Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

195 Pages « < 53 54 55 56 57 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Bulgaria - Grecia

BV-72-DRM
post 30 Aug 2006, 00:08
Post #1621

Membru incepator

Group: Members

Salut oameni buni... de vreo 3 zile tot citesc p'aci... radmasa.gif

Mii de multumiri celor care au scris, pus poze, schite, placemark-uri pentru Google Earth. Foarte utile si binevenite.

Pe 21.09 (pe la ora 18.00-19.00 din Brasov) plec catre Halkidiki...deci e posibil sa fiu in granita la Giurgiu 23.00-00.00. Daca are cineva ganduri asemanatoare astept mail la adresa drl@zzum.ro

Vom sta in Flogita (la vreo 60 Km de Salonic -- Sidi Beach Hotel), rezervare pe net, achitat 55 Eur -- dupa ce am citit pe aici parca imi pare rau... oricum daca nu-mi convine am plecat spre Vourvourou sau Nikiti.

Stiu ca s-a tot povestit in-extensso p'aci de ce e de vazut prin Grecia, dar dupa atata lectura creieru' meu e varza wacko.gif blink.gif . Din pacate nu am "compilat" cu atentie decat posturile legate de centura Sofiei si taxe / spagi si rute prin BG. cred ca nici SEARCH nu mai sunt in stare sa dau smile.gif

Daca are careva rabdare poate ma "ghidati" si pe mine... ma intereseaza cam ce e de vazut in Salonic, Meteorele, Muntele Olimp. Apropo una din prietenele sotiei ne-a povestit de o Manastire a Sf.Paraschiva (pe langa Meteore)... ceva cu un izvor sa zicem "magic" icon_mrgreen.gif nu mai stiu daca are calitati tamaduitoare sau aducatoare de noroc... anyway... nevasta e pe modul "mergem ... gaseste unde este !!!"... in fine daca mai sunt chestii d'astea cu ceva povesti in spate (doh Grecia ... I'm a bit Dee Dee Dee)... cam asta m-ar interesa.

Multumesc mult.

--------------------
Skoda Octavia II - BV-72-DRM 2005
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Maximus Decimus
post 30 Aug 2006, 07:03
Post #1622

Membru

QUOTE(alvasi @ 30 Aug 2006, 00:34)

Nimeni nu ne-a intrebat de cazare, bani, etc... Nici romanii, nici bulgarii si nici grecii.
*

Merci pentru raspuns alvasi up.gif

--------------------
Peugeot 407 - B-03-LOG
GRUPPO MAXIMA BUCURESTI- MEMBRU FONDATOR
+
laurastio
post 30 Aug 2006, 11:09
Post #1623

Membru incepator

Heloo tuturor!!!!
Dupa un drum lung am venit si eu de la gretzili smile.gif)
Plecare ora 20 din cluj...la 4 dimineata in vama la giurgiu
Somn de 2 ore la mol si intrare in vama
Relativ putina lume....toata trecerea cu oprirea de rigoare la duty free pt tigari.....1 ora. Taxe la rom in jur de 1,2 milioane.
La bulgari: 2 euro ecologizarea, 4 euro taxa de drum....prima teapa...am vrut pe o luna...(9euro) am primit pt o sapt.intrebat bulgarul de rest....s-a apucat sa-mi povesteasca nervos in limba lor de 2 lei asa ca am lasat-o balta. Acte cerute la bulgari: carnet de conducere,talon,carte verde,si imputernicire tradusa in lb engleza (masina nefiind pe numele meu).In rest trecerea a fost ok...putea avea orice in masina,nu m-a verificat nimeni.
ATENTIE : schimb de tura intre 7 - 7:30
Drum : Giurgiu-Russe-Pleven-Sofia-Kulata-Promachonas = 7 ore, peste 20 masini de politie...sosele bune,soferi bulgari IDIOTI (pazea!).Nu m-a prins nici un radar...STAU DOAR PE LIMITARILE DE VITEZA (40,60 km/h).Centura Sofiei f complicata atentie la primul pod.SOFERI BULGARI CRETINI...DA' RAU DE TOT!Mi-a ajuns lejer un plin de la Giurgiu pana la Salonic,nu are rost sa alimentati din bulgaria.
Vama la greci : stat 3h,caldura sufocanta,lucrau pe un singur fir...asta e!
Nici o taxa la intrarea in Grecia smile.gif
Pana la Salonic drumul a fost in general bun...se mai lucreaza pe anumite portiuni.Benzina am bagat doar de la BP si a meritat toti banutii...preturi intre 0,99 - 1,1 euro/l ( pe autostrada benzina e mai scumpa ).Si drumul pana in Korinthos a fost bun,aprox. 6 h.Multa atentie la Attiki Odos (un fel de centura a Athenei).Pana in Athena aprox. 10,7 euro taxe de autostrada!
Zilele din Korinthos le pastrez pt mine biggrin.gif insa va povestesc despre drumul de intoarcere.
Plecat la 8:00 a.m. din Korinthos (plin benzina BP)...14:00 Promachonas...din vama de la Bulgari am iesit la 16:00 mai mult am stat la Duty Free biggrin.gif unde preturile sunt cam aceleasi ca in toate duty-free-urile din lumea asta...parfumuri,spre ex,intre 20-80 euro...standard!MERITA INTRAT!
La bulgari : taxa ecologizare 2 euro...taxa de drum 4 euro (vezi teapa de mai sus).
Drumul pana in Sofia a fost la fel de bun doar ca ne-a murat o ploaie zdravana...SOFERI BULGARI CRETINI!...Pierduti in Sofia aprox. 1 h (indicatoare in lb lor de 2 lei),apoi am decis sa merg pe alt drum...mai scurt...a meritat sa stiti!
Ruta : Sofia - Botevgrad - Vratsa - Oryahovo - Bechet (cu bacul) = 180 km...drum f bun putina politie...multe tiruri...nici o problema!Ajuns la 21:30 in vama la Oryahovo...10 euro pt trese la ora 21:30...la 21:00 fusesera doar 5 euro...vedeti cum va descurcati!Pretul bacului = 20 euro/masina + 3 euro de persoana...Prima oara cand am fost cu bacul...MI-A PLACUT AL NAIBII! smile.gif Vama la Bechet f.bine...36 RON toate taxele (ecologizare + tranzit).Apoi am luat-o spre Craiova - Bals- Slatioara- Dragasani (somn 2h) - Rm Valcea (pe ruta asta drumul a fost,spre surprinderea mea,chiar ok) - Sibiu- etc.
Concluzie : Data viitoare plec cu avionul si inchiriez acolo o masina...Mama lor de bulgari imbecili si cu ceafa lata de culegatori de castraveti!

--------------------
dacia logan 2005.laureate
+
torelu
post 30 Aug 2006, 11:12
Post #1624

Membru incepator

QUOTE(BV-72-DRM @ 30 Aug 2006, 01:08)

Daca are careva rabdare poate ma "ghidati" si pe mine... ma intereseaza cam ce e de vazut in Salonic, Meteorele, Muntele Olimp. Apropo una din prietenele sotiei ne-a povestit de o Manastire a Sf.Paraschiva (pe langa Meteore)... ceva cu un izvor sa zicem "magic"  icon_mrgreen.gif nu mai stiu daca are calitati tamaduitoare sau aducatoare de noroc... anyway... nevasta e pe modul "mergem ... gaseste unde este !!!"... in fine daca mai sunt chestii d'astea cu ceva povesti in spate (doh Grecia ... I'm a bit Dee Dee Dee)... cam asta m-ar interesa.

Multumesc mult.
*

Manastirea Sf. Paraschiva e pe drumul spre Atena, inainte de Larisa. Autostrada trece printr-un defileu - sa zic asa - adica are o singura banda si pe acolo prin munti e o parcare mare si sunt indicatoare cu manastirea. Se trece pe jos un pod peste un rau f. frumos si ajungi la manastire. E frumos, dar cat de 'fermecat' e izvorul respectiv decizi tu laugh.gif
Meteorele sunt langa Kalambaka. Manastirea sf. Paraschiva e pe drumul spre meteore (de la Katerini sa zicem) dar in nici un caz nu e langa ci la mai mult de 100km. Ca sa ajungi la Meteore mergi Larisa - Trikala - Kalambaka. Sa nu ajungeti prea tarziu pentru ca manastirea Marele Meteoron se inchide la 5. De asemenea e inchisa toata ziua de marti parca. Larisa e bine sa o ocolesti pe centura prin stanga. Eu am luat-o prin oras si am prins cred toate cele 4 miliarde de semafoare pe care le au aia.

Pentru muntele Olimp trebuie sa mergi in Dion si de acolo sa urmaresti indicatoarele spre munte. Casca bine ochii pentru ca unele indicatoare sunt f. mici si e posibil sa nu le vezi. Cam ciudata mi s-a parut faza asta la ei. Vezi ca drumul pe munte e cam 'off-road' adica dupa cateva curbe de urcat incepe piatra alba si nu mai e asfalt. Nu stiu mai sus cum e pentru ca dupa primele curbe a inceput 'talibanul' din spate cu scandal si nu a fost chip sa mai urc si a trebuit sa ma intorc. Don't ask... blink.gif

In salonic nu am oprit dar din cate am inteles tre sa fii atent pe unde lasi masina sa nu ramai fara numere.

Daca mai ai intrebari zi, dar fii mai la obiect.

Succese

--------------------
Dacia Nova - BC 02 AXX 1999
+
BV-72-DRM
post 30 Aug 2006, 14:50
Post #1625

Membru incepator

Torelu merci mult pentru indrumari.

Mai la obiect ... mmm ... ce sa zic ... nici eu nu prea stiu ce vreau sa vad.
In principiu anul asta, fiind si pe final de septembrie, nu stiu cat de multa plaja (nevasta + prietenele ei) si eu balaceala, o sa facem. De aceea ma gandeam sa facem ceva ture prin partea de "superioara" a Greciei. Clar Meteore, Sf.Paraschiva, poate Muntele Olimp, poate croaziera M.Athos. Eu vreau sa vad Salonicul (plimbareala si cumparaturi) si cascadele de la Edessa.

De la diversi forumisti si prieteni care au fost prin Grecia am auzit de diverse locuri (pietre smile.gif ) de vazut... de ex. "cada lui Zeus"... treaba cu Sf.Paraschiva si izvorul de langa manastirea respectiva, nu stiu ce manastire de pe bratul Sithonia... cu nu-stiu-ce icoana ... chestii d'astea femeiesti. Eu n-am nimic impotriva sa ma plimb sa vad niste pietre dar macar sa stiu ce vad. Pentru puncte de interes in Salonic am vazut un post plin de indrumari.

Anul viitor o sa mergem "mai in sud" ... in mod sigur pe vreo insula.

Oricum pana atunci o sa ma indur sa dau 60 Ron pe un Ghid complet Grecia.
Dar cred ca tot mai mult o sa-mi fie de folos acest forum. laugh.gif

--------------------
Skoda Octavia II - BV-72-DRM 2005
+
laurian
post 30 Aug 2006, 17:33
Post #1626

Membru autentic

From: Bucuresti

QUOTE(laurastio @ 30 Aug 2006, 12:09)
Multa atentie la Attiki Odos (un fel de centura a Athenei).Pana in Athena aprox. 10,7 euro taxe de autostrada!

Acum cateva luni se platea 2 euro la un punct de trecere . Cum de a dat cu virgula?
Attiki Odos e drumul lor de la Salonic la Athena, asa cum egnatia Odos e autostrada care leaga (va lega) Igoumenitsa cu Salonic si mai departe catre granita turca.

--------------------
Logan MCV 1.6 16V - B39xxx 2006
Asus 636 ; SPVM700;
Intek H520 +KL40+President ML145
+
georol
post 30 Aug 2006, 19:40
Post #1627

Membru incepator

QUOTE(ClaudiuFlorin @ 14 Aug 2006, 19:31)
@georol

Faza e ca in Bulgaria te fura si raketii si politistii. Ai drumuri mult-mult mai proaste decat in Romania... deci cam asa s-ar explica, nu? biggrin.gif
*

da' raketii ? nu ne-ai zis nimic de ei !

--------------------
hyundai accent crdi 2006
unde o fi Solenza mea ? B33KKZ !
+
vali692001
post 31 Aug 2006, 09:36
Post #1628

Membru incepator

Salutare la toata lumea.
Pe data de 10 septembrie o sa plec si eu la Paralia si m-ar interesa daca cineva care a fost mai recent acolo, poate sa-mi spuna care este traseul cel mai bun pana la Meteora si cam cati km. sunt pana acolo. Pe viamichelin mi-au aparut ca fiind 195 km. Se respecta acest traseu sau mai este si altul ?
Multumesc anticipat

--------------------
Dacia Logan Preferance 1,4 - B 2005
+
torelu
post 31 Aug 2006, 10:11
Post #1629

Membru incepator

La meteore se merge pana la Larisa pe drumul spre Atena. Iei centura de la Larisa spre stanga si mergi spre Trikala - Kalambaka. Am pus eu acum vreo 2 posturi...

--------------------
+
laurastio
post 31 Aug 2006, 10:25
Post #1630

Membru incepator

QUOTE(laurian @ 30 Aug 2006, 18:33)
Acum cateva luni se platea 2 euro la un punct de trecere . Cum de a dat cu virgula?
Attiki Odos e drumul lor de la Salonic la Athena, asa cum egnatia Odos e autostrada care leaga (va lega) Igoumenitsa cu Salonic si mai departe catre granita turca.
*

wrong my friend, attiki odos e exact centura atenei unde se plateste intrarea 2,70 euro. e facuta de 2 ani cu ocazia olimpiadei...oricum au facut o nebunie grecii acolo. problema majora e ca daca ai pierdut o iesire te invarti ca intr-un carusel.....

--------------------
dacia logan 2005.laureate
+
mario_vladys
post 31 Aug 2006, 12:11
Post #1631

Membru autentic

From: Buzau

QUOTE(alvasi @ 29 Aug 2006, 17:48)
Tot pe 27 august ne-am intors si noi din Afytos , Kassandra Halkidiki.
Am plecat pe 19 august, pe la 7.00 din Bucuresti. Planuiam sa plecam la 03.30, dar socotelile nu au iesit cum ne doream... Am ajuns la giurgiu pe la 8.00 si am stat 3 ore in vama, coada incepand inainte de primele gherete care incheie asigurari.

La bulgari - atat la Ruse cat si la Kulata nu au fost incidente si nici discutii despre cadouri , suveniruri sau alte alea... wink.gif Nu mi-au cerut nimic, nu le-am oferit nimic.

Intr-adevar, la Kulata, cand ne intorceam din Grecia, bulgarul de la viniete mi-a zambit si mi-a spus: "8 euro". L-am intrebat de ce si mi-a zis "masina si 2 persoane". I-am spus direct ca am asigurare, mi-a cerut-o, i-am aratat-o, a zis ok, i-am dat 5 euro, mi-a dat 1 rest, m-am urcat in masina si am vazut ca aveam chitanta, dar"uitase" sa imi dea vinieta, ma intorc ii atrag atentia, se preface surprins, mi-o da, dar nu mai era asa de zambitor cand am plecat... icon_mrgreen.gif

In Bulgaria, imediat dupa Ruse era un radar. Am vazut flash-urile si am redus viteza exact la limita legala. in spatele nostru era un clio symbol care mergea un pic mai repede si l-au oprit.

In rest am aplicat metoda, devenita clasica, "luat bulgarul de coada" si astfel am reusit sa merg si cu 120-130 si sa si evit radarele de pe drum.

La intrarea in Grecia, pe la 17.30 iar am prins coada si am stat 3 ore...

La intoarcere , pe 27 august - 09.00 Promahonas - 4 masini, 15.00 - Ruse - 4 masini
*

Te rog frumos sa-mi spui si mie cum e in Afytos, a fost afectat de incendiu?
Noi plecam din Buzau pe 02.09 ora 00.00, vom fi la Giurgiu la ora 3.30 - 4.00,
doritorii ne pot contacta pe site. Suntem 3 masini de BZ.

--------------------
DACIA LOGAN LAUREATE 1.4 - BUZAU
Uneori vulturii pot zbura mai jos decat gainile.....
Dar gainile nu se pot inalta niciodata pana la nori....
+
vali692001
post 31 Aug 2006, 13:23
Post #1632

Membru incepator

QUOTE(torelu @ 31 Aug 2006, 11:11)
La meteore se merge pana la Larisa pe drumul spre Atena. Iei centura de la Larisa spre stanga si mergi spre Trikala - Kalambaka. Am pus eu acum vreo 2 posturi...
*

Multumesc ! cam cati Km. sunt ?

--------------------
+
torelu
post 31 Aug 2006, 16:58
Post #1633

Membru incepator

Aproape 200 de la Katerini. Vezi si tu pe www.viamichelin.com.
Selectezi orasul si tara - plecare si destinatie - si iti da ruta pe care trebuie sa mergi.

--------------------
+
vali692001
post 1 Sep 2006, 06:50
Post #1634

Membru incepator

pai exact asta intrebasem si eu in topicul initial : se respecta traseul dupa viamichelin catre meteora, sau mai exista si altul ?
Oricum, multumesc frumos

--------------------
+
torelu
post 1 Sep 2006, 13:02
Post #1635

Membru incepator

Pai viamichelin da de obicei traseul optim - daca nu pui alte bife pe acolo. Traseul cel mai bun spre meteore e katerini - larisa - trikala - kalambaka. Nu prea cred ca poti sa mergi mai bine prin alta parte.

--------------------
+
mop
post 1 Sep 2006, 17:42
Post #1636

Membru incepator

a plecat cineva spre Grecia cu o masina putin mototolita? adica cu cu o aripa indoita.... vreau sa stiu dc as putea avea probleme la graniyr
multumesc.

--------------------
Dacia Logan - GL06HFH 2005 Laureate
+
Rha-Doo
post 3 Sep 2006, 08:40
Post #1637

Membru incepator

Noi ne-am intors din Grecia dupa o vacanta de 10 zile in insula Thassos.

Doresc sa multumesc forumistilor pentru mesajele utile postate si care ne-au fost de mare ajutor.

Am facut traseul prin Veliko Tarnovo - Nova Zagora - Svilengrad si Ormenio in Grecia. Plecati la 4:30 din Buc am intrat in Grecia la 12:30. Timp formalitati in vami: Giurgiu-Ruse = 60 minute, Svilengrad - Ormenio = 15 minute.

Se pare ca au intrat putin in vamesii bulgari pentru ca spaga a fost ZERO.

Recomand varianta prin Ormenio chiar si celor care merg in Halkidiki; se merge mai putin prin Bulgaria si mai mult prin Grecia, se asteapta mult mai putin in vama etc.

Thassos-ul a fost conform cu descrierile de forum: fantastic!

Numai bine!

--------------------
- - - - -
+
zaWasp
post 3 Sep 2006, 09:06
Post #1638

Membru incepator

From: Timisoara

Salutare,

E cineva interesat de companie prin Bulgaria in data de 16 septembrie? Suntem 2 masini, plecam din Timisoara in 15 seara, sa ajungem in 16 dimineata in Calafat.

Mersi.

--------------------
Dacia Logan Laureate 1.4 - B-48-FXK
sisteme de navigatie
+
vali692001
post 4 Sep 2006, 11:08
Post #1639

Membru incepator

Salut !
pentru o plecare in Grecia stie cineva de ce acte am nevoie la vama in cazul in care plec cu o masina care nu este inscrisa pe numele meu ? (imputernicire notariala de la proprietar, tradusa in ce limba ?)

--------------------
+
CristianM
post 4 Sep 2006, 11:38
Post #1640

Membru incepator

Salututare tuturor,

Ne-a placut atat de mult litoralul grecesc, incat pentru a doua oara anul acesta vom merge din nou.

Plecarea in principiu sambata 9 septembrie la prima ora prin Giurgiu spre Fourka, Kassandra.

Am mai fost la sfarsitul lui iunie. La ducere impreuna cu un amic cunoscut aici pe forum, iar la intoarcere singur.
In caz ca mai pleca cineva pe 9 sept. si doreste sa mergem impreuna, astept semnal.

--------------------
Opel Astra G Caravan - B 30 TWO
+
Cuvy
post 4 Sep 2006, 15:15
Post #1641

Membru

Legat de masina mototolita - eu am plecat cu aripa spate putin infundata si zgariata (multumita unui vecin neidentificat inca din parcarea de la bloc), si am avut la mine dovada de la politie plus constatarea de la asigurare insa nu m-a intrebat nimeni nimic.
Noi am plecat pe 26 august, la 2:30 plecam de la McDonalds-ul de pe "trafic greu" unde am luat cafea, la Giurgiu eram la ora 3:15 unde erau 4-5 masini in fata, o singura banda, am platit toate taxele, am ajuns la bulgari unde erau 2 benzi cu vreo 2-3 masini la fiecare, am trecut repede, am platit taxa de drum - am cerut din start vigneta de 9€ si nu a comentat nimic, am platit 2€ taxa de dezinfectie si am cerut de 6 ori chitanta si pana la urma mi-a dat - nu am plecat de la ghiseu fara chitanta. La ora 4 ieseam din vama de la Ruse, iar la 9:15 eram la Kulata. Au fost in total 4 radare pe sensul meu, 3 dupa Sofia, unul de o potiune de 2 benzi pe sens la iesirea din Plevna unde am avut noroc de flash-ului unul TIR alfel ma lua in plin. Dupa Sofia e o portiune in lucru de aproximativ 75-100 km, dar se circula bine - si desi e depasirea interzisa se vede bine inainte daca e politie si se poate merge tare (cred ca intr-un an va fi finalizata lucrarea - duminca la intoarcere bulgarii lucrau ca intr-o zi normala). In vama la Bulgari la Kulata am stat 15 minute iar la greci 1:45, deci am iesit spre Salonic abia la 11:15. Era plin de romani (cateva autocare) si bulgari cu turisme care erau controlati temeinic de greci si din acest motiv era coada. In Grecia, usual story, nici o problema.
Am mers in Pefkohori, unde urmele incendiului erau clare, insa totul era ok - taverne, magazine, plaja, etc.
Ne-am intors duminica 3 septembrie (ieri), plecat din Pefkohori la 6 si la 13:30 eram la Giurgiu. Am scapat repede de vama BG-GR (10 minute), n-am mai stat la coada la vigneta (era 4 masini, toate de RO). M-a oprit politia la iesirea din Sofia unde am depasit o duba pe un pod unde era depasirea interzia, dar eu n-am depasit linia continua (era o singura banda pe care incapeau lejer 2 masini pe un pod pe care se circula in ambele sensuri - cel de pe un sens era inchis), si n-am vazut politia care pandea la coborarea de pe pod. Dupa cateva parlamentari si negocieri, le-am dat 5€ si au fost foarte multumiti; am avut noroc de un politist (erau 3) care vorbea bine engleza. Inca n-am aflat daca ceea ce am facut e chiar neregulamentar sau nu.
In rest, nimic surprinzator fata de anii anteriori (e a 5-a oara in ultimii 6 ani cand tranzitez Bulgaria pe ruta Ruse - Kulata), si majoritatea mesajelor postate de ceilalti sunt in conformitate cu realitatea.
Concediu placut!

--------------------
Renault Megane I Break, Expression, 1.9 dCi 102cp, 2002
+
topala_gustav
post 4 Sep 2006, 16:17
Post #1642

Membru incepator

Ceva macane..... sa faci Pefkohori-Giurgiu in 7,5 h, cu 2 vame + negocieri cu politia... dar, ma rog, probabil ca se poate. Am facut vara asta Bucuresti-Neos Marmaras in 12,5h, cu amindoua vamele f. libere si o oprire de 15 min pentru refacere. E drept ca am incercat sa merg regulamentar cit s-a putut prin Bulgaria ( pe drumul european maxim 120 km/h, pe autostrada maxim 130 km/h), dar totusi mai sint localitati prin care treci + centura Sofiei care te intirzie destul de mult. Politia bulgara mi s-a parut rezonabila. 6-7 echipaje pe un drum european de aproape 600 km nu este exagerat. In privinta vamei, bulgarii destul de civilizati la ducere, dar la intoarcere s-au simtit obligati sa-mi strice buna impresie la Kulata, unde au incercat sa-mi bage pe git niste asigurari de-o zi, in valoare de 2 euro, pe care le-am refuzat, si la Russe, unde un vames, destul de tinar, a dat de inteles din vorbe ca accepta o atentie, deasemenea refuzat. In ceea ce priveste Neos Marmaras si imprejurimile doar atit: superb!
Si inca ceva: cu un plin de benzina se poate face Bucuresti-Salonic, cu aer conditionat pornit tot timpul. Consum total 105l/1800km.

--------------------
renault clio - a12345678 2002
+
nicknein
post 5 Sep 2006, 03:40
Post #1643

Membru incepator

Gata si cu concediul in Grecia. Tot drumul pina in Grecia a fost excelent dpdv al politailor si spagilor. De asemenea si la intoarcere. E drept ca nici nu am fortat prea tare mergind in general in limitele impuse de ei. La plecare au incercat ceva de genul "cadou , ceva pt aici ?" dar m-am facut ca ploua. In rest nimic sa imi impuna sa le dau spaga sau altceva... In Grecia am fost in Neos Marmaras si prin imprejurimi. Totul a fost superb cu exceptia flacarilor din Kassandra pe care, din fericire, le-am privit de departe. Dar chiar si asa ti se cam ridica parul in cap... Oricum am simtit glontul pe la ureche deoarece initial voiam sa mergem in Kassandra, Hanioti...
Toate taxele platite au fost cele gasite pe site. Trebuie spus si subliniat ca e bine ca atunci cind vamesul bulgar iti da vignieta de o luna sa verifici imediat ca este exact ce trebuie.
Mai trebuie precizat ca la noi in vama au ridicat un gard destul de maricel intre sensul de plecare (unde sunt si duty-free-urile) si sensul de sosire astfel incit sa nu mai cumperi nimic atunci cind intri in Ro. Plus ca mai patruleaza si un vames care, daca ai tupeul sa treci de gardul ala si sa cumperi totusi ceva cind te intorci in Ro, te da in vileag prin statie colegului de la vama propriu zisa... No comment.

L.E. De precizat ca am plecat la 2 din Buc si am ajuns in Neos Marmaras pe la ora 15. La dus am mers in 2 cu o singura masina fara nici o problema prin toata Bulgaria. La intors ne-am mai cuplat cu inca o masina de Ro si am traversat Bulgaria deasemenea fara probleme.
Multumiri celor care au postat patanii si detalii referitoare la drumul prin Bulgaria.

This post has been edited by nicknein: 5 Sep 2006, 03:46

--------------------
FORD Focus 1.6 16V '07
BMW F650 GS '04
+
topala_gustav
post 5 Sep 2006, 20:08
Post #1644

Membru incepator

nicknein, poti sa ne dai niste detalii despre cazarea in Neos Marmaras ? Conditii, preturi, etc..

--------------------
renault clio - a12345678 2002
+
nicknein
post 6 Sep 2006, 04:33
Post #1645

Membru incepator

Eu am stat la Miramare Bungalows. 3*. Pretul parca era 60 E /camera. Conditii bune, AC inclus in pret. Cu mincarea ne-am descurcat prin zona. Anul trecut am fost tot in Neos Marmaras dar la SunSet Apartments.Tot 3*. Cam acelasi pret, conditiile cam aceleasi.
Ce mi-a placut: plaja aproape, orasul acceptabil de departe (aprox 1km de mers pe jos), liniste.
Ce nu mi-a placut: se puteau conditii mai bune la citi bani am dat pe camera (a trebuit sa ii trag eu de mineca sa ia gunoiul si sa schimbe asternuturile).

--------------------
FORD Focus 1.6 16V '07
BMW F650 GS '04
+
liviurosioara
post 6 Sep 2006, 09:52
Post #1646

Membru autentic

Reiau o intrebare pe care am vazut ca si altii au adresat-o... Din punct de vedere legal, conform unei decizii a MAI, nu este necesara asigurare medicala ptr Bulgaria si Grecia, avand in vedere ca exista acorduri de reciprocitate intre Romania si aceste tari. Totusi, am observat ca multi dintre voi au cumparat asigurari de sanatate ptr aceste destinatii, mai mult inteleg ca si bulgarii fac presiuni ca cei aflati in trannzit sa cumpere acele asigurari de 2 euro.

Asadar, este sau nu nevoie de asigurare medicala???

--------------------
Renault Megane Sedan 2005
Renault Megane II Sedan, Confort Privilege, 1.5dci 100cp, 2005
+
Cuvy
post 6 Sep 2006, 09:57
Post #1647

Membru

QUOTE(liviurosioara @ 6 Sep 2006, 11:52)
Asadar, este sau nu nevoie de asigurare medicala???

Asigurarea medicala este optionala, la fel cum este si CASCO. Eu nu stiam de existenta acestor acorduri re reciprocitate, insa mi-am facut asigurare de acasa.
Bulgarii vand asigurari medicale ca sa mai faca si ei un ban - din moment ce poti refuza e clar ca e teapa, daca ar fi fost obligatoriu nu te lasau sa treci vama fara asigurarea lor.

--------------------
Renault Megane I Break, Expression, 1.9 dCi 102cp, 2002
+
laurian
post 6 Sep 2006, 12:58
Post #1648

Membru autentic

@liviurosioara

Chiar daca nu ar trebui, e mult mai simplu daca ai asigurarea, atunci cand ai nevoie de ea, decat sa incerci sa spui medicului conform carui acord trebuie sa te trateze, desi nu ai asigurare.

In Paralia, erau persoane pe strada, care imparteau carti de vizita de la cabinetele medicale non-stop , unde sa mergi pentru orice problema, inclusiv pentru un algocalmin, si la orice ora. Probabil ca au inceput sa scoata bani si din asigurarile astea.

--------------------
Logan MCV 1.6 16V - B39xxx 2006
Asus 636 ; SPVM700;
Intek H520 +KL40+President ML145
+
oaga2006
post 6 Sep 2006, 14:15
Post #1649

Membru incepator

Salutare, este cineva care pleaca pe 11.09 in Grecia pe la Giurgiu? Poate facem o "coloana"...

Oaga

--------------------
Skoda Felicia 98 1.3
+
Candy
post 6 Sep 2006, 14:24
Post #1650

Membru incepator

Are cineva un model de imputernicire pentru iesirea din tara cu masina inscrisa pe firma (fara leasing si alte cele, masina fiind proprietate a firmei). E suficient in Ro sau trebuie si in engleza? Eu una n-am de gand sa ma duc cu ea si la legalizat.

Noi plecam cu un Fiat Stilo, in noaptea de 9/10 sept sau in 10 dimineata devreme, sa ajungem in Giurgiu inainte de schimbul de tura, avem destinatia Halikidiki - Sithonia, mai precis Psakoudia. Daca mai e cineva care mai merge in directia asta si are nevoie de companie sa-mi dea un PM sau un mail.

This post has been edited by Candy: 6 Sep 2006, 15:44

--------------------
Fiat Stilo - B-15-DSU
+
DaciaClub - Reno Bot
post Reguli topic / Topic rules
Post #

Mesaj automat

Aici pentru plecari spre Grecia (ora, data, grupari etc.) http://www.reno.ro/Plecari-spre-Grecia-2008-t112394.html

Aici pentru intoarceri din Grecia (ora, data, grupari etc.) http://www.reno.ro/Intoarceri-din-Grecia-t81731.html

Cititi si cautati cu atentie pe forum si in topic, exista deja scrise info. despre taxe de drum.

--------------------
195 Pages « < 53 54 55 56 57 > » 
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

6 User(s) are reading this topic (6 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 28th July 2025 - 20:09
Dacia