Laguna I sau Megane..., Care este mai buna?
![]() ![]() ![]() |
Laguna I sau Megane..., Care este mai buna?
dolphintm74 |
![]()
|
||
![]() Membru Group: Members Posts: 196 Joined: 26 February 04 From: Timisoara ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Laguna 1
2001, 1.6 16V
|
|||
andipreda |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 97 Joined: 29 October 07 From: Timisoara ![]() |
Daca e din 2001 foarte posibil sa fie Laguna2. Nu cunosc simptome ale acestei masini. Mie unu imi place Laguna1 si basta. Daca tptusi e Modelul 1 din gama Laguna phse2, atunci cred ca pretul e ok. Poate un 3000-3100 ar fi mai corect.
As stoarce cit mai mult din pret. depinde citi km are? http://cautare.mobile.ro/vehicule/search.h...ge=&fuel=PETROL citeva exemple....deci posibil pretul sa fie ok avind in vedere ce se vede pe link-ul de mai sus. euro3 e sigur..... This post has been edited by andipreda: 21 Nov 2008, 17:31 |
--------------------
renault/laguna
renault/laguna
2000/break
|
|
dolphintm74 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 196 Joined: 26 February 04 From: Timisoara ![]() |
andipreda, merci pt. promptitudine si sfaturi. I-am trimis mesaj sa o ia. Va tin la curent, o seara buna si weekend placut!
|
--------------------
Renault
Laguna 1
2001, 1.6 16V
|
|
Johnny78 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.816 Joined: 14 February 08 From: Bucuresti, Jud. Bacau ![]() |
asteptam cu nerabdare....
|
--------------------
Renault
Laguna 2.0
1994/Business
- BC 99 AEB De cand am Renault, ingerul meu pazitor si-a luat Lamborghini. Vai de aura lui!
|
|
dolphintm74 |
![]()
|
Salutare. A luat omul masina, duminica mi-o "cedeaza". Zice ca are 180.000 km, dar merge impecabil, pentru ca fostul proprietar a circulat cu ea doar pe autostrada (mai avea o masina mica, de oras). Or fi multi km?!, dar ma gandesc ca fiind facuti cu benzina si pe drumuri de Germania, mai tine cateva zeci de mii. Macar stiu ca nu s-a umblat la kilometraj. Pe de alta parte, citeam pe blogul lui George Buhnici (un un jurnalist bine informat, pe care il apreciez mult) ca nemtii fac anual cu o masina intre 30-40 mii km, deci a mea ar fi putin sub aceasta medie. Cu fostul autoturism (Supernova), in 5 ani si jumatate am facut 53.000 km, peste 90% din ei extraurban. Sper sa fie cu noroc Laguna asta. M-ar interesa la cati km se schimba kit-ul de distributie, cat costa piesele si cam care ar fi pretul manoperei (mi-ar fi foarte util daca m-ati indruma spre un service din Timisoara). Si... taxa de prima inmatriculare, daca stiti exact cat e la Renault Laguna 1.6 16V, an 2001:)
|
--------------------
Renault
Laguna 1
2001, 1.6 16V
|
|
CiPPtm |
![]()
|
![]() >>>>>>>> <<<<<<<< Group: Members Posts: 226 Joined: 20 April 08 From: TiMisoara/Wien. ![]() |
QUOTE(strumfuadi @ 21 Nov 2008, 14:13) Olandezii sunt zgarciti, nu ar scoate un ban din buzunarul lor. Am avut si inca am de'a face cu natia lor si stiu ce zic. Nu as cumpara masina din Olanda, prefer mai degraba din tari latine unde oamenii au o anumita pasiune pentru masina lor, o iubesc, o ingrijesc. Olandezii sunt praf, pentru ei totul trebuie sa mearga perfect (masina included), iar daca nu merge incearca repede sa scape de ea. Aici vreau sa te contrazic: Laguna 1 ph 2 a mea mi-am luat-o din Olanda,152 000 km, in stare excelenta.Eu fiind al 3-lea proprietar dupa acte,primul- persoana fizica, al 2-lea o firma-florarie, si eu. Olanda ii o tara relativ mica cu drumuri mult mai bune ca ale noastre si unde in cazul unei navete facute cu masina spre servici pe autostrada distanta ii undeva la 3- 400 km.Spun astea in cunostiinta de cauza. QUOTE M-ar interesa la cati km se schimba kit-ul de distributie, cat costa piesele si cam care ar fi pretul manoperei (mi-ar fi foarte util daca m-ati indruma spre un service din Timisoara). Si... taxa de prima inmatriculare, daca stiti exact cat e la Renault Laguna 1.6 16V, an 2001:) Pentru schimbul de distributie sincer nu te-as indruma catre un service,mai degraba spre un particular cu experienta.O sa revin cu nr. de telefon al unui mecanic pentru tine. Schimbul de distributie am citit undeva ca Renault recomanda la 60 000 km pt. Romania, masina venind de afara, afla la cati km a schimbat-o ultima oara proprietarul. Grija mare! Bafta! This post has been edited by CiPPtm: 22 Nov 2008, 17:25 |
--------------------
X(fostä)Laguna
1ph2/1.6/16v/107cp/'98/Liftback/RXT. (Actuala)
Laguna1ph2/1.9dti/98cp/`00/Liftback/Expression.
- KO 920 DU' "Prietenie înseamnă să fii alături de prieteni nu când au dreptate, ci când greșesc."
|
|
dolphintm74 |
![]()
|
CiPPtm, merci pt. sfaturi! Astept nr. de telefon. Sal all
|
--------------------
Renault
Laguna 1
2001, 1.6 16V
|
|
andipreda |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 97 Joined: 29 October 07 From: Timisoara ![]() |
Omtrebare pentru tine dolphintm74:
Sigur e Laguna 1 ? e din 2001...Nu stiu ce-i drept care a fost ultimul an de productie al acestui model din gama laguna. insa, din cite stiu e foarte probabil sa te trezesti cu Laguna2 ![]() ![]() 22 Nov 2008, 22:01: Pregateste pentru taxa de prima inmatriculare aproximativ 1700 de lei+500 lei inmatricularea propriu zisa. daca nu ai cine sa ti-o inmatriculeze iti dau nr de tel al unui prieten cu care lucrez de ani de zile (cetati colt cu gh lazar)...Vezi ca programarile la RAR in Tm nu stiu daca se mai fac anul acesta. Intereseaza-te te rog.....Numerele rosii ti le face rost tot firma care iti inmatriculeaza masina. In alta ordine de idei e bine sa ai un constract pe numele tau (fie intre tine si proprietar, fie intre tine si prietenul care o aduce) apoi brief-ul mare buletin si money ![]() This post has been edited by andipreda: 22 Nov 2008, 22:01 |
--------------------
renault/laguna
renault/laguna
2000/break
|
|
dolphintm74 |
![]()
|
andipreda, iti dai seama ca de abia astept sa vad masina. Merci tare mult pentru recomandari, voi tine cont de ele. Pe curand!
|
--------------------
Renault
Laguna 1
2001, 1.6 16V
|
|
Dodone |
![]()
|
![]() membru invidios pe trade mark-ul lui semit (tanti moderatoreasa) Group: Members Posts: 2.134 Joined: 21 May 05 From: Timisoara ![]() |
Eu stiu un mecanic f. bun si parolist care lucreaza la service-ul Renault, dar si acasa.
E un tip de treaba, nu face fuscherei. Eu la el imi duc masina. Si pe user-ul draculiq l-am trimis la el. Mai stiu unul tot in conditiile de mai sus, dar mi se pare mai scump. Daca esti interesat da un p.m. This post has been edited by Dodone: 23 Nov 2008, 20:57 |
--------------------
Renault
Renault Laguna 1 GrandTour
1998/Concorde Daca dragoste nu e, nimic nu e. M.Preda
Nu sunt de acord cu nici un cuvant din ceea ce spui dar mi-as da viata pentru dreptul tau de a vorbi Voltaire |
|
r&d |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 591 Joined: 2 June 04 ![]() |
In anul 2001 s-au fabricat ambele modele. Si Laguna 1 (pana prin luna mai) si Laguna2 (din 05/2001).
|
--------------------
Volvo
S40
2.0T4 200cp 2001 Renault Laguna 2 Privilege 1.8 16V 120cp 2001 (Verkauft/Sold)
|
|
Johnny78 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.816 Joined: 14 February 08 From: Bucuresti, Jud. Bacau ![]() |
ar fi cea mai noua de pe forumul asta...
|
--------------------
Renault
Laguna 2.0
1994/Business
- BC 99 AEB De cand am Renault, ingerul meu pazitor si-a luat Lamborghini. Vai de aura lui!
|
|
dolphintm74 |
![]()
|
Sal all. Am masina de doua zile. E Laguna I (ianuarie 2001), verde cameleon. Intr-adevar, asa cum spunea si cel care mi-a adus-o, arata si merge impecabil. I-am scos numele rosii si am reusit, insa extrem de greu, sa-mi fac programare la RAR, abia la finele lui ianuarie 2009. Dodone, merci pentru PM, dar rezolvasem deja problema schimbarii distributiei, a pompei de apa si a uleiuliu+filtru (1.300 lei cu tot cu manopera, dar am si grantie), mai am inlocuit rulmentii de la telescoapele pe fata, dar asta nu-i mare lucru. Trebuie sa ma obisnuiesc cu butoanele si cu neamtul acela care imi tot vorbeste fie ca am un bec ars la numarul de inmatriculare de pe spate, fie ca nu mi-am pus centura sau ca am lasat farurile aprinse
![]() ![]() ![]() |
--------------------
Renault
Laguna 1
2001, 1.6 16V
|
|
Dodone |
![]()
|
![]() membru invidios pe trade mark-ul lui semit (tanti moderatoreasa) Group: Members Posts: 2.134 Joined: 21 May 05 From: Timisoara ![]() |
Daca vrei sa o aduci la zi cu toate consumabilele si reviziile, trebuie sa-i mai schimbi filtrul de aer si cel de polen.
Apoi te mai "paste" o revizie a instalatiei de climatizare, cu schimbare obligatorie de filtru uscator. Pentru detalii da SEARCH, pentru service specializat pentru climatizare. da p.m. |
--------------------
Renault
Renault Laguna 1 GrandTour
1998/Concorde Daca dragoste nu e, nimic nu e. M.Preda
Nu sunt de acord cu nici un cuvant din ceea ce spui dar mi-as da viata pentru dreptul tau de a vorbi Voltaire |
|
bogdyMND |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 575 Joined: 24 May 07 From: Timisoara ![]() |
Pentru neamt ai un buton in stanga volanului pe bord, DIS. Il apesi si o sa-ti bipuie in loc sa zica. Pt consum si kilometrii apesi pe butonul din capatul manetei de stergator. Cand iti apare o masina si o sageata acolo arata nr de km pana sa ti se aprinda becu.
|
--------------------
Renault
Laguna 3
2.0 dci - 150 - 4Control
|
|
Johnny78 |
![]()
|
asta daca computerul e sanatos...
desi nu vad nici un motiv pentru care sa nu fie daca vrei sa-l schimbi pe Fritz cu Marie frantuzoaica sau John englezul, se rezolva la nea Louis Renault in service pe mocca |
--------------------
Renault
Laguna 2.0
1994/Business
|
|
bogdyMND |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 575 Joined: 24 May 07 From: Timisoara ![]() |
Sau daca are. Poate e doar display pt nr de km si presiune ulei.
|
--------------------
Renault
Laguna 3
2.0 dci - 150 - 4Control
|
|
Johnny78 |
![]()
|
pai omu' zice ca latra Fritz la el in germana lui...
|
--------------------
Renault
Laguna 2.0
1994/Business
|
|
dolphintm74 |
![]()
|
Sal all! Cand mi-am pus si eu masina la punct, am invatat ce si cum (sunt foarte multumit, merge excelent, nici nu se compara cu Supernova pe care am avut-o sau cu Loganul lui tata), mi-a trantit Tariceanu in cap noua taxa de mediu. Sper ca noul guvern sa o reduca substantial (daca nu, macar sa o anuleze
![]() ![]() |
--------------------
Renault
Laguna 1
2001, 1.6 16V
|
|
Johnny78 |
![]()
|
fie taxa cat de rea tot mai ieftina in tara mea....Bulgaria, Bulgaria
|
--------------------
Renault
Laguna 2.0
1994/Business
|
|
Lucian86 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 1 Joined: 13 May 08 ![]() |
Buna ziua. Am zis ca imi scriu si eu nedumerirea mea pe acest topic ca sa nu deschid altul. Sper sa nu se supere initiatorul topicului. Am la dispozitie o suma de bani (4500 E) si am nevoie de o masina. Studiind piata auto, m-am oprit la cateva modele, printre care si Laguna I cu face-lift. Problema e ca, masina fiind mai "batranica" , are ceva kilometrii la bord. Ce am gasit, au in medie pe la 140.000 KM. De mentionat ca motorizarea este 1.6 16V. Masina doresc sa o tin 5-6 ani, la o medie de 12.000-15.000 KM pe an, inseamna ca, se vor mai adauga inca 90.000 KM pe bord. Vreau sa stiu daca motorul este indeajuns de fiabil incat sa reziste pana la 250.000 KM fara interventii majore ? Prin interventii majore ma refer la segmentat motor, inlocuit chiuloasa etc (nu ma prea pricep la mecanica). De asemenea, si cutia de viteze daca rezista si nu necesita inlocuire. Stiu ca aceasta chestie este oarecum subiectiva. Depinde de multi factori : norocul pe care-l ai in alegerea masinii, cum a fost expluatata, cum a fost intretinuta. Plecand de la ipostaza in care a fost intretinuta bine si s-a umblat normal cu ea (nu forje de la un semafor la celalalt, frane bruste tot timpul etc) si este recent adusa in tara, rezista ? O zi deosebita va doresc si astept cu arzoare parerile dumneavoastra.
This post has been edited by Lucian86: 18 Aug 2009, 12:19 |
--------------------
Daewoo
Tico
1998
- MM 15 TOM
|
|
ricochet2 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.770 Joined: 8 November 08 From: Timisoara ![]() |
Eu zic ca daca a fost intretinuta bine si nu a fost condusa prost, ar trebui sa reziste fara probleme. Uita-te la sectiunea "cati km au masinile noastre" aici, pe forum. Oamenii sint multumiti. Dar trebuie sa ai desigur norocul sa fi fost intretinuta bine.
|
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
Johnny78 |
![]()
|
adevar zice Rico...
Desi s-au vazut si exceptii... |
--------------------
Renault
Laguna 2.0
1994/Business
|
|
CYP VFS |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 797 Joined: 31 July 09 From: roman/neamt ![]() |
Un motor pe benzina 1.6 16v, daca ii dai tot ce trebuie, filtre la timp si ulei bun, motorul te tine si 500 de mii, fara sa umbli la el. Iar in legatura cu masinile acestea sunt foarte fiabile.
|
--------------------
RENAULT
LAGUNA 2 1.6 16V
EXPRESION 2001
- NT 77 BYA
|
|
Johnny78 |
![]()
|
Intr-adevar, nu sunt probleme majore daca intretinerea e OK
|
--------------------
Renault
Laguna 2.0
1994/Business
|
|
Adi R5 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.432 Joined: 29 August 06 From: A R A D ![]() |
situata asta e valabila la orice masina/motor.
|
--------------------
Renault
Espace
2007
|
|
ricochet2 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.770 Joined: 8 November 08 From: Timisoara ![]() |
Ma, nu stiu. Depinde si piesele cum au iesit. Daca au un defect care le slabeste in timp mai repede, cedeaza.
|
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
sinisa |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 18 Joined: 5 September 09 ![]() |
salut,
Piesele care le-ati enumeratu voi(ex: distributie,- rola intinzatoare- curea distributie etc.) care trebuiesc schimbate preturile sunt aceleasi,mai scump mai ieftin,in general pentru laguna mai vechi de 1998 preturile la piese cum sunt?va mai deranjez cu o intrebare,se merita urmatoarele preturi pentru unele masini renault laguna ani diferiti 98,97,96,95...1000,1200 1500,1700 euro aduse din franta/austria inmatriculabile,adica pentru unele preturile nu sunt prea mici,defectiuni majore ceva? sau astea sunt preturile crizei ?specific ca sunt un incepator de zile mari,vreau sa achizitionez o masina nu dispun de multi bani si va fi prima mea masina smile.gif,piese ,schimburi, habar am ce trebuie schimbat si(decat ce am citit aici si enumerat mai sus) verificat cand o cumperi etc?nu vreau sa iau o teapa ca la urma nu imi ramane decat sa ii dau foc.multumesc anticipat.o zi cat mai buna. This post has been edited by sinisa: 6 Sep 2009, 19:14 |
--------------------
Renault laguna I
Renault laguna 1.8
1998
|
|
Adi R5 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.432 Joined: 29 August 06 From: A R A D ![]() |
http://www.reno.ro/as-vrea-sa-imi-cumpar-o...na-t156086.html vezi aici mai multe detalii despre doleantele tale.
inainte de a cumpara masina,intereseaza-te la fix de taxa auto pe care tre sa o platesti ptr ea. 6 Sep 2009, 23:49: http://www.reno.ro/pret-laguna-t157095.html This post has been edited by Adi R5: 6 Sep 2009, 22:49 |
--------------------
Renault
Espace
2007
|
|
zet105 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 393 Joined: 15 May 09 ![]() |
Cel mai bine ar fi sa iei masina gata inmatriculata ca nu ai probleme cu incadrarea euro x la RAR.
Cel mai bine e sa iei pe cineva cu tine care se mai pricepe cat de cat la masini.Vezi sa nu bata la roti, uite-te sub capota sa nu ai scurgeri de ulei sau alte lichide.Urban urca o rampa mai mare si mai lunga sa vezi daca viteza de urcare ramane constanta sau chiar mai urca.Ideal ar fi sa ramana cel putin constanta(depinde si de unghiul de urcare). Vezi la accelerari bruste cum se prezinta schimbatorul daca are sau nu are joc.Vezi sa nu iti traga volanul stanga dreapta.Bago si prin gropi un pic sa vezi daca nu scoate sunete ciudate.Si ar mai fi de testat dar..... La 4500 cat ai zis ca ai m-as orienta spre un L1ph2 motorina dci sau un benzinar 1.8 16v. This post has been edited by zet105: 7 Sep 2009, 09:16 |
--------------------
reno
Megane 3, 1.5dci, 110cp, phase 2(2012)
--
- ----
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 27th April 2025 - 13:58 |