Anvelope de iarna, sa ne pregatim din timp...
![]() ![]() ![]() |
Anvelope de iarna, sa ne pregatim din timp...
geanyt |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 32 Joined: 11 August 08 ![]() |
|
||
--------------------
renault
symbol 1.5dci 70
2007
|
|||
daniel4ro |
![]()
|
![]() forumist anti Group: Members Posts: 1.168 Joined: 16 September 07 From: B U Z Ă U city ![]() |
|
--------------------
Renault
Megane 2.1
- Numar DREPTUNGHIULAR
2004 SEDANiel4ro Privilege, 1.5 DCI , 82 CP
|
|
rtBK |
![]()
|
![]() Unique like everyone else Group: Members Posts: 3.955 Joined: 19 January 08 From: Bucuresti ![]() |
primele mele anvelope de iarna au fost sh-uri continental care sincer nici in ziua de azi nu stiu ce semnifica dotul. Probabil ca erau chiar inainte de trecerea la dotul cu 4 cifre. Au fost foarte ok chiar si pe zapada, mi-am dat seama de asta cand am fost in predeal si multi abia plecau de pe loc. Partea naspa e ca nu prea mai aveau eficienta pe mazga la frana brusca, totusi in momentul cand am aflat asta nu am busit pe nimeni desi cel din fata mea imi pusese o frana brusca.
Asa ca 3-4 ani depinde de anvelopa si numai utilizatorul isi poate da seama daca acele anvelope se incadreaza in limita de siguranta autoimpusa. |
--------------------
Renault
Clio 4GT Line
2017 Trek Valencia |
|
alexchivu |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 74 Joined: 21 October 10 ![]() |
mi-am luat 4 bucati de TRAYAL T-200 175/65/14...ultimele 4 care le-am gasit in metro.
urmeaza sa le montez si revin cu detalii. profilul arata destul de bine sa vedem cum se comporta. si-a mai luat cineva astfel de anvelope? |
--------------------
Renault
Symbol
2006, 1.5 dci, 80cp
|
|
Ma3x |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 488 Joined: 25 April 10 From: B ![]() |
Pai daca ,,se invechesc" deupa 3-4 ani atunci ce sa mai zicem de manufacteri care le garanteaza 10 ani daca sunt exploatate/depozitate corespunzator ? Sa ii injuram ?
AM vazut sh-uri care arata ca noi de prin 2004, dar marci premium ![]() |
--------------------
-
-
- -
- ex. Renault Symbol 1.5DCI 60kw 2007
ex. Megane sedan 2.2 1.5DCI 63kw 2007 ex. Renault Symbol 1.5DCI 47kw 2008 |
|
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
Ce manufacturer garanteaza 10 ani?
|
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back! |
|
spy_oh_joy1389 |
![]()
|
![]() Megane zen și un mare plimbăreț Group: Members Posts: 3.879 Joined: 28 August 08 From: Sibiu ![]() |
QUOTE(jfo @ 18 Dec 2010, 01:01) Salutare!Fulda Kristall Montero 3 are cineva?,astazi mi-am luat 2 buc si la prima impresie mi s-au parut ok, sa le vad la zapada mai mare cum se comporta. ![]() http://www.reno.ro/index.php?showtopic=185...dpost&p=2775695 Good enough ![]() |
--------------------
Renault
2 x Megane 4 GT&Zen
||2017||2016 Hanlon's razor: "Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity."
|
|
bilstan |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 176 Joined: 10 July 05 From: Bucuresti ![]() |
Tocmai am cumparat 4 x Sava Eskimo 2 mil /bucata de la dedeman...fata de gt2 care le aveam este o mare diferenta.Culmea este ca parca nu sunt mai zgomotoase decit cele de vara care le aveam si la prima impresie sunt mai moi cumva adica nu mai simt chiar toate gropile.ABS -ul intra f .rar,doar pe zapada batatorita a intrat dar oricum diferenta este enorma fata de gt2...recomand orice amvelope de iarna in locul celor de vara....
|
--------------------
Renault
clio
- b-93-KMJ
1.4 16v-oct 2008
|
|
mihai leu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 526 Joined: 17 March 06 ![]() |
acceasi diferenta am simtit-o si eu anul trecut cand am trecut tot de la gt2 la amvelope de iarna Debica frigo2- era alta masina, recomand
cumnatul meu nu are anvelope de iarna pe logan, si in weekend am fost inb zona Siriu si a condus el clioul meu cu anvelope de iarna si a spus ca are frana calumea si i s-a parut diferenta mare fata de masina lui, acum sunt cam scumpe anvelopele astea de iarna, bine pe la 2 milioane 1 cauciuc merita, dar mai sus deja se exagereaza cu "adaosul comercial" |
--------------------
Dacia 1999
1310
- B 19 EIF mai este timp pana la fericire
|
|
theodor2004 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.707 Joined: 8 February 10 ![]() |
eu nu sunt deloc impresionat de Debica Frigo 2. Mi-am pus de o luna. Anul trecut am condus sporadic masina unei prietene care avea Good Year Ultra Grip 7+, si va spun ca sunt mult mai bune decat Debica Frigo 2. Cu Good Year nu am avut niciodata impresia ca pierd aderenta, indiferent prin ce curbe cu zapada am mers. Masina se lipea de carosabil, daca era ud pe jos. Nici cu Debica nu am pierdut aderenta pe (mica) zapada de afara, dar simt ca e la limita. Iar pe mocirla sunt slabe. Parca si Sava Perfecta sunt mai bune pe mocirla.
Ma rog, poate e inca prematur sa ma pronunt dupa 1000-1300 km, dar la prima impresia Good Year Ultra Grip 7+ mi s-au parut muult mai bune decat Debica Frigo 2. Parerea mea! |
--------------------
Renault
Clio Symbol 1.4 litri
2003, 8 valve
|
|
pedro 1978 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 186 Joined: 7 March 08 From: targu mures\dr.tr.severin ![]() |
@theodor2004 sunt perfect de acord cu tine...ieri seara am venit de acasa de la ai mei...in total am facut exact 1000 km si am pe fata debica frigo2...si a fost un drum f.greu mai ales pe zona valea oltului- valcea- tg.jiu cand m-am dus spre severin .am intalnit 45 km numai zapada si gheata, mergand efectiv pe zapada ( baietii nu au dat nici macar cu sare). cauciucurile "nu m-au lasat" dar nici nu pot sa spun ca aveau aderenta buna si exact cum ai spus tu, simteam ca sunt la limita aderentei...eu sunt multumit ca m-au scos...acum sti cum este ,fiecare dupa buget
![]() ![]() This post has been edited by cmandrei: 20 Dec 2010, 12:16 |
--------------------
RENAULT
SYMBOL
2007; 1.4, 8valve
|
|
ccristian1 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 64 Joined: 11 October 10 ![]() |
Astazi mi-am schimbat si eu anvelopele de vara cu cele de iarna.Am platit ptr toata operatiunea,demontat de pe janta,montat anvelopa de iarna + echilibrat 15 lei pe roata,toatal 60 de lei.Am platit mult?
|
--------------------
Renault
Symbol
2007 1.5 dCi
|
|
Ayden_CJ |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 577 Joined: 28 February 07 From: Cluj ![]() |
nu e tocmai o avere dar, la primăvară vei mai scoate încă pe atîta cel puțin pentru operațiunea inversă, unde mai pui că s-ar putea sa mai faci o vizită la echilibrat. Puțin OFF: o altă chestiune pentru care eu am optat să cumpăr un set de jante separat pentru anvelopele de vară este că încerc să evit posibilele deteriorări ale marginilor anvelopelor respectiv ale jenților care ar putea să apară datorate calității utilajului respectiv profesionismului celor de la vulcanizare. si dacă analizam mai adînc, depozitarea anvelopelor e mai comodă dacă stau pe jenți iar la primăvară montajul ți l-ai putea face tu singur în cel mult 20-30 min; în plus în toamna următoare roțile de iarnă le poți pune tu, de asemenea fara timp pierdut la vulcanizări; analizează și opțiunea de a achiziționa pînă la primăvară un set de jante nu neapărat de la reprezentanță; cele de tablă SH nu-s scumpe doar că ai de căutat după ele, .. părerea mea. (Sper ca moderatorii sa nu considere prea offtopic completarea mea)
|
--------------------
Renault
Symbol
- CJ-x5-DXM
2006 EX1,4 16V
|
|
theodor2004 |
![]()
|
@Pedro1978: de dimineata am fost cu masina prin spatele unor blocuri, unde zapada era inghetata, si m-am descurcat, dar cu ceva emotii. Din nou era la limita aderentei, ba mai mult dadea sa alunece decat sa fie stabila. Insa era mai mult gheata pe jos, nu zapada moale.
Oricum, sa fii atent la zonele cu namol/mocirla pe jos. Acolo chiar risti sa aluneci cu Debica Frigo2. Eu am observat asta de la primele parcari dupa ce mi-am pus aceste cauciucuri: am apasat frana la locul meu de parcare de la serviciu, cu intensitatea cu care apasam si inainte, si am dat cu botul in stalpul din fata. Acasa am facut la fel: am facut parcare laterala si am lovit cu botul fundul celui parcat in fata mea. Mentionez ca in ambele cazuri era mocirla pe jos. Cu Sava Perfecta nu mi se intmpla asa, dar Debica Frigo 2, cand mergi pe mocirla/mazga, tind sa alunece. Ma rog, eu asta am constatat. |
--------------------
Renault
Clio Symbol 1.4 litri
2003, 8 valve
|
|
dizzyY |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 82 Joined: 6 November 06 ![]() |
vrea cineva 2 anvelope Firestone Winterhakw aproape noi? le luasem pt mine si mai vroiam sa iau 2 la fel ,noi ,dar se pare ca nu se mai gaseste modelul asta,asa ca o sa imi iau 4 de alt tip sa fie acelasi profil..250 ambele..sunt in stare f buna
|
--------------------
RENAULT
Clio Bicorp
1.5 dci/2003
|
|
S4b1n |
![]()
|
![]() Membru Symbolist Group: Members Posts: 937 Joined: 27 February 10 From: Craiova/Bucuresti ![]() |
Toate anvelopele pierd la un punct aderenta pe orice suprafata. Mi s-a intamplat sa-mi intre abs-ul si pe asfalt, la o franare nu asa puternica.. ce-i drept erau 12-13 grade afara atunci. Parerea mea e ca nu trebuie sa simti ca nu pierde aderenta sau ca nu intra abs-u. E important sa te opresti mai repede decat cu unele de vara, si sa ai stabilitate mai buna.
De ex., eu cu GY Ice Navi pe fata si cu Barum Polaris2 pe spate am incercat sa pierd aderenta in niste viraje stranse intr-o parcare si n-am reusit sa o fac sa fuga de spate, si nici nu pot sa spun cu certitudine ca a subvirat. Adica si la o abordare mai violenta am avut control asupra masinii. Bine, nu i-am facut balans stanga dreapta, atunci probabil ca ar fi derapat. Si din cate am vazut, profilul de Polaris2 seamana foarte mult cu Debica Frigo, ma indoiesc sa nu fie bune si alea. Doar ca nu trebuie sa le ceri sa-ti dea zapada la o parte in fata ta sau sa-ti topeasca gheata. |
--------------------
Renault Symbol
1.5 dCi 62 kW
- ~ 155000 km
2007
|
|
theodor2004 |
![]()
|
depinde mult de suprafata pe care ai virat. Pe zapada proaspata te cred ca asa a fost, dar daca zapada era inghetata, ai ffi vazut ca erai la limita aderentei.
|
--------------------
Renault
Clio Symbol 1.4 litri
2003, 8 valve
|
|
al1n |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 416 Joined: 1 August 08 From: Iasi ![]() |
depinde ce inseamna la fiecare limita aderentei....poate la unii e atunci cand sunt in copaci, altii simt altfel masina si eu cu anvelopele de vara de f multe ori pot zice ca am fost la limita desi nu am avut nici un incident pe zapada, dar si cu cele de iarna( niste stifturi sh) am fost la limita dar nu la fel de rau...cred ca stilul de condus si constiinta te duc la limita aderentei, ca orice anvelopa ai avea tot de tine depinde.
|
--------------------
Dacia/Renault
Berlina 1.4/Symbol Expression 1.2 16v
'99/2010
|
|
pedro 1978 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 186 Joined: 7 March 08 From: targu mures\dr.tr.severin ![]() |
@thedodor2004 ms.pt.sfaturi.chiar maine ma duc pana la tara si acolo chiar ca este namol si mai ales, o sa merg de dimineata ., o sa fie ceva mazga..drumuri bune sa ai.vb
|
--------------------
RENAULT
SYMBOL
2007; 1.4, 8valve
|
|
aleksanders |
![]()
|
![]() . Group: Members Posts: 2.976 Joined: 6 November 07 From: ... ![]() |
gata- dunlop scrie pe cauciucele mele
![]() |
--------------------
.
.
- .
. ....
|
|
botez78 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 15 Joined: 9 December 08 From: Targoviste ![]() |
despre Kormoran stie cineva ceva?
|
--------------------
RENAULT
SYMBOL FIDJI
2008/1.5D/65CP
|
|
aleksanders |
![]()
|
scumpe si proaste
|
--------------------
.
.
- .
. ....
|
|
UXE |
![]()
|
![]() Modelator Group: Members Posts: 6.733 Joined: 21 June 06 From: Bucuresti ![]() |
sunt facute de cei de la Michelin
|
--------------------
Renault
Symbol
- UXE
2006 1.4 8v Subaru Forester 2.5 XT - 230 CP
|
|
rtBK |
![]()
|
![]() Unique like everyone else Group: Members Posts: 3.955 Joined: 19 January 08 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Renault
Clio 4GT Line
2017 Trek Valencia |
|
aleksanders |
![]()
|
http://www.michelin.ro/ro/front/affich.jsp...281020041109445
adica pe romaneste- cauciucuri victoria la pret de michelin - un pret bun pentru calitatea oferita - recomand debica |
--------------------
.
.
- .
. ....
|
|
botez78 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 15 Joined: 9 December 08 From: Targoviste ![]() |
scumpe la 192 ron/buc montaj inclus? proaste!!! de ce?
|
--------------------
RENAULT
SYMBOL FIDJI
2008/1.5D/65CP
|
|
aleksanders |
![]()
|
tu probabil le ai deja pe masina si nu mai are sens o discutie pe seama respectivei marci - bafta
ca un exemplu Anvelope auto iarna 175/65 R14 TIGAR WINTER1 • Latime : 175 • Inaltime : 65 • Diametru : 14 • Indice viteza : T • Indice greutate : 82 PRET: 161.51 RON facut tot de michelin dar in serbia - ti se mai par ale tale iefitne? This post has been edited by aleksanders: 23 Dec 2010, 14:48 |
--------------------
.
.
- .
. ....
|
|
pedro 1978 |
![]()
|
@aleksanders crede-ma ca eu am avut acum 3 ani 2 tigar-uri pe fara ...sunt mai bune decat kormoran...parerea mea...drumuri bune sa aveti This post has been edited by cmandrei: 24 Dec 2010, 09:55 |
--------------------
RENAULT
SYMBOL
2007; 1.4, 8valve
|
|
aleksanders |
![]()
|
exact asta am zis si eu - ca sunt mai bune si mai ieftine decat kormoranul de care a intrebat botez78
|
--------------------
.
.
- .
. ....
|
|
theodor2004 |
![]()
|
Sunteti sigur ca anvelopele Tigar se fac in colaborare cu Michelin? Eu stiam ca Michelin colaboreaza cu Tigar doar pe partea de anvelope de scutere , biciclete, produse sportive, nu si pe anvelope auto.
|
--------------------
Renault
Clio Symbol 1.4 litri
2003, 8 valve
|
|
DaciaClub - Reno Bot |
![]()
|
![]() Mesaj automat ![]() |
|
-------------------- |
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 29th July 2025 - 09:24 |