Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

3 Pages  1 2 3 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Laguna I sau Megane..., Care este mai buna?

dolphintm74
post 16 Nov 2008, 00:13
Post #1

Membru

Group: Members
From: Timisoara

Salutare! De curand mi-am vandut Supernova (la un pret mic, dar am scapat de ea wacko.gif ). Saptamana viitoare doresc sa-mi aduc din Germania un Renault, cu norma de poluare Euro 3. Avand in vedere experienta in masini pe care cu siguranta o au multi dintre cei care activeaza pe acest forum, va rog sa ma elucidati in privinta a doua aspecte: 1 - Ce model este mai bun, Laguna I, 1.6 16V sau Megane 1.6 16V, ambele masini fiind pe benzina, din anii 1999 - 2000 (ma intereseaza fiabilitatea, pretul pieselor de schimb si consumul de carburant)? 2 - Ce trebuie sa scrie in brif ca sa fiu sigur ca masina pe care o voi lua este Euro 3, sa nu ma trezesc la RAR cu Euro 2? Contez pe ajutorul dvs! Numai bine!

--------------------
Renault Laguna 1 2001, 1.6 16V
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
adip
post 16 Nov 2008, 00:24
Post #2

Banned

From: Melbourne, Victoria

Despre L1 nu stiu ce sa-ti zic, dar daca tot te duci sa te uiti dupa reno acolo, pentru megane 1 cauta sa fie fabricat dupa 2000, gen. 1.2, cel cu facelift. Preturile pieselor de schimb si manoperei, daca nu mergi in service-urile reno, nu sunt prohibitive
Pe forum sunt sectiuni atat de megane cat si de laguna, arunca un ochi ca sa vezi cam care ar fi problemele de care s-au lovit mai des posesorii la fiecare din modele.
Nu te astepta sa afli pareri foarte competente si bine argumentate despre "care e mai buna". Probabil ca cea mai buna e o masina ceva mai noua smile.gif

--------------------
* * *
What you live with you learn.
What you learn you practice.
What you practice you become.
What you become has consequences .
+
andipreda
post 16 Nov 2008, 15:43
Post #3

Membru incepator

O intrebare la care nu stiu daca cineva iti va da un raspuns pertinent. Mai degraba subiectiv. Pentru ca fiecare dintre noi (cred), face din masina in timp un adevarat. cult. Sunt multi cei care prefera sa tina o masina pentru ca s-au atasat de ea si sa intervina ori de cite ori masina o cere decit sa o vinda si sa treaca la altceva. Intrebare pentru tine: Care iti place mai mult? Laguna1 sau Megane?
Laguna 1 : spatiu din belsug, consum decent benzina)....fiabila, (mici probleme tren rulare, probleme faruri se matuiesc cele din plastic).....
Megane: spatiu limitat, problemele enumerate mai sus la laguna sunt valabile si la megane ...
Ambele modele cred ca satisfac intr-o oarecare masura necesitatile unei persoane sau familii...
Depinde pe care ti se pune pata. eu nu am ales niciodata o masina cu mintea ci mai degraba e o chestie de corazon...Dar asta sunt eu....Cind imi place ceva nu mai stau pe ginduri. Am observat..Cu cit ma invirt in jurul cozii (pe care sa o aleg) cit atit nu mai cumpar ninik....Si ma las bagubash....

--------------------
renault/laguna renault/laguna 2000/break
+
dolphintm74
post 16 Nov 2008, 16:50
Post #4

Membru

adip si andipreda, va multumesc pentru promptitudine. Imi plac ambele modele, de aceea mi-e greu sa aleg. La Laguna, intr-adevar, bordul mi se pare mai simpatic si cred ca si caroseria este ceva mai rezistenta (cel putin asta e senzatie cand le compari). Voi vedea cum imi va fi norocul smile.gif. Despre motoare, la ce sa ma uit ca sa fiu sigur ca e Euro 3, inca nu am aflat. Mai am timp pana marti, cand plec in Germania. Citeam undeva ca daca in actele germane scrie ca masina e Euro 3, sigur e asa, iar daca e D3, poate fi Euro 3, dar la fel de bine poate fi si Euro 2. Nu mi-ar conveni sa iau o masina din anul 2000, iar la RAR sa-mi spuna ca e Euro 2.

--------------------
+
andipreda
post 16 Nov 2008, 18:25
Post #5

Membru incepator

Ok. Vad ca esti reno-ist convins. altfel nu im iexplic dc te duci in germany sa-ti iei masina frantzuzeasca. smile.gif
Ma bucur ca sunt din ce in ce mai multi care au scapat de sindromul "masina nemteasca".
Daca ash fi avut cu 10 ani mai putin ash fi ales megane bicorp. Asha insa am ales laguna pentru ca familia mea are nevoie de spatiu chit ca am cochetat si cu scenic. la laguna modele de dupa 1998 au euro 3. La megane nush.....
Bafta multa si sa ne tzii la curent cu alegerea facuta.

--------------------
+
ThommyG
post 16 Nov 2008, 21:11
Post #6

Membru incepator

E o lista pe situ-ul RAR unde scrie care masini sunt E3 la noi.in lista asta uita-te la codul motor, e cel mai important.Cauta acolo dupa Laguna si Megane, da-i print la paginile unde sunt aceste doua modele si cand mergi la Germanica te uiti pe lista si la codul motor de pe masina.La Laguna 1, phase 2, motor k4m, codul motor e la vedere, chiar in fata.

--------------------
Renault Laguna 1 ph2 1.6/16 1999 107CP
+
Johnny78
post 17 Nov 2008, 00:29
Post #7

Membru autentic

From: Bucuresti, Jud. Bacau

Multa bafta si sa te intorci cu una din ele smile.gif

--------------------
Renault Laguna 2.0 1994/Business - BC 99 AEB
De cand am Renault, ingerul meu pazitor si-a luat Lamborghini. Vai de aura lui!
+
dolphintm74
post 17 Nov 2008, 09:53
Post #8

Membru

Sal all! Multumesc celor care au raspuns. M-am edificat in privinta acelui K4M, codul de motor cu Euro 3 pt. Laguna I 1.6 16V. Stie careva ce cod are Megane 1.6 16V cu Euro 3? O saptamana reusita!

--------------------
+
Mar|Us
post 17 Nov 2008, 10:07
Post #9

Membru autentic

Salut,

Cel putin la aspect, mi se pare ca Laguna da clasa Meganului. Tatal unui prieten are un megane din 2000, bordul ala mi se pare foarte badaran fara un pic de finisaj.. la fel interiorul mi se pare asa mai din popor fata de laguna.

Eu as zice sa mergi pe laguna..

--------------------
Renault Laguna 2 2003 / 2.2 dCi
+
strumfuadi
post 17 Nov 2008, 10:27
Post #10

Former Laguna user.

From: B u c u r e s t i

Scaunele nici nu se compara. Confortul general nu se compara. Stai in Laguna si in Megane si o sa te lamuresti singur.
Referitor la motor, avand in vedere ca te intereseaza acelasi propulsor, megane ar trebui sa fie un pic mai iute si sa consume un pic mai putin. Asta teoretic. Practic, la ce trafic avem si la cat stam in el, as merge spre confort. wink.gif
Bafta la alegere.

--------------------
Honda Civic FN2 2010
+
renotgo
post 17 Nov 2008, 14:55
Post #11

Membru autentic

From: Onesti

Sper sa-ti fie de folos http://www.rarom.ro/cs-uploads/Liste_euro3.pdf Numai bine !

--------------------
Laguna 3 Inițiale Paris 2.0 DCI . 2008
+
Dodone
post 17 Nov 2008, 15:18
Post #12

membru invidios pe trade mark-ul lui semit (tanti moderatoreasa)

Eu si cu un prieten am fost in situatia ta. Eu am ales ce-i in semnatura, el a ales Laguna 1. Amandoi suntem multumiti cu alegerile facute.
Depinde ce vei face cu masina.
Daca majoritatea rulajului il vei face urban, iti recomand Meganu'. Diferenta de consum in oras, intre cele doua e de 2 litri/ 100 km. in detrimentul Lagunei pentru ca ultima e mai grea cu aprox 285 kg.
Meganul e mai sprinten, mai usor de parcat, mai ales daca conduce si sotia icon_mrgreen.gif
Ca tot se pomeni de spatiul din interior. Apai, va rog sa ma scuzati, dar pozitia pe scaunele dinn fata e mult mai buna la Megane. Sezuta de la scaunele din Laguna mi se pare f. inalta. Am senzatia tot timpul ca dau cu capul in chederul de deasupra usii, cand stau in dreapta
Tinuta de drum e clar ca o are mai buna Laguna.
LA Megane 1 nu-mi place sistemul de suspensie fata, cu bara stabilizatoare care preia si rolul bieletei de directie. Bucsile originale sunt f. scumpe (2*80 ron). Dar le schimbi la 60.000-80.000 km.
Spatiul in Megane e arhisuficient pt. o familie de 4 persoane si bagaje, pt. un concediu lung.
Am senzatia ca in Laguna portbagajul are loc in exces.
Prietenul meu ruleaza masina mai mult extraurban, international. Rabateaza bancheta si transporta marfuri. Si nu are nevoie de demaraje rapide. Nici nu ar avea cum. Are motorul de 1.6 , 16v. Cam putin...
In concluzie, alegerea e a ta.
Iti recomand sa iei masina de la privat , daca se poate, si cu cat mai multe optionale. Dupa aceea o sa tanjesti dupa ele si o sa-ti para rau.
Succes.

This post has been edited by Dodone: 17 Nov 2008, 15:23

--------------------
Renault Renault Laguna 1 GrandTour 1998/Concorde
Daca dragoste nu e, nimic nu e. M.Preda
Nu sunt de acord cu nici un cuvant din ceea ce spui dar mi-as da viata pentru dreptul tau de a vorbi Voltaire
+
strumfuadi
post 17 Nov 2008, 15:28
Post #13

Former Laguna user.

QUOTE(Dodone @ 17 Nov 2008, 15:18)
Iti recomand sa iei masina de la privat , daca se poate, si cu cat mai multe optionale. Dupa aceea o sa tanjesti dupa ele si o sa-ti para rau.

Sau o sa'si dea ciocane in cap ca si'a luat climatronic in loc de AC simplu, cand displayul sau vreun motoraș va face figuri.. tongue.gif

--------------------
Honda Civic FN2 2010
+
andipreda
post 17 Nov 2008, 17:30
Post #14

Membru incepator

QUOTE(strumfuadi @ 17 Nov 2008, 15:28)
Sau o sa'si dea ciocane in cap ca si'a luat climatronic in loc de AC simplu, cand displayul sau vreun motoraș va face figuri.. tongue.gif
*

Da, buna asta.......Eu stiu.....

--------------------
+
Johnny78
post 17 Nov 2008, 22:05
Post #15

Membru autentic

sa fim solemni...
nici cu A/C nu mi-e rusine. Cand il apuca boalele....sau iti umfla ochii....plangi dupa climatronic.
Important e sa nu iti tpara rau de alegerea facuta (vorbesc eu, ala cu climatronic smile.gif ).

This post has been edited by Johnny78: 17 Nov 2008, 22:06

--------------------
+
Dodone
post 18 Nov 2008, 09:49
Post #16

QUOTE(strumfuadi @ 17 Nov 2008, 15:28)
*

Motorasul sa display-ul poa' sa faca figuri la ambele tipuri de climatizare.
Eu ma gandeam si la alte optionale, ca de exemplu scaune incalzite sau / si degivrare in parbriz. Si astea nu sunt mofturi, cine le are poate confirma.

<span class='edit'>18 Nov 2008, 09:56:</span>
QUOTE(Johnny78 @ 17 Nov 2008, 22:05)
sa fim solemni...
nici cu A/C nu mi-e rusine. Cand il apuca boalele....sau iti umfla ochii....plangi dupa climatronic.
Important e sa nu iti tpara rau de alegerea facuta (vorbesc eu, ala cu climatronic smile.gif ).
*

Nu contest ca climatronicul e mai bun decat A/C,dar treaba cu umflatul ochilor de la A/C e mai mult folclor.
Intradevar, sunt unele persoane care au o sensibilitate mai mare la ochi, in cazul unui curent de aer rece. Dar hai sa nu generalizam.
In vara asta am ciculat mii de km. cu A/C cuplat si nu am avut probleme de fel nici eu, nici sotia.
Conteaza f. mult cum directionezi fluxurile de aer rece.

This post has been edited by Dodone: 18 Nov 2008, 09:56

--------------------
Nu sunt de acord cu nici un cuvant din ceea ce spui dar mi-as da viata pentru dreptul tau de a vorbi Voltaire
+
r&d
post 18 Nov 2008, 10:12
Post #17

Membru autentic

Laguna poti a o cumperi din 1998. Cu motorul K4M (1.6 16V) sau F4P (1.8 16V) INDIFERENT de ce scrie in brief.

Megane poti sa cumperi din 1999 cu K4M (1.6 16V) sau K4J (1.4 16V).

Laguna 1 e cea mai buna alegere, si ca si masina si ca si disponibilitatea ofertelor.

--------------------
Volvo S40 2.0T4 200cp 2001
Renault Laguna 2 Privilege 1.8 16V 120cp 2001 (Verkauft/Sold)
+
cj98czh
post 18 Nov 2008, 11:20
Post #18

Membru de la Cluj ...

Group: Moderatori
From: Cluj-Napoca

Hai sa ma dau si eu cu parerea... ca posesor de megane...

daca as fi pus sa aleg as merge pe laguna...dar nu cu motorizarea de 1.6 16v care mi se pare cam micuta ci pe cea de 1.8 16V...

Motorul de 1.6 merge bine pe Megane... pt. ca este mai usor..

ca si confort si spatiu clar laguna este peste...cu toate ca poti gasii si megane bine echipat.. dar in mod sigur nu vei gasii megane cu clima automata..

Eu zic sa studiezi problema pe net sa vezi ce gasesti... si tine cont de echipare, motorizare, km si dealer...fugi de dealerii turci, ucrainieni si alte natii...gaseste un dealer neamt .... atentie ca masina sa aiba carte service...

Uite un topic care sa te ajute:

http://www.reno.ro/masina-second-din-Germania-t120152.html

--------------------
Mazda 3 Zoom-Zoom 2018
+
strumfuadi
post 18 Nov 2008, 12:25
Post #19

Former Laguna user.

QUOTE(r&d @ 18 Nov 2008, 10:12)
Laguna poti a o cumperi din 1998. Cu motorul K4M (1.6 16V) sau F4P (1.8 16V) INDIFERENT de ce scrie in brief.

Salut,

Inteleg ca F4P este euro3? Nu de alta, dar eu stiam ca e euro 2.. unsure.gif

--------------------
Honda Civic FN2 2010
+
r&d
post 18 Nov 2008, 13:00
Post #20

Membru autentic

Inainte de integrare noastra in UE, RAR-ul dadea euro 2 pentru F4P.
Dupa integrare, indiferent de ce scrie in brief (euro2, d3 sau d4) RAR da euro 3 pentru orice Laguna cu motor F4P A7.
Si asta spun din experienta personala, nu din auzite.

This post has been edited by r&d: 18 Nov 2008, 13:00

--------------------
Volvo S40 2.0T4 200cp 2001
Renault Laguna 2 Privilege 1.8 16V 120cp 2001 (Verkauft/Sold)
+
strumfuadi
post 18 Nov 2008, 13:03
Post #21

Former Laguna user.

multumesc r&d, asta e o veste buna. biggrin.gif

--------------------
Honda Civic FN2 2010
+
Dodone
post 18 Nov 2008, 17:18
Post #22

QUOTE(cj98czh @ 18 Nov 2008, 11:20)
Hai sa ma dau si eu cu parerea... ca posesor de megane...

daca as fi pus sa aleg as merge pe laguna...dar nu cu motorizarea de 1.6 16v care mi se pare cam micuta ci pe cea de 1.8 16V...
Da , daca nu-l deranjeaza consumul ceva mai mare...

Motorul de 1.6 merge bine pe Megane... pt. ca este mai usor..

ca si confort si spatiu clar laguna este peste...cu toate ca poti gasii si megane bine echipat.. dar in mod sigur nu vei gasii megane cu clima automata..
Ba sunt si Megane-uri cu clima automata, optional la cele fabricate dupa 2001.
Eu zic sa studiezi problema pe net sa vezi ce gasesti... si tine cont de echipare, motorizare, km si dealer...fugi de dealerii turci, ucrainieni si alte natii...gaseste un dealer neamt .... atentie ca masina sa aiba carte service...
Ca sa intrunesti aceste conditii trebuie sa cauti mai mult in landurile est-germane, unde nu prea sunt dealeri nongermani. Dar asta nu e o garantie. Mie a vrut sa-mi dea tzeapa un dealer neamtz, echte deutsch. Da' nu i-a mers. biggrin.gif
Iar treaba cu cartea service e foarte riscanta. pentru cativa zeci de euro multe service-uri iti pun cate stampile vrei, daca vad ca-i masina cu numere de zoll. Si pun mecanicii sa scrie, ca sa fie mai multe scrisuri radmasa.gif
Asta o stiu de la mai multi haendleri romani de masini din Timisoara, nu e gulguta.
*

This post has been edited by Dodone: 18 Nov 2008, 17:24

--------------------
+
dolphintm74
post 19 Nov 2008, 15:32
Post #23

Membru

Sal all! Multumesc inca o data pentru raspunsuri, majoritatea mi-au fost de mare ajutor. S-ar putea ca sambata sau duminica sa am masina. N-am mai plecat eu in Germania, a mers un prieten f. bun, care stie mai bine limba germana si se pricepe la masini. Imi va trimite poze pe mail cu 3-4 "exemplare" bune de luat, din care sa-mi aleg. Va tin la curent in privinta achizitiei. Toate cele bune!

--------------------
+
cj98czh
post 19 Nov 2008, 17:02
Post #24

Membru de la Cluj ...

Dodone - eu nu stiu Megane 1 cu clima automata...am cautat si pe mobile.de nu am gasit nimic....

In partea de est a Germaniei masinile sunt mai neingrijite in general... dar nu este o regula...

--------------------
Mazda 3 Zoom-Zoom 2018
+
Johnny78
post 19 Nov 2008, 20:09
Post #25

Membru autentic

dar belgia ce are domnilor?
dar parcul de second al lui Renault din Baneasa, de unde o mai iei si cu garantie?
mai sunt variante....neaparata Germania?
eu zic sa mai astepte omul ca se pare ca scapam in urmatoarele 6 luni de vestita taxa...

--------------------
+
cj98czh
post 20 Nov 2008, 09:27
Post #26

Membru de la Cluj ...

Neparat....si spun asta pt. ca ma conving pe zi ce trece ca exista diferente calitative intre maisnile facute pt. UE si cele pt. Est.... + ca alea au fost rulate pe drumuri ok si marea majoritate au avut o intretinere corespunzatoare....

Personal prefer Germania pt. ca masinile sunt mai ingrijite decat cele fin Franta sau Belgia... nemaivorbind de distanta....suplimentara....

Daca se scoate taxa omul isi va primii banii inapoi deci nu vad de ce ar astepta.... oricum din cate am auzit se va scoate dar deocamdata numai pt. masinile cu Euro 4...

--------------------
Mazda 3 Zoom-Zoom 2018
+
strumfuadi
post 20 Nov 2008, 09:35
Post #27

Former Laguna user.

Mai, dar nu era vorba ca se va scoate taxa doar pentru masinile NOI? Pentru a stimula productia si vanzarea acestora? unsure.gif

--------------------
Honda Civic FN2 2010
+
Johnny78
post 20 Nov 2008, 21:27
Post #28

Membru autentic

Masinile noi cu motoare pana in 2000 cmc

--------------------
+
Dodone
post 21 Nov 2008, 12:43
Post #29

QUOTE(cj98czh @ 19 Nov 2008, 17:02)
Dodone - eu nu stiu Megane 1 cu clima automata...am cautat si pe mobile.de nu am gasit nimic....

*

Cand am ales 3 oferte de pe net, prima oferta a fost cea care am cumparat-o, cea din semnatura.
A doua oferta, de rezerva, era un model din 2002, automatic, km. mai putini, cu clima automata. Erau poze clare . Dar avea optionale mai putine, la un pret mai mare.

21 Nov 2008, 13:02:
QUOTE(cj98czh @ 20 Nov 2008, 09:27)
Neparat....si spun asta pt. ca ma conving pe zi ce trece ca exista diferente calitative intre maisnile facute pt. UE si cele pt. Est.... + ca alea au fost rulate pe drumuri ok si marea majoritate au avut o intretinere corespunzatoare....
Subscriu.
Personal prefer Germania pt. ca masinile sunt mai ingrijite decat cele fin Franta sau Belgia... nemaivorbind de distanta....suplimentara....
Referitor la distanta suplimentara, am alta parere. La masini cu caracteristici similare, decat sa o cumpar din Germania prefer sa mai merg 300-600 de km. mai mult, in Olanda de exemplu. Aici pretul va fi cu cel putin 500-700 euro mai jos. Si nu am cheltuieli de 100 euro /100 km.Rezulta o economie de minim 500 euro pentru o zi-doua in plus. In cat timp economisesti acesti bani?
*

21 Nov 2008, 13:05:
QUOTE(dolphintm74 @ 19 Nov 2008, 15:32)
Sal all! Multumesc inca o data pentru raspunsuri, majoritatea mi-au fost de mare ajutor. S-ar putea ca sambata sau duminica sa am masina. N-am mai plecat eu in Germania, a mers un prieten f. bun, care stie mai bine limba germana si se pricepe la masini. Imi va trimite poze pe mail cu 3-4 "exemplare" bune de luat, din care sa-mi aleg. Va tin la curent in privinta achizitiei. Toate cele bune!
*

Da' n-am dedus ce ai ales, Megane sau Laguna ? huh.gif

This post has been edited by Dodone: 21 Nov 2008, 13:05

--------------------
+
strumfuadi
post 21 Nov 2008, 14:13
Post #30

Former Laguna user.

Olandezii sunt zgarciti, nu ar scoate un ban din buzunarul lor. Am avut si inca am de'a face cu natia lor si stiu ce zic. Nu as cumpara masina din Olanda, prefer mai degraba din tari latine unde oamenii au o anumita pasiune pentru masina lor, o iubesc, o ingrijesc. Olandezii sunt praf, pentru ei totul trebuie sa mearga perfect (masina included), iar daca nu merge incearca repede sa scape de ea.

--------------------
Honda Civic FN2 2010
+
3 Pages  1 2 3 >
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 28th April 2025 - 01:46
Dacia