Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Cutie automata AJ0
Reno.ro - Forum Renault Romania > Renault - Probleme frecvente, utilizare si reparatii > Latitude
stecit
Deschid acest topic legat de cutia automata
AJ0 care echipeaza Latitude. In ceea ce ma
priveste am aceasta cutie pe masina si ma nelinisteste
faptul ca atunci cand comut in pozitia R, masina se zguduie
serios la comutare. Acest lucru este sesizabil la cald,
la rece nu se simte nimic. Daca mai este cineva care are aceasta problema
va rog sa-mi dati un raspuns. Multumesc !
mars
Vezi aici.
rendi
Socul la.comutarea in R, eu l-am avut de cand am cumpărat masina cu 0 km pana am vândut-o la 170000 km. La 7000 km am schimbat pe garanție cutia, dar nici la cutia noua nu a fost ceva diferit.
Asa ca intra la categoria asa fac toate smile.gif ( si la laguna 3 cu aceeași cutie, am văzut acelasi soc)
stecit
Multumesc frumos pentru raspunsuri. Sunt linistit acum.
themastrem
Salut,
Ma bucur ca este acest post, chiar cautam opinii despre acest soc care se simte cand comuti la R, ma gandeam ca sunt suportii de la motor/cutie/etc.
Multumesc.
Soso80
Si eu am avut acest soc la comutarea in R la cald. Am fost frumos la Meridian Nord am schimbat uleiul din cutie. La golire lipseau 1.5 litri. Dupa schimb socul s-a diminuat considerabil aproape a disparut.

10 Dec 2018, 20:18:
Inginerul de la Meridian a spus ca asa le cam dau astia afara pe poarta din fabrica cu uleiul pe minim mad.gif mad.gif De economia.....


10 Dec 2018, 20:19:
Inginerul de la Meridian a spus ca asa le cam dau astia afara pe poarta din fabrica cu uleiul pe minim mad.gif mad.gif De economia.....
mars
Sigur au scos ambele busoane de golire? La a mea au scos trei litri.
Soso80
Da. Al doilea buson se desface cu un imbus. Completat cu 3.5 l facut nivelul cu testerul pe masina sa vada temperatura cutiei totul ca la carte. Doar am stat langa ei radmasa.gif

11 Dec 2018, 00:20:
Trebuie sa curga 3.5 litri la golire 3 edte putin
mars
Nu e putin. Se pun 3.2 litri de ulei nou, apoi se lasa sa curga cam 100 ml. Deci raman in jur de 3 litri in baia de ulei. Cel putin asta scrie in manual in cazul AJ0 de pe Laguna III.
AdR!@N
@Soso80
Cati km are masina ta?
A mea are 170k km si oarecum ma gandesc sa schimb pe viitor uleiul in cutie, dar cand ma gandesc la faptul ca pot face mai mult rau decat bine daca operatiunea nu se face cum trebuie...parca ma face cam reticent.

De fapt intrebarea e valabila si pentru dl mars.
Soso80
Are 156 mii. Eu personal recomand schimbul daca este facut dupa procedura.

11 Dec 2018, 21:11:
Se schimba f usor. Trebuie un calculator sa citeasca temperatura cutiei. Se goleste uleiul recomandat la 60 grade sa curga cat mai mult din eventualele impurutati trebuie sa curga cam 3,5 litri. Se demonteaza senzorul de viteza si se pune 3,5 litri. Se incalzeste cutia la mai mult de 40 grade undeva spre 60 grade si se desface usor primul buson sa curga aprox. 100 ml de ulei. Daca curge este ok daca nu mai trebuie completat. Recomand Meridian Nord stiu cum se face. Peste vreo 80k km vreau sa schimb si filtrul din cutie....e putin mai complicat asta
mars
Am facut treaba asta la 150.000 km si sase ani. Eram curios cum arata uleiul, nu avea nicio problema cutia. Era rosu, curat. Pentru 250 de lei dorm mai linistit. L-as schimba la fiecare 50.000 km. Recomand Meridian Nord, singurii care nu au dat din umeri cu privire la procedura de schimbare.
Soso80
Si la mine era curat dar cu 1,5 l mai putin biggrin.gif

12 Dec 2018, 00:21:
Eu l-am schimbat la 153k km si 7 ani
AdR!@N
Bine de stiut! Ma voi interesa daca in Timisoara au ceva personal recomandat pentru cutii automate.
Pe primavara la revizie, destul de probabil ca o sa schimb si eu uleiul.

Va multumesc pentru sfaturi!
Adrian
alyn20
Soso80 si Mars: aproximativ cati km ati parcurs de cand ati shimbat uleiul? Comportamentul actual este ok? (acel soc la comutarea in R? alte zgomote?). Ati simtit vreo diferenta sesizabila dupa ce l-ati schimbat?
Sunt interesat de asemenea sa schimb uleiul la masina personala insa, recunosc, sunt putin reticent (masina are 87000km, fara niciun fel de problema). Chiar saptamana trecuta am primit un deviz informativ de la Meridian Nord (450 RON ulei + manopera). In acelasi timp, cei de la Serus (Bvd Timisoara) mi-au zis sa nu intervin asupra cutiei daca nu are niciun fel de problema (suma perceputa de ei pentru o astfel de interventie fiind de ~ 600 RON) Multumesc
mars
In aproape doi ani am facut 18.000 km si nu am observat nicio schimbare. Un mic soc in R exista si cred ca e normal. Eu zic ca, la 87.000 km, nu are rost, poate pe la 120.000 km.

Nu-ti fa griji, pe Bursa se vinde o Laguna III automata din 2008 cu 360.000 km, la care nu s-a schimbat uleiul niciodata si merge fara probleme.
alyn20
Multumesc Mars pentru raspuns. Voi „sta in banca mea” urmatorii 2-3 ani 😊

Revin cu a alta intrebare referitoare la ChipTunning Renault (in speranta ca sunt posesori de Renault Latitude cu 2.0 dCi 175 CP / 360 Nm). Daca s-a mai discutat despre acest subiect pe alte topic-uri, imi cer scuze pentru duplicare (eu nu am regasit astfel de discutii pe forum)
Ce parere aveti despre ChipTunning pentru acest motor? (puterea si cuplulul ajungand la 210 CP, respectiv 440 Nm)
Dupa cateva verificari, am gasit informatia conform careia cutia AJ0 suporta un cuplu maxim de 450 Nm.
Multumesc
cj98czh
Este unul ... pe topicul dedicat ... dupa ce l-a facut ... a crapat masina ... daca nu ai ce face si te plictisesti ... go ahead.
alyn20
cj98czh: un link te rog catre discutia mentionata de tine? multumesc
cj98czh
Gasesti in topicul de L3
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2020 Invision Power Services, Inc.