sa vedem ce zice lumea..?!
![]() ![]() ![]() |
sa vedem ce zice lumea..?!
andu911 |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.164 Joined: 18 February 05 From: Bucuresti - Berceni ![]() |
|
||
--------------------
-
-
-
|
|||
laguna_2_interceptor |
![]()
|
![]() createur d'automobile Group: Members Posts: 1.416 Joined: 17 May 06 From: I A S I-capitala Moldovei, RO ![]() |
|
--------------------
Renault -
Laguna II ph.I GT INITIALE - verkauft -
- IS 79 MRS
2003 C32 AMG Sportcoupé
|
|
Bas|cX |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 490 Joined: 18 April 07 ![]() |
si a mea face (1.9dci)...focus benzinar(1.6 16v) nu face ... iveco daily(2.5d) face ..sa inteleg ca e legata chestia strict de diesel ?
|
--------------------
none
ex Lag 2
- none
1.9dci Brasov
|
|
Axe |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.678 Joined: 24 February 08 ![]() |
poti scoate din viteze la anumite turatii, fara riscuri dar nu incerca sa o bagi ca nu-i place asa fara preludiu !
![]() |
--------------------
Renault
Megane
1.5dci, 2013, 90CP inca vii...
|
|
tibirk |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 585 Joined: 20 September 06 ![]() |
QUOTE(myky @ 6 Jun 2008, 12:37) Daca tu nu stii sa schimbi vitezele fara ambreaj atunci poti face matreata! Dar sa stii ca se poate schimba fara sa distrugi nici un jumatate de dinte din cutie,singura conditie este sa sti cand sa schimbi viteza necesita un pic de vecime in condus si o leaca de ureche ![]() probabil n-ai nici o idee ce inseamna cutia de viteze daca tu zici ca dupa ureche iti dai seama cand intra dinte pe dinte... Crede-ma ca am facut un proiect la cutia de viteze manuala in facultate si stiu exact ce inseamna. Nu e nici o arta cum spunea un sarman nestiutor ceva mai devreme. Poti sa fi si Superman dar nu poti angrena doua roti dintate in sarcina fara sa le vatamezi nici un pic...iar daca incerci asta de mai multe ori o sa polizezi dintii de zici ca nici macar n-au fost pusi acolo vreodata. Intradevar la scosul din viteza in sarcina e mai usor pentru ca nu soliciti decat ultimii 2-3 dinti din cuplaj, apoi se invarte in gol..dar si in felul asta uzezi dintii fara nici macar sa-ti dai seama This post has been edited by tibirk: 7 Jun 2008, 10:28 |
--------------------
-
-
- Renault Laguna II, 1.6, 16v, 2001, K4M710
|
|
zax |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 724 Joined: 11 February 04 From: Bucuresti ![]() |
Legat de schimbatul fara ambreiaj: am incercat aseara a II-a si n-a mers. Apoi am incercat a III-a si a luat-o fara probleme, am mai incercat odata putin mai tarziu tot a III-a si a marait asa ca mi-a trecut. Atunci cand am reusit schimbarea in a III-a eram pe o alee intre blocuri, mergeam foarte incet pentru treapta 3, in mod normal aia era viteza de a II-a
Concluzie: merge schimbata viteza fara ambreiaj (cel putin la cliotul din semnatura) dar dupa parerea mea: Avantaj: - te poti lauda la prieteni ca tu stii sa schimbi fara ambreiaj Dezavantaje: - ca sa mearga trebuie sa mergi un pic subturat => cam chinui motorul si te injura toti aia din spate ca te misti ca melcul - o greseala poate costa f scump (reparatia cutiei) QUOTE(tibirk @ 7 Jun 2008, 11:27) Poetica formulare! Ai luat nota de trecere la proiectul ala, puisor? Auzi la el, angrenare in sarcina. Pai tocmai aici e smecheria, ca tu trebuie sa cuplezi sau sa decuplezi cand rotitele alea au exact aceeasi viteza si nu sunt in sarcina. Sa scoti din viteza fara ambreiaj e f simplu pentru ca daca s-au invartit impreuna au aceeasi viteza iar scoaterea din sarcina se face prin oprirea accelerarii astfel incat in perioada dintre accelerare si frana de motor angrenajele nu sunt in sarcina, dintii nu apasa unii pe altii. Daca vei incerca sa scoti din viteza pe accelerare sau frana de motor vei vedea ca se opune, pentru ca atunci e in sarcina.Ca sa bagi insa in viteza fara ambreiaj trebuie ca cele doua rotite pe care vrei sa le potrivesti sa aibe aceeasi viteza si cum nu poti vedea ce se intampla acolo atunci trebuie sa simti cu un simt care nu e nici auz, nici miros si nici altul din cele 5. Este un simt pe care il dobandesti prin incercari reptate, asa cum ai dobandit si reflexul de a corela ambreiajul cu acceleratia la plecarea de pe loc... totusi, repet, nu stiu daca merita sa te chinui si chiar sa risti sa inveti lucrul asta atata timp cat oricum nu e de nici un ajutor... Incercati sa mai si ganditi un pic inainte de a posta, nu scrieti doar ca sa va cresteti numarul de posturi. This post has been edited by zax: 7 Jun 2008, 11:49 |
--------------------
Hyundai/ex Renault
I30 1.5Tgdi 160cp/Clio Symbol Fidji 1.5dci 80cp
aprilie 2022/iunie 2006 "Orice s-ar intampla, important este sa treci peste" (Gica, operator buldozer)
|
|
Kanny69 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 499 Joined: 6 April 08 ![]() |
''tineti accelerat constant la 3000 de ture cu piciorul drept si cu celalalt,stang apasati frana! turatia coboara la 1000 de ture singura...ce sa fie sau e din categoria "face la toate"?!''
Si la mine la fel face si am chip |
--------------------
Ex Renault
Laguna II
2002 1,9 dci 140 Cp Ford Mondeo 2.0 TDCI 131 Cp Ghia Denso
|
|
$$ilvviu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.882 Joined: 6 January 07 From: Roman/NT ![]() |
Nu e de la chip.
Si la mine face si eu nu am. |
--------------------
Renault
Laguna
- NT-97-SLR
Initiale 2002 Suzuki Samurai 1983 NT-99-SZK
VW Golf 1.9TDI 2001 NT-99-FIX |
|
RADU__ |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.255 Joined: 18 October 07 From: Brasov ![]() |
zau ca nu mrerita atatia Kb pentu acest subiect. Este absolut normal sa se comporte asa.
|
--------------------
Renault
Megane IV
- BV 22 ROC
Sedan TCE140 2022 tel.0742044570
Invata repede si aplica... tot repede! |
|
TRANCA |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 579 Joined: 29 January 06 From: IALOMITA ![]() |
... este strategie de calculator pentru situatiile de urgenta, gen panica a unor antisoferi care in loc a apasa simultan ambreiaj-frana, apasa frana-acceleratie ...
![]() This post has been edited by TRANCA: 8 Jun 2008, 07:38 |
--------------------
A FOST RENAULT
MEGANE II SEDAN
2004 1.5 dCi Ex Megane II Sedan 1.5 dCi...
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 31st July 2025 - 21:00 |