mai putin de 5% vizibilitate nu prea ai cum
![]() In mod normal nu ar trebui sa pierzi garantia, nu are nici o treaba cu restul componentelor. Dar daca e sa o luam altfel daca ai probleme cu clemele de prindere la geam sau ceva de genul asta ar putea sa iti faca gura la service macar sa faca misto de tine. Dar nu am auzit sa fie cazuri de garantie intrerupta pentru folii pentru ca le poti da jos oricand si nu isi bat capul. Momentan nu m-am obisnuit cu intunericul si nici nu mi se aprind becurile pentru marsarier deci mai deschid usa putin ca sa vad cand bag cu spatele in parcare ![]() |
--------------------
Renault
Megane Sport Tourer
- CT-XX-LEA
|
Shapera |
![]()
|
Cu instalatia de dezaburire pe luneta cum stai? E ok sau nu ai incercat?
Eu am un garaj destul de ingust din care trebuie sa ies cu spatele.. Sa inteleg ca nu vad ce e in spate cu folia pe luneta? :| Precizez ca mi se intampla numai ziua sa ies din garaj.. |
--------------------
Renault
Symbol
|
|
SorinCT |
![]()
|
Ziua vezi perfect, nu se simte aproape deloc ca ai folie. Nici noaptea nu ar fi problema daca iti merg becurile de marsarier
![]() Cu dezaburirea teoretic ar trebui sa fie la fel ca inainte dar pana acum nu am avut abur sau gheata ca sa pot testa exact. Atasez o poza mai nereusita cu vizibilitatea dar iti dai seama despre ce vorbesc. Daca vrei vreodata sa testezi vizibilitatea ne intalnim intr-o zi si iti arat ![]() Attached thumbnail(s) DSCF0013.JPG ( Size: 2.06mb ) Number of downloads: 269 |
--------------------
Renault
Megane Sport Tourer
- CT-XX-LEA
|
Shapera |
![]()
|
Merci pt oferta dar imi e de ajuns poza.. 100 % o sa ma duc si eu prin august sa-mi pun la fel ca tine..
Si un offtopic mic ca esti din Constanta.. Ce spalatorii recomanzi? Clasificale pe rand pe cele care dau cu ceara si cele care nu dau .. |
--------------------
Renault
Symbol
|
|
SorinCT |
![]()
|
Eu pana acum cateva luni mergeam la spalatoria Tora prin Tomis Nord, in zona liceului Decebal, pe langa giratoriu, faceam dreapta de pe lapusneanu dupa fosta camera a industriei si navigatiei, cum te duci spre Mamaia.
Mai nou au deschis o spalatorie noua la 2 pasi de mine si au preturi foarte bune si spala masina de o innebuneste. Minim 45 minute dureaza interior-exterior pentru ca o bibileste rau de tot si o da si cu ceara. La tora nu o bibilea atat si nici nu o ceruia la 22 ron. La asta din cartier la mine am 5 spalari + 1 gratis, cu tot cu eara la 20 ron interior si exterior si iti da cu chimicale pe janta, cauciucuri, pedale, presuri, mocheta, tapiserie, absolut tot ![]() Am mai fost pe le Red Car Wash pe Ion Ratiu pe langa vulcanizari dar nu prea am ramas impresionat. |
--------------------
Renault
Megane Sport Tourer
- CT-XX-LEA
|
Shapera |
![]()
|
Hmm, recent am decis sa-mi duc si eu masina la spalatorie (sper sa nu radeti, masina are 1 an). Am dus-o de 2 ori la spalatoria "la fitze".. Prima data arata destul de frumos, dar a2a oara am nimerit niste scorpii care o stergeau si au sters-o in bataie de joc.. Acum caut spalatorii nou deschise, am auzit ca ofera servicii destul de convenabile, cum e si cazul tau.
Unde mai exact e spalatoria din cartierul tau? Da-mi PM daca nu vrei sa lasi aici adresa.. |
--------------------
Renault
Symbol
|
|
SorinCT |
![]()
|
Fix in capatul strazii Fagetului, spre mare.
Este cladirea din din centrul imaginei de mai jos. CODE http://maps.google.com/?ie=UTF8&hq=&hnear=Constanta,+Constan%C8%9Ba,+Romania&ll=44.199036,28.653237&spn=0.001425,0.002411&t=h&z=19 |
--------------------
Renault
Megane Sport Tourer
- CT-XX-LEA
|
nonic |
![]()
|
![]() Together we can do more Group: Members Posts: 3.964 Joined: 22 May 09 From: Ploiesti ![]() |
SorinCT eu nu inteleg de ce au demontat geamurile si luneta
![]() |
--------------------
Renault
Megane 2.1 1.5 dci
2004 Privilege Sedan
|
|
SorinCT |
![]()
|
Montajul foliei in mod normal se face dupa un proces riguros cu anumite unelte. Daca ii puneam sa imi formeze folia pe luneta geamul fiind pus iesea ca naiba pentru ca nu prea ai cun sa o lipesti la interior cu apa si cu uneltele respective si cu uscatorul ala sau cum s-o chema. Era pur si simplu anevoios si erau sanse mari sa iasa si buleala.
La geamuri e explicatia simpla, daca pui folie pana la periile de la cheder ai sanse sa se desprinda si sa te intorci la ei ca nu a iesit treaba buna. In aproximativ 5 minute aveam fata portierei data jos si geamul scos din clipsul care il tinea, la fel de simpla fiind si repozitionarea lui. Cel mai mult dureaza sa muleze folia pe geam, sa spele geamul si sa finiseze, montajul e usor. Cat despre luneta, e ceva mai solicitant sa scoti adezivul vechi dar se curata zona, se degreseaza si se aplica unul nou care zic eu e la fel de bun ca cel vechi, nu vad unde ar fi problema. |
--------------------
Renault
Megane Sport Tourer
- CT-XX-LEA
|
S4b1n |
![]()
|
![]() Membru Symbolist Group: Members Posts: 937 Joined: 27 February 10 From: Craiova/Bucuresti ![]() |
Ar putea fi probleme cu lipitul lunetei la loc. Ai mei au fost nevoiti sa schimbe un parbriz de Tico si unul de Matiz, schimbate pe casco, in service, nu in fundu gradinii, si ambele s-au lipit prost, adica intra apa si curgea pe sub bord cand ploua. La a doua lipire intradevar le-au pus bine, dar a fost necesara a doua vizita in service + timp pierdut.
|
--------------------
Renault Symbol
1.5 dCi 62 kW
- ~ 155000 km
2007
|
|
nonic |
![]()
|
![]() Together we can do more Group: Members Posts: 3.964 Joined: 22 May 09 From: Ploiesti ![]() |
QUOTE(SorinCT @ 24 Jul 2010, 11:51) Montajul foliei in mod normal se face dupa un proces riguros cu anumite unelte. Daca ii puneam sa imi formeze folia pe luneta geamul fiind pus iesea ca naiba pentru ca nu prea ai cun sa o lipesti la interior cu apa si cu uneltele respective si cu uscatorul ala sau cum s-o chema. Era pur si simplu anevoios si erau sanse mari sa iasa si buleala. La geamuri e explicatia simpla, daca pui folie pana la periile de la cheder ai sanse sa se desprinda si sa te intorci la ei ca nu a iesit treaba buna. In aproximativ 5 minute aveam fata portierei data jos si geamul scos din clipsul care il tinea, la fel de simpla fiind si repozitionarea lui. Cel mai mult dureaza sa muleze folia pe geam, sa spele geamul si sa finiseze, montajul e usor. Cat despre luneta, e ceva mai solicitant sa scoti adezivul vechi dar se curata zona, se degreseaza si se aplica unul nou care zic eu e la fel de bun ca cel vechi, nu vad unde ar fi problema. Mie mi-au pus folia perfect si pe geamuri si pe luneta si nu au fost date jos, e normal sa le curete perfect pentru o lipire corecta si fara bule, luneta este dintr-o bucata si e lipita perfect iar la geamuri folia este pusa pana sub periile de jos tocmai pentru a nu se agata. Ma bucur ca iti place cum a iesit, pune-ti si pe fata ca isi fac treaba! |
--------------------
Renault
Megane 2.1 1.5 dci
2004 Privilege Sedan
|
|
Shapera |
![]()
|
SorinCT, merci pentru informatii, raman dator!
Care este diferenta intre folia Llumar si Solartek? |
--------------------
Renault
Symbol
|
|
SorinCT |
![]()
|
Am fost foarte atent atunci cand au aplicat adezivul pe luneta si atunci cand au curatat si au pregatit zona de pe caroserie. Au pus destul adeziv dupa parerea mea. Oricum in caz de sesizez ca se uda ceva ma duc imediat la ei sa remedieze problema. Le-am zis din start ca daca imi bulesc ceva pe la fetele de usi, elementele de prindere ale geamurilor sau luneta ma intorc la ei sa schimbe.
Oricum am incercat sa ma uit la supratata de contact intre luneta si caroserie si peste tot unde am putut vedea ceva era adeziv presat care etansa totul. Nu prea ma pricep la calitate si usurinta in aplicare dar iti spun ce diferente am constatat/auzit eu intre Llumar si Solartek: - llumar este mai cunoscut decat solartek pentru ca activeaza de mai mult timp - majoritatea celor care prefera llumar o fac pentru "calitate" si grosimea foliei care este mai mare decat restul de 3M, Samurai, etc. Cea solartek are aceasi grosime ca Llumar, arata identic si este produsa tot in USA si vine cu garantie de 5 ani, exact ca la Llumar. - multi spun ca cea Solartek are nevoie de atentie mai mare si dibacie la montaj pentru ca datorita grosimii iese apa putin mai greu de pe ea si se aseaza cutele mai greu. La aplicare baietii astia care au facut manopera nu s-au chinuit asa tare dar aveau si sculele necesare. Nu am umblat fu uscator de par sau stergatoare ca prin benzinarii, aveau aparatura cat de cat profi zic eu. Daca o sa am vreodata probleme cu vreo folie sau cu luneta le voi spune sa repete operatiunea si sa puna Llumar pentru ca e la acelasi pret si in mare mi se pare aceasi poveste. La o adica daca iti pune cineva folie Llumar si sigla solartek pe ea ai spune ca uite, nici nu se compara cu Llumar ![]() This post has been edited by SorinCT: 24 Jul 2010, 13:16 |
--------------------
Renault
Megane Sport Tourer
- CT-XX-LEA
|
Shapera |
![]()
|
In cazul asta m-am hotarat.. O sa ma duc si eu la ei.. Presupun ca de autorizatie nici nu se mai pune problema, nu?
Ai geamuri cu manivele pe spate? Daca da, ai avut probleme cu ele? |
--------------------
Renault
Symbol
|
|
SorinCT |
![]()
|
Geamurile pe spate sut electrice, cu impuls. E totusi cam dificil sa pui folie sub perii si sa o formezi pe geam. Ca sa iasa ca la carte ar trebui sa fie tipul super priceput si sa aiba si niscaiva noroc
![]() Cred ca imi voi pune si pe fata 73% pentru protectie in caz de accident sau spargere. Am stat adineauri sa analizez lucrarea pe toate partile sa ma asigur ca nu s-a desprins, zgariat, etc si nu sunt probleme. Geamurile merg perfect si am reusit sa imi fac si geamul de la pasager sa merga dupa cateva buleli si improvizatii cu macaraua ![]() |
--------------------
Renault
Megane Sport Tourer
- CT-XX-LEA
|
Shapera |
![]()
|
Inainte sau dupa ce ti-ai pus foliile, a trebuit sa te duci si la RAR? Sau tipii de le firma ti-au dat autorizatia si atat?
|
--------------------
Renault
Symbol
|
|
SorinCT |
![]()
|
Nu trebuie sa te duci la RAR. Ti se ofera un certificat de la ei care contine VIN-ul masinii, modelul, anul, etc, tipul de folie, nr autorizatiei pentru montator si autorizatia RAR pentru folie si o descriere a fiecarei folii de pe geam ce cuprinde pozitionarea (laterale spate, triunghiuri, luneta, etc), tipul foliei si transparenta sa.
Mai cuprinde si garantia cu eventualele intrari, constatari, etc. |
--------------------
Renault
Megane Sport Tourer
- CT-XX-LEA
|
Shapera |
![]()
|
QUOTE(SorinCT @ 24 Jul 2010, 11:11) Fix in capatul strazii Fagetului, spre mare. Este cladirea din din centrul imaginei de mai jos. CODE http://maps.google.com/?ie=UTF8&hq=&hnear=Constanta,+Constan%C8%9Ba,+Romania&ll=44.199036,28.653237&spn=0.001425,0.002411&t=h&z=19 Am fost si eu aici.. Sunt foarte multumit de serviciile lor.. Chiar daca a mers un pic mai greu ca lucrau niste baieti cu schela la o intrare s-au descurcat foarte bine.. Apropo.. Am vazut si bijuteria ta.. ![]() |
--------------------
Renault
Symbol
|
|
SorinCT |
![]()
|
Da, as vrea sa ii pun dar sa vad cum fac cu politia
![]() Rcosmin stie ce spun... :wink: |
--------------------
Renault
Megane Sport Tourer
- CT-XX-LEA
|
skorpio_bog |
![]()
|
![]() Sports cars are difficult to justify, but easy to love Group: Members Posts: 4.369 Joined: 6 September 06 From: UK/RO ![]() |
pe fata nu poti pune decat de 73%. Mai inchise sunt ilegale. trebuie sa te descurci cu politia.
|
--------------------
Renault
Megane 4 RS Trophy 300 EDC
2019 VW Tiguan R-Line 2023
Fiat 500 0.9 Twinair 2012 Renault Megane 2 1.5dci 2007 |
|
CT-84-DIN |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 27 Joined: 23 February 06 From: La Mare...La Soare ![]() |
Eu as recomanda si centrul ONYO (la iesirea din oras spre Ovidiu pana in serele alea de pe dreapta... este un parc auto la intrare)
Am avut pe Solenza pus acum 5 ani la ei dar foliile si-au pastrat culoarea si nu s-au zgariat Geamurile laterale si lunata (daca nu este lipita) se dau jos dar pentru cele lipite nu recomand si nu prea se baga nici ei... PS. daca iti pui folii in august.... le pui degeaba... acum arde soarele si cere masina ochelari de soare ![]() ![]() |
--------------------
Renaul
Clio Symbol
- CT 84 DYN
2000 - Phase II
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 29th July 2025 - 18:59 |