problema Laguna 2 rog ajutor!, nu trage masina!!!
![]() ![]() ![]() |
problema Laguna 2 rog ajutor!, nu trage masina!!!
kamikaze69 |
![]()
|
||
![]() Membru Group: Members Posts: 121 Joined: 5 October 08 From: Targu Mures ![]() |
|
||
--------------------
Laguna 2
DINAMYQUE
2001
- MS10GLI Megane 2 - 1.5 dci 80cp
|
|||
victord |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 84 Joined: 3 May 07 From: Târgoviște ![]() |
-intercoolerul l-ai verificat?..............vezi ca s-ar putea sa ai intercoolerul fisurat
- cam astea sunt simptomele de intercooler spart( sau conexiuni neetanseizate ) , pierzi presiunea in turbina , turbina nu baga aer suficient , arderea este incompleta si din cauza asta rezulta fum negru si pierdere putere - verifica daca intercoolerul are niste chingi de rezistenta pe mijloc ( la vechimea masinii nu cred ca are, ca sunt primele modele de intercoolere ) ,ca daca nu are , sunt sanse mari sa fie el de vina -nu se aprinde nici un martor luminos in bord ? |
--------------------
Renault
Laguna 2.2 DCI - Laguna III Coupe /
2002 Grandtour Initiale - 2015 Intens
|
|
alex_maf2007 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 216 Joined: 23 September 09 From: Iasi ![]() |
la mine a fost intercoolerul fisurat...acum l-am lipit...nu am apucat sa-i fac proba pe distanta mare dar pe distanta mica s-a simtit...si cand stiu ca in service mi-a spus ca e turbina sa cad nu alta.
ps: mi se aprindea si arculetzul ala galben in bord. |
--------------------
renault
laguna II 1.9dci
2002/ 1.9dci 107cp
|
|
renodood |
![]()
|
![]() Sofer dement Group: Members Posts: 1.988 Joined: 23 November 08 From: Bucuresti ![]() |
Fum negru, nu trage..
Auzi un suierat cumva? Ai ulei pe bara din fata? Daca da...atunci e intercoolerul ... |
--------------------
Renault
Laguna 2 Grandtour
2002 1.9 DCi 107Cp Autentique
|
|
byby |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 489 Joined: 29 July 07 From: IASI ![]() |
Scoate mufa de la debitmetru si vezi daca trage mai bine. Daca da-> debitmetru nou.
|
--------------------
Renault
Laguna
2003 1,9 dci Privilege
|
|
kamikaze69 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 121 Joined: 5 October 08 From: Targu Mures ![]() |
buna baieti va multumesc de raspunsuri intradevar am ulei akolo jos la teva care vine de la turbo pe furtunul acela e umezit cu ulei, dar cred ca si debitmetrul este o solutie trebe sa verific faza cu debitmetrul am incercat am scos mufa si a tras mai bine dar parca totusi in a 4 a facut figuri la o scnare cu ddt 2000 mi-a dat dapteur masse air asta este debitmetrul maine am sa pun un debitmetru nou sa vad daca mai face asa!!!
va multumesc de mesaje si daca mai sunt utilizatori care au mai patit aceeasi problema le-as fi recunoscator daca m-ar ajuta cu sfaturi!!! |
--------------------
Laguna 2
DINAMYQUE
2001
|
|
Dan73 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.427 Joined: 4 July 07 ![]() |
Daca ai scos debitmetrul normal ca a ramas memorata o eroare. Trebuie sa stergi eroarea si apoi sa vezi daca cu debitmetrul conectat mai apare.
|
--------------------
Citroen
C5 III
2.0 HDI, Exclusive, 140 cp
|
|
renodood |
![]()
|
![]() Sofer dement Group: Members Posts: 1.988 Joined: 23 November 08 From: Bucuresti ![]() |
Nu te apuca sa schimbi debitmetrul doar asa, ca e destul de scump. Fa ce ti`a zis Dan intai.
|
--------------------
Renault
Laguna 2 Grandtour
|
|
gl-25mai |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 92 Joined: 25 October 09 ![]() |
SALUT,VEZI CA NU AI AER SUFICIENT AN ADMISIE,DE ACEIA SE APRINDE BECUL DE LA BUJIE,ORI AI TURBINA DUSA ORI AI MUFA DE LE ALECTROVALVA CARE DESCHIDE WEZGHETUL DE LA TURBINA SI NU FACE CONTACT CUM TREBUIE,CEIA CE AM PATIT-O EU
|
--------------------
renault
laguna 2
2001
- gl 25 mai
|
|
jon_nxt |
![]()
|
![]() Membru declarat anti-bizoni Group: Members Posts: 216 Joined: 15 August 08 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(renodood @ 25 Oct 2009, 00:25) Si eu am acelasi model de masina. Poate nu e de la debitmetru neaparat. Insa nu ne-ai zis daca s-a manifestat dintr-o data sau treptat aceasta pierdere a puterii. Incearca sa descrii cat mai amanuntit comportamentul masinii. Din ce ai descris, cam acelasi comportament l-am avut eu cand mi-a pleznit flansa dintre dumper si conducta ce vine de la intercooler. Nu mai era putere deloc, fum ca de la vapor si la turatii mici etc. Insa la mine s-a intamplat in mers, in plin demaraj. Eu mi-am schimbat dumperul cam acu o luna si am dat pe el 170 RON, piesa originala, cu factura. Uite aici povestea cu pricina cu toate detaliile: http://www.reno.ro/index.php?showtopic=115...dpost&p=2021866 Dar vezi si acest topic ca poate afli si mai multe: http://www.reno.ro/index.php?showtopic=455...dpost&p=1301321 Bafta! P.S. O verificare la dumper si EGR poti sa o faci si tu, dai capacul motorului la o parte - sunt 3 piulite de 10 - si te uiti in partea din dreapta-sus, cum stai in fata masinii si te uiti la motor, din pozitia omului care tocmai a ridicat capota. E in stanga vasului cu lichid de racire al motorului (putin mai voluminos) si cel cu lichid al circuitului de franare+ambreiaj. Cel mai probabil (functie si de nr de km ai masinii) vei observa si ceva scurgeri de ulei pe langa dumper si EGR. |
--------------------
Renault
Laguna 2, phase 1
1.9 dCi Dynamique, 2001 "Din fericire, gandirea corecta vine din experienta. Din nefericire, experienta vine din gandirea incorecta."
|
|
kamikaze69 |
![]()
|
da multumesc baieti de ajutor vana egr am verificato era un pica afumata si am curatato cred ca tot de la turbina vine aceasta problema imi intra turbina doar pe la 3000 de turati in rest masina nu are vlaga si scoate fum negru am incercat cu un debitmetru de pe masina unui coleg de munca dar tot asa se comporta masina azi o sa desfac la turbina sa vad daca nu am vreun furtun spart sau ceva si o sa va tin la curent...
pierderea de putere mi sa intamplat direct pot spune in prima zi a avut o incercare mam oprit pe dreapta am oprit motorul si si-a revenit iar a doua zii pe drum a inceput sa numai aiba putere si nu si-a mai revenit!! va multumesc si daca ma mai puteti ajuta astept sugestiile voatre aici va raman recunoscator!!! |
--------------------
Laguna 2
DINAMYQUE
2001
|
|
matrix67b |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 428 Joined: 26 August 06 From: Targu-Jiu ![]() |
Poate fi un fir intrerupt la senzorul de supraalimentare (ala de pe conducta intrare intercooler), poate ai o pierdere de vacuum...etc
|
--------------------
Renault
Laguna 2 / Privilege
2003 1,9dci /120cp
|
|
byby |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 489 Joined: 29 July 07 From: IASI ![]() |
Daca tot ai luat de la un coleg debitmetrul, poti incerca si cu TRS-ul si cu senzorul de presiune admisie aceeasi treaba.
This post has been edited by byby: 26 Oct 2009, 11:25 |
--------------------
Renault
Laguna
2003 1,9 dci Privilege
|
|
kamikaze69 |
![]()
|
da o sa incerc si asa dar nici nu ma pot apuca sa ii demontez lui toata masina omu ma jutat oricum va multumesc mult ca ma ajutati cu sfaturi inca nu iam dat de capar turbina intra doar dupa 3000 cde ture akuma hmm
o sa va tin la curent ultima solutie este la service |
--------------------
Laguna 2
DINAMYQUE
2001
|
|
kamikaze69 |
![]()
|
rezolvarea... turbina dusa a 3 oara iti vine sa dai foc la toate renaulturile incep sa regert ca am cumparat asa masina mai am un audi a4 din 2001 dar nu am avut nici o problema cu el in timp ce cu laguna toate problemele am bag bani de mai luam 2
![]() |
--------------------
Laguna 2
DINAMYQUE
2001
|
|
alex_maf2007 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 216 Joined: 23 September 09 From: Iasi ![]() |
vezi sa nu ai altceva care sa-ti influenteze viata turbinei...intercoolerul fisurat ori eu stiu...
|
--------------------
renault
laguna II 1.9dci
2002/ 1.9dci 107cp
|
|
ardelut |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 415 Joined: 21 September 08 ![]() |
La ce service ti-au diagnosticat-o ? Și când a mai fost defectă tot la ei ai fost ? Nu-mi pare tocmai OK ce se-ntâmplă , se mai duce turbina dar nu chiar în ritmul ăsta .
|
--------------------
Renault
Laguna 2
2004 , Expression , 1,9 dCi 79 kw
- MS 07 NAT
|
|
renodood |
![]()
|
Dusa a 3a oara? Aia nu se duce de capul ei asa repede, alta e buba...
|
--------------------
Renault
Laguna 2 Grandtour
|
|
przamfiri |
![]()
|
![]() Membru in crestere :} Group: Members Posts: 1.607 Joined: 2 May 07 From: Moreni ![]() |
QUOTE(kamikaze69 @ 30 Oct 2009, 20:07) rezolvarea... turbina dusa a 3 oara iti vine sa dai foc la toate renaulturile incep sa regert ca am cumparat asa masina mai am un audi a4 din 2001 dar nu am avut nici o problema cu el in timp ce cu laguna toate problemele am bag bani de mai luam 2 ![]() frate a treia oara ![]() sper sa gresesc Doamne Ajuta |
--------------------
renault
laguna II expression 2001 19dci 120 cp DB-06-FPO
si renault twingo 1998 1124cm PH-21-JOK rabdator,iertator,iubitor....
nu este sluga mai mare decat stapanul sau...:} |
|
Dan73 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.427 Joined: 4 July 07 ![]() |
@kamikaze....Verifica presiunea de ulei. Trebuie sa fie un motiv pentru care turbina pica asa repede....iar asta ar putea fi unul. Cauta in postarile lui Silviu ca el a patit-o cu presiunea de ulei.
Oricum fumul negru, cum s-a spus si mai sus, vine de la lipsa aerului. Eu cred ca ai o problema cu vreun furtun din ala de la intercooler fisurat. Daca fumul negru e din cauza exclusiva a turbinei atunci palele turbinei ating deja in carcasa iar viata ei e foarte aproape de sfarsit. Fii atent la zgomot care e musai prezent daca palele nu se mai invart liber. |
--------------------
Citroen
C5 III
2.0 HDI, Exclusive, 140 cp
|
|
$$ilvviu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.882 Joined: 6 January 07 From: Roman/NT ![]() |
Pai eu is patit.
Mi s-a dus turbina apoi o bucsa de la o biela. Era decalit arcul de la supapa de suprapresiune din pompa de ulei. Mergi la un service si masoara presiunea uleiului. |
--------------------
Renault
Laguna
Initiale 2002
- NT-97-SLR Suzuki Samurai 1983 NT-99-SZK
VW Golf 1.9TDI 2001 NT-99-FIX |
|
kamikaze69 |
![]()
|
da au zis cei de la service ca poate fi de la presiunea de ulei faza e ca prima data sa dus deoarece nu a fost reconditionata corect and reconditionato la turboserv in brasov si ma tinut 2 zile dupa care a rupt palele de la turbina, am duso inapoi abia a vrut sa o faca pe garantie deoarece mi-a aratat ca ei ofera garantie pe 2 surube
![]() ![]() a zis si el ca este o supapa la ulei care se blocheaza dar pusca filtrul de ulei in cele mai dese cazuri!! astept sa termine masina si va mai spun ce am rezolvat inca un lucru care la constat acest baiat erau puse cele 2 furtune de la supapa aceea incevrs unu care duce la turbo si unu la motor cele 2 subtiri erau puse invers, turbina am montato la un service si am fost la ei si au zis ca nu au importanta cum le pui ![]() This post has been edited by kamikaze69: 3 Nov 2009, 16:52 |
--------------------
Laguna 2
DINAMYQUE
2001
|
|
kamikaze69 |
![]()
|
ieri am scos masina de la service insa nu este ok pana la turatia de 2000 masina trage dar nu ca inainte dar dupa 3000 masina e glontz parca are motor de 5000 diesel baiatul spune ca nu prea ok treaba asta deorece nu are o crestere de cuplu constanta dar deocamdata nu stie exact ce are a zi sa ma plimb cu masina sa ii fac un rodaj la turbina ca s-ar putea sa isi dea drumul!!
astept pareri este normal asa ceva?? eu pun a 3 turbina pe masina si la celellte 2 nu sa comportat asa masina!!! oricum merge mult mai bine decat inainte dar inca scoate fum negru banuiesc ca de pe toba funingina cum a ramas cand nu a mers bine!!! |
--------------------
Laguna 2
DINAMYQUE
2001
|
|
ViperRS |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 712 Joined: 20 September 04 From: Cluj Napoca ![]() |
vezi egr daca functioneaza corespunzator, ar putea sa iti influenteze modul in care functioneaza turbina. Mai verifica si catalizatorul s-ar putea sa fie plin de ulei.
|
--------------------
Dacia
1310
- cj Renault Laguna 1.9 dci 120 cp Expression 2004
|
|
kamikaze69 |
![]()
|
egr l-am verificat curatat tot baiatul zice ca merge ok!!
de data asta nu a luato turbina pe ulei nu mi-a consumat ulei de loc insa turbina cand invart axul merge greu loveste in perete la cea defecta!! |
--------------------
Laguna 2
DINAMYQUE
2001
|
|
matrix67b |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 428 Joined: 26 August 06 From: Targu-Jiu ![]() |
QUOTE(kamikaze69 @ 3 Nov 2009, 16:47) inca un lucru care la constat acest baiat erau puse cele 2 furtune de la supapa aceea incevrs unu care duce la turbo si unu la motor cele 2 subtiri erau puse invers, turbina am montato la un service si am fost la ei si au zis ca nu au importanta cum le pui ![]() Ai pus furtunele cum trebuie la TRS? Parerea mea este are importanta asezarea lor. Nici nu ai cum sa le incurci numai daca iti propui asta. Sunt legate impreuna si in plus de asta unul este mai scurt. This post has been edited by matrix67b: 6 Nov 2009, 00:52 |
--------------------
Renault
Laguna 2 / Privilege
2003 1,9dci /120cp
|
|
kamikaze69 |
![]()
|
pai mi le-a pus baiatul asta de data asta cred ca sunt bine desi masina nu prea targe bine in 1 si 2 da la peste 3000 e glontz nu imi palce deloc cum merge si in continuare la rece scoate fum dupa accea numai scoate sa mai fi ramas pe esapament nu stiu !!!
|
--------------------
Laguna 2
DINAMYQUE
2001
|
|
Nasshu |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 33 Joined: 6 August 09 From: Pitesti ![]() |
Salut.
De curind am avut o problema cu masina , mai exact am fost nevoit sa refac motorul ( schimbat cam tot prin el mai putin arbore si biele - nu era nevoie) + reconditionat turbina . Toate bune si frumoase dupa asamblare mai putin doua aspecte : 1. intre 2200 si 2400 ture am un usor trepidat mai accentuat in vitezele 1-4 si mai slab in 5-6. 2. aseara pe autostrada m-am dat un pic la ea . Nu mi s-a parut prea puturoasa , dar nici senzatia aia de bagat in scaun nu am mai avut-o . Am urcat pina pe la 160 cu pedala blana, dar de aici mai sus nu prea a mai vrut. Cu ajutorul unei mici pante am ajuns la 180 ( greut) si cam atit. Cind masina era noua am mers si cu 200 cu ea , acum asa cum e nu cred ca mai ajunge la viteza aia. Care ar putea fi cauzele pentru cele doua probleme? Nu se aprinde niciun ''licurici'' la bord. Multumesc. |
--------------------
Renault
Laguna II
2004
- AG 13 VAL Renault Laguna 2 - 2004 1.9dci
|
|
orhan87 |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 115 Joined: 30 September 11 ![]() |
Pai tu ai refacut motorul si deja ii dai 180 :| nu ti-a spus mecanicul sa nu o fortezi acum cand este in rodaj daca tot l-ai refacut ... eu din cate stiu 500 1000 km nu prea trebuie sa o fortezi ... ca si eu am reparat motorul si mi-a zis sa nu o turez
|
--------------------
Renault
Laguna 2
2004 1.9 dci hatchback privilege
|
|
Alexandar |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 345 Joined: 5 October 14 From: Timisoara ![]() |
QUOTE(Nasshu @ 17 Nov 2015, 09:59) Salut. De curind am avut o problema cu masina , mai exact am fost nevoit sa refac motorul ( schimbat cam tot prin el mai putin arbore si biele - nu era nevoie) + reconditionat turbina . Toate bune si frumoase dupa asamblare mai putin doua aspecte : 1. intre 2200 si 2400 ture am un usor trepidat mai accentuat in vitezele 1-4 si mai slab in 5-6. 2. aseara pe autostrada m-am dat un pic la ea . Nu mi s-a parut prea puturoasa , dar nici senzatia aia de bagat in scaun nu am mai avut-o . Am urcat pina pe la 160 cu pedala blana, dar de aici mai sus nu prea a mai vrut. Cu ajutorul unei mici pante am ajuns la 180 ( greut) si cam atit. Cind masina era noua am mers si cu 200 cu ea , acum asa cum e nu cred ca mai ajunge la viteza aia. Care ar putea fi cauzele pentru cele doua probleme? Nu se aprinde niciun ''licurici'' la bord. Multumesc. Ai gasit intre timp vreo rezolvare? |
--------------------
Renault
Laguna II
1.9 dCi 88 kW Renault Laguna II GT 175
Renault Laguna II GT 205 |
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 30th April 2025 - 15:34 |