Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages  1 2 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Situatii in trafic, Cum isi pot pierde permisul ambii conducatori

DannyY
post 5 May 2009, 13:39
Post #1

Marele plictisit

Group: Members

Buna ziua tuturor,

Este prima mea postare pe acest forum. N-am Dacie si nici nu ma straduiesc sa am, masinile pe care le-am condus au fost Oltcit second-hand, Opel Astra si Skoda Octavia. Sper ca nu e un impediment...

Dupa vreo 14 ani de permis si cateva sute de mii de km parcursi fara sa ating masina (din vina mea), a venit si ziua aceea...

Intersectie simpla, in cruce, in localitate, prin care mai trecusem de zeci de ori. Duminica, trafic lejer. Eu ma deplasez inainte, vad un semn mare, triunghiular, rosu, cu varful in jos. Opresc ca sa ma uit mai bine la el si sa-mi aduc aminte ce inseamna. tongue.gif
Daca tot am oprit, imi zic "hai sa ma uit si in stanga si in dreapta, sa nu treaca cineva".
Din stanga - nimic.
Din dreapta (cu soarele un pic in ochi) - nimic.
Din fata (tot cu "Cedeaza") - o autoutilitara, care semnaliza de zor stanga.

Ma uit fix in ochii soferului autoutilitarei - el se uita fix in ochii mei, si-mi zic "gata, e momentul meu" si dau sa trec. Foarte proasta decizie, ca si el a hotarat la fel si a fost chiar mai rapid decat mine, ca a facut stanga chiar prin fata mea.
Franez ca sa nu dau in el si incerc sa trec mai departe prin spatele lui (stiind ca ma asigurasem si eram deja in mijlocul intersectiei).

Ghinion: din dreapta vine o Dacie break, nu apuc sa o vad fiindca abia iesea botul Skodei de dupa remorca utilitarei, nu apuc nici sa franez cand il vad ci doar trag volan dreapta, il lovesc in roata din spate, el opreste la vreo 15 metri in stanga, opresc si eu imediat.

Cobor din masina sa vad daca s-a intamplat ceva (ma gandeam la ce e mai rau: sange, rani). Nu era decat tabla indoita si m-am linistit.

Utilitara in cauza n-a oprit, nu i-am vazut numarul, stiu doar ca i-am adresat urari de bine.

Ii zic omului "dom'le, imi cer iertare, n-am fost atent, asta e, hai la Politie sa facem ce trebuie si sa-ti faci masina pe asigurarea mea"
Omul, foarte binevoitor, zice "hai dom'le sa ne intelegem cumva, ca la Politie iti iau astia permisul pentru neacordare de prioritate". Mai avea si vreo 2 prieteni si nevasta care bineinteles racneau la mine ca la Hitler ca am vrut sa-i omor si ca ar trebui sa ma manance puscaria, chestii din astea.

Eu o tin pe a mea: daca asta-i legea, asta e, imi pierd permisul dar dorm linistit noaptea. El, sa ma convinga ca e rau pentru mine. In fine, dupa minute lungi de parlamentari, ii zic "daca vrei sa mergi bine, daca nu iarasi bine, eu oricum ma duc". Si se pare ca l-am convins.
Mergem la Politie, ia declaratia mea, suflu in etilotest, 0.00, imi ia permisul pentru 60 zile pentru neacordare de prioritate, imi da in schimb dovada cu drept de circulatie.

Ia declaratia lui, ii da etilotestul, omul sufla si SURPRIZA: 0.11 ...
Ii ia si lui permisul pe 90 zile pentru conducere sub influenta bauturilor alcoolice...Dovada fara drept de circulatie...Drum intrerupt, n-avea sofer de schimb...nu stiu unde voia sa ajunga.

Eu mi-am recapatat permisul (dupa 30 de zile si un test de verificare a cunostintelor) si am devenit din nou "pericol public", el mai are de astepat cel putin pana la sfarsitul lunii mai.

Inca imi pare rau de acel sofer, multa vreme am considerat ca daca nu eram eu in acel moment pe sosea, el ar fi avut acum si masina in regula, si permisul in buzunar.

Acum... unii ma contrazic spunand ca lui trebuiau sa-i ia permisul iar eu sa fiu exonerat de orice raspundere, dar eu nu cred. Parerea mea e ca s-a procedat corect, fiecare platind pentru greseala (sau prostia) lui. Si incep sa ma gandesc ca atunci cand s-a urcat baut la volan, stia ca risca sa dea peste un "meserias" ca mine...

As fi interesat si de parerea obiectiva a unor persoane care nu ma cunosc si nu au motive sa-mi spuna ce mi-ar placea mie sa aud.

Multumesc ca ati avut rabdare sa cititi pana la capat.

Danny

--------------------
Opel/Honda/Opel Astra G/Civic 4D/Corsa E - 0T04``` 2004/2015/2019
Urasc discriminatorii prosti (adica pe toti)
Sunt mandru ca sunt considerat prost de catre un dobitoc
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
C a t a l i n
post 5 May 2009, 13:47
Post #2

Sancțiunile mi se par corecte.

După codul rutier, din câte îmi amintesc, singurul mod în care șoferul camionului sau ce era, putea fi acuzat era dacă ar fi fost implicat în accident, deci dacă ar fi fost lovit.

--------------------
- - -
Când vrei și, și, iese nici, nici!
+
klaus
post 5 May 2009, 14:02
Post #3

步步

Group: Moderatori
From: Bucuresti

Da' mare intersectia aia , nimic de zis.
Si miscarea cam relaxata de avu' timp ditamai autoutilitara cu remorca cu tot sa treaca si tu prin spatele ei (excelenta decizie la un sofer cu experienta de 14 an si cateva sute de mii de km sa o ia oarecum pe contrasens in intersectie...)
Banuiesc totusi ca breakul ala nu se deplasa cu viteza luminii, cam slabuta asigurarea din dreapta...

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
vijelie
post 5 May 2009, 14:14
Post #4

membru violet

QUOTE(DannyY @ 5 May 2009, 13:39)
... unii ma contrazic spunand ca lui trebuiau sa-i ia permisul iar eu sa fiu exonerat de orice raspundere...
*

Aia sunt din Pitesti, nu?

--------------------
Dacia Duster 2011 Laureate dCi
+
dantes
post 5 May 2009, 14:24
Post #5

Membru

From: Tzaranoaia

Desi a fost o decizie moral corecta, legal parca se schimba datele problemei....daca ala e baut, indiferent de situatie e vinovat iar tu exonerat...parca...

Asta cu intersectia mare sau mica, soare in ochi, sau ani si/sau km de experienta, mici rautati, viteze ale luminii si alea alea, stau si ma intreb...cei care fac morala au fost implicati in ceva accidente? dar in accidente in care dintr-un motiv simplu (soare, copac in fata semnului, etc) s-au busit desi au respectat complet legea si bunul simt si experienta si toate cele....Omul a intrebat ceva si parca nu au sensul micile rautati....Parerea mea....

--------------------
O masina oarecare - . .
Old school
+
M i h a i
post 5 May 2009, 14:25
Post #6

Oricum nu la dus mintea pe ala cu dacie...putea sa stea 24 h...se ducea efectul la berica si uite asa ramanea si cu carnet in buzunar...daca legea este de rahat de ce sa nu profite de ea...nu?

--------------------
------ ------ ------
+
vijelie
post 5 May 2009, 14:27
Post #7

membru violet

@dantes
Exista undeva mentionat ca prioritatea se pierde cand conducatorul auto este baut?

This post has been edited by vijelie: 5 May 2009, 14:27

--------------------
+
M i h a i
post 5 May 2009, 14:32
Post #8

QUOTE(dantes @ 5 May 2009, 15:24)
daca ala e baut, indiferent de situatie e vinovat iar tu exonerat...parca...
*

daca nu bagai ''parca'' smile.gif ...asta este un mit din cate stiu

--------------------
------ ------ ------
+
dantes
post 5 May 2009, 14:36
Post #9

Membru

Cunosc caz real in care omul a fost lovit din spate, stationa la o coada, apoi unu' jmeker a intrat in fundul primului.... E clar cine era vinovat? NU....ala care statea in trafic si nu se misca deloc, bause tot ceva de genul 0,1 -0,2....
VINOVATUL? ala care statea ca fraierul in trafic.... Vazut cu ochii mei PV-ul, intamplarea in Mamaia in WE, anul trecut.....

Am zis "parca" ptr. ca nu stiu articolul exact din lege & stuff

--------------------
O masina oarecare - . .
Old school
+
rtBK
post 5 May 2009, 14:38
Post #10

Unique like everyone else

decat daca esti judecator scapi si mai dai si in judecata politia biggrin.gif

This post has been edited by blak2oo8: 5 May 2009, 14:38

--------------------
Renault Clio 4GT Line 2017

Trek Valencia
+
R19/16v
post 5 May 2009, 14:39
Post #11

Oldschool Member

From: Ploiesti

@dantes Da, dupa mine vinovat era tot ala baut. Nu avea ce sa caute in spatele volanului.

--------------------
DS 5H VRSCA Screamin' eagle
Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back!
+
dantes
post 5 May 2009, 14:43
Post #12

Membru

Aaaaaaa da...gata...mi-am adus aminte....multam R19/16v.... era vorba ca nu ai dreptul sa conduci sub influenta alcoolului si odata pierdut dreptul asta, pierzi orice drept, inclusiv prioritatea... da...exact asa a fost si cu amicul...ca i-a zis politaiu' ca n-avea ce cauta la volan in trafic.

Cu ocazia asta am raspuns intrebarii adresata de vijelie.

This post has been edited by dantes: 5 May 2009, 14:44

--------------------
O masina oarecare - . .
Old school
+
vijelie
post 5 May 2009, 14:44
Post #13

membru violet

Un articol din lege ai? Lesin de curiozitate.

--------------------
+
dantes
post 5 May 2009, 14:57
Post #14

Membru

In cazul in care esti sub influenta alcoolului, politaiul poate sa-ti imobilizeze vehiculul...vezi in codul rutier la cazurile de imobilizare a vehicolului...de ce? Ca n-ai dreptul sa conduci sub influenta alcoolului.

Vrei sa aflii exact articolul? Atunci urca-te la volan cu 0,1-0,2 la volan, cauta sa te loveasca unu' dar tu sa ai prioritate sau cumva sa te loveasca din spate, si vezi ce zice politatiul....o sa afli exact combinatia de articole... Ce povestesc e din cazuri reale vazute cu ochiul meu, nu pe teorie ne/aplicata....nu cunosc exact articolul.

--------------------
O masina oarecare - . .
Old school
+
DannyY
post 5 May 2009, 15:34
Post #15

Marele plictisit

Wow... reactii foarte rapide, am sa incerc sa le raspund pe rand:

MAERSK: sanctiunile sunt corecte, este si parerea mea. Despre soferul auto-utilitarei (IVECO sau Mercedes) nu spun ca trebuia tras la raspundere, sper doar sa-mi multumeasca, daca il loveam el isi pierdea permisul, nu eu.

klaus:
- Intersectia nu era mare. Era chiar simpla, dupa cum am si spus. Nu era nici macar trafic intens.
- utilitara nu avea remorca, imi cer scuze, era doar platforma, si nu era incarcata. Avea suficienta putere sa demareze rapid.

- am recitit postul meu si nu vad unde am spus ca am intrat pe contrasens in intersectie. Eu mergeam inainte, utilitara facea la stanga (taindu-mi calea), amandoi aveam "Cedeaza" (eu) sau "Stop" (el), trebuia sa-mi dea prioritate de dreapta. Sper ca e mai clar acum. Si chiar am 14 ani de carnet si cateva sute de mii de km la bord fara incidente (pana la cel pe care tocmai l-am prezentat).

- "breakul ala nu se deplasa cu viteza luminii". Nu. N-avea nici macar 1 Mach, deci nici macar a sunetului. Am o vaga banuiala ca a plecat de pe loc (e un chiosc de tutun chiar in zona aia), dar nu pot spune cu siguranta. Ce pot spune cu certitudine este ca el a vazut (sau putea sa vada) botul masinii mele iesind INCET de dupa utilitara care in mod sigur i-a taiat si lui calea. Eu nu il vedeam pe el pentru simplul motiv ca eram complet mascat de acel Iveco sau ce-o fi fost. Incearca sa-ti imaginezi situatia, nu e atat de greu. Nu incerc sa-l scot vinovat, e clar ca nu i-am dat prioritate. Dar eu in locul lui as fi franat, cum am si facut de altfel ca sa nu lovesc dubitza, pe care o vedeam.
Inca ceva: pana la "eveniment", poate ca gandeam ca tine si eram leu-paraleu. M-am convins ca intr-adevar exista situatii care chiar nu pot fi prevazute. Sper sa n-ai parte de ele. Iar daca ai, sa intelegi ca de asta exista aceasta lege si regulament, ca sa se rezolve problemele in mod legal si civilizat, fara a omori vinovatul. Simpla cunoastere a legii nu te ajuta decat sa devii erudit la o bere cu amicii si sa fii un pic acid cu mine. Eu ma bucur ca poti sa fii macar tu fericit pe lumea asta...

Vijelie:
"Aia sunt din Pitesti, nu?"
Nu, de ce intrebi?

Dantes: multumesc pentru amabilitate. Nu am gasit nicaieri in ®OUG 195 ceva care sa spuna ca vinovat exclusiv este cel baut, asa ca raman la parerea ca legal totul a fost corect.

MHY:
L-a dus mintea la alte chestii...
Omului i-a fost teama ca ma duc si prezint Politiei o versiune de-a mea prin care sa-l scot pe el vinovat.
Apoi: el nu era din localitate si ar fi trebuit sa faca drumul inapoi a doua zi. Pur si simplu nu a stiut ca i se va pune etilotestul.Mie nu mi-a trecut prin creier sa-i spun, era la mintea cocosului. Dar asta e o alta poveste.
De unde stii ca era "berica"? Putea fi si Courvoisier.

Inteleg ca raspunsul la intrebarea mea este: "S-a procedat corect, fiecare plateste pentru greselile lui".

Multumesc tuturor.

Danny

--------------------
+
C a t a l i n
post 5 May 2009, 15:49
Post #16

Oricum după părerea mea îți este milă degeaba de cel băut. Dacă era treaz atitudinea asta e binevenită, dar așa...

--------------------
- - -
+
vijelie
post 5 May 2009, 16:03
Post #17

membru violet

QUOTE(dantes @ 5 May 2009, 14:57)
Vrei sa aflii exact articolul?....nu cunosc exact articolul.
*

Mersi. smile.gif

--------------------
+
adip
post 5 May 2009, 16:07
Post #18

Banned

From: Melbourne, Victoria

DannyY, normal ar fi fost sa va ia permisele la toti 3, daca dadeai de ala cu duba smile.gif
Dar da, ai dreptate, atat moral cat si legal, politistul a procedat corect, fiecare plateste pentru propria greseala

--------------------
* * *
What you live with you learn.
What you learn you practice.
What you practice you become.
What you become has consequences .
+
Tince1290
post 5 May 2009, 17:33
Post #19

Membru cititor

si eu cred ca s-a procedat legal si pedepsele sunt ok tongue.gif....dar eu daca eram in locul tau o "aranjam"....nu as fi renuntat la permis pentru 2 luni tongue.gif...dar daca aveai casco iti era tie greu sa repari masina...ma rog....sa va povestesc eu ceva interesant....

alin_2.JPG ( Size: 25.75k ) Number of downloads: 435

s-a intamplat saptamana trecuta...nu spun orasul smile.gif......am reprezentat schematic intersectia....imaginati-va semafoarele orientate normal.....(adica cum sunt vazute de participantii la trafic carora li se adreseaza tongue.gif)....persoana in cauza (vinovatul)....este in masina rosie....avea verde intermitent spre dreapta si a depasit masina din fata pe linia continua....timp in care din dreapta lui putea sa vina cineva in viteza sa intre pe straduta (acela avand verde)....deci pana acum totul este ok....stim cine a incalcat legea si stim si cum a facut-o...acum vine partea interesanta.....nu l-a vazut nici un politist....totusi acesta a ramas fara permis.....cum sa intamplat?....simplu.....imediat dupa ce a trecut, masina din fata lui a schimbat semnalul din stanga in dreapta si a plecat regulamentar dupa el.....cand masina rosie s-a oprit intr-o parcare putin mai sus (perpendicular pe un trotuar) masina neagra s-a oprit in spatele lui blocandu-l.....din masina neagra s-a dat jos un domn....care a inceput sa se certe cu el...i-a zis ca e nesimtit si daltonist si etc....in aproximativ 1 minut a ajuns politia...a cerut actele...si au "retinut" permisul....apoi au spus "hai la ora 2 la sectie sa rezolvam" (era ora 12).....s-a dus tipul la 2....si....i-au intocmit proces verbal de suspendare (la 2 ore dupa incident)....pentru depasirea coloanei la semafor....au pus presiune asupra lui....si desi inainte a fost sfatuit de toti prietenii si cunoscutii care au aflata de eveniment sa nu semneze.....a cedat presiunilor si a semnat.....cum se poate asa ceva???.....politia nu a vazut nimic.....iar in cazul unei plangeri trebuie sa existe martori....cum se poate ca un om sa cheme politia si aceasta sa intervina asa???.....ilegal e putin spus.....pai in romania orice se poate....in masina neagra era primarul orasului wink.gif

This post has been edited by Tince1290: 5 May 2009, 17:34

--------------------
- - -
+
C a t a l i n
post 5 May 2009, 17:37
Post #20

Întâi să fie nevinovat și apoi să pună întrebări.

Am mai spus că în alte țări se dau sancțiuni pe baza plângerilor altor șoferi, cu poze, fără ca poliția să fie de față, și mi se pare just.

--------------------
- - -
+
rtBK
post 5 May 2009, 17:45
Post #21

Unique like everyone else

sigur ala din masina neagra nu era politist in civil?

--------------------
Renault Clio 4GT Line 2017

Trek Valencia
+
Tince1290
post 5 May 2009, 18:44
Post #22

Membru cititor

nuuuuuuuuu!!!....pe bune....era primarul laugh.gif .....ce poze maersk?....nu poze nu martori nu nimic....ala a fost abuz de putere.....e doar primarul...de cand are el drept sa decida ce e corect si ce nu in trafic?....pe drum e conducator auto ca si restu'....nimic mai mult....faptul ca e primar nu ii da drepturi in plus tongue.gif....repet...nu poze...nu martori....nu nimic.....doar cuvantul lui contra cuvantului vinovatului....si sa nu uitam....nu suntem in strainatate....aici legile sunt altfel wink.gif

ps: in realitate masinile au alte culori tongue.gif...dar ar fi aratat ciudat pe desen (cea neagra e gri-metalizat iar cea rosie e galbena tongue.gif)

This post has been edited by Tince1290: 6 May 2009, 12:55

--------------------
- - -
+
andu911
post 5 May 2009, 19:35
Post #23

Membru autentic

From: Bucuresti - Berceni

Dar macar e constient ca incalcat regulamentul ? biggrin.gif

--------------------
- - -
+
Tince1290
post 5 May 2009, 20:06
Post #24

Membru cititor

da-da tongue.gif....este....dar aici nu e vorba de asta....e vorba de felul in care s-a aplicat legea.....asta e suparator...plus gestul in sine....tu ca primar te iei de un biet cetatean.....toti gresim....suntem oameni...si daca omul a avut norocul sa nu fie vazut de politie...de ce sa-i sari tu in cap?....cu ce te incalzeste pe tine?....si ce drept legal ai sa o faci?..... in fine.....ma gandeam sa povestesc situatia aici pe forum pentru ca e interesanta.....nu ma astept sa nege cineva....adica sa-i ia partea sau eu stiu....a gresit si gata....dar de ce sa fie "prins" asa?....sunt sigur ca tie nu ti-ar fi convenit sa patesti asa ceva.....incalci legea stiind acest lucru....adica constientizezi ca nu e bine....dar din graba o faci.....si esti mereu atent sa nu fie vreun politist.....si apoi vezi ca din cauza unui "bashtan" ce vrea sa arate ca are putere....ramai fara permis 2 luni....e nasol...parerea mea tongue.gif

--------------------
- - -
+
C a t a l i n
post 5 May 2009, 20:08
Post #25

Aici nu e vorba de greșeală.

--------------------
- - -
+
vijelie
post 5 May 2009, 20:11
Post #26

membru violet

Pai sa infiintam brigazi cetatenesti care sa puna mana pe contravenient si sa dicteze politistului procesul verbal de contraventie. Sau condamnarea, tot aia e.

--------------------
+
DannyY
post 6 May 2009, 08:19
Post #27

Marele plictisit

Tince: sincer sa fiu, mi se pare atat corect, cat si legal ce s-a intamplat, si am sa-ti explic de ce:

De ce e corect: stai la semafor si astepti sa se faca verde. Bizonul din spatele tau se plictiseste sau se grabeste sau e 'jmekker', incepe cu flash-uri, claxoane, urlete "da-te ba la o parte nu vezi ca eu am verde la dreapta, boule", etc.
Normal ca nu-i dai prea multa importanta, ca la tine e tot rosu.
Cornuta nu mai poate, e in calduri, se baga total neregulamentar ori prin stanga, ori pe trotuar, dupa care iti "taie fata". Ce se poate intampla, iti dai seama: accident, pietoni loviti, masini busite, scandal, etc. Legea spune clar cum se sanctioneaza, omul tau stia lucrul asta si si-a asumat riscul. Putea fi un politist chiar in intersectie, n-are importanta.
Ghinionul lui este ca a fost "bizon" fata de o personalitate a orasului: primarul. Din toata comunitatea aia, l-a nimerit EXACT pe omul care trebuie sa vegheze la linistea si prosperitatea urbei. Te mai intrebi de ce a fost pur si simplu urmarit, blocat si cu politia pe urmele lui? Eu l-as da exemplu pozitiv pe acel primar, pe toate posturile TV. Pun pariu pe orice ca daca amicul tau isi ducea sotia gravida la spital sau avea vreo urgenta justificata, nu i-ar fi zis nimeni nimic. Dar el a oprit "un pic mai incolo, in parcare", asa ca "graba" nu mai e un motiv solid.
Poate ca nu e daltonist. Dar nesimtit, sigur a fost.
Mi-ar placea sa fiu primar...wow...o idee buna, poate candidez smile.gif

De ce e legal: pentru ca asa spune legea. Putea sa se intocmeasca proces-verbal chiar fara sa-l invite la Politie, dar atunci era alta procedura (cine a condus masina, apoi procs verbal prin posta, etc).
Amicul tau poate cel mult sa conteste PVCC-ul, dar n-are nici o sansa in instanta. Ghici cine va fi martorul Politiei. Pun pariu ca se prezinta la proces fara nici o retinere, iar credibilitatea primarului este cu MULT mai mare decat a amicului tau.

In alta ordine de idei: nici n-am incercat, nici nu mi-a trecut prin cap sa "aranjez" situatia, din acelasi motiv ca mai sus: asa e legea. Complicatiile pot fi mult mai mari daca incerci sa o ocolesti. plus ca e un motiv de santaj ulterior.
Nu am stat 2 luni, ci 30 zile pe tusa, fiindca am promovat testul si indeplineam celelalte doua conditii: permis nesuspendat de cel putin 2 ani si nu am beneficiat de reducere in ultimii 3 ani.

Daca in decurs de 3 ani de acum o mai comit, nu voi mai putea reduce perioada.

vijelie: este dreptul tau cetatenesc sa reclami ceva, chiar si o abatere de circulatie la Politie. Daca ai credibilitate (si ala pe care-l reclami nu e cine stie ce mahar), s-ar putea sa rezolvi.

Exemplu: un nene de la mine din cartier a considerat ca am parcat pe locul lui (nu se platesc locurile din parcare) si mi-a blocat masina, lasandu-mi si un biletel parfumat in parbriz. N-am putut sa ies, am dat telefon la 112, i-au ridicat masina, i-au facut PVCC pentru oprire neregulamentara. Mi-am cerut scuze, i-am zis ca ma grabeam la serviciu si n-am avut de ales, ca eu obosesc daca urc 4 etaje pana la el acasa si n-aveam numarul de telefon.
De atunci, el n-a mai blocat pe absolut nimeni, iar pe mine in mod special nu ma mai blocheaza nici unul dintre vecini.

Am full-CASCO si masina firmei la dispozitie, asa ca nu e nici o problema daca mi-o vandalizeaza. Exista legi si pentru asta.

--------------------
+
vijelie
post 6 May 2009, 08:44
Post #28

membru violet

Inainte de a va umezi pantalonii cu gandul la Batman Primarul, ia sa citim ce zice OUG 195/2002 la art. 93:

Art. 93
(1)Constatarea contravențiilor și aplicarea sancțiunilor se fac direct de către polițistul rutier, iar în punctele de trecere a frontierei de stat a României, de către polițiștii de frontieră.
(2)Constatarea contravențiilor se poate face și cu ajutorul unor mijloace tehnice certificate sau mijloace tehnice omologate și verificate metrologic, consemnându-se aceasta în procesul-verbal de constatare a contravenției.
(3)În cazurile prevăzute la alin. (2), procesul-verbal se poate încheia și în lipsa contravenientului, după stabilirea identității conducătorului de vehicul, menționându-se aceasta în procesul-verbal, fără a fi necesară confirmarea faptelor de către martori.
(4)Forma și conținutul procesului-verbal de constatare a contravenției se stabilesc prin regulament.
etc etc

Unde apare Batman cu blocarea masinii?

--------------------
+
DannyY
post 6 May 2009, 09:26
Post #29

Marele plictisit

vijelie:

Cine zice de OUG 195?

Masina nu circula, era parcata neregulamentar pe domeniul public. Incurca pe altcineva (adica pe mine). Politia are si alte ramuri, nu numai rutiera. Ia lasa tu masina pe domeniul public, eventual blocheaza pe cineva, spune-mi unde, iar eu dau tel. la 112 si spun ca am o urgenta si un bizon nu ma lasa sa ies din parcare.

Poti sa te certi dupa aceea cu comunitarii cat doresti, s-ar putea sa nici nu stie de existenta OUG 195. Ai grija ca daca in orasul tau se ridica masinile e posibil sa platesti , pe langa amenda stabilita in PVCC-ul intocmit de ... "AGENTUL CONSTATATOR" (nici politist rutier, nici politist de frontiera) si o taxa de "magazie" . Stiu pentru ca eu am platit una (sotia mea oprise la mai putin de 25 metri de trecerea de pietoni si nu i-a vazut pe baietii veseli care erau la vanatoare)

Exemplul meu este relevant doar pentru ca exista cazuri cand un cetatean se poate adresa Politiei iar aceasta, daca poate, intervine. In cazul meu s-a putut, n-am stat f. mult sa vad conform carei legi s-a procedat. A venit un echipaj de Politie impreuna cu firma de ridicari autovehicule, au scos un aparat foto, au fotografiat scena din X unghiuri, au incarcat masina, l-au amendat pe proprietar si au plecat. Ideea e ca si in Romania exista legi si uneori sunt si aplicate.
Partea proasta e ca nu se aplica intotdeauna si exista unii care vor sa o ocoleasca...

N-am vazut Batman, am inteles ca-s un fel de desene animate... o sa o intreb pe fiica-mea.
In materie de desene animate, iti recomand Donald (Walt Disney). Face galagie inutil, dar e simpatic.

Danny

--------------------
+
klaus
post 6 May 2009, 09:41
Post #30

步步

DannyY, zici ca e buna cunoasterea legislatiei doar pentru o discutie la o bere?
Si mai spui ca ai dat examen de reducere a suspendarii?
As putea sa intreb din ce legi?
Tu pui in aceeasi oala fapte constatate de agent prin propriile simturi (parcarea neregulamentara) cu fapte neconstatate de agent, povestite doar de un tert?

PS: incearca sa vizualizezi ce ai spus in primul post: am intrat in intersectie in acelasi moment cu autoutilitara cu remorca, ala a facut stanga prin fata mea, eu am franat si l-am ocolit incet prin spate (ca iti iesea botul masinii incet de dupa remorca) si apoi am franat si tras de volan si l-am lovit pe cel cu breakul in roata spate si acesta s-a oprit dupa 15 metri pe partea stanga (asta ca sa rezumez pomelnicul ala inutil de inflorituri).
E, cum ti se pare, am fost ironic sau te-ai exprimat defectuos?

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
2 Pages  1 2 >
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 10th August 2025 - 23:14
Dacia