Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages < 1 2 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

problema Laguna 2 rog ajutor!, nu trage masina!!!

conzerva
post 22 Mar 2016, 17:06
Post #31

Membru autentic

Group: Members
From: Oradea

Buna ziua! Am si eu una, sau mai multe, probleme cu masina, si anume: in urma cu ceva timp se auzea un suflu de aer (ca un vant de aeroterma cand merge la maxim) de sub capota (in partea din spate a motorului). Acel suflu se auzea doar cand intra turbina in functiun, atunci scotea fum negru si nu mai avea aceeasi punete ca inainte. Dupa aprox 2 luni de circulat asa cu ea am demontat intercooler-ul si tubulaturile care vin la turbina si merg in galeria de admisie si le-am curatat. Am descoperit care era problema, tubulatura care vine de la intercooler si e cuplata la dumper era sparta. Am inlocuit-o (nu chiar inlocuit-o, ci reparat-o) si nu se mai aude acel suflu, DAR nu mai imi intra turbina numai cand vrea ea (si inainte de reparatie nu intra turbina tot timpul). Nu i-am gasit o regula cand intra si cand nu, uneori intar la 1800, 2000 turatii alteori nu intra deloc. Cand functioneaza merge bine masina, are cuplu si la 3000 ture si nu scoate acel fum negru, dar cand nu functioneaza nu are deloc putere si afuma.
Am miscat de axul turbinei si nu avea joc, dar cand am incercat sa invart de el, l-am invartit greu si usor, usor si-a mai dat drumul (eu zic ca nu e normal).
Am incercat sa scot egr-ul sa-l curat, dar nu am reusit, probabil este intepenit, imbacsit.
M-am dus cu mufa scoasa de la egr si nu mi-a dat nici o eroare in bord, dar nici un alt comportament al masinii. Acelea-si simptome si cu mufa scoasa si cu ea conectata la egr.
Daca a mai avut cineva probleme de genul sau daca stie cineva ce ar putea avea il rog sa ma ajute. Sau ceva sugestii ce ar putea fi.
Va multumesc.
Doamne ajuta!

--------------------
Renault Laguna2 1,9dci 2002 Privilege 120CP - BH 86 VSY
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Dan Sebastian Oprea
post 13 Jan 2017, 11:49
Post #32

Membru incepator

Group: Members

Salut,

@ conzerva, si eu am problema asta. Se aude un suflu, si am observat ca am o fisura in furtunul ala de la intercooler. Am cautat in dezmembrari si nu gasesc nicaieri. Am incercat sa il repar si eu, dar nu are efectul la care ma asteptam. Sigur din cauza asta nu trage masina cum trebuie. Eu mi-am si reconditionat turbina inainte, si acum incerc sa gasesc undeva furtunul ala, pentru ca nu as vrea sa distrug turbina. Si consumul mi-a crescut si ma gandesc ca tot din cauza asta. Tu nu ai sesizat un consum mai ridicat de cand ai problema asta?

--------------------
Renault Laguna II 2001, 1.9 DCI, Privilège - BH16DSA
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
2 Pages < 1 2
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 30th April 2025 - 10:09
Dacia