Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages  1 2 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

sa vedem ce zice lumea..?!

kid2502
post 4 Jun 2008, 21:25
Post #1

Membru incepator

Group: Members

tineti accelerat constant la 3000 de ture cu piciorul drept si cu celalalt,stang apasati frana! turatia coboara la 1000 de ture singura...ce sa fie sau e din categoria "face la toate"?!

This post has been edited by kid2502: 4 Jun 2008, 21:25

--------------------
renault laguna 2 2001
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
ccezar2004
post 4 Jun 2008, 21:29
Post #2

Membru autentic

From: .sk

daca nu uit o sa incerc si eu maine... cred ca e normal sa scada putin dar nici chiar asa....

--------------------
Laguna II.2 INITIALE 2.0dci 150CP, 2007
+
RADU__
post 4 Jun 2008, 21:56
Post #3

Membru autentic

From: Brasov

Este absolut normal. Pe pe pedala de frana se afla un intrerupator dublu. unul pentru becurile de stop, si unul pentru ABS, ESP si EDC. Este gestionat de ESP si transmite mesaj prin Caan-bus la ABS si EDC sau ECU dupa caz. Astfel motorul intra in regim de relanti. Cat timp este ambreiajul liber (si acolo este un buton) si turatia este peste 1200rot/min consumul este zero.
Daca nu am fost clar, pot sa dau si detalii.

--------------------
Renault Megane IV Sedan TCE140 2022 - BV 22 ROC
tel.0742044570
Invata repede si aplica... tot repede!
+
Bliss
post 4 Jun 2008, 22:07
Post #4

-

Consum zero nu e doar in frana de motor? Situatia de care a zis kid2502 presupun ca se intampla stand pe loc, altfel nu are cum sa ramana constanta turatia si sa nu moara motorul daca nu debraiezi/scoti din viteza. Si daca nu esti in viteza, ce invarte motorul ca sa ai consum zero?

--------------------
- - -
+
RADU__
post 4 Jun 2008, 22:17
Post #5

Membru autentic

From: Brasov

poti sa scoti din viteza si sa accelerezi motorul. daca apesi frana chiar daca esti in mers, motorul se va accelera. Daca esti in mers si intr-o treapta de viteza, atunci se va ajunge undeva aproape de nivelul de relanti, posibil ceva mai sus.
am facut la multe masini manevra asta din nevoia de a incalzi franele pentru probe pe stand.

--------------------
Renault Megane IV Sedan TCE140 2022 - BV 22 ROC
tel.0742044570
Invata repede si aplica... tot repede!
+
ecstasy_4u06
post 6 Jun 2008, 00:18
Post #6

Membru

From: Alba Iulia

ati incercat careva sa schimbati viteza in mers fara sa calcati ambreajul?

--------------------
Renault Laguna 2003 Authentique
+
MuciX
post 6 Jun 2008, 00:22
Post #7

sunt un om bun

From: când în când

Sub o anumita turatie stiu ca merge sa o scoti din viteza (nu am riscat si sa cuplez o treapta ), atat timp cat mergi cu viteza constanta. Am constatat asta cand conduceam mai in lene si mi-am dat seama ca nu calcam ambreiajul pana la capat; asa ca am incercat fara.

--------------------
- - -
Un român emigrat este un român salvat.
+
Fratzica
post 6 Jun 2008, 00:40
Post #8

Zen

Group: Moderatori

QUOTE(ecstasy_4u06 @ 6 Jun 2008, 01:18)
ati incercat careva sa schimbati viteza in mers fara sa calcati ambreajul?
*

da, eu. merge.

--------------------
Kia Sportage T-GDI 2021
"The happier we are, the less we see." - some japanese guy
+
tibirk
post 6 Jun 2008, 05:47
Post #9

Membru autentic

iti recomand sa mai faci asta de cateva ori si o roata dintzata din cutie o sa aiba nevoie de o donatie de dinti..poate-i donezi tu un incisiv....sau poate o duci la dentist icon_mrgreen.gif icon_mrgreen.gif icon_mrgreen.gif icon_mrgreen.gif icon_mrgreen.gif

propun sa se inchida acest topic ca fac matreatza cand ii aud p'astia

This post has been edited by tibirk: 6 Jun 2008, 06:21

--------------------
- - -
Renault Laguna II, 1.6, 16v, 2001, K4M710
+
$$ilvviu
post 6 Jun 2008, 07:19
Post #10

Membru autentic

From: Roman/NT

Eu in mod curent scot din viteza fara sa apas ambreiajul. De bagat nu ma risc, desi la fosta masina la mers prin oras nu foloseam ambreiajul aproape deloc.
Faza cu acceleratul pe loc si calcatul franei am incercat-o si eu. Am accelerat la 2000 si calcand frana cu stangul am vazut ca turatia scade la ralanti. Probabil taie alimentarea pana la turatia de ralanti.
Ar putea sa aiba legatura cu problema scaderii turatiei la apasarea franei dezbatuta pe un alt topic. Motorul taie alimentarea prea mult, sub turatia de ralanti.

--------------------
Renault Laguna Initiale 2002 - NT-97-SLR
Suzuki Samurai 1983 NT-99-SZK
VW Golf 1.9TDI 2001 NT-99-FIX
+
M i h a i
post 6 Jun 2008, 07:30
Post #11

QUOTE($$ilvviu @ 6 Jun 2008, 07:19)
Eu in mod curent scot din viteza fara sa apas ambreiajul. De bagat nu ma risc, desi la fosta masina la mers prin oras nu foloseam ambreiajul aproape deloc.
*

blink.gif blink.gif blink.gif Tu vorbesti serios??

--------------------
------ ------ ------
+
kid2502
post 6 Jun 2008, 11:33
Post #12

Membru incepator

ecstasy_4u06 referitor la schimbatul vitezei fara ambreaj,este o anumita turatie la care ai putea sa schimbi viteza fara ambreaj,dar e f greau de chitit.oricum este o prostie sa te gandesti dar mai ales sa incerci...offf Duamnii

ps.oricum acest topic se poate inchide pt ca s-a inteles ce era de inteles.

This post has been edited by kid2502: 6 Jun 2008, 11:34

--------------------
renault laguna 2 2001
+
myky
post 6 Jun 2008, 11:37
Post #13

Membru autentic

From: Arad

QUOTE(tibirk @ 6 Jun 2008, 05:47)
iti recomand sa mai faci asta de cateva ori si o roata dintzata din cutie o sa aiba nevoie de o donatie de dinti..poate-i donezi tu un incisiv....sau poate o duci la dentist  icon_mrgreen.gif  icon_mrgreen.gif  icon_mrgreen.gif  icon_mrgreen.gif  icon_mrgreen.gif
propun sa se inchida acest topic ca fac matreatza cand ii aud p'astia
*

Daca tu nu stii sa schimbi vitezele fara ambreaj atunci poti face matreata!

Dar sa stii ca se poate schimba fara sa distrugi nici un jumatate de dinte din cutie,singura conditie este sa sti cand sa schimbi viteza necesita un pic de vecime in condus si o leaca de ureche biggrin.gif

--------------------
Renault laguna II expression 2003 1.9 dci 107CP
+
antifizic2
post 6 Jun 2008, 11:46
Post #14

Membru autentic

From: Bucuresti- Romania

total adevarat excl.gif

a treia pedala au montat-o nastrusnicii aia de francezi , care in imaginatia lor bolnava au crezut ca noi avem trei picioare. nici nu banuiau ei ca aici in RO merge si fara ambreiaj nene ca noi suntem doar romani si nimeni nu este ca noi vorba aia daca ai experienta si nitica ureche poti face ORICE, poti uda si canapeaua, mama nu se supara blush.gif

ps daca va plangeti de cutii de viteze ambreiaje sau alte asemenea dupa ce adoptati acest stil absolut ciobanesc de a conduce propun sa nu deschideti topic pe forum ci sa va duceti direct la service si sa platiti din banii proprii pentru deciziile prorprii ph34r.gif

titlu se intreaba ce zice lumea. spune ca mai bine ne intoarcem la 1310 decat sa nenorocim masinile astea. acolo poate merge si asa , dupa ureche bash.gif

This post has been edited by antifizic2: 6 Jun 2008, 11:55

--------------------
renault LAGUNA II / 1.9 DCi 2004 - B-57-LXF
17" silverstone custom colour/ 2DIN DVD/ K&N/ EBC - greenstuff/ HID 5000k
+
Fratzica
post 6 Jun 2008, 12:00
Post #15

Zen

hai nu te aprinde asa ca nu e chiar asa de neagra situatia. Intrebarea era daca se poate schimba viteza fara sa apesi ambreiajul. Nu am incercat asa ceva cu laguna sau kangoo ca deh, n-am de ce, nu mi-a picat ambreiajul, dar cu fordul sierra pe care l-am avut pe vremuri am incercat de nevoie pentru ca mi si-a rupt cablul de ambreiaj undeva la sinaia si tot drumul pana in bucuresti numai asa am schimbat, fara sa scoata zgomote suspecte cutia de viteze. Daca nu tragi ca melteanu` de schimbator in timp ce turezi motorul intra foarte usor, ma rog, viteza I era o problema ca se smucea un pic. Oricum ca fapt divers sierra aia are vreo 200000 km in plus fata de cat avea atunci cand am condus-o pe "automat" (si vreo 600000 in total) si cutia e absolut ok. Totul depinde de cat de "sofer" esti.

--------------------
Kia Sportage T-GDI 2021
+
tiberiu.anghel
post 6 Jun 2008, 12:32
Post #16

Membru autentic

Are absoluta dreptate Fratzica. Chiar nu se intampla mai nimic daca scoti din viteza fara ambreiaj. Conteaza sa nu fie in sarcina (mare ) arborii si sa nu bruschezi maneta. Mai dificil este de selectat o treapta fara ambreiaj, dar nici asta nu e un capat de tara.

--------------------
- - -
+
zax
post 6 Jun 2008, 12:46
Post #17

Membru autentic

From: Bucuresti

Domnu' Anti, vad ca ma superi acum inainte de plecare. De ce esti tu asa suparat pe o treaba pe care nu o intelegi? Nu e nici o problema sa schimbi treapta de viteza fara decuplarea cutiei de motor atata timp cat nu o fortezi, cat turatiile angrenajelor se potrivesc. Nu se schimba dupa ureche (caci daca incepe sa caraie deja nu e bine) ci dupa simt. Un bun simt pe care trebuie sa-l ai, nu oricine reuseste treaba asta. Eu am reusit de doua ori sa schim a II-a, fara ambreiaj, odata cu dacia de scoala si a doua oara cu dacia mea dar de fiecare data a fost pura intamplare, eram la inceput, eram cu gandul la asigurarea in intersectie, am uitat sa apas ambreiajul si pur si simplu s-a nimerit ca masina sa aibe exact viteza necesara si sa intre fara probleme... Aveam insa in liceu un coleg care nu folosea ambreiajul decat la plecarea de pe loc, si la camion si la Lada lui... dar baiatul era innebunit de masini si chiar stia ce facea, el schimba treptele la camion fara ambreiaj si fara sa caraie iar noi nici cu ambreiaj nu puteam sa schimbam fara caraiala (cutiile de camioane aveau niste probleme pe la sincroane si-ti trebuia tehnica s-o potrivesti). In concluzie se poate (cel putin pe cutiile vechi) si nu strici nimic daca stii ce faci. Daca nu intra lin (la fel cum intra cu ambreiajul calcat) atunci e clar ca nu stii ce faci si mai bine folosesti piciorul stang caci risti sa spargi "cutia"...

QUOTE(kid2502 @ 4 Jun 2008, 22:25)
tineti  accelerat constant  la 3000 de ture cu piciorul drept si cu celalalt,stang apasati frana!
*

Pentru cine vrea sa incerce si nu a franat vreodata cu stangul, aveti grija ca daca o faceti in mers riscati sa dati cu capul in volan... Piciorul stang nu prea stie cum e cu frana si apasa destul de tare pe pedala oricat ati incerca sa-l controlati asa ca mare grija

This post has been edited by zax: 6 Jun 2008, 12:51

--------------------
Hyundai/ex Renault I30 1.5Tgdi 160cp/Clio Symbol Fidji 1.5dci 80cp aprilie 2022/iunie 2006
"Orice s-ar intampla, important este sa treci peste" (Gica, operator buldozer)
+
antifizic2
post 6 Jun 2008, 12:58
Post #18

Membru autentic

tara libera face fiecare ce a invatat pe ogoru lui,

care facea nu stiu ce, este cel mai edificatorexemplu de mai sus cu lada din nu stiu ce an sau camionu

laguna nu este dacie de scoala sau utilaj agricol excl.gif

This post has been edited by antifizic2: 6 Jun 2008, 13:02

--------------------
+
Fratzica
post 6 Jun 2008, 13:04
Post #19

Zen

nu e dacie de scoala dar functioneaza dupa aceleasi principii. Nu zic ca e mai bine sa schimbi viteza fara ambreiaj, dar nici nu vine apocalipsa daca incerci biggrin.gif

--------------------
Kia Sportage T-GDI 2021
+
zax
post 6 Jun 2008, 13:13
Post #20

Membru autentic

@ antifizic: N-ai inteles. Schimbarea fara ambreiaj e o arta pe care nu oricine o cunoaste. Cine poate schimba asa are un al 6-lea simt bine dezvoltat in directia asta. Si ca sa stai linistit, schimbatul gresit fara ambreiaj nu prea uzeaza cutia ci o strica. Daca nu stii ce faci si fortezi, mai devreme sau mai tarziu vei sparge ceva p-acolo (craboti parca se numesc piesele alea) si te duci direct in service cu ea.... Nu e ca uzura unui pivot care apare incet-incet.

QUOTE(antifizic2 @ 6 Jun 2008, 13:58)
laguna nu este dacie de scoala sau utilaj agricol  excl.gif
*

Exact, este o masina mult mai performanta, cu sincroane teoretic mult mai bune ceea ce nu face decat sa te ajute... dar, repet, nu recomand. Eu desi am reusit de doua ori performanta si stiu ce insemna sa schimbi fara si cum sa cauti punctul respectiv, nu ma risc. Pur si simplu trebuie sa cunosti f bine masina si plus de atsa nu merge treaba la mers sportiv, de fapt nici la mers normal ci la un mers f linistit... Adica la dacie de exmplu, schimbi in mod normal treapta la vreo 3000 de ture... ei bine pentru a schimba fara ambreiaj ar fi trebuit sa ai undeva pe la vreo 2500 de ture caci altfel viteza e prea mare...

This post has been edited by zax: 6 Jun 2008, 13:20

--------------------
Hyundai/ex Renault I30 1.5Tgdi 160cp/Clio Symbol Fidji 1.5dci 80cp aprilie 2022/iunie 2006
+
Fratzica
post 6 Jun 2008, 13:19
Post #21

Zen

cutiile normale de viteze nu au craboti, acestia se folosesc la cutiile pentru masini de curse (gen VTM, WRC, etc). Chiar e recomandat la cutiile cu craboti ca schimbarea de viteza sa se faca fara apasarea ambreiajului.

--------------------
Kia Sportage T-GDI 2021
+
cj98czh
post 6 Jun 2008, 13:20
Post #22

Membru de la Cluj ...

From: Cluj-Napoca

Cutiile cu craboti sunt intalnite numai la masinile de raliu pt. ca sunt foarte scumpe...si tocmai de aceea ai craboti ca sa poti schimba fara ambreaiaj apasat...

Pedala de ambreiaj este folosita doar la plecarea de pe loc

--------------------
Mazda 3 Zoom-Zoom 2018
+
zax
post 6 Jun 2008, 13:24
Post #23

Membru autentic

QUOTE(Fratzica @ 6 Jun 2008, 14:19)
cutiile normale de viteze nu au craboti
*

Eu stiu pe cineva care a dat I-a in mers la o dacie (cutie cu 5 trepte, I-a in mod normal nici nu intra in mers) si a spart o piesa metalica micuta (mai mica decat prima falanga de la degtul mic) pe care a numit-o crabot... Stiu ca zicea atunci ca i-a schimbat pe toti cu unii masivi ca avea ambutisati. Ce era piesa aia?

--------------------
+
hellcat
post 6 Jun 2008, 13:25
Post #24

FrontYard Motorsport

From: Dieppe

QUOTE(zax @ 6 Jun 2008, 13:13)
@ antifizic:  Schimbarea fara ambreiaj e o arta pe care nu oricine o cunoaste. Cine poate schimba asa are un al 6-lea simt bine dezvoltat in directia asta.
Daca nu stii ce faci si fortezi, mai devreme sau mai tarziu vei sparge ceva p-acolo (craboti parca se numesc piesele alea)
*

Speechless...

--------------------
Renault Clio bicorp 1.4 16v 2002 expression
Commencal Premier HD1
+
myky
post 6 Jun 2008, 13:32
Post #25

Membru autentic

From: Arad

Eu am condus o luna un saab fara sincroane la treapta 2 si 3 practic am schimbat fara ambreaj acele viteze,dupa ce am desfacut cutia sa inlocuiesc sincroanele nu aveau apsolut nimic rotile dintate.

antifizic daca tu nu ai experienta corespunzatoare sa schimbi fara ambreaj aia nu inseamna ca nici alti nu o stiu face.

Asta nu inseamna ca este bine sa schimbi asfel tot timpul fiindca este o prostie,de acea sa inventat ambreajul pt. cutiile cu sincron,dar cateodata la nevoie trebuie sa conduci si asa. wink.gif

--------------------
Renault laguna II expression 2003 1.9 dci 107CP
+
zax
post 6 Jun 2008, 13:33
Post #26

Membru autentic

No, ca am luat si un minus pe citatul ala... Nu prea inteleg ce am spus gresit si cum inteleg ca acel "Speechless..." nu se vrea admirativ imi explici, te rog?!

Bai frate, ia lamuriti-ma si pe mine ceva ca poate vorbesc aiurea... cum adica ambreiajul e pentru alea cu sincron?! pai sincroanele nu ajuta la echivalarea vitezelor intre rotitele alea, in asa fel incat sa se potriveasca mai repede cuplajele? Ca io asa stiam si macar daca stiam gresit hai sa ma indrept acum.

PS: imi cer scuze pentru modul plastic de exprimare dar nu am rabdare sa imi mai amintesc o schita de cutie.... Oricum, sper ca s-a inteles ce vreau sa spun

This post has been edited by zax: 6 Jun 2008, 13:38

--------------------
+
antifizic2
post 6 Jun 2008, 13:44
Post #27

Membru autentic

@zax diseara la intalnire imi arati si mie cum se face treaba asta cu schimbatul vitezelor fara ambreiaj si daca e totul bine eu promit sa imi editez toate postruile de pe acest topic

To be continued

Nu stiu daca poti sa ti le editezi, dar daca e nevoie sa-mi zici biggrin.gif

This post has been edited by Fratzica: 7 Jun 2008, 03:24

--------------------
+
$$ilvviu
post 6 Jun 2008, 13:54
Post #28

Membru autentic

From: Roman/NT

La masina anterioara intra foarte usor in viteza fara sa apas ambreiajul, dar trebuia sa schimb pe la 2000 ture deci doar in oras puteam face treaba asta.
La Laguna nu folosesc ambreiajul la scosul din viteza, daca stii cum se face nu fortezi nimic, iese ca si cand ai avea ambreiajul apasat.
Problema e la bagatul in viteza fara debreiere, se poate dar chiar daca stii ce faci risti sa strici cutia, pt ca din 10 incercari cu 1 tot o dai in bara si carai pinioanele.

Si pentru tampitul care mi-a luat reputatie fara semnatura showfinger.gif

This post has been edited by $$ilvviu: 6 Jun 2008, 13:56

--------------------
Renault Laguna Initiale 2002 - NT-97-SLR
Suzuki Samurai 1983 NT-99-SZK
VW Golf 1.9TDI 2001 NT-99-FIX
+
Kanny69
post 6 Jun 2008, 13:55
Post #29

Membru autentic

Cei care nu se pricep, tin ce-i al lor, cei care se pricep la fel.
Si eu scot din viteza fara sa apas pe ambreiaj, dar de bagat in viteza nu prea, desi merge fara probleme, trebuie doar sa-ti simti masina. Si mi se pare OK ca cei care detin o laguna sau altceva sa-si simte masina.
Ca, Doamne fereste, vi se duce lichidul de la rulmentul de presiune, ca se uzeaza simeringul respectiv, si o sa vedeti cum o sa invatati in 5 min sa schimbati fara ambreiaj.

--------------------
Ex Renault Laguna II 2002 1,9 dci 140 Cp
Ford Mondeo 2.0 TDCI 131 Cp Ghia Denso
+
przamfiri
post 6 Jun 2008, 15:30
Post #30

Membru in crestere :}

From: Moreni

QUOTE(kid2502 @ 4 Jun 2008, 21:25)
tineti  accelerat constant  la 3000 de ture cu piciorul drept si cu celalalt,stang apasati frana! turatia coboara la 1000 de ture singura...ce sa fie sau e din categoria "face la toate"?!
*

da si la mine face asa turatia scade undeva la 1200 de ture

--------------------
renault laguna II expression 2001 19dci 120 cp DB-06-FPO si renault twingo 1998 1124cm PH-21-JOK
rabdator,iertator,iubitor....
nu este sluga mai mare decat stapanul sau...:}
+
2 Pages  1 2 >
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 10th May 2025 - 17:22
Dacia